Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 22:45   #691
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Trudne pytanie zadałaś.
Wtedy notowałam, ile dokładnie zjadła i o jakiej porze, więc znalezienie tej informacji w gąszczu innych nie było łatwe!
Wydaje mi się, że to nie był pierwszy raz, ale pierwszy był w podobnym czasie, czyli kilka dni przed ukończeniem czwartego miesiąca. Wtedy podniosła się wysoko, przekręciła na plecki i wróciła na brzuszek. To były dwie albo trzy próby, a intensywnie (z własnej inicjatywy, ale z płaczem) zaczęła ćwiczyć 12 dni później (4 mies.+tydzień). Chyba dwa razy zdarzył jej się przewrót z brzuszka na plecy.

Aż mi się wierzyć nie chce, że w ciągu zaledwie trzech tygodni zrobiła takie postępy!
Dobrze, że mam kalendarz.
Dziękuję

Dzieciaki robią postępy z dnia na dzień

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kubuś ma jeszcze dużo czasu. Moja dopiero co się tego nauczyła, a i tak czasem jej się uda, a czasem nie i jęczy by jej pomóc Bo leżeć na brzuchu chce prawie cały czas. Od jakiś 3 tygodni przewraca się na obydwa boczki i generalnie zrobiła się taka bardziej "elastyczna"
Ale fajnie U mnie młody też drze papę jak ma z czymś problem i chce żeby mu pomóc

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:47   #692
Linka25
Zakorzenienie

Maciejka Twoja córa to bije wszelkie rekordy jeśli chodzi o szybkość rozwoju fiz., ruchowego
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:50   #693
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie się przewróciła na plecy. Na pewno celowo.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Niektóre pewnie liczą, jak widzą objawy skoku, ale ja nie.
dla Twojego młodzieńca.
dla małej Ale zdolniacha

Dziękujemy

Stary 2012-12-07, 22:54   #694
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison-co ty piszesz kobito....nic ie rozumiem z takiego fachowego słownictwa-nie wiem nawet do to za format .crpi fontymoja książeczka to bidniutka się okazuje...ale z sercem,a to chyba najważniejsze
To było do mnie.
Co prawda też nie znam tego formatu, ale później poczytam, co to takiego.

Jasne, że najważniejsze serce.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:57   #695
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty Ja też nie lubie TK Maxx. Robi na mnie dokładnie takie samo wrażenie

Śmiejesz się z auta, a pewnie się do niego dorzuciłaś?

To weź mu jeszcze pieluchę

Młody uwielbia tą zabawę. Potrafimy tak się bawić, a on coraz bardziej się cieszy

Młody się nie obraca na brzuch. Ale zabawki trzyma. A dziś jak gotowałam obiad to rzucał miśkiem na podłogę. Nie wiem czy świadomie ale zrobił to kilka razy Gryzaki (zresztą nie tylko one) wkłada do ust i przyznam, że robi to bardzo sprawnie. Za smoczkiem ryje tylko jak nie śpi tak mocno. Bo jak już zaśnie na dobre to i tak smoczka wypuszcza i już go nie chce.

Dziękuję

za tygodnie
O to nie jestem jedyna

Dorzuciłam, wolałam nie podpaść zwłaszcza, że będę potrzebować zaświadczenie na chrzest w innej parafii

Pielucha być musi bo inaczej musiałabym ciągle prześcieradło prać od ulewania

Mój nie trzyma zabawek, jak mu wkładam w rączki to zaraz wypuszcza, zabawki muszą nad nim wisieć, bo się nie interesuje leżącymi w łóżeczku (poza tą pieluchą)
Cytat:
cytuję:

W Warszawie możemy więc spotkać chłopca o imieniu: Morfeusz, Oktawian, Raul, Zoe, Hadrian, Walerian, Gabor, Gniewko, Tycjan... oraz dziewczynkę o imieniu: Abigail, Chelsea, Marietta, Inez, Eunika, Maura, Amnezja, Anatolia, Tradycja (tak, jak w Misiu)),

Amnezja to jest to choć i Tradycja brzmi ładnie

I komentarze pod tym tekstem mnie powalają : hahaha:
http://pytamy.pl/title,najdziwniejsz...zlticaid=6fa96
Niezłe ale aż mi się wierzyć nie chce że im w urzędzie pozwolili na Amnezję
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zjadłam wczoraj żurku z kiełbasą. Nigdy więcej go nie zjem. Mały aż zanosił się z płaczu tak go bolał brzuszek To pewnie po tej kiełbasie zasranej
Biedulek
Cytat:

Mnie się tak kojarzy Zdzichu Nie Zdzisław tylko właśnie Zdzichu
Zdzichu to teść mojej siostry, bardzo fajny gość, może dlatego to imię dobrze mi sie kojarzy, bynajmniej nie z patologią
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:04   #696
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam wczoraj żurku z kiełbasą. Nigdy więcej go nie zjem. Mały aż zanosił się z płaczu tak go bolał brzuszek To pewnie po tej kiełbasie zasranej
A ja bym stawiała na żurek. Przecież to kwas.
*
Przypomniało mi się, że po czymś kwaśnym R. też bolał brzuszek.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-07 o 23:05
Stary 2012-12-07, 23:06   #697
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jaki tu ruch az nie wierze ze to piatek..
a ja dopiero uspalam moja wojowniczke....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:11   #698
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
I tradycyjnie pochwalę się, że młody kończy 16 tygodni jestem jedyna, która liczy jeszcze tygodnie?
dla solenizanta
też liczę tyg. - zapisuję w kalendarzu

Cytat:
Ja powiedziałam "teściowej" że nazwiemy małego Marian
moja sama sobie wmówiła Igora i na dodatek tak przekaza swojej córce czyli matce chrzestnej Emila. I ona taka podjarana że zna imię jakie wybraliśmy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:18   #699
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Maciejka Twoja córa to bije wszelkie rekordy jeśli chodzi o szybkość rozwoju fiz., ruchowego
Tez tak uwazam, zdecydowanie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:35   #700
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
O to nie jestem jedyna

Dorzuciłam, wolałam nie podpaść zwłaszcza, że będę potrzebować zaświadczenie na chrzest w innej parafii

Pielucha być musi bo inaczej musiałabym ciągle prześcieradło prać od ulewania

Mój nie trzyma zabawek, jak mu wkładam w rączki to zaraz wypuszcza, zabawki muszą nad nim wisieć, bo się nie interesuje leżącymi w łóżeczku (poza tą pieluchą)

Niezłe ale aż mi się wierzyć nie chce że im w urzędzie pozwolili na Amnezję
Ja Tk Maxxa nie lubię i nie wchodzę nawet

No to co jest Twoje w tym nowym aucie? Kierownica?

Młody ma w łóżeczku konika, który go nie rusza i królika (ale zabawkę, nie Mariana). No i ten królik to bardzo mu się podoba jest miły w dotyku i lekki. Swoją drogą Mariana też obserwuje. Zwłaszcza jak siedzi na czymś ciemnym bo ładnie się kontrastuje. No i jak Maniek przychodzi to daje młodego tak żeby go pogłaskał. Różnie to wychodzi ale czasem tak go chwyci, że szkoda gadać Marian będzie miał ciężkie życie jak młody będzie raczkował

Mnie się też w Amnezję i Tradycję nie chce wierzyć ale kto wie... skoro jest Etienette i Viviene Vienne (czy jak to się tam pisze) Teraz to jestem trochę rozczarowana pospolitym imieniem mojego młodego

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dla solenizanta
też liczę tyg. - zapisuję w kalendarzu

moja sama sobie wmówiła Igora i na dodatek tak przekaza swojej córce czyli matce chrzestnej Emila. I ona taka podjarana że zna imię jakie wybraliśmy
Dziękujemy

Ja mówiłam, że będzie Asia A jak się dowiedzieliśmy, że syn to mówiłam, że młody bo nie miałam pomysłu na imię. A jak mój mąż sobie wymyślił Kubę to już nie było dyskusji

Stary 2012-12-07, 23:36   #701
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki polepszyłaś mi humor, bo mi się zawsze wydaje, że Ona za dużo waży....boję się by jej nie utuczyćjest słodko okrągła, jak to bobasek, ale mam jakieś irracjonalne lękipediatra zawsze mówi, że wszystko super....
a wg WHO to z tabelki wynika, że jej waga jest w przedziale 1SD-co nie wiem co oznaczapewnie lekko wyższa od normy dla KP
Ja też, ale teraz urosła, a prawie nie przytyła, więc sprawdzę przyrost pomiędzy wizytami. Niedługo pewnie też to zauważysz i zaczniesz się marwić, że słabo przybiera.
Na szczęście bez przekarmiania nie bardzo ma po kim mieć nadwagę. Tż zdecydowanie nie jest szczupły, ale to wina złych nawyków żywieniowych, a nie genów.
Cytat:
Później pewnie się wyrówna, ale oczywiście cieszę się z jej postępów.
Zaznaczam, ze ona też czasem zablokuje się przed końcem obrotu, płacze i oczekuje pomocy, jednak coraz rzadziej. Teraz raczej jej nie pomagam, ale obserwuję, bo rączka przygnieciona na dłużej robi się sina. Wtedy muszę pomóc.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-07 o 23:39
Stary 2012-12-07, 23:38   #702
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Kurcze czy tylko ja tego sklepu nie lubię, wchodziłam kilka razy i zawsze to samo wrażenie- tłum ludzi i jeden wielki burdel, wszystko porozwalane, nigdy nic nie kupiłam
gdybym chciała kupić sobie coś do ubrania, to uciekłabym stamtąd po 30 sekundach. Bo u nas też tłumy i bajzel.
Ale za to na pięterku... tam gdzie rzeczy do domu i dla dzieci...
No, po prostu zapomnieć się można

aha, tu też często można kupić w TK Maxxie torby Fossil (niektóre bardzo mi się podobają). Wywalić 250€ na torebkę - no way! ale jak jest przeceniona na te 70... cóż, czasem trudno się oprzeć

Cytat:
depoison-co ty piszesz kobito....nic ie rozumiem z takiego fachowego słownictwa-nie wiem nawet do to za format .crpi fontymoja książeczka to bidniutka się okazuje...ale z sercem,a to chyba najważniejsze
ten format narzucił mi Rossmann, ani go nie znam, ani nie miałam nic do gadania
A fonty to po prostu czcionki, mam tego na kompie pierdyliard, bo kiedyś trochę zajmowałam się (wspominałam już) scrapbookingiem

ach, jak mogłam zapomnieć się pochwalić!
kupiłam dziś małej dres, pajacyk z kapturkiem (kot ) i brązowy komplecik (na niemieckiej stronie tego nie ma)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:40   #703
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej nadrobiłam wrócilismy z zakupów młody był bardzo grzeczny obkupiłam go głównie w tk maxx, był mega asortyment dla niemowląt tego jeszcze tam nie widziałamoto zdobycze Jasia:
a sobie kupiłam ubrania na ćwiczenia
super zakupy!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nigdy wiecej....
pierogow!!

Mnie to czeka...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
fzis byla u nas polozna i nie mogla sie małej nachwalic...tak sie ciesze ze sie sama nauczyłam cwiczonek,cwiczymy 2-3 razy dziennie po 20 min i nie wyobrazam sobie juz tego nie robic jak wiem ze w ten sposob najlepiej pomagam małej...pozatym jaka jest radosc jak lekarz mi mała chwali ze silna jest i ze robi postepy,jest poprawa itp...juz nie umiem sie doczekac az beda chodzic specjalisci by zobaczyc jak szybko wtedy bedzie sie jej stan poprawiac...

Cytat:

Jaka cudna Gosia

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jaaa!

Cytat:
A może po żurze? Biedny Fabiś...

Cytat:
Ja powiedziałam "teściowej" że nazwiemy małego Marian
Cytat:
Do Maniusia akurat pasuje Mi zawsze imię Marian kojarzyło się z żulem
Mój tata miał na imię Marian...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:45   #704
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
gdybym chciała kupić sobie coś do ubrania, to uciekłabym stamtąd po 30 sekundach. Bo u nas też tłumy i bajzel.
Ale za to na pięterku... tam gdzie rzeczy do domu i dla dzieci...
No, po prostu zapomnieć się można

aha, tu też często można kupić w TK Maxxie torby Fossil (niektóre bardzo mi się podobają). Wywalić 250€ na torebkę - no way! ale jak jest przeceniona na te 70... cóż, czasem trudno się oprzeć

ten format narzucił mi Rossmann, ani go nie znam, ani nie miałam nic do gadania
A fonty to po prostu czcionki, mam tego na kompie pierdyliard, bo kiedyś trochę zajmowałam się (wspominałam już) scrapbookingiem

kupiłam dziś małej dres, pajacyk z kapturkiem (kot ) i brązowy komplecik (na niemieckiej stronie tego nie ma)
Mam tego samego kota To znaczy mały ma Jest megaciepły Mały nie chce w nim spać bo jest mu za ciepło Ale pajac jest super
No i brązowy komplecik też mi się bardzo podoba

Stary 2012-12-07, 23:45   #705
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Piękne!
Stary 2012-12-07, 23:54   #706
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne. Tylko czy rozmiar 62 nie będzie niedługo za mały?
Stary 2012-12-08, 00:05   #707
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Od kilku dni robię fotoksiążkę. To jakiś koszmar. Porwałam się z motyką na księżyc, bo zamiast zrobić normalną, jak większość z was, to postanowiłam strzelić 64 strony i do tego użyć talentu pisarskiego
64 strony? no to zaszalałaś Na jakim etapie jesteś?

Cytat:
też mam takie wrażenie Zdolna, silna dziewczynka (a nie taki leniwiec, jak Zosia )

Cytat:
Ładne. Tylko czy rozmiar 62 nie będzie niedługo za mały?
wzięłam 'kota' 68 a brązowe - 74 (albo odwrotnie? )
Zosia jest wciąż drobniutka, ale 62 z CoolClub już faktycznie przymałe. W ogóle te rozmiarówki to jakiś kosmos, ale o tym już pisałyśmy - niektóre rzeczy w rozmiarze 56 (sic!) są na nią dobre a oznaczone jako '6 miesięcy' - za małe

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 00:18   #708
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
wzięłam 'kota' 68 a brązowe - 74 (albo odwrotnie? )
Zosia jest wciąż drobniutka, ale 62 z CoolClub już faktycznie przymałe. W ogóle te rozmiarówki to jakiś kosmos, ale o tym już pisałyśmy - niektóre rzeczy w rozmiarze 56 (sic!) są na nią dobre a oznaczone jako '6 miesięcy' - za małe

Mam sporo francuskich ciuszków (francuskie firmy) i wszystkie są bardzo maleńkie. Te oznaczone jako 6 miesięcy są za teraz małe, te 6-9 miesięcy są akurat. A moja córka zdecydowanie do dużych nie należy. We Francji podobno rodzą się małe dzieci i później też są raczej drobne. Koleżanka urodziła tam córkę 3,2 kg to jej powiedzieli w szpitalu, ze duże dziecko urodziła
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 07:59   #709
nel_a
Zakorzenienie

-14'C
na pewno sobie te okna umyję

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 08:48   #710
nadalka
Zakorzenienie

Hej! byłam z psem na dworze, nawet fajnie. Taka typowa, fajna zima. Mi taka odpowiada

nie będę cytować, bo już tego nie znajdę ale Irmusiu pisałas chyba że siedziałaś z L. 24/24 by rozchulać laktację - odnosząc się do tego że u mnie była na cycu od 18 do 3 rano. To było w pierwszy dzień. O 6 była pobudka na obchód, przed 12 urodziłam, do 18 póki mała spała odpoczywałam nie śpiąc. W między czasie była u mnie siostra, potem brałam prysznic. Od 18 zaczął się ciągły płacz i tak siedziałam z nią do 3. Po 21 godzinach bycia na nogach + w gratisie przebyty poród = zasypiałam - mdlałam z małą na siedząco na łóżku. Położna zlitowała się i przyniosła smoczek. Wtedy mogłam pospać te 3h póki znowu się nie obudziła. Tak średnio wspominam pobyt w szpitalu. Pod względem personelu i ogólnym warunków było ok (ale jedzenie fe - aż mnie mdli na samą myśl) ale pod względem poznawania się w małej. Tak mi dopiekła w szpitalu - nie mogłam wyjść do toalety, koleżanka z łóżka obok zajmowała się wtedy małą bo bym nic nie mogła zrobić. A jej dziecko to istny anioł. Ani razu przez te 3 dni nie płakała. Po powrocie złapał mnie taki baby blues że nawet małej nie chciałam dotykać ostatniego dnia w szpitalu płakałam jak bóbr bo byłam głodna, chciało mi się do wc, miałam się pakować do domu a mała cały czas płakała i chciała być na cycu ale dobrze że to już za mną- za nami. Teraz jest coraz lepiej.

Chmielinka NIE ZAPOMNIAŁAM ! Sto lat !
Stary 2012-12-08, 08:58   #711
LadyMagnolia
Rozeznanie

Czytam o tym waszym przewracaniu się i smutno mi się robi. Antek parę razy przewracał się na boki(preferuje prawy). Parę razy z placków na brzuch i odwrotnie i ani myśli więcej
Woli próbować pełzać,jak dżdżownica normalnie i zabierać się do wstawania, nawet siadanie przestało go interesować jak wcześniej się podciągał i podnosił, to teraz ani rusz.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:05   #712
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Miałam ciężką noc... Męczyłam się z zaśnięciem do 5:30 (wtedy ostatni raz spojrzałam na zegarek), masakra... Gosia obudziła się o 8:30 a teraz śpi. Ja niestety już wstałam, bo jadę na cotygodniowe zakupy z teściową. Jestem nie do życia... Coraz gorzej u mnie ze spaniem - średnio zasypiam o 1 czy 2 w nocy...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej! byłam z psem na dworze, nawet fajnie. Taka typowa, fajna zima. Mi taka odpowiada

nie będę cytować, bo już tego nie znajdę ale Irmusiu pisałas chyba że siedziałaś z L. 24/24 by rozchulać laktację - odnosząc się do tego że u mnie była na cycu od 18 do 3 rano. To było w pierwszy dzień. O 6 była pobudka na obchód, przed 12 urodziłam, do 18 póki mała spała odpoczywałam nie śpiąc. W między czasie była u mnie siostra, potem brałam prysznic. Od 18 zaczął się ciągły płacz i tak siedziałam z nią do 3. Po 21 godzinach bycia na nogach + w gratisie przebyty poród = zasypiałam - mdlałam z małą na siedząco na łóżku. Położna zlitowała się i przyniosła smoczek. Wtedy mogłam pospać te 3h póki znowu się nie obudziła. Tak średnio wspominam pobyt w szpitalu. Pod względem personelu i ogólnym warunków było ok (ale jedzenie fe - aż mnie mdli na samą myśl) ale pod względem poznawania się w małej. Tak mi dopiekła w szpitalu - nie mogłam wyjść do toalety, koleżanka z łóżka obok zajmowała się wtedy małą bo bym nic nie mogła zrobić. A jej dziecko to istny anioł. Ani razu przez te 3 dni nie płakała. Po powrocie złapał mnie taki baby blues że nawet małej nie chciałam dotykać ostatniego dnia w szpitalu płakałam jak bóbr bo byłam głodna, chciało mi się do wc, miałam się pakować do domu a mała cały czas płakała i chciała być na cycu ale dobrze że to już za mną- za nami. Teraz jest coraz lepiej.

Chmielinka NIE ZAPOMNIAŁAM ! Sto lat !
Pamiętam jak pisałaś o początkowych problemach . Na szczęście teraz jest o niebo lepiej i pokochałyście się na maksa nawzajem .
Stary 2012-12-08, 09:10   #713
Soleilka
Zakorzenienie

Magnolia Fabiś też się nie przekręca Widocznie nasze maluchy tego nie lubią A przecież u nich różnica jest jednodniowa

Tak w ogóle to hej Do 2 w nocy robiłam fotoksiążkę tą samą co Ty Asiu Skusiłam się na nią Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:56   #714
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne też chciałam kupić tego kota ale 80 nie było

Nadalka ciężko miałaś mnie też dopadł baby blues i ryczałam z byle powodu,teraz mi się śmiać chce ale potrafiłam płakać dlatego że nie mogę zjeść czereśni

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

a z tym przekręcaniem to wcale nie tak super, co 20 sekund muszę go odkręcać na plecy bo marudzi, przekręcę go i znowu myk na brzuch najgorsze że przekręca się w nocy i nie wie co się dzieje i zaczyna płakać
Stary 2012-12-08, 09:59   #715
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Pamiętam jak pisałaś o początkowych problemach . Na szczęście teraz jest o niebo lepiej i pokochałyście się na maksa nawzajem .
dokładnie
Stary 2012-12-08, 10:11   #716
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
najgorsze że przekręca się w nocy i nie wie co się dzieje i zaczyna płakać
nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam, że u nas też tak było. Już nie wiedziałam co z tym robić bo co 2 godziny mała się lekko przebudzona przekręcała na brzuch i marudziła. Kupiliśmy wałeczki ograniczające więc mogła się przekręcać tylko na bok i tak spała, już bez marudzenia. Ale to może na nieco ponad tydzień się przydało, bo teraz Luśka śpi już tylko na brzuchu - odkryła, że się da i inaczej nawet nie ma opcji, że uśnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:12   #717
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Magnolia Fabiś też się nie przekręca Widocznie nasze maluchy tego nie lubią A przecież u nich różnica jest jednodniowa

Tak w ogóle to hej Do 2 w nocy robiłam fotoksiążkę tą samą co Ty Asiu Skusiłam się na nią Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać
Może masz rację. Czasem dochodzę do wniosku, że on po prostu straszny leń jest.
Właśnie co wy tak z tymi fotoksiążkami??

U nas baby blues to mało powiedziane. Miałam taki rozstrój, że Tż się zastanawiał czy to nie depresja poporodowa.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:19   #718
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heeej witam z kawa, nawet sie wyspalam, zaraz zabieram sie za sprzatanie bo przyjezdza do nas dzisiaj chrzestna Amelki

Amelcia
Stary 2012-12-08, 10:24   #719
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam, że u nas też tak było. Już nie wiedziałam co z tym robić bo co 2 godziny mała się lekko przebudzona przekręcała na brzuch i marudziła. Kupiliśmy wałeczki ograniczające więc mogła się przekręcać tylko na bok i tak spała, już bez marudzenia. Ale to może na nieco ponad tydzień się przydało, bo teraz Luśka śpi już tylko na brzuchu - odkryła, że się da i inaczej nawet nie ma opcji, że uśnie
pamiętam Aga i my go kładziemy na boczku i obkładamy wałeczkami z koców i na jakiś czas daje radę ale później jak to rozpracuje to zaczyna się to samo mam nadzieję że też polubi spać na brzuszkubo ostatnio tak spał jak miał 4 tygodnie

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heeej witam z kawa, nawet sie wyspalam, zaraz zabieram sie za sprzatanie bo przyjezdza do nas dzisiaj chrzestna Amelki
eee tam sprzątanie,posiedź z nami

ja też muszę ogarnąć górę bo wczoraj tż sprzątnął dół. i wymyślić co na obiad,wczoraj był dorsz dla tż i łosoś dla mnie może upiekę karkówkę. dobra,lecę
Stary 2012-12-08, 10:35   #720
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
pamiętam Aga i my go kładziemy na boczku i obkładamy wałeczkami z koców i na jakiś czas daje radę ale później jak to rozpracuje to zaczyna się to samo mam nadzieję że też polubi spać na brzuszkubo ostatnio tak spał jak miał 4 tygodnie

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

eee tam sprzątanie,posiedź z nami

ja też muszę ogarnąć górę bo wczoraj tż sprzątnął dół. i wymyślić co na obiad,wczoraj był dorsz dla tż i łosoś dla mnie może upiekę karkówkę. dobra,lecę
mi mowisz ze mam zostac a sama idziesz w ☠☠☠☠,,u

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości