|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
ja tak troche z innej beczki, ale jestem na etapie poszukiwania pizamy. zastanawiam sie czy nie poprosic aniolka, aby pod choinke podarowal mi taka: http://allegro.pl/pizama-lub-koszula...776689998.html bylaby moze na teraz i po porodzie. nie lubie koszul, wiec do szpitala kupilabym sobie ze dwie, a w domu moglabym w takiej pospac juz teraz.
orientujecie sie ile kosztuja tak mniej wiecej zwykle bawelniane pizamy? nie mam porownania cenowego, ale te "ciazowe" to jakies drogie sa hehe |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
poczekam do jutra jak nie przejdzie to dzwonie bez warunkowo... najostrzejszy ból jest przy odrywaniu palców od brzucha...
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
diabli ja widziałam ciążowe (ale koszule nocne) za 32 zł.
JA do szpitalu poszukam w domu jakiś starych po mamie, nie warto kupować nowej bo one pewnie później będą do wyrzucenia |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cierpię spać w koszulach, nie wiem jak to będzie w szpitalu. Zawsze mam całą zwiniętą pod biustem a
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że to nic poważnego, i że do jutra mimo wszytsko przejdzie. tylko nie zapomnij tego skonsultować mimo wszystko na kolejnej wizycie.
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez myslalam o jednej starej koszuli do porodu, druga sobie dokupie po, jak beda przychodzic tlumy rodziny
ale chcialabym cos na teraaz i zastanawiam sie czy dotrwa do sierpnia do karmienia, wtedy tez juz bylaby stara i nie byloby mi jej szkoda, hehe.nienawidze koszul...musze miec spodnie i cieplo w dupke :P ale w cenach zupelnie sie nie orientuje. zalezy mi, zeby nie byla flanelowa itd. bo pozniej poce sie jak dzika swinia. |
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny...a ból w podbrzuszu, może jajnika, z lewej strony to według Was coś niepokojącego? Skąd mam wiedzieć, który ból jest "normalny" i wystarczy wziąć nospę, a który alarmujący, a przynajmniej niepokojący..mam nadzieję mimo wszystko, że będę wiedziała i moja bagatelizująca natura nie weźmie góry. ale tam zaczęło mnie dziś popołudniu boleć i nie wiem?
|
#219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam tylko, że czasem niestety nie mamy wpływu na takie sytuacje.. ja też teraz dbam o siebie szczególnie.. ale w 6 tygodniu (nie wiedziałam jeszcze o ciąży) byłam na strasznie ciężkim, wyczerpującym treningu rowerowym. ponad 3okm po leśnych dziurawych drogach.. pędziłam aż mi się pot po tyłku lał.. na szczęście nic się nie stało. Gdyby było inaczej pewnie ie wybaczyłabym sobie tego.. Ale jeśli nie mamy na coś wpływu to nie możemy się zamartwiać.. Gdy już dojdzie do tragedii, żal i ogromna złość do całego świata to normalne. Ale żyć trzeba dalej i nie można się załamywać... Dziewczyny.. przepraszam, mózg mi odmawia współpracy żeby napisać coś mądrego... nie umiem przelać swoich myśli na słowa.. I niektóre z Was źle odbierają to co napisałam. Jedynie apeluję do Was, błagam MYŚLCIE POZYTYWNIE... i dbajcie o siebie.. a Meli szczerze współczuję ![]() Cytat:
bo dzis gin nie pomierzył mi Maluszka ![]() na razie będę się trzymała daty z prenatalnego.. czyli tp 20 maj, dziś mamy 16 tydzień 2 dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z maleństwem wszystko OK, płeć potwierdzona, zrobił Ci usg, tż był przy Tobie, wszystko super a to, że się nie ruszał to nie jest oznaka czegoś złego, może sobie drzemeczkę ucinał za wyniki! ja idę jutro i mam nadzieję, że zrobi mi USG z Mikołajkowym prezentem
|
|
#221 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zleci, zleci, jak nie będzie szybko leciało to się umówię na wcześniej, bo coś mi chyba brzuch twardnieje i czasem pobolewa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyne co bardziej obciążyło moją psychikę to wspomnienie szpitala i porodówka. A martwić się chyba nie przestanę, dopóki nie dostanę dziecka do rąk... |
||||||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Lonely - ja jeszcze ani razu nie widziałam aby moje dziecię się ruszało
Mam nadzieję, że tym razem się uda I jak w końcu z Twoim tp?? |
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
LHappy mnie wlasnie jak pobolewa to w tamtej okolicy zawsze. A na usg nic nie wychodzi wiec nie wiem o co biega :/ tez sie zastanawiam jak rozroznic bol, kiedy sie niepokoic. Mnie ciagle cos pobolewa ale w ten pon bolalo inaczej, taki ciagly tepy bol w podbrzuszu, nawet nie bardzo mocny. Ale wystraszylam sie, pojechalam do szpitala. A dzis po tym szpitalu tez mnie boli, ale bardziej mi sie chyba miesnie zastaly bo przy wstawaniu czy schylaniu sie bardzo boli a tak to nie. Pogadam z gin o tych bolach w piatek,? Moze podpowie cos madrego i uczuli na cos konkretnego.
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę jutro więc się dowiem i przyjdę się podzielić wiadomościami.
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, najgorsze jest to, że w sumie nie wiemy, którym bólem się martwić
Zastanawiam się, czy Meli przez te kilka dni czuła zwykły ból czy jakieś skurcze? Bo na tym etapie to chyba takie skurcze porodowe już? Nie mam pojęcia
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja zgłaszałam mojemu lekarzowi bóle brzucha to on mi powtarzał że jak mnie będzie boleć tak między wzgórkiem łonowym a pępkiem (na środku brzucha) to mam dzwonić/ przyjeżdżać a inne bóle (ja zawsze miałam z lewej strony) są przez to co jem.
I powiem wam że po tych sokach co mi kazał pić (mimo że już mi się chce nimi rzygać ) to brzuch boli mnie bardzo rzadko. I nie wiem czy on ma racje czy nie ale od tamtej pory o wiele mniej się denerwuję, jestem spokojniejsza. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ja zmykam ćwiczyć, pod prysznic i szykuję się do spania. Dziewczyny musimy się wspierać, będzie dobrze!!!! |
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku,
Meli strasznie mi przykro, trzymaj się kochana pomodlę się dziś za Ciebie i Aniołka ![]() zaczęłam dziś wg om 17, wg usg 18 tc, od 3 dni czuję maluszka, takie łaskotanie, najczęściej jak zjem coś słodkiego - kinder bueno ) lub nawpycham się obiadu, niesamowite uczucie ![]() Lece robić kolacje dla męża, dziś mieliśmy ostrą kłótnie, łzy poleciały, pół nocy nie spałam ale już jest dobrze. pozdrawiam Was |
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Meli brak mi słów
Straszne to jest, nie mogę tego zrozumieć![]() Trzymaj się jakoś. Głowa mi pęka a tu dodatkowo takie wieści. Nie spodziewałam się tego. Ale przyznam szczerze, że u mnie też prawie 20 tydzień i jakoś nie czuję się bezpiecznie. Całą ciążę stres o dziecko a jak już jest na świecie to jeszcze większy. Dla przykładu napiszę, że na początku z mężem dyżurowaliśmy w nocy jak mały spał, żeby nie przestał oddychać... Chore to, ale niestety tak było. |
|
|
|
#230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem trochę rpzewrażliwiona ![]() co do bólu to też nie wiem jaki ból jest bólem ![]() jeśli boli lekko, a może nawet nie boli tylko czuć coś w brzuchu to już należy zacząć panikować? kude wsyztskie dotychczasowe "bóle" utożsamiałam ze wzrostem Maluszka i brzucha, a teraz trochę się lękam
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko już dobrze między wami
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle boję się, że będę na dziecko chuchała, dmuchała i przez to będzie chorowitym ciapkiem
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
to ja zmykam powoli pod prysznic i do spania, coby jutro znów tak cudownie rozpocząć dzień od rorat
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje i fajnie, że jeden chłopczyk juz nam się potwierdził w 100% Zobaczymy co bedzie dalej![]() Zazdroszczę Wam pozytywnego podejścia do ciąży - ja juz kiedyś pisałam, że dla mnie te 9 m-cy to wyjęte z życiorysu jest... Cały czas gdzieś z tyłu głowy mam zakodowane, że dopóki się dziecko nie urodzi cale i zdrowe to każdy dzień jest wielką niewiadomą... Dlatego do pewnych rzeczy mam inne podejście niż wiekszość z Was - i dlatego w pewnych tematach wole się nie wypowiadac... Ja też poroniłam, tylko u mnie sytuacja była o tyle "lepsza", ze miałam ciązę mnogą i poroniłam jednego z bliźniaków. Obeszlo się bez wszystkich tych nieprzyjemnych konsekwencji poronień, przez które muszą przejść kobiety..I urodziłam zdrową córeczkę. jednak zawsze będę pamietać o tym 2gim dziecku. Także obecnie nie potrafie wykrzesać z siebie nawet trochę entuzjazmu dla "ciązy" i wszystkiego co się z tym wiąże. jedyną radoscią dla mnie bedą narodziny zdrowego dziecka a dopóki to nie nastapi to ciąża jest dla mnie niemiłym akcentem, który ma przynieść coś cudownego... i niestety trzeba ją jakoś przetrwac. Meli bardzo współczuję - nawet nie chcę się zastanawaić nad tym co ona teraz czuje - jak wielka jest jej rozpacz. I nigdy nie zrozumiem dlaczego tak się dzieje, że w tak wysokiej ciązy następuja takie rzeczy.
|
|
|
#238 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja widzę już, że rośnie gołym okiemCytat:
Nie umiem sobie wyobrazić, co przeżywasz, bardzo ci współczuję... Mnie od kilku dni brzuch pobolewa, mam kłucia szyjki macicy i kłucia w lewy, dolnym boku bardzo nisko. Dzisiaj wpadłam do mojego centrum położniczego, bo babka z recepcji mi źle zwolnienie wystawiła i lekarz podbijał pod tym pieczątkę, i jest naprawdę kochany, bo powiedziałam mu, że odrobinkę się tym martwię, zwłaszcza, że nie czuję jeszcze ruchów i powiedział, że mi odczyta puls maluszka. Ja nawet nie chciała, bo mówię, nie będę mu już czasu zabierać, ale powiedział, że w ciąży nie mogę się stresować i sprawdzimy, żebym była spokojna. No i biło serducho jak szalone. Co za kochany lekarz no i powiem wam, że zaczynam nastawiać się psychicznie na poród siłami natury byłam absolutnie na nie, ale po rozmowie z lekarzem stwierdziłam, że jeśli nie będzie przeciwwskazań, to może spróbuję sorki, że nie doczytałam wszyskiego, ale nie nadążam za chiny... ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nastawiłam się, że znowu będzie żwawo skakał i nam machał i bardzo chciałam wiedzieć ile już ma cm, ile urósł.. chciałam też zweryfikować w którym tygodniu jestem.. bo za każdym razem wychodziło mi inaczej (a różnice były nie po pare dni tylko większe) No niestety nie dowiedziałam się który mam teraz tydzień. Ale i tak się cieszę, że wszystko dobrze. Cytat:
Uważam jednak, że im dłużej nosimy w brzuszku maleństwo tym bardziej przywiązujemy się do Niego, tym bardziej jesteśmy pewne że niedługo je zobaczymy, tym bardziej rozwiniętym człowiekiem jest to dzieciątko... Dlatego wydaje mi się, że im później traci się dziecko tym bardziej to boli... A Meli była już naprawdę w wysokiej ciąży.. więc pewnie jeszcze bardziej Jej ciężkoCytat:
![]() No właśnie szkoda, że tego tp mi nie wyliczył. Ale jak robił usg to sam powiedział, że nie będzie dziecka mierzył bo się nie mieści.. więc sama nawet nie pytałam Cytat:
![]() DOKŁADNIE !!!!! Cytat:
za tygodnie i ruchydobrze, że już dobrze.. oszczędzajcie sobie przykrości, szkoda nerwów |
|||||
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely to ciekawe czy w ogóle się dowiesz jaki tp skoro Mały się już nie mieścił
a nie powiedział Ci lekarz, którą datę masz wziąć za bardziej prawdopodobną?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

ale chcialabym cos na teraaz i zastanawiam sie czy dotrwa do sierpnia do karmienia, wtedy tez juz bylaby stara i nie byloby mi jej szkoda, hehe.

bo dzis gin nie pomierzył mi Maluszka 
za wyniki! ja idę jutro i mam nadzieję, że zrobi mi USG z Mikołajkowym prezentem
, a co do wizyty to mam nadzieję, że szybko zleci - my idziemy 21.12 

jestem trochę rpzewrażliwiona