|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajek ![]() Ja zaraz idę do sklepu coś sobie kupić
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas słoneczko, już byłyśmy na małym spacerku. jest -4 i jednak inaczej małą ubrałam niż jak wtedy co pisałam, bo w sumie nie byłam z nią na dworze jak już było tak chłodno ![]() ubrałam jej body na długi rękaw, półśpiochy, kombinezon taki raczej zimowy ale nie jest mocno gruby i zamiast nogawek ma śpiworek na nóżkach, a no i ma rękawice przyszyte wiec też nie musiałam zakładać, czapka, kocyk i heja
|
|
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bartkowi na początku było wszystko jedno czy je z butli czy z piersi (choć ja od początku karmiłam tylko kp, czasami podawałam odciągnięte z butli). Problem natomiast zaczął się wraz z buntami przy piersi. Jak mały skończył 3 m-ce to w dzień zaczęłam karmić tylko odciągniętym mlekiem, przystawiałam go jedynie w nocy, bo na śpiocha było mu wszystko jedno z czego je - byle jeść. Na początku było super, wystarczało mi mleka na całą dobę, czasami podawałam butelkę mm, ale zwykle nie było takiej konieczności. Ale od tego czasu minęło 1,5 m-ca i muszę powiedzieć, że pomimo silnego ciśnienia jakie miałam na kp i regularnego odciągania laktatorem - niewiele z tego zostało. Od dwóch dni odciągnęłam 140ml za dzień - przy ilościach, jakie miałam wcześniej to porażka |
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Patryś kończy dziś 5 miesięcy
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A moje dziecko wciąż śpi i śpi |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, co do karmienia mieszanego to miałam pisać, powszechnie mówi się, że karmienie butlą zaburza odruch ssania piersi, u nas było na odwrót, kp spowodowało odrzucenie butelki
![]() ![]() Mnie dzisiaj rano czekał miły prezent na mikołajki, jak się obudziłam na szafce nocnej stało rafaello
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
wszystkiego dobrego, dużo zdrówka
z okazji Mikołajek dla wszystkich Mamuś i ich Dzieciaczków za nami noc w miarę od ok. 4 Małą nadal męczyły gazy, ale zjadła o 5 i jakoś usnęła....ale dziś spała tylko do 9 ![]() wczoraj kupiłam dwa soczki-tzn. jabłkowy oraz jabłkowy na pól wymieszany z herbata koperkową wchodzi jak nic-wypiła wczoraj go 160ml, ale tylko jak jest ciepły czy mogę więc zamiast z wodą mieszać jabłkowy z herbatą niesłodzoną??czy to nie ma sensu??chodzi mi głównie, aby pomóc na niewielkie, ale jednak problemy brzuszkowe.....w temacie fotelików, jak jechaliśmy do PL, to Lilka była w aucie tylko w śpiochach, na body przykryta kocykiem, a pomimo to zgrzała się okrutnie, co zauważyłam na przystanku i potem już jej wcale nie przykrywałam....ale też przyznaję, że woziłam ją na krótkich-30km trasach w kombinezoniku misiu oraz w płaszczyku....ale teraz to zmienię depoison-możesz podać linka do swojej maciorki??wiem,że już to robiłaś, ale z moim zmulonym netem, znalezienie tego zeszłoby mi pewnie do lata ![]()
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:04 |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
co za noc... mała już druga noc budzi się dwa razy na mleko. nire wiem co jej się przedstawiało...
do tego non stóp się wierciła przez sen nie wiem o von jej chodzi... jestem strasznie zmęczona.. |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny przyszłam tylko złożyc zyczenia Mikołajkowe a więc
Wesołych i spokojnych Mikołajek aby Wasze maluszki były zdrowe i uśmiechnięte. ja na jakis czas znikam , nie najlepiej sie czuje.
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja myślę że to bez sensu mieszkać soczek z herbatką. |
|||
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, że to trochę dziwny pomysł, ale chciałabym jej przemycić np herbatkę z kopru, a takiej ona nie wypije, pije z chęcią tylko te słodzone, a tak z soczkiem może by piła i mniej by ją gazy męczyły
![]() aha!!! wczoraj dostałam info z Hipp'a wszystko z mlekiem było ok, nie zagrażało ono zdrowiu dziecka, jego inny smak i zapach jest normalny, w mleku znajdują się rybne i roślinne kwasy tłuszczowe i poszczególne opakowania mogą różnić się zapachem i smakiem dostanę nowe mleczko i jakieś słoiczki-zobaczymy co Nam podeślą ![]() także Kasik12- to bardzo możliwe, że Twoje mleko zalatywało rybą
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:59 |
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mała wypiła już tą puszkę ,a wczoraj otworzyłam nową i nie ma tego zapachu .najważniejsze, że wszystko w porządku , dziękuję Najlepszego dziewczynki i dzieciaczki z okazji mikołajek O 12 jadę do pracy z Nadią pokazać w końcu naszą księżniczkę i pogadać o powrocie do pracy itp. Poza tym od rana mam biegunkę + okres mam nadzieję , że pierwsze moment minie ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Najlepszego dla Patryczka ![]() |
|
|
|
|
#345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Młody właśnie intensywnie wpatruje się w wirującą pralkę i jest zachwycony mam nadzieję że mu się od tego nie pokręci w głowie. Nie wiecie jak zrobić spagetti nie smażąc mięsa na oleju? |
||
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#347 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
helolłł
dla tych ciekawych nie podaliśmy jeszcze antybiotyku, nadal się waham a moje matczyna intuicja mówi żeby nie dawać... kurde Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy bardzo tez tak myślę![]() ja mam to codziennie że mnie tak codzienne robienie brzuszków nie wciągnęło , wczoraj policzyłam że od 3 miesięcy codziennie wieczorem mówię sobie "od jutra robię brzuszki" jeszcze nie zaczęłam ![]() pumcia współczuje
|
|||||
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Patryczkai dla mojego Oskara który też dziś kończy 5 miesięcymoi znajomi wożą 1,5 letnią córcię w foteliku nieprzypiętym w samochodzie(postawionym luzem na fotelu) i nieprzypiętą pasami w foteliku. Do tego jeździ jeszcze w nosidle. Ale ja już nie mam siły im tłumaczyć ![]() ja bardzo sobie chwalę bazę Familyfix
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-12-06 o 11:05 |
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie chcesz smażyć ze względu na kp? bo ja już nie raz jadłam smażone mięso w spagetti
możesz spróbować na patelni na której nie trzeba oleju---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- bez sensu, nie wiem po co im ten fotelik |
|
|
|
#350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wracam do pracy bo jej nie mam, skończyła mi sie umowa i nie zamierzam niczego szukać przez najbliższe pół roku, chce być z małym, finansowo spokojnie damy radę z tym co ma tż
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
No to się teraz wnerwiłam, słuchajcie, kupiłam u babki na all legginsy, przy okazji do nich wzięłam body i spodnie dresowe, skoro i tak już musiałam płacić za przesyłkę. Zapłaciłam za przesyłkę priorytetową. Baba wysyła mi towar po prawie 2 tygodniach, nie informując nic o opóźnieniu. W poniedziałek wysłałam jej zapytanie, czy towar wysłany, we wtorek mi odpisała, że wysłała w czwartek. Doszła paczka, a tam data nadania - poniedziałek. Do tego brak legginsów, a baba słowem się nie zająknęła że czegoś w paczce nie ma. Więc znowu wysyłam maila co z legginsami, a ta mi odpisuje, że miały dziurkę więc ich nie spakowała i że mam podać nr konta to zwróci kasę
wysmarowałam jej odpowiedniego maila, pisząc uprzejmie acz stanowczo, że jest niepoważna i że oczekuje dodatkowo zwrotu przynajmniej różnicy między kosztem przesyłki priorytetowej a ekonomicznej, a najlepiej zwrotu całego kosztu przesyłki. Do tego poinformowałam ją, że jeśli zwróci tylko koszt legginsów rozważę odstąpienie od umowy kupna, czyli wtedy odeślę jej co kupiłam na jej koszt i ona ma obowiązek zwrócić mi kasę. Zobaczymy co zrobi. I jeszcze bym do tego inaczej podeszła, jakby mnie poinformowała, że legginsów nie ma, okazję miała. A tak to co ona, jelenia szukała? Więc jak coś zdecydowanie odradzam robienie zakupów u SZOPING_KIDS
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj przemyślał sprawę klocków i uznał, że jeszcze na nie za wcześnie, więc w czeluściach worka z prezentami znalazł ośmiorniczkę Lamaze.
To nie jest ośmionutka, tylko kolorowa, z piszczkiem w brzuchu i różnymi skarbami przyklejonymi do wszystkich odnóży. Jakaś z wcześniejszej kolekcji, do teraz schowana, śliczna. Spodobała się, ale po jedzeniu ciekawszy stał się smoczek. Cytat:
Pewnie uznałam, że w Smyku i tak nie będę robić zakupów i wyrzuciłam. ![]() Na pewno miałam też kupon do jednego sklepu w innej części miasta, ale ponieważ wózek, fotelik i to, co mieli w ofercie już miałam, to wyrzuciłam. Został tylko kupon do C&A, bo tam czasem robię zakupy, ale ostatnie dzidziusiowe przed porodem. Może po sezonie kupię kombinezon na przyszłą zmię, bo rok temu mieli śliczne, cieplutkie i przecenione chyba o 50%. W kartoniku znalazlam też katalog zabawek Fisher Price, ale nie wiem, czy to dobrze. Foteliki też mają.. A co mam zrobić teraz, skoro młodej jest ciasno w MC CabrioFix? |
|
|
|
|
#354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odkąd jestem z moim mężem to mówimy sobie, że się kochamy bardzo często. Nawet mi nie przyszło do głowy, że to wyświechtane lub coś w tym stylu. Chociaż mój mąż czasem patrzy na mnie i mówi - pamiętaj, powiedziałem ci, że cie kocham i stan trwa, nie odwołuje. To też jest miłe.A teraz jest jeszcze mały, któremu też ciągle mówimy jaki jest kochany, ważny, wyczekiwany... No, o króliku nie wspomnę ale też słyszy, że jest naszym sloneczkiem i ulubionym pasztecikiem ![]() A co do zasypiania - współczuję U mnie mały zasypia przed 20, budzi się na jedzenie tak ok. 1-2 (ale tej nocy np. pobudka była o 00.15), a później drugi raz tak 4h później, czyli tej nocy o 4.30, a zwykle ok. 6. już doczytałam, ale przerażające Cytat:
Zostań z nami ![]() -4 wygląda bardziej optymistycznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już chyba pisałam, że w tym roku moja znajoma miała stłuczkę jak przewoziła swojego ok. 6miesięcznego syna. Mały wypadł z fotelika bo go nie przypięła bo przecież jechała tylko 3km do swojej mamy. Dziecko wylądowało w szpitalu, na szczęście nic mu się nie stało. |
||||
|
|
|
#355 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie też masz śmeitanę w cyckach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
ale u mnie sypnęło śniegiem- no i ze spacerku nici....
i nie dam rady kupić upominku dla Małża, ani nic dla Niuni....smutno mi.... ale aby poprawić Wam humory pokaże Wam pomocnicę Mikołaja
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z zapchanym nosem u mnie i u synka
![]() wieczor po szczepieniu ciężki, mały był strasznie marudny chciał być tylko na rączkach. do tego pierwszy raz gorączkował musialam podac mu lek na zbicie temp, na szzescie w nocy temperatura już spadła sama czuję sie fatalnie ale musze sie trzymac. bo nikt sie synem za mnie nie zajmie ![]() muszę jeszcze udekorować ciasteczka bozonarodzeniowe, wczoraj robiłam na raty ![]() ![]() i dla Oskarka również Cytat:
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierd. wszyscy kórzy znajdują się w aucie powinni mieć zapięte pasy i rzeczy przewożone również powinny być przymocowane, przy byle hamowaniu może pospadać coś na dziecko.
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sobie bez tej bazy to nei wyobrażam jest super wygodna i do tego montaż dużo prostszy niż fotelika ![]() Cytat:
![]() Ja jadę w sobotę oglądnąć taki fotelik: http://allegro.pl/fotelik-key-1-chic...817241472.html Jeśli będzie dobry na młodego to kupimy Ale muszę jeszcze zobaczyć jak się pochyla i montuje do auta. Mam nadzieję, że będzie taki fajny jak wygląda Kolor jaki wezmę - paprika ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Dziś w nocy mały spał z nami. Jakoś tak niespokojnie spał więc go wzięłam do nas do łóżka bo jak przytulony to mniej się wiercił. W nocy zaczął lekko płakć bo mu smoczek wypadł. Znalazłam smoczek i wpychałam go do ust... męża Dopiero on się przebudził i mówi do mnie - ja nie chcę, daj młodemu. |
||
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji mikołajek
![]() do mnie również Mikołaj zawitał ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

.najważniejsze, że wszystko w porządku , dziękuję
mam nadzieję , że pierwsze moment minie 

, wczoraj policzyłam że od 3 miesięcy codziennie wieczorem mówię sobie "od jutra robię brzuszki" jeszcze nie zaczęłam 

), powiedziałam tylko jednemu człowiekowi, że kocham. Bardzo byłam zawsze oszczędna w takich deklaracjach uważając, że słowa wypowiadane za lekko i za często tracą znaczenie
I żeby antybiotyk pomógł, o ile zdecydujecie się go podać.