|
|
#2431 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Szczęśliwie zakochane od 2007 roku!
Cytat:
Rozumiem, to "inne czucie się"
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
regularkate gratulacje
Mnie 14 lutego stuknie 4 rocznica zaręczyn ![]() Jakt to dawno było. |
|
|
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
regularkate gratulacje!!!
![]() nam z TŻ 24.11 minęła 2 rocznica zaręczyn ![]() w międzyczasie miałam urodziny a teraz powoli zbliżamy się do Mikołajek ![]() ah, święta za niedługo ^^ |
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Dajecie jakiś prezent Tż'owi na mikołaja?
Ja bardzo lubię te święta Cała rodzina będzie w komplecie
|
|
|
|
|
#2435 |
|
na przekór do celu
|
Na Mikołaja nie, na Wigilię
![]() regularkate, macie jakąś wstępną datę ślubu ustaloną, chociaż rok?
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziewczyny
Tak, jak teraz jest fajnie ![]() viva, nie rozmawialiśmy jeszcze dokładnie w takim tonie. Bardziej moi rodzice teraz wpadli w popłoch, że zaraz trzeba jeździć i prosić Zobaczymy. Na pewno będzie to wiosna lub jesień, najwcześniej rok 2014
|
|
#2437 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Sama jestem zaręczona już kilka miesięcy, a ślub wyznaczyliśmy na 2015 rok, żeby wszystko na spokojnie pozałatwiać i osiągnąć jakąś stabilność.Już chyba pisałam, że nie chciałam jesienią Bardzo cieszę się z mojej wiosny
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
regularkate super, gratuluję!
Ja też znam to uczucie 6 grudnia będziemy mieć rok od zaręczyn ![]() A na mikołaja i przy okazji na rocznicę zaręczyn kupiłam mojemu TŻ perfumy a na gwiazdkę jeszcze nie mam pomysł co kupię.regularkate jeśli zaplanujecie ślub faktycznie na 2014 rok to zapraszam do wątku PM 2014
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje! ![]() widzę, że chyba w tym towarzystwie tylko ja jestem jeszcze ani zamężna, ani nawet zaręczona ehhh, my z TŻem cały czas jesteśmy bardzo zabiegani, spędzamy razem naprawdę mało czasu, oczywiście staramy się go wtedy wykorzystywać najintensywniej jak tylko się da chociaż ostatni weekend był odrobinę lżejszy i w końcu mogliśmy pozytywnie naładować akumulatory nie wiem jak Wam, ale mi czas tak pędzi, że nie wiem w co mam ręce włożyć |
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziewczyny
W ogóle, masa ludzi zaręcza się w grudniu! Wszystkie moje te bardziej znajome pary też zaręczyły się w grudniu No, ja może się tak pod grudzień podciągam, chociaż to był dokładnie 30 listopada. Ale śnieżek padał, zimowo było, więc czasem można się zapomnieć ![]() Waniliova, jak się jakaś data wyklaruje, to na pewno dołączę do stosownego wątku. Już bym chciała Ale z pewnością nie będzie to tak szybko, jako że jeszcze nawet razem nie mieszkamy, mamy zamiar od maja się przeprowadzić, jeszcze nie wiemy gdzie ![]() lupinka, a co się przejmujesz, że nie macie czasu na wyjazdy! Pamiętaj, że od czasu do czasu trzeba odpocząć - ale prawdziwie odpocząć! Czyli nie myśleć o pracy i obowiązkach, bo taki relaks jeszcze bardziej męczy i dołuje (wiem po sobie). Wykorzystajcie pomysł TŻta i jazda w góry
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tak samo czas pędzi niesamowicie nieważne czy zaręczona zamężna, ważne czy szczęśliwa ![]() Cytat:
ja z moim mieszkam już prawie rok ![]() Zgadzam się z regularkate lupinka jedź i wypocznij
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
O, no to my dajemy sobie prezenty na mikołaja, nie na Wigilię
![]() Chociaż w Wigilię mam urodziny, to może coś dostanę A na mikołaja część prezentów już mu dałam: buty do piłki halowej, które bardzo chciał mieć, koszulkę nike Manchester United z najnowszej kolekcji, szczoteczki do zębów też Manchester United Te rzeczy kupiłam w Anglii więc wyszły mnie taniej niż miałabym kupować tutaj w Pl.Teraz dokupiłam mu jeszcze portfel i bokserki. Cytat:
Wybieramy się w styczniu. Ma to być prezent na moje urodziny![]() Mam nadzieję, że śnieg będzie bo wtedy wybierzemy się na stok. |
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i jak się dogadujecie, mieszkając wspólnie? Jakie nowe niespodzianki charakteru TŻa wyniknęły dla Ciebie we wspólnym gniazdku? Możliwe, że już była o tym mowa w wątku, ale może wybaczycie mi, jeśli nie będę przekopywać się przez te 80 stron z okładem...
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, dogadujemy się dobrze mieszkamy z moimi rodzicami, więc to trochę inaczej wygląda niż jakbyśmy byli sami, ale jest ok mieliśmy coś wynająć, ale to wyrzucanie pieniędzy w błoto... lepiej odkładać na wykończenie domu mój TŻ jest bałaganiarzem co mnie strasznie wkurza i jest dość niezorganizowany ale ogólnie jest fajnie i jestem bardzo szczęśliwa wcześniej często spaliśmy u siebie nawzajem ![]() Bojatoja 3 dni w Zakopanym... super też bym chętnie pojechała
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Czyli zweryfikowaliście się, mieszkając razem, ze skutkiem pozytywnym
Cieszę się Mój TŻ też jest bałaganiarzem, i to strasznym - wiem to i bez mieszkania z nim - ale juz zdaje sobie sprawę, że kiedy zamieszkamy razem, to chcąc nie chcąc, będzie musiał mi choć trochę pomagać, a zasięg swojej działalności bałaganiarskiej mocno ograniczyć ![]() Moi rodzice zaczęli po naszych zaręczynach coś przebąkiwać o mieszkaniu właśnie u nas, ale ja sobie tego nie wyobrażam. Nawet nie z powodów jakichś natury charakterologicznej, ale dlatego, że mieszka z nami mój brat z synem ("trudne sprawy") i tyle ludzi na tzw. kupie - podziękuję. Nie mamy zbyt dużego domu, a poza tym wiele przykładów wśród znajomych, jak i bliższej lub dalszej rodziny pokazuje mi, że na odległość jakoś łatwiej się przyjaźnić z teściową Niemniej jednak to fantastyczne, że Wam się układa, mieszkając w Twoim rodzinnym domu. Całkowicie zgadzam się z argumentem dotyczącym wykańczania domu. To jest jak dla mnie jedyny minus wynajmowania - trzeba wydawać, a nie oszczędzać. A przynajmniej nie na taką skalę.Ja też kocham Zakopane Ale chciałabym się nauczyć, a góry - na razie - najbardziej kocham wiosną lub jesienią, kiedy można je zwiedzać pieszo
|
|
#2446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie macie rację, trzeba po prostu mądrze to rozplanować i rozdysponować czas... zobaczymy ![]() Cytat:
) codziennie upewniam się coraz bardziej (o ile tak w ogóle się da! ), że to właśnie Ten Jedyny ale wiecie jak to jest, szczerze cieszę się Waszym szczęściem, ale czasem sama już bym też tak chciała ![]() a co do mieszkania razem, u nas był to spontaniczny krok (po moim przeniesieniu się z Wrocławia do Krakowa po pierwszym roku studiów), ale zarazem najlepszy na jaki mogliśmy się zdecydować mieszkamy razem już czwarty rok, przy czym ostatnie 4-5 miesięcy już całkiem sami, bez współlokatorów i tak jest oczywiście najlepiej, a uwierzcie, że już różne historie przechodziliśmy: od mieszkania na 10 metrach kwadratowych, gdzie po rozłożeniu łóżka nie było w ogóle miejsca w pokoju najlepsze jest zasypianie i budzenie się przy Nim CODZIENNIE także ze swojej strony będę polecać mieszkanie razem
|
||
|
|
|
|
#2447 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() jestem bardzo na TAK mieszkaniu razem
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem jak najbardziej na tak mieszkaniu razem
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
regularkate - gratulacje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
Ja na przykład mieszkam już 4 rok z moim TŻ w akademiku, czyli w jednym pokoju. Dokładnie, mamy dla siebie te 14m2 (moze troche więcej) i dogadujemy się wyśmienicie :P oczywiście czasami zdarzają się sprzeczki czy niedomówienia, ale potrwa to maks 1 dzień i sprawę wyjaśniamy
Zresztą dzieje się to teraz bardzo rzadko :PA co do przyszłego mieszkania nie-akademikowego, to na pewno sami we dwoje, bez rodziców. Nasi rodzice tez nie chcą z nami mieszkać, sami to przeszli i stanowczą odmawiają :P |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też wolelibyśmy sami, bez rodziców, ale naszym zdaniem (i ich) wynajmowanie mieszkania to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Lepiej odkładać na wykończenie domu i po ślubie się tam wyprowadzić już na swoje ![]() Szprycha174 co tam u Ciebie słychać?
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Mała powierzchnia i warunki takie sobie, ale akurat z TŻ nie ma pewnie problemu - bo w końcu w takim układzie im mniejsza przestrzeń, tym częściej jesteście zmuszani do przytulania ![]() Moja mama też prezentuje takie zdanie odnośnie mieszkania z rodzicami po ślubie. Do dziś zresztą mieszkamy z dziadkami i wiem, jak bardzo doceniłaby, gdyby miała kiedykolwiek szansę zamieszkać bez nich. Niestety, wielu rodziców po prostu siedzi na głowie młodych, a nie odwrotnie, no i moja babcia właśnie jest taka dość dokuczliwa, więc ja wolę dmuchać na zimne i dlatego wynająć m(ileś). Zresztą, przypuszczam, że do budowy własnego domu (bo nie przewiduję kupna mieszkania, od dziecka w wolnostojącym mieszkam i nie chcę w bloku) to i tak będziemy musieli latami dochodzić i wolę za młodu jeszcze poszaleć, pozwiedzać, na koncerty pojeździć, a tak pewnie bym miała psychiczny przymus odkładania każdego grosza na, przykładowo, nowe panele
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
regularkate masz racje z tym siedzeniem na głowie, ale my z TŻ prawie zaraz po ślubie wyprowadzimy się do domu, który moi rodzice budują od wielu lat
oni tutaj zostaną, a my tam się przeprowadzimy więc nie ma sensu teraz marnować pieniędzy na wynajmowanie a mieszkać tam teraz nie możemy bo po pierwsze trzeba zrobić tam ogrzewanie, wymienić dach, a po drugie studiujemy jeszcze odłożymy pieniądze, wykończymy i się przeprowadzimy gdyby nie to, to też nie chciałabym mieszkać z rodzicami
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Szprycha wam zazdrości
![]() Pognałam jednego i drugiego i jestem sama Nawet mi pies nie został, bo mi go mama podebrała ![]() A tak poważnie to zrobiłam dziś pożegnanie w pracy. Zrobiłam każdemu z pracowników prezencik - kupiłam takie małe aniołki i woreczki z organzy - takie małe, przezroczyste. Do tego karteczka z imiennym podziękowaniem Taki duperelek, ale mam nadz. że się ucieszyli, a nie tylko kawa i ciacho których i tak wszyscy nie posmakują, tylko ci co na dyżurze by byli Zrobienie tego już mi dało wiele radości A cwaniak ze mnie taki, że przyszłam i się tylko pożegnałam, bo... przyniosłam L4
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkacie razem w akademiku? to nie musicie być małżeństwem? tak słyszałam ;pp
|
|
|
#2456 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
a nie mówiłam wam?
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- miał cechy władcze, przywódcze wręcz bym powiedziała, wiec mi nie pasowało, ze w przyszłości mogłoby sie to niefajnie skończyć Mimo że z początku był fajny - ale wiadomo jak to jest z początkami, gdy sie jest zauroczoną Jak przeanalizowałam jego pewne zachowania to mi się kontrolka zaświeciła w głowie - i wiem ze dobrze zrobiłam
|
|
#2458 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
bo mi chodziło o tego z 2007 r jeśli dobrze rozumiem on zawiera się w tym pakiecie "Pognałam jednego i drugiego i jestem sama"? niedawno pisałaś, że czekasz na określenie się eksa, więc zastanawiam się co się zmieniło
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
no eks sie nie potrafi określić
jak mnie widzi to ma do mnie słabość, jak ją - to samo. Wiec sie wymiksowałam z tego dziwnego trójkąta Ktoś musi być mądrzejszy i dojrzalszy
|
|
#2460 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

nieważne czy zaręczona zamężna, ważne czy szczęśliwa