|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
A Bartuś nie umie sie już doczekać ale konkretny prezent dopiero pożniej dostanie jak mąż wróci z pracy kupiliśmy mu złomka takiego dużego z wyrzutniami jak go zobaczył to nagadać się nie umiał hi
Nic zmykam bo siostra idzie do mnie na kawke i zmykamy potem do przedszkola
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko do mojej mamy dostanie laptop edukacyjny, a od nas zapisalismy ja na nauke plywania i od soboty idziemy.
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też puściłam swoją do przedszkola mimo, że do jutra ma antybiotyk bo angina była, ale Mikołaj ma być, to nie mogłam jej tego zrobić. Aczkolwiek ona jest tak bardzo ze mną związana, że perspektywa spotkania Mikołaja już nie była dzisiaj taka fajna, jak to, że mama nie idzie. Ech... ma mnie teraz cały czas bo na zwolnieniu siedzę, aczkolwiek źle się czuję i jakoś z nią bardzo nie bawię. Nie wiem czy ją tak rozpuściłam? W sumie pierwsze 3 lata nie pracowałam więc była ze mną non stop. Trochę niby jako handlowiec, ale szłam na 4 godz do pracy więc nawet tego bardzo nie odczula. Teraz od kwietnia pracuję regularnie i tak jej się porobiło. Rano byłam zrobić drugą betę. Pierwszą dopiero przywiozą wyniki, a te dzisiejsze wyniki z badania będą dopiero we wt!
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spełnienie marzeń... Coś cudownego Mojego marzenia rodzice nie spełnili Przed świętami pojechaliśmy kiedyś na zakupy do obi... I tam pod wielką choinką stał elektroniczny jelonek i kiwał główką (schylał się po sianko No i Margoś zakochała się w tym Jelonku... całą drogę powtarzałam "Kupcie mi Jelonka", po godzinie wyszło już "Lelonka"... Ale do tej pory nigdy nie dostałam mojego Lelonka ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Szkoda, ze musisz tak długo czekać na te wyniki... A co do "rozpuszczania" to myślę, że ma taki charakter i nie ma to nic wspólnego z rozpieszczeniem
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam nadzieje ze mikolaj bedzie hojny w przyszlym tyg .. bo tez ide na wizyte .. kiedy masz ? ja wsumie jeszcze niewiem ale pewnie wtorek sroda.
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu u was nie było, ale to dlatego że ostatnio mam stresująco w pracy i jak wracam po południu to nie chce mi się już siedzieć przed komputerem - nie miałam na to już siły. Tylko troszkę was podczytywałam ale nie dawałam rady być na bieżąco.
Dziś mam dzień urlopu i nadrobiłam już was Mam w planie dziś zrobić kopytka i kapustkę gotowaną - tak mi się chce ostatnio kopytek... ![]() A tak wogóle to witam serdecznie wszystkie nowe mamusie
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno robila ktoras z was badania na grupe krwi ? No i na wynikach jak to jest napisane? normalnie grupa krwi -->(np) rh+? czy jakos medycznie cyferkami czy cos? pytam bo jak tak normalnie to nie zrobili mi badania jednego!eh
zawsze cos... ma ktoras leginsy z h&m te ciazowe?jakas opinia?
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
no to nie mam tego eh! musze isc do przychodni eh..ide ogarniac siebie i mieszkanie wmusilam w siebie sniadanie troszeczke ..
|
|
|
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja też pewnie bym się zaraz wydała O! Ale fajnie! O której masz?? Ja mam na 17.40. ![]() Cytat:
Heeeeeej ), a to już na kozetce leżałam, a to rozmawiałam z nim i okazało się, że badań nie wzięłam, a to zapomniałam mu zapłacić. Ale ani razu nie śnił mi się obraz USG ![]() Wiem, że jestem panikara, ale ten czas, ta atmosfera jest taka sama jak rok temu ... W tamtym roku o tej porze też byłam na L4, ale po #. Pamiętam, że w Mikołaja pierwszy raz się nabąbiłam, bo skończyłam antybiotyk
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:20 |
|||
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz rozpusczonego dziecka, tylko porpstu taka jest. Ja wrocilam do pracy jak moja mialam 7 miesiecy i bylo ok, we wrzesniu zlamalam noge a ona sie pochorowala i siedzialysmy w domu i tez pozniej byl dramat ze zlobkiem, ale po 3 dniach luzik i teraz moje dziecko chetnie biegnie do pan i dzieciakow. jestes kochajaca matka i juz, a dziecko przywyczailo sie do ciebieCytat:
chyba sobie w weekend ugotuje kapustke ![]() u mnie jednak pomidorowa margosia to przez ciebie
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie mierzę bo się boję.
![]() Kurcze kopytka...
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Roxy a Ty w którym tyg. jestes? |
|
|
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
A wlasnie mierzysz sie w talii powyzej pepka? bo ja mierze na wysokosci bioder, pod pepkiem bo tam na poczatku bobas jest
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że przyszłam i wszystkie uciekły ...
Ale to nic, pogadam sama do siebie ![]() Wczoraj TŻ wymyślił, że jeśli będzie ok dzisiejsze USG to kupimy pierwszy prezent dla maluszka na Mikołaja ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ale ja będę gruba, bo moja mama w ciąży wyglądała też jak buka A tak normalnie to drobinka była i jest nadal. Ale pocieszam się tym, że nie ma ani jednego rozstępu
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, ja też nie wiem w którym miejscu się mierzyć
Bo w tali to może i mało mi przybyło, ale w brzuszku to za to ho ho ho i jeszcze trochę.Muszę się mojej mamy zapytać czy ona bardzo gruba w ciąży była i ile przytyła. Bo normalnie też chuda jest i była zawsze odkąd pamiętam. |
|
|
|
#2478 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tato ma siostrę, do której jestem podobna prawie jak siostra bliźniaczka - pomylił nas mój mąż (!) i moja mama nie raz I ona też bardzo przytyła, a kilka m-cy po poprodzie figurę miała jak marzenie. Po pierwszym i po drugim to samo I ja też liczę na to |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Moja Mimi przytyla ok 25
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS: Czy któraś z Was jest ubezpieczona w KRUS-ie? |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja,
moja mama ze mną w ciązy przytyła ponad 25 kilo, ale za to nie miała rozstępoów, więc i ja liczę, że u mnie będzie podobnie. ja puki co mam wagę 74 kg i stoi w miejscy od 2 miesięcy, więc puki co nie tyję. brzuch mi się powiększył o 1 cm na razie. i jeszcze jedno... pierogów mi się chce!!! kto mi nalepi ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ja sobie zdjęcie zrobiłam ostatnio, wypięłam brzuch i chyba juz u mnie widać zaokrąglenie. chcecie zobaczyć? )
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam robić pampuchy na obiad, ale męża dziadkowie przywieźli pomidorową. Co dzisiaj wszystkich na tą pomidorową wzięło!
Wiecie co na forum końskim jest taka dziewczyna, 12 tc, wiadra z wodą dźwiga, obornik wywala codziennie, a brzuch ją cały czas boli. Bo jak ona nie zrobi to mąż będzie marudził. Sama mam konia, co prawda na hotelu, ale jak była u mnie a ja w pierwszej ciąży to mąż chciał, nie chciał musiał mnie w tych cięższych sprawach wyręczać. Normalnie nie mogę nerwowo z nią. Domciatko dawaj zdjęcia. Jejku piekę chlebek i dodałam czosnku. Ale mi super pachnie w kuchni
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2012-12-06 o 11:32 |
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to zapraszam do mnie na pierożki z kapustką i grzybami bo niedawno sporo nalepiłam i trochę sobie zamroziłam ![]() No co za pytanie!!! Oczywiście, że chcemy zobaczyć |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie waga to tam najmniejszy problem.
Dziewczyny, które karmią piersią (z reguły, pewnie nie wszystkie, ale liczę, że się załapię do tej grupy) chudną po ciąży nawet więcej niż w niej przytyły, więc tym to się będę martwić w sierpniu. Na razie chcę urodzić zdrowego różowego bobasa. Moja mama ze mną przytyła 17 kg, z siostrą nie wiem, chyba trochę więcej, ale jak oglądam jej zdjęcia z okresu, kiedy my obie jesteśmy małe, to myślę, że jest szczuplejsza na nich niż ja teraz (waga ok. 66 kg). Mela - strasznie nieodpowiedzialna ta dziewczyna, a jej TŻ nie lepszy :/ Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-06 o 11:38 |
|
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekam czekam![]() Sory..ale ja wlasnie zjadlam pyszne pierozki ruskie mmmmmmm |
||
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
po dwudniowej przerwie.Niestety dopadła mnie paskudna grypa żołądkowa, cały czas wymiotowałam, dziś wreszcie powróciłam do świata żywych. Dziękuję wszystkim za gratulacje odnośnie wizyty Co do wagi to na razie schudłam 1 kg, teraz po chorobie pewnie jeszcze więcej... Moja mama nie przytyła bardzo dużo, pojawiło się jej za to dużo rozstępów, więc sama nie wiem co gorsze... Z kolei moja siostra uniknęła i jednego i drugiego, więc może będę miała szczęście ![]() Życzę Wam wesołych mikołajek i dużo prezentów! ( nie tylko takich lekarsko-wizytowych )
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
mela wiesz ja się pytałam lekarza, co z ćwiczeniami i wysiłkiem i wszędzie słyszę taką samą odpowiedź, że jeśli sie przed ciąża ćwiczyło i wykonywało jakieś ćwiczenia to nie trzeba ich przerywać. bo to jest naturalny wysiłek dla organizmu.
oczywiście nie poleca się wspinaczki wysokogórskiej i maratonu, ale jak ktoś chodził co tydzień od lat na basem to w ciąży też może. jeśli ktoś maszerował godzinami, to ten marsz też nie zaszkodzi, itp. także może tej Twojej końskiej koleżance tez jakoś szczególnie te konie nie zaszkodzą. ale powinna rzeczywiście odpoczywać, jak ją coś boli. a co do zdjęc, to za chwilę wrzucę, ale WY TEŻ macie się pokazać!! bo co ja tak sama pół naga będę paradować. (żebym jeszcze miała co pokazać! hahaha) |
|
|
|
#2490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) powinien być 5 lub 6 tydzień. dziś dowiem się wszystkiego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

12.06.2010
Ja już w ramach imprezy zjadłam dwa opakowania popcornu

Ale ja też pewnie bym się zaraz wydała 

chyba sobie w weekend ugotuje kapustke

Bo w tali to może i mało mi przybyło, ale w brzuszku to za to ho ho ho i jeszcze trochę.