|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
chociaż ja sama jestem zdziwiona zachowaniem, ale jak słusznie stwierdził, w zeszłym roku nie było choinki, i w sumie świąt, bo pracowałam po 10 h przed świętami, pokupowałam trochę ozdób ale w sumie święta poczuliśmy dopiero na wigilii u babci, a tak się wczujemy w klimat my z mamą zawsze dzień przed wigilią ubierałyśmy choinkę.można i jest NAPRAWDĘ antybakteryjny, jako jeden z dwóch na rynku tylko on nie jest do codziennego stosowania, tylko na taką np. dwutygodniową kurację. dobrze też to stosować po usuwaniu kamienia i zabiegach różnych.
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
miesko bedzie na jutro, w niedziele obiad u mamy...a dzisiaj fasolka szparagowa! mnim uwielbiam, moglabym ja jesc sama. podobnie ze szpinakiem.
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zwykłe piątki jem mięso ale Wigilia i Wielki Piątek co świętość
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak chce!!! |
|
|
|
|
#815 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesze sie ze chociaz tylko zrozumial,ze ja nie bede sie zgadzac na takie wyczyny!!! Nie raz mowilam ze mnie to boli,ze nie potrafie tego zrozumiec...ale mam jakby do wyboru,albo bede to tolerowac majac swiadomosc tego ze tak robi,albo bedzie to robil w "tajemnicy" :/ A wlasnie przed chwila dostalam esa "I tak Cie kocham"....
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
JA w wigilię mięsa nigdy nie tykne... dzieciom tez będę wpajała, że nie. w wielki Piatek poszcze ilosciowo i jakościowo a w zwykłe tez mięsa nie tykam.
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja takiego ciągle używam, Listerine, Colgate plax ale one nie działają u mnie
Teraz przy każdym użyciu nici krwawią :/ |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mnie głowa napiep.r.za zaraz zwariuje. Już tak już od 3-4 godzin... Smaruje głowę amolem ale to niewiele pomaga.. Meźu poszedł po paracetamol, mam nadzieje ze pomoże i nie zaszkodzi..
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
oby zakręcona po prostu miała fajniejsze sprawy na głowie niż net.. eh..
Cytat:
to,że jest przyzwolenie dla mnie jest ŻAŁOSNE. od zawsze postne piątki były "znakiem rozpoznawczym" tej wiary, od zawsze tak miało być a teraz by ulepszyć życie nagle można wcinać mięcho.. albo w wigilię czekac do 12stej i nawp*****ać się mięsa.. bo się nie wytrzyma.. Wybaczcie, nie toleruję takich "katoli". Nie jestem wierząca,ale jest mi to obojętne, interesuje mnie to jak każda jedna religia ale bez jaj...
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż dziś powiesił bombki na choince i tylko to |
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
A na krwawiace dziasla dostalam od dentysty paste colgate sensitive i mam myc 3-4 razy dziennie a na noc smarowac ta pasta w opuchnietych miejscach,i musze powiedziec ze dziala
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w gazecie-poradniku wyczytałabyś rady w stylu "zacznij go adorować", "zrób coś sexy!" zawsze mnie to bawiło ![]() jedyne co możesz tak naprawdę zrobić to spróbować w jakiś sposób to olać. albo "przyzwolisz" albo zacznie to robić faktycznie w tajemnicy.. ale póki jest, chce być to się ciesz.. może chce się zwyczajnie dowartościować? a może ty zacznij mieć cichych wielbicieli ?nie mam pojęcia co Ci doradzić, ja bym zabiła. ja jestem mega zazdrosna o najmniejsze pierdoły i na łeb bym dostała |
|
|
|
|
#824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a my pewnie choinkę ubierzemy dopiero w wigilię albo weekend przed. Cytat:
Cytat:
chyba zaczynam się stresować przed wizytą - a już się sobie dziwiłam że cały dzień tak spokojnie minął..
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
a co do choinki to u nas ubiera się dzień przed Wigilią
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- mnie dziś dopadła zgaga;/;/ piekło jak nie wiem...
|
#826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wiecie co? do pełni szczęścia nam właśnie reszta mebli przyjechała
|
||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie słyszę, że kotu bardzo się spodobały nasze bombki
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh gdzie się podziewasz???????????????
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
no nam po dwóch miesiącach przywieźli ... w umowie było do 11.11, ale mają nam zrobić co najmniej 15 % rabatu za opóźnienie.
tylko szafki na buty jakieś ogromne wyszły i zasłania nam kontakt ... pokombinujemy dać na drugą ścianę ... no i zapomnieli o frontach do szafki jednej, ale mają dorobić. |
|
|
|
#833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
vil fajnie że mebelki są
ja znów nie mam humoru ![]() TŻ ma ten egzamin jutro 0d 9 do 14, miałam jechać z nim ale co ja będę tam robić? niby mogę iść na zakupy ale tyle czasu trochę mi się nie chce, ale TŻ chce żebym pojechała z nim
|
|
|
|
#835 |
|
siedzę i myślę
|
Miałam wstawić zdjęcie brzucha... ale w dalszym ciągu jest malutki i niewiele widać
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
tak to mniej wiecej wyglada
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu rodziców ![]() Cytat:
Cytat:
widziałam, że dziewczyny już się wypowiedziały na Twoje pytanie. Ja też miałam badania prenatalne, ale te w 12 tygodniu. USG genetyczne i test z krwi. Zapłaciłam 400zł Mam 25 lat, jestem zdrowa i nie mamy żadnych obciążeń genetycznych w rodzinie. Ale jednak zrobiłam Cytat:
trzymam żebyście poznali tę płeć na kolejnej wizycie ![]() Cytat:
dobrze, że mam blisko z sypialni do toalety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w moim rodzinnym domu też tak było. Ale mój tż bardzo lubi rózne świecidełka, świeczuszki i ozdoby świąteczne. Więc choinka jest z nami od wczoraj Pięknie świeci na czerwono
|
|||||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

chociaż ja sama jestem zdziwiona zachowaniem, ale jak słusznie stwierdził, w zeszłym roku nie było choinki, i w sumie świąt, bo pracowałam po 10 h przed świętami, pokupowałam trochę ozdób ale w sumie święta poczuliśmy dopiero na wigilii u babci, a tak się wczujemy w klimat
my z mamą zawsze dzień przed wigilią ubierałyśmy choinkę.
w zwykłe piątki jem mięso ale Wigilia i Wielki Piątek co świętość

i że w domu leżeć, wstawać tylko do wc, jakby bolało po obu stronach, to do szpitala. i że nie wysyła mnie tam, bo wysiądę psychicznie. ja już byłam zielona ze strachu.
Chyba byliśmy bardzo niegrzeczni w tym roku.
trochę mi się nie chce, ale TŻ chce żebym pojechała z nim

żebyście poznali tę płeć na kolejnej wizycie