|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
U mnie Patryk od urodzenia wzrostem i wagą jest poniżej 3 centyla.
Pediatra się tym nie przejmuje,powiedziała że patrząc na mojego męża widać po kim Patryś taki "gruby" .Dziewczyny czy Wam też przyszedł mail z Family Service o tych butach Reeboka za 139 zł i darmowej fotoksiązce?
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te buty to miałyby być dla dorosłych, czy dla dzieci? |
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu też dostałam o fotoksiążce
|
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, powiało optymizmem Kiedyś przeczytałam, ze kto chce to karmi. Nie zgadzam się z tym. Ale - kto chce, a w razie problemów otrzyma profesjonalną pomoc, ten karmi. Ja jestem dowodem na to, ze można. Miałam mega problemy, potrzebne było nawet karmienie przez dren. I wyszłyśmy z tego. (swoją drogą pewnie bym się poddała ale nie miałam wyjścia, bo butelkę mała miała w poważaniu )![]() Cytat:
super to czytać!
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-12-07 o 19:56 |
||
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla dorosłych seria EasyTone -cena 359 zł a dla posiadaczy kodu -139 zł
Ja ją własnie zamówiłam ciekawe co to będzie
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was i nasówają mi się takie wnioski odnośnie karmienia i ogólnie opieki nad dziećmi. Niestety nikt nie traktuje poważnie nas kobiet, młodych matek. Personel mdyczny nie ma czasu, ochoty...bo butelkę podać łatwo i bez cyrków. Karmienie piersią w naszych szpitalach to droga przez mękę, brakuje kompetentnych osób kóre wspierały by kobiety po porodach i darowały sobie rady w stylu, mało mleka, cienkie mleko. U nas karmienie było trochę utrudnione przez inkubator, a potem brak chęci personelu, bo to trochę wymagało zabawy wyjmować malucha... (mimo że rodziłam w prywatnym szpitalu) Na szczęście nie dałam się żadnym "dobrym" radom. Słuchałam siebie i wiedziałam, że mleko będzie - bo tak ma być, tak działa natura i nic poza tym. Mimo, że pierwszą porcję mleka zbierałam dobę i uzbierałam około 10ml!!
Jak wyszliśmy ze szpitala przyszła środowiskowa i krzywiła się na moje karmienie, bo ja wyciskałam początkowo mleko do otwartej buzi. Z czasem mały załapywał. Czułam że damy radę, chociaż chciało mi się płakać... I po kilku dniach udało się Nie chciałam słuchać, bo to ja moje życie, moje dziecko! Ale ile kobiet ulega nie ma siły, jest obolałych, hormony buzują. Tak łatwo nami sterować, poddać w wątpliwość oczywiste rzeczy. Tyczy się to nie tylko karmienia, ale też opieki nad maluchami. Dlatego nie słucham nikogo, ciotek, srotek, niekompetentnych lekarzy którzy nie raczą zajrzeć do najnowszej literatury, a edukację skończyli lata świetlne temu. Moje dziecko, moja rodzina, moje wybory...
|
|
|
|
#637 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrażeniem ile moje dziecko już rozumie! Trzymałam ją w półsiadzie opartą o moje uda a sama notowałam coś w notesiku tak, że notes był przed jej twarzą. I nagle zauważyłam, że Lu podnosi wysoko głowę próbując w ten sposób mnie zobaczyć. Już doskonale rozumie, że za notesem byłam ja i zadarcie głowy to sposób, żeby więcej zobaczyć
![]() no to zaczęłam taką zabawę, że się chowałam, ona podnosiła głowę, a ja odsłaniałam twarz, jaki ubaw miała ![]() mi o tych butach przyszło już dawno, ale wyszło mi na to, że to żadna okazja, bo na all te buty są w podobnych cenach jak nie taniej
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#640 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i u mnie to samo - raczej nieczęsto spotykałam kogoś z podobnymi zwyczajami świątecznymi, co u nas ![]() Cytat:
![]() Ja mam zamiar mówić o Aniołku, absolutnie! sama mam cudowne wspomnienia z nim związane, więc postaram się dać to samo małej. I podobnie jak Agunia - mi nie przeszkadzało, że do każdego dziecka ktoś inny przychodził (wychowałam się na tzw. ziemiach odzyskanych, więc tygiel kulturowy był konkretny, każdy miał przodków z innych stron), wręcz czułam się wyróżniona, że u mnie jest to ktoś tak cudowny jak Aniołek ![]() Fakt, że teraz zewsząd bombardują nas Mikołajami, ale mimo to będę szła w zaparte Cytat:
moja ma rozszerzenie .cpr ufam, że z fontami poruty nie będzie, bo często-gęsto waliłam polskie znaki ![]() Cytat:
Właśnie z TK Maxxa pochodzi jakieś 90% gadżetów Zosi (kocyki, śpiworki, ręczniczki, maskotki i inne przydasie)co znaczy "tego jeszcze tam nie widziałam" - tych firm, tych modeli czy asortymentu? zakupy świetne! Cytat:
![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A która to powinnaś wiedzieć. Nie mamy tu zbyt wielu mamuś więcej niż jednego dziecka. Dodam, że się nie udziela. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-07 o 22:09 |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
pierogow!!
sie porwalam z motyka na ksiezyc z dzieckiem robic pierogi... |
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#644 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaka cudna Gosia ![]() Cytat:
Oby szybko zapomniał i żeby było wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, kiedy Wasze dzieciaki zaczęły się przewracać z plecków na brzuszek? Bo mój młody nie jest tym nawet zainteresowany...
|
|||||||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
ale zrobilam! z 70
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- moja jest starsza a jeszcze tego nie robi... |
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to tak przypadkiem się obrócił ze 3 razy.
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Lu to spryciula mała ![]() Cytat:
![]() Dzięki. Młody nawet nie jest zainteresowany obróceniem się. zjadłabym
|
||
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
I tradycyjnie pochwalę się, że młody kończy 16 tygodni
|
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa!!! Młody właśnie rozpął rzepa fisherprizowego konika
|
|
|
|
#654 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Antek słodko się bawi!Cytat:
![]() Cytat:
Masz rację (i Agunia też) trzeba twardo obstawać przy swoim- Aniołek i już ![]() Kurcze czy tylko ja tego sklepu nie lubię, wchodziłam kilka razy i zawsze to samo wrażenie- tłum ludzi i jeden wielki burdel, wszystko porozwalane, nigdy nic nie kupiłam ![]() Cytat:
dobre!Mój na razie obraca się świadomie na jeden bok (lewy) na drugi jakoś nie chce, już mu przewiesiłam wszystkie zabawki na drugą stronę żeby ćwiczył to najpierw się zdenerwował a potem znów na lewym boku zaczął się bawić pieluchą którą ma pod głową ![]() Cytat:
o jaaaa
|
||||||
|
|
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
WVICTORIA nasze chłopaki z tego samego dnia a Wojtuś od dziś się obraca na brzuszek a odwrotnie nie ale za to nie panuje nad zabawkami które trzyma w rączce w sensie np gryzaczek chętnie gryzie jka ja mu trzymam a sam nie umie trafić nim do buzi. Smoczek też wyjmuje ale włożyć już nie potrafi rączką tylko właśnie próbuje głowę nałożyć na smoczka faktycznie słodkie to bardzo a jeszcze słodsze jak tak robi przez sen "ryje" nosem po materacyku
|
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tygodni, my wczoraj skończyliśmy 22, ale zawsze zapominam o tym napisać ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Nie zaglądałam wczoraj, bo byliśmy z mikołajkowym prezentem u chrześnicy małża i wróciliśmy późno. I szukałam jeszcze pediatry dla Leosia, bo ciągle je bardzo mało Mamy wizytę w poniedziałek, zobaczymy, co powie.Sto lat dla wczorajszych i dzisiejszych jubilatów! Linka piersią karmię zwykle w nocy i rano, czyli 2 razy na dobę. W dzień ściągam pokarm i karmimy Małego z butli. Ściągam zwykle 5 razy w ciągu dnia po około 150 ml (ostatnio mniej, bo się stresuję ). Dziś karmiłam bezpośrednio z piersi także w dzień, bo Leoś chyba się gniewa na butelkę (to moja nowa teoria, bo już sama nie wiem, jaki jest powód tego, ze nie chce jeść).Co do spacerów, Leoś zwykle spaceruje po karmieniu około 13-14. Ubieramy go grubo, w porównaniu z tym, co Wy piszecie, ale on tak po prostu lubi i wcale nie jest spocony ani gorący, gdy wraca do domu. No i zapomniałam, co jeszcze chciałam napisać odnośnie wczorajszych poruszanych przez Was tematów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o to szybko ta kolęda ![]() poczytam
|
|
#658 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie lubie TK Maxx. Robi na mnie dokładnie takie samo wrażenie Śmiejesz się z auta, a pewnie się do niego dorzuciłaś? ![]() To weź mu jeszcze pieluchę ![]() Młody uwielbia tą zabawę. Potrafimy tak się bawić, a on coraz bardziej się cieszy ![]() Cytat:
Gryzaki (zresztą nie tylko one) wkłada do ust i przyznam, że robi to bardzo sprawnie. Za smoczkiem ryje tylko jak nie śpi tak mocno. Bo jak już zaśnie na dobre to i tak smoczka wypuszcza i już go nie chce.Cytat:
za tygodnie
|
|||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Os girl rodziłaś w którymś z łódzkich szpitali? Salve, Medeor? ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Phdwao świetne ciuszki Kurteczka podoba mi się najbardziej.
|
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecię i Małż już lulają mi
![]() wvictoria moja też z jakiś tydzień-dwa wyjmuje smoka i wkłada a przewracanie jej wcale na razie nie interesuje...nieraz wygnie się mocno, ale to chyba jeszcze potrwa....spokojniedepoison-co ty piszesz kobito....nic ie rozumiem z takiego fachowego słownictwa-nie wiem nawet do to za format .crp moja książeczka to bidniutka się okazuje...ale z sercem,a to chyba najważniejszeteż pomyślę o tym Aniołku....podoba mi się, choć u mnie był Mikołaj, a na BN Gwiazdor.....pamiętam tylko jeden list do niego niestety....i to z czasów jak już wiedziałam, że nie istnieje, ale rodzice myśleli, że wierzę....napisałam"Chcę pieska Lessi z zabawkowego na rynku, który stoi na półce po lewej stronie" :brzydal : i dostałam....hihihiLinka-dzięki za siatki , a jeszcze tam były takie fajne tabeleczki.... :pro si: a może znasz jakies siatki dobre dla tych na MM??a co to znaczy jeżeli wzrost jest ok.75, a waga 85 centyla??tzn.że jest ok, czy nie bardzo??(patrzę na siatkę z mojej książeczki)
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-07 o 21:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

.

Swoją drogą, powiało optymizmem

super to czytać!
Nie chciałam słuchać, bo to ja moje życie, moje dziecko! Ale ile kobiet ulega nie ma siły, jest obolałych, hormony buzują. Tak łatwo nami sterować, poddać w wątpliwość oczywiste rzeczy. Tyczy się to nie tylko karmienia, ale też opieki nad maluchami. Dlatego nie słucham nikogo, ciotek, srotek, niekompetentnych lekarzy którzy nie raczą zajrzeć do najnowszej literatury, a edukację skończyli lata świetlne temu. Moje dziecko, moja rodzina, moje wybory...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oby szybko zapomniał i żeby było wszystko dobrze

dobre!
). Dziś karmiłam bezpośrednio z piersi także w dzień, bo Leoś chyba się gniewa na butelkę (to moja nowa teoria, bo już sama nie wiem, jaki jest powód tego, ze nie chce jeść).
:brzydal :
, a jeszcze tam były takie fajne tabeleczki....