|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
otwarli u mnie dzisiaj DP!
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Dzis testuje wreszcie swoje maslo shea, postanowilam dodac isane z babassu, miod i olej lniany.
Powinnam zaczac zapisywac, co klade na skalp, ale jeszcze przede mna maseczka, ktora zrobilaby mi wow na glowie
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
lepiej siê chwal na co
|
#3034 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
Cytat:
poza tym by³ w promocji jak Ci le¿y jego zapach? pocz±tkowo strasznie mi siê podoba³, typowo fructisowy, ale teraz nie mogê go w±chaæ, jest okropny
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Nic w³osowego...Dwa przestery, kilka kabli, zasilacz, kostki...
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Zaczyna³am na akustyku, potem przerzuci³am siê na elektryka. Ale jako¶ odesz³o, brak czasu, inne zainteresowania. |
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie siê zawsze marzy³y skrzypce
zmuszê swoje dziecko do chodzenia na lekcje grania na skrzypcach
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
Gotujê siemiêw garnku ok 10 min, potem jeszcze 5 min trzymam na ma³ym ogniu (czekam a¿ piana zniknie). Potem odstawiam gluta do ostygniêcia z ok 1/4 ziarenek. Pó¼niej normalnie robiê kisiel (ok. 1/3 kubka), wlewam do niego Gluta... i dajê t± mieszankê tacie, ¿eby pomiesza³, bo jest za gêsta ¿ebym sama da³a radê ![]() Zakocha³am siê w tej mixturze
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
¿ebym ja mia³a tyle kasy
![]() Dzio³szki, w SuperPharm jest promocja na Garniera OleoRepair - 8,99 ![]() Próbowa³am piæ glutka lnianego, ale nie przechodzi mi przez gard³o, nawet z jogurtem. Chyba wrócê do dro¿dzy, a siemiê zu¿yjê na maski
|
|
#3042 | ||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Ale wa¿ne jest, aby budowaæ w maluchach i tych starszych takie poczucie, ¿e trzeba co¶ robiæ i do czego¶ d±¿yæ. Rozwijaæ siê w danych dziedzinach. Mimo i¿ to czasem smutne, ¿e rodzice zmuszaj± dziecko do czego¶, jak np tego nie chce robiæ (nie mówie, ¿e tak jest i w tym przypadku), ale je¿eli siê nie poka¿e, jakie ma siê mo¿liwo¶ci, to nic nie bêdzie robi³o, bo niczego nie bêdzie ¶wiadome ![]() Zawsze mi siê podoba³a elektryczna gra na skrzypcach ![]() UWIELBIAM ! ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Nie przeszkadza mi
|
||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 711
|
hej!
![]() czy lepiej chowac w³osy pod kurtkami, szalikami? czy lepiej wystawiæ na mroz?
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Cytat:
![]() Taki sobie, na pewno nie dra¿ni±cy. Ja muszê najpierw zdenkowaæ bingacza. Tobie ona te¿ pachnie ciastkami orzechowymi ?
|
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ¼le wspominam t± markê. Niby szampony profesjonalne, ale mialam od¿ywkê "Repair" i oprócz silikonów w skladzie i w gruncie rzeczy powodowaniu spuszenia nic mi nie dawala.. To bylo kilka lat temu, mo¿e co¶ siê zniemilo, ale sklady raczej z tych silikonowych ![]() Pisalam dwie strony temu, co mialam z dm
|
||
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
dobrze wiem jak to jest, jak rodzic zmusza dziecko do czego¶ - skutek zazwyczaj odwrotny do zamierzonego
|
|
#3047 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdecydowanie lepiej chowaæ pod kurtki, najlepiej pod czapki |
||
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
A odzywka sk³adowo bardzo ¶rednia. Lepie u¿ywaæ odzywek/masek do sp³ukiwania dobrych sk³adowo, a na koñce dawaæ jedwabie/od¿ywki do sp³ukiwania z silikonami. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 711
|
Cytat:
a mo¿ecie polecic jak±¶ od¿ywkê? ostatnio mia³am juz alterra z granatem, pottersa, wycofan± isanê i tera szukam czegos nowego, ochronnego na zimê
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
pasje czasem kosztuj±, fakt
mia³am to samo ze sprzêtem je¼dzieckim, ale zaczê³y siê studia, tak skoñczy³y siê konie niezbyt mam ¶rodki na to, ca³a kasa idzie mi teraz na utrzymanie i w dodatku jestem tak strasznie nie¶mia³a, ¿e bojê siê sama pojechaæ do jakiej¶ nowej stajni.. przez 6 lat je¼dzi³am w ma³ej stajni, kameralne grono osób, wszyscy siê znali, ka¿dy mia³ swojego ukochanego konia, a teraz jest mi ciê¿ko siê przestawiæ, a do "mojej" klaczy strasznie têskniê dobra, po¿ali³am siê Wam, to idê na³o¿yæ jaki¶ olej na noc
|
#3052 |
|
Rozeznanie
|
Macie jakis patent na rozpuszczenie tego shea? Normalnie masakra, nie topil sie na kaloryferze, nie topil sie w kapieli wodnej. Musialam az wstawic na kilka sekund do mikroweli
![]() I wytlumaczcie mi moze, jak to jest z tym myciem odzywka. Nalozylam ja sobie na mokre wlosy, pomasowalam skalp i splukalam. Jak dla mnie to to bardziej zwykle odzywkowanie niz cokolwiek innego, ale pewnie (jak zwykle ) sie myle.
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zalania wrz±tkiem Koniec Kevina na ten rok
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
- nie nak³adam solo bo siê nie da ( - rozpuszczam jak±¶ tam wiêksz± porcjê i mieszam z olejem bardziej p³ynnym, typu awokado i nawet jak mi potem stê¿eje to jak wezmê w ³apce, rozpuszcza siê szybciutko, nak³ada siê elegancko i zmywa ³atwiej.
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 053
|
yhm... cyknê fotê w wolnej chwili. Ale nie ma siê czym chwaliæ za bardzo.
![]() Heh, czytam t± litaniê sk³adników i specyfików w ostatnich postach i czujê siê jak na lekcji chinskiego Mnie poleci³a kumpela Waxa do ciemnych w³osów. Na razie w sumie nie wiem, co mam myslec o tym Jutro koniecznie siê wczytam w te indyjscie proszki sor, ¿e piszê jak pot³uczona, ale trochê nie ogarniam."Glut lniany" z siemienia?
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
ja mas³o shea bez problemu rozpuszcza³am w k±pieli wodnej z tym, ¿e mi shea do w³osów niezbyt pasowa³o, wolê do cia³a ![]() Mój sposób na wygodne u¿ywanie mas³a shea do cia³a: rozpu¶ciæ mas³o shea do konsystencji ca³kowicie p³ynnej, potem dodaæ jaki¶ olejek, preferowane o ³adnym zapachu (zapach shea jako¶ nie powala) np. altera, alverde itp. i zostawiæ do zastygniêcia. Proporcje ok. 70 % shea, 30 % olejku. Efekt: mase³ko zdecydowanie ³atwiej siê topi a skórze i lepiej rozsmarowuje + ³adny zapach ![]() my¶lê ¿e taki mix te¿ ³atwiej bêdzie na³o¿yæ na w³osy ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Widzê Scarrabeo ¿e masz ten sam patent na mas³o shea ![]() ja swoje mas³o shea kupi³am chyba z pó³tora roku temu w zawrotnej ilo¶ci 500 g (w super cenie 25z³ ) i dopiero teraz koñczê
|
|
|
|
|
#3058 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale skupiaj±c siê na samym sednie sprawy po³±czenie z od¿ywk± we wnikaniu pomo¿e, a nie zaszkodzi - mniejsza "grupka" du¿ych cz±steczek t³uszczy poprzedzielana cz±steczkami wody (i innymi sk³adnikami), bêdzie mia³a wiêksze prawdopodobieñstwo zadzia³ania ni¿ kropla czystego oleju ![]() Osobi¶cie lubiê sobie proteiny pod olej waln±æ. Ale moje w³osy uwielbiaj± je My¶lê, ¿e dobór emolientowa-proteinowa to sprawa indywidualna.Cytat:
Nie zmieni³a¶ nic wiêcej oprócz do³o¿enia olejowania w pielêgnacji? Dziewczyny, nadrobi³am po ³ebkach, padam na ryjek
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
chyba biowaxy s± lepsze od waxów, przynajmniej wiêcej pozytywnych opinii maj± ale "co w³os to obyczaj"
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Rozpuszczony wymieszalam od razu z lnianym, miodem i babassu(isana).
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

poza tym by³ w promocji

niezbyt mam ¶rodki na to, ca³a kasa idzie mi teraz na utrzymanie
nie wiem co jest nie halo