Jakie macie pierscionki zareczynowe? - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 13:06   #4801
Jovisse
Zakorzenienie

Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?

Hmm... Oczywiście najfajniejsza byłaby niespodzianka, ale ja osobiście troszkę się obawiam wyboru TŻ, bo on generalnie boi się w ogóle cokolwiek mi kupować póki mu nie powiem co chcę, więc... Nie wyobrażam sobie tego Jak dla mnie jest ok, kiedy np dziewczyna pokazuje parę pierścionków, które się jej podobają, on wybiera jeden z nich i wręcza w najmniej odpowiednim momencie
Stary 2012-12-02, 17:56   #4802
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
Hmm... Oczywiście najfajniejsza byłaby niespodzianka, ale ja osobiście troszkę się obawiam wyboru TŻ, bo on generalnie boi się w ogóle cokolwiek mi kupować póki mu nie powiem co chcę, więc... Nie wyobrażam sobie tego Jak dla mnie jest ok, kiedy np dziewczyna pokazuje parę pierścionków, które się jej podobają, on wybiera jeden z nich i wręcza w najmniej odpowiednim momencie
To jest fajny, praktyczny pomysł
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:55   #4803
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Uff przebrnęłam przez cały... Wolicie wiedzieć, czy mieć niespodziankę? Bo dla mnie abstrakcją jest wybrać sobie pierścień. Jak to wygląda? "Wiesz, czas byś wybrała sobie pierścionek"? Pytam z ciekawości
Absolutnie nie chciałabym musieć wybierać swojego pierścionka. Zaręczyny to idealna sytuacja, żeby sprawdzić jak dobrze nasz przyszły mąż nas zna, jak ocenia nasz gust;p Być może mam takie zdanie przez to, jak wyglądało to u mnie, nie wiem, ale myślę, że tak jest słusznie. Mój narzeczony sam pokazywał mi w internecie kamienie i czasem pierścionki;p Pierwszy jaki pokazał był najpiękniejszy i musiał widzieć moje maślane oczy, choć starałam się nie pokazywać emocji. później jeszcze setki mi wysyłał pokazywał, kiedy przechodziliśmy obok wystawy coś opowiadał o tych kamieniach (czytał znaczenie i symbolikę żeby do mnie dopasować) Te jego podchody trwały ponad rok. I dzisiaj wiem, że bardzo mi tym zaimponował Ja w głębi serca zapamiętałam ten pierwszy pierścionek, który mi pokazał. Taki też dostałam Więc tak naprawdę wiedział od razu, kiedy go znalazł i odważył się pokazać, że mi się spodoba Moja przyjaciółka poszła do sklepu i pokazała jaki chce pierścionek, kupili i założył jej na palca. Bez emocji, bez dreszczyku. Ale jak kto woli
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:59   #4804
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Ja się nie spodziewałam zaręczyn, a co dopiero tego jaki dostanę pierścionek TŻ doskonale trafił w mój gust, bez żadnych podpowiedzi z mojej strony Nie wyobrażam sobie, jakbym miała sobie sama go wybrać

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:09   #4805
lady goddess
Rozeznanie

A u mnie to było tak, że ja wybrałam razem z moim narzeczonym pierścionek poszukiwania trwały dłuższą chwileee bo najpierw upierałam się na ogromną cyrkonię później moj TZ mnie przekonał by kupić brylant i dziękuję mi za to że mnie przekonał ....
A chciałam właśnie razem kupić pierścionek ponieważ mój TZ wydał by ze 2x tyle na pierścionek a mi wcale nie chodzi o to by pierścień miał 0.20 i kosztował 2 tys tak jak on to myślał :P ze musi być ogromny i drogi- chodź nie wiem skąd takie przekonanie u niego- mi zależało na zaręczynach o tym że mnie poprosi o rękę i weźmiemy ślub !!Pamiętam dzień w którym powiedział mi że chciałby się przejść i poszukać pierścionka bo chciałby się zaręczyć ze mną i w możliwym najszybszym terminie wsiąść ślub- o jakie to było zaskoczenie dla mnie i radość aj aj aj -
A pomimo tego, że wiedziałam jaki pierścionek otrzymam to ten dzień był najpiękniejszym dniem w moim życiu pełnym emocji płaczu szczęścia ah ah ah i jak oglądam filmik z naszych zaręczyn to do tej pory łzy mam w oczach - ze szczęścia-
Stary 2012-12-03, 09:17   #4806
t_89
Zakorzenienie

przekonalyscie mnie o tego pierscionka, posuzkam czegos innego widzialam w kruku ladny najbardziej ze wszystkich mi sie podobal ale jeszcze sie rozejrze a jak nie to niech tz sie meczy
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:41   #4807
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Uff przebrnęłam przez cały... Wolicie wiedzieć, czy mieć niespodziankę? Bo dla mnie abstrakcją jest wybrać sobie pierścień. Jak to wygląda? "Wiesz, czas byś wybrała sobie pierścionek"? Pytam z ciekawości
Też bym wolała by przyszły narzeczony SAM (bez pomocy mamy, taty czy koleżanki) wybrał pierścionek. To że sam wybierał ma dla mnie większe znaczenie od tego jak wygląda pierścionek. Ma być w 100% od niego, bo nie sugerował się opiniami innych osób. I dla mnie głupie są wymowki "bo ja się nie znam na biżuterii..."
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:40   #4808
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość

Dokładnie !! Ja miałam właśnie tak nie raz byliśmy w sklepie ale nigdy nie mowiłam ma byc ten....tylko pokazywałam w jakim kształcie mi sie podobają i zawsze mówiłam sobie pod nosem , że marzy mi się z zielonym kamieniem;p

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lady goddess Pokaż wiadomość
A u mnie to było tak, że ja wybrałam razem z moim narzeczonym pierścionek poszukiwania trwały dłuższą chwileee bo najpierw upierałam się na ogromną cyrkonię później moj TZ mnie przekonał by kupić brylant i dziękuję mi za to że mnie przekonał ....
A chciałam właśnie razem kupić pierścionek ponieważ mój TZ wydał by ze 2x tyle na pierścionek a mi wcale nie chodzi o to by pierścień miał 0.20 i kosztował 2 tys tak jak on to myślał :P ze musi być ogromny i drogi- chodź nie wiem skąd takie przekonanie u niego- mi zależało na zaręczynach o tym że mnie poprosi o rękę i weźmiemy ślub !!Pamiętam dzień w którym powiedział mi że chciałby się przejść i poszukać pierścionka bo chciałby się zaręczyć ze mną i w możliwym najszybszym terminie wsiąść ślub- o jakie to było zaskoczenie dla mnie i radość aj aj aj -
A pomimo tego, że wiedziałam jaki pierścionek otrzymam to ten dzień był najpiękniejszym dniem w moim życiu pełnym emocji płaczu szczęścia ah ah ah i jak oglądam filmik z naszych zaręczyn to do tej pory łzy mam w oczach - ze szczęścia-

Zazdroszczę wam ,że macie taki dzień uwieczniony gdybym u nas była na to przygotowana oczywiście, że aparat bym ze sobą zabrała ;p
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:24   #4809
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda jeszcze nie zaręczona,ale TŻ w najbliższym czasie planuje podjąć tą bohaterską decyzję () , w związku z tym rozmawialiśmy ostatnio na ten temat i ja zaproponowałam żebyśmy przeglądnęli pierścionki żeby zobaczyć czy się nam podobne podobają. Oglądaliśmy akurat stronę apartu i w sumie wyszło ze mamy podobny gust, aczkolwiek żaden z pierścionków nie zwrócił szczególnie naszej uwagi
Następnego dnia przeglądając Wizaz (już sama) weszłam na stronę Yes (z jakiegoś linka) i nie/stety trafiłam tam na pierścionek na widok którego zrobiłam tak , więc oczywiście wysłałam linka TŻ mówiąc jak bardzo mi sie on podoba
No i tak jakoś wyszło ze ułatwiłam mu zadanie aczkolwiek w moim odczuciu ta cała sytuacja była bardzo naturalna i raczej wszystko wychodziło pod wpływem chwili i bez większych dywagacji na ten temat,
Dodam, że ja ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za niespodziankami ....

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2012-12-03 o 13:25
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 16:46   #4810
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja co prawda jeszcze nie zaręczona,ale TŻ w najbliższym czasie planuje podjąć tą bohaterską decyzję () , w związku z tym rozmawialiśmy ostatnio na ten temat i ja zaproponowałam żebyśmy przeglądnęli pierścionki żeby zobaczyć czy się nam podobne podobają. Oglądaliśmy akurat stronę apartu i w sumie wyszło ze mamy podobny gust, aczkolwiek żaden z pierścionków nie zwrócił szczególnie naszej uwagi
Następnego dnia przeglądając Wizaz (już sama) weszłam na stronę Yes (z jakiegoś linka) i nie/stety trafiłam tam na pierścionek na widok którego zrobiłam tak , więc oczywiście wysłałam linka TŻ mówiąc jak bardzo mi sie on podoba
No i tak jakoś wyszło ze ułatwiłam mu zadanie aczkolwiek w moim odczuciu ta cała sytuacja była bardzo naturalna i raczej wszystko wychodziło pod wpływem chwili i bez większych dywagacji na ten temat,
Dodam, że ja ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za niespodziankami ....
Pokaż jaki

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:05   #4811
linnnea
Raczkowanie

a ja nudziłam o szafir lub tanzanit/bardziej mi się podobał tanzanit/, ale dostałam z niebieskim diamentem
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:05   #4812
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Pokaż jaki
Pokażę jak dostanę

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Z resztą byłam go wczoraj zobaczyć na żywo i zdjęcie w necie tak średnio oddaje to jak wygląda na żywo jest znacznie bardziej delikatny i uroczy
Stary 2012-12-04, 09:32   #4813
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Pokażę jak dostanę

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Z resztą byłam go wczoraj zobaczyć na żywo i zdjęcie w necie tak średnio oddaje to jak wygląda na żywo jest znacznie bardziej delikatny i uroczy
No to czekam Niech się TŻ bierze do roboty

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-04, 11:15   #4814
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linnnea Pokaż wiadomość
a ja nudziłam o szafir lub tanzanit/bardziej mi się podobał tanzanit/, ale dostałam z niebieskim diamentem
widzę, że mamy podobne gusta szafir z tych wszystkich które wymieniłaś jest najciemniejszy moja przyjaciółka go ma i wygląda jak czarny, szczególnie w sztucznym świetle. ja dostałam właśnie tanzanit i za to mojemu tż będę wdzięczna do końca życia, gdyż każdy mówi, że wybrał idealnie ja blondynka o niebieskich oczach więc pasuje jak nic i moim zdaniem niebieskie diamenty tez piękne!!
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:54   #4815
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackcherry12 Pokaż wiadomość
widzę, że mamy podobne gusta szafir z tych wszystkich które wymieniłaś jest najciemniejszy moja przyjaciółka go ma i wygląda jak czarny, szczególnie w sztucznym świetle. ja dostałam właśnie tanzanit i za to mojemu tż będę wdzięczna do końca życia, gdyż każdy mówi, że wybrał idealnie ja blondynka o niebieskich oczach więc pasuje jak nic i moim zdaniem niebieskie diamenty tez piękne!!
Dla mnie zielone najpiekniejsze :p ale tanzanit jest również przepiękny!!!
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 16:11   #4816
linnnea
Raczkowanie

zielony też mi się podoba,ale mój pierwszy pierścionek był z szmaragdem, tak więc same rozumiecie

w ogóle miałam mega zdziwko, nie słyszałam wcześniej o niebieskich diamentach. O różowych i żółtych tak,ale nie o niebieskich

może uda mi się jutro cyknąć fotkę,bo coś czuję, że chcę się pochwalić
Stary 2012-12-05, 19:45   #4817
siempre
Wtajemniczenie

A to mój wymarzony Marzył mi się z zielonym oczkiem i taki jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod5480_0_o.jpg (15,0 KB, 90 załadowań)
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:20   #4818
nusieq
Przyczajenie

ja mam taki
24.08.2013

nusieq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:49   #4819
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nusieq Pokaż wiadomość

ja mam taki
bardzo elegancki
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:08   #4820
linnnea
Raczkowanie

mam fotkę, mam fotkę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6012m.jpg (78,0 KB, 443 załadowań)
Stary 2012-12-06, 13:10   #4821
Dotka90
Zakorzenienie

Ładny
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:02   #4822
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
mam fotkę, mam fotkę!
fajny oryginalny

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:27   #4823
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Ja nie ukrywam, że mówiłam swojemu narzeczonemu jaki chcę miec pierścionek zaręczynowy I dostałam taki jak chciałam, pokaże wam zdjęcie jakie znalazłam ale mój ma ciemniejszy kolor zieleni ;D

do tej pory nie wiem ile kosztował ale tylko mogę się domyślac z tego co widziałam po cenach. A wy wiedziałyście jaki pierścionek dotaniecie czy była to całkowita niespodzianka??

Piękny czy to szmaragd??
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:12   #4824
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
mam fotkę, mam fotkę!
śliczny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:31   #4825
weronikad2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusieq Pokaż wiadomość

ja mam taki
śliczny i choć nie za bardzo lubie kolorowe oczka to ten jest piękny
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 11:51   #4826
linnnea
Raczkowanie

ja chyba coś źle widzę,bo dla mnie to jest brylant, czyli jakby.."nie-kolorowy"? ale ładny bardzo
Stary 2012-12-09, 20:45   #4827
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Ja nie ukrywam, że mówiłam swojemu narzeczonemu jaki chcę miec pierścionek zaręczynowy I dostałam taki jak chciałam, pokaże wam zdjęcie jakie znalazłam ale mój ma ciemniejszy kolor zieleni ;D

do tej pory nie wiem ile kosztował ale tylko mogę się domyślac z tego co widziałam po cenach. A wy wiedziałyście jaki pierścionek dotaniecie czy była to całkowita niespodzianka??
Ja nie jestem co prawda jeszcze zaręczona, ale mój TŻ już coś planuje:P Nie wiem, jaki konkretnie dostanę, ale mimo wszystko nie obyło się bez wczesniejszego nakierowania TŻta:P Nie ukrywam to była dobra decyzja TŻ aż sie zdziwił, że marzę o zwykłym, delikatnym klasycznym pierścionku Kiedyś pokazałam mu mniej więcej jakie mi się podobają.. zgodził się ze mną co do 'fasonów' ale tak naprawdę pierścionek będzie zaskoczeniem.. nie wiem jaki konkretnie i nie wiem kiedy Jednak z tym uprzedzeniem TŻta co do rodzaju pierścionka czuję się pewniej

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:55   #4828
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ja nie jestem co prawda jeszcze zaręczona, ale mój TŻ już coś planuje:P Nie wiem, jaki konkretnie dostanę, ale mimo wszystko nie obyło się bez wczesniejszego nakierowania TŻta:P Nie ukrywam to była dobra decyzja TŻ aż sie zdziwił, że marzę o zwykłym, delikatnym klasycznym pierścionku Kiedyś pokazałam mu mniej więcej jakie mi się podobają.. zgodził się ze mną co do 'fasonów' ale tak naprawdę pierścionek będzie zaskoczeniem.. nie wiem jaki konkretnie i nie wiem kiedy Jednak z tym uprzedzeniem TŻta co do rodzaju pierścionka czuję się pewniej
Patrząc na suwaczek, mogę stwierdzić, że może za kilka dni w święta? :P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-11, 10:45   #4829
iixi
Zakorzenienie

A oto i mój , 7.12.12
jest to białe złoto, w środku szafir otoczony brylantami.
Co do tego co szybciej pisałyście dla mnie w sumie pierścionek nie był totalną niespodzianką, ponieważ byłam parę razy z ukochanym u jubilerów i mu pokazałam co mi się podoba a co nie. On tylko wybrał spośród tych wszystkich 'ten idealny dla mnie'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3795a.jpg (70,1 KB, 297 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3800a.jpg (62,6 KB, 184 załadowań)

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:59   #4830
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
A oto i mój , 7.12.12
jest to białe złoto, w środku szafir otoczony brylantami.
Co do tego co szybciej pisałyście dla mnie w sumie pierścionek nie był totalną niespodzianką, ponieważ byłam parę razy z ukochanym u jubilerów i mu pokazałam co mi się podoba a co nie. On tylko wybrał spośród tych wszystkich 'ten idealny dla mnie'
Piękny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości