Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 18:51   #2311
ewadylewska
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

3. http://allegro.pl/koszulka-dla-kobie...832966326.html ta podoba mi się najbardziej.

Ale nie wiem - potrzebuje dwie czy 3?
ja chyba kupię ze 3... ta jest fajna, tylko się zastanawiam, czy jak założę jeszcze stanik do karmienia, to nie będę się bardzo motać żeby wyjąć pierś do karmienia
Stary 2012-12-05, 18:53   #2312
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, ja kupilam ta pierwsza, jest naprawde fajna, bawelna baaaardzo gruba wiec raczej zostawie ja sobie do domu, zeby w szpitalu sie nie rozplynac
Teraz licytuje jeszcze 2 inne, juz uzywane, ciensze, zeby tylko do szpitala miec

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Neti - zdecydowalas sie w koncu na ta koszule?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:53   #2313
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uff, nareszcie nadrobilam
Co za wysyp mamusiek!

Mam glupie pytanie
Do porodu bierzemy koszule (taka dluzsza) czy zwykly t-shirt?
Rozumiem, ze w trakcie caly czas w niej lezymy, ale co sie dzieje jak daja juz malenstwo na brzuch? Mowi sie o kontakcie cialo do ciala, ale co wtedy zrobic z ta koszulka?
Wiem, durne

Ja się tez nad ty zastanawiałam ale do porodu w tym szpitalu gdzie będę rodzić dają taką koszule jednorazową z duuużym rozcięciem na piersiach i przed porodem się w nią przebiera a jak maleństwo się pojawi to rozcięcie rozchylają tak aby odsłonić piersi (trzeba być bez stanika) i tam kładą dzieciątko
Stary 2012-12-05, 18:59   #2314
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja na porodówkę biorę stare t-shirty mojego TŻa, jeśli oczywiście będę rodzić naturalnie, bo na razie nic nie jest jasne... I właśnie też się zastanawiam nad tym, co trzeba zrobić - podnieść tę koszulkę, tzn podwinąć? Żeby dziecko położyli na piersi?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:03   #2315
Debrah
Zakorzenienie

Właśnie ja też nie wiem, jak jest przy cesarce. Bo w koszule to się pewnie przebiorę ale potem? A nie na salę operacyjną.

Ponawiam - koszule kupić 2 czy 3?

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
ja chyba kupię ze 3... ta jest fajna, tylko się zastanawiam, czy jak założę jeszcze stanik do karmienia, to nie będę się bardzo motać żeby wyjąć pierś do karmienia
Tam chyba jest rozcięcie.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, ja kupilam ta pierwsza, jest naprawde fajna, bawelna baaaardzo gruba wiec raczej zostawie ja sobie do domu, zeby w szpitalu sie nie rozplynac
Teraz licytuje jeszcze 2 inne, juz uzywane, ciensze, zeby tylko do szpitala miec

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Neti - zdecydowalas sie w koncu na ta koszule?
Tak? Skoro mówisz, że fajna to ją chyba wezmę. Może się przyda też później, mimo, że nie śpię w koszulach, ale jeśli będę dziecko karmić to pewnie zacznę i w domu w takich spać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:05   #2316
ilkas
BAN stały

hej,

podczytywałam Was w miarę na bieżąco, szczególnie wczoraj...ale nie miałam za bardzo siły pisać.
U mnie masakra totalna...od 3 dni chodzę nieżywa z bólu, w nocy nie śpię...a dzisiaj skończyło się wyrwaniem dolnej ósemki. To co przeżyłam to po prostu jakiś hardcore.

Dziewczyny błagam, jak macie jakąś najmniejszą dziurkę w zębie - marsz do dentysty!! Można spokojnie leczyć zęby w ciąży!! A nie doprowadźcie do takiego stanu jak u mnie...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:17   #2317
charlizz
Zadomowienie

Kurka siwa laski! Nadrobić Was to naprawdę nie lada wyczyn! Wróciłam z zajęć, zjadłam obiad i ległam na łóżku z laptopem. Jestem taka zmeczona! TŻ wraca dopiero o 22, muszę posprzątać, bo w kuchni tra ge dia, podłogi uje***ne wręcz, nie mam siły :<

Witam nowe mamusie!!

Ja dla dziecka też prawie nic nie mam :O Ale w tym tyg czekam na magiczny przelew i robimy z TŻem wieeeelkie zakupy wyprawkowe. Obiecał, że jak tylko będzie łóżeczko, to je złoży i będzie sobie czekało na Oleczka. o jaaaaa nie mogę się doczekać!!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:19   #2318
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurde, szkoda mi tego dziadka z finalu 1 z 10, co za kozak!!

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Ja się tez nad ty zastanawiałam ale do porodu w tym szpitalu gdzie będę rodzić dają taką koszule jednorazową z duuużym rozcięciem na piersiach i przed porodem się w nią przebiera a jak maleństwo się pojawi to rozcięcie rozchylają tak aby odsłonić piersi (trzeba być bez stanika) i tam kładą dzieciątko
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja na porodówkę biorę stare t-shirty mojego TŻa, jeśli oczywiście będę rodzić naturalnie, bo na razie nic nie jest jasne... I właśnie też się zastanawiam nad tym, co trzeba zrobić - podnieść tę koszulkę, tzn podwinąć? Żeby dziecko położyli na piersi?
Widze, ze nie tylko ja mam takie rozkminy

Czekamy na odpowiedzi bardziej doswiadczonych mam.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:34   #2319
sylwietta1988
Zakorzenienie

przegapiłam 1 z 10

super, ze jest dobra wiadomosc od Ewulki
kolacyjka zjedzona, przed snem na peno coś jeszcze wsune, kolezanka od której wlasnie wrociłam dała złotą rade- jec co chcesz poki mozesz

mąz wraca za niecałą godzinkę

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Black, wydaje mi sie, że wtedy bedzie wszystko jedno, czy skromnie ją podwiniesz czy zaswiecisz gołą dupką po takim hardkorze to chyba tylko ulga, że po wszystkim wreszcie jest
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:35   #2320
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
przegapiłam 1 z 10

super, ze jest dobra wiadomosc od Ewulki
kolacyjka zjedzona, przed snem na peno coś jeszcze wsune, kolezanka od której wlasnie wrociłam dała złotą rade- jec co chcesz poki mozesz

mąz wraca za niecałą godzinkę
Ja już od dawna stosuję się do tej rady - sama na nią wpadłam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:45   #2321
adusia1554
Rozeznanie

Ufffffffff jak to dobrze że u Ewulki ok
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hej,

podczytywałam Was w miarę na bieżąco, szczególnie wczoraj...ale nie miałam za bardzo siły pisać.
U mnie masakra totalna...od 3 dni chodzę nieżywa z bólu, w nocy nie śpię...a dzisiaj skończyło się wyrwaniem dolnej ósemki. To co przeżyłam to po prostu jakiś hardcore.

Dziewczyny błagam, jak macie jakąś najmniejszą dziurkę w zębie - marsz do dentysty!! Można spokojnie leczyć zęby w ciąży!! A nie doprowadźcie do takiego stanu jak u mnie...
To prawda że można leczyć. Ja poleczyłam wszystkie na początku ciąży.

Bokeh moja ginka brała mi wymaz właśnie teraz na wizycie i mówiła że jak wyjdzie że jest ten paciorkowiec to oni tego nie leczą tylko to do porodu potrzebne żeby coś tam dziecku podać ale jak teraz mówisz że jakąś maść ci dała to sama zgłupiałam.

Dodałam kontakt w klubie także jak coś to będzie info i ode mnie.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:46   #2322
pstryczek84
Zakorzenienie

nie było mnie troszke bo kolezanka dzwonila z pracy,
2:43 rozmiawialysmy
dobrze ze mama ma darmowe rozmowy ze stacjonarnego na stacjonarny
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

A nie pisałam Wam - moja mała chyba pstryka paznokciami. Już kilka razy słyszałam takie pojedyncze pstryknięcia z brzucha
moj tez pstryka sobie paznokciami. do tego w gratisie nieraz mnie nimi drapie
tak wiec nick pstryczek84 pasuje do mnie idealnie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

sms od Ewulki:
hej tu ewulka z wizazu ja zostaje na obserwacji. bo Ania poruszyla się dopiero o 1 w nocy, czyli po 18 h;o ale na ktg i usg wszystko w porzadku. Przeplywy ma dobre w ciele, srduszku, pepowinie i lozysku, a mysleli, ze to tu moze byc problem, teraz juz sie rusza, nie tak intensywnie jak wczesniej ale przynajmniej ja czuje. Mala wazy juz 1900g w 32 tyg i lekarzpowiedzial ze jak tak dalej pojdzie, to bedzie miala przy porodzie 4kg, ale grunt ze zyje, o to sie najbardziej balam "

Tak wiec nasza ewcia ma się dobrze razem z dzidzią
ooo, to super!!!
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie!!!
Sporo z Was zamawiało u sprzedawcy: B-B-Baltazar. Pamiętacie ile mniej więcej trwała dostawa rzeczy? Zamawiała u nich 26 listopada i jeszcze nie dostałam przesyłki Wysłałam maila wczoraj, ale póki co też nie dostałam konkretnej odpowiedzi. Zakupy za ponad 100, mam nadzieję, że mnie nie wyroluje

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam 27 i tez jeszcze nie dostałam, w poniedziałek dostałam maila, ze dostał pieniadze i towar czeka do wysyłki (dziwne ze tak pozno dostał wyslalam kase od razu po zakupie), na aukcjach jest napisane ze wysyłka do 5 dni roboczych, dlatego cos czuje, że dopiero w przyszłym tygodniu będzie przesyłka
ja tez od niego zamawialam, dzis mialam kuriera. pieniadze doszły do niego w ubiegły pon, napisal ze na wysylke ma 5 dni ale wysłał dopiero wczoraj, we wtorek czyli po 7 dniach ;-/
troche długo, tym bardzierj ze nie ma miliona rzeczy na sprzedaz no ale co zrobisz....
dojsc dojdzie tylko trzeba cierpliwości

Cytat:

dziewczyny tak was podpytam- za 3 mies konczy mi sie umowa z timobajlem, myslicie, że jak celowo wysle deklaracje zrezygnowania z ich usług to zaoferuja mi lepsze warunki niż gdybym tego nie zrobiła?
ja co prawda cale zycie mam tel na karte ale moze warto przejsc sie do salonu i w cztery oczy sie potargowac. taka rozmowa chyba bedzie skuteczniejsza... ale moge sie mylic, nigdy umowy nie mialam

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hura przyszły mi igiełki do insuliny a już się stresowałam że będę 30 km zaginać do apteki w taką masakryczną pogodę (nie znoszę śniegu z deszczem)
Jutro i tak będę musiała jechac ale przynajmniej będzie widno i będzie widać czy ulica śliska.
Z przodu mam jeszcze letnie opony i troszkę się boje.

Pstryczku myślę że jakbym opuściła jedną dawkę insuliny to nic by się takiego nie stało ale cukier miałabym wtedy łooo...

Dziewczyny a w którym tygodniu pakowałyście torbę już do szpitala?
Gdzieś słyszałam ze w 30 tyg już niby powinna stać ale kurcze czy nie za wcześnie?
(nawet nie mam nic żeby tam coś dla siebie włożyć )
brawa dla kuriera za igiełki
ja mam juz wszystko do torby i nawet sama torbe (szał ) - kwestia spakowania się. moze jutro a jestem w 36tyg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37983132]Bishonka, nie za wczesnie - bo róznie może być, na patologii np. trafiła dziewczyna w 30tc z wysokim ciśnieniem - nie do porodu, no ale torba była. To też czas kiedy lubi pokazywać się cholestaza ciążowa, często hospitalizowana.[/QUOTE]
a co to jest? cos mi sie kojarzy ale nie wiem nic na ten temat. jak to wykryc?
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Gotuje mi się zupa i zaraz chyba padnę z głodu. Jakoś twarde te warzywa

A co do wyprawki ubrankowej to ja zamawiałam część w sklepie patryczek.pl, tanie mają tam ciuszki i fajne. Strasznie mi się te ich kolorowe półśpiochy podobają https://www.patryczek.pl/polspiochy-i-spiochy
przeczytalam pstryczek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:49   #2323
bokeh
Zakorzenienie

No ja nie wiem, u mnie wygladala na przejeta sama az sie zmartwilam ehhhh
Stary 2012-12-05, 19:53   #2324
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzisiaj na polsacie o 20.30 jest komedia "12 mężczyzn z kalendarza"- kiedys widziałam, fajna nawet

http://brzuszek.net/wiadomosci/cholestaza_ciazowa/
Pstryczku, do poczytania
Stary 2012-12-05, 19:55   #2325
BlackSanctum
Zakorzenienie

Współczuję Wam tego paciorkowca, ale pewnie nie ma się co martwić, głowa do góry.

U mnie lekarz niczego nie wykrył (a to podobno rzadkość w ciąży, żeby przez całą nie było żadnej infekcji), ale przepisał mi na wszelki wypadek globulki, żeby się już nic nie wdało do porodu... No i tutaj mam znak zapytania w głowie, bo na tych globulkach jest napisane, że "nie wolno" brać w ciąży, chyba że naprawdę trzeba... No ja infekcji nie mam i nie miałam, przepisał mi je profilaktycznie i sama nie wiem, co z nimi zrobić - siostra mi dała jedno opakowanie, bo jej zostało po ciąży, też jej wtedy kazał to brać... Nazywają się Gynalgin.
Stary 2012-12-05, 19:59   #2326
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moj tez pstryka sobie paznokciami. do tego w gratisie nieraz mnie nimi drapie
tak wiec nick pstryczek84 pasuje do mnie idealnie
Nawet właśnie o Tobie myślałam jak pisałam o tym pstrykaniu

Cytat:
dzisiaj na polsacie o 20.30 jest komedia "12 mężczyzn z kalendarza"- kiedys widziałam, fajna nawet

http://brzuszek.net/wiadomosci/cholestaza_ciazowa/
Pstryczku, do poczytania
Też oglądałam ten film, może być. Ostatnio oglądaliśmy z mężem do 1 w nocy film z Costnerem - fajny był. Ale stwierdziliśmy, że rzadko można obejrzeć film, którego wcześniej się nie widziało. Ciągle powtórki lecą, a niektóre filmy to już z 10 razy były

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:06   #2327
nafiyqa
Zakorzenienie

Mam pytanie odnosnie wyprawki, a wlasciwie butelek.
Ile wzielyscie na poczatek? Czy jedna 150ml i jedna 260ml wystarczy?
Brac obie z tej samej firmy czy rozne?
Kupowalyscie od razu dodatkowe smoczki czy tylko te, ktore sa z butelka?

Stary 2012-12-05, 20:07   #2328
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Współczuję Wam tego paciorkowca, ale pewnie nie ma się co martwić, głowa do góry.

U mnie lekarz niczego nie wykrył (a to podobno rzadkość w ciąży, żeby przez całą nie było żadnej infekcji), ale przepisał mi na wszelki wypadek globulki, żeby się już nic nie wdało do porodu... No i tutaj mam znak zapytania w głowie, bo na tych globulkach jest napisane, że "nie wolno" brać w ciąży, chyba że naprawdę trzeba... No ja infekcji nie mam i nie miałam, przepisał mi je profilaktycznie i sama nie wiem, co z nimi zrobić - siostra mi dała jedno opakowanie, bo jej zostało po ciąży, też jej wtedy kazał to brać... Nazywają się Gynalgin.

zadzwoniłabym do ginka i się dopytała..dla własnej spokojności...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:10   #2329
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3986904/Desperacja
Nawijka, zagroz tym tztowi jak nie przerwie strajku
Stary 2012-12-05, 20:10   #2330
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny - skoro normalnie noszę rozmiaz XS/S - w ciąży przytyłam tylko w brzuchu - to jak koszulę ciążową, luźną na brzuszku (z marszczeniem) wezmę "S" to dobra będzie, prawda??
Wreszcie chyba klikę coś
Ile macie koszul? 2? 3?
Pytanie także do tych, które mają planowane CC ( i zapowiada się dłuższy niż normalnie pobyt w szpitalu).
Szaja - co ty miałaś na sobie w trakcie CC? Jakąś pelerynkę od nich? Koszulę swoją? A może całkiem na goło?
Do cc dają ci super sexi flexi koszulkę z rozcięciem na dupie

[QUOTE=mikakrolikowa;37985 289
Niestety nawet z lewej ważniejsze

[/QUOTE]

A dla mnie to już przesada lekka, z dwóch stron prasowanie. NIGDY tak nie prasowałam i nie planuję

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja po wizycie, ogólnie pozytywnie nie robiła usg bo zrobi mi na wizycie 19.12 ale okazało się że mam paciorkowca! tzn kurcze ona brała mi wymaz przed wizyta w szpitalu jakieś 2 tyg.... no i nie poszłam na wizyte i sie o tym nie dowiedziałam, a na wymazie w szpitalu nie wyszło że mam no i nie wiem teraz co przepisała mi jakąś maść za 100 zł :/ i dupa w ogóle nie czytam nic o tym na necie bo zwariuje pewnie.
Ale Deli, wysłałam Ci PW
Miała to jeszcze któraś z Was????
A spytałaś może o zamiennik w aptece?

Cytat:
Uff, nareszcie nadrobilam
Co za wysyp mamusiek!

Mam glupie pytanie
Do porodu bierzemy koszule (taka dluzsza) czy zwykly t-shirt?
Rozumiem, ze w trakcie caly czas w niej lezymy, ale co sie dzieje jak daja juz malenstwo na brzuch? Mowi sie o kontakcie cialo do ciala, ale co wtedy zrobic z ta koszulka?
Wiem, durne
T-shirt spokojnie może być, najwyżej ci rozetną a przecież i tak do wywalenia to jest

Cytat:
Właśnie ja też nie wiem, jak jest przy cesarce. Bo w koszule to się pewnie przebiorę ale potem? A nie na salę operacyjną.

Ponawiam - koszule kupić 2 czy 3?[COLOR="Silver"]
3 bym brała. 2 za mało, przeważnie na sali gorąco jak cholera, pocisz się, ja miałam od razu odruch przebierania cię w dzień, w nocy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:11   #2331
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja kupiłam cały zestaw...wiesz co to się bardziej opłaca....jak kupowanie pojedyńcze...z tego co koleżanki podpowiadałay...taki zestaw w zupełności wystarczy...
http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...811504977.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:11   #2332
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/...2013-roku.html

Kolejna ciekawa ustawa ;>

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:11   #2333
Konto usunięte

Cytat:
2 sdtarczą, jedna firma, smoczkóe nie brałam dodatkowych.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:17   #2334
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny tak was podpytam- za 3 mies konczy mi sie umowa z timobajlem, myslicie, że jak celowo wysle deklaracje zrezygnowania z ich usług to zaoferuja mi lepsze warunki niż gdybym tego nie zrobiła?
jasne, że tak! TŻa mamie kazaliśmy wysłać wypowiedzenie, zadzwonili, abonament, który jest za 79 zł normalnie przy przedłużeniu zrabatowali jej do 65 zł i tel za złotówkę. Więc jak najbardziej warto! Sama pracuję w tym i wiem od kuchni jak się obchodzi z klientami z wypowiedzeniami
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:18   #2335
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
http://demotywatory.pl/3986904/Desperacja
Nawijka, zagroz tym tztowi jak nie przerwie strajku
Ok, sie robi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37987892]
T-shirt spokojnie może być, najwyżej ci rozetną a przecież i tak do wywalenia to jest
[/QUOTE]
Ok

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ja kupiłam cały zestaw...wiesz co to się bardziej opłaca....jak kupowanie pojedyńcze...z tego co koleżanki podpowiadałay...taki zestaw w zupełności wystarczy...
http://allegro.pl/zestaw-startowy-ph...811504977.html
Zastanawiam sie nad tym zestawem, ale z drugiej strony po co tyle flaszek...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37987918]2 sdtarczą, jedna firma, smoczkóe nie brałam dodatkowych.[/QUOTE]
Dziekuje

Stary 2012-12-05, 20:18   #2336
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej,

kurna jak sobie pomysle o tej ósemce co musialam wyrwać w 1 trym to az mnie ciary przechodzą.
;/

Cytat:

Bralam gynalgin, nie dygaj

ajjjjjjjjjjjjjjj co by tu zjesc...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:21   #2337
elllmi
Zakorzenienie

prądu od 16 nie miałam "uprzejma" pani na infolini poinformowała, że to nie ejst istotne, że nie było wiatru ani żadnych większych opadów sniegu, bo awaria może być nawet wtedy, jak ptak wpadnie na linie; no jasne, chyba struś by się musiał im zaplątać, żeby na tyle czasu prąd odciąć

Cytat:
Tak wiec nasza ewcia ma się dobrze razem z dzidzią
no to można odetchnąć

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Miała to jeszcze któraś z Was????
a pstryczek przypadkiem nie

1 i 3 fajne

Cytat:
ja na bieżąco leczę, 3 tygodnie temu nawet byłam, ale coś mnie dalej boli i chyba będę musiała znowu iść

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Bokeh moja ginka brała mi wymaz właśnie teraz na wizycie i mówiła że jak wyjdzie że jest ten paciorkowiec to oni tego nie leczą tylko to do porodu potrzebne żeby coś tam dziecku podać ale jak teraz mówisz że jakąś maść ci dała to sama zgłupiałam.
a mi się wydaje, że leczą; tylko w wypadku, gdy poród jest tak blisko, że nie zdąży się tego wyleczyć albo jak dopiero wtedy wychodzi, że masz paciorka, to podają antybiotyki jakieś

Cytat:
ja kupuję dwie z różnych firm, tak na wszelki wypadek jakby coś nie spasowało;

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:24   #2338
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Bralam gynalgin, nie dygaj

O, dobrze wiedzieć. To chyba nie będę wątpić w kompetencje mojego lekarza i wezmę dzisiaj na noc. Kazał mi brać co 3 dni.
Stary 2012-12-05, 20:27   #2339
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Własnie w tym zestawie aventu są 4 butle to nie jest za dużo ?

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-05, 20:28   #2340
Konto usunięte

4 butelki to wiele, nie wiadomo czy skorzystasz.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2012-12-05 o 20:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości