|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Może to ten stres na niego działa,że kiepsko z kasą, a dzidzia w drodze.... Sama nie wiem co w Twoim Tż siedzi,ale mam nadzieję,że znormalnieje ![]()
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec by się tak szybko nierozmroziły, tymbardziej jak teraz mróz za oknem
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-12-06 o 15:39 |
|
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Eliza bardzo współczuję. Nawiązując do Twojej wypowiedzi uważam, że jesteś niesprawiedliwa twierdząc, że nie mogą się na ten temat wypowiadać osoby, które tego nie przeżyły. Z resztą nie ma co ciągnąć dalej dyskusji, tak tylko chciałam skomentować ten jeden wątek, bo reszta to kwestia ponad wszystko indywidualna.
Colorblue fajnie, że wszystko dobrze ten lekarz chyba sam nie wiedział co mówi, ale mi się wydawało jak to czytała, że to o dziewczynce |
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Adunia: mój adres to: Łysa Góra
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam chwilę odpocząć, położyłam się koło męża i zaś przespałam jakieś 2.5h
Co ja ostatnio mam z tym spaniem ?
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Haha, to przylece na swojej miotle, zjemy truskawy i polatamy razem po Sienkiewce
![]() Lece na korki! Caly dzien wody nie mam wiec potem do babci TZta zeby mnie nakarmila jakos porzadnie! |
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobre ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok I mi się wydaje, że jednak będzie dziewczynka
|
||
|
|
|
#430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są pogrzeby ale wiem też, że wiele matek miało problem aby pochować swoje dzieciątko. Cytat:
Cieszę się, że z Maleństwem wszystko dobrze! Będzie dziewczynka Cytat:
Ja mam jeszcze od wczoraj koktajl malinowy za chwile sobie naleję -------- Odebrałam wyniki Krew w porządku choć trochę mi spała hemoglobina (ale nadal w normie nawet dla nie-ciężarnych) i czerwone krwinki (ale również w normie z tym, że już tylko dla ciężarnych). Trzeba wziąć się za większe pochłanianie żelaza A w moczu mam b. liczne fosforany bezpostaciowe , nabłonki płaskie 1-3 wpw, krwinki białe 1-2 w p.w., flora bakteryjna nieliczna w p.w. nie wiem co to znaczy no i pH z 5 skoczyło na 7
|
|||
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy... badań nam nie zrobili, bo "za wcześnie" i połowy rzeczy nie byłoby możliwości sprawdzić. wyznaczyli nam termin na 19stego. zła trochę jestem, bo przy rejestracji kobieta pytała o termin itp i myślałam, że tak wyznacza, żeby było ok ....
ale to najmniejszy problem. wracając zrobiliśmy malutkie zakupy, a mnie po kilku min zaczął boleć ten brzuch .... jak wysiedliśmy pod domem, to nie byłam w stanie wejść po schodach. zadzwoniłam przerażona do mojej gin, najpierw kazała jechać od razu do szpitala, ale powiedziałam jej, że jak leżę to przestaje, to kazała leżeć i nie wstawać i spróbować dojechać do niej jutro ... a jakby bolało przy leżeniu też, to do szpitala. masakra ... nie wiem, czy aż tak można sobie coś ponaciągać, czy to coś złego ... |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do badań to jakaś porażka. Zero poszanowania dla czyjegoś czasu. Dobrze wiedzieli na jakim etapie ciąży będziesz |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
i po wizycie. szybko i jakos tak nijak. niby fajnie, ze wszystko ok, a z drugiej strony nic nowego nie wiem...ehh. weszlam do gabinetu, cisnienie, waga, jak sie pani czuje, prosze sie polozyc i odslonic brzuszek. to po co ja nogi golilam...hehehe. w ogole mnie nie bada na fotelu, a jak jakis stan zapalny albo cos? usg: mierzyl, milczal, w sumie to nawet mi nie pokazal. wszystko w porzadku, dzidzius rosnie, to jakis 15 tydzien wedlug usg. dostalam jakis smieszny wydruk, ale zamiast dziecka tabelka z roznymi pomiarami, z ktorych nic nie da sie wywnioskowac
jedyne co wyczytalam to lozysko na scianie przedniej. pytalam o plec, ale nie chcial nic powiedziec, stwierdzil, ze za wczesnie, ze moze kolo 20 tygodnia cos bedzie widac. na nastepnej wizycie zleci mi kolejne badania, bo do tej pory tylko raz je robilam. wizyta ekspresowa 100zl w dupie :P L4 nie mogl wypisac, bo mam do 12go (przesuneli wizyte), wiec kolejna wizyta 17go i wtedy dostane zwolnienie od 12go...ciekawe czy znow bede musiala placic. kurcze chodze do niego co 2 tyg. i zupelnie nie widze w tym sensu jakos mi teraz nijak. moj tz sie smieje, ze sie smuce, a moglam go o wszystko pytac, (placisz, wiec pytaj!) tylko jak tam wchodze to o wszystkm zapominam, a jak juz pytam to i tak mi nic sie nie dowiaduje, bo na wszystko jeszcze czas.na koniec fajna pani z recepcji zapytala czy to brzuszek ciazowy (czyli widac!!!) i dostalam 5 torebek od pampersa - wewnatrz broszkurka, plyta cd i pieluszka. stwierdzila, ze mam sobie pieluszki odlozyc no i tyle...znow wiem, ze nic nie wiem ale najwazniejsze, ze wszystko ok ![]() |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój za każdym razem zagląda.A na usg wszystko widzę bo mam swój monitor ![]() No ale tak jak piszesz, najważniejsze, że z dzieckiem w porządku! |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ból szybko minie i oby obeszło się bez kolejnej wizyty w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Tylko Twój gin jakiś dziwny, że nic Ci nie mówi, nie zbada co porządku, nie da zdjęcia Może warto zastanowić się nad zmianą ??--- Trzymam za resztę dzisiejszych wizyt i czekamy na relacje ![]() Dziś chyba najwięcej wizyt - 6 + nadprogramowa Colorblue Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-06 o 16:41 |
||
|
|
|
#436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rano wstałam sikać, ledwo zasnęłam mężuś mnie budzi "Kochanie, a która to moja szczoteczka?" Zmieniłam wieczorem przed samym snem jego rozczłapaną na nówkę, IDENTYCZNA tylko nowa, ten sam kolor, ta sama firma - granatowe. Druga w pojemniku pomarańczowa moja i jaskrawo-zielona też moja miękka. Tydzień się w nich nie gubił, ja nie wiem, czy on kolorów rano nie odróżnia? Cytat:
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fakt dziwne, że nie bada na samolocie tymbardziej, że badania robiłaś tylko raz bo wtedy mógłby coś z badań wywnioskować ![]() Najważniejsze, że z maluchem OK
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się chyba udziela spanie męża, bo z niego to śpioch niemożliwy
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
później Was nadrobię chcę tylko napisać, że na wizycie wszytsko super
![]() maluszek zdrowy, tp na 16.06, płci nie zgadywał
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam mocno! Cytat:
Cytat:
![]() że z dzieciaczkiem wszystko w porządku!!
|
|||
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
witam
zaras was troszke podczytam bo długo mnie nie było mam jednak do was pytanko czy mialyście taki ból brzucha wysoko prawie pod zebrami ? jak by jakas kolka trzymała bo mnie tak boli od dluższego czasu lekarz powiedizął ze to zoładek przeszłam na diete biore leki a tu boli caly czas juz nie wiem co to moze byc ?
|
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie gdyby bylo cos nie tak, to mowilby, a tak to w kolko powtarza, ze wszystko ok i moze chce zebym sie tego trzymala? bo ja panikara jestem...wiec moze to jego sposob na to, zebym wyluzowala i w koncu mu zaufala? Cytat:
juz kiedys mi mowil, ze tylko przyjde po druk. po co tak czesto usg, jak i tak nic nowego nie uslysze hehe.
|
||
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniolek ma pytanko, jak się wchodzi w kto nadał wiadomość, tylko nie potrzebuje linka tylko takie krok po kroku??
|
|
|
|
#447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przytulam Cię mocno..ALe kurde jak jest źle to powinno się wspierać nawzajem a nie jeszcze dołować...Ten Twój chyba o tym zapomniał![]() Cytat:
Nie wiem jednak co to może być.
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eliza
cieszę się, że się odezwałaś. zastanawiałam się, co u Ciebie. dobrze, że udało się Wam wszystko zorganizować.no tak by wychodziło ... ale okazuje się, że na badania połówkowe za wcześnie nawet płci nie znam wrrrCytat:
weszłam, położyli mnie, nasmarowali żelem do usg, lekarz zaczął wpisywać dane, włączył usg, powiedział że maluszek odwrócony tyłem i ciężko będzie zbadać, popróbował go odwrócić, i po chwili stwierdził że za wcześnie i tak, żeby za dwa tyg przyjechać, a że jest odwrócone to nawet nam płci nie powie .... bez sensu. ale dziś po tych bólach mam taki nastój depresyjny, że wsio mi jedno, mogę jechać za dwa tygodnie ... Diabli i Mysia ---> super, że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwazaj na siebie i maluszka,i spokojnie sobie lezcie i odpoczywajcie,a ciocia bedzie trzymac zeby wszystko bylo dobrzeCytat:
A co racja to racja trzeba o wszystko pytac,ale nie bede sie wymadrzac bo ja tez taka ciamajda jestem ze zawsze zapominam o co chcialam zapytac a pozniej mam pretensje sama do siebie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Co ja ostatnio mam z tym spaniem ? 

Wiem, że są pogrzeby ale wiem też, że wiele matek miało problem aby pochować swoje dzieciątko.
za chwile sobie naleję