|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Moja ukochana sałatka
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Jezeli chodzi o zabiegi kosmetyczne w ciaży, za kazdym razem MUSICIE dziewczyny mówić że jesteście w ciaży (o ile jest nie widoczna) , nie chodzi juz o zabegi a właśnie o pozycje, wiadomo sa zabiegi co trwaja 2-3 godziny a lezenie na plecach to nie bardzo. Ja za każdym razem jak podchodziłam do klientki to pytałam o ewentualna ciaże nawet jezeli miałam robic tylko maseczke nawilżajaca, sa w kosmetykach składniki które w ciazy moga wyjatkowo nie korzystnie działać, skóra w ciazy bardzo źle moze zareagować przez hormony. Dziewczyny zadnych kwasów (bardzo popularne o tej porze roku) zadnych prądów, liftingów i laserów. Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2012-12-07 o 15:45 |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#1114 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo stosuję taki (nie codziennie), ale farmaceutka mi poleciła, wiedząc że jestem w ciąży...
|
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super zakupyCytat:
superowe zakupy za wszystkie nowe tygodnie![]() Dziewczyny czytam was od rana ale nie miałam weny pisać, teraz trochę przysiadłam bo sama jestem(prawie) Ja wam mówię jakiego skurczu w łydce dostałam w nocy, to masakra do teraz mnie boli, ale na szczęście Tż mi w nocy rozmasował i szybko przeszedł ale skubany mocny był... ![]() ![]() To drugi raz jak mnie w ciąży skurcz złapał, mam nadzieję że często się to nie będzie zdarzać ![]() A po za tym u mnie też zima, śnieg pada już czuję święta |
||||||
|
|
|
|
#1117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moderna ładne zakupy ! Cytat:
Tu masz wątek min o tym, jak już używasz i Ci nie szkodzi, to można, ale ogólnie nie poleca się takich eksperymentów w ciąży, także ze względu na przebarwienia.
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- zapisałam sie dzis na usg na poniedziałek na 20 by małzek mógł na zywo babla poglac i szwagierka chce nam dac wózek rózki reczniki i ciuszki dla malucha wiec tak naprawde tylko spiworek do spania i kosmetyki do kupienia ![]() a nie robi któras frytek bo za mna chodza od kilku dni
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2012-12-07 o 17:23 |
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam, odezwał się dzidziuś?
Upiekłam tort brzoskwiniowy, nasączyłam zalewą tą co została z brzoskwiń z puszki, mam nadzieję, że będzie dobry
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja chociaż marzec
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle zbliża sie weekend i na forum cisza...
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jak byłam u babci namówiła mnie na kawę bo miała tą nową Jacobs Milicano a w domu nie piłam praktycznie od kąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży bo mi odrzuciło, raz sobie zrobiłam z miesiąc temu ale wylałam bo mi nie smakowała. I normalnie w szoku byłam bo była pyszna
chyba sobie taką zakupię.
|
|
|
|
|
#1123 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ogródku co roku wiesza słoninkę na drzewach. Cytat:
ale byłaś odważna! Cytat:
Cytat:
----------------------- Cały dzień chodziły za mną naleśniki! i zrobiłam z dżemem i bitą smietaną - niestety w sprayu bo nie mam miksera ale i tak była pycha!
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama zrezygnowałam z salicylowego 2 % bo jak zwykle było ok to w ciaży wydawało mi się że działa ze z dwojona siłą, takie miałam odczucie. naoglądałam się troche i wole chuchać na zimne. A na co masz ten krem jeżeli mozna wiedzieć? |
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Gratuluję zakupów, tygodni i wizyt ![]() U mnie dzisiaj początek 28 tygodnia Czuję się dzisiaj okropnie, chyba mnie rozkłada przeziębienie
|
|
#1127 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() kwiatuszek, trzeba olać doradców. Zacząć samemu chodzić po bankach. Wiem, co czujesz. Cytat:
Cytat:
Mamy jednych rodziców 250 km od Wawy, drugich rodziców od pierwszych dzieli 90 km. Ja i tak będę i swoich, a on zamierza po pracy w Wigilię pojechać do swoich, bo mieszkają bliżej niż moi, a następnie na 1 i 2 dzień Świąt dojechać do mnie. Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko od kilku dni jest bardzo leniwe. Czuję kilka ruchów dziennie. W nocy śpi jak suseł. No i boli mnie miednica i spojenie łonowe, nieprzyjemne uczucie. |
||||
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Moderna super ciuszki
Cytat:
ale mój lekarz robi dokładnie tak samo ![]() Cytat:
z nutelląmiałam wczoraj francuskie i karbowane mniam mniam!dziś zrobiłam rybę i smakowała mi jak nigdy w życiu! a myślałam, że już zawsze mi się będzie robiło źle na sam widok ![]() jeśli już jesteśmy przy smakach to wczoraj kupiłam mrożone truskawy i zrobiłam KOKTAJL
|
||
|
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma fusy? czy nie?
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma fusów, na dnie robi się delikatny osad. Na koniec warto pomieszać sobie
|
|
|
#1131 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pod żebrami tłucze mnie główką a jednocześnie kopie nóżkami na dole Cytat:
![]() i nie zacytowało mi wszystkiego co do ruchów to mój ostatnio był aktywny cały czas cały dzień, noc i dzień bez przerwy! aż się zaczęłam martwić że moze coś mu jest, ale lekarz powiedział że to normalne i będzie raz bardzo pobudzone a raz spokojne i faktycznie od wczoraj malutko się rusza ![]() wracając do wózków to nikt mnie nie przekona że wózek za 500 zł jest tak samo dobry jak za 1000 czy 1500 zł chociaż już od 1000zł wzwyż nie ma różnicy bo każdy już wybiera w zależności od potrzeb. Ale taki za 3000zł już nie koniecznie jest lepszy od tego za 1000zł. Jednak gdybym miała ograniczony budżet to wolałabym kupić wózek porządny ale używany za 500 zł ![]() dobry wieczór
|
||||||
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smaków ja wciagnełam jajaka na twardo z majonezm i szczypiorem...I znów mi głod doskwiera..A ruchu mam mało-niedobrze...Kurcze slisko jest, bo znów bym wyszła wieczorem po tżta, moze nie złapie zajaca...
|
|
|
|
|
#1134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale odwżniara!!!
Ja teraz po lodzie chodzę delikatnie... mam za każdym razem wizję, że się wywracam (ale na pupę O, porządne zakupy! Słodkie niebiesko-białe - lubię takie ![]() Cytat:
Dał znać - więc się uspokoiłam ![]() Piszesz o torcie, a ja mam takiego smak, że ło hoho! Już na męża patrze jak na batonika... hihih albo niezłe ciacho zapraszam jutro do mojej mamy - zamówiłam sobie frytki i wątróbkę ![]() Tak, wątróbkę Witaj wołowinko ze szpinakiem Cytat:
![]() ![]() klask i: to co? jeszcze 12? Hihih... a pamiętasz jak odetchnęłaś z ulgą jak minął 12? Zdrówka!!! Cytat:
Tam zawsze hektoliry piwa idą od samego rana do wieczora... a w nocy wyciągamy gry planszowe i wódkę co ja raczej babskich piw nie pijam... Nie staraliśmy się o dzidziusia jakoś szczególnie więc od razu dało mi to do myślenia... wróciliśmy w niedzielę wieczorem, a ja w poniedziałek robiąc zapas tamponów na okres kupiłam test i co? dwie kreski ![]() Jutro TŻ na wyjazd firmowy, a ja do mamusi... będziemy piec ciasta! i zakupy miałam zostać w domu, ale jak pomyślę ile się namyślę co ten mój ślubny wyprawia... i czy już śpi, czy jeszcze pije...
|
|
|
|
#1135 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chcę coś, co będzie mi się na lata kojarzyłao z tym dniem i koniecCytat:
A poza tym nie jest powiedziene że kwota którą dacie będzie ją satysfakcjonowała.. A po co takie sytuacje![]() Cytat:
No a synuś kawał chlopa![]() Cytat:
Bo ja bym na moja teściową miała nerwa że mi jakieś klamoty do domu znosi bez porozumienia ze mną No ale może tamta się ucieszy![]() Cytat:
... A ja jestem z tych osób, które się wkurzają gdy baba mówi: "wiem, że pani chciała 10dkg, ale czy może być 13dkg?" W przypadku, gdy kupuję np. krakowską sucha, to te 3dkg to jest jakies dodatkowe 10 plastrów Na początku odpuszczałam i brałam, bo ogólnie byłam mało asertywna... ale konczyło sie tak, że koty to zjadały, bo wędlina, która lezy w lodówce dłużej niż 3 dni juz jest dla mnie nieapetyczna... Więc teraz mówię, że chciałam do 15dkg... a nie powyżej 15dkg i obrażona pani musi odkładać![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba najładniejsze fotki dostawałam tak do 15 tygodnia... A potem im dzidzia większa tym fotki brzydsze Oststnio na wizycie nawet mi ginka zdjęcia nie dała
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie sprawdzam czy miska popcornu może być lekarstwem na smutki.
|
|
#1137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy takie pyszne od Tż mamy... Jadę na zakupy po truskawki i maślankę, a potem do koleżanki po filc (będę się bawić w bransoletki i duperelki do ozdoby na zimę) ![]() "See you nara" mamusie
|
|
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie pomalowalam sobie paznokiety na krwisty czerwony kolor - a co
przypilowalam tez paznokcie bo plytki mi sie MASAKRYCZNIE lamią ... nigdy nie mialam problemow, paznocie zawsze mialam dlugie i zdrowie jak tipsy a tu masz od ciazy lamia sie co drugi dzień ... pewnie Mała szykuje witaminy dla siebie i dlatego u mnie bida ![]() poza tym tak was czytam i zazdroszcze zakupów... jakby był chłopak to prędzej trzeba by bylo pokupic rzeczy a że będzie kobietka to mamy wszystko w liczbie hurtowej (dosłownie... ) więc sobie tylko tak podpatruję co i jak u Was i sama nie kupiłam nic ...acha... my mamy terminy dopiero na kwiecień ... i jak boję się porodu i mam stracha co to będzie, jak to będzie wyglądało - tak bardziej od strony 'technicznej' tak się nie mogę doczekać aż wreszcie przytulę naszą kruszynkę
|
|
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ale juz blisko.... Cytat:
stEJk + szpinak. yami Cytat:
pychota i z zasmazka Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

No to leżałam w tym łóżku i kombinowałam ile zwykłych drożdży zamiast suszonych muszę dodać do precelków, które będę dziś robić.

ale byłaś odważna!

klask i: to co? jeszcze 12?