Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 09:05   #1561
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

dziewczyny przepraszam, ze was nie nadrobie, ale nie mam kiedy. Dorwalam na chwile komputer, zeby napisac, ze w domu mamy istny sajdon! W piatek zaczelismy kuc plytki i glazure w kuchni, wczoraj elektryk przestawial nam gniazdka, zmienialismy tez wodę, a we wtorek fachowiec bedzie kladl hlazure. Wszystko tak szybko sie dzieje, bo nasz meble czekaja juz na magazynie! Na domiar zlego meble do salonu mialy byc przed swietami, a tu zadzwonili w czwartek ze juz sa. Takze musimy sie ze wszystkim szybko uporac. Moze za tydzien bede miala swoja kuchnie, bo jak narazie nie mam nawet gdzie wody zaotowac
Stary 2012-12-02, 11:18   #1562
beatiska
Zakorzenienie

basteja12 niestety nie Na razie to mam prysznic w stylu walk-in beż ttych drzwi W sumie nie jest źle, da sie przeżyć. Musimy jednak kupić nową część, ale jeszcze wcześniej zadzwonimy do firmy, bo prysznic powinien byc na gwarancji, a kupilismy go pół roku temu
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 12:21   #1563
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Effcia jakie krzesełka Nie chcę się powtarzać, ale wow!, jakie Ty masz wyczucie i gust I przy okazji nadmienię, że ja będę sie zwracać o poradę dobrania krzesła do biurka Teraz muszę ogarnąć salon, ale jak tylko skończymy to porobię fotki i będę się uśmiechać do Ciebie o pomysły

Arnama a co chciałaś podświetlane, a TŻ uważa że to tandeta?? Obrazek do łazienki? .. bo się pogupiłam trochę.. Pokaż jakiś link, proszę, bo ja zupełnie nie wiem o co biega

Beatiska
i jak z prysznicem? Naprawiony?? Udało się TŻtowi coś zaradzić?

Gwiazdeczka
dzięki za twoją opinię choć wiesz.. ja początkowo bałam się dać limonkowy kolor na jedną ścianę.. więc na pozostałe raczej bym się nie zdecydowała Wierzę, że idealnie dobrany odcień tego trzeciego koloru będzie fajnie wyglądał.. a idealnie dobrany to znaczy taki sam jak dominujący odcień na tapecie.

Ja biurko zdecydowałam się ustawić w przedpokoju Początkowo pomysł wydawał mi się beznadziejny, bo jak to biurko koło wieszaka i kurtek.. ale udało się nawet fajnie wkomponować

Tak, chciałam ten obrazek w łazience.... robi sie wydruk na szkle/pleksi... Później daje "jakąś" drugą warstwę (jak by "dno") i między to układa taśmy ledowe. Coś takiego: http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../68/2829376815 tylko z takim obrazkiem bym chciała: http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../24/2767422482
Jak mąż nie bedzie chciał, to bedzie tylko taki obrazek w łazience

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 08:47   #1564
frida99
Raczkowanie

malaOlaa zrobiłam dla Ciebie wczoraj kilka zdjęć łazienki. Trochę inaczej układ płytek zapamietałam ale sama zobacz, jak to wygląda. Zdjęcia robiłam telefonem, więc ich jakość nie poraża. Nie sprzątałam tez tych wszystkich bibelotów bo ich jest na prawdę dużo! Kolory wyszły strasznie blade - robiłam trybem nocnym.

Tanitka powodzenia

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Tak, chciałam ten obrazek w łazience.... robi sie wydruk na szkle/pleksi... Później daje "jakąś" drugą warstwę (jak by "dno") i między to układa taśmy ledowe. Coś takiego: http://img05.allegroimg.pl/photos/or.../68/2829376815 tylko z takim obrazkiem bym chciała: http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../24/2767422482
Jak mąż nie bedzie chciał, to bedzie tylko taki obrazek w łazience
może jak mąż na żywo zobaczy to zmieni zdanie? bo na pewno będzie wyglądać bardzo fajnie.

U nas koncepcje szafy zmieniaja sie jak w kalejdoskopie
Po wczorajszej dyskusji z TŻ i ojcem stanęło na tym, że jednak nie będzie drzwi przesuwanych tylko otwierane ze względu na lepszy dostęp do środka szafy. Jak narysuje projekt to Wam pokarzę, ale juz mi normalnie ręce opadają.

W sobote mieliśmy kolejna parapetówkę u nas - dostaliśmy o taki blender http://www.ceneo.pl/10250563 ma jeszcze dodatkowo kruszarkę do lodu. Jest na prawdę super chociaz dopiero kruszyliśmy lód i tarłam ser żółty na zapiekanki no i czarny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC00089.jpg (83,9 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00090.jpg (67,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00092.jpg (89,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00095.jpg (89,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00097.jpg (85,6 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00100.jpg (90,1 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez frida99
Czas edycji: 2012-12-03 o 08:51
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 12:06   #1565
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frida99 Pokaż wiadomość
malaOlaa zrobiłam dla Ciebie wczoraj kilka zdjęć łazienki. Trochę inaczej układ płytek zapamietałam ale sama zobacz, jak to wygląda. Zdjęcia robiłam telefonem, więc ich jakość nie poraża. Nie sprzątałam tez tych wszystkich bibelotów bo ich jest na prawdę dużo! Kolory wyszły strasznie blade - robiłam trybem nocnym.

Po wczorajszej dyskusji z TŻ i ojcem stanęło na tym, że jednak nie będzie drzwi przesuwanych tylko otwierane ze względu na lepszy dostęp do środka szafy. Jak narysuje projekt to Wam pokarzę, ale juz mi normalnie ręce opadają.

W sobote mieliśmy kolejna parapetówkę u nas - dostaliśmy o taki blender http://www.ceneo.pl/10250563 ma jeszcze dodatkowo kruszarkę do lodu. Jest na prawdę super chociaz dopiero kruszyliśmy lód i tarłam ser żółty na zapiekanki no i czarny
Baaaardzo dziekuje!!! Wszystko juz wiem
Blender-cudo
Stary 2012-12-03, 23:32   #1566
Elfia4
DOMator

Cytat:
Robiliście tę łazienkę, czy to stan zastany niezależny od was?
Jeśli w świeżo robionej łazience jakiś "spec" postanowił wykończyć drobną mozaikę plastikowymi listwami, to brak mi słów... pogoniłabym kogoś takiego gdzie pieprz rośnie okładając tymi listwami po głowie
Osobiście zrobiłabym też fugę w odcieniu zbliżonym do niebieskawo-zielonego odcienia płytek. Ten beż "sieka" mozaikę bez sensu.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 08:34   #1567
frida99
Raczkowanie

Wiem, wiem...... niedoróbek tam jest masa. Łazienka była robiona może ze 12 lat temu. A odbyło to się tak, że babcia znalazła pierwszą lepszą ekipę nie konsultując sie z nikim, bo był juz środek sezonu remontowego, i tak zrobili byle jak i sie zwineli
Fuga była na początku mleczna ale przez tyle lat zmieniła barwę
A plastikowe listwy przy mozajce - masakra no ale nikt raczej nie będzie tego na razie poprawiał, dziadkowie jakoś z tym żyją.
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 15:37   #1568
malaOlaa
Raczkowanie

Cześć, to znów ja
Ratujcie!!
Termin remontu zbliża się wielkimi krokami, a my nadal nie możemy zdecydować się jak ma wyglądać nasza łazienka.
Podjęliśmy już decyzje gdzie ma znajdować się prysznic, umywalka, pralka, wc, ale teraz nadszedł czas na kafle, kolory, ceramikę, etc.
Myślę, że jakbym miała i potrafiła obsługiwać program, w którym mógłabym przygotować wizualizację to byłoby nam łatwiej, ale niestety muszę posiłkować się kartką i ołówkiem (o czym możecie przekonać się patrząc na załączniki).
Poniżej zamieściłam rzut naszej łazienki.
Póki co, żeby Was nie zasypać pytaniami, potrzebuje Waszej porady dotyczącej ściany, która znajduje się po prawej stronie od wejścia.
Nie wiemy na jaką opcję zdecydować się, co będzie ładniejsze, praktyczniejsze.
Zanim opiszę każdą z opcji jedna istotna rzecz, jesteśmy już prawie pewni, że kafelki chcemy mieć tylko pod prysznicem, koło umywalki oraz wc.
A teraz do rzeczy Ściana jest szeroka na 187cm, będzie na niej WC i pralka, na ścianie obok WC jest komin wentylacyjny, a w nim także liczniki od wody.

Pierwsza z opcji to zabudowanie tylko WC, do wysokości stelaża.

Druga opcja to zabudowa aż po sufit, a w niej kilka półek lub myślimy też nad jedną większą "wnęką"/"oknem"-tu jednak chyba bedzie to niemożliwe bo gdzieś na wysokości stelaża od WC sa liczniki od wody. W tym kominie.

Trzecia opcja to zabudowa na wysokość stelaża, jednocześnie na całej szerokości ściany. A na tym drewniana półka. W takim przypadku pół pralki (20cm) byłoby pod zabudową. Jednakże półka nie dotykałaby blatu pralki, gdyż stelaż jest wyższy, wiec miałabym jakies 20 cm wolnej przestrzeni od blatu do tej półki.

Czwarta opcja to zabudowanie całej ściany, aż po sufit (z opcją "półko-wnęki" na całej szerokości ściany).

Ostatni obrazek to rzut z góry calej łazienki.

Z góry dziekuje za wszystkie sugestie, rady i pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opcja1.jpg (59,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opcja2.jpg (78,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opcja3.jpg (75,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opcja4.jpg (81,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (52,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-12-04, 16:38   #1569
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Gwiazdeczka dzięki za twoją opinię choć wiesz.. ja początkowo bałam się dać limonkowy kolor na jedną ścianę.. więc na pozostałe raczej bym się nie zdecydowała Wierzę, że idealnie dobrany odcień tego trzeciego koloru będzie fajnie wyglądał.. a idealnie dobrany to znaczy taki sam jak dominujący odcień na tapecie.

Ja biurko zdecydowałam się ustawić w przedpokoju Początkowo pomysł wydawał mi się beznadziejny, bo jak to biurko koło wieszaka i kurtek.. ale udało się nawet fajnie wkomponować
No pomysl z biurkiem w korytarzu naprawde zaskakujacy Moj korytarz niestety jest za maly na takie eksperymenty
Biurka z szafkami widzialam, i tez biore je pod uwage

A co do kolorow na sciany to pewnie masz racje -dobrze dobrane odcienie beda sie zgrywaly z tapeta i bedzie ok

Cytat:

I chyba otwierane drzwi do szafy beda duzo tansze od przesuwanych?

Super prezent ten blender

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Cześć, to znów ja
Ratujcie!!

Druga opcja to zabudowa aż po sufit, a w niej kilka półek lub myślimy też nad jedną większą "wnęką"/"oknem"-tu jednak chyba bedzie to niemożliwe bo gdzieś na wysokości stelaża od WC sa liczniki od wody. W tym kominie.

Trzecia opcja to zabudowa na wysokość stelaża, jednocześnie na całej szerokości ściany. A na tym drewniana półka. W takim przypadku pół pralki (20cm) byłoby pod zabudową. Jednakże półka nie dotykałaby blatu pralki, gdyż stelaż jest wyższy, wiec miałabym jakies 20 cm wolnej przestrzeni od blatu do tej półki.

Czwarta opcja to zabudowanie całej ściany, aż po sufit (z opcją "półko-wnęki" na całej szerokości ściany).

Pytanie, czy chcesz zabudowac ta sciane tylko po to, zeby byla zabudowana czy chcialabys uzyskac z niej polki/ wneki, na jakies drobiazgi? I jesli tak, to ile tych polek by Ci sie przydalo -wtedy zdecyduj, ktora opcja bedzie najbardziej korzystna.
Stary 2012-12-04, 17:16   #1570
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

malaOlaa weź pod uwagę, że zabudowa geberitu (zestawu podtynkowego) to max 15cm a zabudowa pralki to mini 40-45cm
ja nie widzę sensu zabudowania całej ściany i zabrania przestrzeni
opcji nr 3 nie kumam

Edit:
już kumam opcję nr 3, ale też dla mnie odpada (4 tez odpada)-szkoda zabierać tych 20cm

nie wiem jak u Ciebie rury z wodą idą (przypuszczam, że skoro jest tam pralka to idą po ścianie z kibelkiem), ale jak masz dobrego majstra to przeniesie Ci wodomierze z "komina" np. nad stelaż i będziesz je miała w zabudowie

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2012-12-04 o 19:56
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 18:55   #1571
stagnacja21
Raczkowanie

Witam,
Jestem w trakcie urządzania mieszkania i mam pytanie odnośnie stolika do kuchni. Kuchnia jest biała matowa z ciemno brązowymi blatami. Płytki między meblami są jasne, beżowe, a na podłodze imitujące drewno. Ściany w kolorze złamanej bieli. Kompletnie nie mam pomysłu na stół?

Na pewno odpada stół z chromowanymi nogami.
Wydaje mi się, że gdybym dała biały stół i białe krzesła, byłoby już za biało w tej kuchni.
Zastanawiam się, czy kupić jasny drewniany, coś w tym stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80089003/

Czy ciemno brązowy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116846/

I jakie krzesła do tego?
Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 20:43   #1572
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że gdybym dała biały stół i białe krzesła, byłoby już za biało w tej kuchni.
Zastanawiam się, czy kupić jasny drewniany, coś w tym stylu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80089003/

I jakie krzesła do tego?
Ja bym wybrała stół ciemno brązowy.
Stary 2012-12-05, 11:25   #1573
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, to znów ja
Ratujcie!!
Termin remontu zbliża się wielkimi krokami, a my nadal nie możemy zdecydować się jak ma wyglądać nasza łazienka.
Podjęliśmy już decyzje gdzie ma znajdować się prysznic, umywalka, pralka, wc, ale teraz nadszedł czas na kafle, kolory, ceramikę, etc.
Myślę, że jakbym miała i potrafiła obsługiwać program, w którym mógłabym przygotować wizualizację to byłoby nam łatwiej, ale niestety muszę posiłkować się kartką i ołówkiem (o czym możecie przekonać się patrząc na załączniki).
Poniżej zamieściłam rzut naszej łazienki.
Póki co, żeby Was nie zasypać pytaniami, potrzebuje Waszej porady dotyczącej ściany, która znajduje się po prawej stronie od wejścia.
Nie wiemy na jaką opcję zdecydować się, co będzie ładniejsze, praktyczniejsze.
Zanim opiszę każdą z opcji jedna istotna rzecz, jesteśmy już prawie pewni, że kafelki chcemy mieć tylko pod prysznicem, koło umywalki oraz wc.
A teraz do rzeczy Ściana jest szeroka na 187cm, będzie na niej WC i pralka, na ścianie obok WC jest komin wentylacyjny, a w nim także liczniki od wody.

Myślę, ze najlepsza opcja to zabudować sam stelaż
Tzn my mieliśmy podobną sytuację, nie chcieliśmy przenosić wodomierzy, więc zrobimy tylko "półkę" która utworzy sie nad stelażem. Szkoda by mi było zabierać całej sciany. Na takiej "pólce" zawsze można postawić jakąś ozdobę, czy świeczkę...
Natomiast nad pralką będziemy mieć półki.

PS: my mamy taki układ jak w załączniku (przepraszam za rysunek, nie wymiarowy zupełnie, ale o sam ukłąd chodzi)

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Witam,
Jestem w trakcie urządzania mieszkania i mam pytanie odnośnie stolika do kuchni. Kuchnia jest biała matowa z ciemno brązowymi blatami. Płytki między meblami są jasne, beżowe, a na podłodze imitujące drewno. Ściany w kolorze złamanej bieli. Kompletnie nie mam pomysłu na stół?

I jakie krzesła do tego?
A jaki odcień "drewna" macie na podłodze?
Albo moze wrzucisz zdjecie, łatwiej by nam było ocenić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (21,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:41
Stary 2012-12-05, 11:54   #1574
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Pytanie, czy chcesz zabudowac ta sciane tylko po to, zeby byla zabudowana czy chcialabys uzyskac z niej polki/ wneki, na jakies drobiazgi? I jesli tak, to ile tych polek by Ci sie przydalo -wtedy zdecyduj, ktora opcja bedzie najbardziej korzystna.
No własnie chyba tylko zabudujemy ten geberit i ewentualnie jedna poleczke na jakas swieczke czy cos takiego, bo nic innego tam ukladac nie bede

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
malaOlaa weź pod uwagę, że zabudowa geberitu (zestawu podtynkowego) to max 15cm a zabudowa pralki to mini 40-45cm
ja nie widzę sensu zabudowania całej ściany i zabrania przestrzeni
opcji nr 3 nie kumam

Edit:
już kumam opcję nr 3, ale też dla mnie odpada (4 tez odpada)-szkoda zabierać tych 20cm

nie wiem jak u Ciebie rury z wodą idą (przypuszczam, że skoro jest tam pralka to idą po ścianie z kibelkiem), ale jak masz dobrego majstra to przeniesie Ci wodomierze z "komina" np. nad stelaż i będziesz je miała w zabudowie
Hmmm myslalam ze geberit zabudowuje sie ok 20 cm, ale to moze od modelu zalezy... jak juz wyzej pisalam zdecyduje sie na zabudowe tylo wc

Cytat:
Witam,

I jakie krzesła do tego?
Ja bym brała brązowy stół, ale to dlatego, że nie przepadam ze tym jasnym drewnem.

Cytat:
Myślę, ze najlepsza opcja to zabudować sam stelaż
Tzn my mieliśmy podobną sytuację, nie chcieliśmy przenosić wodomierzy, więc zrobimy tylko "półkę" która utworzy sie nad stelażem. Szkoda by mi było zabierać całej sciany. Na takiej "pólce" zawsze można postawić jakąś ozdobę, czy świeczkę...
Natomiast nad pralką będziemy mieć półki.

PS: my mamy taki układ jak w załączniku (przepraszam za rysunek, nie wymiarowy zupełnie, ale o sam ukłąd chodzi)
Dokładnie tak zrobimy i tez pomysle o poleczkach nad pralka. Gdybys miala juz jakies zdjecia tych polek nad pralka to byłabym wdzieczna

Bardzo dziekuje wszystkim za opinie
Stary 2012-12-05, 12:51   #1575
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie chyba tylko zabudujemy ten geberit i ewentualnie jedna poleczke na jakas swieczke czy cos takiego, bo nic innego tam ukladac nie bede

Hmmm myslalam ze geberit zabudowuje sie ok 20 cm, ale to moze od modelu zalezy... jak juz wyzej pisalam zdecyduje sie na zabudowe tylo wc

Ja bym brała brązowy stół, ale to dlatego, że nie przepadam ze tym jasnym drewnem.

Dokładnie tak zrobimy i tez pomysle o poleczkach nad pralka. Gdybys miala juz jakies zdjecia tych polek nad pralka to byłabym wdzieczna

Bardzo dziekuje wszystkim za opinie

Zanim półki powstaną to długo jeszcze
Ale raczej zamknięte będa

Stary 2012-12-05, 14:07   #1576
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Zanim półki powstaną to długo jeszcze
Ale raczej zamknięte będa

No chyba, ze tak ale my tez remont zaczniemy dopiero styczen-a raczej luty
Stary 2012-12-05, 14:49   #1577
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba, ze tak ale my tez remont zaczniemy dopiero styczen-a raczej luty
Aaaaa to do lutego raczej powstaną półki
Oczywiście się "pochwalę"

Stary 2012-12-05, 15:19   #1578
basteja12
Raczkowanie

Dobry

Witam się i melduję, że salon pomalowany, wytapetowany

Wprawdzie nic poza tym nie zrobione, ale najważniejsze z głowy
Niestety meble i sofa będą dopiero za miesiąc, z czego nie jestem zadowolona, ale z racji, że wyjeżdżamy za dwa tygodnie na święta do rodzinnej miejscowości nie mieliśmy wyboru i trzeba czekać... choć niby mogłyby być już 20 grudnia.. no nic, wtedy nas nie będzie.

Porobiłam kilka fotek, żeby pokazać Wam efekty Niestety ujęcia przy samym suficie, bo w pokoju straszny bajzel i armagedon

A! I limonkowy kolor wyszedł jednak nielimonkowy ale myślę, że i tak nie jest źle, bo kolor trafiony w odcień z tapety..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0005.jpg (76,5 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007.jpg (68,0 KB, 41 załadowań)
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:38   #1579
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry

Niestety meble i sofa będą dopiero za miesiąc, z czego nie jestem zadowolona, ale z racji, że wyjeżdżamy za dwa tygodnie na święta do rodzinnej miejscowości nie mieliśmy wyboru i trzeba czekać... choć niby mogłyby być już 20 grudnia.. no nic, wtedy nas nie będzie.

Porobiłam kilka fotek, żeby pokazać Wam efekty Niestety ujęcia przy samym suficie, bo w pokoju straszny bajzel i armagedon

A! I limonkowy kolor wyszedł jednak nielimonkowy ale myślę, że i tak nie jest źle, bo kolor trafiony w odcień z tapety..

No i ładnie
Teraz czekamy na fotki wysprzątanego salonu z meblami

Stary 2012-12-05, 15:51   #1580
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
O boniu, a jaka firma tak "trafnie" nazywa swoje kolory farb?! Dobrze, że Ci podpasował, bo jakby miał to być limonkowy to daleko mu do tego.
Stary 2012-12-05, 18:17   #1581
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała stół ciemno brązowy.
Cytat:

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 --------

A jaki odcień "drewna" macie na podłodze?
Albo moze wrzucisz zdjecie, łatwiej by nam było ocenić
Cytat:

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Może macie rację, że ciemniejszy stół będzie lepszy, bo przynajmniej będzie się wyróżniał. Inspiruję się wnętrzami w stylu skandynawskim, dlatego waham się też nad tym jasnym.

W załączniku zdjęcie podłogi w kuchni, niestety zdjęcie robione telefonem, więc kolory nie oddają koloru rzeczywistego, no ale jakaś namiastka jest. W dodatku zdjęcie robione zaraz po położeniu płytek, które są nawet nie umyte jeszcze. Jutro postaram się zrobić lepsze.

Cytat:
Dobry

Bardzo ładnie wszystko do siebie, podoba mi się, bo lubię raczej stonowane wnętrza. Jakie planujecie meble ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P161112_17.58_[03].jpg (83,4 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez stagnacja21
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:20
Stary 2012-12-05, 20:47   #1582
Elfia4
DOMator

Cytat:
Dobry

Ładny efekt, szczególnie połączenie tapety i tej jaśniutkiej szarości, prawie bieli. Pewnie podłoga też dobrze się "dogaduje" ze ścianami w nowym wydaniu?
Ta tapeta jest zdecydowanie przyjemniejsza w odbiorze, niż twoje pierwsze przytłaczające wizualnie tapety
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 10:39   #1583
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Może macie rację, że ciemniejszy stół będzie lepszy, bo przynajmniej będzie się wyróżniał. Inspiruję się wnętrzami w stylu skandynawskim, dlatego waham się też nad tym jasnym.

W załączniku zdjęcie podłogi w kuchni, niestety zdjęcie robione telefonem, więc kolory nie oddają koloru rzeczywistego, no ale jakaś namiastka jest. W dodatku zdjęcie robione zaraz po położeniu płytek, które są nawet nie umyte jeszcze. Jutro postaram się zrobić lepsze.

Bardzo ładnie wszystko do siebie, podoba mi się, bo lubię raczej stonowane wnętrza. Jakie planujecie meble ?

Hm..... teraz to juz sama nie wiem... może stolik w kolorze mebli kuchennych? Bo dodawać kolejny odcień brązu tak jakoś średnio mi się widzi

Dziś w nocy przyszedł do nas Mikołaj Prezent był zawieszony na naszych drzwiach: czapka mikołaja, a w niej pluszowy reniferek, który trzymał małe zawiniątko, w ów zawiniątku były pieniążki.... na całe gładzie I jeszcze przyczepiona karteczka z tekstem do rymu, abyśmy wiedzieli na co ta kaska, tylko dokładnie nie pamiętam, więc najwyżej jak będę w domu to napiszę
Moi rodzice to zaskakują nadal pomysłowością, choć już w Mikołaja nie wierzymy

Stary 2012-12-06, 11:47   #1584
kalwinka
Zadomowienie

stagnacja 21 ja jeśli bierzecie pod uwagę tylko te 2 stoły wzięłabym jasny i przemalowała pod kolor mebli i białe krzesła, ciemny wydaje mi się za ciężki, jak dodasz do tego jeszcze ciemne krzesła (jasne nie będą pasować) to będziesz miała ciemną plamę w jasnej kuchni
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 14:37   #1585
basteja12
Raczkowanie

Dorka jeśli chodzi o farbę to ja nie miałam jakiegoś wielkiego ciśnienia na limonkę, ani żaden inny konkretny kolor.. Jedynie zależało mi na tym, aby całość dobrze się komponowała.. czyli kolory pasowały do tapety i parkietu

Stagnacja meble chce w ciemny kolorze, bardzo ciemny brąz, prawie czarne, ale jednak brązowe Napisałaś o stonowanych wnętrzach.. ja też za takimi przepadam, lubię kolory Ziemi.. ale ta ściana w intensywnym kolorze raczej do stonowanych odcienie nie należy dlatego miałam wahania, jednak teraz myślę, że jest okej
Jaka decyzja co do stołu?

Arnama superaśny Mikołaj Was odwiedził ..i w ogóle fajny pomysł ze skarpetą, wierszykiem i rulonikiem

Elfia a wiesz, że ja teraz nawet sama przed sobą wstydzę się swoich wcześniejszych pomysłów Cieszę się, że jednak zrezygnowałam z tych szarości i przede wszystkim cieszę się, że trafiłam na dobrych doradców A powiedz mi jeszcze, proszę, jakie dodatki powinnam teraz dobierać? Pod kolor tej ściany "żółtej" czy zostać przy limonce i petrolu?? Jak Ty byś mi radziła?
Stary 2012-12-06, 15:24   #1586
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dorka jeśli chodzi o farbę to ja nie miałam jakiegoś wielkiego ciśnienia na limonkę, ani żaden inny konkretny kolor.. Jedynie zależało mi na tym, aby całość dobrze się komponowała.. czyli kolory pasowały do tapety i parkietu
Wiem, wiem,wywnioskowałam to z Twojej wypowiedzi, ale napisz jaka to firma. Jestem na etapie malowani i wolałabym ominąć tego producenta.
Stary 2012-12-06, 20:02   #1587
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Hm..... teraz to juz sama nie wiem... może stolik w kolorze mebli kuchennych? Bo dodawać kolejny odcień brązu tak jakoś średnio mi się widzi

Dziś w nocy przyszedł do nas Mikołaj Prezent był zawieszony na naszych drzwiach: czapka mikołaja, a w niej pluszowy reniferek, który trzymał małe zawiniątko, w ów zawiniątku były pieniążki.... na całe gładzie I jeszcze przyczepiona karteczka z tekstem do rymu, abyśmy wiedzieli na co ta kaska, tylko dokładnie nie pamiętam, więc najwyżej jak będę w domu to napiszę
Moi rodzice to zaskakują nadal pomysłowością, choć już w Mikołaja nie wierzymy
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
stagnacja 21 ja jeśli bierzecie pod uwagę tylko te 2 stoły wzięłabym jasny i przemalowała pod kolor mebli i białe krzesła, ciemny wydaje mi się za ciężki, jak dodasz do tego jeszcze ciemne krzesła (jasne nie będą pasować) to będziesz miała ciemną plamę w jasnej kuchni
Nie, nie bierzemy pod uwagę tylko tych dwóch stołów, dałam je jako przykłady. Meble w kuchni będziemy mieć białe, więc proponujecie stół też biały? Kurcze, mi się wszystko białe podoba i boję się, żeby jednak nie przeholować z tą bielą.
Na razie nie podjęłam żadnej decyzji, jutro będę miała zamontowane meble w kuchni, może jak już zobaczę całość to coś mi wpadnie do głowy.
W sumie to może i racja, żeby nie kombinować z trzecim odcieniem brązu, efekt może być taki, że każda rzecz z innej parafii. Niby głupi stół z krzesłami, a tyle nad nim rozmyślania.

Arnama
pozazdrościć takiego Mikołaja wklej wierszyk
Stary 2012-12-06, 22:28   #1588
basteja12
Raczkowanie

Dziewczyny helpppp

Siedzę od wczoraj całymi dniami na necie, szukam dywanu i na nic nie mogę się zdecydować

Czy lepiej pasowałby kremowy, czy beżowy, czy szary?!?!?!

Czy dopasowywać do tapety, czy do parkietu, czy do koloru sofy?!?!?!

Im dużej patrzę, tym nic nie wiem

Wrzucę Wam jeszcze raz fotkę ścian, parkietu, planowanej sofy i propozycje dywanu jakie rozważam.. proszę luknijcie i podpowiedzcie coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0005.jpg (76,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parkiet1.jpg (54,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7051516.jpg (13,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (19,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobrane (1).jpg (13,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (21,2 KB, 2 załadowań)
Stary 2012-12-06, 23:53   #1589
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie bierzemy pod uwagę tylko tych dwóch stołów, dałam je jako przykłady. Meble w kuchni będziemy mieć białe, więc proponujecie stół też biały? Kurcze, mi się wszystko białe podoba i boję się, żeby jednak nie przeholować z tą bielą.
Na razie nie podjęłam żadnej decyzji, jutro będę miała zamontowane meble w kuchni, może jak już zobaczę całość to coś mi wpadnie do głowy.
W sumie to może i racja, żeby nie kombinować z trzecim odcieniem brązu, efekt może być taki, że każda rzecz z innej parafii. Niby głupi stół z krzesłami, a tyle nad nim rozmyślania.

Arnama
pozazdrościć takiego Mikołaja wklej wierszyk
Ja raczej była bym za białym Jak jest brąz na podłodze i blatach to nie powinno być go za dużo, a jakie macie sciany??

Wierszyk, a raczej rymowanka :
"Mikołaj daje cukierek mały, aby sie gładzie dobrze trzymały"

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny helpppp

Siedzę od wczoraj całymi dniami na necie, szukam dywanu i na nic nie mogę się zdecydować

Wrzucę Wam jeszcze raz fotkę ścian, parkietu, planowanej sofy i propozycje dywanu jakie rozważam.. proszę luknijcie i podpowiedzcie coś
dywan nr 1 lub 2 w zależności który bardziej pasuje do odcienia przeważającego na ścianach

Stary 2012-12-06, 23:57   #1590
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny helpppp

basteja12 - ja bym wybrała najjaśniejszy dywan.

Cytat:
Ja raczej była bym za białym Jak jest brąz na podłodze i blatach to nie powinno być go za dużo, a jakie macie sciany??

Wierszyk, a raczej rymowanka :
"Mikołaj daje cukierek mały, aby sie gładzie dobrze trzymały"

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

dywan nr 1 lub 2 w zależności który bardziej pasuje do odcienia przeważającego na ścianach
ściany są jasne, ecru i płytki między meblami też
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości