|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Gucia szkoda...
żebyś znalazła coś z czego będziesz bardzo zadowolona.Cytat:
I przyznaje się jeszcze do czegoś. Dzisiaj pierwszy raz użyłam tego podkładu który ostatnio zakupiłam. Zanosiłam się z zamiarem zrobienia tego już od paru dni, ale rano nigdy nie chciało mi się wcześniej wstać. A dzisiaj rano byłam zawiedziona bo gimnastykowałam się jak nie wiem przed lusterkiem a moja siostra nawet nie zauważyła różnicy!! Nosz myślałam, ze ją uduszę
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cześć
![]() Ale zimno, choc słonko śliczne świeci. Amani oby, oby ![]() Nikita Gucia spacerówka 14 kg. Wszystko przez duże pompowane kółka. No ale prowadzi się jedną ręką. np, dziś po śniegu jechałam tak, bo mi ręce marzły i druga w kieszeni trzymałam. Co do kaczki to polecam przepis z Lidla pascala albo okrasy nie pamiętam po azjatycku z makaronem genialnaTasiu postaram się dzie ![]() Mala ooo super, ze TZ mięknie... jak cos to wiesz. Daj znac i ja mu pomogę ![]() Gucia6 przykro mi
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, przykro mi kochana, trzymam kciuki, zebys znalazła pracę taka która bedzie sprawiała Ci przyjemnośc
Mała, bałamuc tam tz Wróciłam dziewczyny... jestem lekko zdezorientowana ![]() Ten dermatolog (byłam u innego niz poprzednio) mówił zupełnie co innego niz tamten ![]() Generalnie dostałam leki.. i mam je brac minimum 2msc, do tego steryd do smarowania .. Lekarz bardzo konkretny, szczegółowy, obejrzał wypytał.. Testy kazał odwołac , bo w trakcie takiego wysypu mogąwyjsc złe - tego akurat nie rozumem,ale ok. No i powiedział ,ze to moze byc atopowe zapalenie skóry ![]() Wypytał czy w dziecinstwie miałam skaze białkowa,alergie itp. Wypisąłm mi dermokosmetyki jakich moge uzywac,dalej mam sie nie malowac. Czuje sie lekko rozkojarzona, nie wiem skad nagle azs by sie niby wzieło
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się Mikolajkowo
![]() Mój cudny prywatny Sw. Mikolaj
|
|
#3155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas zawsze mama robi indyka na Thanksgivin a wiec kupuje 2-3 dni wcześniej swiezego ... wkłada go dużej misy zalewa sokiem pomarańczowym i dodaje italian dressing. I tak się moczy przez 2-3 później do piekarnika i to wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze pochwalis się projektem ![]() gucia6 - przykro mi ze z praca nie wypalilo ![]() butterku - paczka spakowana?
|
|
|
#3156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() nadrobiłam Was
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38002270]Wiesz, Mysiu, ja zawsze miałam wrażliwą skórę, ale używałam normalnie kosmetyków i było ok - do czasu. Zmiany na skórze pojawiły się nagle, tyle że nie na twarzy, a na ciele. I niestety, od tamtej pory musiałam zrezygnować z żeli pod prysznic, płynów do kąpieli, balsamów. Też używałam maści ze sterydami
No to jednak jest to możliwe No trudno, mam nadzieje, ze teraz to podlecze, musze zmienic drogeryjne kosmetyki na dermokosmetyki i bardziej sie pilnowac.Aaaa... mąż własnie odebrał wynik badania. Jest jak najbardziej ok ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- piękny mikołajek
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje menu na impreze swiateczna wygląda tak :
~ Chleb nadziewany szpinakiem i orzechami ~ Pierogi ~ Sery + pomidorki ( wzork choinki ) ~ Krakersy ( Mikolajki ) ~ Parowki w ciescie ~ Salatka jarzynowa ~ Paszteciki ~ Krokiety + barszcz czerwony ~ Nadziewany schab ~ Gotowana szynka ~ Talerz wędlin ~ Quacamole + chipsy. ~ Ciasto Jakies sledzie bym chciała zrobić jeśli nie to kupie już gotowe ![]() Myslicie ze jest ok czy powinnam cos jeszcze dodac? ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
super wiadomość !! ![]() dziekuje
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam...i w sumie tyle
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
A jakoś tak...nie wiem...nic się takiego nie działo..
![]() Za to jutro rano idę wreszcie na badania...heh...ciekawe jak przeżyję...
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dokładnie tak ![]() 3. Wisi i dumnie się prezentuje w naszym salonie Niech goście wiedzą kto rządzi ![]() 4. Co do babci, to dziękuję za komplement. Staram się jak mogę i mam nadzieję, że babcia czuje się u Nas dobrze. Poświęcam jej jak najwięcej czasu, podsyłam pyszności i dużo rozmawiamy I szczerze powiem, że nikt inny nie nauczył mnie tyle pokory co moja babcia. Cytat:
![]() Cytat:
Mysia trzymam kciuki żeby wszystko zeszło ![]() Today zdrówka dla Twojej całej rodzinki ![]() Żabcia cudowny ten Twój Mikołajek A menu mi się podoba ![]() Madzia czekamy na zdjęcia ![]() Bika Emilka jest cudowna, a w sukieneczce wygląda niczym księżniczka ![]() Onyks wózek genialny ![]() Witam wieczorową porą, Dziewczyny nadrabiałam Was dziś na raty. Na nic ostatnio nie mam czasu, cały wolny staram się poświęcać babci, żeby czuła się u nas jak najlepiej. Do tego ogarnianie domu, pisanie zleceń, pisanie magisterki, zajęcia w tygodniu i wieczorami padam. Kręgosłup ostatnio mi wysiada, ale cieszę się, że mogę komuś pomóc. Dziś oddałam 1 rozdział i teraz czekam na egzekucję Oby było w miarę dobrze. Pomyłam dziś wszystkie okna, ogarnęłam chałupkę, jutro powieszę świeże firany i zrobię wieczorem pierniczki ![]() Na każdy dzień mam już coś zaplanowane Prezenty już prawie kupione- teraz trzeba będzie je zapakować. Jeszcze kartki muszę wysłać ze świątecznymi życzeniami. |
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty jestes pracowita No i za babcie , kochana szacun
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie miksturkę na jutro
![]() Spróbowałam kropelki..i nie jest złe..ale cytrynkę sobie wcisnę I co tu taka cisza?
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
witam się tylko, większość dnia się uczyłam i poprawiałam moją nieszczęsną pracę i na szczęście skończyłam poprawki. co do nauki to chyba nie bardzo mi wchodzi Onyks wózek super Żabcia śliczny Mikołaj Dodaja gratuluję tego pierwszego rozdziału Today zdrówka dla małej, oby szybko wyzdrowiała Mysia współczuję dalszych problemów z cerom. O tym atopowym zapaleniu coraz częściej słyszę, że ktoś ma. Super, że wyniki dobre ja nie mam kompletnie pomysłu na potrawy świąteczne
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia współczuję bardzo.
Mrowinko nic ci po sterydach nie jest?> Pytam, bo ja Maję smaruję ![]() Zabcia super. "coraz bliżej święta, coraz bliżej święta nannanana.... " ![]() Dodaja podobno im człowiek ma więcej na głowie tym ma więcej czasu wolnego Ty pracusiu
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() tez juz jestem po pierwszej aplikacji sterydem.. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Ale sie zmobilizowałas i dobrze. Im szybciej skonczysz tym czybciej sie obronisz. A jak sie czujesz??
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
a jaki steryd masz?U nas liszaj z polika schodzi Dziś 3 raz ją posmarowałam. ostatnio 3 razy tez zrobiłam i juz nie smarowałam. Ale teraz wolę wyleczyć do końca.
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cortineff Jego sie też używa do oczu, bo generalnie na opakowaniu jest napisane masc do oczu
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę mam jeszcze jeden egzamin (jedyny podczas 1,5 roku )oby faktycznie to alergia była i szybko zeszło a ja czuję się dobrze, oprócz bólu piersi nic mi nie jest, muszę jakiś sportowy stanik sobie kupić żeby w nim spać bo niewyróbka jest
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
mąż wrócił i dostalam prezent na mikołajki. Piękną złotą kulczeke, taka zawieszkę do łańcuszka
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Ale ja nie mam tak dobrze jak Ty, bo ja mam aż 5egzaminów i 4 zaliczenia, ale połowa juz za mna![]() No i super , ze czujesz sie dobrze
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia super. Musi byc ładna.
Stokrotko ooo ból cycusiów super, że innych objawów brak.My tylko dla Mai prezent kupiliśmy i jeszcze moi rodzice jej kupili. |
|
|
|
#3175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chyba pierniczki jutro zrobie ![]() no wlasnie nie wiem co jest grane ![]() Cytat:
![]() Magda co masz dla meza pod choinke? Bo ja dalej pomyslow brak. Cytat:
A Ty co dalas mezowi?![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Kurde moi rodzice tez kupili prezenty dla Domino a mama mi nie chce powiedzieć co ![]() ![]() dziekuje jak się czujesz?
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu nie wiem. Ale my sobie nie robimy prezentów, tylko razem idziemy do sklepu i sobie coś wspólnie wybieramy.
Tak to już wszystkie prezenty mam zamówione, tylko dla brata jeszcze nic. Ale może mu jakis kosmetyk czy perfumy kupię. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Zabciu nie, nie. Teraz na dziś , na Mikołajki Maja dostała od nas swoją pierwszą szczoteczkę do zębów (bo miała nakładkę na palec) i pastę do zębów a od moich rodziców dostała taką fajną wypasiona ksiązeczkę. To dziś się od niej oderwać nie mogła.Na święta dla Mai mamy: pchacz (od moich rodziców), Domek z kulkami (od mojej babci z dziadkiem), lalkę szmacianą (od nas). Na razie tyle. |
|
|
|
#3177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po kilku aplikacjach stan skóry bardzo się poprawił, przestała swędzieć i się łuszczyć, zaczerwienienia zniknęły. Teraz używam maści sporadycznie, gdy czuję, że znów coś się zaczyna dziać.
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko fajnie, że się dobrze czujesz
Ja żałuję, że tak późno kupiłam sobie sportowy stanik... ![]() A wiecie co ja wczoraj zrobiłam? ![]() Pomyślałam sobie, że jak siedzę w domu, to sobie upiorę właśnie staniczek, te legginsy, bluzkę jakąś i inne pierdoły...wrzuciłam na jakiś szybki program do pralki i nara... A że nie wychodziłam nigdzie..to na siebie założyłam podkuszlkę i bluzkę tylko... ![]() I przyszedł wieczór, przebieram się w piżamę...stanęłam akurat naprzeciwko męża, który leżał w łóżku już...i dawaj...zdejmuję bluzkę, zdejmuję podkoszulek...i nagle mi zimno...ja taka konsternacja...i za chwilę...o f.u.c.k! Nie mam przecież na sobie stanika! Szybko opuściłam podkoszulek, odwróciłam się od męża i się przebrałam... Ja wiem, że możecie pomyśleć, że jakaś głupia jestem, bo się męża wstydzę, czy coś...ale to taki odruch był... Za to mój mąż miał taki ubaw ze mnie, że szok...jak zobaczył, że się zorientowałam, że nie mam nic na sobie... |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38006639]Nie
Po kilku aplikacjach stan skóry bardzo się poprawił, przestała swędzieć i się łuszczyć, zaczerwienienia zniknęły. Teraz używam maści sporadycznie, gdy czuję, że znów coś się zaczyna dziać.[/QUOTE]No to super. Oby i u niej nic po tym nie było. W sumie pediatra mnie uspokajało, ze ten steryd działa miejscowo i krótko stosowany nic nie spowoduje. Ale ja zawsze jestem panikarą. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Maleństwo |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

żebyś znalazła coś z czego będziesz bardzo zadowolona.

genialna

bo jak nie indyk to nie wiem