wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 08:37   #3211
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cześć!

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

Nie mam absolutnie ani jednego prezentu na święta, a w tym roku chyba dużo ludzi będzie. W firmie mamy biedę aktualnie i nie zanosi się na żadne szaleńcze premie świąteczne, nie wiadomo, czy w ogóle coś będzie, więc lipa. Będę musiała kupić coś "po kosztach"

Od przyszłego tygodnia muszę się zabrać za ten temat i pojeździć po sklepach, żeby to wszystko załatwić.

Innych przygotowań nie przewiduję - nie sprzątam specjalnie, nie kupuję choinki ani nic innego
Masz tak samo jak ja z tymi prezentami. My zresztą co roku raczej robimy upominki po kosztach.

Akurat planujemy bardziej przyłożyć się do sprzątania i porobić porządki w szafie i półkach. Kupujemy też choinkę i zrobimy pierniczki/ciasteczka

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
no a ja przeżyłam szok jak wyciągnęłam kombinezon na zimę po B. i ubrałam J. Okazało się, że jest dużo za duży, a obaj z tego samego miesiąca, (w sumie tylko 6 dni różnicy ) a byłam pewna, że wszystko będzie idealnie pasować
To ciekawe, że aż taka różnica w rozmiarze U mnie też bywają jakieś niewielkie różnice, ale nie przeszkadzają w użytkowaniu ubrań

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zaangażowałam się w organizację Szlachetnej paczki i na razie jestem zawalona w domu wszelkimi rzeczami itp. Dziś to wszystko pakowałam, segregowałam...i na nic więcej nie mam czasu ani siły
Mignęło mi coś na FB, ale, szczerze mówiąc, nie doczytałam, o co w tym chodzi.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:43   #3212
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo Kotek, ale Ty jestes perfekcyjną panią domu...sprzątanie to pikuś
haha moja droga do perfekcyjnej to mi troche brakuje

ale za to najgorsza robote u babci zrobilam wczoraj po pracy spielam poslady i wymylam meble w trzech pokojach wlacznie ze szkliwem i wszystkie zyrandole

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:28   #3213
hania811
Zakorzenienie

hej,

Boska pogoda u nas. Słońce i -6 Kocham , kocham, kocham

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Cudny
Bardzo mi się podobał jak wybieraliśmy.
W końcu jednak kupiliśmy z lepszymi parametrami w tej cenie, bo założyliśmy, że będzie to komputer domowy, a ja sobie za jakiś czas kupię ultrabooka, tylko mniejszego.
No tak jako jedyny komputer domowy to się nie nadaje- za mały dysk.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:46   #3214
emi_lka
Zakorzenienie

Hej!
Ja dziś pracuję w domu.

Od trzech dni boli mnie głowa... stres, niedotlenienie? zatoki? nie wiem, co z tym zrobić...

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

No tak jako jedyny komputer domowy to się nie nadaje- za mały dysk.

Kupiliśmy dysk 750G i ponad 17 cali ekran.
Jest duży, ale wzrokowo dobrze się na nim pracuje i ogląda filmy w łóżku
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:04   #3215
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Ja dziś pracuję w domu.

Od trzech dni boli mnie głowa... stres, niedotlenienie? zatoki? nie wiem, co z tym zrobić...

Kupiliśmy dysk 750G i ponad 17 cali ekran.
Jest duży, ale wzrokowo dobrze się na nim pracuje i ogląda filmy w łóżku
może byc niedotlenienie..też się z tym borykam odkąd moje życie to dom, samochód, praca

Kazdy ma inne potrzeby Tego np. pan w sklepie nie rozumiał i cały czas nam tłumaczył że ten "nasz" laptop to ma mało pamięci i bez sensu go kupować Tyle że on nie wiedział że my w kompie domowym mamy 1,5 TB i ekran ledowy 24 cale. Zresztą mamy kompa z telewizorem podpiętego - wystarczy przesunąć kursorem film z ekranu monitora na telewizor i już mamy kino

Do pracy na lapie to mąż potrzebuje 100 GB.
Stary 2012-12-06, 10:19   #3216
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć.

Cytat:
hej,

Boska pogoda u nas. Słońce i -6 Kocham , kocham, kocham.
O tak dziś jest pięknie dlatego od rana spaceruje

Cytat:
Hej!
Ja dziś pracuję w domu.

Od trzech dni boli mnie głowa... stres, niedotlenienie? zatoki? nie wiem, co z tym zrobic.
Przedwczoraj zapomniałam czapki, zatoki mnie bola i nos zatkany do tego mam tak gdy tylko mnie trochę przewieje.

Ja też prezentów nie mam nawet nie wiem co Tz kupić ale za to wiem co ja chce

Na święta nie sprzątam jakoś szczególnie wigilia u teściów. Upieke ciasteczka i sernik jak zwykle

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:29   #3217
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Hej, wykurowałaś się?
Ja też nie mam żadnego prezentu (choć chciałam kupić do końca listopada...), nie mam nawet drobiazgu mikołajkowego dla TŻta...
jest lepiej, na tyle, że jestem dziś już w pracy i mam nawał z kilku dni

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

a co chcesz?
bo ja nawet nie wiem, co z drobnych rzeczy bym chciała - wszystko sobie na bieżąco kupuję
Potrzebuję nieustająco kilku grubszych rzeczy, no ale nie kupujemy tak drogich prezentów.

Jechałam dziś dwa razy dłużej do pracy, bo na drogach jest ślizgawica. W dodatku odśnieżanie i skrobanie szyb na mnie czekało. postanowiłam przesiąść się na autobus na zimę - jak będzie mróz i śnieg - chyba będę dojeżdżać w tym samym czasie, co autem, więc nie ma sensu. Autobus wyjdzie mi pewnie sporo taniej. Jutro przyjadę autobusem i zobaczę
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:33   #3218
hania811
Zakorzenienie

Mój mąż właśnie wymyślił że powinniśmy sobie od tego roku robic prezenty..żeby Mani uczyć tradycji, zeby miala radochę. No ok..niech mu będzie. Wiem jaką bluzę chce to mu kupię jak pensja przyjdzie. Ja oczywiście zazyczyłam sobie pandore. Mani się kupi zabawkę
Wigilia w tym roku super bo tesciowa idzie do pracy na cały dzień- wraca o 19 więc ominie nas jeżdżenie w te i we wte- cały dzień u mojej mamy będziemy
Dobrze że w tym roku święta tak fajnie wypadają- w weekend przed wigilią się kupi choinkę i ogarnie jako tako mieszkanie
Stary 2012-12-06, 10:38   #3219
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
może byc niedotlenienie..też się z tym borykam odkąd moje życie to dom, samochód, praca

Kazdy ma inne potrzeby Tego np. pan w sklepie nie rozumiał i cały czas nam tłumaczył że ten "nasz" laptop to ma mało pamięci i bez sensu go kupować Tyle że on nie wiedział że my w kompie domowym mamy 1,5 TB i ekran ledowy 24 cale. Zresztą mamy kompa z telewizorem podpiętego - wystarczy przesunąć kursorem film z ekranu monitora na telewizor i już mamy kino

Do pracy na lapie to mąż potrzebuje 100 GB.
Muszę zaraz zrobić sobie jakieś wietrzenie.

Dokładnie, każdy potrzebuje czegoś innego, dlatego trzeba się porządnie naczytać informacji, żeby odpowiednio rozmawiać z doradcami.

Cytat:

Na święta nie sprzątam jakoś szczególnie wigilia u teściów. Upieke ciasteczka i sernik jak zwykle
Co chcesz?
Ja nie wiem, co dostanę, ale wiem, że TŻ już wie

Ja też nie sprzątam i nie gotuję. Weekend przed świętami spędzę już u rodziców, więc będziemy wspólnie gotować

Cytat:
Mój mąż właśnie wymyślił że powinniśmy sobie od tego roku robic prezenty..żeby Mani uczyć tradycji, zeby miala radochę. No ok..niech mu będzie. Wiem jaką bluzę chce to mu kupię jak pensja przyjdzie. Ja oczywiście zazyczyłam sobie pandore. Mani się kupi zabawkę
Wigilia w tym roku super bo tesciowa idzie do pracy na cały dzień- wraca o 19 więc ominie nas jeżdżenie w te i we wte- cały dzień u mojej mamy będziemy
Dobrze że w tym roku święta tak fajnie wypadają- w weekend przed wigilią się kupi choinkę i ogarnie jako tako mieszkanie
Czyli jednak nie maszynkę?
Stary 2012-12-06, 10:41   #3220
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

jak tam Mikołaj was odwiedził?

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Masz tak samo jak ja z tymi prezentami. My zresztą co roku raczej robimy upominki po kosztach.

Akurat planujemy bardziej przyłożyć się do sprzątania i porobić porządki w szafie i półkach. Kupujemy też choinkę i zrobimy pierniczki/ciasteczka

To ciekawe, że aż taka różnica w rozmiarze U mnie też bywają jakieś niewielkie różnice, ale nie przeszkadzają w użytkowaniu ubrań

Mignęło mi coś na FB, ale, szczerze mówiąc, nie doczytałam, o co w tym chodzi.
akurat na spodniach od kombinezonu jest widoczna. Są przyduże z założenia, ale B. po skróceniu szelek mógł w nich spokojnie chodzić a J, już nie - brakuje mu kilku centymetrów. Ale oni są innej budowy, B, był szczupły i wysoki, J. raczej rośnie wszerz

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:45   #3221
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć

a co chcesz?
bo ja nawet nie wiem, co z drobnych rzeczy bym chciała - wszystko sobie na bieżąco kupuję
Potrzebuję nieustająco kilku grubszych rzeczy, no ale nie kupujemy tak drogich prezentów.

Jechałam dziś dwa razy dłużej do pracy, bo na drogach jest ślizgawica. W dodatku odśnieżanie i skrobanie szyb na mnie czekało. postanowiłam przesiąść się na autobus na zimę - jak będzie mróz i śnieg - chyba będę dojeżdżać w tym samym czasie, co autem, więc nie ma sensu. Autobus wyjdzie mi pewnie sporo taniej. Jutro przyjadę autobusem i zobaczę
Skończyły mi się jakiś czas temu ulubione perfumy, Coco Mademoiselle, i je chce

No właśnie ja wszystko raczej mam kupuje na bieżąco jakieś drobiazgi dla siebie właśnie

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2012-12-06 o 10:48
Stary 2012-12-06, 10:50   #3222
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ja wszystko raczej mam kupuje na bieżąco jakieś drobiazgi dla siebie właśnie
O, to moje ulubione zimowe perfumy.

Dostaję je od TŻta co drugą zimę - w ubiegłym roku na święta
Stary 2012-12-06, 10:54   #3223
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

a co chcesz?

Tez bym się przesiadła w autobus albo najchętniej jak za starych czasów na piechotę chodziła- ale coż, z dzieckiem nie da rady.
Dobrze że mam męża w domu i do tego ewidentnie mnie kocha- dziś wstał o 7:30 tylko po to żeby ,mi samochód rozgrzać i odśnieżyć.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Muszę zaraz zrobić sobie jakieś wietrzenie.

Dokładnie, każdy potrzebuje czegoś innego, dlatego trzeba się porządnie naczytać informacji, żeby odpowiednio rozmawiać z doradcami.

Co chcesz?
Ja nie wiem, co dostanę, ale wiem, że TŻ już wie

Ja też nie sprzątam i nie gotuję. Weekend przed świętami spędzę już u rodziców, więc będziemy wspólnie gotować

Czyli jednak nie maszynkę?
maszynka za droga Prezenty mają być do 120 zł.

Cytat:
cześć

jak tam Mikołaj was odwiedził?

akurat na spodniach od kombinezonu jest widoczna. Są przyduże z założenia, ale B. po skróceniu szelek mógł w nich spokojnie chodzić a J, już nie - brakuje mu kilku centymetrów. Ale oni są innej budowy, B, był szczupły i wysoki, J. raczej rośnie wszerz
Nas odwiedził we wtorek A Manie wczoraj

Cytat:

Tez je lubię.
Moimi zimowymi perfumami jest ta Lolita
http://www.dolce.pl/lolita_lempicka/...icka/2387.php5
Stary 2012-12-06, 10:55   #3224
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Emilko, mój Tz nie umie robić niespodzianek. ile razy mu mowie kup mi coś sam, albo jesteśmy na zakupach i mowie O TO CHCIALABYM DOSTAC, to nie... Muszę wybrać, zamówić sama najlepiej jeszcze bym zapakowala

Highway to Hell
Stary 2012-12-06, 10:56   #3225
jodie
Zakorzenienie

Hej

Cytat:

Jodie nie wiem ile wydałam na wyprawkę, bo nie sumowałam. Mając dzisiejszą wiedzę kilku rzeczy pewnie bym nie kupiła, innych mniej.
Wózek mamy (już do sprzedania) Jedo Bartatinę i na ciężkie warunki terenowe sprawdza się doskonale

co do świąt to organizuję Wigilię u siebie, dlatego zamierzam się przyłożyć do wystroju, ale przygotowywanie jedzenia zostawiam mamom. Sama będę piec pierniczki i robić inne drobne słodkości
Zuza a z czego byś nie kupiła ?

ja co roku dekoruje swoje pokoje na święta w tym roku nie wiem kto to zrobi bo boję się skakać po krzesłach i parapetach. lubię przystrojony dom na święta

Cytat:
Zuza, my raz organizowaliśmy u siebie wigilię, ależ się wtedy narobiłam
Chociaż każdy przynosił coś do jedzenia.

Co do świątecznych przygotowań, to ja dziś zarobiłam ciasto na piernik, który będę piec jutro...i to tyle. Nie mam czasu.
Zaangażowałam się w organizację Szlachetnej paczki i na razie jestem zawalona w domu wszelkimi rzeczami itp. Dziś to wszystko pakowałam, segregowałam...i na nic więcej nie mam czasu ani siły
super inicjatywa

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
haha moja droga do perfekcyjnej to mi troche brakuje

ale za to najgorsza robote u babci zrobilam wczoraj po pracy spielam poslady i wymylam meble w trzech pokojach wlacznie ze szkliwem i wszystkie zyrandole
wow, super. ja lubię minimalizm i dzięki temu mam mało sprzątania

Hania dziękuję za kupon ale się obkupiłam mam całą siatę bodziaków, rampersów itp za 100 zł a korzystając z okazji że wyszłam z domu kupiłam i sobie prezent perfumy które mi się już skończyły a zawsze było mi szkoda na nie kasy, ale już mam

a z milszych rzeczy wygrałam dziś 200 zł bon na depilacje laserową i Panie jako że już byłam ich klientką powiedziały że przetrzymają mi go do czasu zakończenia karmienia
Stary 2012-12-06, 10:59   #3226
miskowa
Zakorzenienie

u mnie Mikołaja nie było, bo tż wczoraj pojechał do rodziców
Stary 2012-12-06, 11:06   #3227
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez bym się przesiadła w autobus albo najchętniej jak za starych czasów na piechotę chodziła- ale coż, z dzieckiem nie da rady.
Dobrze że mam męża w domu i do tego ewidentnie mnie kocha- dziś wstał o 7:30 tylko po to żeby ,mi samochód rozgrzać i odśnieżyć.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Nas odwiedził we wtorek A Manie wczoraj

Tez je lubię.
A daleko masz do pracy pieszo? Autobusy po CK nie jeżdżą tak tragicznie przed 9 to nawet bym powiedziała sprawnie, tylko żeby był przystanek blisko i pasujący autobus

Ewidentnie maz Cię kocha

Lolity nie wachalam nigdy ja lubię perfumy w ogóle, mam kilka ulubionych zapachów ever:
Coco Mademoiselle
Jadore Dior
Bright Crystal Versace
Pure DKNY
Shalimar Guerlain - tez taki zimowy

Highway to Hell
Stary 2012-12-06, 11:09   #3228
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko, mój Tz nie umie robić niespodzianek. ile razy mu mowie kup mi coś sam, albo jesteśmy na zakupach i mowie O TO CHCIALABYM DOSTAC, to nie... Muszę wybrać, zamówić sama najlepiej jeszcze bym zapakowala
heh..mój to samo.

Do tej pory raz mi zrobił niespodziankę...w tym roku w połowie października , załatwiał sprawy w mieście , wpadł do mnie do biura na kawę..nagle wstał i mówi zaraz wracam. Pomyslałam że poszedł po papierochy do kiosku- a ten wrócił po 10 min z Pandorą

Teraz też mnie poprosił o kilka typów na prezent- coś z tego wybierze zeby była jako taka niespodzianka- zmienia mi się chłop
Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Hej

ja co roku dekoruje swoje pokoje na święta w tym roku nie wiem kto to zrobi bo boję się skakać po krzesłach i parapetach. lubię przystrojony dom na święta

super inicjatywa

Hania dziękuję za kupon ale się obkupiłam mam całą siatę bodziaków, rampersów itp za 100 zł a korzystając z okazji że wyszłam z domu kupiłam i sobie prezent perfumy które mi się już skończyły a zawsze było mi szkoda na nie kasy, ale już mam

a z milszych rzeczy wygrałam dziś 200 zł bon na depilacje laserową i Panie jako że już byłam ich klientką powiedziały że przetrzymają mi go do czasu zakończenia karmienia
No Moja Droga Ty to sobie wybij z głowy skakanie. Zrób stroiki i poustawiaj na komodach

Cieszę się że skorzystałaś....i pośrednio, dzięki mnie, perfumy sobie kupiłaś

---------

co do nietrafionych zakupów. Mi zupełnie nie przydał się leżaczek , bujaczek. Mania i tak bardziej w foteliku samochodowym lubiła siedzieć,a teraz to już w ogóle nie ma mowy o tym żeby ją gdzieś posadzić.

Poza tym wszystko co kupiłam czy dostałam bardzo nam się przydało.
Stary 2012-12-06, 11:11   #3229
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Jodie, jakie perfumy?
Lepiej nie skakaj po krzesłach dobrze ze na trochę udało Ci się wyjść gratuluje wygranej.

Ja dostałam od Mikołaja czerwony polar, bo cały czas mi zimno

Highway to Hell
Stary 2012-12-06, 11:14   #3230
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
To jak mój, tylko ma o tyle łatwo że zawsze trafionym prezentem jest książka...musi tylko wiedzieć jaką
Teraz chciałabym czytnik e-booków ale jak już kupować to kindla a to na razie poza naszym zasięgiem finansowym

Cytat:

---------

co do nietrafionych zakupów. Mi zupełnie nie przydał się leżaczek , bujaczek. Mania i tak bardziej w foteliku samochodowym lubiła siedzieć,a teraz to już w ogóle nie ma mowy o tym żeby ją gdzieś posadzić.

A u nas leżaczek to zbawienie przy B było, tak samo karuzela
Mata się średnio sprawdziła.

Ja na święta nic nie robię,trochę sprzątniemy, mamie dam kasy i niech zrobi i dla nas coś do jedzenia. Z B upieczemy pierniki bo będzie miał z tego frajdę.
Prezenty dla B są, TZowi miałam kupić pokrowce do samochodu ale nie może się zdecydować jakie. Jeszcze za tydzień młodego urodziny, a w styczniu chrzciny planujemy

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-12-06 o 11:20
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:17   #3231
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A daleko masz do pracy pieszo? Autobusy po CK nie jeżdżą tak tragicznie przed 9 to nawet bym powiedziała sprawnie, tylko żeby był przystanek blisko i pasujący autobus

Ewidentnie maz Cię kocha

Lolity nie wachalam nigdy ja lubię perfumy w ogóle, mam kilka ulubionych zapachów ever:
Coco Mademoiselle
Jadore Dior
Bright Crystal Versace
Pure DKNY
Shalimar Guerlain - tez taki zimowy
Z domu do pracy to mam 15 min szybkim marszem. Zawsze chodziłam na pieszo..czy mróz czy deszcz. Autobusem mi zawsze dłużej schodziło niż na piechotę. No ale teraz- albo muszę Małą do mamy zawieźć, albo szkoda mi czasu na spacery po pracy- wolę jak najszybciej być w domu- a samochodem z pracy do domu mam 4 min
Oczywiście autobusem z dzieckiem odpada- w ogóle sobie nie wyobrażam z tymi wszystkimi tobołami, jeszcze zimą- oł noł

Ja Lolitę kocham miłością dozgonna.
Shalimar Guerlain- tych nigdy nie wąchałam. Słodkie?
Stary 2012-12-06, 11:23   #3232
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Tez je lubię.
Ja dostałam dodatkowe honorarium za jedną małą prackę dodatkową i przeznaczę je właśnie na tę maszynkę.

Ha, ha - ta Lolitka też jest w moich zbiorach, ale dla mnie to zapach całoroczny Używam szczególnie do niebieskich i granatowych ciuchów

Oprócz tego mam jeszcze tę Lolitkę:
http://www.dolce.pl/lolita_lempicka/si_lolita/8100.php5

- to mój zapach przełomu zimy/wiosny szczególnie

I Euphoria CK kojarząca mi się z końcówką wakacji

Ale nadal poszukuję nowej inspiracji.

Cytat:
u mnie Mikołaja nie było, bo tż wczoraj pojechał do rodziców
Jak znosicie rozłąkę?
Coś się klaruje w kwestii pracy?

Cytat:
Mojego TŻta mocno motywuje moje zaskoczenie i zadowolenie - po prostu jest cały podekscytowany, jak ma mi wręczyć prezent...
Faktycznie te niespodzianki mu się udają, ale są tego rodzaju, że właśnie wyłapie, że coś mi się podoba... a czasem po prostu wymyśli i trafi - tak jest z biżuterią.
Chociaż mikołajki są standardowe, bo od kilku lat dostaję ładny kalendarz

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
To jak mój, tylko ma o tyle łatwo że zawsze trafionym prezentem jest książka...musi tylko wiedzieć jaką
Teraz chciałabym czytnik e-booków ale jak już kupować to kindla a to na razie poza naszym zasięgiem finansowym

Dzisiaj mi się śniło, że korzystałam z czytnika, ale empikowego.

Ja też chcę Kindla
Stary 2012-12-06, 11:26   #3233
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak znosicie rozłąkę?
Coś się klaruje w kwestii pracy?
różnie, raz lepiej, raz gorzej. Myślałam, ze tż jest w lepszej sytuacji, bo to ja zostaję sama, ale jednak chyba on ma gorzej. W pewnym wieku nie można już mieszkać z rodzicami po prostu.

Jutro ma rozmowę o pracy tam u rodziców. U mnie cisza na razie
Stary 2012-12-06, 11:34   #3234
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
heh..mój to samo.

Do tej pory raz mi zrobił niespodziankę...w tym roku w połowie października , załatwiał sprawy w mieście , wpadł do mnie do biura na kawę..nagle wstał i mówi zaraz wracam. Pomyslałam że poszedł po papierochy do kiosku- a ten wrócił po 10 min z Pandorą

Teraz też mnie poprosił o kilka typów na prezent- coś z tego wybierze zeby była jako taka niespodzianka- zmienia mi się chłop

No Moja Droga Ty to sobie wybij z głowy skakanie. Zrób stroiki i poustawiaj na komodach

Cieszę się że skorzystałaś....i pośrednio, dzięki mnie, perfumy sobie kupiłaś

---------

my z TŻ nie robimy sobie prezentów Mikołajkowych , postanowiliśmy ze damy sobie jeden a lepszy na gwiazdkę - w ramach weryfikacji co chcę dostałam katalog z apartu

a co do dekoracji to chyba tak zrobię - chociaż wierzę ze TZ da sie namówić i powiesi wszystko

Cytat:
Jodie, jakie perfumy?
Lepiej nie skakaj po krzesłach dobrze ze na trochę udało Ci się wyjść gratuluje wygranej.

Ja dostałam od Mikołaja czerwony polar, bo cały czas mi zimno
miss dior cherie
a depilacje laserowa polecam - jak dla mnie rewelacja

umówiłam sie dziś na połówkowe - na 21.12 - liczone wg OM do super lekarki ależ sie cieszę mało tego udało się znów załatwić na NFZ
Stary 2012-12-06, 12:06   #3235
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

A u nas leżaczek to zbawienie przy B było, tak samo karuzela
Mata się średnio sprawdziła.

Ja na święta nic nie robię,trochę sprzątniemy, mamie dam kasy i niech zrobi i dla nas coś do jedzenia. Z B upieczemy pierniki bo będzie miał z tego frajdę.
Prezenty dla B są, TZowi miałam kupić pokrowce do samochodu ale nie może się zdecydować jakie. Jeszcze za tydzień młodego urodziny, a w styczniu chrzciny planujemy
Książki to oczywista oczywistość dla mnie, czytam coś w każdej wolnej chwili
Ostatnio mi ciężko się zrobiło w torebce i zaczęłam zgłębiać temat czytników - też kindle chce, ale na razie to odległy temat

Też bede piekła ciastka z moim przyszłym potencjalnym dzieciaczkiem

Cytat:
Z domu do pracy to mam 15 min szybkim marszem. Zawsze chodziłam na pieszo..czy mróz czy deszcz. Autobusem mi zawsze dłużej schodziło niż na piechotę. No ale teraz- albo muszę Małą do mamy zawieźć, albo szkoda mi czasu na spacery po pracy- wolę jak najszybciej być w domu- a samochodem z pracy do domu mam 4 min
Oczywiście autobusem z dzieckiem odpada- w ogóle sobie nie wyobrażam z tymi wszystkimi tobołami, jeszcze zimą- oł noł

Ja Lolitę kocham miłością dozgonna.
Shalimar Guerlain- tych nigdy nie wąchałam. Słodkie?
Też sobie nie wyobrażam z dzieckiem i dodatkami to jak 4min to juz jezdzij tym autem

One są takie słodko korzenno duszace? Nie wiem jak je opisać ale są piękne

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny, czym czyscicie Emu?

Highway to Hell
Stary 2012-12-06, 12:14   #3236
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Książki to oczywista oczywistość dla mnie, czytam coś w każdej wolnej chwili
Ostatnio mi ciężko się zrobiło w torebce i zaczęłam zgłębiać temat czytników - też kindle chce, ale na razie to odległy temat

Też bede piekła ciastka z moim przyszłym potencjalnym dzieciaczkiem

Też sobie nie wyobrażam z dzieckiem i dodatkami to jak 4min to juz jezdzij tym autem

One są takie słodko korzenno duszace? Nie wiem jak je opisać ale są piękne

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny, czym czyscicie Emu?
ja mam taką gumkę jakby do butów, nią schodzi ogólnie nieźle, potem spryskuję impregnatem i jest git. Jakieś większe zabrudzenia masz?
Stary 2012-12-06, 13:02   #3237
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam taką gumkę jakby do butów, nią schodzi ogólnie nieźle, potem spryskuję impregnatem i jest git. Jakieś większe zabrudzenia masz?
Większych nie mam, tylko takie wynikające z użytkowania + przykurzenie przy staruszkach miałam ten zestaw oryginalny, ale on wcale jakiś cudowny nie jest na dodatek za taka kasę. A nowe kupiłam wiosna, psiknelam impregnatem i leżały czekając na zimę. Juz w nich trochę pochodzilam i wypadałoby je wyczyścić

Highway to Hell
Stary 2012-12-06, 13:37   #3238
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Większych nie mam, tylko takie wynikające z użytkowania + przykurzenie przy staruszkach miałam ten zestaw oryginalny, ale on wcale jakiś cudowny nie jest na dodatek za taka kasę. A nowe kupiłam wiosna, psiknelam impregnatem i leżały czekając na zimę. Juz w nich trochę pochodzilam i wypadałoby je wyczyścić
przypomniało mi się, że kupiłam kiedyś w Deichmannie taką specjalną szczoteczkę do czyszczenia zamszu (z gumową końcówką z jednej i szczotką z drugiej) i ona była dość tania i powinna chyba być ok

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Kurcze, jest dziś 6.12. a ja już nie mam pół wypłaty jak tak dalej pójdzie, to nadszarpnę rezerwy z powodu głupich świąt
dostaliśmy dziś na szczęście małą premię mikołajową, akurat pokryje mi to koszt jakiejś części prezentów
Stary 2012-12-06, 13:37   #3239
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
w ramach weryfikacji co chcę dostałam katalog z apartu

umówiłam sie dziś na połówkowe - na 21.12 - liczone wg OM do super lekarki ależ sie cieszę mało tego udało się znów załatwić na NFZ
Coś Ci wpadło w oko z katalogu?
Ja choruję na takie cuda:
http://wkruk.pl/product-pol-2315740-KOLCZYKI.html
http://wkruk.pl/product-pol-2315741-KOLCZYKI.html
http://wkruk.pl/product-pol-2319509-KOLCZYKI.html
http://wkruk.pl/product-pol-2315743-KOLCZYKI.html

ale nie spodziewam się ich posiadania
Stary 2012-12-06, 13:40   #3240
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

super inicjatywa

kupiłabym mniej ubranek, mniej pieluszek tetrowych (miałam dużo za dużo), nie kupiłabym maty edukacyjnej (ale to akurat dostaliśmy w prezencie), leżaczka-bujaczka raczej też nie - obie rzeczy mają krótki termin przydatności zastanawiałabym się nad podgrzewaczem - przy drugim synku przeszłam na termos Generalnie przy drugim dziecku okazuje się, że sporo rzeczy można nie mieć -nawet taka karuzelka była użyta tylko kilka razy, termometr do kąpieli w ogóle

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości