|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
Cytat:
Nie jest to wina monitora, czy samych oczu - na innych stronach nic im nie jest
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam teraz zmienić wszystkie ustawienia,żeby móc korzystać z wizazu bez przesilania wzroku ![]() A to,że reszte stron czy puplit będzie mi źle wyświetlać,to już mój problem ![]() A może powinnam sobie teraz kupić nowy monitor,bo ten jest zły Niestety nie stać mnie Wydaje mi się,że przy tworzeniu projektu nowej szaty wizazu powinno się wziąść pod uwagę pewne rzeczy,a nie wymagać od 600 000 użytkowników,żeby wszystko dostosowali pod ten portal
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec pisze z screenem.jak juz ktoras wizazanka zauwazyla to a jest brzydkie w napisie wizaz.Daje screen.Moze da sie cos z tym zrobic
|
|
#574 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Możesz zrobić screen co Ci tak przeszkadza? |
|
|
|
|
#575 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ilona logo zostaje nowe. I osobiście uważam, że jest naprawdę super. Lekkie i nowoczesne. Wydaje mi się, że jest trochę więcej problemów niż "a" w logo
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
ludzie przecież ja tu nic nie moge przeczytac wszystko jest napisane tyciuchną czcionką, że aż musze nos przyklejać do monitora (dosłownie) czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi?
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
AgaZ - zielone tlo mi sie podoba. Moj wzrok cierpi przy czytaniu rozowych liter na bialym tle w liscie tematow. Dodatkowo ramka z cytowana trescia zlewa sie z tlem wiadomosci. Zielona czcionka na zielonym tle tez nie sluzy poprawie czytelnosci, na szczecie to wystepuje sporadycznie. Pozatym rozmiary czcionek nie dobrane, raz male raz duze, ale to podobno bedzie zmienione i chwala wam za to
|
|
|
|
#578 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjdzie ze jestem maruda
Ale Judysi i mnie przeszkadza te reklama z lewej chyba.Pokazuje.
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#581 |
|
Joanna d'Moder
|
ech całego wątku niesposób teraz przeczytać.Dla mnie kolor jest za jasny.A może jest możliwość indywidualnej zmiany kolorystyki?
Co do funkcjonalności,to na razie się nie wypowiadam. |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
to znowu ja i problem z rozjezdzaniem sie czcionki..
bylo jakis czas dobrze.. teraz poszlam sobie na watek gdzie mnie Zlosiu odeslal.., zrobilam wszystko co trzeba i dalej mam raz wieksza raz mniejsza.. przegladam jest w porzadku , wysle posta i wyskakuja mi kulfony wielkie.. odswieze wraca do normalnych rozmiarow .. i wystepuje to tylko tu , na zadnych innych forach badz stronach
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tak |
|
|
|
|
#584 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Czcionka. Bolą mnie oczy po przeczytaniu kilku postów.
Kolor. Poprzedni (fioletowy) był lepszy. Główna tabela forum. Lepiej na środku. I tyle
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm.. chcialabym tylko powiedziec ze to chyba nie jest jakis straszny problem zeby zmienic te rzeczy ktore naprawde SA DLA NAS NIEZDROWE..
bo chyba nie chcielibyscie aby dziewczyny poprzenosily sie na inne strony tylko dlatego ze nie chcecie przyjac zadnej krytyki.. ok.. poszlo troche kasy na nowy design.. nie sprawdza sie w 100% mozna by przyciemnic, zmienic kolory. lub faktycznie czeka nas urlop od wizazu.. pogadam o tym z innymi dziewczynami.. moze uda nam sie znalezc miejsce gdzie bedzie sie dbalo o nasz wzrok i bralo pod uwage opinie
|
#587 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
To naprawdę taaaaki problem??? |
|
|
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja tu nic nie moge przeczytac praktycznie. Czcionka rzędu nanometrów
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy i mogę na spokojnie się wypowiedzieć. Dzisiaj miałam troszkę wolnego, więc dłuzej siedziałam na wizażu, i niestety, mam taką samą obserwację, jak Dziewczyny. Mianowicie od tej kolorystyki bolą mnie oczy, a co za tym idzie głowa. Jest za jasno, wszystko daje po oczach, połączenie różu czy fioletu z tą zielenią jest niefajne. W dodatku mam jakieś takie wrażenie, ze ta biel jest inna od poprzedniej, taka bardziej jaskrawa, może jaśniejsza, cieżko mi to określić, bo nie mam screena dawnego forum. Ale fakt faktem, że moje krótkowzroczne oczęta nie przyzwyczaja sie do takiej jasności
![]() Druga sprawa - czcionka w odpowiedzi jest strasznie mała, w tej chwili gdy patrzę na monitor to dosłownie ślepię. Forum jest zlane, chaotyczne, brakuje rozdzielenia poszczególnych for. Tak samo w Panelu Sterowania. Do tego po prawej stronie mam pas wolnego miejsca, tak na 1/4 monitora - to też przeszkadza. Same odpowiedzi za to są dziwnie wąskie. Logo tez mi sie nie podoba, tamto poprzednie było charakterystyczne, niepowtarzalne, unikalne, oddawało wg mnie atmosfere wizażu, a to nowe jest brzydkie i nijakie po prostu. Naprawde fajnie by było, gdyby była możliwosć personalizacj forum, gdyby byly chociaż dwa-trzy typy kolorystyczne. Bo z tym naprawde cieżko wytrzymać. Na razie chyba tyle. Doceniam prace włożoną w udoskonalenie forum, ale zmieniło się ono dla mnie na niekorzyść, zarówno pod wzgledem estetycznym, jak i niestety zdrowotnym (patrz bolace i łzawiące oczy)
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#591 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tylko, że ten panel nawigacyjny powoduje przesunięcie okien w prawo. W związku z czytaniem od lewa do prawa jest on bardzo uciążliwy. Myślę, że nie byłoby tego problemu gdyby był po prawej stronie.
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się podoba.Już pisałam to samo na innym wątku.Pewnie że minie trochę czasu zanim się do wszystkiego przyzwyczaję ale nie widzę w nowej szacie nic co by mnie strasznie raziło.No,może jedna rzecz-ten nieszczęsny róż...Nie jest brzydki sam w sobie ale w połączeniu z delikatną zielenią-naprawdę razi.Pozatym gdy piszę odpowiedź literki są malutkie w porównaniu z tymi na forum.To akurat szczegół,nie czepiam się.
Ja lubię zmiany,podoba mi się. |
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
a nie mozna przy pozostaniu przy tym ukladzie wrocic do poprzednich kolorow
?Te sie potwornie gryza
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Człowieka mozna do wszystkiego przyzwyczaić...
![]() A co mnie meczy to bałagan na całym ekranie, ale przede wszystkim te ciemne zielone paski nad każdą wypowiedzią. Bardzo się wybijają. Ale ja ogólnei nie lubię zmian
|
|
#596 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
ale to jest do naprawienia.
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny już za mnie wyjaśniły
|
|
|
|
#599 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hmm, co konkretnie męczy mi oczy...
Mam wrażenie, że najbardziej połączenie zielonego z różowym. Kontrast. Zielony jest smutny - a zielony pasek oddzielający posty za ciemny, różowy jest bijący po oczach, a czytanie różowej listy wątków to... no, niezbyt przyjemne doświadczenie. ![]() Zieleń z tą buraczkową różowością gryzą się niemiłosiernie i kontrastują na tyle mocno, że boją mnie oczy. Dla mnie NIE JEST za jasno, bo przy fioletowym forum odpowiadały mi białe paski wolnego miejsca po obu stronach, wzrok mi się dzięki nim nie męczył. |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
O, to fajnie
![]() Dziewczyny, moim zdaniem to trzeba sie trochę przyzwyczić do nowego wygladu strony. Kolor zielony, jest delikatny, czcionka większa, więc powinno być lepiej widać... Najwyzej pomarudzimy za tydzień, dwa, jeśli mimo czasu pewne rzeczy nadal bedą nam dokuczać. Moze i oczy muszą sie przestawić...Nie wiem, ale tu jest takie prawdziwe, polskie narzekananie ![]() Cierpliwośći!
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

bylo jakis czas dobrze.. teraz poszlam sobie na watek gdzie mnie Zlosiu odeslal.., zrobilam wszystko co trzeba i dalej mam raz wieksza raz mniejsza.. przegladam jest w porzadku , wysle posta i wyskakuja mi kulfony wielkie.. odswieze wraca do normalnych rozmiarow .. i wystepuje to tylko tu , na zadnych innych forach badz stronach

?