Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 19:45   #631
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

U mnie Patryk od urodzenia wzrostem i wagą jest poniżej 3 centyla.
Pediatra się tym nie przejmuje,powiedziała że patrząc na mojego męża widać po kim Patryś taki "gruby" .

Dziewczyny czy Wam też przyszedł mail z Family Service o tych butach Reeboka za 139 zł i darmowej fotoksiązce?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 19:53   #632
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
U mnie Patryk od urodzenia wzrostem i wagą jest poniżej 3 centyla.
Pediatra się tym nie przejmuje,powiedziała że patrząc na mojego męża widać po kim Patryś taki "gruby" .

Dziewczyny czy Wam też przyszedł mail z Family Service o tych butach Reeboka za 139 zł i darmowej fotoksiązce?

A te buty to miałyby być dla dorosłych, czy dla dzieci?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 19:54   #633
Soleilka
Zakorzenienie

Asiu też dostałam o fotoksiążce

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 19:55   #634
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jedna z naszych mamuś też była pewna, a jej się nie udało. Ja też już jestem mądrzejsza i mam nadzieję, że jeśli będzie następny raz, to dłużej utrzymam kp jako jedyną metodę karmienia, ale też nie będę miała wyrzutów sumienia, jeśli będę musiała podać mm. No a przede wszystkim po pierwszych wymiotach odstawię nabiał..
Która...? Swoją drogą, powiało optymizmem
Kiedyś przeczytałam, ze kto chce to karmi. Nie zgadzam się z tym. Ale - kto chce, a w razie problemów otrzyma profesjonalną pomoc, ten karmi.
Ja jestem dowodem na to, ze można. Miałam mega problemy, potrzebne było nawet karmienie przez dren. I wyszłyśmy z tego.
(swoją drogą pewnie bym się poddała ale nie miałam wyjścia, bo butelkę mała miała w poważaniu )

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nigdy wiecej....

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
fzis byla u nas polozna i nie mogla sie małej nachwalic...tak sie ciesze ze sie sama nauczyłam cwiczonek,cwiczymy 2-3 razy dziennie po 20 min i nie wyobrazam sobie juz tego nie robic jak wiem ze w ten sposob najlepiej pomagam małej...pozatym jaka jest radosc jak lekarz mi mała chwali ze silna jest i ze robi postepy,jest poprawa itp...juz nie umiem sie doczekac az beda chodzic specjalisci by zobaczyc jak szybko wtedy bedzie sie jej stan poprawiac...
super to czytać!

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-07 o 19:56
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 19:58   #635
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

A te buty to miałyby być dla dorosłych, czy dla dzieci?
Dla dorosłych seria EasyTone -cena 359 zł a dla posiadaczy kodu -139 zł

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Asiu też dostałam o fotoksiążce
Ja ją własnie zamówiłam ciekawe co to będzie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:00   #636
os_girl
Raczkowanie

Podczytuję Was i nasówają mi się takie wnioski odnośnie karmienia i ogólnie opieki nad dziećmi. Niestety nikt nie traktuje poważnie nas kobiet, młodych matek. Personel mdyczny nie ma czasu, ochoty...bo butelkę podać łatwo i bez cyrków. Karmienie piersią w naszych szpitalach to droga przez mękę, brakuje kompetentnych osób kóre wspierały by kobiety po porodach i darowały sobie rady w stylu, mało mleka, cienkie mleko. U nas karmienie było trochę utrudnione przez inkubator, a potem brak chęci personelu, bo to trochę wymagało zabawy wyjmować malucha... (mimo że rodziłam w prywatnym szpitalu) Na szczęście nie dałam się żadnym "dobrym" radom. Słuchałam siebie i wiedziałam, że mleko będzie - bo tak ma być, tak działa natura i nic poza tym. Mimo, że pierwszą porcję mleka zbierałam dobę i uzbierałam około 10ml!!
Jak wyszliśmy ze szpitala przyszła środowiskowa i krzywiła się na moje karmienie, bo ja wyciskałam początkowo mleko do otwartej buzi. Z czasem mały załapywał. Czułam że damy radę, chociaż chciało mi się płakać... I po kilku dniach udało się Nie chciałam słuchać, bo to ja moje życie, moje dziecko! Ale ile kobiet ulega nie ma siły, jest obolałych, hormony buzują. Tak łatwo nami sterować, poddać w wątpliwość oczywiste rzeczy. Tyczy się to nie tylko karmienia, ale też opieki nad maluchami. Dlatego nie słucham nikogo, ciotek, srotek, niekompetentnych lekarzy którzy nie raczą zajrzeć do najnowszej literatury, a edukację skończyli lata świetlne temu. Moje dziecko, moja rodzina, moje wybory...
os_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:03   #637
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to młody wyciąga sobie smoczek za uchwyt z ust po czym go wkłada dziś obserwowałam i zrobił to kilka razy czasem ma problem z trafieniem ale generalnie daje radę jak nie może trafić do ust to głowę przesuwa zamiast ruszyć ręką. Wygląda to uroczo
I pytałam wczoraj neurologa o to przewrcanie się mlodego z brzucha na plecy i powiedziała że to dobrze u niego nie ma złego napięcia więc robi to świadomie
No to super, że taka diagnoza a Bartek też sobie smoczek wyciąga, ale żeby samemu włożyć to mowy nie ma

Cytat:
fzis byla u nas polozna i nie mogla sie małej nachwalic...tak sie ciesze ze sie sama nauczyłam cwiczonek,cwiczymy 2-3 razy dziennie po 20 min i nie wyobrazam sobie juz tego nie robic jak wiem ze w ten sposob najlepiej pomagam małej...pozatym jaka jest radosc jak lekarz mi mała chwali ze silna jest i ze robi postepy,jest poprawa itp...juz nie umiem sie doczekac az beda chodzic specjalisci by zobaczyc jak szybko wtedy bedzie sie jej stan poprawiac...
Wspaniale:ehe m:

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kiedyś przeczytałam, ze kto chce to karmi. Nie zgadzam się z tym. Ale - kto chce, a w razie problemów otrzyma profesjonalną pomoc, ten karmi.
Ja jestem dowodem na to, ze można. Miałam mega problemy, potrzebne było nawet karmienie przez dren. I wyszłyśmy z tego.
(swoją drogą pewnie bym się poddała ale nie miałam wyjścia, bo butelkę mała miała w poważaniu )
Święte słowa

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:04   #638
agunia82
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem ile moje dziecko już rozumie! Trzymałam ją w półsiadzie opartą o moje uda a sama notowałam coś w notesiku tak, że notes był przed jej twarzą. I nagle zauważyłam, że Lu podnosi wysoko głowę próbując w ten sposób mnie zobaczyć. Już doskonale rozumie, że za notesem byłam ja i zadarcie głowy to sposób, żeby więcej zobaczyć
no to zaczęłam taką zabawę, że się chowałam, ona podnosiła głowę, a ja odsłaniałam twarz, jaki ubaw miała

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

mi o tych butach przyszło już dawno, ale wyszło mi na to, że to żadna okazja, bo na all te buty są w podobnych cenach jak nie taniej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:09   #639
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy wiecej....
co nigdy więcej?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:12   #640
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
z okolic Sandomierza ale co ciekawe, ze wszystkich moich znajomych tylko u nas były aniołki. Aż muszę z tatą pogadać skąd to u nas się wzięło. Bo przyznam, że większość naszych świątecznych zwyczajów (łącznie z potrawami świątecznymi) odbiega od tego, co w okolicach było zwykle praktykowane
koniecznie podpytaj! ciekawa jestem
i u mnie to samo - raczej nieczęsto spotykałam kogoś z podobnymi zwyczajami świątecznymi, co u nas

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
U nas też był Aniołek przylatujący na pierwszej gwiazdce, potem to ewoluowało na samą gwiazdkę. Tak samo wszyscy wychodzili z pokoju a prezenty lądowały pod choinką Do dziś pamiętam jedną Wigilię, kiedy wszyscy (absolutnie wszyscy) byli w drugim pokoju a prezenty się pojawiły, do dziś nie wiem jak to zrobili

A tak a'propos tego kto przynosi prezenty to mam dylemat. Czy kontynuować tradycję Aniołka/ Gwiazdki 24 grunia a Mikołaja 6 grudnia. W obecnych czasach wszędzie trąbią że Mikołaj przynosi prezenty pod choinkę (tradycja anglosaska) więc z jednej strony chciałabym kontynuować naszą tradycję a z drugiej nie chciałabym robić dziecku zamieszania w głowie, że wszyscy dostają od Mikołaja a on od Gwiazdki. Co o tym sądzicie?
a Ty skąd pochodzisz? mam na myśli nie gdzie się urodziłaś, tylko skąd pochodzą dziadkowie, czy kto tam tę tradycję kontynuował

Ja mam zamiar mówić o Aniołku, absolutnie! sama mam cudowne wspomnienia z nim związane, więc postaram się dać to samo małej. I podobnie jak Agunia - mi nie przeszkadzało, że do każdego dziecka ktoś inny przychodził (wychowałam się na tzw. ziemiach odzyskanych, więc tygiel kulturowy był konkretny, każdy miał przodków z innych stron), wręcz czułam się wyróżniona, że u mnie jest to ktoś tak cudowny jak Aniołek
Fakt, że teraz zewsząd bombardują nas Mikołajami, ale mimo to będę szła w zaparte

Cytat:
O! A myślałam, że Aniołek lata tylko po Śląsku.
*
Fotoksiążek nie drukują z pdf-a?
po Śląsku? a to z kolei ja słyszałam, że tam prezenty przynosi Dzieciątko. Ale fakt, pytałam tylko dwóch koleżanek.

moja ma rozszerzenie .cpr
ufam, że z fontami poruty nie będzie, bo często-gęsto waliłam polskie znaki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej nadrobiłam wrócilismy z zakupów młody był bardzo grzeczny obkupiłam go głównie w tk maxx, był mega asortyment dla niemowląt tego jeszcze tam nie widziałamoto zdobycze Jasia:
a sobie kupiłam ubrania na ćwiczenia
o, mój ulubiony sklep! Właśnie z TK Maxxa pochodzi jakieś 90% gadżetów Zosi (kocyki, śpiworki, ręczniczki, maskotki i inne przydasie)
co znaczy "tego jeszcze tam nie widziałam" - tych firm, tych modeli czy asortymentu?
zakupy świetne!

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
No ta jak już sama siebie zdiagnozowałam(zboczenie zwodowe) to coś wam pokaże. Antek i mata, i bodziaki
bodziaki super, a Antek - słodziak!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:16   #641
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze zdanie nie miało na celu dołowania kogokolwiek. To tylko próba uświadomienia, że jeśli się nie uda, to obwinianie się nie ma sensu.

A która to powinnaś wiedzieć. Nie mamy tu zbyt wielu mamuś więcej niż jednego dziecka. Dodam, że się nie udziela.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-07 o 22:09
Stary 2012-12-07, 20:18   #642
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
co nigdy więcej?
pierogow!!
sie porwalam z motyka na ksiezyc z dzieckiem robic pierogi...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:22   #643
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
po Śląsku? a to z kolei ja słyszałam, że tam prezenty przynosi Dzieciątko. Ale fakt, pytałam tylko dwóch koleżanek.
Fakt - częściej mówią o Dzieciątku (zapomniałam), ale o Aniołku też.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
pierogow!!
Stary 2012-12-07, 20:30   #644
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

my wczoraj przerabialiśmy to samo, mały zszedł z moich rak dopiero jak przyszedł małż

już ksiądz po kolędzie?? :0 a ja byłam przekonana że kolędowanie zaczyna się po świętach
no co się dziwisz? ksiądz chce zarobić na auto z wyprzedaży rocznika

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
czytam książkę "pierwszy rok z życia dziecka" i jestem zbulwersowana, przytoczę Wam jakie rady ma autorka gdy dziecko w 6 miesiącu(!!!) nie chce jeszcze przesypać nocy

"Obojętność: Jeśli dziecko budzi się na karmienie raz czy dwa razy w nocy nie reaguj niech sie wypłacze (...) jeśli jesteś w stanie znieść godzinę i więcej rozpaczliwego płaczu nie podchodź do dziecka, nie karm go, nie zabawiaj rozmową, pozwól mu płakać aż samo się przekona że nikt do niego nie podejdzie (...) Kiedy dziecko płacze włóż stopery do uszu, włącz wentylator, telewizor lub radio żeby je zagłuszyć"
MASAKRA!!! rady ja w średniowieczu!! nie mowe wyjść z szoku!!
no oczywiście jest też sposób dla rodziców o "miękkim sercu" i "słabych nerwach"
wiesz, nawet nie będę komentować tej metody. Baba jest bezduszną suką jeśli jest w stanie to zaproponować (nawet pod płaszczykiem wyboru rodziców), a rodzice stosujący to są idiotami

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Świetny ten kocyk! Naprawdę dobry pomysł

Wklejam Wam zdjęcie Gośki z prezentem od chrzestnego .
Ja go mam i jestem bardzo zadowolona z tego kocyka

Jaka cudna Gosia

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

już po.
jak tylko weszlismy do zabiegowego to się rozryczał.
płakał przeokrutnie.
przy badaniu krzyczałyśmy z lekarka bysmy sie uslyszaly...
nie musze mowic co bylo pozniej....
Biedny mały Oby szybko zapomniał i żeby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
aaa no i waży 7100!
pani doktor powiedziała że to bardzo dużo, że pewnie je jak smok i dlatego te kupy takie są.

pospał mi na rękach chwile a teraz gada i gada
duży chłopiec

Cytat:
To fakt.
Cytat:
super się tego czyta

Dziewczyny, kiedy Wasze dzieciaki zaczęły się przewracać z plecków na brzuszek? Bo mój młody nie jest tym nawet zainteresowany...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:31   #645
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale zrobilam! z 70

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
)

Dziewczyny, kiedy Wasze dzieciaki zaczęły się przewracać z plecków na brzuszek? Bo mój młody nie jest tym nawet zainteresowany...
moja jest starsza a jeszcze tego nie robi...

Amelcia
Stary 2012-12-07, 20:33   #646
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
pierogow!!
aaaaa A z czym robiłaś?
Stary 2012-12-07, 20:36   #647
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz, nawet nie będę komentować tej metody. Baba jest bezduszną suką jeśli jest w stanie to zaproponować (nawet pod płaszczykiem wyboru rodziców), a rodzice stosujący to są idiotami

Jaka cudna Gosia

duży chłopiec

super się tego czyta

ma jeszcze czas mój to tak przypadkiem się obrócił ze 3 razy.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:37   #648
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa A z czym robiłaś?
ze szpinakiem cebulka i mozzarella :P

Amelcia
Stary 2012-12-07, 20:44   #649
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nienawidze cie
Stary 2012-12-07, 20:45   #650
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem pod wrażeniem ile moje dziecko już rozumie! Trzymałam ją w półsiadzie opartą o moje uda a sama notowałam coś w notesiku tak, że notes był przed jej twarzą. I nagle zauważyłam, że Lu podnosi wysoko głowę próbując w ten sposób mnie zobaczyć. Już doskonale rozumie, że za notesem byłam ja i zadarcie głowy to sposób, żeby więcej zobaczyć
no to zaczęłam taką zabawę, że się chowałam, ona podnosiła głowę, a ja odsłaniałam twarz, jaki ubaw miała
Ja Kubie zasłaniam jego rączkami oczy i odsłaniam i mówię "jest mama, nie ma mamy" śmieje się tak, że szkoda gadać
A Lu to spryciula mała

Cytat:
ale zrobilam! z 70

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

moja jest starsza a jeszcze tego nie robi...
70??? Kobieto, ja w życiu nawet 1 nie zrobiłam

Dzięki. Młody nawet nie jest zainteresowany obróceniem się.

Cytat:
zjadłabym

Stary 2012-12-07, 20:49   #651
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nienawidze cie
ha ha spoko

Amelcia
Stary 2012-12-07, 21:11   #652
wvictoria
Wtajemniczenie

I tradycyjnie pochwalę się, że młody kończy 16 tygodni jestem jedyna, która liczy jeszcze tygodnie?

Stary 2012-12-07, 21:12   #653
LadyMagnolia
Rozeznanie

Aaaa!!! Młody właśnie rozpął rzepa fisherprizowego konika

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:14   #654
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

oo fajnie do nas przysła w końcu mata i apaszka

hej nadrobiłam wrócilismy z zakupów młody był bardzo grzeczny obkupiłam go głównie w tk maxx, był mega asortyment dla niemowląt tego jeszcze tam nie widziałamoto zdobycze Jasia:
a sobie kupiłam ubrania na ćwiczenia
Super zdobycze
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
No ta jak już sama siebie zdiagnozowałam(zboczenie zwodowe) to coś wam pokaże. Antek i mata, i bodziaki
Rainforest rządzi Antek słodko się bawi!
Cytat:
Brawo, swietnie że tak dobrze Wam idzie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a Ty skąd pochodzisz? mam na myśli nie gdzie się urodziłaś, tylko skąd pochodzą dziadkowie, czy kto tam tę tradycję kontynuował

Ja mam zamiar mówić o Aniołku, absolutnie! sama mam cudowne wspomnienia z nim związane, więc postaram się dać to samo małej. I podobnie jak Agunia - mi nie przeszkadzało, że do każdego dziecka ktoś inny przychodził (wychowałam się na tzw. ziemiach odzyskanych, więc tygiel kulturowy był konkretny, każdy miał przodków z innych stron), wręcz czułam się wyróżniona, że u mnie jest to ktoś tak cudowny jak Aniołek
Fakt, że teraz zewsząd bombardują nas Mikołajami, ale mimo to będę szła w zaparte

o, mój ulubiony sklep! Właśnie z TK Maxxa pochodzi jakieś 90% gadżetów Zosi (kocyki, śpiworki, ręczniczki, maskotki i inne przydasie)
co znaczy "tego jeszcze tam nie widziałam" - tych firm, tych modeli czy asortymentu?
zakupy świetne!
Z Częstochowy, tam się urodzili i wychowali moi rodzice i dziadkowie i tam spędzałam każde święta w dzieciństwie
Masz rację (i Agunia też) trzeba twardo obstawać przy swoim- Aniołek i już

Kurcze czy tylko ja tego sklepu nie lubię, wchodziłam kilka razy i zawsze to samo wrażenie- tłum ludzi i jeden wielki burdel, wszystko porozwalane, nigdy nic nie kupiłam
Cytat:

dobre!

Mój na razie obraca się świadomie na jeden bok (lewy) na drugi jakoś nie chce, już mu przewiesiłam wszystkie zabawki na drugą stronę żeby ćwiczył to najpierw się zdenerwował a potem znów na lewym boku zaczął się bawić pieluchą którą ma pod głową
Cytat:
Ja Kubie zasłaniam jego rączkami oczy i odsłaniam i mówię "jest mama, nie ma mamy" śmieje się tak, że szkoda gadać
My też się tak bawimy
Cytat:
o jaaaa
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:17   #655
allebazi
Rozeznanie

WVICTORIA nasze chłopaki z tego samego dnia a Wojtuś od dziś się obraca na brzuszek a odwrotnie nie ale za to nie panuje nad zabawkami które trzyma w rączce w sensie np gryzaczek chętnie gryzie jka ja mu trzymam a sam nie umie trafić nim do buzi. Smoczek też wyjmuje ale włożyć już nie potrafi rączką tylko właśnie próbuje głowę nałożyć na smoczka faktycznie słodkie to bardzo a jeszcze słodsze jak tak robi przez sen "ryje" nosem po materacyku
Stary 2012-12-07, 21:24   #656
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka cudna Gosia

duży chłopiec

super się tego czyta

moja krótko po skończonych 4 miesiącach.

A co do tygodni, my wczoraj skończyliśmy 22, ale zawsze zapominam o tym napisać

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
WVICTORIA nasze chłopaki z tego samego dnia a Wojtuś od dziś się obraca na brzuszek a odwrotnie nie ale za to nie panuje nad zabawkami które trzyma w rączce w sensie np gryzaczek chętnie gryzie jka ja mu trzymam a sam nie umie trafić nim do buzi. Smoczek też wyjmuje ale włożyć już nie potrafi rączką tylko właśnie próbuje głowę nałożyć na smoczka faktycznie słodkie to bardzo a jeszcze słodsze jak tak robi przez sen "ryje" nosem po materacyku
moja z brzucha na plecy obróciła się ze 3 razy jak miała około 3 miesiące, i nie dawno, ale to było przypadkowo. A też dobrze do buzi nie trafia, ale za to o wiele lepiej łapie zabawki i nimi manipuluje kiedy jeszcze jakieś 3 tyg temu nie umiała dobrze złapać grzechotki.
Stary 2012-12-07, 21:28   #657
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Nie zaglądałam wczoraj, bo byliśmy z mikołajkowym prezentem u chrześnicy małża i wróciliśmy późno. I szukałam jeszcze pediatry dla Leosia, bo ciągle je bardzo mało Mamy wizytę w poniedziałek, zobaczymy, co powie.

Sto lat dla wczorajszych i dzisiejszych jubilatów!:ro za:

Linka piersią karmię zwykle w nocy i rano, czyli 2 razy na dobę. W dzień ściągam pokarm i karmimy Małego z butli. Ściągam zwykle 5 razy w ciągu dnia po około 150 ml (ostatnio mniej, bo się stresuję). Dziś karmiłam bezpośrednio z piersi także w dzień, bo Leoś chyba się gniewa na butelkę (to moja nowa teoria, bo już sama nie wiem, jaki jest powód tego, ze nie chce jeść).

Co do spacerów, Leoś zwykle spaceruje po karmieniu około 13-14. Ubieramy go grubo, w porównaniu z tym, co Wy piszecie, ale on tak po prostu lubi i wcale nie jest spocony ani gorący, gdy wraca do domu.

No i zapomniałam, co jeszcze chciałam napisać odnośnie wczorajszych poruszanych przez Was tematów

Cytat:
Piszę spędział bo od wczoraj wieczorem intensywnie ćwiczy przewracanie się z pleców na brzuch i już nigdzie nie leży tylko ćwiczy i dziś rano się udało. Zdjęcia poniżej.
pięknie

Cytat:
apropo tej pieluchy zawieszonej na szczebelkach (czy tam kocyka), nie boisz się, że to ściągnie i się zaplącze?
raczej sie nie zaplącze. Leoś od kilku dni, w ciągu dnia zasypia sobie w łóżeczku. Nakrywa sobie twarz taką kocykową przytulanką, tak, że wcale mu głowy nie widać, przy tym kręci głową, spaceruje po łóżeczku, ale głowa jest cały czas przykryta. I tak w końcu zasypia i śpi około godziny. A nie daj Boże, żeby mu zabrać tę przytulankę z głowy- płacz murowany

Cytat:
Wieczorem był ksiądz po kolędzie
o to szybko ta kolęda

Cytat:
największe głupoty o karmieniu piersią[/URL].
poczytam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:30   #658
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze czy tylko ja tego sklepu nie lubię, wchodziłam kilka razy i zawsze to samo wrażenie- tłum ludzi i jeden wielki burdel, wszystko porozwalane, nigdy nic nie kupiłam

dobre!

Mój na razie obraca się świadomie na jeden bok (lewy) na drugi jakoś nie chce, już mu przewiesiłam wszystkie zabawki na drugą stronę żeby ćwiczył to najpierw się zdenerwował a potem znów na lewym boku zaczął się bawić pieluchą którą ma pod głową

My też się tak bawimy

o jaaaa
Nie tylko Ty Ja też nie lubie TK Maxx. Robi na mnie dokładnie takie samo wrażenie

Śmiejesz się z auta, a pewnie się do niego dorzuciłaś?

To weź mu jeszcze pieluchę

Młody uwielbia tą zabawę. Potrafimy tak się bawić, a on coraz bardziej się cieszy

Cytat:
Młody się nie obraca na brzuch. Ale zabawki trzyma. A dziś jak gotowałam obiad to rzucał miśkiem na podłogę. Nie wiem czy świadomie ale zrobił to kilka razy Gryzaki (zresztą nie tylko one) wkłada do ust i przyznam, że robi to bardzo sprawnie. Za smoczkiem ryje tylko jak nie śpi tak mocno. Bo jak już zaśnie na dobre to i tak smoczka wypuszcza i już go nie chce.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
moja krótko po skończonych 4 miesiącach.

A co do tygodni, my wczoraj skończyliśmy 22, ale zawsze zapominam o tym napisać
Dziękuję

za tygodnie

Stary 2012-12-07, 21:42   #659
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze zdanie nie miało na celu dołowania kogokolwiek. To tylko próba uświadomienia, że jeśli się nie uda, to obwinianie się nie ma sensu.

A ktora to powinnaś wiedzieć. Nie mamy tu zbyt wielu mamuś więcej niż jednego dziecka. Dodam, że się nie udziela.
Wiem. Nie załapałam początkowo, że chodzi o mamusię z więcej niż jednym dzieckiem.

Os girl rodziłaś w którymś z łódzkich szpitali? Salve, Medeor?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Phdwao świetne ciuszki Kurteczka podoba mi się najbardziej.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:43   #660
karolka110
Wtajemniczenie

Dziecię i Małż już lulają mi

wvictoria moja też z jakiś tydzień-dwa wyjmuje smoka i wkładaa przewracanie jej wcale na razie nie interesuje...nieraz wygnie się mocno, ale to chyba jeszcze potrwa....spokojnie

depoison-co ty piszesz kobito....nic ie rozumiem z takiego fachowego słownictwa-nie wiem nawet do to za format .crpi fontymoja książeczka to bidniutka się okazuje...ale z sercem,a to chyba najważniejsze
też pomyślę o tym Aniołku....podoba mi się, choć u mnie był Mikołaj, a na BN Gwiazdor.....pamiętam tylko jeden list do niego niestety....i to z czasów jak już wiedziałam, że nie istnieje, ale rodzice myśleli, że wierzę....napisałam"Chcę pieska Lessi z zabawkowego na rynku, który stoi na półce po lewej stronie":brzydal :i dostałam....hihihi

Linka-dzięki za siatki, a jeszcze tam były takie fajne tabeleczki....:pro si:a może znasz jakies siatki dobre dla tych na MM??

a co to znaczy jeżeli wzrost jest ok.75, a waga 85 centyla??tzn.że jest ok, czy nie bardzo??(patrzę na siatkę z mojej książeczki)

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-12-07 o 21:52
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości