|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
widzę, że wiele z Was robi pierniczki :P u mnie w domu nigdy nie robiliśmy, babcia niekiedy piekła
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
#4353 |
|
BAN stały
|
u nas w domu zawsze robi się pierniczki mniaaam
nawet lubię surowe ciasto moja córka pomaga je robić mojej mamie, czyli babci :P
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile śniegu
U mnie w domu nigdy nie robiło się pierniczków. Ba, nawet piernik to tylko ja robię. Ale mi to nie przeszkadza. Ja lubię ciasta piec i nie ważne, że nie zawsze są najsmaczniejsze na świecie ![]() Jakby ktoś był ciekawy jak wygląda ten jarmark bożonarodzeniowy pod Pałacem Kultury to zrobiłam zdjęcia W sumie nie było tam nic ciekawego. Większość straganów dziś też była zamknięta, a te co były otwarte to tylko biżuteria, wyroby skórzane itp. Parę budek z jedzeniem było. Na menu się nie patrzyłam, ale widziałam, że popularne były frytki i kiełbasa ![]() W sumie taki mało bożonarodzeniowy ten jarmark jest Dlatego zrobiłam zdjęcia środkowi gdzie był diabelski młyn i karuzela:2012-12-07 15.11.10.jpg 2012-12-07 15.11.17.jpg
|
#4355 |
|
BAN stały
|
coraz bliżej święta a mój mąż chyba w sen zimowy zapadł, śpi już od 18;/
|
|
|
|
#4356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
Co tam dziewczyny u Was? Poplotkujmy trochę
|
|
|
|
#4359 |
|
BAN stały
|
nudno tu jakoś wszyscy śpią??
|
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiem, ja jeszcze jutro muszę lecieć do szkoły na 9, wstaję o 7, ale zawsze chodzę bardzo późno spać :P
|
|
|
|
#4361 |
|
BAN stały
|
ja tak samo lecę na 9 do pracy i o 7 wstaje ;p
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
tylko godzina w szkole i o 12:36 pociąg i w końcu do domu... ale we wtorek znów powrót ! i tak co tydzień. już się nie mogę doczekać świąt i dłuzszego pobytu w domu..
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
jezszcze ja jestem;p tez mam szkole na 8.15 i na pierwszej godz kolokwium;/
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak
ja siedze i poprawiam na jutro recenzję![]() Cytat:
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ta sobota w szkole jeszcze ujdzie, najgorsza jest niedziela i do wieczora czasami;/
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
o taak
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ekolokwium na 9:15, ale nie zaliczę. zresztą niczego nie zaliczam, ostatnio nie mam motywacji do nauki, jakby życie ze mnie uciekło, coś się złego ze mną dzieje... muszę się jakoś pozbierać i wziąć w garść.
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
U nas krajobraz obsypany białym puchem
wczoraj wieczorem prószył sobie swawolnie, a teraz sypie aż miło, lekki mrozik -6, jest pięknie wczoraj jak wracałam po 16 do domu, na szybie w sieni która jest nieogrzewana były śliczne wzory narysowane przez mróz
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2012-12-08 o 09:01 |
|
|
|
#4369 | |
|
Raróg
|
U mnie śniegu nie przybyło, ale ta szadź na drzewach za oknem... właśnie się gapię jak zaczarowana
Tylko te -8 mi się nie widzi
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
15 ! ![]() u mnie też biało i mroźno, ja już od rana latałam po sklepach, bo mama w pracy i wszystko na mojej głowie
|
|
|
|
#4371 |
|
Raczkowanie
|
U mnie od 3 dni pada bez przerwy gęsty puch!! Jest wspaniale!
Dzisiaj po pracy mam zamiar zrobić sesję, bo naprawdę śnieg jest niesamowity! byleby się utrzymał do wigilii *.* A jak tam u was? Jak przygotowania do świąt? |
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dziś zabieram za pieczenie pierniczków ... Pierwszy raz w życiu będę to robić i boje się że mi nie wyjdą
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() już mam prawie wszystkie prezenty kupione ![]() zrobiłam sznurkową choinkę ale coś nie pyknęło i jest troszkę za miękka i nie chce sztywno stać... ale już wymyśliłam, że w takim razie będzie wisiała muszę ją tylko ozdobić
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
Zima w Poznaniu
http://imageshack.us/photo/my-images/259/zimoy.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/231/83590751.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/33/immvq.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/43/85413248.jpg/ Zima w Berlinie - czyli Jarmark Bożonarodzeniowy 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/27/berlinfi.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/819/88431145.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/13/41903401.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/89/78240492.jpg/ Prezent dla trenerki - czyli ręcznik z haftem. Polecam!!! http://imageshack.us/photo/my-images/12/47385331.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/543/25730170.jpg/ Wróciłam z Berlina o północy. Najcudowniejszy wyjazd, jaki kiedykolwiek odbył się w moim życiu. Wszystkim bardzo bardzo gorąco polecam jarmarki w Berlinie, bo są naprawdę najlepsze!!! Stałam na środku największego w Europie (w samym Berlinie jest ich ponad 50) i nie wiedziałam na co patrzeć. Najbardziej magiczny dzień w moim życiu chyba. Tysiące ludzi, tysiące lampek, setki puszczanych kolęd we wszystkich językach, tony pysznego jedzenia (a hitem są gruszki w czekoladzie, które ponoć się nie sprzedają i specjalnie dla mnie i koleżanki robiły panie, które zdecydowały się na to specjalne zamówienie, jak usłyszały, że jesteśmy Polkami równie jak one), kilogramy bombek (a bombki są lekkie przecież) i ozdób świątecznych i najbardziej niepowtarzalna atmosfera, jaką można sobie wyobrazić. Przywiozłam ze sobą w sumie tylko cztery pocztówki, bardzo fajny Berliński długopis, świąteczny kubek po gorącej czekoladzie (jest możliwość zwrócenia za 2 euro, ale można zabrać dla siebie) i trochę niemieckich słodyczy (w tym Milka Oreo i Milka z ciasteczkami oraz np. marcepanowe ziemniaczki wygrane w konkursie w autokarze), ale nie żałuję. Mam jeszcze trochę euro i zostawiam je na przyszły rok. Mogłam coś więcej kupić, nawet ze słodyczy, żeby na święta były, ale zabrakło czasu. Jakoś mi to nie przeszkadza... jestem mega zadowolona w tym momencie. Jeszcze wracam, a tata dzwoni, że ręcznik przyszedł - zaczęłam się denerwować, żeby był taki jak sobie wymarzyłam, bo to prezent dla trenerki, i się nie zawiodłam, a mega pozytywnie zaskoczyłam. Naprawdę profesjonalne wykonanie haftu i rewelacyjna, naprawdę dobra jakoś - przynajmniej na pierwszy rzut oka. Na pewno nie jest to ręcznik, który zostawia jakieś ślady po jego użytkowaniu, a to było dla mnie również ważne. Serdecznie polecam tą firmę, ponieważ mega krótki czas realizacji, bardzo niskie ceny i solidna jakość i produktu (ich gama jest szeroka) i haftu. Dla zainteresowanych mogę podać namiar w PW, żeby nie reklamować tutaj. Idę dokończyć moją gruszkę w czekoladzie, relaksując się przy świątecznej składance CD i oglądając wczorajsze zdjęcia. Rodzice poinformowali mnie, że po obiedzie jedziemy na duże świąteczne zakupy i poszukać sukienki na Wiiglię dla mnie - czy może być piękniej?!
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Malinovva ręcznik bardzo fajny
zdradzisz ile Cię kosztował? bo znam pewną osobę, która również zajmuje się haftem na ręcznikach i jestem ciekawa jaka jest różnica w cenie ![]() co do jarmarku... zdjęcie numer 3... te owoce w czekoladzie są mega pyszne w zeszłym roku jadłam je w Monachium... i na prawdę rewelacja
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, jak sypie, nie wychodzę z domu
|
|
|
|
#4378 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Na Pomorzu, ale nie w okolicach trójmiasta, tylko raczej Szczecina
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Dlatego zrobiłam zdjęcia środkowi gdzie był diabelski młyn i karuzela:

i nie chce sztywno stać... ale już wymyśliłam, że w takim razie będzie wisiała
bo znam pewną osobę, która również zajmuje się haftem na ręcznikach i jestem ciekawa jaka jest różnica w cenie 
w zeszłym roku jadłam je w Monachium... i na prawdę rewelacja