Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 17:31   #481
Katate
Raczkowanie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Mikołaj był, ryku nie było
Ale minę miał przejętą i zero uśmiechu.
No ale cóż, pierwszy mikołaj w życiu

Zobaczę co się wydarzyło
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:31   #482
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja o płci dowiem się dopiero po Nowym Roku, a wtedy na misia już szansy nie będzie
Może jak zostaną jakieś nadprogramowe pieniążki (chociaż wątpię) to zainwestuję w Czesława
eee, po nowym roku pewnie w Rossmanach dalej beda lezaly rok temu bylo wielkie halo na allegro na poczatku, a pozniej byly dostepne bardzo dlugo.

a co do faceta, to wystarczy, ze zaczniesz pisac z jakims kolega poskutkuje na pewno ;d
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:32   #483
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie wróciłam

Zacznę od tego,że trafiłam na dość nie miłego lekarza:/
Bez zbadania mnie,bez sprawdzenia już chciał zostawiać w szpitalu.
Ja mówię do niego,żeby chociaż sprawdził czy jest potrzeba. A on do mnie,że jak boli brzuch to jest potrzeba..Ja do niego ,że rozumiem owszem,ale nie każdy ból brzucha jest powodem do hospitalizacji:/
DObra z łaską mnie przebadał, zrobił usg i na samolocie..
Powiedział,że z tego co widzi to nie ma przyczyny tych bóli,szyjka ok,macica ok,plamień nie ma, w środku na usg też ok,nie widać krwawień w środku ani nic... Tym razem dzidziuś mniejszy o 4 dni niż z OM wynika,ale wszystko ok. Serce bije,rusza się i nic się niedzieje..
Mimo wszystko chciał mnie zostawić tak o w szpitalu, ale stwierdziłam,że skoro nic się nie dzieje to chcę wracać do domu.

Ale najlepsze.. robi mi to USG i pyta:

On- chłopczyk czy dziewczynka?Wie Pani?
Ja- no nie wiem
On- To ja Pani nie powiem
Ja-
Ja- mam 2 synów i tak czuję,że będzie 3 siusiak
On bada,bada i po chwili: Rozumiem,że męża Pani nie ma???
Ja- ???? Jak nie mam jak mam
On- No to albo Pani męża nie ma,albo mąż nie ma siusiaka skoro mówi Pani,że będzie 3 siusiak
Ja- Chodziło mi o to,że 3 syn...
Ja- No ale widział Pan tam coś czy nie?
On- Nie widziałem..
Ja-
On- ale wszystko jest pokazane na zdjęciach

Oczywiście zdjęć mi nie pokazał, nie dał i powiedział,żebym nie liczyła,że te wizyte mi wpisze w karcie ciąży

Ehhh ale z jego głupiej gadki wywnioskowałam,że będzie jednak ten chłopczyk...

No męża nie było przez tydzień, a w piecu palić trzeba było
Dobrze, że wróciłaś
ale lekarz - porażka, w ogóle mam wrażenie, że żeby zasłużyć na przychylność ginekologa - trzeba mu to za to często zapłacić, inaczej dyskutuje w taki głupi sposób, co mu szkodziło, jeśli coś tam widział, a na pewno widział, powiedzieć?! ehhhh no ale najważniejsze, że z Wami wszystko OK
Stary 2012-12-06, 17:33   #484
vil84
Wtajemniczenie

Color, nie zacytowało mi Cię chyba wcześniej cieszę się, że jesteś i że wszystko ok

aaaa i na wypisie mi napisali "łożysko na ścianie przedniej" ---> czyli dobrze czy źle? bo ciągle mi mówili, że za blisko szyjki

i chyba coś źle pomierzyli, bo jakby dzidzia faktycznie ważyła 366 g to by była norma na 22 tydzień

Jenny !!! proszę o dopisek na pierwszej str odnośnie wizyty 19stego że połówkowe, jakoś dostojniej brzmi i fajnie będzie wyglądać, bo będą trzy w tym samym dniu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:37   #485
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój ciągle gada o Justynie. Justyna gra z nim w jednej drużynie w piłkarzyki (w przerwach w pracy) i nawet wygrywają, bo wymiata bo ma 3 braci i piłkarzyki w domu. Justyna jeździ do pracy na 2 kółkach czyli na motorze, a temu aż się oczka świecą ... ale wiem, że nie mam o co być zazdrosna
Kiedyś się umówiłam z kolegą z byłej pracy (męża aktualnej, ale inny oddział) na kawę i mówię, że idę z Pawłem na kawę, to zapytał dlaczego się tłumacze. Powiedziałam, że nie chcę jakiś tajemnic bo to kolega, a znam go dłużej niż męża Powiedział "idź". Też zazdrosny nie był, czasami Paweł na wycieczkach firmowych każe mnie pozdrowić, to grzecznie przekazuje.
Kiedyś, na samym początku związku powiedział mi jedno zdanie "Do miłości i wierności nie da się zmusić" i coś w tym jest. Ja mu ufam, on mi chyba też, chociaż jak chciałam iść do kina z kolegą z aktualnej pracy, bo on nie miał czasu a kolegi żona nie chciała iść na ten film to mnie ochrzanił, że do kina się z kolegą nie chadza. No i znalazł czas na kino
Bardzo mądre zdanie.
Ja swojemu ufam. Wiem, że się nie znają, nie widzieli i raczej szans nie ma. Dlatego też odpuściłam. Najbardziej bolało na początku, bo na serio mnie zlewał. Nie miał czasu nawet żeby słowo ze mną zamienić, zapytać jak w pracy itp, a z nią pisał...
Teraz potrafi być aż tak dobry i miły, że czasami podejrzewam czy czegoś nie przeskrobał To chyba przez ciążę, bo normalnie oszalał na punkcie dziecka

edit- ta "moja zmora" to też Justyna

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:39   #486
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

aaaa i na wypisie mi napisali "łożysko na ścianie przedniej" ---> czyli dobrze czy źle? bo ciągle mi mówili, że za blisko szyjki
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=1313325

na scianie przedniej to nie przodujace, wiec ok jak u mnie :P
Stary 2012-12-06, 17:40   #487
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam chyba na tylnej i lekarz powiedział, że idealnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:42   #488
vil84
Wtajemniczenie

z tego wynika, że nieważne czy przednia czy tylna, byle nie było blisko ujścia szyjki ... ale jak na moją logikę to tu logiki brak nie umiem sobie wyobrazić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:42   #489
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Bo faceci mają małe mózgi! Mój też piszę z jakąś pipą. Bo kiedyś tam grali razem w CS itp. (nie znają się osobiście na szczęście) Jakiś czas temu była ostra akcja, bo strasznie mnie zaniedbywał, nie miał dla mnie czasu, zero rozmów, zero sexu itp. Ja przychodziłam z pracy, zajmowałam się sobą, a On przed kompem. Później wyszło, że napier.dala po klawiaturze z tą piz.dą. Zrobiłam dziką awanturę itp, zabroniłam kontaktu, kazałam ją usunąć ze znajomych na fb, ale jaką ja mam kontrolę jak nie znam Jego hasła. Niby uspokoił, niby ok. Zaczął trochę więcej czasu mi poświęcać, w tygodniu, ale np w soboty jak szłam wcześniej spać, bo rano miałam zajęcia, to On siedział do późna i coś robił przy kompie. Kiedyś się nie wylogował i poczytałam. I myślałam, że mnie trafi kur.wica. Pisanie o pierdołach, ale miedzy tym sformułowanie "dziecinko". No żesz kutfa, myślałam, że chatę rozniosę, a komputer roztrzaskam na drobny mak (z tym, że to mój panieński dobytek więc się pohamowałam). Znowu awantura, znowu fochy, że to tylko ZIOMEK Z CS'a itp. a ja się głupia czepiam. Znowu zabroniłam kontaktu itp, ale i tak wiem, że z nią pisze. Z tym, że teraz trochę odpuściłam, bo stwierdziłam, że głupią wirtualną piz.dą przejmować się nie będę. Pogonię najwyżej do niej, gdziekolwiek mieszka, niech szuka tam szczęścia.
I się wygadałam.
Amen

Faceci są dziwni, nie wiedzą, że mogą nas czymś takim zranić!
To u mnie bardzo podobnie,tyle ze moj sie z nia spotkal,wrecz byli ze soba przez krotki okres,pozniej go zostawila,no bo po co jej facet z przeszloscia jeszcze starszy od niej o 12 lat??
Coprawda jak to twierdzi Tz nie mam sie czego bac wkoncu ona jest 1600km stad.
Ale boli mnie to ze ona tak wiele zniszczyla w naszym zwiazku,oboje zniszczyli swoim pisaniem,malo serce mi nie peklo jak widzialam o czym pisali..."brakuje mi wspolnych wypadow na "kawe" za miasto","kto wie cobybylo gdybym nie wyjechal" itp...bylo duzo gorzej typy propozycja cyber seksu itp. i 2 lata bylo spokoju (chyba) i znow sie zaczelo
Nie mam juz nawet sily pisac o tym wszystkim,znow przed swietami,a on beszczelnie powie ze to ja robie wszystko zeby doprowadzic do naszego rozstania
Zrobie mu ktoregos dnia krzywde
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:43   #490
xal
Zakorzenienie

U mnie było na wypisie z badań, że łożysko nisko. Lekarz powiedział, że na razie ok, ale trzeba monitorować czy się podniesie, bo powinno powoli.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:47   #491
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mikołaj był, ryku nie było
Ale minę miał przejętą i zero uśmiechu.
No ale cóż, pierwszy mikołaj w życiu

Zobaczę co się wydarzyło
Ooo super,że młody się Mikołaja nie wystraszył

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
To u mnie bardzo podobnie,tyle ze moj sie z nia spotkal,wrecz byli ze soba przez krotki okres,pozniej go zostawila,no bo po co jej facet z przeszloscia jeszcze starszy od niej o 12 lat??
Coprawda jak to twierdzi Tz nie mam sie czego bac wkoncu ona jest 1600km stad.
Ale boli mnie to ze ona tak wiele zniszczyla w naszym zwiazku,oboje zniszczyli swoim pisaniem,malo serce mi nie peklo jak widzialam o czym pisali..."brakuje mi wspolnych wypadow na "kawe" za miasto","kto wie cobybylo gdybym nie wyjechal" itp...bylo duzo gorzej typy propozycja cyber seksu itp. i 2 lata bylo spokoju (chyba) i znow sie zaczelo
Nie mam juz nawet sily pisac o tym wszystkim,znow przed swietami,a on beszczelnie powie ze to ja robie wszystko zeby doprowadzic do naszego rozstania
Zrobie mu ktoregos dnia krzywde
Uuu to faktycznie
Ale mam nadzieję,że dojdziecie do porozumienia i przestanie Cię wkońcu wkurzać bo inaczej

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:48   #492
Katate
Raczkowanie

Widzę, że wizytujące Maluszki zdrowe to najważniejsze.

Tżci na tapecie Ja to z tych zazdrośnic i nie pozwalam na żadne pogaduchy bo inaczej to

Vil ja mam 18stego połówkowe i też chciałam o tydzień wcześniej, ale mój gin powiedział, że może jeszcze nie będzie widać wszystkiego i kazał robić 18stego. To będzie 21,2tygodni. I mam nadzieję ujrzeć płeć. Chociaż ostanio jakąś dziwną pewność chłopakową czuję zobaczymy , czy się sprawdzi matczyna intuicja.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:48   #493
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie było na wypisie z badań, że łożysko nisko. Lekarz powiedział, że na razie ok, ale trzeba monitorować czy się podniesie, bo powinno powoli.

To chyba tak jak u mnie.
oby nam się podniosło!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:50   #494
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

pawie oczko - najważniejsze, że serduszko bije
, 2 tyg. szybko zleci Ponad 4 miesiące wytrzymałam bez tej wiedzy to i te 14 dni przeżyje Niech bobasek sobie rośnie spokojnie, bo coś mało tyje jego mama od początku ciąży ze 2 - 2,5 kg przy dobrych wiatrach....... już po wizycie zaserwowałam mu mielone z ryżem i surówką, a po jakimś czasie wcięłam 2 gruszki
Stary 2012-12-06, 17:51   #495
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Poszukuje dla mojej bratanicy prezentu - ksiażki, która ona by sobie oglądala a bajkę czytał lektor. Dziecko ma 2,5 roku i strasznie lubi książeczki. Non stop wszystkich męczy, żeby daną książeczkę jej przeczytać. Co o takim prezencie myślicie?? Jak takie coś się nazywa? Bo audiobooki to chyba książka w formie DVD??
super pomysł! audiobooki są też w formie CD.

Axella czekam na stronkę

color mam nadzieję że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez axella
Doktor Gennaro Montanino z Rzymu poinformował 22 lipca 1971 roku o usunięciu, po czterech miesiącach ciąży, płodów 10 dziewczynek i 5 chłopców z łona 35 letniej kobiety. Była to najbardziej mnoga ciąża w historii medycyny
wow! strach zaliczyć wpadkę po takiej ciązy

Cytat:
Napisane przez nuna2
Dzwoniłam do gina i się uspokoiłam. Ufam mu. Kazał dokładnie opisac ból kiedy się nasila z której strony, co jak chodze, co jak siedze, jak leżę.
mówiłam, że z lewej tam gdzie robił USg takie uczucia kłucia i nudzenia. Powiedział, że nie ma powodu do obaw a jak mu napomknęłam o kręgosłupie to powiedział, że tu jest rozwiązanie. Ból promieniuje do brzucha bo jakieś tam nerwy widocznie uciska i temu tak. Leżeć i oszczędzać się.
Co do tabletek-ufam mu. Prowadził ciąże kobiety ktora 10 lat starała sie o dziecko. On musi wiedzieć, co robi.
no w końcu!

Cytat:
Napisane przez xal
Rozmowa w piekarni:
Ja - to kupujemy 2 grahamy
K- i połowę babki
Ja - po co Ci babka?
K - bo słodkie i dobre, jak się Krzysia bierze na zakupy to się Krzysiowi coś słodkiego kupuje

Cytat:
Napisane przez elizabarbara
Pogrzeb mojego synka jest jutro (tak, zrobilam badania genetyczne i ustalilam płec). Urna kupiona, kwiaty zamowione. Akt z USC tez mam. I nie jest to akt zgonu. Inaczej sie nazywa. Nie jest mi latwo, chociaz moj synek umarl w 8tc. Przeryczałam caly miesiac. Dzis bylabym w II trymestrze.I nie liczy sie dla mnie ze to byl początek ciąży. Dziecku bilo serce, a ja go kochalam od pierwszego dnia. ...
Leżąc w szpitalu nasluchalam sie takich historii o poronieniach i utratach ciąż, nawet w przededniu porodu, ze włos sie jezy. Ale nie bede ich tu opowiadac, bo i po co.. Mam w sobie reszte taktu..
['] dla twojego synka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:51   #496
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

i dla Ciebie za udaną wizytę!
, color - mi też wydawało się z tego co czytałam, że będzie dziewuszka u Was, oby, 3mam kciuki
Stary 2012-12-06, 17:54   #497
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A mnie głowa nadal nawala, od samego rana... tzn. od 10:45
Proszę mnie jutro wykopać z wyra o 9:00!!

Stary 2012-12-06, 17:55   #498
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynie, która była przede mną to samo powiedzieli ... że za dwa tyg. byłyśmy ostatnie, może śpieszyli się do domu
ale w ogóle to byłam pewna że połówkowe badania to trwają z godzinę, że wszystko dokładnie oglądają, a tu co 15 min zapisują ja wiem, że na nfz, że darmowe, no ale szkoda .... ale jak dopłacimy 30 zł dostaniemy płytkę z nagraniem
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pociesze Cie, ze placac prywatnie tez pewnie wygladaloby to podobnie :P
nie zgodzę się, ze prywatnie wygląda tak samo, bo byłam na wizycie tydzień temu (chodzę prywatnie), miałam podczas niej usg i lekarka wszystko obejrzała, pomierzyła, łącznie z przepływem krwi, narządami, mózgiem, jakimiś splotami naczyniowymi i trwało dość długo a to nawet nie było usg połówkowe tylko rutynowe usg, podczas którego bardziej chcieliśmy poznać płeć, więc w zasadzie nie musiała tego robić, bo za dwa tygodnie czeka nas połówkowenie generalizowałabym ani w jedną ani w druga stronę, że prywatnie dobrze a nfz źle, ale nie dam złego słowa powiedzieć o prywatnych wizytach Z resztą na połówkowym pomiary robi sie rach-ciach, jest-nie ma, dobrze zbudowane-źle, więc jak się dziecko dobrze ułoży to można się pewnie uwinąć w 15 minut bez doktoryzowania

Cytat:

i chyba coś źle pomierzyli, bo jakby dzidzia faktycznie ważyła 366 g to by była norma na 22 tydzień
na ścianie przedniej jest ok, ja tak mam i ginka mówiła, że jest ok. Mówiła też, że zwykle jest na tylniej.
A wagą się nie przejmuj, bo to jest takie pi razy oko
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:56   #499
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
wyslalam pw

jak sie wkurze, to tez zainwestuje zaraz po nowym roku i moze wtedy nie bede musiala czekac az moj gin cos ustali :P
Nie wkurzaj się ja jestem w 18t i 6d - i mój gin też nie chce zgadywać i jakoś nie narzekam a też chodzę prywatnie, więc Ty tym bardziej nie powinnaś, bo masz troszkę młodszą ciąże, cierpliwości różni są lekarze, jedni mówią wcześniej drudzy później. Mój też pracuje w szpitalu w, którym będę rodzić, ma mnóstwo pacjentek i dobre opinie, wiem, że jak za 2 tyg. powie mi jaka płeć to na pewno się nie pomyli Wiadomość płci - nie jest dla mnie najważniejsza, najważniejsze dla mnie to jest to, żeby było zdrowe
Stary 2012-12-06, 17:58   #500
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

No właśnie co do tych połówkowych to jak się idzie na typowo takie to nawet około 30 minut trwa usg z tego co słyszałam. Ale na pewno zależy od dziecka, jak się ułoży
Ja idę do mojego, przy normalnej wizycie, pewnie nie będzie to najdłuższe usg na świecie ale wierzę, że wszystko ładnie pomierzy Nasze dziecię dość ładnie współpracuje

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:59
Stary 2012-12-06, 17:58   #501
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za udaną wizytę
Stary 2012-12-06, 17:58   #502
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Super
thx
Stary 2012-12-06, 17:59   #503
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A mnie głowa nadal nawala, od samego rana... tzn. od 10:45
Proszę mnie jutro wykopać z wyra o 9:00!!
Zmień mężowi szczoteczkę do zębów

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:00   #504
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie zgodzę się, ze prywatnie wygląda tak samo, bo byłam na wizycie tydzień temu (chodzę prywatnie), miałam podczas niej usg i lekarka wszystko obejrzała, pomierzyła, łącznie z przepływem krwi, narządami, mózgiem, jakimiś splotami naczyniowymi i trwało dość długo a to nawet nie było usg połówkowe tylko rutynowe usg, podczas którego bardziej chcieliśmy poznać płeć, więc w zasadzie nie musiała tego robić, bo za dwa tygodnie czeka nas połówkowenie generalizowałabym ani w jedną ani w druga stronę, że prywatnie dobrze a nfz źle, ale nie dam złego słowa powiedzieć o prywatnych wizytach Z resztą na połówkowym pomiary robi sie rach-ciach, jest-nie ma, dobrze zbudowane-źle, więc jak się dziecko dobrze ułoży to można się pewnie uwinąć w 15 minut bez doktoryzowania

na ścianie przedniej jest ok, ja tak mam i ginka mówiła, że jest ok. Mówiła też, że zwykle jest na tylniej.
A wagą się nie przejmuj, bo to jest takie pi razy oko
ja byłam prywatnie na tym prenatalnym czy jak to się nazywa i mi wszystko zmieżyli w 5 minut, po 7 minutach wyszłam..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:00   #505
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Gratuluję

To dałaś upust emocjom. Mój na szczęście stroni od kontaktów damsko-męskich, ale mój ex...Jezu nic tylko dobić
dzięki

Coś zauważyłam, że często wspominasz tego swojego ex
Stary 2012-12-06, 18:03   #506
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Eee to nic nie da, on zawsze śpi dłużej ode mnie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ja byłam prywatnie na tym prenatalnym czy jak to się nazywa i mi wszystko zmieżyli w 5 minut, po 7 minutach wyszłam..
Zależy od lekarza i od ułożenia dziecka Mój lekarz też szybko mi pomierzył wszystko w tym 12tc z tym, że ja nie byłam na tych typowo prenatalnych tylko normalnie u mojego gina, więc wiem, że nie mierzył wszystkiego

Stary 2012-12-06, 18:04   #507
humpback
Zakorzenienie

Justi też mam pH moczu 7. to jeszcze na granicy normy - ponoć mocz jest bardziej zasadowy jak się je dużo nabiału-ale ja go jem mniej niż przed ciążą więc nie wiem. jutro idę do gina. zobaczę czy zwróci na to uwagę

diabli za wizytę

Mysia za wizytę

vil a miałaś badania HCV robione? może tego im brakuje, albo mają jakiś wątpliwy wynik i nie wiedzą czy jesteś odporna czy nie

Cytat:
Napisane przez xal

nadrobiłam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:09   #508
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzięki

Coś zauważyłam, że często wspominasz tego swojego ex
heh no wiesz był w moim życiu przez 1/3 jego dzień w dzień czyli przez 7 lat (wtedy) . A znamy się od 14. Jestem matką chrzestną u jego siostry, bo to moja przyjaciółka. Mamy dobry kontakt, nie jest on dla mnie tematem tabu, a na swojego obecnego nie mam co powiedzieć złego, bo my się nawet nie kłócimy, a z tamtym byśmy się prawie pozabijali
Nie jest dla mnie to dziwne, że o nim wspominam bo tak jak mówię, on dalej jest w moim życiu obecny czy chcę czy nie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:09   #509
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
raczej chodzilo mi o to, ze nie zawsze na nfz znaczy gorzej. zalezy gdzie sie trafi. ja chodzilam dlugo do swietnej lekarki, miala nowoczesny sprzet i bylam bardzo zadowolona. niestety juz w Bielsku nie przyjmuje. w ciazy zdecydowalam sie na wizyty prywatne, bo z nfz mialam problemy od samego poczatku. chodzilo mi raczej o to, ze ja zaplacilam te 100zl, a dowiedzialam sie tyle, co nasza kolezanka na nfz i nasze wizyty wygladaly podobnie.
u mnie pewnie lekarz nie mial nic nowego do powiedzenia, bo bylam u niego 2 tyg temu i za dwa znow przyjde...
Stary 2012-12-06, 18:11   #510
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie pewnie lekarz nie mial nic nowego do powiedzenia, bo bylam u niego 2 tyg temu i za dwa znow przyjde...
i to naprawdę brzmi jak naciąganie na kasę ale wiem, wiem, już rozmawiałyśmy na ten temat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości