|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Ja już wróciłam Moje Dziecko Kochane mi przed chwilą powiedziało (dało do zrozumienia znaczy), że zdecydowanie nie życzy sobie soku marchewkowego na dobranoc... Więc miałam romans z kibelkiem z okazji końca 3 miesiąca ![]() Mam nadzieję, że już jest usatysfakcjonowane i w końcu pozwoli matce pospać! ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ej... najgorsze jest to, że wcale mi nie jest lepiej
|
|
#2883 |
|
Konto usunięte
|
No bo wymioty w ciąży mają to do siebie, że po nich wcale nie ma lepiej :P
A co do soku marchewkowego - w poprzedniej ciąży teściowa mi go robiła codziennie. Po jakichś 5 dniach.... było mi niedobrze na sam jego widok. |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38026687]No bo wymioty w ciąży mają to do siebie, że po nich wcale nie ma lepiej :P
A co do soku marchewkowego - w poprzedniej ciąży teściowa mi go robiła codziennie. Po jakichś 5 dniach.... było mi niedobrze na sam jego widok.[/QUOTE] Ja do póki piłam to mi smakowało ![]() Ale w końcu i do Dziecka dotarło Przegryzłam już nawet chleb z szynką i chyba jednak nie pójdę dziś spać... Coś czuję, że kibelek za mną tęskni
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
gadały pół nocy a teraz odsypiają!! haha
a ja do szkoły lecę! dziś będziemy mówić o bożym narodzeniu z dziećmi , a wieczorem w szkole zabawa mikołajkowa )
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po południu jeszcze mnie czeka podróż do Krakowa. 3 h w pociągu. Nie chce mi się |
|
|
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Mamusie
W końcu weekend, może trochę uda mi się Was nadrobić bo idziecie jak burza ![]() Widziałam, że już wstawiacie swoje brzuszki, też muszę się do tego zabrać, bo straszny leń jestem a potem będę żałować U mnie w rodzinie urodził się malutki Filipek 19 dni za wcześnie Babcia tylko liczy prawnuki![]() W gazecie "Mamo to ja" jest kalendarz w środku, a w nim kupon rabatowy 10% na wózki Quinny ja nie ukrywam radości to mój wymarzony wózek |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się czuje jakby mnie czołg rozjechał... praktycznie całą noc nie spałam... jak zaczęłam nad ranem przysypiać to pies dostał biegunki i od nowa się zaczęło ![]() Na razie kundelek dostał węgiel i (odpukać) chyba się uspokoiło... Ale mąż wyszedł do pracy to ja poszłam w końcu spać... i ten dzwoni za godzinę zapytać jak pies się czuje Myślałam, że zabije dziada Ech... generalnie niedobrze mi ![]() A nie tak dawno modliłam się co by jakieś ciążowe objawy mieć
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
my chcemy mieć Filipa
)))
|
|
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje .. mysle z dnia na dzien jest coraz lepiej - wedlug obliczen - 6ty tydzien ciazy .. za dwa tygodnie mam isc znowu do ginekologa z wynikami badan .. i polecila mi rowniez zrobic w 12 tygodniu wlasnie jakies badania na chorogy genetyczne a pozniej jeszcze jakies - chyba takie gdzie okresla sie cz\y dziecko nie bedzie meic jakis wad wrodzonych .. boje sie strasznie .. bralam tabletki, pilam ale ponoc to jest "wszystko albo nic" mam tylko nadzieje ze bedzie zdrowe .. a tak to strasznie wysypuje mnie po buzi .. wczoraj byly pierwsze mdlosci ale lekkie ..
"Everyday is a step closer" Edytowane przez La_Mezcla Czas edycji: 2012-12-08 o 10:07 |
|
|
|
|
#2891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się, też zsypana ;/
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest -17 za oknem
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
a powiedzcie mi kochane .. mam taka prace gdzie w kadrach chca mniej wiecej wiedziec kiedy pojde na l4 .. zeby mogli kogos wczesniej poszukac na zastepstwo .. ale nie wiem jak ja sie bede czula chcialam pracowac jak najdluzej chcialam nawet do maja - czerwca ale nie wiem czy dam rade .. a napewno sa tutaj tez przyszle pracujace mamy .. badz byly jak to u was wyglada ??
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
jak pojde na L4 to juz do samego porodu
Cytat:
jezu jak wy gonicie !!!!!!!!!!!!!!!!!1 przepraszam nie nadrobie, jedna strone tylko zdolalam ![]() Moje mdlosci sa okropne - juz mam dosyc. Ale wiem ze jeszcze troche i mina. No i nie dosc ze mi niedobrze moje dziecko zrobilo kupee o jaaaaaaaaaaaaa
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz przedłuża mi L4 z wizyty na wizytę i tyle. Ktoś się zna na tym![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Wiem, co czujesz - ostatnio wdepnęłam w g ... w dzień strasznych mdłości |
||
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
O rany! Mróz taki, że aż szczypie! Brrrrrrrrr... U mnie -15 rano było. Na szczęście się trochę ociepliło. Najbardziej to mojemu TŻ współczuję bo on całe dnie na zewnątrz w tym mrozie. Będę go musiała chyba dzisiaj jakoś rozgrzać
![]() ![]() A mi z kolei cera robi się całkiem w miarę. Wcześniej coś tam wyskoczyło od czasu do czasu, a teraz ostatnio nic ![]() I zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj nareszcie kupiłam sobie z bielendy balsam nawilżający do ciała sexy mama bo strasznie sucha skóra mi się ostatnio zrobiła i aż mnie wszystko swędziało. Jak na razie ma u mnie dużego plusa za zapach bo jest praktycznie nie wyczuwalny. A najbardziej w balsamach zawsze drażnił mnie zapach. |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
ALe się rozpisałyście.
Nie nadrobię was. Witam nowe mamy. Co do płci to powiem wam, że ja dopiero w 30 tyg dowiedziałam się, że Franek będzie Małgosią! Także z tą płcią różnie bywa. Wczoraj byłam na pizzy u koleżanki mamy. Swojej roboty pizza - pychotka. Teraz idę sprzątać i później do was dołączę. W każdym razie mdłości ciąg dalszy
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Chyba muszę się ogarnąć... po południu idziemy na te imieniny... ![]() A w chałupie brud, smród, kiła i mogiła
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też
![]() Aż jestem z siebie dumna ![]() Ale śniadania nie dam rady zjeść
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej nie wolno o takich rzeczach opowiadać kobiecie z mdłościami... ![]() Idę po herbatę
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Robię kopytka, pierwszy raz, ktoś chce?
|
#2905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie
![]() Ale od rana brzuch mnie boli, więc zaczęłam od luteiny. Krwawień nie mam, więc mam nadzieję, że wszystko ok. I zażyczyłam sobie składniki na tosty, więc będziemy się objadać Przeziębienie trochę mi przechodzi. Odpuszczam zajęcia jeszcze jutro to w poniedziałek będę mogła iść do pracy. Nawet szefowa zadzwoniła wczoraj z wielką prośbą, żebym się z domu nie ruszała i przyszła w poniedziałek![]() Cytat:
Wierzę, że będzie wszystko dobrzeCytat:
Mój niestety nie gotuje i nie sprząta ( ), ale śniadania sam sobie robi do pracy. Nawet dla mnie zawsze też przygotuje. Samochód też mi zawsze odśnieża i odrapuje I robił to nawet jak w ciąży nie byłam Dostaje buziaka w łóżku i narka![]() Cytat:
ładnie już widać. U mnie niestety sadełko przykrywa wszystko![]() Też chciałam, ale kuzyn z żoną tak dali i już nie będzie Filipa. Jeszcze tak głupio go fifi nazywają, a on niegrzeczny jest i mi przeszło.
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie myślałyście już o imionach? Z poprzednim nie mieliśmy dużo problemów. W sumie rzuciliśmy 5 pomysłów i Małgosia nam podpasowała i zostało. Teraz coś czuję będzie problem.
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane napisze prosze cos o tym l4 od kiedy i w ogole ..
aco do imion jak bedzie dziewczynka to juz dawno mialam wymarzone - Bianka .. nad chlopczykiem sie nie zastanawialam ale podoba mi sie Fabian i Florian .. ale jak bedzie chlopczyk to dam moze popis mojemu TZ bo widzialam ze przeglada ...
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie dla dziewczynki nie wiem
I jak mi się już jakieś spodoba to zawsze mam jakieś "ale" |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Córka- Alicja
Syn- Saturnin Lepiej dla dziecka co by się córką urodziło Zrobiłam sobie herbatę i zostawiłam w kuchni... i pomyłam podłogi więc muszę czekać aż wyschną...grr.....
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

)

ja nie ukrywam radości to mój wymarzony wózek

i przede szystkim trzeba zrozumiec ze dziecko to nie przeszkoda w niczym.. przynajmniej moim zdaniem 

12.06.2010
Lekarz przedłuża mi L4 z wizyty na wizytę i tyle. Ktoś się zna na tym