|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
To nie fajnie ![]() Oj jak szef na urlopie, to zawsze jest super ![]() Ale pomysły ma ![]()
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
No, niektórzy robią z niej chory użytek...
A jeszcze coś: mamy za oknem na naszym terenie taki spory stojący karmnik i szef mówi do koleżanki (tej samej, co obrazki wiesza ![]() ![]() Śmiać się? Płakać? A może i jedno i drugie?? Szkoda gadać.
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Muszę kupić lampki na choinkę, bo nam się przepaliły, jakie teraz są fajne? Bo my się zatrzymaliśmy na etapie tych małych, chińskich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a najgorsze jest, że to rzeczywiście mógł być super-żart, który tylko jego śmieszy... ![]() ![]() My też ![]() ![]()
![]() |
#2945 |
BAN stały
|
dziewczyny a używacie może maści lub olejek kamforowy do wcierania koło ucha? Czy dziecko 3 letnie może używac? Czy lepiej dać nagrzaną oliwę?
Edytowane przez amg88 Czas edycji: 2012-12-06 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My tez mamy chińskie małe. Na choinkę mi wystarczą. Ale robię błąd, bo po rozebraniu choinki nie zapisuję ile nam jeszcze zostało i teraz nie wiem, czy wszystko mam (na balkon, choinke itp) ![]()
![]() |
#2947 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja daje do ucha Antotalgin, pomaga
do tego smaruje okolice ucha rozgrzewajacym Pulmexem Ola a moj dalej nie chce chodzic do przedszkola ![]() no i sie spoznil bo padl mi telefon i budzik nie zadzwonil i wstalismy o 9, a pani prosila zeby do 10 dzieci byly, no wiec szybko sniadanie i do przedszkola
#2948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Svi, Kuba też się nie wyrywa do przedszkola, chodzi, bo musi ![]() W przedszkolu funkcjonuje ponoć dobrze, chętnie uczestniczy w zajęciach, ładnie je itd. Mój małż i panie mówią, że to wielka zmiana, że wszystko musi potrwać, przez 3 lata był tylko ze mną. Więc czekam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
BAN stały
|
hmm do lekarza jest 2 laryngologów w naszym miescie gdzie jednego nie ma, a drugi nie ma miejsca, i mowilam ze mam skierowanie ze to pilna sprawa, dziecko itp marzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Antoś w podskokach tez nie leci w sensie: "chce iść! chce iść!". Ale mówi, ze jest fajnie i lubi chodzić ![]() Jak rano jest zaspany, to coś pokwęka, że chce spić (spać) ale potem, jest dobrze ![]()
![]() |
#2951 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no niestety nie przekonal sie
codziennie mowi, ze nie chce isc do przedszkola co prawda juz nie placze (przynajmniej jak ja go woze bo tz wczoraj zrobil lament), ale mowi, ze nie lubi przedszkola, idzie bo musi potem sie bawi, szaleje, je itp ale dalej twardo twierdzi, ze nie lubi przedszkola nie wiem czemu
#2952 |
Zakorzenienie
|
No to Zośka chodzi w podskokach
![]() Tylko wczoraj zrobiła awanturę i był lament jak pojechałam do mamy po południu, nie mówiąc Jej gdzie jadę... Wkręciła sobie, że nie wrócę i podobno płakała przez pól godziny ![]()
#2953 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo jest przekorny ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
BAN stały
|
moja też nie chciała chodzić, ale ja unikałam tematu rano ją budziłam, ubierałam i jechala z tatusiem. Ja dawałam jej buziaka, chwile przytuliłam i robiłam Pa. Nic nie mowiłam, że musi iść, że tam jest fajnie itp po prostu nie odzywać sie. Poprzytulać chwile itd i sama doszła do wniosku, że jej płacze nic nie pomagają i przestała. Oczywiście jak jest weekend to ją informowałam w niedziele, że idzię jutro do przedszkola. I koniec. Chwile pokwękała, ale przeszło. Rano wiedziała już dlaczego wstaje. A wymówk miala pelno, np,że nie lubi dzieci, potem, nie lubi pani wychowawczyni, ze dzieci z nia sie nie bawia, aa najbardziej nie lubiła leżakować, bo myślała, że musi spac. I razem z nia przy nauczycielce porozmawiałysmy, że jak nie chce nawet kłaść się to ma opiekunka coś z nia robić, np ogladać bajeczki. I jeden dzien taki byl, na drugi sama rozebrala sie w piżamke i położyla, ale uzgodniłysmy(przy dziecku), że nie musi spać. Może tylko sobie leżeć. Ale i tak tak często zasypiała
![]() Edytowane przez amg88 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Może taka jego poza, sama nie wiem. Ważne, ze nie płacze ![]()
![]() |
#2956 |
BAN stały
|
Miramej - u nas pediatra wysyła do spejalistów, tak jest za każdym razem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wierzę że nie jest Wam łatwo ale jestem pewna, że los się do Was uśmiechnie jeszcze ![]() Cytat:
![]() hmmm, to mąż zadowolony ![]() ![]() Cytat:
![]() ale z ta kolejką do WC to już niefajnie, ja pamietam ost w Galerii Krak poszłam z Zuzą do toalety a tam kolejka mega i Pani sprzątająca powiedziała że mam wejśc do środka bez kolejki i weszłam ![]() Cytat:
![]() ale na razie muszą wystraczyc *** nerwa mam, mandat dostałam, znów... 200zł i 5 pkt za tel i jeszcze ubezp nie mogę znalezc, niewiem gdzie przesialam...
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Jestem, żyję, jakoś. wczoraj przespałam caaaaluteńki dzień. Małż mnie tylko budził na jedzenie. Dziś już dobrze, tylko kręgosłup mnie dalej boli ![]() Dzieki dziewczyny za przytulasy ![]() Wzięłam Noax 200mg (w składzie jest tramadol, poliwinyl octanu, powidon, sodu laurylosiarczan i krzemionka koloidalna, i jakieś oleje, krzemionki. ) w skutkach ubocznych często występujących są mdłości i zawroty głowy, ale wczesniej też brałam ten lek i nic mi nie było ![]() i Mydocalm forte 150mg (w składzie jest tolperyzonu chlorowodorek, laktoza jednowodna, krzemionkakoloidalna bezwodna, kwas stearynowy, kwas cytrynowy jednowodny, skrobia kukurydziana ). Kiedyś do tego brałam jeszcze Volatern SR 100. Przepisałam mi te leki Pani Neurolog, wszystko jest na receptę, więc sama nic nie kombinowałam ![]() Myslisz, że cos z tego mogło mi zaszkodzić ? Już nigdy nie chcę sie tak czuć jak przez ostatnie 2 dni ![]() **** Wybaczcie Laski ale nie mam siły siedzieć przy kompie. Idę sie połozyć. Niedługo mąż wróci z pracy to przejmie Alana, a ja sobie poleże do wieczora bo nie wyrabiam z tym kręgosłupem ![]()
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz kiedys bralas, to powino byc ok. Nastepnym wzielabym tabletki pojedynczo (tzn jedna na dzien) i poczekala czy cos bedzie sie ew dzialo. Byc moze to ten wirus ![]()
![]() |
#2960 | |||
Zakorzenienie
|
Znalazłam taki oto przepis na muffinki http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...-cola#comments mam do Was takie pytanie, robiła któraś z Was z takiego przepisu? Chcę zrobić muffinki, ale żeby nie były takie delikatne a nie zbite. Jakiś czas temu była znajoma u mnie i przyniosła takie twarde że można było zęby łamać. Nigdy wcześniej nie robiłam muffinek, czy foremki i te papierki trzeba kupić, pewnie tak. Help me please
![]() Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- angy co za szef ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia życzę oby jak najszybciej się przyzwyczaił. Dziewczyny pochwalić się proszę mi tu co dostałyście od Mikołaja, ja nic;( ![]()
![]() |
#2961 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
u mnie tez nie bylo mikolaja
i jeszcze chorobsko mnie bierze ![]()
#2962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() *** Ja chyba też byłam niegrzeczna, bo też nic nie dostałam od Mikołaja ![]() ![]() Kuba mega zadowolony z wycieczki, opowiadał, że widział Mikołaja (nawet na kolanach siedział u niego ![]() ![]() ![]() Z prezentów też zadowolony, padł jak mucha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://vesenkiszalenstwakuchenne.blo...20i%20babeczki to znana mi wizazanka. foremki mam silikonowe i nie trzeba juz papierkow, ale mam tez i zwykle i wtedy uzywam papierkow ![]() Cytat:
![]() ja tez nic nie dostalam, ale dostalam duzo na urodziny, wiec nawet nie liczylam na nic ![]() ja umieram na migrene
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
![]() |
#2965 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() Marci tez zadowolony, padl rowniez szybko ale oczywiscie w przedszkolu niefajnie i mikolaj nie fajny ![]() ![]()
#2966 |
Zakorzenienie
|
No Marci musi sobie ponarzekać
![]()
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Aga ja mam takie porównanie z lekami że jak przy L brałam tabletki na zatrzymanie laktacji to nic mi nie było, a przy B prawie wszystkie możliwe skutki uboczne.
Kuruj się ![]() Ja na Mikołaja dostałam od mamy symboliczną czekoladkę Ritter, z mężem nie robiliśmy sobie prezentów ![]() Starsza łakocie.Młodsza owoce,choć popołudniu zaszyły się i nastąpiła wspólna konsumpcja,właśnie jaja niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- L niby się cieszy i lubi chodzić do przedszkola,tylko rano ma mega muchy w nosie,bez znaczenia ile h w nocy śpi. Nie wiem już jakiej metody użyć ...żeby wstała,ubrała się i można było wyjść...albo niech choć się bawi, je,oglada bajki, ale nie cuduje i nie wymyśla ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
hej
ale-zima-zie-zrobiła-mrozi-ze-szok ja-dostałam-na-mikołaja-stolnice-silikonową.przyda-mi-się-bardzo. A-Oliwka-dostała-zestaw-pieczątek no-i-od-innych-mikołajów-książke-słodycze-owoce-i-jakies-małe-filizaneczki-do-zabawy obiadu-dzisiaj-nie-musze-robic-bo-wczoraj-wieczorem-zrobiłam-kluski-śląskie-no-i-rosół-mam-jeszcze-też. biore-sie-za-składanie-prania-a-potem-na-krótki-spacer-wyjdziemy-z-Oliwką Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-12-07 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Cze
![]() U nas też mrozi, ale i wieje, bleee... No i śniegu nie ma ![]() Miałam w planach zacząć porządki przedświąteczne, sprzątnęłam w jednej szafie i mi się odechciało ![]() Kto pije kawkę? ![]()
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
![]() ja też nic od mikołaja nie dostałam ![]() za to Przemek ![]() pociąg, samochód sterowany, piżamę, grę memo, helikopter z lego, książkę i z 5 kg słodyczy w sumie ![]() nie wiem kto to zje (chyba ja ![]() dzisiaj wieczorem chyba wejdę do zabawek młodego i część pochowam, część wyrzucę bo się rozpadają... nie mam już gdzie tego trzymać... czekam na pokoje dla dzieciaków ale mąż ostatnio nie ma czasu i robota stoi a ja zamiast salonu mam bawialnię ![]() Od jutra intensywnie jeżdżę a we wtorek egzamin ![]() dawno nie doświadczyłam stresu tego typu ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.