|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
A ja nie wiem czym jestem :x
|
|
#2882 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
witam
![]() mo¿e Wy mi odpowiecie co mi tak w³osy przesuszy³o, no mam istne siano na g³owie! u¿y³am : maseczka: ¿ó³tko jajka, cytryna, oliwa, dro¿d¿e, miód, i maska bingoSPA. szampon:babydream+ewa pokrzywowy; od¿ywka dl sp³ukiwania: Mr. Potters od¿ywka bez sp³ukiwania Joanna z apteczki babuni z mlekiem i miodem na koñcówki: serum Glis kur (mo¿e to to dziadostwo?) ju¿ jak sch³y to takie by³y jakby piank± zrobione na mokro, takie sztywne, a potem jak rozczesa³am to siano okropne, zw³aszcza na wierzchniej warstwie z ty³u ( taj najbardziej zniszczonej) a mo¿e te kosmetyki nie maj± tych s³awetnych silikonów? Ju¿ nie wiem? |
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poki co uzywalam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-aprikose.html (rewelacja!!) i http://img.bazarek.pl/294514/16527/2...bce31c94ec.jpg (mocno srednia, ale w sumie malo testowalam). |
||
|
|
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
![]() A ja sie tak napalilam na ten organix, a tam silikon na silikonie
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2012-12-05 o 18:48 |
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Co ten DDD robi z lud¼mi.
![]() Cytat:
![]() Z ostatnich Gutkowych uwielbiam to. Co prawda przy pewnych momentach ¶ci±gam s³uchawki, ¿eby nie s³yszeæ jak fa³szuje, to jednak Kostuchna i jego g³os= Ogólnie- ja Gutek love. ![]() Ja te¿. ![]() Cytat:
![]() jajo d³ugo trzymane lubi spuszyæ, zreszt± wszystko lubi spuszyæ przy takiej pogodzie jak teraz.
dzi¶dzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-12-05 o 18:50 |
||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Choæ jestem zim±, to termicznie nienawidzê zimy
mam k³opot przej¶æ 300 metrów i nie trz±¶æ siê z zimna mimo wielu swetrów, czapki, szalika etc... Ale widzê plusy, jak mi w³osy wystaj± spod czapki i pada ¶nieg, to siê skrêcaj± bardziej, ale nie pusz± za to przy deszczu...
|
#2888 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
A ja siê znów miziam caly dzieñ po wlosach..
![]() Ale, ale! Pochwalê siê ![]() Wczoraj w akcie desperacji, gdy pêkla mi gumka, wkurzylam siê i powiedzialam, ¿e zaraz siê obetnê na lyso a kumpel stwierdzil, ¿e bylabym idiotk±, bo s± ladne. A jeszcze poza tym wymy¶lil, ¿e dobralam sobie odcieñ wlosów dokladnie do koloru oczu Koniec chwalenia na dzi¶ ![]() Cytat:
Cytat:
Narazie jeszcze trochê od¿ywek mam, ale pewnie i tak co¶ kupiê niebawem ![]() Dziêki! Cytat:
Umarlam ![]() (Chocia¿ wolê Pêtlê od Kostuchy, ale Gutek wymiata!)
|
|||
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Przesadzi ³a¶ trochê z nimi.Poza tym ta maseczka z ¿ó³tkiem pewnie trochê czasu trzymana by³a.
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
w kauflandzie od jutra jest promocja na oleje ;O i siê zastanawiam czy w biedronce nie jest tañszy olej z pestek winogron ;> ma która¶? albo wie ile tam mniej wiecej jest i po ile ;>
bo w Kauflandzie jest 750ml oleju z pestek winogron za 15z³, a oliwa z oliwek ty¿ przeceniona chyba pól litra za 9 z³ ;>
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
dziêkujê Cytat:
Cytat:
|
|
#2892 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
Z Gutkiem to juz przesadzilas! ( Cytat:
![]() A Ty ktore polecasz? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
W³a¶nie zmierzy³am pasemko kontrolne i od 25 wrze¶nia uros³o o ok. 6 cm.
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 883
|
No i wreszcie siê ujawniam i ja!
We wrze¶niu trafi³am na forum, bo strasznie wypada³y mi w³osy. I zacze³o siê od oleju ry¿owego, który by³ strza³em w 10, i ampu³ek Rzepy... W³osy przesta³y wypadaæ... ale pielêgnujê dalej... kupi³am Biovaxy proteiny mleczne (sza³u nie robi) oraz do s³abych (w po³±czeniu z Garnierem AiK - mega)... w miêdzyczasie zu¿y³am wcierkê Rzepy, która utrzyma³a efekt niewypadania w³osów.... teraz mam Jantara i olejek z GP z papryk±... dodatkowo ostatnio kupi³am Stapiza i Kallosa latte... Stapiz extra, jeszcze nigdy nie mia³am tak wyg³adzonych i piêknie pachn±cych w³osów (zawsze siê puszy³y)... Kallosa jeszcze nie u¿ywa³am, czekam a¿ skoñczy siê który¶ Biowax... Mam jeszcze maskê z apteczki babuni jajeczn± (fajna)... w pa¼dzierniku mia³am którki epizod z olejkiem i szamponem BD, ale w³osy strasznie siê spuszy³y po nich... teraz do ka¿dego mycia u¿ywam szamponu z SLESem i mi nie szkodzi.... dodaje zdjêcia mniej wiêcej z pocz±tku listopada, wtedy ich stan ju¿ siê znacznie poprawi³, teraz jest jeszcze lepiej (przez Stapiza) ![]() zdjêcia 1. z lamp±, 2. bez (trochê niewyra¼ne)
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Ty i Scarrabeo mo¿ecie mi oddaæ po 1/3 w³osia i po problemie ![]() W³osy mi schn±, a umy³am Elsevem ró¿owym zmieszanym ze szczypt± kwasu salicylowego. Bingacz z shea + 4 krople keratyny + kropelka aloesu (wszystko zmieszane na parê minut). Za 2 h moja chwila prawdy.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo d³ugie
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Haha, wtedy nawet nasze 'dinozaury' poczu³y by siê m³odo
![]() Cytat:
A w³oski ju¿ schn±. i pachn±
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 119
|
Dziewczyny, nie wiem czy piszê w odpowiednim temacie, ale wiele Was tu zagl±da, wiêc mam nadziejê, ¿e ktos mi odpowie:
Jak odró¿niæ po³amane w³osy od babyhair? Chodzi o to, ¿e miesi±c temu fryzjerka na³o¿y³a mi 2 farby na w³osy, co mi je mocno zniszczy³o i wyci±ga³am ca³e pêki po myciu, lecz w³a¶ciwie szybko udalo mi siê je od¿ywiæ i nie zauwa¿y³am, by ³ama³y siê jako¶ koszmarnie przez d³u¿szy czas. Dopiero tydzieñ temu zauwa¿y³am, ¿e mam mnóstwo, dos³ownie mnóstwo takich 4-5 centymetrowych w³osów, ca³e kêpki, na czubku g³owy, nad czo³em, nad uszami (wydaje mi sie, ¿e nie mia³am a¿ tyle d³ugich w³osów, które moglyby sie po³amaæ)...Na skroniach najwiêcej gdzie zawsze mia³am ma³o w³osów. I teraz nie wiem, czy to s± w³osy po³amane (ale wydaje mi siê, ¿e A¯ tak mi siê nie ³ama³y), czy mo¿e babyhair, na które tak bardzo czeka³am (ale czy to mo¿liwe, ¿e zauwa¿y³abym je dopiero teraz?moze nie zwraca³am specjalnie uwagi, ale krótsze pewnie stercza³yby jeszcze mocniej...). Mo¿e jest jakis sposób na odró¿nienie jednych od drugich, np po koñcówkach? |
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Te¿ chêtnie przyjmê czyj¶ nadmiar, w³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e mam megaprzerzedzone w³osy po prawej stronie g³owy. Zawsze co¶ by³o z nimi nie tak, ale po lewej mam z 3x wiêcej!
No nic, mo¿e odrosn±
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
dalej nie czytam.
Cytat:
![]() no nie mów, ¿e Ty te¿. ![]() Siostro. ![]() ja nic nie oddam. ![]() A tak na serio- która z Was zastanawia³a siê nad ¶ciêciem w³osów w szczytnym celu? Znaczy siê w celu podarowania na rzecz dziewczyn po chemii? Bo ja postanowi³am, ¿e jak tylko mnie te d³ugie w³osy przestan± bawiæ to ¶cinam do ucha i oddam. ![]() Cytat:
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
ja o tym my¶la³am, ale maksymalnie obcinam po 5 cm - a to raczej im siê nie przyda;D ale jak bêdê mia³a w planie wiêksze ciêcie, to na pewno to zrobiê.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-12-05 o 20:17 |
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper ![]() Cytat:
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Wyk±pa³am siê i zastanawiam siê co robiæ. Nie za bardzo chce mi siê uczyæ, ale chyba siê wezmê za szwedzki i bêdê mia³a z g³owy naukê w weekend.
Nie kombinujê dzi¶ z w³osami, wtar³am tylko Jantar na noc. Rano na³o¿ê pewnie Alterrê z granatem albo Aussie 3 minute miracle. Nie mogê siê doczekaæ pi±tku, bo czeka na mnie du¿o paczek w domu
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
zabijcie mnie, albo zablokujcie mi allegro ^^
jak mia³am nie robiæ zakupów (przynajmniej w³osowych) w tym roku to w³a¶nie wyda³am 110z³ nie wiem na co :| kupi³am sobie podk³ad (tydzieñ temu kupi³am z Maxfactora, w miare ok) ale z nudów testowa³am Revlona i te¿ mi siê spodoba³, wiêc bêdzie ju¿ trzeci i to jasny, w lecie chyba te¿ bêdê blada i kupi³am Tangle Teezera DOBRZE czy ¬LE? ;D rozgrzeczcie mnie ![]() i T¯owi korek do wlewu paliwa bo zgubi³ hahaha xD nie wiem jak to zrobi³ ale chocia¿ na to da³am tylko 19z³ wiêc nie bêde mu ¿a³owaæ, bêdzie spó¼niony prezent na miko³aja ;P chyba sama sobie zablokuje allegro albo zamknê konto w banku przynajmniej nie bêdê jak przelewów przez internet robiæ
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi³o o to, ¿e za takie w³osy, które s± d³ugie, zadbane, ciê¿kie mo¿na zebraæ kupê kasy i zrobiæ podwójny po¿ytek, sprzedaæ w³osy (kto¶ np. po chemii siê ucieszy z peruki
) i pieni±dze daæ na fundacjê walcz±c± z np. w³a¶nie rakiem Hszzz, ale mam dzisiaj problemy z u³o¿eniem gramatycznego zdania to przez sk³adniê historyka ("Banach matematykiem z pasji by³, ale nie mia³ magistra . Zrobi³ doktorat od razu.")
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Dobrze
Powiedzcie, czy te w³osy kiedy¶ urosn± do pasa w takim tempie??? Pierwsze zdj. z 1.11.2012.
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

moja siê silikonuje
...

mam k³opot przej¶æ 300 metrów i nie trz±¶æ siê z zimna mimo wielu swetrów, czapki, szalika etc... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No nic, mo¿e odrosn±
Pierwsze zdj. z 1.11.2012.