Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 09:18   #961
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

u mnie było -14 stopni o 7.30 czyli koło16 na bank było. Wybieram się na 11 do koscioła bo wtedy chyba jeszcze,,najcieplej".... a mąż chce, żebyśmy jechali do tesciów... niby aż tak przeziębiona nie jestem ale no...nie wiem...
Stary 2012-12-08, 09:21   #962
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dzień dobry, witam sie na Spiocha ale dziś będzie piękna pogoda u nas spory mróz i biało, drzewa całe oszronione.

Ooo Ashysqa co tam u Ciebie, opowiadaj

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:27   #963
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
i ...... na 80% CÓRECZKA "widzę tylko zwiniętą pępowinę między nóżkami i raczej nie dostrzegam żadnych męskich atrybutów" mąż się zasmucił lekko Hania Eliza albo Eliza Hania
Gratuluję córeczki
Z opisu wizyt i z Twojej historii to lepiej leż w łóżku. Jak leżysz to chyba mniej boli, co? No i mniej stresu będzie.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u mnie było -14 stopni o 7.30 czyli koło16 na bank było. Wybieram się na 11 do koscioła bo wtedy chyba jeszcze,,najcieplej".... a mąż chce, żebyśmy jechali do tesciów... niby aż tak przeziębiona nie jestem ale no...nie wiem...
U mnie o 8:30 było na 1 piętrze -15, więc na dole -16, -17 pewnie.
A może lepiej sobie odpuść kościół dzisiaj, pisałaś, że coś Cię zaczyna brać to żebyś się nie przeziębiła po drodze, albo w kościele jak nie ogrzewany?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:32   #964
Kinga_20
Zakorzenienie

vil gratuluję córeczki No i imiona mi się bardzo podobają, które wybraliście

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:42   #965
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ale ogólnie wizyta się udała
średnio. niby wszystko OK poza bakteriami w moczu (ale dostałam jakieś tabletki), no ale usg genetycznego nie udało się zrobić. i teraz się martwię czy młode nie będzie miało jakiegoś zespołu downa etc. ale już rano zadzwoniłam i zarejestrowałam się na prenatalne na poniedziałek, więc tam już wszystko powinno być widać.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
może spało tak jak nasz ostatnio
na pewno spało. nawet nutella i kit kat przed wizytą nie pobudziły go do brykania

Cytat:
Napisane przez vil84
wróciliśmy z wizyty i cała głupia jestem z tego już
lekarz stwierdził, że na podstawie badania nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem, szyjka długaśna a przyczyna tych bóli i skurczy jest inna. może od układu moczowego. moja gin twierdzi, że to skurcze i mam leżeć plackiem, on nie widzi żadnego wskazania do leżenia, mogę normalnie funkcjonować no i kto ma rację? przed wizytą łyknęłam dwie nospy, pobolewało tylko trochę a teraz ból znów wraca. hmmm. ale nastawiłam się pozytywnie
on mi radzi w ogóle odstawić już hormony, duphaston od razu, luteinę jeszcze po kilka dni brać w zmniejszonej ilości.
łożysko jest wysoko !!!!!
i ...... na 80% CÓRECZKA "widzę tylko zwiniętą pępowinę między nóżkami i raczej nie dostrzegam żadnych męskich atrybutów" mąż się zasmucił lekko Hania Eliza albo Eliza Hania
super wieści! i gratuluję dziewczynki

mąż robi mi francuskie tosty, ale pysznie pachnie
no i dzień dobry

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
i drugi raz będziesz płacić za wizyte?? kochane to nie jest tak, że dziecko będzie się układało tak jak my chcemy w danym momencie
nuna, po prostu wczoraj miałam normalną wizytę, a teraz mam iść do jakieś pracowni ultrasonograficznej na badania prenatalne (w zasadzie na początek samo usg). no i będę za to płacić, więcej nawet niż normalnie za wizytę a po badaniach mam zadzwonić do swojej gin

dobra idę jeść, zaraz wracam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:48   #966
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty i cała głupia jestem z tego już
lekarz stwierdził, że na podstawie badania nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem, szyjka długaśna a przyczyna tych bóli i skurczy jest inna. może od układu moczowego. moja gin twierdzi, że to skurcze i mam leżeć plackiem, on nie widzi żadnego wskazania do leżenia, mogę normalnie funkcjonować no i kto ma rację? przed wizytą łyknęłam dwie nospy, pobolewało tylko trochę a teraz ból znów wraca. hmmm. ale nastawiłam się pozytywnie
on mi radzi w ogóle odstawić już hormony, duphaston od razu, luteinę jeszcze po kilka dni brać w zmniejszonej ilości.
łożysko jest wysoko !!!!!

Gratuluję dziewczynki

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie wizyty dopisałam, jeśli nie to wybaczcie i proszę o info na priv.
Ok, thx
Stary 2012-12-08, 09:52   #967
banka26
Zakorzenienie

dzien doberek w mroźny poranek
Nie odzywalam sie bo jakos weny nie mialm, po ty co Melli spotkało , ale juz poukladałam sobie w głowie wszystko i wracam do mojego optymistycznego myslenia

Postarm sie Was nadrobic, troszke podczytywalam wiec za duzo nie bede miala
Vil w koncu cipucha
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:54   #968
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziewczyny zaraz z Tż lecimy po spóźnione prezenty dla chrześniaków
jak myślicie co możemy kupić dla dziewczynki 5 lat? i chłopca 3,5?
chciałabym żeby było to coś edukacyjnego.... bo samochodów, lalek, motorów i innych bajerów mają od podłogi po sufit w ogóle ciężko nam cokolwiek wybrać bo oni mają chyba wszystkie możliwe zabawki.....ciuszki odpadają, ale myślałam o takich książeczkach, które same się czytają, któraś z Was pisała o nich ostatnio, wiecie gdzie można takie cuda dostać?
Stary 2012-12-08, 09:58   #969
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc gaduly!
Ale bede miala nadrabiania przez swieta. Teraz na chwilke tylko siadlam u tesciow i przeczytalam ostatnia strone, zeby sie zorientowac co i jak.
U nas super. Slonko swieci, w nocy ciezko spac bo goraco Ale mielismy tez deszczowe dni dla rownowagi. Za tydzien wracamy... Z jednej strony sie ciesze bo juz powoli tesknie za Polska, ale z drugiej... ciezko bedzie opuscic ta ciepla kraine.
Wprawiamy sie w roli rodzicow - mamy tu 2 dwulatki i 1 3-miesieczna niunie, ktorymi pomagamy sie zajmowac wiec jest wesolo.
A, a u nas wybilo dzis 18 tygodni! A ruchow dalej nie czuje ;( Ale mysle, ze wszystko w swoim czasie
Ash, ale wam fajnie z tym ciepełkiem

mąż zażyczył sobie torta z bita śmietana i kremem kokosowym także idę szukać jakiegoś przepisu na raffaelo, i zabieram się za porządki plus gotowanie.

Mysia szkoda że nie znałam sposobu z kaszleniem u mnie przez brzuch nie było nic widać, a dowcipnie to nie było dużego pola manewru i dużo zależało od dobrej woli maluszka. a uparciuch wolał spać..

Cytat:
Napisane przez banka26
Nie odzywalam sie bo jakos weny nie mialm, po ty co Melli spotkało , ale juz poukladałam sobie w głowie wszystko i wracam do mojego optymistycznego myslenia
wracaj do optymistycznego podejścia i do nas

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-08 o 09:59
Stary 2012-12-08, 10:01   #970
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzien doberek w mroźny poranek

Postarm sie Was nadrobic, troszke podczytywalam wiec za duzo nie bede miala
Vil w koncu cipucha

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
chciałabym żeby było to coś edukacyjnego.... bo samochodów, lalek, motorów i innych bajerów mają od podłogi po sufit w ogóle ciężko nam cokolwiek wybrać bo oni mają chyba wszystkie możliwe zabawki.....ciuszki odpadają, ale myślałam o takich książeczkach, które same się czytają, któraś z Was pisała o nich ostatnio, wiecie gdzie można takie cuda dostać?
Pomysł super, ale gdzie dostać??? tego nie wiem:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:01   #971
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
książeczki to super pomysł (myślę że będą w empiku lub jakiś innych wypasionych sieciowych księgarniach), płyty z muzyką dla dzieci albo jakieś gry familijne/dla dzieci
Stary 2012-12-08, 10:09   #972
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
empik/matras/smyk

Dzień dobry... Ja jeszcze z wyrka się nie zwlekłam, więc nie wiem ile jest

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:15   #973
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja już po wizycie, ale nie jestem zadowolona. młode jeszcze się nie urodziło a już mnie wkurza. leniwe to i nieruchowe odwróciło się dupką i ponad 20 minut czekałyśmy z ginem aż młode łaskawie się odwróci. oczywiście nie raczyło się ruszyć, więc tylko przeziorność karkową udało się zmierzyć (OK) ale kości nosowej nie chciało pokazać i muszę iść na jakieś genetyczne w przyszłym tygodniu, żeby zbadać tego uparciucha. normalnie koszty mi dodatkowe generuje, jakby mało wydatków w grudniu było. no i stresuje mnie jeszcze dodatkowo!

idę sobie zrobić herbaty na uspokojenie
bo chodzisz na wizyty jak on ma drzemke a ze miewa duzo drzemek heheh to tak jest hehe
Cytat:
Dla 3,5 latka ksiazeczka super ale dla dziewczynki 5 letniej to raczej ksiazeczka z lektorem zły pomysł , tez myslalabym o jakiejs grze tyle jest gier szachy, warcaby , chinczyk i duzo duzo nowych nazw a fajna sprawa bo wszyscy moga w to grac a książeczki z lektorem widzialam w Auchan, smyk, carrefourze

Color cmokk

Widzialam ze pisalyscie o krwi z nosa to melduje ze mam to samo od 2 dni i zaczelam brac rutynoskorbin, mam nadzieje ze to wynik podraznionej sluzowki nosa a nie osłabienia

Ja wczoraj do szpitala lecialam jeszcze znaczy jechalam po oblodzonych drogach hehe z moczem na posiew , mam nadzieje ze nie urosnie mi tam nic i w piatek wizyta i w koncu moja gin umowi mnie na polowkowe mam nadzieje ze bedzie to przed swietami

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2012-12-08 o 10:16
Stary 2012-12-08, 10:18   #974
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
widzisz, te co czują..
wymiotują/sikają/jedzą dziwne rzeczy/widzą bejbi.. mają pewność,że jest ok..
a ja ostatnimi czasy zapominam,że jestem w ciąży..

nie ma nic.żadnych objawów.

pozostaje mi czekać do 19go.

a siedzę non stop.. powinnam czuć..a tu cisza..
będzie dobrze,musi być.ale łatwiej by było gdybym czuła cokolwiek
poza tym jakoś bardzo mnie dotknęła strata Meli,była w moim wieku i jakoś to wzięłam do siebie
ja też nic nie czuję. I też juz bym chciała, ale wiem, że muszę być cierpliwa, bo niedługo poczuję. Potem jest zresztą jeszcze gorzej. Bo jak już się czuje ruchy a potem dziecko się obróci albo jest leniwe i się np. parę dni nie czuje nic to dopiero jest hardkor.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wam krwawi z nosa???? bo ja często mam krwawienie i prawie zawsze w nocy, dziś w nocy jak poszłam do toalety to dostałam krwotoku i z pół godziny siedziałam i próbowałam zatamować krwawienie....moja gina twierdzi ,że to nic niepokojącego o ile niezaczesto i niezaduże te krwotoki.....ale Tż się już martwi o mnie....
mi ciągle krwawi. Nie ma się czym przejmować, bo to typowa dolegliwość ciężarnych kobiet (tak jak krwawienie dziąseł)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie mam żadnych przesłanek, ale ostanio jak mówiła mi babka o tym to zapytała mnie co nas powstrzymuje ja jej powiedziałam, że wolę do końca ciaży nie wiedzieć jak coś jest nie tak bo dla mnie to i tak nic nie zmienia, a ona do mnie ale mnie to interesuje...
nie obraź się, ale nie rozumiem takiego myślenia. Usg prenatalne nie robi się przecież dla własnego widzimisie czy zaspokojenia swojej ciekawości czy też uspokojenia sumienia. Wiele wykrytych w ten sposób wad czy chorób można leczyć jeszcze w łonie matki. Dlatego stwierdzenie, że nie interesuje cię, czy coś jest nie tak, bo i tak urodzisz dziecko jest trochę nie w porządku. Może to wynika z tego, że jakoś mało się mówi o tych badaniach i niewiedza na ten temat jest jednak nadal dośc powszechna.

[QUOTE=colorblue;38021665

Może byli niewierzący? U mnie po mięsko czy wędline sięga się dopiero po pasterce po północy
[/QUOTE]

moja rodzina była wierząca i zawsze się jadło mięso w Wigilię. Był raczej post ilościowy, generalnie głodówa
o jeju.... ale się najem pierogów z grzybami i w ogóle wszystkiego w tą Wigilię

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
slodkie ale dziekuje z taka gromadka. znajoma ma blizniaki i ostatnio napisala do mnie tylko "przez te dzieci trafie do piekla, jak bum cyk cyk" hehehehe.

kiedy poszlam do laboratorium zrobic badania wszedl facet z dwoma nosidelkami z blizniakami, takimi do roku. superowe! usmiechnelam sie do niego, bo wygladal uroczo i ledwo je niosl a za nim czlapala zona...z wielkim brzuchem. maz popatrzyl na moje zdziwienie i mowi "niech sie pani nie smieje, znowu beda dwa" widac bylo, ze sa zalamani
ja bardzo zawsze chciałam bliźniaki ale nie udało się

jestem w ogóle chora, mała też. A jutro mamy chrzciny synka mojego brata. Nie mogę się już doczekać, ale mam nadzieję, że trochę się podkurujemy do jutra. Do kościoła i tak tylko tż pójdzie bo jest chrzestnym, ale ja nie będę ryzykować. Ja jestem w ciąży, a mała jest też cała zakatarzona, więc przyjdziemy na sam koniec.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:21   #975
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
I co poszłaś czy zrobiłaś sobie wolne?
Zrobiłam sobie wolne Wczoraj posiedziałam jeszcze z mężulem i nie wstałabym chyba no ale jutro już koniecznie muszę iść

Aaa Mój Maluch dziś znów się odezwał po śniadaniu Ale mam radochę

U nas też strasznie zimno, wczoraj wieczorem było jakoś -13, u mojego chrzestnego na wsi -17
Idę się ubrać i lecę do kwiaciarni po jakieś kwiaty dla teściowej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:24   #976
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
tez nam sie podoba Leon
No właśnie w mojej sytuacji problem jest taki, że NIE NAM się podoba Leon, tylko mnie. Tatuś uparcie ma wciąż Janka.

Cytat:
kiedy poszlam do laboratorium zrobic badania wszedl facet z dwoma nosidelkami z blizniakami, takimi do roku. superowe! usmiechnelam sie do niego, bo wygladal uroczo i ledwo je niosl a za nim czlapala zona...z wielkim brzuchem. maz popatrzyl na moje zdziwienie i mowi "niech sie pani nie smieje, znowu beda dwa" widac bylo, ze sa zalamani
Ma się tą dwururkę.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Posiedzę cicho z fochem, jak zapyta o co chodzi to wrócę do tematu, bo że slady paluchów na lodówce, to kurde tylko ja mam licencję na mycie?

Justi, ty dzisiaj do teściowej a ja na imprezę "u cioci na imieninach", ale nie narzekam, nawet tam u nich fajne towarzystwo, tylko, że ja generalnie nie za bardzo do imprez teraz.
A jutro przyjedzie przyjaciółka z dzieciakami i mężem
Licencja na mycie, skąd ja to znam? Bo on nie lubi myć naczyń. No taaaaaaak... moją pasją za to jest zmywanie. Zawsze marzyłam, by stać przy zlewie.

A co do gości, to ja dzisiaj się spodziewam mojej Babusi Przyjdzie odebrać wyremontowany pokój i obejrzeć film z wesela. Mama też przyjdzie po pracy i będzie miłooo.

Cytat:
średnio. niby wszystko OK poza bakteriami w moczu (ale dostałam jakieś tabletki), no ale usg genetycznego nie udało się zrobić. i teraz się martwię czy młode nie będzie miało jakiegoś zespołu downa etc. ale już rano zadzwoniłam i zarejestrowałam się na prenatalne na poniedziałek, więc tam już wszystko powinno być widać.
nuna, po prostu wczoraj miałam normalną wizytę, a teraz mam iść do jakieś pracowni ultrasonograficznej na badania prenatalne (w zasadzie na początek samo usg). no i będę za to płacić, więcej nawet niż normalnie za wizytę a po badaniach mam zadzwonić do swojej gin
Ja byłam na wizycie w 11t3d (maluch wielkością był na 12t5d) i udało mu się zobaczyć kość nosową i coś tam jeszcze, nie wiem co. Nie wiem czy zbadał przezierność, powiedział tylko, że wszystko co udało się złapać i pomierzyć, to pomierzył i nie widzi nic niepokojącego, ale chciałby się ze mną widzieć za 3 tygodnie i resztę do końca pooglądać. Wywnioskowałam trochę, że chyba jeszcze na zbadanie niektórych elementów jest za wcześnie. Powiedzcie, jak to jest z tymi prenatalnymi, to usg też trzeba robić do 13t6d? Czy tylko testy z krwi? I skąd to ograniczenie?

Cytat:
Audiobooki. Nawet w markecie to dostaniesz. Książka + audiobook. Oprócz tego polecam puzzle, np. trójwymiarowe, koła itp. Albo jakiś zestaw z ciastoliną, ostatnio kupiłam taką grę planszową z ciastoliną.

Cytat:
Mysia szkoda że nie znałam sposobu z kaszleniem u mnie przez brzuch nie było nic widać, a dowcipnie to nie było dużego pola manewru i dużo zależało od dobrej woli maluszka. a uparciuch wolał spać..
Mi te wszystkie pomiary zrobić przez pochwę, przez brzuch jedynie tętno zmierzył, bo więcej to nawet by się nie dało, taki mały stworek.

Witam się Dzisiaj mam gości, więc wpadłam tylko poczytać co tam, lecę po chlebek do piekarni, do reala na małe zakupki - nie mam autka i jak będę sprzątać, to pewnie do Was zaglądnę.

Buziam

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:25   #977
nuna2
Zakorzenienie

dziewczynki...boli mnie brzuch znów z boku... wziąć nospę?? kurcze boje sie tabletek tak czy tak i biorę w ostatecznosci...
Stary 2012-12-08, 10:29   #978
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam się z pracy.
jest okropny przeciąg a ta pipa przywiozła mega ciężką pleksii i kazała przykleic na tasme nienormalna

dziś zalatwie kogos kto zrobi to jak trzeba..eh,brak slow.

spedze tu najblizsze 10,5h więc oby szybko przestało wiać..

szron jest piekny całą drogę do pracy robiłam fotki
jest tylko -8 więc bez hardkorów jak u Was ale też mroźno aż babolki w nosie zamarzają :brzyda l:

jutro ostatni dzień rzeźby lodowej na rynku więc tż po pracy wyciągne fajnie tak na zimowy spacerek isc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:33   #979
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie wolne Wczoraj posiedziałam jeszcze z mężulem i nie wstałabym chyba no ale jutro już koniecznie muszę iść

U nas też strasznie zimno, wczoraj wieczorem było jakoś -13, u mojego chrzestnego na wsi -17
U nas na górze -7, a przy ziemi to będzie z -10 jakoś może
Ale Ci fajnie z tymi ruchami

Cytat:
dziewczynki...boli mnie brzuch znów z boku... wziąć nospę?? kurcze boje sie tabletek tak czy tak i biorę w ostatecznosci...
Połóż się kobieto i nie lataj jak nakręcona, inni też mogą posprzątać..Bo ja mam wrażenie,że 4 pokojowe mieszkanie jest tylko na Twojej głowie a mieszkasz wspólnie z całą rodziną...Łaski nie robią,że też posprzątają, a Ty jesteś w ciąży i masz odpoczywać , a nie rypać za wszystkich..
oooo powiedziałam co mi leży
No i jak już poleżysz to zobacz czy przechodzi... może to tylko kolka..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:34   #980
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Połóż się kobieto i nie lataj jak nakręcona, inni też mogą posprzątać..Bo ja mam wrażenie,że 4 pokojowe mieszkanie jest tylko na Twojej głowie a mieszkasz wspólnie z całą rodziną...Łaski nie robią,że też posprzątają, a Ty jesteś w ciąży i masz odpoczywać , a nie rypać za wszystkich..
Rencami i nogami się podpisuję! Leż i grzej doopkę!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:58   #981
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Poloz sie jak nie przejdzie wez no-spe lepiej wziasc niz nie wziasc a byla by potrzeba a cala poprzednia ciaze bralam
Stary 2012-12-08, 11:09   #982
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc gaduly!
Ale bede miala nadrabiania przez swieta. Teraz na chwilke tylko siadlam u tesciow i przeczytalam ostatnia strone, zeby sie zorientowac co i jak.
U nas super. Slonko swieci, w nocy ciezko spac bo goraco Ale mielismy tez deszczowe dni dla rownowagi. Za tydzien wracamy... Z jednej strony sie ciesze bo juz powoli tesknie za Polska, ale z drugiej... ciezko bedzie opuscic ta ciepla kraine.
Wprawiamy sie w roli rodzicow - mamy tu 2 dwulatki i 1 3-miesieczna niunie, ktorymi pomagamy sie zajmowac wiec jest wesolo.

JA sie tez balam podrozy autobusem, ale ostatecznie zdecydowalismy sie pojechac do Berlina wlasnie autokarem i bylo super. Nawet pospalam. Droga jest dobra, bo w zasadzie po calosci to autostrada, ale pewnie duzo zalezy tez od samego pojazdu. Nasz byl dosc nowoczesny i nic nie trzeslo.
Jak miło, że znalazłaś chwilkę i się odezwałaś no troszkę będziesz miała nadrabiania, chyba będziesz musiała odpuścić bo nie wiem czy to realne
Ty się wygrzewasz a my tu mamy zimę na 102
Jazdy autocarem nie ma co porównywać do strych klekoczących i trzęsących busów.. No i polskich dróg nie ma co przyrównywać do niemieckich
Wypoczywaj, baw się dobrze i pamiętaj o widoczkach dla nas

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Od samego rana katar,ból glowy i lekki kaszel
Mąż zaczął nadawać o porządki a mi tak łeb nawala, że nawet mu nie odgadałam tylko sobie poszłam z kuchni.
Posiedzę cicho z fochem, jak zapyta o co chodzi to wrócę do tematu, bo że slady paluchów na lodówce, to kurde tylko ja mam licencję na mycie?
Coś śmierdzi w lodówce, niech do choinki wybada co, bo ja nic z katarem nie czuje.
Ehhh, troszke się ogarnę i przyjdę nadrobić.

Cytat:
super pomysł w większych księgarniach powinny być takie cuda, lub w sklepach z zabawkami

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

ale Ci fajnie z tymi ruchami
a teściowej kup anthurium

Cytat:
a lekarz kazal Ci brać nospę jeśli boli ? jak nie przechodzi to wez

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
szron jest piekny całą drogę do pracy robiłam fotki
jest tylko -8 więc bez hardkorów jak u Was ale też mroźno aż babolki w nosie zamarzają :brzyda l:

jutro ostatni dzień rzeźby lodowej na rynku więc tż po pracy wyciągne fajnie tak na zimowy spacerek isc
też uwielbiam taką pogodę, wczoraj byliśmy na spacerku dziś też idziemy

Cytat:
w właaaaśnie !!!!
dobrze gada- polać Jej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:09   #983
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Rencami i nogami się podpisuję! Leż i grzej doopkę!
i ja się podpiszę
jakby mi tak brzuch dokuczał to palcem bym nie kiwnęła

Stary 2012-12-08, 11:10   #984
szprotka_mada
Wtajemniczenie

nuna- mam nadzieję, że się nie obrazisz...

Kochana, nie rób z siebie kobiety, która pragnie uszczęśliwić całą rodziną tym, że posprząta, ugotuje itp. Jesteś w ciąży, która nie do końca przebiega w Twoim wypadku bezproblemowo (wnioskuję z tego co piszesz). Ciągle coś cię boli, coś Ci dokucza itp. Więc powiedz wszystkim dookoła jak jest, połóż się i odpoczywaj! Jesteś w ciąży kobieto! I mimo, że uważam, że ciąża to nie choroba, to jednak masz prawo leżeć i pachnieć jak coś Ci dolega! Co z tego, że weźmiesz tabletkę, na chwilę Ci przejdzie, pójdziesz zmyć podłogę i znowu zacznie Cię nawalać. To nie służy ani Tobie ani Twojemu dziecku!

Ja też należę do osób, które najchętniej na swoje barki wzięły wszystko co się da. A tu zonk. Nastał taki czas, że muszę się oszczędzać i się oszczędzam. Dla dobra swojego, a przede wszystkim dla dobra malucha.
Każda z nas inaczej "przechodzi" ciąże i trzeba się niestety do tego dostosować.

takie małe moje zdanie, nie gniewaj się, chcę jak najlepiej

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:14   #985
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam przez brzuch, lekarz zmierzył malucha, sprawdził nos, pęcherz itp. ale chciał małego z profilu do przezierności, troszkę mi potrząsnął brzuchem to młode tylko ziewnęło więc kazał zakaszleć i pomogło też nie wiedziałam, że tak ruszę malucha

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No właśnie w mojej sytuacji problem jest taki, że NIE NAM się podoba Leon, tylko mnie. Tatuś uparcie ma wciąż Janka.

Ja byłam na wizycie w 11t3d (maluch wielkością był na 12t5d) i udało mu się zobaczyć kość nosową i coś tam jeszcze, nie wiem co. Nie wiem czy zbadał przezierność, powiedział tylko, że wszystko co udało się złapać i pomierzyć, to pomierzył i nie widzi nic niepokojącego, ale chciałby się ze mną widzieć za 3 tygodnie i resztę do końca pooglądać. Wywnioskowałam trochę, że chyba jeszcze na zbadanie niektórych elementów jest za wcześnie. Powiedzcie, jak to jest z tymi prenatalnymi, to usg też trzeba robić do 13t6d? Czy tylko testy z krwi? I skąd to ograniczenie?

Mi te wszystkie pomiary zrobić przez pochwę, przez brzuch jedynie tętno zmierzył, bo więcej to nawet by się nie dało, taki mały stworek.
Powiedz mu że Jan to najpopularniejsze imię teraz i będzie miał 10 kolegów w klasie z tym samym imieniem:P

Przezierność karkową da się zmierzyć tylko między 12 a 14 tygodniem, resztę można oglądać później, ale to da się zmierzyć tylko wtedy (z tego co ja wiem). Po typowym prenatalnym dosatjesz wydruk z wyliczonym prawdopodobieństwem mutacji 21,18 i któregoś tam chromosomu (najpopularniejsze mutacje u ssaków) uwzględniając Twoją wagę, wiek itp. oraz wyniki badania

Niekoniecznie będzie Ci robił dowcipne, zależy jaki sprzęt, mi robił prenatalne całe przez brzuch i super było widać, ale to usg dopiero kupił luxmed więc nówka nie śmigana
Stary 2012-12-08, 11:16   #986
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Robię podejście do herbaty z miodem i cytryną, bo coś mam gluty w gardle i nosie. Mam nadzieję, że mnie już nie mdli po herbacie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-08, 11:17   #987
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
nuna- mam nadzieję, że się nie obrazisz...

Kochana, nie rób z siebie kobiety, która pragnie uszczęśliwić całą rodziną tym, że posprząta, ugotuje itp. Jesteś w ciąży, która nie do końca przebiega w Twoim wypadku bezproblemowo (wnioskuję z tego co piszesz). Ciągle coś cię boli, coś Ci dokucza itp. Więc powiedz wszystkim dookoła jak jest, połóż się i odpoczywaj! Jesteś w ciąży kobieto! I mimo, że uważam, że ciąża to nie choroba, to jednak masz prawo leżeć i pachnieć jak coś Ci dolega! Co z tego, że weźmiesz tabletkę, na chwilę Ci przejdzie, pójdziesz zmyć podłogę i znowu zacznie Cię nawalać. To nie służy ani Tobie ani Twojemu dziecku!

Ja też należę do osób, które najchętniej na swoje barki wzięły wszystko co się da. A tu zonk. Nastał taki czas, że muszę się oszczędzać i się oszczędzam. Dla dobra swojego, a przede wszystkim dla dobra malucha.
Każda z nas inaczej "przechodzi" ciąże i trzeba się niestety do tego dostosować.

takie małe moje zdanie, nie gniewaj się, chcę jak najlepiej
zgadzam się !!!! ja też chcę robić wszystko sama, ale jak się czuję słabo to odpuszczam ! albo proszę TŻ, albo odkłądam na później. Maleństwo ważniejsze od czystej podłogi !

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Robię podejście do herbaty z miodem i cytryną, bo coś mam gluty w gardle i nosie. Mam nadzieję, że mnie już nie mdli po herbacie
my z TŻ coś przeziębieni i wczoraj mi TŻ zrobił herbatkę z korzeniem imbiru i pomogła polecam
Stary 2012-12-08, 11:19   #988
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
j
Niekoniecznie będzie Ci robił dowcipne, zależy jaki sprzęt, mi robił prenatalne całe przez brzuch i super było widać, ale to usg dopiero kupił luxmed więc nówka nie śmigana
Ja mam cały czas przez brzuch od 8tc, świetnie wszystko widać, ale mój gin ma u siebie jeden z lepszych aparatów właśnie

Stary 2012-12-08, 11:25   #989
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my z TŻ coś przeziębieni i wczoraj mi TŻ zrobił herbatkę z korzeniem imbiru i pomogła polecam
Wiem, wiem, imbir dobry. Tylko, że ja mam problem z samą herbatą. Jakiś czas temu odkryłam, że po herbatach wzmagają mi się mdłości, więc ją odstawiłam. Jadę na wodzie i sokach. W tamtym tygodniu zrobiłam podejście do owocowej, bo chciałam się zagrzać, wypiłam pół szklanki no i odpokutowałam.
Dzisiaj jednak chyba wolę odpokutować tę herbatę niż brać jakieś leki, albo siedzieć i czekać czy coś gorszego się z tego rozwinie... Kończę z miodem i cytryną, jak mnie nie zemdli, to zrobię z imbirem.
A przed ciążą byłam namiętną herbaciarą, kto by pomyślał, że mój maluch nie lubi herbatki....

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-08, 11:26   #990
xal
Zakorzenienie

Cytat:
książeczki to super pomysł (myślę że będą w empiku lub jakiś innych wypasionych sieciowych księgarniach), płyty z muzyką dla dzieci albo jakieś gry familijne/dla dzieci
W empiku chyba dzisiaj albo ten weekend 20% zniżki z kartą mBanku.

Mężuś zrobił śniadanie, zjedliśmy i temat się jakoś rozszedł, normalnie minęło mu w mgnieniu oka, a że zaczęłam aktualizować nawigację i potrzebowałam jego numer licencji to foch mi nie wyszedł.
Powiedział, że on ma remont na glowie i nie wyrobi z porządkami niech mu będzie, ja będę mieć za parę mięsięcy tą sama wymówkę z dzieckiem

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości