i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 11:13   #211
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:)

A wiadomo ile to jeszcze potrwa? Bo Bonarka jest mi tak masakrycznie nie po drodze...
Stary 2012-12-07, 11:13   #212
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Prawda
*czuje się dumna, że wiem coś z branży kosmetycznej*

Kto chce ze mną zamówić herbaciarkę?
Jedyna okazja, tego jeszcze u nas nie było!
http://allegro.pl/szkatulka-na-herba...832428143.html

edit. sprzedawca ma też szkatułki na biżu, kadzidła i różne ręcznie robione przedmioty

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2012-12-07 o 11:15
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:16   #213
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Czy to prawda, że w Bonarce zamykają stoisko flormar i można coś kupić po niższych cenach czy to plotka?
Cytat:
A wiadomo ile to jeszcze potrwa? Bo Bonarka jest mi tak masakrycznie nie po drodze...
Do końca roku chyba .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:20   #214
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dzięki To może mi się uda na coś załapać, bo w tę zimnicę mi się jechać nie chce specjalnie do Bonarki, a dla mnie to dłuższa wyprawa
Stary 2012-12-07, 11:58   #215
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Musisz tamtą osobę poprosić, żeby wyrejestrowała ja tak robiłam, jak zamawiałam kindle dla ojca i jego przyjaciela.

Etui na allegro najlepiej.

A do rejestracji potrzebny mi tylko serial number?
I w każdej chwili mogę zmienić adres ___@kindle.com?

Myślałam, żeby najpierw pomacać etui, przyłożyć, sprawdzić jak w ręce leży i dopiero kupić. No ale jeśli stacjonarnie nie ma nigdzie takiego wyboru, to pozostaje allegro.

Jaaaaakieeee pięęęękneeee naklejki Niektóre przypominają karty z dixita Brałabym chyba ze 30 wzorów http://allegro.pl/naklejka-na-amazon...780979796.html

Znalazłam przydatny bajer http://allegro.pl/lampka-kandle-by-o...824018812.html
Idealny na podróże PKP czy busem

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-12-07 o 11:59
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:03   #216
cholernarejestracja
Copyraptor

Chyba tylko serial, co do adresu - nie wiem

ładne tylko ciekawe, czy się trzymają i nie odrywają na brzegach, przecież kindle nie jest idealnie płaski...

I możesz szukać stacjonarnie, ale na pewno będą dużo droższe w żadnym etui nie będzie tak wygodnie jak bez niego, ale imho wszystkie są zaprojektowane ok i wygodnie się w nich czyta, więc nie ma co wybrzydzać aż tak. Ja myślę nad nowym, jakimś ładniejszym i kolorowym, więc jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:06   #217
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Ecrulo, złe podejście.
To nie Ty wybierasz termin, to termin wybiera Ciebie

Wyszukiwanie lotów to praca u podstaw. Musisz po prostu wchodzić na strony np. Ryana czy Wizzaira i sprawdzać ofertę. Są też strony, które zbierają promocje z różnych linii. Czasami są to 24godzinne promocje, więc naprawdę systematyczność jest tu wskazana.
Jeśli Ci zalezy na konkretnym terminie i konkretnym kierunku to niestety poszukiwania są mozolne i ja nie podejmę się ich wyszukania, bo od 2 miesięcy nie mam czasu żeby nawet znaleźć coś dla siebie
Naprawdę termin wybiera mnie ? Bardzo bym chciała na urodziny lecieć, mam do wykorzystania voucher na pobyt w hotelu czterogwiazdkowym w Budapeszcie i tak myślałam, że sobie prezent zrobię.

Dzięki za informację Masz jakieś stronki grupujące te promocje? Będę obserować na bieżąco

Cytat:
Ecrulo na styczeń w ryanair wyświetlają się bilety za 76 zł-ale wszystko zależy od terminu
http://www.ryanair.com/pl
Oprócz tego polecam polubić na facebooku 'Mleczne podróże'-to ich stronka http://www.mlecznepodroze.pl/2012/11...dniu-za-6-pln/
Wrzucają dużo fajnych instrukcji i promocji
Polubione Dzięki wielkie ! Będę zerkać, marzy mi się taki weekend

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:10   #218
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Chyba tylko serial, co do adresu - nie wiem

ładne tylko ciekawe, czy się trzymają i nie odrywają na brzegach, przecież kindle nie jest idealnie płaski...

I możesz szukać stacjonarnie, ale na pewno będą dużo droższe w żadnym etui nie będzie tak wygodnie jak bez niego, ale imho wszystkie są zaprojektowane ok i wygodnie się w nich czyta, więc nie ma co wybrzydzać aż tak. Ja myślę nad nowym, jakimś ładniejszym i kolorowym, więc jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać
Na allegro są takie bardzo zachowawcze - jednolite..... Szkoda, że nie ma takich etui jak naklejki

Patrz co jeszcze znalazłam http://www.etsy.com/shop/TwoSadDonkeys?ref=seller_info
Poklikaj w obrazki i przejrzyj całe serie - prześliczne maskotki, jak z marzeń sennych

Stary 2012-12-07, 12:11   #219
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Na allegro są takie bardzo zachowawcze - jednolite..... Szkoda, że nie ma takich etui jak naklejki

Patrz co jeszcze znalazłam http://www.etsy.com/shop/TwoSadDonkeys?ref=seller_info
Poklikaj w obrazki i przejrzyj całe serie - prześliczne maskotki, jak z marzeń sennych
Mnie się śnią zombie, a nie urocze zwierzątka
Stary 2012-12-07, 12:25   #220
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Naprawdę termin wybiera mnie ? Bardzo bym chciała na urodziny lecieć, mam do wykorzystania voucher na pobyt w hotelu czterogwiazdkowym w Budapeszcie i tak myślałam, że sobie prezent zrobię.

Dzięki za informację Masz jakieś stronki grupujące te promocje? Będę obserować na bieżąco

Polubione Dzięki wielkie ! Będę zerkać, marzy mi się taki weekend
ja wczoraj kupiłam londyn z katowic na styczeń za 100 zł w 2 strony

Primarku nadchodzę !!!

co do strone fly4free.pl najlepsza

jakbyście chciały lecieć wizzem to mam ich kartę citi i jestem w discount club więc mogę Wam zarezerwować bez żadnych opłat

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-07 o 12:28
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:39   #221
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam londyn z katowic na styczeń za 100 zł w 2 strony

Primarku nadchodzę !!!

co do strone fly4free.pl najlepsza

jakbyście chciały lecieć wizzem to mam ich kartę citi i jestem w discount club więc mogę Wam zarezerwować bez żadnych opłat
O kurczaki ! Super, będę pamiętać !
Dzięki wielkie !

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:56   #222
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
loter.pl

GG22, Cholerka -> zobaczcie klub PILNE

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-12-07 o 13:07
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:11   #223
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
mgr z finansów

No trzecią licencjat obroniony, jedna mgr obroniona, a teraz kończę pisać drugą i już nigdy w życiu nie pójdę na studia. MAM DOŚĆ!
Aaa, to powodzenia
Cytat:
Kupiłaś te gładkie z takim szerszym, prążkowanym ściągaczem? Je też mam-są fajne ale nie grzeją już tak bardzo Bardziej przydają się na imprezę
Te co miałam to chyba takie typowo 'skarpetkowe' bawełniane, myślę że na tomexie itp bez problemu takie znajdziesz. Takie właśnie najbardziej polecam bo super grzeją. Nie lubię nosić rajstop pod spodnie dlatego wolę sukienkę/spódniczkę i zakolanówki-jest dużo cieplej
Tak, te mam. Fajne są, ale właśnie nie jest w nich jakoś super ciepło.
Si, "skarpetkowe" takie No to muszę wybrać się na Tomex

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:12   #224
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Mam już swojego kindla
Gdzie rozglądałyście się za etui na swój czytnik? Kojarzę, że m.in. w TKMaxx, ale byłam ostatnio i nie znalazłam nic. A jakieś inne sklepy?
Nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze etui - znawczynie tematu, proszę Was o cenne wskazówki
W TkMaxx widziałam tylko raz przez ostatnie dwa lata, więc nie liczyłabym... Chyba zostaje Ci tylko net. Ja od półtora miesiąca próbuję się zabrać za zakupienie etui, ale jakoś nie mam do tego głowy, także zapodaj linkiem jak już coś wybierzesz

Cytat:
Czy to prawda, że w Bonarce zamykają stoisko flormar i można coś kupić po niższych cenach czy to plotka?
Prawda, jadę tam dzisiaj

Cytat:
Do wyczerpania zapasów

Jadę dzisiaj kupić jakieś zimowe buty, bo oprocz emu nie mam zupełnie nic
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:16   #225
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Czy tylko ja nie rozumiem fenomenu emu? Przecież większość dziewczyn, która w nich chodzi ma je tak zdeformowane, że przy stawianiu kroku stopa wychodzi poza podeszwę.

Stary 2012-12-07, 13:21   #226
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hiper, to napisz potem, co ciekawego jeszcze jest. Jest straszny ziąb, a w niedzielę mogę tam dopiero być przejazdem (jutro mam gości), a chciałam kupić jakiś róż Może jeszcze w niedzielę się załapię

WM, mnie emu jakoś nie odstraszają dopóki są zadbane, ale niestety mnóstwo osób ma chyba jakieś wady anatomiczne i buty szybko zaczynają wyglądać paskudnie Chętnie nosiłabym takie buty ale trochę skręcam stopy, więc szybko wyglądałabym jak ostatnia pokraka.
Stary 2012-12-07, 13:21   #227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie rozumiem fenomenu emu? Przecież większość dziewczyn, która w nich chodzi ma je tak zdeformowane, że przy stawianiu kroku stopa wychodzi poza podeszwę.
Jak czytam takie teksty to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Najgorsze jest to, że są one tak popularne.
Oryginalne buty emu się nie deformują. Ja swoje mam 8 lat i nadal wyglądają jak nowe, mimo, że chodzę w nich co sezon.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:25   #228
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
WM, mnie emu jakoś nie odstraszają dopóki są zadbane, ale niestety mnóstwo osób ma chyba jakieś wady anatomiczne i buty szybko zaczynają wyglądać paskudnie Chętnie nosiłabym takie buty ale trochę skręcam stopy, więc szybko wyglądałabym jak ostatnia pokraka.
Mnie się chyba udało zobaczyć tylko jedną dziewczynę w zadbanych emu (nie wiem czy oryginalne). Pozostałe zawsze były strasznie uciapane, z plamami po soli i oczywiście "powyginane".

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38015563]Jak czytam takie teksty to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Najgorsze jest to, że są one tak popularne.
Oryginalne buty emu się nie deformują. Ja swoje mam 8 lat i nadal wyglądają jak nowe, mimo, że chodzę w nich co sezon.[/QUOTE]
Chodziło mi o typ butów Nie patrzę na metki Po prostu widzę zdeformowane buty.
Moja znajoma miała oryginalne Emu, ale nie wytrzymały jej aż tylu sezonów co Tobie.

Stary 2012-12-07, 13:26   #229
Mysia mysz
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38015563]Jak czytam takie teksty to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Najgorsze jest to, że są one tak popularne.
Oryginalne buty emu się nie deformują. Ja swoje mam 8 lat i nadal wyglądają jak nowe, mimo, że chodzę w nich co sezon.[/QUOTE]

tyle, że zaryzykuje opinię ze 95% na ulicach to podróby za 40 zł z biedronki:P nie mniej do mnie nigdy ten styl nie przemawiał, ale wiem, ze oryginalne są dobre
Stary 2012-12-07, 13:27   #230
Konto usunięte

Cytat:
Hiper, to napisz potem, co ciekawego jeszcze jest. Jest straszny ziąb, a w niedzielę mogę tam dopiero być przejazdem (jutro mam gości), a chciałam kupić jakiś róż Może jeszcze w niedzielę się załapię
Gadałam dzisiaj w Dominiką i z różami cienko (ja sobie zarezerwowałam dwa ostatnie P112 i P115 ).
Stary 2012-12-07, 13:31   #231
nicRu
maszyna, nie człowiek

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38015678]Gadałam dzisiaj w Dominiką i z różami cienko (ja sobie zarezerwowałam dwa ostatnie P112 i P115 ).[/QUOTE]
No to trudno Może znajde jakis lakier albo eyeliner/kredkę
Stary 2012-12-07, 13:37   #232
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Mam już swojego kindla
Gdzie rozglądałyście się za etui na swój czytnik? Kojarzę, że m.in. w TKMaxx, ale byłam ostatnio i nie znalazłam nic. A jakieś inne sklepy?
Nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze etui - znawczynie tematu, proszę Was o cenne wskazówki
mnie odpowiada etui "książkowe" - chyba wkurzałoby mnie wyjmowanie i wkładanie Kindla za każdym razem do pokrowca, a tak w razie potrzeby łatwiej jest też ochronić go przed wzrokiem ciekawskich
ja kupiłam na Allegro, tego typu: http://allegro.pl/amazon-kindle-4-no...778784711.html

Cytat:
oo nie wiedziałam. ale to chyba znaczy że mieli marny utarg, bo długo to stoisko nie stało.

Cytat:
Jaaaaakieeee pięęęękneeee naklejki Niektóre przypominają karty z dixita Brałabym chyba ze 30 wzorów http://allegro.pl/naklejka-na-amazon...780979796.html
super!

Cytat:
ooo, w razie czego będę pamiętać

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-12-07 o 14:29
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:49   #233
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38015385]W TkMaxx widziałam tylko raz przez ostatnie dwa lata, więc nie liczyłabym... Chyba zostaje Ci tylko net. Ja od półtora miesiąca próbuję się zabrać za zakupienie etui, ale jakoś nie mam do tego głowy, także zapodaj linkiem jak już coś wybierzesz [/QUOTE]

Dam znać, chociaż widzę same nudziarskie etui a ja bym chciała coś kolorowego i wesołego
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
mnie odpowiada etui "książkowe" - chyba wkurzałoby mnie wyjmowanie i wkładanie Kindla za każdym razem do pokrowca, a tak w razie potrzeby łatwiej jest też ochronić go przed wzrokiem ciekawskich
ja kupiłam na Allegro, tego typu: http://allegro.pl/amazon-kindle-4-no...778784711.html
Tak, biorę pod uwagę tylko wersję książkową

Gdzie na Rynku (ewentualnie w okolicy) można wypić dobrego grzańca (wino/piwo/miód)?
Znacie miejscówki, gdzie jest fajny wybór?

Stary 2012-12-07, 13:50   #234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Mnie się chyba udało zobaczyć tylko jedną dziewczynę w zadbanych emu (nie wiem czy oryginalne). Pozostałe zawsze były strasznie uciapane, z plamami po soli i oczywiście "powyginane".

Chodziło mi o typ butów Nie patrzę na metki Po prostu widzę zdeformowane buty.
Moja znajoma miała oryginalne Emu, ale nie wytrzymały jej aż tylu sezonów co Tobie.
Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia. To tak jakby dziwić się dlaczego bieganie w adidOsach jest niewygodne. Jest wygodne pod warunkiem, że do uprawiania sportu używasz oryginalnych butów marki Adidas, a nie chińskich podrób.
Fenomen butów emu polega na tym, że są one nieziemsko ciepłe, wygodne, praktyczne, uniwersalne, dobrze wykonane, skórzane i noga w nich odpoczywa. To jest ten fenomen. Nie można tego samego oczekiwać od chińskich podrób za 50 zł!

Cytat:
tyle, że zaryzykuje opinię ze 95% na ulicach to podróby za 40 zł z biedronki:P nie mniej do mnie nigdy ten styl nie przemawiał, ale wiem, ze oryginalne są dobre
Dokładnie
Stary 2012-12-07, 13:54   #235
kasiencja
Pani Buka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38016138]Nie rozumiem Twojego sposobu myślenia. To tak jakby dziwić się dlaczego bieganie w adidOsach jest niewygodne. Jest wygodne pod warunkiem, że do uprawiania sportu używasz oryginalnych butów marki Adidas, a nie chińskich podrób.
Fenomen butów emu polega na tym, że są one nieziemsko ciepłe, wygodne, praktyczne, uniwersalne, dobrze wykonane, skórzane i noga w nich odpoczywa. To jest ten fenomen. Nie można tego samego oczekiwać od chińskich podrób za 50 zł![/QUOTE]

ale Wrednej właśnie chyba o to chodzi - skoro rzeczywiście super są tyko oryginalne emu (o cenie wiadomo jakiej), to dlaczego masa dziewczyn kupuje takie byle g..., skoro to ani ładne, ani praktyczne?

Stary 2012-12-07, 14:00   #236
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
granatowo,

Jeśli dobrze pamiętam to Ty tanio latasz tu i tam Chciałabym znaleźć jakiś tani lot do Budapesztu, myślę, że na marzec. Mogłabyś mi pomóc?

Albo ktokolwiek?
Oprócz wymienionych wczesniej stron jest jeszcze FRU.pl i tanieloty.pl ale one wszystkie się powtarzają

Ja też mam oko na Budapeszt i ostatnio uciekły mi bilety na luty za 2 zł w dwie strony ale styczniowe terminy w takiej cenie trzymały się nieco dłużej. Warto więc sledzić na bieżąco i szybko reagować. Często pojawia się ten kierunek w promocjach ostatnio więc na pewno coś złapiesz! Tylko z Krakowa niestety jest najdrożej :/ Warszawa przoduje w promocjach - Modlin.
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:06   #237
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ale Wrednej właśnie chyba o to chodzi - skoro rzeczywiście super są tyko oryginalne emu (o cenie wiadomo jakiej), to dlaczego masa dziewczyn kupuje takie byle g..., skoro to ani ładne, ani praktyczne?
Nie no dla mnie tekst "czy tylko ja nie rozumiem fenomenu emu?", gdzie używa się nazwy własnej nie oznacza "dlaczego tyle ludzi chodzi w podróbkach"...
Stary 2012-12-07, 14:13   #238
Ineso
Matka Smoka

Życie jest piękne. Godz.14.00 a ja już mam weekend. Wróciłam do domu (pociąg był ogrzany i nieopóźniony), odkurzone, na kuchence gotowy obiadek, 4 paczki z DDD i paczka od Mikołaja pod poduszką

Cytat:
Mam już swojego kindla
Nie musisz się tak afiszować

Cytat:

Dobrze wiedzieć!
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Oprócz wymienionych wczesniej stron jest jeszcze FRU.pl i tanieloty.pl ale one wszystkie się powtarzają .
I jeszcze Krakolot.

Jak czasem czytam komentarze pod postami to okazuje się, że bilety rozeszły się w 20 minut po opublikowaniu posta

OMD - wybierasz się?i jeśli tak, to o której? Bo nie wiem czy już mogę się naolejować czy jeszcze nie
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:19   #239
cholernarejestracja
Copyraptor

Ineso - nie znoszę Cię

Ale dostałam fajne prezenty na mikołaja od Pandy za to

Całe szczęście, że mam dziś dużo pracy, bo mi czas szybko leci
Stary 2012-12-07, 14:23   #240
kasiencja
Pani Buka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38016410]Nie no dla mnie tekst "czy tylko ja nie rozumiem fenomenu emu?", gdzie używa się nazwy własnej nie oznacza "dlaczego tyle ludzi chodzi w podróbkach"...[/QUOTE]

no nie wiem. ale mnie na przykład się po prostu te buty nie podobają i nawet jakbym miała na nie kasę to bym nie kupiła. a "emu" stosuje się w sumie też w odniesieniu do podróbek - nie mówię że slusznie. i najwyraźniej istnieje jakiś fenomen właśnie z powodu tej ogromnej ilości podróbek, jakże chętnie kupowanych...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości