Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 231 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-26, 20:06   #6901
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie ja wybralam w mniej niz 1,5 h - czas mierzenia 4 suknien i przejscia z Lipowej na Głęboką
no to niezłe jesteście dziewczyny
Podziwiam bo znowu mam tę drugą skrajność przeszłam chyba wszystko i dopiero wybrałam po nie wiem ilu przymiarkach

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:07   #6902
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

mila25 Przekaż gratulacje Jeśli to ten co wisiał tak przy przejściu to mi od razu wpadł w oko A jeśli nigdy nie chodziłam w gorsecie, to mogłabym zaryzykować na ślub? Tak myślę czy nie pogrubia trochę i czy nie odbija się przez materiał sukienki? A no i jeszcze czy nie gorąco w takowym? Pasy do pończoch jak dla mnie bardzo wygodne.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:08   #6903
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

A ja mówiąc szczerze byłam tylko w Reginie, ok 2 godzin i po sprawie. I nie żałuję tego!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:09   #6904
mila25
Raczkowanie

Wiesz to jest kwestia tego ze wkladasz suknie i czujesz , ze to jest ta jedna jedyna - ja tak wlasnie mialam. Zmierzylam ja pierwsza, a pozostale juz tylko dla przyzwoitosci.. i zeby moim pomocnikom w wyborze nie bylo przykro ze to tak krotko
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:09   #6905
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Słuchajcie gdzie można tanio kupić zaproszenia ślubne , jaka cena jest w Dewocjonaliach bo jestem ciekaw i gdzie jeszcze szukaliście w Lublinie. dzięki
Temat zaproszeń był przewałkowany kilka stronek przed tym jak dołączyłeś do forum Dla przypomnienia napiszę, że w lubelskich sklepach ceny zaproszeń to od 2 do 8 zł lub nawet więcej, do tego trzeba doliczyć ok 80 zł/40 szt za wydruk i koszty przesyłki ok 10 zł (to ceny ze sklepiku na Zamojskiej i na Narutowicza - w punkcie xero) W Dewocjonaliach niebyłam więc nic nie napiszę. Taniej wychodzi na Allegro, a jeszcze taniej jak zamówicie papier i potrzebne dodatki i zrobicie sami - oczywiście pod warunkiem że macie sporo czasu i jako taką sprawną drukarkę Zajrzyj na poprzednie stronki, dziewczyny zamieszczały zdjęcia robionych przez soebie zaproszeń. A ja tylko dodam, że chociaż nasze są dość proste (tylko ozdobny druk i wstążeczka) to zapraszanym gościom się bardzo podobają, więc wcale nie trzeba się głowić nad skomplikowanymi wzorami (chyba ze ktoś ma zdolności plastyczne, to może wyczarować coś niepowtarzalnego)
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:12   #6906
sija
Zadomowienie

Nicky śliczna suknia
Stary 2007-02-26, 20:12   #6907
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
mila25 Przekaż gratulacje Jeśli to ten co wisiał tak przy przejściu to mi od razu wpadł w oko A jeśli nigdy nie chodziłam w gorsecie, to mogłabym zaryzykować na ślub? Tak myślę czy nie pogrubia trochę i czy nie odbija się przez materiał sukienki? A no i jeszcze czy nie gorąco w takowym? Pasy do pończoch jak dla mnie bardzo wygodne.
Wiesz prawde mowiac to taki komplet to fajna sprawa na noc poslubna - osobisci na slub pod suknie proponowalabym nieco inny model - byl tam taki na manekinie w glebi - delikatny ecru biustonosz bardotka pas i figi lub stringi - delikatnie zdobione- bardzo ladne i wygodne..
Stary 2007-02-26, 20:14   #6908
nicky_1981
Rozeznanie

Dziękuje Sija
Stary 2007-02-26, 20:16   #6909
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

mila25 no to ja przeszłam z bernardyńskiej na królewską i przymierzyłam 3 suknie ech, ale po co łazic, męczyć sie i miec problemy decyzyjne....? krótka piłka i po sparwie

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:18   #6910
mila25
Raczkowanie

Ruda jestem Twoja fanka heheheh
Stary 2007-02-26, 20:22   #6911
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Wiesz prawde mowiac to taki komplet to fajna sprawa na noc poslubna - osobisci na slub pod suknie proponowalabym nieco inny model - byl tam taki na manekinie w glebi - delikatny ecru biustonosz bardotka pas i figi lub stringi - delikatnie zdobione- bardzo ladne i wygodne..
a czy łatwo jest kupic pończochy do pasa? bo ja w lecie często noszę samonośne (wg mnie są dużo wygodniejsze od rajstop), ale smonośne nie są dobre przy tendencji do pękajacych naczynek na nogach... ale nie wiem gdzie można takie normalne kupić... bo może bym sobie sprawiła pas na slub...

Stary 2007-02-26, 20:23   #6912
sija
Zadomowienie

Wydaje mi się, że ten temat był niedawno poruszany, ale akurat wtedy nie miałam czasu nic napisać - torebka na ślub - któraś z Was pytała czy będziemy mieć. Ja na pewno (zdjęcie poniżej). Oczywiście na samym ślubie torebeczka będzie sobie leżeć w samochodzie, ale na weselu może się przydać Nie mam zamiaru zawracać głowy siorce za kazdym razem jak będę potrzebować husteczki do nosa a torebka może sobie wisieć na oparciu krzesła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34_1.JPG (6,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2007-02-26, 20:23   #6913
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ruda jestem Twoja fanka heheheh
założymy KLUB SZYBKIEJ DECYZJI

Stary 2007-02-26, 20:24   #6914
aurelia-aurita
Raczkowanie

A ja wreszcie dzisiaj wybrałam sukienkę . Zdjęcia niestety nie mam.
Ale opowiem Wam historyjkę z salonu wziętą Mierzę sobie sukienkę, a tu nagle wpada jakaś babka jak burza. Szybko ogarnęła wzrokiem sukienki na manekinach i do sprzedawczyni, czy nie ma czegoś bardziej zakrytego. Sprzedawczyni opowiada jej, że moga uszyć jaki model jej się podoba. W tym momencie babka spojrzała się na mnie i z pogarda w głosie, że w życiu swojej córki nie puściłaby do Kościoła w odkrytych ramionach, że to nie wypada . Moja mama do niej, że nie pierwsza i nie ostatnia pójdę z odkrytymi ramionami, nie badźmy tacy pruderyjni, zresztą zawsze można sobie sprawić bolerko. Poburczała , poburczała i wyszła. Mam nadzieje, że to nie była żadnej z Was mama, a dziewczynie współczuje, bo pójdzie w golfie na własny ślub.

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:24   #6915
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
a czy łatwo jest kupic pończochy do pasa? bo ja w lecie często noszę samonośne (wg mnie są dużo wygodniejsze od rajstop), ale smonośne nie są dobre przy tendencji do pękajacych naczynek na nogach... ale nie wiem gdzie można takie normalne kupić... bo może bym sobie sprawiła pas na slub...
Nie wiem czy latwo, wiem, że u mojej siostry są.. są tez nieco droższe niż samonośki
Stary 2007-02-26, 20:26   #6916
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ten temat był niedawno poruszany, ale akurat wtedy nie miałam czasu nic napisać - torebka na ślub - któraś z Was pytała czy będziemy mieć. Ja na pewno (zdjęcie poniżej). Oczywiście na samym ślubie torebeczka będzie sobie leżeć w samochodzie, ale na weselu może się przydać Nie mam zamiaru zawracać głowy siorce za kazdym razem jak będę potrzebować husteczki do nosa a torebka może sobie wisieć na oparciu krzesła.
można smarkać w halkę
ech... to taki głupi żarcik (jakies mam dziwne poczucie humoru dzisiaj)
torebka fajna, a jeszcze bardzo ładną widziałam na ulotce tego sklepu ze ślubnymi butami z narutowicza, ale nie będę skanowac, bo wyjdzie kiepska jakość... może na stronie jest gdzieś...

Stary 2007-02-26, 20:28   #6917
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Nie wiem czy latwo, wiem, że u mojej siostry są.. są tez nieco droższe niż samonośki
bingo - tej informacji mi było trzeba

Stary 2007-02-26, 20:35   #6918
sija
Zadomowienie

Cytat:
można smarkać w halkę
ech... to taki głupi żarcik (jakies mam dziwne poczucie humoru dzisiaj)
torebka fajna, a jeszcze bardzo ładną widziałam na ulotce tego sklepu ze ślubnymi butami z narutowicza, ale nie będę skanowac, bo wyjdzie kiepska jakość... może na stronie jest gdzieś...
hmmm nie da rady, halkę mam tiulową więc za szorstka do nosa nie martw się, mnie też dziwne humorki dopadają, ale to chyba stres - ostatnio mi się śniło, że ni stąd ni zowąd nagle pojawiliśmy się wszyscy w kościele i staliśmy w orszaku ślubnym, cała rodzina, a ja sobie uświadomiłam że ktoś mi wyrwał z 2 miesiące z przygotowań i zaczęłam w panice biegać i szukać księdza, żeby mu powiedzieć że ani nie mamy nauk zakończonych ani nie byliśmy u spowiedzi ciekawe co mi się jeszcze przyśni do kwietnia
Stary 2007-02-26, 20:37   #6919
mila25
Raczkowanie

Mnie sie zwykle sni ze cos z suknia nie tak, albo ze wielka dziura albo ze suknia taka brudna ze az czarna - ksiedza szukalismy tylko raz ciekawe co bedzie w czerwcu
Stary 2007-02-26, 20:41   #6920
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
takie "przyczepki" można kupić w większej kwiaciarni ja sie o nie pytałam nawet ostatnio to jest taka przyssawka z gąpeczką w którą wkłada sie kwiatuszki

ale ja polecałabym jakąłś hurtownie z artykułami do kwiaciarni albo elizówkę tak napewno jest taniej bo w kwiaciarni kosztuje ok 16 zł.
Dziekuję ślicznie za pomoc
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 20:57   #6921
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, ja szukałam kilka tygodni temu po całym Chełmie, w niektórych miejscach to jak wpadałąm z tekstem "Dzień dobry! Są pończochy do pasa?" To pani mi na to:"Jak to? Rajstopy??" no tragedia! Oczywiście prawie wszędzie był pas do pończoch, pończoch do pasa nie spotkałam. W końcu zamówiłam na allegro, 3,90zł/opakowanie (2 pary) z Gatty. Przyszły w ciągu 2 dni.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 21:21   #6922
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

mnie się kiedyś sniło, że siedzimy przy stole na weselu i moi rodzice wpadają, i pytają czemu nie przyszliśmy na ślub tylko od razu na wesele, bo oni na nas czekali a nas nie było i nie było... - a ja na to, że nam się pomyliło, ale że teraz juz na pewno za późno i usc zamknięte, więc musimy dzisiaj juz odpuścić....
a potem pytam się moich rodziców dlaczego nie ma rodziców TŻ-ta, a moja mama na to - nie wiesz, przeciez zapomniałas im dać zaproszenia....
całkiem surrealistczny sen

Stary 2007-02-26, 21:28   #6923
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Dziewczyny sny macie zabójcze
Ja mam do ślubu jeszcze trochę więc pewnie dopiero za jakiś czas mnie dopadną

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 21:32   #6924
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

a ja nawet nie stresuję sie jakoś bardzo - tylko ten jeden sen mnie dopadł, ale za to odjechany

Stary 2007-02-26, 21:52   #6925
anja79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Hej! Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco
Proszę o dopisanie do listy, jak ktoś będzie uaktualniał
- 14 lipca 2007, kościół św. Agnieszki, Zajazd pod Gwiazdami

Na targach ślubnych nie byłam, w sumie nie mamy już po co, a poza tym lubelskie targi mi się nie podobają. Z tego co napisałyście, to nie ma czego żałować.

Gratuluję wyboru sukien! Wszystkie bardzo mi się podobają! A szczególnie podziwiam te z Was, które wybrały w ciągu 2 godzin!
My też w św. Agnieszce. Wiesz może w jaki dniodbywają się tam nauki?
anja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 21:54   #6926
Malpka
Zakorzenienie

a no faktycznie sny niezłe
a co do sukienek na sprzedaż to proponuję dodawa wzrost bo rozmiar 38 to moze byc i na wzrost 165cm i na 178
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 22:00   #6927
milly
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Właśnie po przeglądaniu ulotek z targów ta mi się spodobałą ja mam ślub 25. sierpnia 2007, więc nie wiem czy to nie za szybko po Twoim, ale mimo wszystko jaki kolor, rozmiar i cena?? może byc na PW.
...już piszę

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Hej hej 11 sierpnia tego roku? To tak samo jak My a gdzie wesele?
...tak w tym roku a wesele mamy w Bogucinie - Motel-Restauracja na Stawami.

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
milly mogłabyś na pw przesłać jakies konkretniejsze informacje typu; rozmiar, kolor z góry dzięki
...Tobie także juz odpisuję na PW

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Milly super wybór Sukienka jest rewelacyjna
...dziękuje, od razu wpadła mi w oko, a jak ją nałożyłam to tak jakby dla mnie szyta, czuje się w niej rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
milly suknia piękna, taka delikatna i dziewczęca
thx
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 22:01   #6928
nicky_1981
Rozeznanie

Moge pozrzędzić i poprosić o przesłanie mi tych wiązanek z targów! Please
Stary 2007-02-26, 22:03   #6929
mila25
Raczkowanie

ok zaraz Ci wysle tylko napisz maila bo nie chce mi sie szukac
Stary 2007-02-26, 22:05   #6930
czerwcowa lara
Raczkowanie

No to ja się poudzielam bardziej, jeśli można. A witałam się kilka-naście strone temu
Sądząc po Waszych komentarzach dobrze, że się na targi nie wybrałam, bo nikt nie mówil o obrączkach ani o bucikach, a tego w tym momencie szukam.
Suknię zamówiłam dwa tygodnie temu z znienawidzonej przez Was Zuzannie na Bernardyńskiej. Pani była moim zdaniem bezproblemowa, powiedziała, że wszystko da się uszyć, nie narzucała swojego zdania, a takiego materiału jak tam nigdzie indziej nie widziałam (organdyna w delikatne błyszczące punkciki).
W sobotę robię inwazję na Lublin celem poszukiwania butów. I bielizny - mila, pewnie zajrzę na Świętoduską
A sen ślubno-weselny miałam jeden: Około północy goście zaczęli wychodzić tłumnie, a my się zorientowaliśmy, że nie było jeszcze oczepin, a my nie zdążyliśmy ani razu zatańczyć, pfff
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości