|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
u mnie pewenie też ![]() ale pisałam Wam kiedys o tym winku ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
W szczytnym celu niech i tak będzie. Byle przed świętami
![]() Cytat:
Cytat:
Nie sądziłam, że sex może być tak uwłaczający |
||
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już nie mogę się doczekać bycia bez brzuszka bo wtedy tż bedzie mógł być na górze... tak mi tego brakuje /:P
|
|
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj jade do reala, ale na żadne ulgi nie licze ![]() Cytat:
za jutrzejsze wyjścieCytat:
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Co to pozycji to ja juz nie moglam sie doczekac az wreszcie przytulilam meza tak moooocno i tak calym cialem a nie tylko brzuchem i rekami na odleglosc ![]() A seksu jeszcze nie ma wiec nie mam co mowic....ale jak juz bedzie to klasyka na pewno ooooj tak ![]() Skarbek moj ma dzis miesiac!! jak ten czas leci!! niesamowite ![]() Wlasnie planujemy chrzciny, beda na styczen jak dobrze wszystko pojdzie ![]() Malemu chyba pojawia sie ciemieniucha...hmm :/ jak nie urok to sraczka - pielegnacja maluszka to nie latwa sprawa Do tego nadal nie wiem czy nie furczy mu oddech.....taki jest dziwny, a moze to normalne, jak bylismy u lekarki mowila ze wszystko ok, wiec moze to taka uroda stękania dzieci a ja panikuje jak spi jest o, jak je tez wiec to nie przez nosek, nie widze zeby mial problem z tym oddychaniem, ale zazwyczaj jak sie budzi to furczy jak stary dziadek
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Można spróbować tak jakby trochę na boku/po skosie ale wtedy pojawia się ten nieszczęsny problem gdzie by tu zarzucić tą cholerną grubą nogę
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio do TŻ jak było
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!!!! i jestem zadowolona ; p
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Chwal się! |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kia dzięki za pociechę. Dziś już lepiej ze mną, humor lepszy, ale seksu nadal niet
Ale teraz już smutas mi się we wkur.wa zmienił i teraz niech on chodzi za mną i skomle ![]() justa86 synuś piękny reven24111 ![]() Alko-chińczyk może..? ![]() Cytat:
![]() Kupiłaś sobie coś we Wrocku ? ![]() Ja mam espiro vector pro, i poza dupnym plecakiem zamiast torby jest w porządku. Ale dopóki nie potestujesz - nie bedziesz wiedziała. Moja siostra zmieniała wózek po 2m-cach bo w pierwszym przednie kółka na siebie zachodziły i raz przy nawrotce się wózek przewrócił po prostu. Mały z niego nawet nie wypadł, bo był omotany w śpiworki, kombinezonki itp, i nic mu się nie stało. Poza tym jak już poczuła że traci równowag gę to próbowała łapac i trochę wyhamowała. Nie pamiętam co to był za wózek, zamieniła na x-landera xa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide coś porobić. Mam tyle planów, że nie wiem od czego zacząć i na razie siedzę na łóżku, czytam was, i oglądam katalog avonu ![]() Póki co z rzeczy "na dziś" zaliczyłam usg i odświeżyłam włóczkę do produkcji bucików. Zostało mi jeszcze: - unicestwić kolonię kurzowych potworów spod łóżka - przeorganizować torbę szpitalną moją i małej laseczki, - posprzątać łazienkę (nie chce mi się - chyba to wykreślę) - zrobić obiad (łatwizna - makaron ze szpinakiem) - podziergać - iść na szoping (na razie i tak nie mam z czym, bo wypłata nie wpłynęła )Coś sobie jeszcze wymyśliłam rano, ale chyba nic ważnego, bo już nie pamietam. A i serii snów dziwnych: byłam na siłowni i moim osobistym trenerem był Hugh Jackman i się pociliśmy. Moja napięcie seksualne przeniosło się na fazę REM ![]() AAAA!! No i odnośnie usg, mała nie jest taka mała jak się obawiałyśmy z gin. Waży teraz ok.3kg, waga porodowa przewidywana: 3300 Wody ok, łożysko ok. Mam się umówić na wizytę 18.12 - o ile nie urodzę (ale raczej nie) i będziemy gadać z gin czy serio muszę na święta się kłaść w szpitalu. Powiedziała, że mnie wtedy zbada i zobaczymy, jak dzidzia, łożysko i ilość wód będzie w porządku, to po świętach dopiero. Poza tym dowiedziałam się jeszcze że nie będą jej wywoływali na siłę, tylko będziemy czekać, aż mała Hrabianka zechce się na świat pofatygowac (chyba że - wiadomo - coś będzie niepokojące. NA bieżąco będą decydować) Amen ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam usg w pon i modlę się o podobną wagę ale obawiam się, że z grubych rodziców to raczej nam klocuszek wyjdzie ![]() A! Byłam wczoraj w rossmanie i wydaje mi się, że są jakieś promocje na rzeczy dzieciowo-mamowe ale byłam w jakimś amoku plus bez pieniędzy więc nie wspomnę dokładnie o co może mi chodzić
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
no to się chwalę. waga nie wiadoma, bo małego było ciężko zmierzyć, za bardzo się wierzgał i przyciskał do ścianek, ale jest duży i na bank ponad 3200 ma.
ważniejsze jednak to iż szyjka prawie znikła!!! i tak na centymetr kanał już się otworzył... mówi mi gin może na weekend będzie już po wszystkim, ja do niego na następny, a on nie no na ten : D oby miał rację... dostałam skierowanie na ktg. jutro rano idę na pierwsze i mam chodzić co 2 dni. zapisał mnie jeszcze na 17.12 na wizytę, ale mówi, że nie powinnam na tą już przychodzić. ciśnienie mam dalej mierzyć i jak będę miała ok 150/95 to na IP mam jechać. Na razie mam brać magnez by mi tak nie skakało, bo ponoć magnez też wpływa na ciśnienie. wód mam wystarczającą ilość, małemu jak to gin powiedział jest tam dobrze dlatego aż tak się nie śpieszy... ale ogólnie ta wizyta podniosła mnie na duchu : ) |
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
w końcu baciucha przyszedł ale jeszcze gada z teściem.
Mam ochote na spacer z aparatem ... ide zaraz się przejdę jak mi aparat padnie to porobie zdjęcia telefonem i pokaże mam moją piękną leśną okolice może jakąś sarnę upoluje aparatem
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
akumulatorki mi padły bo zapomniałam wyjąć je z kieszeni kurtki
szkoda że już słoneczka nie ma
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/kocyk-bawelna-akry...830344791.html
Czy ktos kupil moze ten koc?? Potrzebuje cieplego koca na zime, jednak jest potrzebny czas weryfikuje potrzeby posciel nadal nie uzywana a koce mam 2, 2 rozki i malo mi..... z rozkow dzieci mega szybko wyrastaja, wcale tak fajnie nie nadaja sie jako kolderka - polecam cieple, mile kocyki
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przełam ten nasz zastój kochana, w świetle najnowszych doniesień leć po winko, sru do wanny z kielonkiem, potem bunga bunga i lecim na IP
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jesteśmy od wczoraj w domu.
A tutaj mój opis porodu ![]() Poszłam do szpitala 3.12 bo od rana jakoś mi było dziwnie, miałam skurcze, nawet regularne. Ale czekałam na tż, bo wieczorem mieliśmy pójść na IP. Jeszcze pozałatwiałam milion rzeczy, posprzątałam, obiad ugotowałam, torby popakowałam. Pojechaliśmy jakoś o 18.00, przyjęli mnie, ginekolog mnie zbadała, zaczął odchodzić czop. O 20,00 doktorka wysłała tż do domu, bo powiedziała, że pewnie nic się nie stanie, że rano zrobią mi próbę oksytocynową. Do 23.30 było w miarę ok, ale po tej godzinie jak zaczęły mnie łapać bóle krzyżowe, to myślałam że umrę. Poszłam do położnej, kazała mi się spakować i przyjść na porodówkę. Zbadała rozwarcie - 1 palec. Łaziłam dalej na skurczach, ból niesamowity. W międzyczasie podłączyła mnie do ktg, miałam skurcze częste ale dość krótkie. Męczarnia okropna. Sprawdziła znów rozwacie - 1,5 palca... Dała mi lewatywę, cały czas krwawiłam z szyjki... O 2.30 poprosiłam o znieczulenie. Pobrała mi krew i powiedziała, że sprawdzi 0 3.00 szyjkę i jak dalej będzie na 1,5 palca to nie dostanę znieczulenia, bo nie ma akcji porodowej w pełni... Sprawdziła mi szyjkę o tej 3,00 a tam pełne rozwarcie na 10cm Powiedziała, że na znieczulenie to już za późno i rodzimy. Mały przyszedł na świat 40 minut później. To było najintensywniejsze 40 minut w moim życiu. A jakie uczucie, jak dziecko się rodzi... kładą Ci go na piersi, a ono momentalnie się uspokaja... Momentalnie się wzruszam...masakra! Jestem zdezelowana hormonalno-emocjonalnie Oczywiście tża nie było przy porodzie, bo nie dość że nie mogłam się dodzwonić, to jeszcze nie zdążył ![]() Pomimo, że poród był ekspresowy, to jednak są i gorsze strony. Nie dość, że mnie nacięli to jeszcze pękłam. Szyli mnie bardzo długo, prawie 1,5 godziny.. Dostałam super znieczulenie po porodzie, więc nic prawie nie czułam. Byłam masakrycznie ogłupiona ![]() Teraz wiem, że kobieta jest w stanie przeżyć wszystko. Podziwiam wszystkie kobiety, które siłami natury urodziły swoje dzieci. Ogromny szacun! Mój tż to ciągle mi powtarza, że odwaliłam kawał dobrej roboty, chodzi, przytula mnie, widzę że mnie podziwia tak na swój sposób i jestem mu za to wdzięczna, bo wiem że na to zasługuję. Mały nasz Jaś dostał 10 punktów w skali Apgar, 3250g i 52 cm Najmniejsze ubranka jakie mam w domu (na 50cm), są na niego w miarę dobre Jesteśmy bardzo szczęśliwi! Nasz świat się zmienił |
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie, ale kocyk ładniutki : )
ja mam 2 rożki, jeden większy drugi mniejszy, 1 gruby duży koc i 2 małe kocyki cienki i gruby. pościel też zakupiłam. mam nadzieję, że wystarczy. laski a macie przebieraki? potrzebne? czy da radę bez nich? |
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, przydaje sie bardzo ja mam taki na lozeczkoPewnie to juz macie zorganizowane ale wg mnie bardzo wazne jak sie nie ma szafki z rzeczami dla dziecka kolo przewijaka jakos umiejscowic np wiklinowy koszyczek z wszystkimi ☠☠☠☠☠☠☠kami potrzebnymi do przewijania ja tam mam : 3 pampersy, masc do wycierania pupy, waciki kosmetyczne, fride do noska, oliwke, patyczki do uszu, sol morska, szczoteczke do wlosow, |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga info od Gabi2:
Hej, zostawili mnie na patologii, nie wiadomo czy to były wody do teraz nie ma, skurcze jakieś małe wyszły ale tętno im się nie podoba, akurat przyjął mnie mój gin. Jestem zła. Przed wyjściem zjadłam ciastko i może po tym tak wariowała w brzuchu. Wiec nie rodzę a pewnie do końca będę już leżała ![]() Trzymamy zatem kciuki, żeby jej tam patologicznie nie męczyli! ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Opis wzruszający, a mówiłam, że już nie będę więcej czytać
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

za jutrzejsze wyjście

klask i:

Która ma wózek idealny? 
i cisza...kuzwa..zadzwoniła m do Tz zeby był w gotowości...wsadzilam sobie papier w majty, ale chyba nic wiecej nie leci, nie mam żadnego skurczu itd