Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 16:52   #2281
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Na rozbudzenie malucha pomaga wypicie duszkiem szklanki b.zimnej wody i położenie się na lewy bok. Oczywiście po wczorajszych wiadomościach też zaczęłam schizować, wypiłam wodę i zaraz mała się ruszała. Mam nadzieję, że Twój dzidziuś też się rozrusza

Eff - moim zdaniem idealny czas na drugie dziecko. Moja mała w piatek kończy 2 latka. Cały czas jesteśmy w tym ciągu ,,dzieciowym", budzimy się w nocy. Drugie dziecko nie przyniesie więc wielkich zmian, na pewno będzie więcej obowiązków, ale ile radości. Będą się razem bawić, dorastać i będą mieć wspólny język. Ja mam siostrę 9 lat starszą i w dzieciństwie nie miałyśmy w ogóle kontaktu - za duża różnica wieku.
Chyba jest ok. Zjadłam zaraz po tym jak napisałam i zaczął się wiercić. Potem miał czkawkę. Teraz czuje też coś od czasu do czasu więc chyba w porządku. Teraz pewnie codziennie będę taka posrana...

Dobrze że u ewuli ok.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:57   #2282
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale zescie sie rozpisały;]

dziewczyny,sorry ze dopiero teraz, ale bylam na uczelni i nie mialam dostępu do internetu

sms od Ewulki:
hej tu ewulka z wizazu ja zostaje na obserwacji. bo Ania poruszyla się dopiero o 1 w nocy, czyli po 18 h;o ale na ktg i usg wszystko w porzadku. Przeplywy ma dobre w ciele, srduszku, pepowinie i lozysku, a mysleli, ze to tu moze byc problem, teraz juz sie rusza, nie tak intensywnie jak wczesniej ale przynajmniej ja czuje. Mala wazy juz 1900g w 32 tyg i lekarzpowiedzial ze jak tak dalej pojdzie, to bedzie miala przy porodzie 4kg, ale grunt ze zyje, o to sie najbardziej balam "

Tak wiec nasza ewcia ma się dobrze razem z dzidzią
To bardzo dobre wieści

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:59   #2283
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Chyba jest ok. Zjadłam zaraz po tym jak napisałam i zaczął się wiercić. Potem miał czkawkę. Teraz czuje też coś od czasu do czasu więc chyba w porządku. Teraz pewnie codziennie będę taka posrana...

Dobrze że u ewuli ok.
teraz, to już chyba każda z nas tak będzie reagować ;(

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:09   #2284
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

dziewczyny,sorry ze dopiero teraz, ale bylam na uczelni i nie mialam dostępu do internetu

sms od Ewulki:
hej tu ewulka z wizazu ja zostaje na obserwacji. bo Ania poruszyla się dopiero o 1 w nocy, czyli po 18 h;o ale na ktg i usg wszystko w porzadku. Przeplywy ma dobre w ciele, srduszku, pepowinie i lozysku, a mysleli, ze to tu moze byc problem, teraz juz sie rusza, nie tak intensywnie jak wczesniej ale przynajmniej ja czuje. Mala wazy juz 1900g w 32 tyg i lekarzpowiedzial ze jak tak dalej pojdzie, to bedzie miala przy porodzie 4kg, ale grunt ze zyje, o to sie najbardziej balam "

ufff, całe szczęście ze wszystko dobrze

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:19   #2285
meduzza
Zadomowienie

Ufff no to nas Delicjanko uspokoiłaś z Ewulką.....

Eff Właśnie super, będzie się kochało rodzeństwo i dbało o siebie! Zresztą żeby mieć dużą fajną rodzinę to trzeba sobie tych dzieci narobić Ja marzę o dużej Ale 2 pewnie po studiach i po zatrudnieniu się czyli już będzie ok 5 lat różnicy....
A za to moja teściowa zakłada, że będzie jedno, ona tak chciała (nie wyszło) i mówi: "odechce Ci się drugiego dziecka"

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a łózeczko wybrałam sobie takie, kolor słomka, posciel zielone misie
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...829788291.html
Witaj w klubie. U mnie za to żółte misie Karton leży już od miesiąca, jakoś żal mi składać żeby się kurzyło
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
najgorzej było w samochodzie, musiałam kierować (tż był "wczorajszy" impreze firmową mieli w poniedziałek, wczoraj mieli wolne bo Barbórka to sobie pozwolił) i jechałam tym samochodem jak bym pierwszy raz w życiu jechała. Zamiast świateł włączyłam wycieraczki, gdzie włączniki są po przeciwnych stronach. Normalnie nie wiedziałam co się ze mną dzieje:/
Ojej to uważaj na siebie, nie ma żartów z takim otępieniem.....
Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Podczytuję sobie Was od dłuższego czasu, będę rodziła w lutym i wiele informacji sobie przyswajam od Was, ale nie chcę się wtryniać więc spytam tylko czy 'macałaś' Meduzza ten wózek? Ma byc podobno bardzo lekki, co jest dla mnie niezwykle istotne - 2piętro bez windy, a w sklepie im jeszcze nie dotarły i nie mogłam sama sprawdzić. Na innych forach pisali, że waga podana przez producenta jest zaniżona. I pytanie, co do koloru, właśnie za tym zielonym obstaje mój TŻ, czy on w rzeczywistości też jest taki troszkę smutny? Pozdrawiam
Hej Niestety nie macałam i nie mam możliwości... Wszystkie takie sklepy w sobotę są do 15 i nigdy nie dajemy rady zajechać, więc kupimy trochę w ciemno... A kolor wydaje mi się troszkę zgaszony faktycznie ale na konkretną odpowiedź musiałabyś poczekać ze 2 tyg-jak już będziemy go mieć w domu....
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie!!!
Sporo z Was zamawiało u sprzedawcy: B-B-Baltazar. Pamiętacie ile mniej więcej trwała dostawa rzeczy? Zamawiała u nich 26 listopada i jeszcze nie dostałam przesyłki Wysłałam maila wczoraj, ale póki co też nie dostałam konkretnej odpowiedzi. Zakupy za ponad 100, mam nadzieję, że mnie nie wyroluje
Ja kupowałam, chyba około tygodnia przesyłka. Ale wysłał, nie bój się
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny tak was podpytam- za 3 mies konczy mi sie umowa z timobajlem, myslicie, że jak celowo wysle deklaracje zrezygnowania z ich usług to zaoferuja mi lepsze warunki niż gdybym tego nie zrobiła?
Na pewno!!!! Ja odchodziłam z mixa z orange to dwoili się i troili
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w którym tygodniu pakowałyście torbę już do szpitala?
Gdzieś słyszałam ze w 30 tyg już niby powinna stać ale kurcze czy nie za wcześnie?
(nawet nie mam nic żeby tam coś dla siebie włożyć )
Chyba lepiej o wiele za wcześnie niż za późno Ale ja tez nic nie mam.... Jakoś nie czuję, że to juz trzeba
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Kurcze, dlaczego Ewulka się nie oddzywa? Wchodzę i tylko sprawdzam czy są jakieś wiadomości.
Apropo to po wczorajszo-dzisiejszej dyskusji (nawet nie o sytuację chodzi) jest mi jakoś tak nie bardzo, nawet nie mam ochoty pisać
Jutro mam wizytę
Dobrze Ci taka wizyta zrobi Ja miałam dziś i się baardzo uspokoiłam.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wpadłam w słodyczowy szał... kupiłam kilogram cukierków z galaretką, niech mnie ktoś oderwie ....
Kg???? I nie boisz się, że zjesz je wszystkie???!! Zresztą ciiii, nie denerwuj dziewczyn z cukrzycą

Ja po wizycie. Ufffffffff maleństwo jest na 110% pipeczką!! Bardzo się cieszę z tego potwierdzenia Waży 1770g (w 32tyg). Głowka jest już na dole, wszystkie narządy zdrowe

Dziewczyny dziś jest finał 1z10, w którym weźmie udział.... 11 finalistów
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:21   #2286
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Ja po wizycie. Ufffffffff maleństwo jest na 110% pipeczką!! Bardzo się cieszę z tego potwierdzenia Waży 1770g (w 32tyg). Głowka jest już na dole, wszystkie narządy zdrowe
pieknie

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:25   #2287
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi pędzę teraz obiad gotować, a teraz gotowanie zajmuje mi tyyyle czasu, odważyć, odmierzyć.... ehhh... odnośnie tej cukrzycy to korzystacie z tej strony slodkiemamy.edu.pl (czy coś takiego) czy po prostu trzymacie się tego co mówili w poradni?
O widzę,że jesteś z Krk - byłaś w poradni na Kopernika? Ja idę w piątek na pierwszą konsultację bo cukier też za wysoki troszkę. Jak wyglądała ta wizyta? Bardzo ciężko z dietą?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
e, to szacun! to tym bardziej trzymam!

ja wlasnie otworzylam paczke z posciela, jejciu jakie to wszystko słitaśnie

a jak uprasujesz to co z nia zrobisz? juz na lozeczko czy chowasz? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy teraz prac i prasowac i juz zakładac czy poczekac jeszcze

O matko, ale snieg cudnie sypie! taki duzy i gruby

hmm, ja nie mam czegos takiego ze sa do zaakceptowania, nie wiem o co chodzi... musisz próbować do skutku
Jaką pościel wzięłaś?
Cytat:
Gratulacje z okazji udanych wizyt

Co do brzucha, to tydzień temu bardzo mi twardniał. Zadzwoniłam do położnej, która poleciła mi nospę 3 razy dziennie i pomogło.
Co do siusiu, to mam podobnie. Czasami pęcherz ciśnie, a tam tylko kilka kropelek. Albo jak stoję, to mi się bardzo chce, a jak usiądę, to zapominam o sikaniu :-P

Ja mam proszek Lovela kolor i płyn Dzidziuś.

Dzisiaj mi przyszła pościel z allegro. Zamawiałam u tego sprzedawcy: Baby-Raj i jestem bardzo zadowolona

Z jednej i drugiej strony??? Myślałam że z jednej starczy... A ja tak "uwielbiam" prasować
Też chyba coś kupię z Baby- Raj , którą pościel wzięłaś?
Cytat:

sms od Ewulki:

Uffff, cieszę się ogromnie!

Pół dnia nie miałam netu i teraz szperam na allegro. Jak coś kliknę wreszcie (:P) to dam znać
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:27   #2288
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

sms od Ewulki:

Uff, ulga! uściskaj ją od nas
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:45   #2289
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jak dobrze, że z Ewulką wszystko ok, ufff

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:46   #2290
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny - skoro normalnie noszę rozmiaz XS/S - w ciąży przytyłam tylko w brzuchu - to jak koszulę ciążową, luźną na brzuszku (z marszczeniem) wezmę "S" to dobra będzie, prawda??
Wreszcie chyba klikę coś
Ile macie koszul? 2? 3?
Pytanie także do tych, które mają planowane CC ( i zapowiada się dłuższy niż normalnie pobyt w szpitalu).
Szaja - co ty miałaś na sobie w trakcie CC? Jakąś pelerynkę od nich? Koszulę swoją? A może całkiem na goło?
Stary 2012-12-05, 17:48   #2291
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah dokładnie tam byłam, już Ci wszystko opisuję . Zakładam, że termin masz już zarezerwowany. Wchodzisz, idziesz na dół i na dole zaraz przy wejściu są drzwi z napisem "rejestracja", tam wchodzisz, mówisz, że miałaś na dzisiaj termin wizyty, dajesz babce RMUA, dowód i skierowanie, ona zakłada Ci kartę. Z tą kartą idziesz bodajże do pokoju 8A, tam jest gabinet zabiegowy, dajesz kartę, mogą poprosić Cię o wyniki badania glukozy po obciążeniu, przeprowadzają taki pierwszy wywiad do karty tj ile ważysz, mierzysz, który tydzień ciąży takie podstawy, pobierają też krew włośniczkową i pytają, kiedy jadłaś i czy już stosujesz dietę dla ciężarnych z cukrzycą. Potem odsyłają do gabinetu 5 albo 6 (jest dwóch lekarzy, przyjmują jednocześnie, jak ja byłam w ten poniedziałek, to była jedna kolejka ale potem się dowiedziałam, że w jednym z tych gabinetów przyjmuje się pacjentki leczone pompami insulinowymi niekoniecznie w ciąży a w drugim pozostałe, ja w sumie weszłam do tego gabinetu od pomp ale nie miało to większego znaczenia). Lekarz znowu przeprowadza wywiad typu czy ktoś w rodzinie choruje na cukrzycę, czy leczysz się przewlekle,jakie leki zażywasz, w jakich dawkach, kiedy ostatnia miesiączka, może Cię spytać o wyniki badań np ja w ciąży muszę zażywać Euthyrox więc pytał o wartość TSH z pierwszego trymestru i o to czy monitoruję TSH. Aha lekarz może Ci zlecić jakieś dodatkowe badania np HbA1C, elektrolity itd, wyznacza też termin następnej wizyty (ale tylko taki ogólny). Potem idziesz znów do zabiegowego, tam dokładnie ustalasz sobie termin wizyty, panie pielęgniarki mówią Ci, co dalej, bo o 11:30 jest szkolenie z dietetyczką a o 12 szkolenie z samokontroli, a o 13 z insuliny (to dla osób, u których dieta nie pomogła). Aha lekarz pyta Cię też czy masz swój glukometr, jeśli nie masz to wypisuje receptę na paski do glukometru i na paski do sików (to kupujesz w aptece), a w zabiegowym mówisz, że chcesz glukometr od nich i pielęgniarki na szkoleniu z samokontroli dają Ci na własność glukometr. Przepraszam, że tak chaotycznie, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz
A co do diety to nawet spoko, ja nie czuję się głodna, jem mało ale co 1,5 godziny. Polecam tą stronę www.slodkiemamy.edu.pl chociaż tam są proporcje na 7-8 posiłków, na szkoleniu mówią o 5 -6 ale sama możesz sobie to ustawić np mierzysz cukier godzinę po śniadaniu (rano jest zwykle wyższy cukier bo hormony łożyskowe tak działają) i jest wysoki, to następnego dnia dzielisz śniadanie na połowę i zamiast co dwie godziny jesz co godzinę.

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2012-12-05 o 17:52
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:53   #2292
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah dokładnie tam byłam, już Ci wszystko opisuję . Zakładam, że termin masz już zarezerwowany. Wchodzisz, idziesz na dół i na dole zaraz przy wejściu są drzwi z napisem "rejestracja", tam wchodzisz, mówisz, że miałaś na dzisiaj termin wizyty, dajesz babce RMUA, dowód i skierowanie, ona zakłada Ci kartę. Z tą kartą idziesz bodajże do pokoju 8A, tam jest gabinet zabiegowy, dajesz kartę, mogą poprosić Cię o wyniki badania glukozy po obciążeniu, przeprowadzają taki pierwszy wywiad do karty tj ile ważysz, mierzysz, który tydzień ciąży takie podstawy, pobierają też krew włośniczkową i pytają, kiedy jadłaś i czy już stosujesz dietę dla ciężarnych z cukrzycą. Potem odsyłają do gabinetu 5 albo 6 (jest dwóch lekarzy, przyjmują jednocześnie, jak ja byłam w ten poniedziałek, to była jedna kolejka ale potem się dowiedziałam, że w jednym z tych gabinetów przyjmuje się pacjentki leczone pompami insulinowymi niekoniecznie w ciąży a w drugim pozostałe, ja w sumie weszłam do tego gabinetu od pomp ale nie miało to większego znaczenia). Lekarz znowu przeprowadza wywiad typu czy ktoś w rodzinie choruje na cukrzycę, czy leczysz się przewlekle,jakie leki zażywasz, w jakich dawkach, kiedy ostatnia miesiączka, może Cię spytać o wyniki badań np ja w ciąży muszę zażywać Euthyrox więc pytał o wartość TSH z pierwszego trymestru i o to czy monitoruję TSH. Aha lekarz może Ci zlecić jakieś dodatkowe badania np HbA1C, elektrolity itd, wyznacza też termin następnej wizyty (ale tylko taki ogólny). Potem idziesz znów do zabiegowego, tam dokładnie ustalasz sobie termin wizyty, panie pielęgniarki mówią Ci, co dalej, bo o 11:30 jest szkolenie z dietetyczką a o 12 szkolenie z samokontroli, a o 13 z insuliny (to dla osób, u których dieta nie pomogła). Aha lekarz pyta Cię też czy masz swój glukometr, jeśli nie masz to wypisuje receptę na paski do glukometru i na paski do sików (to kupujesz w aptece), a w zabiegowym mówisz, że chcesz glukometr od nich i pielęgniarki na szkoleniu z samokontroli dają Ci na własność glukometr. Przepraszam, że tak chaotycznie, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz
A co do diety to nawet spoko, ja nie czuję się głodna, jem mało ale co 1,5 godziny. Polecam tą stronę www.slodkiemamy.edu.pl chociaż tam są proporcje na 7-8 posiłków, na szkoleniu mówią o 5 -6 ale sama możesz sobie to ustawić np mierzysz cukier godzinę po śniadaniu (rano jest zwykle wyższy cukier bo hormony łożyskowe tak działają) i jest wysoki, to następnego dnia dzielisz śniadanie na połowę i zamiast co dwie godziny jesz co godzinę.
Dziękuje! A bardzo restrykcyjną dietę Ci dali? Jak długo ją już stosujesz? Ja się boję, że będzie strasznie ciężko logistycznie : godziny posiłków i np co zjeść na obiad, mnóstwa rzeczy nie wolno.
Stary 2012-12-05, 17:56   #2293
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dzidziuś i mamusia bardzo dziękują a mała już tydzień jest odwrócona główką w dół.

a ja wróciłam z szaleństwa ciuszkowego, kupiłam trochę ubranek i zaraz upiorę a z tego wszystkiego, zaczęłam grzebać w ciuszkach i wrzuciłam tam swoją czapkę i chce wychodzić....a tu lipa...ale znalazłam na szczęście ale najpierw obiad...

a my zamówiliśmy taki zestaw:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
Mam ten wozek tyle że model sprzed 4 lat wydaje sie byc ok troche ciężki ale moze na wiosne kupie sobie spacerówkę lub z tej wózkowej skorzystam zobaczymy

Cytat:
Gratulacje z okazji udanych wizyt

Co do brzucha, to tydzień temu bardzo mi twardniał. Zadzwoniłam do położnej, która poleciła mi nospę 3 razy dziennie i pomogło.
Co do siusiu, to mam podobnie. Czasami pęcherz ciśnie, a tam tylko kilka kropelek. Albo jak stoję, to mi się bardzo chce, a jak usiądę, to zapominam o sikaniu :-P

Ja mam proszek Lovela kolor i płyn Dzidziuś.

Dzisiaj mi przyszła pościel z allegro. Zamawiałam u tego sprzedawcy: Baby-Raj i jestem bardzo zadowolona

Z jednej i drugiej strony??? Myślałam że z jednej starczy... A ja tak "uwielbiam" prasować
Niestety nawet z lewej ważniejsze

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a w którym tygodniu pakowałyście torbę już do szpitala?
Gdzieś słyszałam ze w 30 tyg już niby powinna stać ale kurcze czy nie za wcześnie?
(nawet nie mam nic żeby tam coś dla siebie włożyć )
Ja w 36 nie mogłam sie zebrac wczesniej a pewnie i tak sie przepakuje jeszcze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Gratuluję wizyty

Dziękuje
Cytat:

sms od Ewulki: hej tu ewulka z wizazu ja zostaje na obserwacji. bo Ania poruszyla się dopiero o 1 w nocy, czyli po 18 h;o ale na ktg i usg wszystko w porzadku. Przeplywy ma dobre w ciele, srduszku, pepowinie i lozysku, a mysleli, ze to tu moze byc problem, teraz juz sie rusza, nie tak intensywnie jak wczesniej ale przynajmniej ja czuje. Mala wazy juz 1900g w 32 tyg i lekarzpowiedzial ze jak tak dalej pojdzie, to bedzie miala przy porodzie 4kg, ale grunt ze zyje, o to sie najbardziej balam "

Kamień z serca
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:06   #2294
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziękuje! A bardzo restrykcyjną dietę Ci dali? Jak długo ją już stosujesz? Ja się boję, że będzie strasznie ciężko logistycznie : godziny posiłków i np co zjeść na obiad, mnóstwa rzeczy nie wolno.
Dietetyczka mówiła, że tak naprawdę trzeba wyeliminować wszystko co ma dużo cukru:słodycze, ciasta, miód, soki owocowe, w ogóle owoce w mniejszej ilośći można jeść. Z tego co widziałam to wszystkim zalecają dietę 1800 kcal rozłożoną na tyle posiłków ile Ci pasuje tzn mierząc cukier z palca i te siki na aceton sama sobie ustalasz jak i kiedy jesz, poza tym np wędliny i mięso (gotowane, duszone) podobno można jeść tyle ile się chce (chyba, że chcesz pół kg wędliny na raz ) bo nie podnoszą cukru. Ja się staram jeść mało a często i do obiadu było całkiem ok ale po obiedzie nie wiem czemu 141 :/ muszę coś jutro pokombinować dieta nie jest super restrykcyjna ale strasznie chce się słodkiego a Ty dużo miałaś podwyższony cukier? i po której godzinie?
Co do ustawienia sobie wszystkiego to niestety mam wrażenie że od wczoraj (od wczoraj stosuję dietę) moje życie kręci się z zegarkiem w ręku albo jedzenie albo mierzenie, nie wspominając już o sikaniu porannym z zegarkiem :P gdybym nie była na zwolnieniu to byłoby ciężko...

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:09
Stary 2012-12-05, 18:12   #2295
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

sms od Ewulki:

uff cieszę się dobre wiadomości

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-05, 18:17   #2296
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.
Ja bardzo chcialam miec blizniaki, ale sie nie udalo.
Gratulacje

Witam pozostale nowe mamy

Ale naskrobalyscie dzisiaj, jestem w trakcie nadrabiania!
Dopiero co wrocilam z zajec, wcinam barszczyk, bo padam z glodu.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:17   #2297
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marta, bylismy z M.ostatnio na zakupach i poszlam mierzyc staniki do karmienia, babeczka mi dala do przymierzalni, juz po wychodze i tam bylo takie wielkie lustro z boku na scianie, nie dosc, ze prawie w nie weszlam, to jeszcze swojemu odbiciu chcialam oddac te staniki debilka, takie zacmienie, dobrze, ze nikt tego nie widzial.....

przepraszam ale nie mogę się powstrzymać

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:33
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:22   #2298
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

sms od Ewulki:

ale się cieszę

Ja po wizycie, ogólnie pozytywnie nie robiła usg bo zrobi mi na wizycie 19.12 ale okazało się że mam paciorkowca! tzn kurcze ona brała mi wymaz przed wizyta w szpitalu jakieś 2 tyg.... no i nie poszłam na wizyte i sie o tym nie dowiedziałam, a na wymazie w szpitalu nie wyszło że mam no i nie wiem teraz co przepisała mi jakąś maść za 100 zł :/ i dupa w ogóle nie czytam nic o tym na necie bo zwariuje pewnie.
Ale Deli, wysłałam Ci PW
Miała to jeszcze któraś z Was????
Stary 2012-12-05, 18:23   #2299
Debrah
Zakorzenienie

Małam 8.38 po 2 godzinach zamiast 7.80 (maksymalna norma). Zszokowało mnie to bo w rodzinie nie ma cukrzycy, szczupła jestem itp itd, ale widać hormony...
W jakich godzinach jesz posiłki? Bo jak patrzyłam na stronę słodkich mam bo te godziny są strasznie nie moje (dostałam też takie kserówki jak się byłam zapisać na wizytę), nie ma siły żebym jadła obiad o 13:00. Najlepiej 15.00 - 16.00 tylko nie wiem jak to w czasie porozkładać.
Jest coś czym możesz sobie "dogadzać" żeby uniknąć zachcianek?

Dziewczyny - będę wdzięczna za pomoc w sprawie koszul bo stoję przed wyborem "kliknąć..nie kliknąć"...
Stary 2012-12-05, 18:27   #2300
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Ja jestem w trakcie ni i niestety działa ona na moją wyobraźnie Moje Kochanie stwierdziło, że jestem napalona jak dzik na szyszki a tu nie wolno
U Ciebie nie wolno, a u mnie TZ strajkuje

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciątka często mają czkawkę? Bo u mnie 3xdziennie to standard. I nie wiem czy to normalne?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras z Was rozwaza, lub zakupiła wozek tako laret?
http://tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=86
Warto, nie warto....?
Moje nie mialo ani razu... Nie wiem od czego to zalezy, moze od ulozenia?

Stary 2012-12-05, 18:30   #2301
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny - będę wdzięczna za pomoc w sprawie koszul bo stoję przed wyborem "kliknąć..nie kliknąć"...
mam to samo, przeglądam i niby coś wybiorę, ale kliknąć nie mogę
Stary 2012-12-05, 18:32   #2302
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja cierpie na skleroze ciazowa... Zrobilam sobie liste zakupowa i co wyszlam bez niej

Kupilam w sumie wszystko procz mandarynek. BIEDRONKO oddawaj mandarynki! Dlaczego ich nie ma? Moze pozniej wysle TZa do Lidla, pyszne maja a cukier po nich nie skacze

Ehh uwalilam komputer od farby.. bialy laptop z pomaranczowymi kropkami
Do kiedy te mandarynki sa w Lidlu? Wiesz moze?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:37
Stary 2012-12-05, 18:33   #2303
Debrah
Zakorzenienie

Ewa : moje typy:
1: http://allegro.pl/100-bawelniana-kos...828177945.html

2. http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...832273885.html

3. http://allegro.pl/koszulka-dla-kobie...832966326.html ta podoba mi się najbardziej.

Ale nie wiem - potrzebuje dwie czy 3?

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:36
Stary 2012-12-05, 18:36   #2304
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Kamień z serca, że u Ewulki i Ani wszystko ok

Cytat:
Też chyba coś kupię z Baby- Raj , którą pościel wzięłaś?
Wzięłam komplet 6-elementowy 100x135 Kremowe drabinki i dodatkowo dwa komplety 2-elementowe: kremowe kółeczka i baranki. Te dwa dodatkowe komplety trochę ciemniejsze niż te kremowe drabinki, ale wszystkie baaardzo ładne Polecam!
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:39   #2305
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Do kiedy te mandarynki sa w Lidlu? Wiesz moze?

ewulka, odezwij sie!
U Ewulki ok - pojawiła się już wiadomość na wątku
Stary 2012-12-05, 18:39   #2306
nafiyqa
Zakorzenienie

Uff, nareszcie nadrobilam
Co za wysyp mamusiek!

Mam glupie pytanie
Do porodu bierzemy koszule (taka dluzsza) czy zwykly t-shirt?
Rozumiem, ze w trakcie caly czas w niej lezymy, ale co sie dzieje jak daja juz malenstwo na brzuch? Mowi sie o kontakcie cialo do ciala, ale co wtedy zrobic z ta koszulka?
Wiem, durne

Stary 2012-12-05, 18:41   #2307
nancykenator
Zakorzenienie

[QUOTE=Debrah;37985763]Małam 8.38 po 2 godzinach zamiast 7.80 (maksymalna norma). Zszokowało mnie to bo w rodzinie nie ma cukrzycy, szczupła jestem itp itd, ale widać hormony...
W jakich godzinach jesz posiłki? Bo jak patrzyłam na stronę słodkich mam bo te godziny są strasznie nie moje (dostałam też takie kserówki jak się byłam zapisać na wizytę), nie ma siły żebym jadła obiad o 13:00. Najlepiej 15.00 - 16.00 tylko nie wiem jak to w czasie porozkładać.
Jest coś czym możesz sobie "dogadzać" żeby uniknąć zachcianek?

No właśnie hormony jem rano przed 7 (bo męża szykuję do pracy) małe śniadanie (1 kromka z wędliną, daję do tego dużo warzyw tych takich dozwolonych typu sałata, pomidor), po 1 godz. mierzę cukier i wtedy jem drugą część pierwszego śniadania (zwykle to samo), po ok. 1,5 h jem drugie śniadanie,po 1 h mierzę, ja potem jem jeszcze jakiegoś owoca a nawet dwa, jak cukier zmierzyłam to jest ok. Obiad też jem koło 15, czasem później, jak chcesz to np zupę możesz zjeść wcześniej a drugie danie później, możesz też rozłożyć obiad na połowę. Myślę, że można też przed obiadem zjeść podwieczorek a póżniej obiad. Z tego co mówili, to posiłki można dowolnie przekładać ważne żeby nabiału nie jeść rano, ale już na drugie śniadanie można trochę mleka albo jogurtu. Ja póki co trochę to testuję, bo przecież każda z nas jest inna i inaczej reaguje na pewne posiłki więc jak już będziesz mieć glukometr to sobie będziesz sprawdzać jak to u Ciebie wygląda, co możesz zjeść a czego nie.
Co do zachcianek słodkich to moja mama zrobiła mi ciasto bez mąki i małą ilością cukru ale niestety był tam mak i wiórki kokosowe ale mimo tego jak zjadłam je wczoraj na podwieczorek to cukier był ładny. Podobno też raz na czas można zjeść kawałek drożdżówki bez kruszonki albo kostkę czekolady gorzkiej.
A może któraś z Was dziewczyny zna jakieś przepisy na coś dobrego-słodkiego, co można zjeść przy cukrzycy?
Stary 2012-12-05, 18:41   #2308
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Dziewczyny dziś jest finał 1z10, w którym weźmie udział.... 11 finalistów
Super, ze na wizycie wszystko gra

Kocham ten teleturniej
Czekam na tych mozgow dzisiaj

Cytat:
U Ewulki ok - pojawiła się już wiadomość na wątku
Wiem, wiem, w koncu nadrobilam

Stary 2012-12-05, 18:42   #2309
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Kamień z serca, że u Ewulki i Ani wszystko ok

Wzięłam komplet 6-elementowy 100x135 Kremowe drabinki i dodatkowo dwa komplety 2-elementowe: kremowe kółeczka i baranki. Te dwa dodatkowe komplety trochę ciemniejsze niż te kremowe drabinki, ale wszystkie baaardzo ładne Polecam!

A powiedz kochana, łóżeczko jakich masz wymiarów? Materacyk? Bo właśnie nie wiem co wziąć, żeby pasowało.
Chociaż przecież wypełnienia już mam to sobie zobaczę na wymiary ich i dobiorę coś. Będę brała z tych mniejszych bo nie potrzebuję wypełnień, tylko ochraniacze i poszewki.
Stary 2012-12-05, 18:45   #2310
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
eff8 pociesze cie, ze ja wysłuchiwałam, z jestem już za stara na kolejne dziecko i ze urodzę je upośledzone, umrę w czasie porodu, a wogole to powinnam powoli się szykować do bycia babcia itd itp. teraz nie moze sie doczekać kolejnej wnuczki
Jak tak można mówić ciężarnej

Cytat:

sms od Ewulki:

Uff kamień spadł z serca.

Właśnie zaczęłam pakować torbę i się poryczałam ze stresu że to już tak blisko
Wzięłam się za prasowanie i wyprasowałam kilka pieluszek i mam dość. bark mnie rozbolał.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości