Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 09:19   #2941
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Chwilowo tak, ale nie mam wątpliwości, że to cisza przed burzą

Chyba jak większość
Ostatnie dwa tygodnie cudownaaaa, bo szef był na urlopie
A jak jest to każdy chodzi na palcach Dzisiaj np. wymyślił wieszanie obrazków na ścianach (koleżanka w to wrobiona) i nieważne, że są inne=ważniejsze rzeczy do roboty-ma być tu i teraz No jak dziecko normalnie...

To nie fajnie

Oj jak szef na urlopie, to zawsze jest super

Ale pomysły ma
Stary 2012-12-06, 09:25   #2942
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Nie ma jak władza, nie
No, niektórzy robią z niej chory użytek...
A jeszcze coś: mamy za oknem na naszym terenie taki spory stojący karmnik i szef mówi do koleżanki (tej samej, co obrazki wiesza, ma w zakresie ochronę przyrody): sikorki za oknem nie mają co jeść, proszę im karmy dołożyć, bo pani też jeść nie dostanie...
Śmiać się? Płakać? A może i jedno i drugie??

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
To nie fajnie

Oj jak szef na urlopie, to zawsze jest super

Ale pomysły ma
Szkoda gadać.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:28   #2943
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze coś: mamy za oknem na naszym terenie taki spory stojący karmnik i szef mówi do koleżanki (tej samej, co obrazki wiesza, ma w zakresie ochronę przyrody): sikorki za oknem nie mają co jeść, proszę im karmy dołożyć, bo pani też jeść nie dostanie...
chory człowiek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Muszę kupić lampki na choinkę, bo nam się przepaliły, jakie teraz są fajne? Bo my się zatrzymaliśmy na etapie tych małych, chińskich

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:35   #2944
angy
Zakorzenienie

Cytat:
chory człowiek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Muszę kupić lampki na choinkę, bo nam się przepaliły, jakie teraz są fajne? Bo my się zatrzymaliśmy na etapie tych małych, chińskich
Przecież mówiłam
(a najgorsze jest, że to rzeczywiście mógł być super-żart, który tylko jego śmieszy... Mnóstwo jest takich sytuacji. Najbardziej mylące jest to, że próbuje udawać super luzaka, a tak naprawdę w każdej chwili może wsadzić nóż, nawet nie w plecy).

My też Na szczęście się jeszcze nie przepaliły

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-12-06, 09:44   #2945
amg88
BAN stały

dziewczyny a używacie może maści lub olejek kamforowy do wcierania koło ucha? Czy dziecko 3 letnie może używac? Czy lepiej dać nagrzaną oliwę?

Edytowane przez amg88
Czas edycji: 2012-12-06 o 09:49
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:46   #2946
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Szkoda gadać.

Cytat:
chory człowiek

My tez mamy chińskie małe. Na choinkę mi wystarczą.
Ale robię błąd, bo po rozebraniu choinki nie zapisuję ile nam jeszcze zostało i teraz nie wiem, czy wszystko mam (na balkon, choinke itp)
Stary 2012-12-06, 09:50   #2947
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja daje do ucha Antotalgin, pomaga
do tego smaruje okolice ucha rozgrzewajacym Pulmexem

Ola a moj dalej nie chce chodzic do przedszkola dzis szedl chetnie bo wiedzial, ze bedzie mikolaj a tak to nie
no i sie spoznil bo padl mi telefon i budzik nie zadzwonil i wstalismy o 9, a pani prosila zeby do 10 dzieci byly, no wiec szybko sniadanie i do przedszkola
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 10:10   #2948
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież mówiłam
(a najgorsze jest, że to rzeczywiście mógł być super-żart, który tylko jego śmieszy... Mnóstwo jest takich sytuacji. Najbardziej mylące jest to, że próbuje udawać super luzaka, a tak naprawdę w każdej chwili może wsadzić nóż, nawet nie w plecy).
Nieźle, nieźle

Cytat:
Napisane przez amg88 Pokaż wiadomość
dziewczyny a używacie może maści lub olejek kamforowy do wcierania koło ucha? Czy dziecko 3 letnie może używac? Czy lepiej dać nagrzaną oliwę?
U nas nigdy nie było kłopotów z uszami, więc nie pomogę A nie możesz iść do lekarza?

Cytat:
My tez mamy chińskie małe. Na choinkę mi wystarczą.
Ale robię błąd, bo po rozebraniu choinki nie zapisuję ile nam jeszcze zostało i teraz nie wiem, czy wszystko mam (na balkon, choinke itp)
Jeszcze masz czas

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Svi, Kuba też się nie wyrywa do przedszkola, chodzi, bo musi Nie płacze, rano raczej nie wydziwia, tylko jak leżymy przed zaśnięciem, to mówi np. że tęskni za mną, jak jest w przedszkolu albo pyta jaki dziś dzień i liczy, ile jeszcze zostało do weekendu.
W przedszkolu funkcjonuje ponoć dobrze, chętnie uczestniczy w zajęciach, ładnie je itd.
Mój małż i panie mówią, że to wielka zmiana, że wszystko musi potrwać, przez 3 lata był tylko ze mną. Więc czekam

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-06, 10:12   #2949
amg88
BAN stały

hmm do lekarza jest 2 laryngologów w naszym miescie gdzie jednego nie ma, a drugi nie ma miejsca, i mowilam ze mam skierowanie ze to pilna sprawa, dziecko itp marzenia nasz chory system. W ogóle w jednej przychodni pow. mi babka ze jak skierowanie pilne to dzisiaj lub jutro (lekarza i tak nie ma) a w poniedzialek to juz nie bedzie pilne, beznadzieja;/ a prywatnie ewentulnie to i tak we wtorek lub poniedzialek. Będe obserwowała małą.
Stary 2012-12-06, 10:13   #2950
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja daje do ucha Antotalgin, pomaga
do tego smaruje okolice ucha rozgrzewajacym Pulmexem

Ola a moj dalej nie chce chodzic do przedszkola dzis szedl chetnie bo wiedzial, ze bedzie mikolaj a tak to nie
no i sie spoznil bo padl mi telefon i budzik nie zadzwonil i wstalismy o 9, a pani prosila zeby do 10 dzieci byly, no wiec szybko sniadanie i do przedszkola
Jeszcze się nie przekonał?

Cytat:
Nieźle, nieźle

U nas nigdy nie było kłopotów z uszami, więc nie pomogę A nie możesz iść do lekarza?

Jeszcze masz czas

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Svi, Kuba też się nie wyrywa do przedszkola, chodzi, bo musi Nie płacze, rano raczej nie wydziwia, tylko jak leżymy przed zaśnięciem, to mówi np. że tęskni za mną, jak jest w przedszkolu albo pyta jaki dziś dzień i liczy, ile jeszcze zostało do weekendu.
W przedszkolu funkcjonuje ponoć dobrze, chętnie uczestniczy w zajęciach, ładnie je itd.
Mój małż i panie mówią, że to wielka zmiana, że wszystko musi potrwać, przez 3 lata był tylko ze mną. Więc czekam
Ale to szybko zleci i obudzę się klika dni przed

Antoś w podskokach tez nie leci w sensie: "chce iść! chce iść!". Ale mówi, ze jest fajnie i lubi chodzić
Jak rano jest zaspany, to coś pokwęka, że chce spić (spać) ale potem, jest dobrze
Stary 2012-12-06, 10:18   #2951
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no niestety nie przekonal sie
codziennie mowi, ze nie chce isc do przedszkola
co prawda juz nie placze (przynajmniej jak ja go woze bo tz wczoraj zrobil lament), ale mowi, ze nie lubi przedszkola, idzie bo musi
potem sie bawi, szaleje, je itp ale dalej twardo twierdzi, ze nie lubi przedszkola
nie wiem czemu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 10:24   #2952
angy
Zakorzenienie

No to Zośka chodzi w podskokach

Tylko wczoraj zrobiła awanturę i był lament jak pojechałam do mamy po południu, nie mówiąc Jej gdzie jadę... Wkręciła sobie, że nie wrócę i podobno płakała przez pól godziny

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-12-06, 10:26   #2953
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hmm do lekarza jest 2 laryngologów w naszym miescie gdzie jednego nie ma, a drugi nie ma miejsca, i mowilam ze mam skierowanie ze to pilna sprawa, dziecko itp marzenia nasz chory system. W ogóle w jednej przychodni pow. mi babka ze jak skierowanie pilne to dzisiaj lub jutro (lekarza i tak nie ma) a w poniedzialek to juz nie bedzie pilne, beznadzieja;/ a prywatnie ewentulnie to i tak we wtorek lub poniedzialek. Będe obserwowała małą.
Ale przecież nawet pediatra sprawdzi Ci uszy

Cytat:
Antoś w podskokach tez nie leci w sensie: "chce iść! chce iść!". Ale mówi, ze jest fajnie i lubi chodzić
Jak rano jest zaspany, to coś pokwęka, że chce spić (spać) ale potem, jest dobrze
Mój Kuba ma taki okres, że wszystko neguje, np. uwielbia chodzić do małża pracy, jak po powrocie zapytam, czy było fajnie, zawsze odpowie "nie", mimo, że małż musi go wyciągać siłą

Cytat:
co prawda juz nie placze (przynajmniej jak ja go woze bo tz wczoraj zrobil lament), ale mowi, ze nie lubi przedszkola, idzie bo musi
potem sie bawi, szaleje, je itp ale dalej twardo twierdzi, ze nie lubi przedszkola
nie wiem czemu
A co Ty mu odpowiadasz?
Bo jest przekorny , Kubie ostatnio wymknęło się przy kolacji "Ale super dzisiaj było w przedszkolu", po czym wieczorem "Nie podobało mi się dziś w przedszkolu" No i która wersja jest prawdziwa? Trzeba przeczekać, ja przynajmniej mam takie postanowienie.

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-06, 10:26   #2954
amg88
BAN stały

moja też nie chciała chodzić, ale ja unikałam tematu rano ją budziłam, ubierałam i jechala z tatusiem. Ja dawałam jej buziaka, chwile przytuliłam i robiłam Pa. Nic nie mowiłam, że musi iść, że tam jest fajnie itp po prostu nie odzywać sie. Poprzytulać chwile itd i sama doszła do wniosku, że jej płacze nic nie pomagają i przestała. Oczywiście jak jest weekend to ją informowałam w niedziele, że idzię jutro do przedszkola. I koniec. Chwile pokwękała, ale przeszło. Rano wiedziała już dlaczego wstaje. A wymówk miala pelno, np,że nie lubi dzieci, potem, nie lubi pani wychowawczyni, ze dzieci z nia sie nie bawia, aa najbardziej nie lubiła leżakować, bo myślała, że musi spac. I razem z nia przy nauczycielce porozmawiałysmy, że jak nie chce nawet kłaść się to ma opiekunka coś z nia robić, np ogladać bajeczki. I jeden dzien taki byl, na drugi sama rozebrala sie w piżamke i położyla, ale uzgodniłysmy(przy dziecku), że nie musi spać. Może tylko sobie leżeć. Ale i tak tak często zasypiała

Edytowane przez amg88
Czas edycji: 2012-12-06 o 10:27
Stary 2012-12-06, 10:28   #2955
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
nie wiem czemu

Może taka jego poza, sama nie wiem.
Ważne, ze nie płacze
Stary 2012-12-06, 10:53   #2956
amg88
BAN stały

Miramej - u nas pediatra wysyła do spejalistów, tak jest za każdym razem
Stary 2012-12-06, 11:34   #2957
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Strasznie się zdenerwowałam. Powiem Wam, ze niedługo chyba w jakąś depresję mega wpadnę. Jestem tak zestresowana ze względów finansowych, ze masakra. Człowiek próbuje się na co dzień uśmiechać i łatac dziury, ale jak długo się tak da...
Wysłałam już 20 cv, bo przecież w moim gabinecie to na waciki starcza....
Ola, zaciskam kciuki, żeby sie sytuacja poprawiła
wierzę że nie jest Wam łatwo ale jestem pewna, że los się do Was uśmiechnie jeszcze

Cytat:
Byłam dziś w Rossmannie i obejrzałam ten krem, no i powiem Ci Maja, że składowo to jest to samo, co Nutella

Kupiłam sobie 2 komplety bielizny w Esotiq , a Kubie czapkę w H&M za 10 zł (zaczyna się już wyprzedaż chyba)
ale bio jest

hmmm, to mąż zadowolony
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

My bylismy w Winter Wonderland, ogladac bajeczny ogrod jednego z wyspowych milionerow, byly hot dogi, hamburgery, grzane wino, orkiestra, koledy, loteria (wygralam piwo i plyn do mycia naczyn, a malz nic ), no i Mikolaj. Antos dzielnie stal w kolejce godzine , dostal traktorki , a w kolejce do toalety stal pol godziny, plakal, ale nikt go nie przepuscil, no i sie posikal (ja w tym czasie stalam w kolejce do Mikolaja, bo inaczej dawno awantura by byla).
Poza tym bylo fajnie, ogrod caly w swiatlach, jakies pociagi, sanie, stawy, mostki itp. raj dla dzieci. Antos zachwycony, najbardziej Mikolajem , ktorego absolutnie sie nie bal
ale fajnie tam u Was
ale z ta kolejką do WC to już niefajnie, ja pamietam ost w Galerii Krak poszłam z Zuzą do toalety a tam kolejka mega i Pani sprzątająca powiedziała że mam wejśc do środka bez kolejki i weszłam

Cytat:

ja też mam staaaaaaare
ale na razie muszą wystraczyc

nerwa mam, mandat dostałam, znów...
200zł i 5 pkt za tel
i jeszcze ubezp nie mogę znalezc, niewiem gdzie przesialam...
Stary 2012-12-06, 15:12   #2958
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć.

Jestem, żyję, jakoś.

wczoraj przespałam caaaaluteńki dzień. Małż mnie tylko budził na jedzenie. Dziś już dobrze, tylko kręgosłup mnie dalej boli

Dzieki dziewczyny za przytulasy

Cytat:
a co to byly z tabletki i co bylo w skladzie?
Wzięłam Noax 200mg (w składzie jest tramadol, poliwinyl octanu, powidon, sodu laurylosiarczan i krzemionka koloidalna, i jakieś oleje, krzemionki. ) w skutkach ubocznych często występujących są mdłości i zawroty głowy, ale wczesniej też brałam ten lek i nic mi nie było

i Mydocalm forte 150mg (w składzie jest tolperyzonu chlorowodorek, laktoza jednowodna, krzemionkakoloidalna bezwodna, kwas stearynowy, kwas cytrynowy jednowodny, skrobia kukurydziana ).

Kiedyś do tego brałam jeszcze Volatern SR 100.

Przepisałam mi te leki Pani Neurolog, wszystko jest na receptę, więc sama nic nie kombinowałam

Myslisz, że cos z tego mogło mi zaszkodzić ? Już nigdy nie chcę sie tak czuć jak przez ostatnie 2 dni

Wybaczcie Laski ale nie mam siły siedzieć przy kompie. Idę sie połozyć. Niedługo mąż wróci z pracy to przejmie Alana, a ja sobie poleże do wieczora bo nie wyrabiam z tym kręgosłupem

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:07   #2959
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć.

Jestem, żyję, jakoś.

wczoraj przespałam caaaaluteńki dzień. Małż mnie tylko budził na jedzenie. Dziś już dobrze, tylko kręgosłup mnie dalej boli

Dzieki dziewczyny za przytulasy

Wzięłam Noax 200mg (w składzie jest tramadol, poliwinyl octanu, powidon, sodu laurylosiarczan i krzemionka koloidalna, i jakieś oleje, krzemionki. ) w skutkach ubocznych często występujących są mdłości i zawroty głowy, ale wczesniej też brałam ten lek i nic mi nie było

i Mydocalm forte 150mg (w składzie jest tolperyzonu chlorowodorek, laktoza jednowodna, krzemionkakoloidalna bezwodna, kwas stearynowy, kwas cytrynowy jednowodny, skrobia kukurydziana ).

Kiedyś do tego brałam jeszcze Volatern SR 100.

Przepisałam mi te leki Pani Neurolog, wszystko jest na receptę, więc sama nic nie kombinowałam

Myslisz, że cos z tego mogło mi zaszkodzić ? Już nigdy nie chcę sie tak czuć jak przez ostatnie 2 dni

Wybaczcie Laski ale nie mam siły siedzieć przy kompie. Idę sie połozyć. Niedługo mąż wróci z pracy to przejmie Alana, a ja sobie poleże do wieczora bo nie wyrabiam z tym kręgosłupem
Kurczaki no nie wiem.
Jak juz kiedys bralas, to powino byc ok. Nastepnym wzielabym tabletki pojedynczo (tzn jedna na dzien) i poczekala czy cos bedzie sie ew dzialo. Byc moze to ten wirus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 17:21   #2960
czarnula4321
Zakorzenienie

Znalazłam taki oto przepis na muffinki http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...-cola#comments mam do Was takie pytanie, robiła któraś z Was z takiego przepisu? Chcę zrobić muffinki, ale żeby nie były takie delikatne a nie zbite. Jakiś czas temu była znajoma u mnie i przyniosła takie twarde że można było zęby łamać. Nigdy wcześniej nie robiłam muffinek, czy foremki i te papierki trzeba kupić, pewnie tak. Help me please

Idę nadrabiać

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Kinderki i puzzle
Nie zdążyła, bo Mikołaj się spieszył do innych dzieci

W okresie świątecznym, czyli premiowo-nagrodowym zapominam na chwilę, że strasznie nie lubię tej pracy

U nas pięknie dzisiaj-rano było co prawda -7, ale bez wiatru, więc bardzo przyjemnie No i mega słońce świeci teraz-w końcu...
U nas było -2 i też wiatru nie było. Miałam 7 światów rano z Mariką bo postanowiłam pod spodnie ubrać jej rajstopki cieplutkie i wszystko jej nie pasowało zaczęła po angielsku do mnie ostro... jakoś jej ubrałam te rajstopki, ale długo jeszcze jej nie pasowało.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

angy co za szef

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Szkoda gadać.
yyy raczej normalny to ten człowiek nie jest:/

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
nie wiem czemu
A ile chodzi do przedszkola? Moja Marika dzisiaj kolejny dzień dobrze, dostałam buziaka, pomachała mi i przytuliła

Powodzenia życzę oby jak najszybciej się przyzwyczaił.

Dziewczyny pochwalić się proszę mi tu co dostałyście od Mikołaja, ja nic;(
Stary 2012-12-06, 17:52   #2961
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

u mnie tez nie bylo mikolaja

i jeszcze chorobsko mnie bierze polamalo mnie
Stary 2012-12-06, 18:52   #2962
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej - u nas pediatra wysyła do spejalistów, tak jest za każdym razem
Aha, nasza pediatra bez problemu sprawdza uszy, choćby po to, żeby stwierdzić, czy do laryngologa warto iść

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ale bio jest

hmmm, to mąż zadowolony
(...)
nerwa mam, mandat dostałam, znów...
200zł i 5 pkt za tel
i jeszcze ubezp nie mogę znalezc, niewiem gdzie przesialam...
No

No ładnie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć.

Jestem, żyję, jakoś.

Cytat:

Ja chyba też byłam niegrzeczna, bo też nic nie dostałam od Mikołaja

Kuba mega zadowolony z wycieczki, opowiadał, że widział Mikołaja (nawet na kolanach siedział u niego ), siedział w jego wielkich saniach, przy których były 2 pary reniferów , malował bombki itp. Dostali świąteczne kubki, małe maskotki renifery i dyplom pomocnika Elfów
Z prezentów też zadowolony, padł jak mucha

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-06, 19:05   #2963
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Znalazłam taki oto przepis na muffinki http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...-cola#comments mam do Was takie pytanie, robiła któraś z Was z takiego przepisu? Chcę zrobić muffinki, ale żeby nie były takie delikatne a nie zbite. Jakiś czas temu była znajoma u mnie i przyniosła takie twarde że można było zęby łamać. Nigdy wcześniej nie robiłam muffinek, czy foremki i te papierki trzeba kupić, pewnie tak. Help me please

Idę nadrabiać

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

U nas było -2 i też wiatru nie było. Miałam 7 światów rano z Mariką bo postanowiłam pod spodnie ubrać jej rajstopki cieplutkie i wszystko jej nie pasowało zaczęła po angielsku do mnie ostro... jakoś jej ubrałam te rajstopki, ale długo jeszcze jej nie pasowało.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

angy co za szef

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

yyy raczej normalny to ten człowiek nie jest:/

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

A ile chodzi do przedszkola? Moja Marika dzisiaj kolejny dzień dobrze, dostałam buziaka, pomachała mi i przytuliła

Powodzenia życzę oby jak najszybciej się przyzwyczaił.

Dziewczyny pochwalić się proszę mi tu co dostałyście od Mikołaja, ja nic;(
ja robilam wiele z tego blogu
http://vesenkiszalenstwakuchenne.blo...20i%20babeczki
to znana mi wizazanka.
foremki mam silikonowe i nie trzeba juz papierkow, ale mam tez i zwykle i wtedy uzywam papierkow
Cytat:
u mnie tez nie bylo mikolaja

zdrowka

ja tez nic nie dostalam, ale dostalam duzo na urodziny, wiec nawet nie liczylam na nic
ja umieram na migrene

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 19:10   #2964
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
ja robilam wiele z tego blogu
http://vesenkiszalenstwakuchenne.blo...20i%20babeczki
to znana mi wizazanka.
foremki mam silikonowe i nie trzeba juz papierkow, ale mam tez i zwykle i wtedy uzywam papierkow

zdrowka

ja tez nic nie dostalam, ale dostalam duzo na urodziny, wiec nawet nie liczylam na nic
ja umieram na migrene
Dziękuje

Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2012-12-06, 19:18   #2965
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki dziewczyny

Marci tez zadowolony, padl rowniez szybko
ale oczywiscie w przedszkolu niefajnie i mikolaj nie fajny a rozradowany byl bardzo
Stary 2012-12-06, 19:21   #2966
Miramej
Zakorzenienie

No Marci musi sobie ponarzekać

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-06, 20:58   #2967
katarzynka00
Zakorzenienie

Aga ja mam takie porównanie z lekami że jak przy L brałam tabletki na zatrzymanie laktacji to nic mi nie było, a przy B prawie wszystkie możliwe skutki uboczne.

Kuruj się

Ja na Mikołaja dostałam od mamy symboliczną czekoladkę Ritter, z mężem nie robiliśmy sobie prezentów
Starsza łakocie.Młodsza owoce,choć popołudniu zaszyły się i nastąpiła wspólna konsumpcja,właśnie jaja niespodzianki

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

L niby się cieszy i lubi chodzić do przedszkola,tylko rano ma mega muchy w nosie,bez znaczenia ile h w nocy śpi.
Nie wiem już jakiej metody użyć ...żeby wstała,ubrała się i można było wyjść...albo niech choć się bawi, je,oglada bajki, ale nie cuduje i nie wymyśla bo rano to idzie z papci wyskoczyć z nerwów z jej himerami
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:07   #2968
Wojtusia
Zakorzenienie

hej
ale-zima-zie-zrobiła-mrozi-ze-szok
ja-dostałam-na-mikołaja-stolnice-silikonową.przyda-mi-się-bardzo.

A-Oliwka-dostała-zestaw-pieczątek
no-i-od-innych-mikołajów-książke-słodycze-owoce-i-jakies-małe-filizaneczki-do-zabawy

obiadu-dzisiaj-nie-musze-robic-bo-wczoraj-wieczorem-zrobiłam-kluski-śląskie-no-i-rosół-mam-jeszcze-też.
biore-sie-za-składanie-prania-a-potem-na-krótki-spacer-wyjdziemy-z-Oliwką

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-12-07 o 09:09
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:05   #2969
Miramej
Zakorzenienie

Cze

U nas też mrozi, ale i wieje, bleee... No i śniegu nie ma
Miałam w planach zacząć porządki przedświąteczne, sprzątnęłam w jednej szafie i mi się odechciało

Kto pije kawkę?

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-07, 10:08   #2970
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

ja też nic od mikołaja nie dostałam

za to Przemek
pociąg, samochód sterowany, piżamę, grę memo, helikopter z lego, książkę i z 5 kg słodyczy w sumie samych czekolad mamy z 10 szt.
nie wiem kto to zje (chyba ja ) bo Przemek nie chce ostatnio zjeść nic konkretnego więc słodyczy nie dostaje.

dzisiaj wieczorem chyba wejdę do zabawek młodego i część pochowam, część wyrzucę bo się rozpadają...
nie mam już gdzie tego trzymać... czekam na pokoje dla dzieciaków ale mąż ostatnio nie ma czasu i robota stoi a ja zamiast salonu mam bawialnię

Od jutra intensywnie jeżdżę a we wtorek egzamin
dawno nie doświadczyłam stresu tego typu

Miłego dnia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości