Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 08:33   #2461
dorcia1707
Raczkowanie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

A Bartuś nie umie sie już doczekać ale konkretny prezent dopiero pożniej dostanie jak mąż wróci z pracy kupiliśmy mu złomka takiego dużego z wyrzutniami jak go zobaczył to nagadać się nie umiał hi

Nic zmykam bo siostra idzie do mnie na kawke i zmykamy potem do przedszkola
dorcia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:40   #2462
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

moje dziecko do mojej mamy dostanie laptop edukacyjny, a od nas zapisalismy ja na nauke plywania i od soboty idziemy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:04   #2463
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moje dziecko do mojej mamy dostanie laptop edukacyjny, a od nas zapisalismy ja na nauke plywania i od soboty idziemy.
Moja dostała taki laptop edukacyjny rok temu na Gwiazdkę i to naprawdę świetna sprawa. Zna wszystkie literki, niektóre słowa umie sama napisać czy poprowadzić wskazówkę po literach, żeby np wyszło słowo "Eskimos". Ma dopiero 4 lata więc wydaje mi się, że to dużo jak na taką osóbkę.
Też puściłam swoją do przedszkola mimo, że do jutra ma antybiotyk bo angina była, ale Mikołaj ma być, to nie mogłam jej tego zrobić. Aczkolwiek ona jest tak bardzo ze mną związana, że perspektywa spotkania Mikołaja już nie była dzisiaj taka fajna, jak to, że mama nie idzie. Ech... ma mnie teraz cały czas bo na zwolnieniu siedzę, aczkolwiek źle się czuję i jakoś z nią bardzo nie bawię.
Nie wiem czy ją tak rozpuściłam? W sumie pierwsze 3 lata nie pracowałam więc była ze mną non stop. Trochę niby jako handlowiec, ale szłam na 4 godz do pracy więc nawet tego bardzo nie odczula. Teraz od kwietnia pracuję regularnie i tak jej się porobiło.

Rano byłam zrobić drugą betę. Pierwszą dopiero przywiozą wyniki, a te dzisiejsze wyniki z badania będą dopiero we wt!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:07   #2464
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia1707 Pokaż wiadomość
A Bartuś nie umie sie już doczekać ale konkretny prezent dopiero pożniej dostanie jak mąż wróci z pracy kupiliśmy mu złomka takiego dużego z wyrzutniami jak go zobaczył to nagadać się nie umiał hi

Nic zmykam bo siostra idzie do mnie na kawke i zmykamy potem do przedszkola

Spełnienie marzeń... Coś cudownego

Mojego marzenia rodzice nie spełnili
Przed świętami pojechaliśmy kiedyś na zakupy do obi... I tam pod wielką choinką stał elektroniczny jelonek i kiwał główką (schylał się po sianko)

No i Margoś zakochała się w tym Jelonku... całą drogę powtarzałam "Kupcie mi Jelonka", po godzinie wyszło już "Lelonka"...
Ale do tej pory nigdy nie dostałam mojego Lelonka

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja dostała taki laptop edukacyjny rok temu na Gwiazdkę i to naprawdę świetna sprawa. Zna wszystkie literki, niektóre słowa umie sama napisać czy poprowadzić wskazówkę po literach, żeby np wyszło słowo "Eskimos". Ma dopiero 4 lata więc wydaje mi się, że to dużo jak na taką osóbkę.
Też puściłam swoją do przedszkola mimo, że do jutra ma antybiotyk bo angina była, ale Mikołaj ma być, to nie mogłam jej tego zrobić. Aczkolwiek ona jest tak bardzo ze mną związana, że perspektywa spotkania Mikołaja już nie była dzisiaj taka fajna, jak to, że mama nie idzie. Ech... ma mnie teraz cały czas bo na zwolnieniu siedzę, aczkolwiek źle się czuję i jakoś z nią bardzo nie bawię.
Nie wiem czy ją tak rozpuściłam? W sumie pierwsze 3 lata nie pracowałam więc była ze mną non stop. Trochę niby jako handlowiec, ale szłam na 4 godz do pracy więc nawet tego bardzo nie odczula. Teraz od kwietnia pracuję regularnie i tak jej się porobiło.

Rano byłam zrobić drugą betę. Pierwszą dopiero przywiozą wyniki, a te dzisiejsze wyniki z badania będą dopiero we wt!

Szkoda, ze musisz tak długo czekać na te wyniki...

A co do "rozpuszczania" to myślę, że ma taki charakter i nie ma to nic wspólnego z rozpieszczeniem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:49   #2465
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Malinko Gratulacje!!! Bardzo się cieszę że z Maleńka wszystko w porządku!
Ja już w ramach imprezy zjadłam dwa opakowania popcornu

Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu nasz kochany Mikołaj również będzie taki hojny

A tak w ogóle to chciałam się pochwalić że jest mnie więcej o 2 cm W pasie mam już 77cm
ja tez sie musze zaczac mierzyc i jeszcze zdrobic to zdjecie bo jeszcze sie nie zebralam ja tez mam nadzieje ze mikolaj bedzie hojny w przyszlym tyg .. bo tez ide na wizyte .. kiedy masz ? ja wsumie jeszcze niewiem ale pewnie wtorek sroda.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:52   #2466
edytkaac
Rozeznanie

Dawno mnie tu u was nie było, ale to dlatego że ostatnio mam stresująco w pracy i jak wracam po południu to nie chce mi się już siedzieć przed komputerem - nie miałam na to już siły. Tylko troszkę was podczytywałam ale nie dawałam rady być na bieżąco.
Dziś mam dzień urlopu i nadrobiłam już was
Mam w planie dziś zrobić kopytka i kapustkę gotowaną - tak mi się chce ostatnio kopytek...
A tak wogóle to witam serdecznie wszystkie nowe mamusie
Stary 2012-12-06, 09:56   #2467
d0tkaaa
Zakorzenienie

Napewno robila ktoras z was badania na grupe krwi ? No i na wynikach jak to jest napisane? normalnie grupa krwi -->(np) rh+? czy jakos medycznie cyferkami czy cos? pytam bo jak tak normalnie to nie zrobili mi badania jednego!eh
zawsze cos...

ma ktoras leginsy z h&m te ciazowe?jakas opinia?

Zuza

Razem
Stary 2012-12-06, 10:08   #2468
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Napewno robila ktoras z was badania na grupe krwi ? No i na wynikach jak to jest napisane? normalnie grupa krwi -->(np) rh+? czy jakos medycznie cyferkami czy cos? pytam bo jak tak normalnie to nie zrobili mi badania jednego!eh
zawsze cos...

Ja robiłam sobie grupę krwi przed ślubem, jakoś w maju i tam masz na karteczce podane normalnie, czyli A,B lub 0 Rh + lub -

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:17   #2469
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ja robiłam sobie grupę krwi przed ślubem, jakoś w maju i tam masz na karteczce podane normalnie, czyli A,B lub 0 Rh + lub -
no to nie mam tego eh! musze isc do przychodni eh..ide ogarniac siebie i mieszkanie wmusilam w siebie sniadanie troszeczke ..

Zuza

Razem
Stary 2012-12-06, 10:17   #2470
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko Gratulacje!!! Bardzo się cieszę że z Maleńka wszystko w porządku!
Ja już w ramach imprezy zjadłam dwa opakowania popcornu

Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu nasz kochany Mikołaj również będzie taki hojny

A tak w ogóle to chciałam się pochwalić że jest mnie więcej o 2 cm W pasie mam już 77cm
A ja mam 4 cm więcej w tali!! I to rano. Miałam 60 cm, a mam 64

Cytat:
Napisane przez dorcia1707 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Dziękuje za miłe przyjecie mnie tutaj

Ale się u mnie porobiło .Miałam test ciążowy schowany w szafce mąż coś szukał i test wypadł i on do mnie hasło co to ? a ja że nic a on nie kłam bo ten test kupiłaś wczoraj , no i musiałam mu powiedzieć troszkę zły ze nic mu nie powiedziałam ale powiedziałam że to tylko dla tego by nie zapeszać .Więc niespodzianki koniec , ale jak pójdę na wizytę to dopiero mu pokaze zdjecie w wigilie.
Widzę żę u Was ok dzidzie rosną
Ja z moim Bartkiem ide zaraz do przedszkola na mikołaja bo siedzimy już w domu 2 tyg bo miał zapalenie oskrzeli jutro kontrol.
Wybacz, ale To się naukrywałaś Ale ja też pewnie bym się zaraz wydała

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
ja
O! Ale fajnie! O której masz?? Ja mam na 17.40.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Roxy, Neni

Cytat:
zawsze cos...

Normalnie jest napisane np. A Rhd + (dodatni)

Heeeeeej Całą noc byłam u lekarza (w snach oczywiście)- a to w poczekalni (nawet faceci czekali ), a to już na kozetce leżałam, a to rozmawiałam z nim i okazało się, że badań nie wzięłam, a to zapomniałam mu zapłacić. Ale ani razu nie śnił mi się obraz USG

Wiem, że jestem panikara, ale ten czas, ta atmosfera jest taka sama jak rok temu ... W tamtym roku o tej porze też byłam na L4, ale po #. Pamiętam, że w Mikołaja pierwszy raz się nabąbiłam, bo skończyłam antybiotyk

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-06 o 10:20
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:26   #2471
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

moja ma 16 miesiecy i laptop taki powyzej 2 roku zycia jej kupilismy, te dla starszych dostnie moze na kolejnego mikolaja.
nie masz rozpusczonego dziecka, tylko porpstu taka jest. Ja wrocilam do pracy jak moja mialam 7 miesiecy i bylo ok, we wrzesniu zlamalam noge a ona sie pochorowala i siedzialysmy w domu i tez pozniej byl dramat ze zlobkiem, ale po 3 dniach luzik i teraz moje dziecko chetnie biegnie do pan i dzieciakow. jestes kochajaca matka i juz, a dziecko przywyczailo sie do ciebie
Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu u was nie było, ale to dlatego że ostatnio mam stresująco w pracy i jak wracam po południu to nie chce mi się już siedzieć przed komputerem - nie miałam na to już siły. Tylko troszkę was podczytywałam ale nie dawałam rady być na bieżąco.
Dziś mam dzień urlopu i nadrobiłam już was
Mam w planie dziś zrobić kopytka i kapustkę gotowaną - tak mi się chce ostatnio kopytek...
A tak wogóle to witam serdecznie wszystkie nowe mamusie
kopytka - ja tez chce....... i kapuste gotowana chyba sobie w weekend ugotuje kapustke

u mnie jednak pomidorowa margosia to przez ciebie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:27   #2472
mela1234
Zakorzenienie

Ja się nie mierzę bo się boję.
Kurcze kopytka...
Stary 2012-12-06, 10:30   #2473
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Heeeeeej Całą noc byłam u lekarza (w snach oczywiście)- a to w poczekalni (nawet faceci czekali ), a to już na kozetce leżałam, a to rozmawiałam z nim i okazało się, że badań nie wzięłam, a to zapomniałam mu zapłacić. Ale ani razu nie śnił mi się obraz USG

Wiem, że jestem panikara, ale ten czas, ta atmosfera jest taka sama jak rok temu ... W tamtym roku o tej porze też byłam na L4, ale po #. Pamiętam, że w Mikołaja pierwszy raz się nabąbiłam, bo skończyłam antybiotyk
A jaka była Twoja waga początkowa? Ja wolę nawet nie sprawdzać ile mi w tali przybyło. Wystarczy mi już wczorajsze ważenie u pani doktor

Nie stresuj się tak tą wizytą Na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za dzisiejsze wizyty.

Milenka
Stary 2012-12-06, 10:36   #2474
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka była Twoja waga początkowa? Ja wolę nawet nie sprawdzać ile mi w tali przybyło. Wystarczy mi już wczorajsze ważenie u pani doktor

Nie stresuj się tak tą wizytą Na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz. My tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za dzisiejsze wizyty.
Waga początkowa to 51 kg.

Wiem wiem

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Roxy a Ty w którym tyg. jestes?
Stary 2012-12-06, 10:46   #2475
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
A wlasnie mierzysz sie w talii powyzej pepka? bo ja mierze na wysokosci bioder, pod pepkiem bo tam na poczatku bobas jest

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:50   #2476
Neni1984
Zakorzenienie

Widzę, że przyszłam i wszystkie uciekły ... Ale to nic, pogadam sama do siebie
Wczoraj TŻ wymyślił, że jeśli będzie ok dzisiejsze USG to kupimy pierwszy prezent dla maluszka na Mikołaja

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
A wlasnie mierzysz sie w talii powyzej pepka? bo ja mierze na wysokosci bioder, pod pepkiem bo tam na poczatku bobas jest
W talii mierzę ...
Ale ja będę gruba, bo moja mama w ciąży wyglądała też jak buka A tak normalnie to drobinka była i jest nadal. Ale pocieszam się tym, że nie ma ani jednego rozstępu
Stary 2012-12-06, 10:59   #2477
malinka0525
Zadomowienie

No właśnie, ja też nie wiem w którym miejscu się mierzyć Bo w tali to może i mało mi przybyło, ale w brzuszku to za to ho ho ho i jeszcze trochę.

Muszę się mojej mamy zapytać czy ona bardzo gruba w ciąży była i ile przytyła. Bo normalnie też chuda jest i była zawsze odkąd pamiętam.

Milenka
Stary 2012-12-06, 11:01   #2478
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj, że dziś czwartek... Dzień Pudliszkowej Zupy Pomidorowej

Witam się i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja muszę iść dzisiaj do lekarki, żeby mi L4 poprawiła, bo w miejscu nazwiska wpisała adres....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:06   #2479
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ja też nie wiem w którym miejscu się mierzyć Bo w tali to może i mało mi przybyło, ale w brzuszku to za to ho ho ho i jeszcze trochę.

Muszę się mojej mamy zapytać czy ona bardzo gruba w ciąży była i ile przytyła. Bo normalnie też chuda jest i była zawsze odkąd pamiętam.
Moja przytyła ok. 20 kg. Do porodu ważyła 69 kg, a wcześniej niecałe 50 kg.
Mój tato ma siostrę, do której jestem podobna prawie jak siostra bliźniaczka - pomylił nas mój mąż (!) i moja mama nie raz I ona też bardzo przytyła, a kilka m-cy po poprodzie figurę miała jak marzenie. Po pierwszym i po drugim to samo I ja też liczę na to
Stary 2012-12-06, 11:16   #2480
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
ja tez sie musze zaczac mierzyc i jeszcze zdrobic to zdjecie bo jeszcze sie nie zebralam ja tez mam nadzieje ze mikolaj bedzie hojny w przyszlym tyg .. bo tez ide na wizyte .. kiedy masz ? ja wsumie jeszcze niewiem ale pewnie wtorek sroda.
wizytem mam w poniedzialek o 18 ale tak sie dzis zastanawialam czy by nie zadzwonic dzis do niego i nie zapisac na dzis lub jutro bo w tym tygodniu chcemy powiedziec mojemu tacie (prezent mikolajkowy) ze zostanie dziadkiem bo kupilam mu nawet recznik z napisem Super Dziadek i tak fajnie by bylo gdybym miala jeszcze jakies aktualne zdjecie bobaska

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Moja Mimi przytyla ok 25

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:18   #2481
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Moja przytyła ok. 20 kg. Do porodu ważyła 69 kg, a wcześniej niecałe 50 kg.
Mój tato ma siostrę, do której jestem podobna prawie jak siostra bliźniaczka - pomylił nas mój mąż (!) i moja mama nie raz I ona też bardzo przytyła, a kilka m-cy po poprodzie figurę miała jak marzenie. Po pierwszym i po drugim to samo I ja też liczę na to
Ja się właśnie obawiam, że strasznie dużo przytyję, bo też chudzina jestem. Moja początkowa waga to 47kg, a dwa tygodnie później (czyli wczoraj) 50kg 3 kg w dwa tygodnie to dość dużo jak dla mnie. Boję się co będzie dalej, jak ja już na samym początku tak tyję. Ale też nie chcę głodzić maleństwa bo głodna mama to głodne dziecko, więc sama nie wiem co mam z tym zrobić. Mam nadzieję, że po porodzie wrócę do swojej figury

PS: Czy któraś z Was jest ubezpieczona w KRUS-ie?

Milenka
Stary 2012-12-06, 11:28   #2482
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja,
moja mama ze mną w ciązy przytyła ponad 25 kilo, ale za to nie miała rozstępoów, więc i ja liczę, że u mnie będzie podobnie.
ja puki co mam wagę 74 kg i stoi w miejscy od 2 miesięcy, więc puki co nie tyję.
brzuch mi się powiększył o 1 cm na razie.

i jeszcze jedno... pierogów mi się chce!!! kto mi nalepi

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

ja sobie zdjęcie zrobiłam ostatnio, wypięłam brzuch i chyba juz u mnie widać zaokrąglenie. chcecie zobaczyć?)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:30   #2483
mela1234
Zakorzenienie

Miałam robić pampuchy na obiad, ale męża dziadkowie przywieźli pomidorową. Co dzisiaj wszystkich na tą pomidorową wzięło!

Wiecie co na forum końskim jest taka dziewczyna, 12 tc, wiadra z wodą dźwiga, obornik wywala codziennie, a brzuch ją cały czas boli. Bo jak ona nie zrobi to mąż będzie marudził. Sama mam konia, co prawda na hotelu, ale jak była u mnie a ja w pierwszej ciąży to mąż chciał, nie chciał musiał mnie w tych cięższych sprawach wyręczać. Normalnie nie mogę nerwowo z nią.

Domciatko dawaj zdjęcia.

Jejku piekę chlebek i dodałam czosnku. Ale mi super pachnie w kuchni

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2012-12-06 o 11:32
Stary 2012-12-06, 11:34   #2484
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja,
moja mama ze mną w ciązy przytyła ponad 25 kilo, ale za to nie miała rozstępoów, więc i ja liczę, że u mnie będzie podobnie.
ja puki co mam wagę 74 kg i stoi w miejscy od 2 miesięcy, więc puki co nie tyję.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

ja sobie zdjęcie zrobiłam ostatnio, wypięłam brzuch i chyba juz u mnie widać zaokrąglenie. chcecie zobaczyć?)

No to zapraszam do mnie na pierożki z kapustką i grzybami bo niedawno sporo nalepiłam i trochę sobie zamroziłam

No co za pytanie!!! Oczywiście, że chcemy zobaczyć Wstawiaj. Ja wstawię po weekendzie jak mi mąż zdjęcie zrobi z moim brzucholem.

Milenka
Stary 2012-12-06, 11:36   #2485
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neni1984 Pokaż wiadomość
a ja mam 4 cm więcej w tali!! I to rano. Miałam 60 cm, a mam 64

Wybacz, ale To się naukrywałaś :d ale ja też pewnie bym się zaraz wydała

O! Ale fajnie! O której masz?? Ja mam na 17.40.

Normalnie jest napisane np. A rhd + (dodatni)

heeeeeej Całą noc byłam u lekarza (w snach oczywiście)- a to w poczekalni (nawet faceci czekali :d), a to już na kozetce leżałam, a to rozmawiałam z nim i okazało się, że badań nie wzięłam, a to zapomniałam mu zapłacić. Ale ani razu nie śnił mi się obraz usg

wiem, że jestem panikara, ale ten czas, ta atmosfera jest taka sama jak rok temu ... w tamtym roku o tej porze też byłam na l4, ale po #. Pamiętam, że w mikołaja pierwszy raz się nabąbiłam, bo skończyłam antybiotyk :d
12.30
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:36   #2486
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dla mnie waga to tam najmniejszy problem.

Dziewczyny, które karmią piersią (z reguły, pewnie nie wszystkie, ale liczę, że się załapię do tej grupy) chudną po ciąży nawet więcej niż w niej przytyły, więc tym to się będę martwić w sierpniu. Na razie chcę urodzić zdrowego różowego bobasa.

Moja mama ze mną przytyła 17 kg, z siostrą nie wiem, chyba trochę więcej, ale jak oglądam jej zdjęcia z okresu, kiedy my obie jesteśmy małe, to myślę, że jest szczuplejsza na nich niż ja teraz (waga ok. 66 kg).

Mela - strasznie nieodpowiedzialna ta dziewczyna, a jej TŻ nie lepszy :/

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-06 o 11:38
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:36   #2487
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To świetnie, ze wszystko w porządku i dzidzia zdrowiutka i śliczniutka Koniecznie musimy to oblać! : pijemy:
I jaka już duża
To teraz trzymać kciuki za mnie na jutrzejszej wizycie
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam i ja,

pewnie ze chcemy zobaczycczekam czekam
Sory..ale ja wlasnie zjadlam pyszne pierozki ruskie mmmmmmm

Zuza

Razem
Stary 2012-12-06, 11:37   #2488
Sofina
Raczkowanie

Cześćpo dwudniowej przerwie.

Niestety dopadła mnie paskudna grypa żołądkowa, cały czas wymiotowałam, dziś wreszcie powróciłam do świata żywych.

Dziękuję wszystkim za gratulacje odnośnie wizyty

Co do wagi to na razie schudłam 1 kg, teraz po chorobie pewnie jeszcze więcej... Moja mama nie przytyła bardzo dużo, pojawiło się jej za to dużo rozstępów, więc sama nie wiem co gorsze... Z kolei moja siostra uniknęła i jednego i drugiego, więc może będę miała szczęście

Życzę Wam wesołych mikołajek i dużo prezentów! ( nie tylko takich lekarsko-wizytowych)
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:38   #2489
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mela wiesz ja się pytałam lekarza, co z ćwiczeniami i wysiłkiem i wszędzie słyszę taką samą odpowiedź, że jeśli sie przed ciąża ćwiczyło i wykonywało jakieś ćwiczenia to nie trzeba ich przerywać. bo to jest naturalny wysiłek dla organizmu.
oczywiście nie poleca się wspinaczki wysokogórskiej i maratonu, ale jak ktoś chodził co tydzień od lat na basem to w ciąży też może.
jeśli ktoś maszerował godzinami, to ten marsz też nie zaszkodzi, itp.
także może tej Twojej końskiej koleżance tez jakoś szczególnie te konie nie zaszkodzą. ale powinna rzeczywiście odpoczywać, jak ją coś boli.

a co do zdjęc, to za chwilę wrzucę, ale WY TEŻ macie się pokazać!!
bo co ja tak sama pół naga będę paradować. (żebym jeszcze miała co pokazać! hahaha)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:39   #2490
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Waga początkowa to 51 kg.

Wiem wiem

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Roxy a Ty w którym tyg. jestes?
Jak byłam ostatnio to gin nie mógł określić dokładnie, bo dzidziuś był za mały(3 minimetry)
powinien być 5 lub 6 tydzień.
dziś dowiem się wszystkiego
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości