Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 14:18   #1831
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Lewek - za życzonka!

Maggie ja Cię nie mam na fb
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 14:22   #1832
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja nigdzie nie mogę znaleźć tej herbatki z hippa. Macie pojęcie, ze nigdzie w sklepach nie ma. chyba przez all trzeba zamówić będzie...
Ja kupuję w Realu lub Tesco, na dziale z produktami spożywczymi dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
tamlin , dearlie dziękuję za zyczenia

nisia, katee śliczne maluszki!
Dziękuję. Trzymaj się Anesh, niebawem będziecie w domku, całe i zdrowe

Na spacer w końcu nie poszłam bo o 11 Maja usnęła, a ja razem z nią i wstałyśmy dopiero teraz, a o 16 mamy gości.
Stary 2012-12-08, 14:30   #1833
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Zaraz biorę się za nadrabianie, ale przyleciałam przekazać Wam wiadomość, którą otrzymałam od Anesh.

Anesh i Majeczka są w szpitalu. Malutka ma zapalenie płuc i leży pod kroplówką, a Ani serce pęka, gdy na to patrzy. Dziewczyny póki co zostają na oddziale.

Trzymajcie proszę kciuki za szybki powrót Majki do zdrowia!

Jak dostałam od niej smsa, to aż łzy mi w oczach stanęły. Biedne te nasze wątkowe maluszki. Jakieś fatum wisi nad tymi naszymi najmłodszymi dzieciaczkami, bo zarówno Jasiu jak i Majka w szpitalu.
Dziękuję Dearlie, jesteś kochana!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

afternoon miała katar! ale niekończący się... dostałam skieropwanie na rtg płuc i badania z krwi
Stary 2012-12-08, 14:32   #1834
marta1986222
Zakorzenienie

Anesh jak Majeczka?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 14:47   #1835
anesh_
Zakorzenienie

Dziewczyny lecę się trochę położyc, jestem taka padnięta przez tę sytuację... NApisałam Dearlie bardzo długiego smsa, poproszę, żeby Wam przekazała, bo już nie mam siły drug raz pisać.
Dziękuję za wszystkie życzenia, wierzę, że Majeczka niedługo będzie zdrowa. Chociaż wczoraj byłam załamana...
Stary 2012-12-08, 14:58   #1836
kajaja
Zadomowienie

Jak wstawic zdjecie na mail???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 15:04   #1837
sandra23s
Zadomowienie

hej

wpadam tylko powiedziec dzien dobry i szykuje sie bo idziemy na ognisko.da dworze - 10bedzie fajnie

wpadne wiezcorem.pa

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 15:31   #1838
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny przekazuję wiadomość od Anesh ( przepraszam, że dopiero teraz, ale mam bardzo zakręcony dzień.

Wiadomość od Anesh:

Mała miała przedłużający się katar i z tego się to wszystko rozwinęło! Więc mimo wszystko dobrze, że jestem przewrażliwiona i tak chodziłam z nią do lekarza. Acha! I ona osłuchowo była czysta,dopiero rtg wykazało zmiany.

Dziękuję Wam bardzo! Widać, że jest bardzo słaba, cały czas śpi, zazwyczaj to ja ją budzę do karmienia... być może to po czopku, który wczoraj dostała na uspokojenie... Sama dobrze nie wiem czy dobrze zrobiła, że zgodziłam się, żeby jej go podali, ale po tym wczorajszym dniu tak płakała, że aż powietrze ciążko łapała, więc chyba to lepsze... I jeszcze od wczoraj jej nie dałam kropelek na brzuszek - zwyczajnie zapomniałam w tych wszystkich emocjach i była strasznie zagazowana.
W nocy przez ten czopek, spała od 21:30 do 5, ja nie spałam od 2 już, bo bolały mnie piersi i co chwila chodziłam patrzeć co u niej, bo jej łóżeczko stoi tak, że nie widzę jej główki, a nie pozwalają mi go przesunąć... A na łóżku nie chciałam jej mieć, bo jest straszne wąskie. Wkładając jej pierś do buzi, odpychała. Warunki są dobre, jestem sama z Majeczką w pokoju i naprzeciwko jest nasza znajoma z synkiem, więc czasem sobie pogadamy. Co u Was? Jak Kraven z Jasiem? Tamlin już zdrowa?
Stary 2012-12-08, 15:50   #1839
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Jak wstawic zdjecie na mail???
O ile dobrze pamiętam to są dwie opcje, albo po prostu wysyłasz na nasz wspólny adres ze swojego prywatnego, albo zapisujesz na mailu jako kopię roboczą.
Stary 2012-12-08, 15:51   #1840
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny przekazuję wiadomość od Anesh ( przepraszam, że dopiero teraz, ale mam bardzo zakręcony dzień.

Wiadomość od Anesh:

Mała miała przedłużający się katar i z tego się to wszystko rozwinęło! Więc mimo wszystko dobrze, że jestem przewrażliwiona i tak chodziłam z nią do lekarza. Acha! I ona osłuchowo była czysta,dopiero rtg wykazało zmiany.

Dziękuję Wam bardzo! Widać, że jest bardzo słaba, cały czas śpi, zazwyczaj to ja ją budzę do karmienia... być może to po czopku, który wczoraj dostała na uspokojenie... Sama dobrze nie wiem czy dobrze zrobiła, że zgodziłam się, żeby jej go podali, ale po tym wczorajszym dniu tak płakała, że aż powietrze ciążko łapała, więc chyba to lepsze... I jeszcze od wczoraj jej nie dałam kropelek na brzuszek - zwyczajnie zapomniałam w tych wszystkich emocjach i była strasznie zagazowana.
W nocy przez ten czopek, spała od 21:30 do 5, ja nie spałam od 2 już, bo bolały mnie piersi i co chwila chodziłam patrzeć co u niej, bo jej łóżeczko stoi tak, że nie widzę jej główki, a nie pozwalają mi go przesunąć... A na łóżku nie chciałam jej mieć, bo jest straszne wąskie. Wkładając jej pierś do buzi, odpychała. Warunki są dobre, jestem sama z Majeczką w pokoju i naprzeciwko jest nasza znajoma z synkiem, więc czasem sobie pogadamy. Co u Was? Jak Kraven z Jasiem? Tamlin już zdrowa?
biedna.po przeczytaniu tego posta stwierdzam ze bede z każda ''pierdołą'' do pediatry biegać

byłam dziś z Leośkiem przy -7 mam nadzieje ze mu nic nie bedzie ale ciepło go ubrałam i wyszłam w poludnie jak słonko swieciło.nie mozemy przeciez całą zime w domu sie kisic

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam to są dwie opcje, albo po prostu wysyłasz na nasz wspólny adres ze swojego prywatnego, albo zapisujesz na mailu jako kopię roboczą.
można tez wysłać ze wspólego na wspólny
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:01   #1841
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Pożyczyłam laptopa od koleżanki obok. Poczytam chwilę co u Was. Zmęczona jestem...
Zdrówka dla Was, bo i Ty przecież przeziębiona

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
tak, bardzo ciężko
nawet tu narzekałam że badziew kupiłam a potem elegancko szybciutko
tylko teraz pokarmu brak i chyba do szafeczki pójdzie
U mnie też już tak było że brak, ale rozkręciłam, teraz walczę na nowo i wiem że mi się uda
Chyba piersi muszą się przyzwyczaić do tego ssania.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Facet to taki typ - zaraz wszystko zrobi. U mnie w kwietniu wymienialiśmy drzwi, do tej pory nie wykończył idealnie. Szuflada w kuchence się urywa - wystarczy wkręcić śrubkę, nigdy nie ma czasu. A on do mnie ostatnio z tekstem, że trzeba wanne wymienić
Ciesz się że masz wanienkę
Stary 2012-12-08, 16:11   #1842
marta1986222
Zakorzenienie

Martwię się bo moja niunia od paru dni zaczęła ulewać,wcześniej zdarzało się to sporadycznie a teraz co każde karmienia,przed chwilą miała drzemkę,wstała i tak ulała że ja i ona w mleku,pomóżcie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 16:34   #1843
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kaczuszko czy Ty aby nie jesteś spod znaku strzelca??
W mojej rodzinie każdy strzelec ma talent do rysowania lub ozdabiania
Pięknie namalowałaś tego Puchatka
jestem barankiem

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:42   #1844
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ani jedno ani drugie nie podchodzi ze względu na to że dziecko w tym krzywo leży. No bo siedzieć jeszcze nie potrafi.
Głębokue to dziadostwo jest tak samo jak nasz bujak.
Tż pomajstrował i złagodził kąt ale nadal nie pasuje mi to.
ja przełożyłam do huśtawki wkładkę noworodkową z fotelika i dzięki temu Zuźka jest w pozycji praktycznie leżącej
Cytat:
Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu
klask i:
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Wiem, że już było mówione, ale co mogę brać na przeziębienie??? Nogę wit. C, wapno? Wzięłam jeden apap na ten ból. No i Tantuum Verde używam.
paracetampl jak najbardziej (po skończonym 3 mcu można już ibuprofen brać), wit. C, rutinoscorbin, wapno (ale to bez aspartamu), i domowe sposoby np. sok malinowy

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

PRENALEN jest fajny syrop na przeziebienia co prawda dla kobiet w ciazy ale na forach czytalam ze kobieta karmiaca tez moze go pic.

faktycznie syrop jest skuteczny. Kilka buteleczek wypiłam w ciąży, bo w I trymestrze cały czas łapałam infekcje. Tyle, że jak dla mnie okropny w smaku. Malinowy, słodki a zalatuje czosnkiem. No dziwne to było.
Ze względu na ten czosnek to bym troszkę się obawiała co z brzuszkiem Henia.
a wczoraj robiłam na obiad łososia pieczonego z sosem śmietanowo-czosnkowo-ziołowo-serowym. I Zuźce nic nie jest
Cytat:
A miód nie uczula??
może uczulać
Cytat:
Lewek - za życzonka!

Maggie ja Cię nie mam na fb
już wysłałam Ci zaproszenie

Trzymam kciuki za szybki powrót Majeczki do zdrowia

a my dziś bylismy na godzinnym spacerku mimo mrozu. dziś tylko -5 i bez wiatru więc nawet przyjemnie było
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Martwię się bo moja niunia od paru dni zaczęła ulewać,wcześniej zdarzało się to sporadycznie a teraz co każde karmienia,przed chwilą miała drzemkę,wstała i tak ulała że ja i ona w mleku,pomóżcie
o kurcze, nie wiem, co Ci poradzić. Zuźka ulewa, gdy wkłada prawie całe rączki do buzi. a odbiło jej się przed drzemką?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:44   #1845
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wam na początku tą medelą też ciężko schodziło z cyców?
Nie, mi od razu dobrze ściąga jak cyc napełniony. Dziś w nocy musiałam odciągnąć, bo była kolej lewego cyca, a myślałam, że prawy eksploduje! I ściągnęłam z niego 170 ml Zamroziłam, więc będzie zapas.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:50   #1846
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

U mnie przygotowania do chrztu pełną parą, także się nie udzielam i nie nadgonię
Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko udało.
Co ja bym zrobila bez swojej rodziny... no i bez Was

Pozdrawiam,
Stary 2012-12-08, 16:50   #1847
marta1986222
Zakorzenienie

Odbiło jej się zawsze jątak długo trzymam aż odbije,martwię się

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 16:52   #1848
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny,

chyba ze 2 dni mnie nie było. Nie wiem jak Wy to robicie że macie na wszystko czas.. Ja znów się pokłóciłam z TŻ ... nie wyrabiam.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
No właśnie... ja zaczęłam pić kawę normalną z ekspresu, bo bez kawy jestem jak półżywa, ale chyba muszę odstawić... moje dziecko nie chce spać od 7 rano, kiedy skończyła jeść, zasnęła potem przy cycu na 5 min ale dalej nie chce zmrużyć oka.

Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
Mój jest aktywny cały dzień prawie. Choć zaczęłam robić jak Gda, obserwuję kiedy śpiący i opatulam i staram się uśpić, najgorzej z tym bujaniem, bo nie daję rady tego kloca 6kg bujać.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a to mój skarbek
Cudny skarbek

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
i jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
U nas lepiej. Katar i kaszel powoli ustepuja.

Trzymam kciuki za Maje i Anesh. Pobyt w szpitalu faktycznie dobija. Jestem laczliwa jak nigdy.
No to super, że są postępy, oby szybko całkowicie wrócił do zdrowia.

Kciuki za Majeczkę, biedactwo

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny ja oglądam wasze fotki i napatrzeć się nie mogę

kasiam187 sama malowałam
Kubuś pięknie namalowany, oryginalny kącik

Co do spacerków to ja jeszcze nie wyszłam odkąd spadł śnieg, chyba z czystego lenistwa i jak popatrzę na te chodniki.. Poza tym ledwo wyrabiam z obowiązkami domowymi w ciągu tych chwil które mały mi daje. Jakaś chyba słabo zorganizowana jestem czy co.

Dziewczyny czy Wasze dzieci miały pleśniawki? Bo mój chyba ma, koleżanka poradziła mi tantum verde i psikam. Strasznie marudny zrobił się podczas jedzenia chyba z tego powodu właśnie, wcześniej też był, ale teraz to jest ryk. Ma biały nalocik na dolnej i górnej wardze.
A wczoraj usypiałam go od 20 do 23 Na przemian płakał, śmiał się, jadł albo się po prostu gapił. Coś to spowijanie też nie sprawdziło się albo ja to źle robiłam, bo cierpliwości już nie miałam.

Idę nadrabiać dalej.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:53   #1849
marta1986222
Zakorzenienie

Nasza choinka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201212081092.jpg (108,8 KB, 32 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 16:56   #1850
katiem
Wtajemniczenie

Anesh kochana trzymajcie się skarby

I kurcze szok bo który lekarz przy katarze wysyła na rtg????

Znalazłam huśtawkę - cena mi się nie podoba, ale mamunia powiedziała, że dołoży. I dylemat - z lwem czy ze ślimaczkiem

Anusiaanusia ja byłam u lekarza w czwartek. A dzisiaj zostałam zupełnie sama w dwójką. Więc w grę wchodziłoby tylko wezwanie lekarza do domu. Na szczęście nie jest gorzej.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:59   #1851
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Huśtawki głębokie fakt ale wystarczy w tą dziure na pupe włożyć poduszkę albo złożony kocyk i już maluch leży praktycznie na płasko. u nas Zośka się buja w huśtawce od pierwszego tygodnia zycia właśnie dzięki temu że zrobiłam z siedzenia leżanke

też tak robie

do mnie mama wczesniej wpadla to pomogla troszke
upiekłam sernika i murzynkatort jutro do odebrania
sałatki mam-warzywną i z pieczarkami,wędlinke,pomi dorki i papryczke czerwona w słoiku
do obiadu dwie surówki,a na obiadek rosół,ziemniaczki i do wyboru schabowy,mielony lub pieczone udko.
No i karkówka zapiekana z ziemniaczkami.
Myślę,że starczyw końcu to tylko 14 osób

u Nas w nocy było -17
jutro zamarzniemy w Kościele

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Znalazłam huśtawkę - cena mi się nie podoba, ale mamunia powiedziała, że dołoży. I dylemat - z lwem czy ze ślimaczkiem

Anusiaanusia ja byłam u lekarza w czwartek. A dzisiaj zostałam zupełnie sama w dwójką. Więc w grę wchodziłoby tylko wezwanie lekarza do domu. Na szczęście nie jest gorzej.
jaką?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:05   #1852
katiem
Wtajemniczenie

Marta u mnie ulewanie na porządku dziennym i to od początku. Ale pediatra nie każe się martwić póki przybiera. Ale jeśli u Ciebie to wyjątkowa sytuacja to nie wiem niestety
Sliczna choinka

Lewek a w środku w buźce też?podniebienie?pleśniaw ki wywołuje candida albicans - czyli grzyb - nie wiem czy Tantum jest na grzyba. Gdy Paweł brał antybiotyk to miał też pleśniawki i pomogła nystatyna - ale musisz sprawdzić czy można u takich maluchów i czy nie jest na receptę.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
też tak robie

do mnie mama wczesniej wpadla to pomogla troszke
upiekłam sernika i murzynkatort jutro do odebrania
sałatki mam-warzywną i z pieczarkami,wędlinke,pomi dorki i papryczke czerwona w słoiku
do obiadu dwie surówki,a na obiadek rosół,ziemniaczki i do wyboru schabowy,mielony lub pieczone udko.
No i karkówka zapiekana z ziemniaczkami.
Myślę,że starczyw końcu to tylko 14 osób

u Nas w nocy było -17
jutro zamarzniemy w Kościele

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

jaką?
http://www.brightstarts.pl/index.php...ht-starts-7177
lub taką:
http://www.brightstarts.pl/index.php...ydowa-lew-6985

To sie napracowałaś kochana na pewno wszystko się uda

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:06   #1853
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie wiem, co poradzić
moze to jednorazowo tylko.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Co do spacerków to ja jeszcze nie wyszłam odkąd spadł śnieg, chyba z czystego lenistwa i jak popatrzę na te chodniki.. Poza tym ledwo wyrabiam z obowiązkami domowymi w ciągu tych chwil które mały mi daje. Jakaś chyba słabo zorganizowana jestem czy co.
a propos spacerów - tak się cieszę, że na captivę się zdecydowaliśmy. mimo, iż okropnie ciężka, to prowadzi się idealnie. dziś brnęliśmy przez śnieg na przednich kołach skrętnych (nie blokowałam ich) i super się jechało no i gondola jedna z największych, więc się córi mieści bez problemu w kombinezonie i kocyku. nawet 2 kocykach
Pamiętam, że Któraś z Dziewczyn (Agaton to nie Ty przypadkiem?) kupiła ten wózek baby heaven alu line. Fajny jest? i faktycznie lekki?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:26   #1854
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie tak się zdarzyło. Po każdym jedzonku ulewało się. Też się przeraziłam, ale przeszło po czkawce.
Raz go też przekarmiałam, bo teściowa stwierdziła, że za mało je

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Ślimaczek ładniejszy W takim razie zdrówka dla Kubusia

Cytat:
niestety nie wiem, co poradzić
moze to jednorazowo tylko.

a propos spacerów - tak się cieszę, że na captivę się zdecydowaliśmy. mimo, iż okropnie ciężka, to prowadzi się idealnie. dziś brnęliśmy przez śnieg na przednich kołach skrętnych (nie blokowałam ich) i super się jechało no i gondola jedna z największych, więc się córi mieści bez problemu w kombinezonie i kocyku. nawet 2 kocykach
Pamiętam, że Któraś z Dziewczyn (Agaton to nie Ty przypadkiem?) kupiła ten wózek baby heaven alu line. Fajny jest? i faktycznie lekki?
Ja mam tako baby haven i też zadowolona jestem. Duża gondola, bez problemu jeździ się po śniegu ze skrętnymi kołami. W lekkości rewelacji nie ma. Ze schodów zjeżdżam na tylnich kołach
Stary 2012-12-08, 17:35   #1855
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

chyba ze 2 dni mnie nie było. Nie wiem jak Wy to robicie że macie na wszystko czas.. Ja znów się pokłóciłam z TŻ ... nie wyrabiam.

Mój jest aktywny cały dzień prawie. Choć zaczęłam robić jak Gda, obserwuję kiedy śpiący i opatulam i staram się uśpić, najgorzej z tym bujaniem, bo nie daję rady tego kloca 6kg bujać.

Dziewczyny czy Wasze dzieci miały pleśniawki? Bo mój chyba ma, koleżanka poradziła mi tantum verde i psikam. Strasznie marudny zrobił się podczas jedzenia chyba z tego powodu właśnie, wcześniej też był, ale teraz to jest ryk. Ma biały nalocik na dolnej i górnej wardze.
A wczoraj usypiałam go od 20 do 23 Na przemian płakał, śmiał się, jadł albo się po prostu gapił. Coś to spowijanie też nie sprawdziło się albo ja to źle robiłam, bo cierpliwości już nie
No nasz już pewnie pod 7 kg waży i na szczęście bujania mu wystarczy góra 10 min. i śpi. Ale jak dłużej się go ponosi, to czuć w kręgosłupie i rękach!

Nasz wczoraj też nie chciał długo zasnąć, ale to już był problem męża, bo ja w kinie byłam Ale ja też cierpliwość czasem tracę...

Ja daję radę tu pisać, bo raz w tygodniu mam pomoc, sprząta i prasuje wszystko. A obiadki robi mąż albo moja mama wpada. Ja chyba zacznę gotować jak synek zacznie jeść normalne potrawy Także mi zostają takie codzienne czynności do obrobienia, jak pranie, zrobienie śniadania, kolacji, odkurzenie i mycie podłogi. Na luzie mogę to robić podczas godzinnych drzemek Henia.

A o co się pokłóciliście?

Mój jutro o świcie wylatuje
Stary 2012-12-08, 17:35   #1856
Konto usunięte

Cytat:
i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:37   #1857
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38035606]i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac[/QUOTE]

Też mam w swoim Bugaboo Cameleon wielką gondolę i do tego waży 9 kg, więc jest super. I kółeczka skrętne bez problemu po śniegu suną
Stary 2012-12-08, 18:01   #1858
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też często piszę a do tego sprzątam,prasuję,gotuję więc chyba jestem dobrze zorganizowana co

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38035606]i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac[/QUOTE]

też do mam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 18:08   #1859
Konto usunięte

Cytat:
Ja daję radę tu pisać, bo raz w tygodniu mam pomoc, sprząta i prasuje wszystko. A obiadki robi mąż albo moja mama wpada. Ja chyba zacznę gotować jak synek zacznie jeść normalne potrawy Także mi zostają takie codzienne czynności do obrobienia, jak pranie, zrobienie śniadania, kolacji, odkurzenie i mycie podłogi. Na luzie mogę to robić podczas godzinnych drzemek Henia.
u mnie jest podobnie.tzn sprzatac musze sama ale juz widze ze cos musze wykombinowac bo z tym nie daje juz rady a obiadki albo przynosi mama albo męzu gotuje albo cos zamawiam.zaczne gotowac jak Leo zacznie jesc stale posiłki bo mam zamiar karmic go metodą BLW
Stary 2012-12-08, 18:19   #1860
marzenka1984
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38036079]u mnie jest podobnie.tzn sprzatac musze sama ale juz widze ze cos musze wykombinowac bo z tym nie daje juz rady a obiadki albo przynosi mama albo męzu gotuje albo cos zamawiam.zaczne gotowac jak Leo zacznie jesc stale posiłki bo mam zamiar karmic go metodą BLW[/QUOTE]

Na czym dokladnie polega ta metoda? Nie chce mi sie przeszukiwac netu
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości