|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Oł senkju senkju dziewczęta, serce rośnie
![]() Jestem zakochana! Jest mega! Uwielbiam dzieciaczki z takimi ciemnymi włoskami ) to chyba się będę srała, że ją połamię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego też jeszcze chadzam do swojego starego biura czasem. Fuck, właśnie jutro idę znowu ![]() A torby mam dwie. Jedną dla siebie i jedną dla dziecka. Plus dodatkowa reklamówka z ubrankiem na wyjście. Obżarłam się dzisiaj tortem... A teraz bym zeżarła pizzę. Albo kebaba. Albo pizzę i kebaba ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A mój ogląda program o ufo i oznajmił, że mu się dzisiaj nie chce. No żesz w mordę. Trzeci dzień mu się nie chce. A jak mi się nie chce trzy dni to jest obraza majestatu Trzy, tak mam w rozpisce. Ale ostatnio sobie pomyślałam, że te moje są tak obleśne, że może trzeba będzie skorzystać jednak ze szpitalnych... |
|||||
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo spakować oddzielnie i tylko wytłumaczyć co dać położnej. Oczywiście zrobisz jak uważasz ![]() Cytat:
Przepraszam, ale ostatnią rzeczą jaką miałam ochotę robić to było malowanie się, choć robię delikatny makijaż na co dzień. Zresztą nie widziałam chyba żadnej kobiety w makijażu. Jak ktoś ma kiepską cerę i się wstydzi to może wziąć sobie jakiś podkład, ale tak to ja bym sobie darowała branie malowideł i tak się wygląda jak ostatnie nieszczęście i tak.
|
||
|
|
|
#2074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę 3 + 1 do porodu (tylko się ostatnio zaczęłam zastanawiać czy ta do porodu nie jest za długa, bo mi sięga za kolana, taka z żyrafką z all) Cytat:
To Ty się profesjonalnie zajmujesz rękodziełem to może masz jakąś ofertę ? ![]() Zjadłam jabłko, 3 mandarynki i chyba za mało... a Wy tu o tortach, pizzach i innych... skąd ja wezmę o tej porze.. Ja dziś dostałam kwiatki więc jest git
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
czas na mnie, idę siusiu, bo już się zaczyna latanie nocne... włącze sobie seriala i spać... nie ma co siedzieć za długo...
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam trzy, ale nie użyłam żadnej, bo używałam szpitalnych.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogromne!!Cytat:
Cytat:
dobrej nocki dziewczynki, moze jakas akcja na mikolaja ? trzymam kciuki
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie biorę puder w kompakcie, bo inaczej źle bym się czuła.
Koszule też biorę trzy i cienki szlafrok. Mam nadzieję, że wystarczy i mąż nie będzie musiał mi prać, suszyć, prasować, bo on nigdy tego nie robił i kiepsko to widzę.
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Jak macie długie włosy to weźcie jakieś gumki do włosów, bo potem jak się karmi malucha to jest niewygodnie.
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzika_kaka widać że to lata praktyki Sama z chęcią bym coś takiego porobiła, ale chyba już za późno bo przy dziecku to nie radady..
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Lecę w Mikołaja się zabawić, bo boję się, że Mała wstanie przed nami, a prezentu przy łózku nie będzie.
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale leży i kwiczy odkąd jestem w ciąży. Dopiero na końcówkę mnie jakaś wena znowu wzięła i bym szyła i szyła a już z tym brzuchem ciężko. Zobaczymy czy cokolwiek się da ogarnąć po porodzie jak w domu będzie mały krzykacz. Czy trzeba będzie zwijać interes ![]() Cytat:
![]() Reklamy za mało to na pewno, a i konkurencja duża, zwłaszcza tych co zusu i vatu nie płacą więc i ceny mają inne. Życie Ej czyli jednak może to działa ![]() To ja idę do tżta... |
||
|
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mówili aby włożyć tez jedną do tej reklamówki do pierwszego prysznicowania się.
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć jak myślę jak ledwo szłam do łazienki, żeby się załatwić po porodzie to nie wiem czy miałabym siłę to wszystko zmywać. Ale wiem, że niektórym spanie w makijażu nie przeszkadza. Ja to myślę, że w ogóle wyglądałam jak taka postać z horroru - tylko nie mogę sobie przypomnieć tytułu - blada cera, podkrążone oczy i ta seksowna koszula szpitalna Tak naprawdę na sali poporodowej nikt nie patrzy jak kto jest ubrany, bo każdy jest wykończony i wpatrzony w swojego malucha. |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dbają o nasz komfort czy oszczędzają..
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
2 +1 do porodu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaraz mi brzuch rozsadzi, mały jeszcze nigdy sie tak nie ruszał i tyle
|
|
#2092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Okazało się że mamy w szafce chipsy ![]() Dobra idę już spać, papatki.
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO Z OKAZJI MIKOŁAJEK
hej ja tylko na chwile ide zaraz szykować się do drogi do lekarza. Mam nadzieje że główna droga będzie ładna bo ta u nas to szklanka dosłowna. Jesli na całą noc przespałam 2 godz to bedzie dobrze , tak mnie wszystko piekło i swędziało że płakałam a oczywiście TZ nawet nie zwrócił uwagi. Czasami dziwie się że jeszcze zapalenia płuc nie dostałam od tych nocnych zimnych prysznicy.Jestem padnięta. Moja mała niunka oczywiści w nocy była spokojniutka, jeden plus nocy. Zycze miłego dnia dla was dziewczyny . pa
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
A co to 8:30 i tylko 2 osoby przegladaja wątek
spiochy!!Widzę ze temat makijażu był, ja biore korektor, tusz no i jakiś kompakt, myśle ze w czasie porodu bedzie mi wszystko jedno ale pozniej tez nie chce zeby moje dziecko traume miało i jakoś muszę wyglądać . A tusz to bym nawet na bezludna wyspę wzięła hi hi. W ogóle mam taka kartkę co dopakowac/zrobic jak zacznę rodzic i tam mam "założyć jednorazowe soczewki lub zmienić na jednorazowe" ciekawa jestem....cos czuje ze w pinglach będę rodzic, tyle z tego planu.
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaraz uciekam bo zrobiłam niezły numer wczoraj. Popakowałam około 20 wielkich worów, m.in. ciuchów, mąż wywiózł do nowego mieszkania, a mi się wieczorem przypomniało że ma dzisiaj tą obronę pracy dyplomowej i potrzebuje marynarkę i koszulę Super ![]() Tusz u mnie to też podstawa! Mogę zębów rano nie umyć ale rzęsy zawsze pomaluję A ciekawe czy mogę mieć soczewki do cc Bo okularów to na pewno nie
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś czytałam dwie rożne wersje ze możesz i ze nie, ale ktos miał i nic mu nie było. Wydaje mi sie ze mozna, a jak np robią nagle cesarke to myśle ze nikt nie sprawdza czy masz soczewki.
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja juz nie spie, a poszlam spac o drugiej Jakos mi sie nie chcialo i nadrobilam fb kurde dziewcZyny tam chyba pisza więcej niz my tu Co do kosmetyków to wezme na pewno tusz do rzes reszte olewam..i tak uzywam na codzień jeszcze tylko cieni i bronzera... Ale to juz sobie odpuszcze. Gdybym wiedziala, ze tylko maz mnie.odwiedzi w szpitalu to w.ogole nic bym nie brala , ale ze na bank.zejdzie sie cala familia to baaardZo zle.czułabym sie bez tuszu kurde mam tylko nadzieje, ze jakies moje kolezanki, albo znajomi tzta nie beda sie cisnac do szpitala :/ to byloby juz lekkie przegiecie... Wczoraj zamowilam reszte rzeczy potrzebnych dla dzidzi u stanislawa zostanie mi tylko do kupienia w aptece oliwka, sol morska czy fiz. Do nosa, linomag do.pupy no i z takich wiekszych rzeczy to.komplet pościeli. Tylko teraz mam dylemat..... Pomocy;p na poczatku bede miala przez kilka miesięcy kolyske od szwagierki a dopiero pozniej normalne lozeczko i nie wiem teraz jaka posciel kupić... Czy taka mniejsza do kolyski czy juz ta normalna do lozeczka 120/60 z ochraniaczem itp...? Hmmmm w ogole musze zastanowic sie nad ta kolyska bo jak ja na niej zamontuje przewijak?
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i w ogole widzialam na fb,ze Immortal wygrała jakis konkurs na zdjecie brzuszka? Czy ja cos zle zrozumialam
? Jesli wygralas Immortal to gratulacje!!!!!
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Kia ja nie pomogę bo na razie w ogóle pościeli nie kupuje, nie wiem tez jak kolyska jest mniejsza w stosunku do lozeczka, moze jednak kupic juz docelowy rozmiar, chociaż jak kiedyś patrzyłam to pościel jest tania więc hmm no ciężkie pytanie
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okulary też zabrali na czas operacji ale nie przeszkadzało mi to specjalnie.Po cięciu przez wiele godzin nie mogłam sobie tych soczewek założyć, w ogóle nie trzymały się oka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

:kciuki :
Normalnie jak na 2 tygodniowe wczasy.

Okulary też zabrali na czas operacji ale nie przeszkadzało mi to specjalnie.