|
|
#691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
![]() Dzieciaki robią postępy z dnia na dzień ![]() Cytat:
U mnie młody też drze papę jak ma z czymś problem i chce żeby mu pomóc
|
||
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka Twoja córa to bije wszelkie rekordy jeśli chodzi o szybkość rozwoju fiz., ruchowego
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla małej Ale zdolniacha ![]() Dziękujemy |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda też nie znam tego formatu, ale później poczytam, co to takiego. Jasne, że najważniejsze serce. |
|
|
|
|
#695 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorzuciłam, wolałam nie podpaść zwłaszcza, że będę potrzebować zaświadczenie na chrzest w innej parafii ![]() Pielucha być musi bo inaczej musiałabym ciągle prześcieradło prać od ulewania ![]() Mój nie trzyma zabawek, jak mu wkładam w rączki to zaraz wypuszcza, zabawki muszą nad nim wisieć, bo się nie interesuje leżącymi w łóżeczku (poza tą pieluchą )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdzichu to teść mojej siostry, bardzo fajny gość, może dlatego to imię dobrze mi sie kojarzy, bynajmniej nie z patologią
|
|||
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Przypomniało mi się, że po czymś kwaśnym R. też bolał brzuszek.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-07 o 23:05 |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też liczę tyg. - zapisuję w kalendarzu ![]() moja sama sobie wmówiła Igora i na dodatek tak przekaza swojej córce czyli matce chrzestnej Emila. I ona taka podjarana że zna imię jakie wybraliśmy
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to co jest Twoje w tym nowym aucie? Kierownica? ![]() Młody ma w łóżeczku konika, który go nie rusza i królika (ale zabawkę, nie Mariana). No i ten królik to bardzo mu się podoba jest miły w dotyku i lekki. Swoją drogą Mariana też obserwuje. Zwłaszcza jak siedzi na czymś ciemnym bo ładnie się kontrastuje. No i jak Maniek przychodzi to daje młodego tak żeby go pogłaskał. Różnie to wychodzi ale czasem tak go chwyci, że szkoda gadać Marian będzie miał ciężkie życie jak młody będzie raczkował ![]() Mnie się też w Amnezję i Tradycję nie chce wierzyć ale kto wie... skoro jest Etienette i Viviene Vienne (czy jak to się tam pisze) Teraz to jestem trochę rozczarowana pospolitym imieniem mojego młodego ![]() Cytat:
Ja mówiłam, że będzie Asia A jak się dowiedzieliśmy, że syn to mówiłam, że młody bo nie miałam pomysłu na imię. A jak mój mąż sobie wymyślił Kubę to już nie było dyskusji
|
||
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście bez przekarmiania nie bardzo ma po kim mieć nadwagę. Tż zdecydowanie nie jest szczupły, ale to wina złych nawyków żywieniowych, a nie genów. Cytat:
![]() Zaznaczam, ze ona też czasem zablokuje się przed końcem obrotu, płacze i oczekuje pomocy, jednak coraz rzadziej. Teraz raczej jej nie pomagam, ale obserwuję, bo rączka przygnieciona na dłużej robi się sina. Wtedy muszę pomóc.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-07 o 23:39 |
||
|
|
|
#702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to na pięterku... tam gdzie rzeczy do domu i dla dzieci... No, po prostu zapomnieć się można ![]() aha, tu też często można kupić w TK Maxxie torby Fossil (niektóre bardzo mi się podobają). Wywalić 250€ na torebkę - no way! ale jak jest przeceniona na te 70... cóż, czasem trudno się oprzeć ![]() Cytat:
![]() A fonty to po prostu czcionki, mam tego na kompie pierdyliard, bo kiedyś trochę zajmowałam się (wspominałam już) scrapbookingiem ![]() ach, jak mogłam zapomnieć się pochwalić! ![]() kupiłam dziś małej dres, pajacyk z kapturkiem (kot |
||
|
|
|
#703 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie to czeka... Cytat:
![]() Cytat:
Mój tata miał na imię Marian... |
|||
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To znaczy mały ma Jest megaciepły Mały nie chce w nim spać bo jest mu za ciepło Ale pajac jest super ![]() No i brązowy komplecik też mi się bardzo podoba |
|
|
|
|
#705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jakim etapie jesteś?Cytat:
Zdolna, silna dziewczynka (a nie taki leniwiec, jak Zosia )wzięłam 'kota' 68 a brązowe - 74 (albo odwrotnie? )Zosia jest wciąż drobniutka, ale 62 z CoolClub już faktycznie przymałe. W ogóle te rozmiarówki to jakiś kosmos, ale o tym już pisałyśmy - niektóre rzeczy w rozmiarze 56 (sic!) są na nią dobre a oznaczone jako '6 miesięcy' - za małe
|
||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam sporo francuskich ciuszków (francuskie firmy) i wszystkie są bardzo maleńkie. Te oznaczone jako 6 miesięcy są za teraz małe, te 6-9 miesięcy są akurat. A moja córka zdecydowanie do dużych nie należy. We Francji podobno rodzą się małe dzieci i później też są raczej drobne. Koleżanka urodziła tam córkę 3,2 kg to jej powiedzieli w szpitalu, ze duże dziecko urodziła
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
-14'C
![]() na pewno sobie te okna umyję
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
byłam z psem na dworze, nawet fajnie. Taka typowa, fajna zima. Mi taka odpowiada nie będę cytować, bo już tego nie znajdę ale Irmusiu pisałas chyba że siedziałaś z L. 24/24 by rozchulać laktację - odnosząc się do tego że u mnie była na cycu od 18 do 3 rano. To było w pierwszy dzień. O 6 była pobudka na obchód, przed 12 urodziłam, do 18 póki mała spała odpoczywałam nie śpiąc. W między czasie była u mnie siostra, potem brałam prysznic. Od 18 zaczął się ciągły płacz i tak siedziałam z nią do 3. Po 21 godzinach bycia na nogach + w gratisie przebyty poród = zasypiałam - mdlałam z małą na siedząco na łóżku. Położna zlitowała się i przyniosła smoczek. Wtedy mogłam pospać te 3h póki znowu się nie obudziła. Tak średnio wspominam pobyt w szpitalu. Pod względem personelu i ogólnym warunków było ok (ale jedzenie fe - aż mnie mdli na samą myśl) ale pod względem poznawania się w małej. Tak mi dopiekła w szpitalu - nie mogłam wyjść do toalety, koleżanka z łóżka obok zajmowała się wtedy małą bo bym nic nie mogła zrobić. A jej dziecko to istny anioł. Ani razu przez te 3 dni nie płakała. Po powrocie złapał mnie taki baby blues że nawet małej nie chciałam dotykać ostatniego dnia w szpitalu płakałam jak bóbr bo byłam głodna, chciało mi się do wc, miałam się pakować do domu a mała cały czas płakała i chciała być na cycu ale dobrze że to już za mną- za nami. Teraz jest coraz lepiej. Chmielinka NIE ZAPOMNIAŁAM ! Sto lat ! |
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
Czytam o tym waszym przewracaniu się i smutno mi się robi. Antek parę razy przewracał się na boki(preferuje prawy). Parę razy z placków na brzuch i odwrotnie i ani myśli więcej
![]() Woli próbować pełzać,jak dżdżownica normalnie i zabierać się do wstawania, nawet siadanie przestało go interesować jak wcześniej się podciągał i podnosił, to teraz ani rusz. |
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Miałam ciężką noc... Męczyłam się z zaśnięciem do 5:30 (wtedy ostatni raz spojrzałam na zegarek), masakra... Gosia obudziła się o 8:30 a teraz śpi. Ja niestety już wstałam, bo jadę na cotygodniowe zakupy z teściową. Jestem nie do życia... Coraz gorzej u mnie ze spaniem - średnio zasypiam o 1 czy 2 w nocy... Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Magnolia Fabiś też się nie przekręca
Widocznie nasze maluchy tego nie lubią A przecież u nich różnica jest jednodniowa ![]() Tak w ogóle to hej Do 2 w nocy robiłam fotoksiążkę tą samą co Ty Asiu Skusiłam się na nią Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać
|
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chciałam kupić tego kota ale 80 nie było![]() Nadalka ciężko miałaś ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- a z tym przekręcaniem to wcale nie tak super, co 20 sekund muszę go odkręcać na plecy bo marudzi, przekręcę go i znowu myk na brzuch najgorsze że przekręca się w nocy i nie wie co się dzieje i zaczyna płakać
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam, że u nas też tak było. Już nie wiedziałam co z tym robić bo co 2 godziny mała się lekko przebudzona przekręcała na brzuch i marudziła. Kupiliśmy wałeczki ograniczające więc mogła się przekręcać tylko na bok i tak spała, już bez marudzenia. Ale to może na nieco ponad tydzień się przydało, bo teraz Luśka śpi już tylko na brzuchu - odkryła, że się da i inaczej nawet nie ma opcji, że uśnie
|
|
#717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Właśnie co wy tak z tymi fotoksiążkami?? U nas baby blues to mało powiedziane. Miałam taki rozstrój, że Tż się zastanawiał czy to nie depresja poporodowa. |
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
heeej witam z kawa, nawet sie wyspalam, zaraz zabieram sie za sprzatanie bo przyjezdza do nas dzisiaj chrzestna Amelki
|
|
|
|
#719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że też polubi spać na brzuszku bo ostatnio tak spał jak miał 4 tygodnie---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ja też muszę ogarnąć górę bo wczoraj tż sprzątnął dół. i wymyślić co na obiad,wczoraj był dorsz dla tż i łosoś dla mnie może upiekę karkówkę. dobra,lecę
|
||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Bo leżeć na brzuchu chce prawie cały czas. Od jakiś 3 tygodni przewraca się na obydwa boczki i generalnie zrobiła się taka bardziej "elastyczna" 

dla małej 

To pewnie po tej kiełbasie zasranej 

Teraz to jestem trochę rozczarowana pospolitym imieniem mojego młodego
Wtedy muszę pomóc.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ostatniego dnia w szpitalu płakałam jak bóbr bo byłam głodna, chciało mi się do wc, miałam się pakować do domu a mała cały czas płakała i chciała być na cycu