|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
u mnie było -14 stopni o 7.30 czyli koło16 na bank było. Wybieram się na 11 do koscioła bo wtedy chyba jeszcze,,najcieplej".... a mąż chce, żebyśmy jechali do tesciów... niby aż tak przeziębiona nie jestem ale no...nie wiem...
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Dzień dobry, witam sie na Spiocha
ale dziś będzie piękna pogodaOoo Ashysqa
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z opisu wizyt i z Twojej historii to lepiej leż w łóżku. Jak leżysz to chyba mniej boli, co? No i mniej stresu będzie. Cytat:
A może lepiej sobie odpuść kościół dzisiaj, pisałaś, że coś Cię zaczyna brać to żebyś się nie przeziębiła po drodze, albo w kościele jak nie ogrzewany?
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
vil gratuluję córeczki
No i imiona mi się bardzo podobają, które wybraliście
|
|
|
|
#965 | |||
|
Zakorzenienie
|
średnio. niby wszystko OK poza bakteriami w moczu (ale dostałam jakieś tabletki), no ale usg genetycznego nie udało się zrobić. i teraz się martwię czy młode nie będzie miało jakiegoś zespołu downa etc. ale już rano zadzwoniłam i zarejestrowałam się na prenatalne na poniedziałek, więc tam już wszystko powinno być widać.
Cytat:
Cytat:
![]() mąż robi mi francuskie tosty, ale pysznie pachnie ![]() no i dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
dobra idę jeść, zaraz wracam
|
|
#966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek w mroźny poranek
![]() Nie odzywalam sie bo jakos weny nie mialm, po ty co Melli spotkało , ale juz poukladałam sobie w głowie wszystko i wracam do mojego optymistycznego myslenia ![]() Postarm sie Was nadrobic, troszke podczytywalam wiec za duzo nie bede miala ![]() Vil w koncu cipucha
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaraz z Tż lecimy po spóźnione prezenty dla chrześniaków
![]() jak myślicie co możemy kupić dla dziewczynki 5 lat? i chłopca 3,5? chciałabym żeby było to coś edukacyjnego.... bo samochodów, lalek, motorów i innych bajerów mają od podłogi po sufit w ogóle ciężko nam cokolwiek wybrać bo oni mają chyba wszystkie możliwe zabawki.....ciuszki odpadają, ale myślałam o takich książeczkach, które same się czytają, któraś z Was pisała o nich ostatnio, wiecie gdzie można takie cuda dostać?
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż zażyczył sobie torta z bita śmietana i kremem kokosowym także idę szukać jakiegoś przepisu na raffaelo, i zabieram się za porządki plus gotowanie. Mysia szkoda że nie znałam sposobu z kaszleniem u mnie przez brzuch nie było nic widać, a dowcipnie to nie było dużego pola manewru i dużo zależało od dobrej woli maluszka. a uparciuch wolał spać..Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-12-08 o 09:59 |
||
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry... Ja jeszcze z wyrka się nie zwlekłam, więc nie wiem ile jest
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dla 3,5 latka ksiazeczka super ale dla dziewczynki 5 letniej to raczej ksiazeczka z lektorem zły pomysł , tez myslalabym o jakiejs grze tyle jest gier szachy, warcaby , chinczyk i duzo duzo nowych nazw a fajna sprawa bo wszyscy moga w to grac![]() Color cmokk ![]() Widzialam ze pisalyscie o krwi z nosa to melduje ze mam to samo od 2 dni i zaczelam brac rutynoskorbin, mam nadzieje ze to wynik podraznionej sluzowki nosa a nie osłabienia Ja wczoraj do szpitala lecialam jeszcze znaczy jechalam po oblodzonych drogach hehe z moczem na posiew , mam nadzieje ze nie urosnie mi tam nic i w piatek wizyta i w koncu moja gin umowi mnie na polowkowe mam nadzieje ze bedzie to przed swietami
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-12-08 o 10:16 |
||
|
|
|
#974 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=colorblue;38021665 Może byli niewierzący? U mnie po mięsko czy wędline sięga się dopiero po pasterce po północy [/QUOTE] moja rodzina była wierząca i zawsze się jadło mięso w Wigilię. Był raczej post ilościowy, generalnie głodówa o jeju.... ale się najem pierogów z grzybami i w ogóle wszystkiego w tą Wigilię Cytat:
ale nie udało się ![]() jestem w ogóle chora, mała też. A jutro mamy chrzciny synka mojego brata. Nie mogę się już doczekać, ale mam nadzieję, że trochę się podkurujemy do jutra. Do kościoła i tak tylko tż pójdzie bo jest chrzestnym, ale ja nie będę ryzykować. Ja jestem w ciąży, a mała jest też cała zakatarzona, więc przyjdziemy na sam koniec. |
||||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie wolne
Wczoraj posiedziałam jeszcze z mężulem i nie wstałabym chyba no ale jutro już koniecznie muszę iść Aaa Mój Maluch dziś znów się odezwał po śniadaniu Ale mam radochę U nas też strasznie zimno, wczoraj wieczorem było jakoś -13, u mojego chrzestnego na wsi -17 Idę się ubrać i lecę do kwiaciarni po jakieś kwiaty dla teściowej ![]()
|
|
|
|
#976 | |||||
|
Zadomowienie
|
No właśnie w mojej sytuacji problem jest taki, że NIE NAM się podoba Leon, tylko mnie.
Tatuś uparcie ma wciąż Janka. ![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze marzyłam, by stać przy zlewie. A co do gości, to ja dzisiaj się spodziewam mojej Babusi i obejrzeć film z wesela. Mama też przyjdzie po pracy i będzie miłooo. ![]() Cytat:
Powiedzcie, jak to jest z tymi prenatalnymi, to usg też trzeba robić do 13t6d? Czy tylko testy z krwi? I skąd to ograniczenie? Cytat:
Nawet w markecie to dostaniesz. Książka + audiobook. Oprócz tego polecam puzzle, np. trójwymiarowe, koła itp. Albo jakiś zestaw z ciastoliną, ostatnio kupiłam taką grę planszową z ciastoliną. ![]() Cytat:
Witam się i jak będę sprzątać, to pewnie do Was zaglądnę. ![]() Buziam |
|||||
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki...boli mnie brzuch znów z boku... wziąć nospę?? kurcze boje sie tabletek tak czy tak i biorę w ostatecznosci...
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z pracy.
jest okropny przeciąg a ta pipa przywiozła mega ciężką pleksii i kazała przykleic na tasme nienormalnadziś zalatwie kogos kto zrobi to jak trzeba..eh,brak slow. spedze tu najblizsze 10,5h więc oby szybko przestało wiać.. szron jest piekny całą drogę do pracy robiłam fotki ![]() jest tylko -8 więc bez hardkorów jak u Was ale też mroźno aż babolki w nosie zamarzają ![]() :brzyda l:jutro ostatni dzień rzeźby lodowej na rynku więc tż po pracy wyciągne
|
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci fajnie z tymi ruchami ![]() Cytat:
oooo powiedziałam co mi leży No i jak już poleżysz to zobacz czy przechodzi... może to tylko kolka..
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Poloz sie jak nie przejdzie wez no-spe lepiej wziasc niz nie wziasc a byla by potrzeba a cala poprzednia ciaze bralam
|
#982 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no troszkę będziesz miała nadrabiania, chyba będziesz musiała odpuścić bo nie wiem czy to realne Ty się wygrzewasz a my tu mamy zimę na 102 ![]() Jazdy autocarem nie ma co porównywać do strych klekoczących i trzęsących busów.. No i polskich dróg nie ma co przyrównywać do niemieckich ![]() Wypoczywaj, baw się dobrze i pamiętaj o widoczkach dla nas ![]() Cytat:
Cytat:
w większych księgarniach powinny być takie cuda, lub w sklepach z zabawkamiCytat:
a teściowej kup anthurium ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze gada- polać Jej |
|||||||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się podpiszę
jakby mi tak brzuch dokuczał to palcem bym nie kiwnęła |
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
nuna- mam nadzieję, że się nie obrazisz...
Kochana, nie rób z siebie kobiety, która pragnie uszczęśliwić całą rodziną tym, że posprząta, ugotuje itp. Jesteś w ciąży, która nie do końca przebiega w Twoim wypadku bezproblemowo (wnioskuję z tego co piszesz). Ciągle coś cię boli, coś Ci dokucza itp. Więc powiedz wszystkim dookoła jak jest, połóż się i odpoczywaj! Jesteś w ciąży kobieto! I mimo, że uważam, że ciąża to nie choroba, to jednak masz prawo leżeć i pachnieć jak coś Ci dolega! Co z tego, że weźmiesz tabletkę, na chwilę Ci przejdzie, pójdziesz zmyć podłogę i znowu zacznie Cię nawalać. To nie służy ani Tobie ani Twojemu dziecku! Ja też należę do osób, które najchętniej na swoje barki wzięły wszystko co się da. A tu zonk. Nastał taki czas, że muszę się oszczędzać i się oszczędzam. Dla dobra swojego, a przede wszystkim dla dobra malucha. Każda z nas inaczej "przechodzi" ciąże i trzeba się niestety do tego dostosować. takie małe moje zdanie, nie gniewaj się, chcę jak najlepiej
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie wiedziałam, że tak ruszę malucha![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Przezierność karkową da się zmierzyć tylko między 12 a 14 tygodniem, resztę można oglądać później, ale to da się zmierzyć tylko wtedy (z tego co ja wiem). Po typowym prenatalnym dosatjesz wydruk z wyliczonym prawdopodobieństwem mutacji 21,18 i któregoś tam chromosomu (najpopularniejsze mutacje u ssaków) uwzględniając Twoją wagę, wiek itp. oraz wyniki badania ![]() Niekoniecznie będzie Ci robił dowcipne, zależy jaki sprzęt, mi robił prenatalne całe przez brzuch i super było widać, ale to usg dopiero kupił luxmed więc nówka nie śmigana
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię podejście do herbaty z miodem i cytryną, bo coś mam gluty w gardle i nosie. Mam nadzieję, że mnie już nie mdli po herbacie
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
polecam
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj jednak chyba wolę odpokutować tę herbatę niż brać jakieś leki, albo siedzieć i czekać czy coś gorszego się z tego rozwinie... Kończę z miodem i cytryną, jak mnie nie zemdli, to zrobię z imbirem. A przed ciążą byłam namiętną herbaciarą, kto by pomyślał, że mój maluch nie lubi herbatki....
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężuś zrobił śniadanie, zjedliśmy i temat się jakoś rozszedł, normalnie minęło mu w mgnieniu oka, a że zaczęłam aktualizować nawigację i potrzebowałam jego numer licencji to foch mi nie wyszedł. Powiedział, że on ma remont na glowie i nie wyrobi z porządkami niech mu będzie, ja będę mieć za parę mięsięcy tą sama wymówkę z dzieckiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

mąż się zasmucił lekko 

no i kto ma rację? przed wizytą łyknęłam dwie nospy, pobolewało tylko trochę a teraz ból znów wraca. hmmm. ale nastawiłam się pozytywnie
mąż robi mi francuskie tosty, ale pysznie pachnie
i proszę o info na priv.

w ogóle ciężko nam cokolwiek wybrać bo oni mają chyba wszystkie możliwe zabawki.....ciuszki odpadają, ale myślałam o takich książeczkach, które same się czytają, któraś z Was pisała o nich ostatnio, wiecie gdzie można takie cuda dostać?
Ale mielismy tez deszczowe dni dla rownowagi. Za tydzien wracamy... Z jednej strony sie ciesze bo juz powoli tesknie za Polska, ale z drugiej... ciezko bedzie opuscic ta ciepla kraine.
u mnie przez brzuch nie było nic widać, a dowcipnie to nie było dużego pola manewru i dużo zależało od dobrej woli maluszka. a uparciuch wolał spać..

no ale jutro już koniecznie muszę iść

Zawsze marzyłam, by stać przy zlewie. 
niech mu będzie, ja będę mieć za parę mięsięcy tą sama wymówkę z dzieckiem