|
|
#2431 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Skracania szyjki się nie czuje.
Przerabiałam. Jeśli ból nie jest silny, to chyba nie musisz się obawiać. Wiesz, tam w środku jednak wszystko się zmienia, rośnie. Ale jeśli czujesz niepokój, to zawsze możesz podjechać do lekarza. |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, właśnie przypomniało mi się, że w południe nie wzięłam duphastonu! No masakra jakaś za tą moją sklerozę!
|
#2433 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczynki z herbatką malinową z pomarańczką i miodkiem
![]() Rzadko się ostatnio udzielam bo strasznie osłabiona jestem, tylko bym spała ![]() Gratulacje dla wszystkich nowych serduszek Jaki cudny bobasek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, witam Cytat:
![]() Cytat:
przerażam już sama siebie jem i śpię na zmianę![]() Cytat:
Jesteśmy z moim lubym smakoszami pizzy a niestety te na telefon to... no średnie sąCytat:
![]() Eveewe oj źle doczytałam
|
|||||||
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!! Ja już po wizycie!!!!! Tak jak obiecałam, imprezujemy!!!
:pij emy:![]() :pije my:![]() Dziękuję za wszystkie kciuki ![]() Bobas zdrowiutki i śliczniutki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro ktoś ze mną wizytuje?? Ale mam stracha |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Kochanego Dzidziola ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ![]() ![]() N eni Kochana odstresuj się ![]() Mamy teraz tydzień dobrych wiadomości!
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaaa!! No to luuuzik. Bawimy się!!
![]()
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A później zrobiła mi dowcipne bo chciała wszystko dokładnie sprawdzić i pomierzyć. Dzidziuś pomachał TŻ-towi pokazując wszystkie paluszki. U mnie nie ssało kciuka , ale i tak jestem przeszczęśliwa że wszystko z nim w porządku. No i aż się wzruszyłam jak pani powiedziała, że nie widzi jąder i być może to dziewczynka Aha i byłam ważona w ciągu 2 tygodni przytyło mi się 3 kg!!!!! to jest szok! muszę się ogarnąć z tym jedzeniem chyba ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Neni Ty się niczym nie stresuj bo na pewno jutro Mikołaj dobre wieści Ci przyniesie. W tym tygodniu widzisz, że wszystkim takie prezenty sprawia |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Małej Wielkoludki I żeby nic już jej między nogami nie urosło![]() ![]() I czekamy na kolejne wieści ![]() ![]() ![]() Naprawdę fajnego mamy Mikołajka w tym roku
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero doturlałam się z pracy do domu.
jestem zmęczona i padnięta, ale się trzymam. jutro wolne, więc zaczynam leniuchowanie, i wieczór przed tv! |
|
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
Malinko Gratulacje!!!
Ja już w ramach imprezy zjadłam dwa opakowania popcornu![]() Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu nasz kochany Mikołaj również będzie taki hojny ![]() A tak w ogóle to chciałam się pochwalić że jest mnie więcej o 2 cm |
|
|
|
#2444 |
|
Konto usunięte
|
Ja też sobie obiecałam, że będę częściej zabierać TŻa na USG tym razem.
|
|
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do meza sie nie smiej - on czasem ma fazy, ze za duzo kupuje, a tak schowalam jzu w polke, a pozniej zaloze i tak nigdy nie wie co dziecko ma witaj Cytat:
Cytat:
Witam sie po pracy. Czekam az moj dziec zasnie ide i ja. Co do legginsow, cala zeszla ciaze wiosna-lato smigalam w ciazowych - moj najulubienszy ciuch. Zakupilam na allegro i swietnie sie nosily. spodni mam dwie pary, wiec jak znalazl. zachcialo mi sie tymbarka jakblko mieta i maz pojechal kupil zonce, a co. pierogi ruskie zjadlam, z pomoca malego poczochranca bo kto by nie jadl, ona tez glodna. Panie w zlobku dlay jej o 8 sniadanie, a ona juz o 11 szukala obiadu a tu obiad o 13
|
|
#2446 |
|
Przyczajenie
|
Malinka a ktory ty masz tydzien ciazy?
Mam do was pytanie w poniedzialek bede miala zakladana karte ciazy ale zastanawiam sie nad zmiana gin, czy mam jej to powiedziec? U niej mialam zrobiony juz komplet badan i po co wszystko robic jeszcze raz? Dla mnie dziwne jest to mialam juz wszystkie badania krwi, a ani jednego usg!:-( jestem juz w 8t2d. |
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartę ciąży masz Ty a nie gin, więc w każdej chwili możesz zmienić lekarza, zanosisz nowemu wtedy tą kartę, którą masz... nie zakładasz nowej ![]() I mi gin przepisała wyniki wszystkich badań do karty, ale oryginały też mi oddała... Więc nie ma potrzeby robić znów... A co do usg to kiedy miałaś poprzednią wizytę, w którym tygodniu? Pewnie lekarka wyszła z założenia, że jeszcze nic nie widać i dlatego go nie było A jeśli chodzisz na nfz to pierwsze usg możesz mieć dopiero w 12 tygodniuDziewczyny w UK tez tak mają
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak chodziłam do gina na NFZ to wszystkie badania, które on mi zlecał zostawały później w kartotece, a te, które robiłam na własną rękę (a właściwie portfel
) mam ze sobą. A ze zmianą lekarza w razie czego nie ma problemu - najważniejsze rzeczy są wpisane w kartę ciąży i zanosisz ją nowemu lekarzowi po prostu. |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37991065]Ja jak chodziłam do gina na NFZ to wszystkie badania, które on mi zlecał zostawały później w kartotece, a te, które robiłam na własną rękę (a właściwie portfel
) mam ze sobą. A ze zmianą lekarza w razie czego nie ma problemu - najważniejsze rzeczy są wpisane w kartę ciąży i zanosisz ją nowemu lekarzowi po prostu.[/QUOTE] Ja mam wszystkie z własnego portfela to może dlatego
|
#2450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() ![]() Myślę, że przez cały grudzień Mikołaj będzie dla nas równie hojny i wspaniałomyślny bo przecież niedługo święta i znów prezenty będzie rozdawał ![]() Cytat:
Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-12-05 o 22:38 |
||
|
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi coś bo mam ostatnio faze na zimne(!) mleko i zastanawiam sie czy np takie Łaciate muszę najpierw przegotować czy mogę je pić od razu z kartonika? No bo niby jest już pasteryzowane
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Oj ja właśnie bardziej preferuje mleczko;p A jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli codziennie wypijam dużego Kubusia to musze jeszcze koniecznie jeść jakieś owoce? Bo ostatnio nie mam na nie ochoty;/ Od czasu do czasu zjem jabłko i dlatego zastanawiam się czy kubuś wystarczy? |
|
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
Jak jest pasteryzowane to nie musisz.
Och co ja bym zrobiła bez zimnego mleka, chyba zgaga zjadłaby mi zęby :P A co do owoców, no cóż im więcej tym lepiej, ale ja też nie jestem ideałem, czasami zjem 2 banany i 2 mandarynki pod rząd, a czasami nic. Zależy od dnia. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-05 o 22:57 |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37991934]Jak jest pasteryzowane to nie musisz.
Och co ja bym zrobiła bez zimnego mleka, chyba zgaga zjadłaby mi zęby :P A co do owoców, no cóż im więcej tym lepiej, ale ja też nie jestem ideałem, czasami zjem 2 banany i 2 mandarynki pod rząd, a czasami nic. Zależy od dnia.[/QUOTE] Ja owoce jeszcze wcinam... ale warzywa wołają o pomstę do nieba ![]() Ale jak kubuś się na no przekłada to nie wiem, to też chyba zależy ile ma w sobie wsadu z owoców Ja już staram się nie pić tych soków marchwiowych... bo kiedyś piłam je litrami i strasznie żółta byłam
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubusia nie poje, nie smakuje mi wogole. Jem sniadanko, bo mnie muli jak jasny gwint, jak zjem to odsapne troszku. Musze ogarnac chalupe, bo moj dziec pewno bedzie mial dzis gosci. I ugotowac zupe, co by mieli co zjesc (maz i Mery)
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Dziękuje za miłe przyjecie mnie tutaj ![]() Ale się u mnie porobiło .Miałam test ciążowy schowany w szafce mąż coś szukał i test wypadł i on do mnie hasło co to ? a ja że nic a on nie kłam bo ten test kupiłaś wczoraj , no i musiałam mu powiedzieć troszkę zły ze nic mu nie powiedziałam ale powiedziałam że to tylko dla tego by nie zapeszać .Więc niespodzianki koniec , ale jak pójdę na wizytę to dopiero mu pokaze zdjecie w wigilie. Widzę żę u Was ok dzidzie rosną ![]() Ja z moim Bartkiem ide zaraz do przedszkola na mikołaja bo siedzimy już w domu 2 tyg bo miał zapalenie oskrzeli jutro kontrol. |
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio muszę, żuć gumę miętową, bo co bym nie zjadła i co bym nie piła mam taki nieprzyjemny posmak w ustach
|
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby teraz wszystko się ułożyło... i żeby na jutrzejszej kontroli było wszystko w porządku ![]() Ja zawsze ryczałam jak kazali mi iść do tego obcego faceta ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Roxy, Neni
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Okres powinnam mieć 1 grudnia i dalej cisza, poza tym czuję, że jestem w ciaży.

Ostatnio nie spałam 2 noce pod rząd, tzn śpię, ale zasypiam ok 4-5 rano dopiero

:pij emy:

Dla Kochanego Dzidziola
w ciągu 2 tygodni przytyło mi się 3 kg!!!!! to jest szok! muszę się ogarnąć z tym jedzeniem chyba 

) mam ze sobą.