|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
co do tematu L4 - moja ginekolog już 5razy chciała mi dać zwolnienie (czyli na każdej wizycie
)... raz bo byłam przeziębiona, potem bo bolał mnie brzuszek , potem bo kręgosłup - ja nie tyle się skarżyłam co pytałam wtedy czy to normalne - a jak dla mnie normalne to po prostu taki urok ciąży i żyje się dalej ... poza tym ja się nie nadaje do siedzenia w domu... to jest dziwne ale jak mam za dużo wolnego czasu to z niczym nie mogę się i tak wyrobić ... pamiętam jak jakoś 2 lata temu miałam jednocześnie TRZY prace na pełny etat plus przygotowania do ślubu które trwały pełną parą plus egzaminy w szkole i pisanie pracy licencjackiej ... i wiecie co? spokojnie dałam radę z wszystkim ... a teraz ma jedną pracę i nie mogę się z niczym wyrobić ... ehhhh... no jak nic trzeba mi znaleść dodatkową robotę - nawet mam już pomysł! ale nie mam uprawnień - damy radę ![]() jeszcze 1h i do domu... mąż dziś nie ma załatwień więc doszedł do wniosku że zrobi obiadka ehhhh... lasagne z sałatą/surówką ..co do mikołaja - u nas było ich 4rech od rana oblężenie! a słodyczy nie przejem do świąt ! są plusy pracowania z dziećmi ...ale jakby się trafił jakiś swięty co rozdaje wygrane kupony lotto - biorę w ciemno i w ilościach hurtowych!
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Co do słodkości to właśnie zobaczyłam filmik KatOsu i będe robic ... precle
U mnie dziś bigosik. Tata zrobił jak przyjechał z trasy. Kupiłam bułeczki i będziemy z mężem wcinać. Aż mu się oczy zaświeciły jak mu wczoraj powiedziałam co przywiozłam. Ostatnio zaś mam bzika na punkcie pierogów z grzybami i kapustą. Kupuję je w Carrefourze, są w takim żółtym opakowaniu. Wpierw je gotuję, a potem podsmażam na patelni. Pycha!
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
wow. podziwiam.
ja po 9 miesiacach pracy na 1,5 etatu padalam na ryj. fakt ze mialam wtedy jeszcze jakies zlecenie, ale i tak samo pracowanie codziennie od 8 do 21 + sobota 9-15 + w niedziele to zlecenie.... chodzilam na rzesach.
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - 1/2 kg maki posiekac z 25 dag masla - 5 dag drozdzy rozpuscic z 3 lyzkami cukru, dodac do nich 5 lyzek mleka - rozczyn drozdzy dodac do maki, do tego 2 cale jaja, plaska lyzeczke proszku do pieczenia i szczypte soli - zagniesc ciasto (kilka mnut) i wlozyc na 2-3 godziny do lodowki - z ciasta robic male kulki i walkowac w rece (formowac) na male rogaliki (ja robie takie tylko podluzne, len jestem) - obtoczyc je w cukrze (dookola, gdyz w ciescie prawie nie ma cukru) - wykladac na blache wylozona papierem - piec ok. 20 minut w 180 stopniach. z porcji wychodzi ok. 60 rogalikow (2 blachy po 30 sztuk) ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#937 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szkołe rodzenia, fajnie że dostaliscie prezenty a ta historia masakra, 9mc czekac na dziecko a potem dupa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok czesc nadrobiłam
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() strippi zdrówka, kuruj się !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-12-06 o 14:37 Powód: ? |
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr zmywarka mi cos nie domywa... tzn. myje, ale zostawia w kubkach takie grudki, jak piasek
![]() co robic? ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- mokre druga blacha wyszla jeszcze bardziej puszysta, pewnie przez to, ze z 10 minut czekaly na blacie na swoja kolej ![]() kurcze zezarlam juz 10 rogalikow, pojdzie w tylek jak nic ![]() i chyba dlugo z Wami nie posiedze, znowu bola mnie plecy
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
dobra nadrobiłam
wróciłam z wizyty wszystko dobrze ! mój synek waży już 1370 gram! i wymiary odpowiadają 29 tyg co by wskazywało na 21 luty termin masakra albo urodzę kloca albo sporo przed terminem . udko ma 55,9 mm czyli cała noga ok 11-12 cm leży główką w dół, nogi ma po lewej stronie żeber czy tak jak myślałam to on mi tam smyra. i okazało się że mam łożysko z przodu! czyli niby słabiej ruchy czuje tak? jak to jest słabo to ciekawe jak jest mocno serduszko puka 144 razy na minute. widziałam rączki, stópki, dziurki w nosie, pan doktor ( ja nie ) widział nawet powieki jestem happy
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahaha.... a ja nawet nie zauwazylam
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje wizyty i duzego chlopaka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
uwielbiam lasagne
|
|
|
#942 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za rady ![]() Cytat:
jesteś diablicą ![]() za słodyczami aż tak bardzo nie szaleję, ale domowe wypieki uwielbiam A dzisiaj jaka akcja. Byłam w mięsnym, zachodzę tam raz na miesiąc, kupuję 15-20 deko szynki (bo mają dobrą) i wsio. Ekspedientka (taka chamsko-sympatyczna) zawsze sobie ze mnie żartuję że zaszalałam z zakupami Dziś było podobnie, więc kolejny raz jej tłumaczę, że mąż nie je mięsa, a ja sporadycznie, a teraz muszę trochę podkarmić moje nienarodzone jeszcze dziecię. Na co ona spojrzała i mówi: 'o, a chcesz łóżeczko dla dziecka? za darmo'. Ja na to że będę miała, więc dziękuję. A tu nagle babka za mną: 'ale ja chcę, bo synowa w styczniu rodzi'. I tym sposobem "załatwiłam" kobitce łóżeczko w mięsnym
|
||||
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja się umówiłam na usg na 17 grudnia, na 3d
|
|
|
|
|
|
#945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie juz na 1 wizycie pytała czy potrzebuje zwolnienia, jak przez kilka wizyt jej odpowiadalam ze nie to teraz nie pyta ale jakbym poprosiła na pewno by dała![]() Cytat:
dzięki! a można dodać dżemu jakiegoś do tych rogalików? czy nie próbowałaś?Cytat:
wiec nastawiam program ze środkiem do mycia i znów ładnie myje. Kiedy swoją myłaś?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() dobre z tym łózeczkiem
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh i moja babcia tez takie dwa rogaliki (robione moim sposobem) sklejala razem, wlasnie z marmolada po srodku ![]() ale ja wole same ale jak to srodkiem do mycia? masz na mysli puscic pusta zmywarke? i jaki to plyn do mycia? ja nigdy tak nie robilam ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- prezent swiateczny? ![]() pochwal sie pozniej zdjeciami
|
|
|
#947 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
o kurczę , to masa czasu .... mam nadzieję ,że będzie ok. choć jak to mocne bóle i regularne -to poszłabym wcześniej.....
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje synka !!!!!! ![]() ......no nie Cytat:
poproszę namiary na tą położną - niech poinstruuje mojego tż - nigdy nic nie dostałam . . czyli w marcu należą mi się 3 prezenty + odsetki !!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wow , duuuuuży !!!!i mi nie zacytowało wszystkiego ....... więc z pamięci : któraś pytała o zabawę choinkową - pierwszy raz słyszę , u nas czegoś takiego nie ma .... ninka dzisiaj ma przedstawienia , przychodzi mikołaj , my- rodzina jako publiczność a ona solistka - śpiewa, tańczy i mówi jakieś wierszyki .... ale ubrana ma być elegancko . w okolicach świąt - jasełk ato się dowiem jaką rolę dostała - i wtedy przebranie (ona się nadaje na wściekłego aniołka ) .a tak to potem karnawał... była już nietoperzem, kłapouchym ,batmanem . Teraz mówi coś o walczącej księżniczce - ale jeszcze jest czas .....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-12-06 o 15:08 |
||||||||
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tutaj w DE wedliny sie kupuje na plasterki, pamietam, jak jeszzce kilka lat temu bylam zszokowana i wstydzilam sie poprosic o 2 plasterki szynki... teraz to normalka (mama moja to kupowala na dekagramy kilka rodzai, 200 g tego, 300 tamtego
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero jestem na 24 stronie, ja nie wiem kiedy Was nadrobię...
Witam się w mroźnym 22 tygodniu. Z tego co doczytałam to są tutaj moje krajanki, ja też z Zamojszczyzny Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie u położnej i nienawidzę tego babska, to jakaś nadwrażliwa jędza nie położna. Jak jej się przyznałam, że pozwalam sobie od czasu do czasu wypić kawę rozpuszczalną to myślałam, że mnie pobije. I tu moje pytanie do Was czy też macie coś takiego, że musicie chodzić na takie spotkania? Ona mi kazała co tydzień. Chyba ją popierniczyło! Czy ja mam taki obowiązek? Ja nie rozumiem tego. Dla mnie to paranoja jakaś. |
|
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np taki : http://www.finish.pl/finish-fusion-p...er-cleaner.php albo innych firm i wstawiasz to pudełeczko do pustej zmywarki i nastawiasz probram i myje ci tym płynem pustą zmywarke Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki moje kochane
Cytat:
![]() no to mamy klocki ![]() ![]() no leżę, leżę raz tylko byłam na dworze w sobotę :/ i parę dni temu po farby, ale castoramę mam za ulicą, a jechaliśmy autem także cały czas w domu jestem :/ Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam. Mieliśmy iść razem po Julcię do przedszkola, ona miała tam mikołaja i chciałam posłuchać jej opowieści. Potem mieliśmy jechać do teściów i mają być wszyscy i dziadek (teściu) przebrany za mikołaja. Dzieciaki (3) miały dostawać prezenty. Niestety zostałam w domu, bo fatalnie się czuję nie chciałam zarażać. Tak mi zależało by być w ten dzień z moją córcią, świętować, widzieć uśmiech na jej twarzy ![]() ![]() a tak siedzę sama w domu. Potem Julcia idzie do babci i tam kolejne prezenty dla niej, a ja zobaczę ją przed 20:00 jak przyjdzie do domu i zaraz będzie szła spać. Rano dostała od nas prezent, ale mam dla niej jeszcze jeden zapakowany, więc tyle się nacieszę. Ale tak chciałam świętować razem z nią ![]() (i znowu ryczę ehh)
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 22 tydz a po co/ i co ona ci robi?Cytat:
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję na chociaż jedno ładne zdjęcie (pozazdrościłam Lunce zdjęć Pucka , ale też ma być płytka z nagraniemCytat:
niezły ubaw ze mnie miały, a ja z nich ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() albo opisowo napisz na liscie co to
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka
Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
|
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję wszystkim ujawnionych dzieciaczków i udanych wizyt
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

... poza tym ja się nie nadaje do siedzenia w domu... to jest dziwne ale jak mam za dużo wolnego czasu to z niczym nie mogę się i tak wyrobić
jakis dziwny czy co
mój teścio jest w Niemczech (bo ty tam mieszkasz prawda
pół dnia przespane, nie mam sił na nic, a najgorsze że jutro kończę 28 tydzień i miałam zrobić glukozę i znowu nie pójdę, bo gdzie z gorączką... masakra po prostu.. ciągle coś
Opowiadała też, że w swojej karierze (25lat) miał 2 przypadki ciązy urojonej. Jeden skrajny: Ponad 20 lat temu, kiedy USG nie było jeszcze powszechne i przyjechała pacjentka z regularnymi skurczami, wielkim brzuchem i pęczniejącymi piersiami...Ona bada i nie moze wyczaic jak dziecko jest ułożone, bo wszedzie twarde, jako niedoswiadczona polozna zawołałą lekarza ten tez nie moze wyczuć gdzie głowa, gdzie nogi...Miała już iśc na cesarkę, ale okazało się, ze ciąza urojona....Nie ma dziecka, chociaż wszystkie symptomy miała- wielka macica, biust, itp. Nawet była na 3 wizytacj u lekarza i miała karte ciązy....Zamiast na porodówkę pojechała na psychiatrie, podobno kobietka po 3 poronieniach
za szkołe rodzenia, fajnie że dostaliscie prezenty
i kazda stara sie miec 

05.07.2008 

. czyli w marcu należą mi się 3 prezenty + odsetki !!!!!