|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Maluchna30 poranne o 11:12?? Toż chyba raczej jakieś przedobiednie?
A tak a propos, ma jeszcze któraś rano mdłości z ? Bo mnie codziennie prawie rano wymiotuje, gdzieś tak z drugi miesiąc, nic przytyć nie mogę i już się zaczynam trochę denerwować bo ileż można... Chyba schudnę przez tę ciążę jak tak dalej pójdzie
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie chodzenia jak chinka i przytrzymywania podkładu udami. Masakra jakaś. co za różnica czy sam podkład czy z siateczką albo bawełną.
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja help...
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Ide sprzatac i obiecalam sobie, ze dzisiaj robie dziciaczkowe pransko, a jak wyschnie to i prasowansko bedzie.
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy po prostu leżeć jakoś na tym, nie wiem, gdybam tylko, okaże się jak urodzę w czym mi wygodniej będzie
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuchy.
Siedzę i czekam aż nadejdzie wielkopomna chwila zebrania się do gina ![]() Uff jeszcze dzisiaj czeka mnie poradnia dibetologiczna a potem same przyjemności czyli USG. Trzymajcie kciukasy bo dzisiaj wielkie ważenie małego człowieka i dowiem się ile to małe przybrało na masie. Hmm liczę że na 30 tydz to z 1400 powinna mieć.Okaże się ![]() Któraś z was pisała o drętwieniach-mi one strasznie dokuczają. Jakbym się nie ułożyła tak zawsze coś zdrętwieje. ![]() U mnie śnieg leży i wszędzie biało (Olsztyn) nie wiem czy fajnie bo już wiem ze zaraz to się breja z tego zrobi a jej nie znoszę Szaja a co on sobie tu w jajo leci ? Niech śpi dzisiaj na wycieraczce |
|
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki za cynk, lece na tv ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ale nie odklejasz ten tasiemki i masz wtedy podkłady bez kleju, odklejasz tasiemke - masz z klejem takie 2 w 1 bez majtek, tak całkowicie? no co ty.... |
||
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam
Dzisiaj zaczyna nam się 31 tydzień |
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
bishonka a jak warunki na drogach na północy?? pytam bo mój małżonek się akurat jutro rano wybiera do Olsztyna na szkolenie trzydniowe i się martwię czy go gdzieś po drodze nie zasypie
|
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to mi się widzi, że bez majtek, ale na leżąco, nie, że łazić bez po szpitalu. Jak tak podczytuję na wątkach gdzie laski już rodziły to piszą, że wygodniej się po prostu z tym leży. Serio nie wiem, ale w takim razie jaki jest powód, że to tego kleju tam nie ma?
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
U mnie dzisiaj 30 tydzień się zaczyna ![]() No i Mikołajki - ahh a mój synuś Mikołajek ![]() ![]() ![]() Znów dzisiaj kiepsko spałam, położyłam prezent od św. Mikołaja dla mojego mężulka i wyobraźcie sobie, że wstał i go kopnął i poszedł się szykować do pracy Jak wrócił do sypialni mówię mu hola hola co Ty kopiesz i on zapalił światło i tak się ucieszył jak dziecko A tam nic szczególnego jego ulubione piwko Guinessek i bokserki ![]() Aż mnie do kina dzisiaj zabiera na zmierzch ![]() Miłego mikołajkowego dnia!
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet majtki mozna sobie tylko sciagnoac np ponizej kolan zeby wrazie czego, maluch zapłacze czy nagłe siusiu to mozna sobie je szybko podiagnac i jestes gotowa na wstanie z łóżka. ale moze ja zle rozumuje
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37995804]A to położna walnięta jakaś, bo jest doskonały sposób, niebolesny! na zastoje
i to mi własnie w szpitalu położne powiedziały - przed każdym karmieniem idziesz pod prysznic gorący na piersi, by ciepło otworzyło kanaliki i nadmiar mleka spłynął, potem karmisz, a aby nie robił się nawał - zamrożona pielucha na piersi, ile chcesz 10 minut czy godzinę, ma ulgę przynieść. Pomaga prędko, i nie boli.a Ja bym mu może i wybaczyła wyzwiska, ale tego, że usłyszałam stek wylgaryzmów łącznie z cudownym na koniec "wypier....laj" - wykrzyczanym przy Agatce - nigdy. Dziecko w szoku, myła w łazience zęby, wzięłam pod pachę bo nie bardzo wiedziałam, co zrobić. Ryczałam jak durna, mała wystraszona bo tego nie ogarniała, tłumaczyłam że mam katar i dlatego łezki lecą. A wiecie, o co zostałam potraktowana jak szmata? O to, że wczoraj wwłosy farbowałam i na drzwiach znalazł kropeczkę z farby - grubości 1mm na 3mm. Nie chcę go widzieć na oczy, wracałam z przedszkola i się minęliśmy, obcy człowiek. Ja nie pozwolę by dzieci wychowywały się w takiej atmosferze. Że nie wspomnę już, że to regularna przemoc domowa. ------------------------------------------ W związku z tym szukam chętnej do porodu która idzie ze mną? nie chcę sama.A tu fajny plan porodu znalazłam do wypełnienia: http://www.szpitalzelazna.pl/userfil...planporodu.pdf[/QUOTE] Az mnie zmurowalo.... Na pewno piszesz o tym samym czlowieku???? Co mu odwala :/ Jak cos moge isc z Toba beda jaja jedna rodzi druga na wylocie hahTrzymaj sie babo dzielna
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
wpadłam się przywitać Nadal leżę i na lekach co 2 godziny (w ubiegłym tygodniu nawet co 1,5 godziny, bo skurcze mnie brały). Trochę się martwię, bo brzuch mam niżej niż miałam (a to dopiero 33 tydzień skończony), dzięki czemu do wc chodzę co 20 minut ;-) Torbę już spakowałam, ale chciałabym dotrwać do stycznia.Ciekawe czy któraś z nas urodzi w Święta albo Nowy Rok ;-) |
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale właśnie o wietrzenie mi chodzi |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a kupujecie rożek?? usztywniany kokosem, czy nieusztywniany??
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
M Kurcze czekam na kuriera o 8 wzial paczke w katowicach no to ile moze jezdzic..... A chcialam wyjsc bo potem tak po ciemku nie lubie wracac... Jak mieszkalam u rodzicow to byl portier albo znajomi sasiedzi a tak teraz to dupa nikogo tu nie znam portiera nie ma i musze czekac...
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
nie kochana, prawko dwa lata temu robiłam, a teraz razem z Pstryczkiem nałogowo nabijamy sie z kurasantów z Nauki jazdy na TVN TURBO
![]() ja mam nieusztywaniany, podobno lepiej sie w nim dzidziusia czuje. Kupiłam głównie po to, zeby w czasie odwiedzin stosowac- wiadomo, ze nie same doswiadczone dzieciowo osoby przyjdą mojego syniola oglądac to bałabym sie bez rozka dac na rece. A takim nieusztywnianym nawet w wózku możesz przykryc albo rozłozyc i na nim malucha połozyc |
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
![]() ja po wizycie Majusia nadal jest dziewczynką, ja nic przez 3 tygodnie nie przytyłam, ba! schudłam 0,5 kg, za to Maja waży 2800 i ma długie nóżki (stwierdzone, że po mamusi). Wymaz do badania oddany. Lekarz chyba nie przewiduje mojego porodu przed świętami bo mi kazał przyjść 27-28.12 ![]() Wczoraj przyszedł św. Mikołaj, Karinka najpierw się cieszyła tak, że aż buzię otwierała i podskakiwała ale jak go zobaczyła to się speszyła i po tym jak dała mu cześć to się tak we mnie wtuliła, że nawet na prezenty nie chciała patrzeć Ale jak sobie Mikołaj rozdał prezenty i poszedłto powolutku zaczęła się cieszyć . Do 22 bawiła się ciastoliną, więc prezent się udał (dziś też od rana). Jak leżała w łóżku to stwierdziła: Mamusiu, ten Mikołajek nie wiedział, że trzeba ściągnąć buciki, on miał brudne buty, nie ściągnął... On nie wiedział, że trzeba ściągnąć? Zbulwersowane biedne dziecko, że Mikołaj wszedł do pokoju w nówkach gumofilcach Ehhh...Mikołaj i dla mnie miał prezent - do tych pędzli dokupił mi tusz i słodycze ![]() Małż z prezentu też zadowolony Kupiłam sobie dziś świąteczny obrus w Biedronce za 19,99 taki czerwony z reniferami
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
byla u mnie teraz znajoma po kosmetyki z Avonu i opowiadała o naszej wspolnej kolezance- jej synek ma 5 mies i wazy 9,4 kg
|
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam i taki nieusztywniany i usztywniany ale nie kokosem, tylko gąbką. Ja stosowałam tylko dla gości rożek i do karmienia więc wolałam ten usztywniany. Przykrywałam kocykiem lub kołderką. Dobrze, że miałam 2 bo jak Mała ulewała to miałam 2 na zmianę.
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to zrobiłas ze waga sie w miejscu zatrzymała? sekret zdradz bo ja za tydzien ide i az sie boje wczoraj wieczorem przed pólnocą wciągnełam opakowanie sledzi i dwie bułki |
|
|
|
|
#2485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37995804]. Ja bym mu może i wybaczyła wyzwiska, ale tego, że usłyszałam stek wylgaryzmów łącznie z cudownym na koniec "wypier....laj" - wykrzyczanym przy Agatce - nigdy. Dziecko w szoku, myła w łazience zęby, wzięłam pod pachę bo nie bardzo wiedziałam, co zrobić. Ryczałam jak durna, mała wystraszona bo tego nie ogarniała, tłumaczyłam że mam katar i dlatego łezki lecą. A wiecie, o co zostałam potraktowana jak szmata? O to, że wczoraj wwłosy farbowałam i na drzwiach znalazł kropeczkę z farby - grubości 1mm na 3mm. Nie chcę go widzieć na oczy, wracałam z przedszkola i się minęliśmy, obcy człowiek. Ja nie pozwolę by dzieci wychowywały się w takiej atmosferze. Że nie wspomnę już, że to regularna przemoc domowa. [/QUOTE] no to przegial pale na calej lini ![]() nic dziwnego ze jestes taka cieta na niego - nie daj sie, zreszta kto jak kto ale Ty to twarda kobitka jestes Cytat:
![]() Cytat:
ja mam nieusztywniany
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie moj tata zawsze byl mikolajem i zawsze sie go balam bo nie poznawalam A jaki ten obrus bo ja tez chce jakis swiateczny ale wszystkie takie drogie :/
|
|
#2487 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już już. Dla bliźniaczek: http://allegro.pl/alex-piankowe-☠☠☠☠☠☠..817241019.html rózne wersje są, do 30zł spokojnie kupisz. A może laleczki Evi? fajne są: http://allegro.pl/mzk-evi-z-pieskiem...790487919.html tu od tego sprzedawcy dużo: http://allegro.pl/listing/user.php?s...i&us_id=446359 A sprzedawcę polecam, zamawiałam kilka razy, on w ogóle sklep ma wpisz w google mazakzabawki - naprawdę fajne ceny Dla chłopców 5/6 lat: http://www.smyk.com/adamigo-sokole-o...y-dla-dzieci-p fajna gra dużo zabawy przy odnajdywaniu obrazków.http://www.smyk.com/alexander-nawlek...y-dla-dzieci-p to fajne, na czas i zręcznościowe http://www.smyk.com/skaczace-czapecz...y-dla-dzieci-p A dla 2,5 latka pewnie, jak najbardziej mały majsterkowicz Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja sobie mogę być twarda, ale tu o małą chodzi - JAK ja jej mam takie zachowanie wytłumaczyć, no jak? mnie się w głowie nie mieści w ogóle, jak można takim mięsem przy dziecku rzucać i to do mamy dziecka. Nie ogarniam, zwyczajnie. A następnym razem - co? uderzy mnie?
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesników mi sie zachciało
![]() to ide robic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

A tak a propos, ma jeszcze któraś rano mdłości z
? Bo mnie codziennie prawie rano wymiotuje, gdzieś tak z drugi miesiąc, nic przytyć nie mogę i już się zaczynam trochę denerwować bo ileż można... Chyba schudnę przez tę ciążę jak tak dalej pójdzie

W sensie, że jak majtek nie pozwalają zakładać, albo jak się leży i wietrzy
to wtedy wygodniej jak tego kleju nie ma 
i trudniej bo Agatka wszystko widzi, tak to można walizkę za drzwi wystawić i już, tylko jak to dziecku wytłumaczyć 

szkoda by mi było materaca za ponad tysiaka 

, u mnie 32.
i to mi własnie w szpitalu położne powiedziały - przed każdym karmieniem idziesz pod prysznic gorący na piersi, by ciepło otworzyło kanaliki i nadmiar mleka spłynął, potem karmisz, a aby nie robił się nawał - zamrożona pielucha na piersi, ile chcesz 10 minut czy godzinę, ma ulgę przynieść. Pomaga prędko, i nie boli.
Ale jak sobie Mikołaj rozdał prezenty i poszedłto powolutku zaczęła się cieszyć . Do 22 bawiła się ciastoliną, więc prezent się udał (dziś też od rana). Jak leżała w łóżku to stwierdziła: Mamusiu, ten Mikołajek nie wiedział, że trzeba ściągnąć buciki, on miał brudne buty, nie ściągnął... On nie wiedział, że trzeba ściągnąć? Zbulwersowane biedne dziecko, że Mikołaj wszedł do pokoju w nówkach gumofilcach