|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki, moj TŻ nie znosi tk maxxa, przytłacza go ten sklep haha, a ja lubie, uwielbiam szukac perełek mogłabym tam cąły dzień chodzic ale się ciesze mały ma dzień żarłoka |
||
|
|
|
#752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale mam dzisiaj straszny dzień. Wczoraj był u mnie dzień odwiedzin,jak nigdy, jedni wchodzili drudzy wychodzili i każdy nosił małego. Efekt?? Dzisiaj chce tylko być na rączkach . Jeszcze pal licho jakbym mogła siedzieć i go trzymać,ale on chce żeby z nim chodzić po całym mieszkaniu .Małż pracuje 12-20. Cały tydzień w pracy . Jutro ma wolne-ale to też nie jest pewne![]() Zaraz będę nadrabiała
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
przyszła przesyłka-rekompensata z Hippa: nowe mleczko 1 słoiczek duży gruszka po 4. miesiącu; słoiczek duży marchewka+kartofelek; słoiczek duży jabłko+winogron+kaszka ryżowa, niby po 4., ale u mnie to na pewno jeszcze z miesiąc poczeka, jak nie lepiej; słoiczek kaszki nocnej z glutenem-to też jeszcze chwila buteleczka soku jabłkowego-na razie też nie pijemy, bo bolał brzuszek; duża tuba żelu do kąpieli Hipp także spora paczuszka różności Maciejko-ty jesteś na MM prawda??to te gluten dajemy w zaczętym 6., czy skończonym 6.miesiącu??bo myślałam, że skończonym, a ty już zaczęłaś i się gubię w temacie...
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na mm po skończonym 5 - rozpoczętym 6 |
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Mój mały wciął dzisiaj 5-6cm skórki od chleba. Pierwsza próba tydzień temu była nieudana, pluł. Dzisiaj, aż wściekał się ze koniec. Metoda babcina na podawanie glutenu powiodła się
Przymierzamy się do BLW, dlatego kaszki mi nekoniecznie pasują. Pewnie z czasem jak nauczy się samodzielnie trzymać kubek będę mu robić owsiankę albo inne do picia.a co do tkmaxxa to ja lubię. To jedno z niewielu miejsc gdzie mogę dostać buty na siebie, noszę 42. Dział sportowy tez lubię. Przed sezonem zaopatrujemy się w ciuchy snowboardowe w bardzo korzystnych cenach. Fakt jest bałagan, ale raz na jakiś czas idzie to okiełznać. Edytowane przez os_girl Czas edycji: 2012-12-08 o 15:05 |
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
CZeśc mamusie
Co myślicie o tym foteliku http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...843170771.html mam okazję kupić go w bardzo dobrym stanie za 250 zł ? |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W którejś zupce po 4. miesiącu też są winogrona. Nie mam pojęcia po co. W jednej seler, w drugiej por, w trzeciej winogrona... Te śliwki po 4. miesiącu i suszone śliwki po 5. miesiącu też wydają mi się głupim pomysłem. Podam je tylko w razie poważnego zaparcia. Dziś na obiad była łyżeczka kaszki manny Nestle, czyli 3-4 płaskie gotowej kaszki (wyszła ciut za rzadka, jutro dodam mniej wody) i ponad pół słoiczka dyni z ziemniakiem. Pół godziny później wciągnęła 90 ml mleczka i zasnęła. Gluten wprowadzamy w zaczętym 6. P. pediatra mówiła, że niekoniecznie codziennie. |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu są opinie (cena od : 364 zł) http://www.ceneo.pl/17524656#tab=reviews I przeczytaj komentarze do opinii, bo pierwsza mnie zniechęciła, a może niepotrzebnie. Czy "3" za bezpieczeństwo to dobra ocena, czy zła? Pytam o kategorie wagowe 9-18 i 9-36. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-08 o 16:17 |
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, ja zamawiam zawsze w superfoto. Zdjęcia robią OK i mają dość dobre ceny. No i są z Krakowa
![]() Też muszę kupić jakiś komplecik świąteczny, ale jak zwykle zaspałam w tej kwestii i zostały same resztki... Skończyłam książkę, oh yeah. Mam dość
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki pumka,właśnie zamówiłam tam ponad 300 zdjęć
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Lenicie się
![]() Fabi dostał od mojej mamy słoiczek jabłka z marchewką i bardzo mu smakowało zjadłby cały, ale nie dałam mu aż tyle
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Historyczny dzień, w końcu, PO RAZ PIERWSZY udało się mężowi uśpić Luśkę
![]() A do tego okazało się, że mam bardzo gościnne dziecko. Byli u nas znajomi, i jak próbowałam z małą wyjść, żeby ją nakarmić albo położyć spać, to był ryk w niebogłosy. Wracałam do salonu, spokój. To ją chciałam chociaż butlą na kanapie nakarmić, gdzie tam. Dopiero jak siadłam z nią przy stole to zjadła
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do ząbków sposób jest taki: Jak zaczyna podgryzać wkładamy palec w kącik ust, tak żeby móc dziecku rozchylić usta i bez szkody wyciągnąć brodawkę- zabieramy pierś porostu, jak tylko zacznie gryźć. Następnie robimy srogą minę i "grozimy" palcem mówiąc "Nie wolno". Podobno dzieci szybko to łapią. Jak gryza mama jest zła i zabiera cyca. My próbowaliśmy tylko parę razy i nie wiem, czy to przez to akurat, ale ostatnio mnie nie podgryza. Co do pisania z wami- to może bym pisała wcześniej, ale ciążę bardzo źle znosiłam i miałam wręcz lekarski zakaz korzystania z forum internetowych, coby się dodatkowo nie stresować. Potem zanim doszłam do siebie z karmieniem i innymi kwestiami trochę czasu minęło. no i kiedyś już pisałam na wizażu, jeszcze przed ślubem, a potem praca itp itd i,że tak się wyrażę "zawiesiłam wizażową działalność".
|
|
|
|
|
#770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam tez jakiś deserek z jagodami![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie, ładnieAntek to przy gościach prawie o jedzeniu zapomina, zbyt zaaferowany jest, ale już przestał być gościnny- kiedyś śmiał się do wszystkich, teraz już tylko do wybranych
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała zaczęła używać słów : da-da a co najważniejsze ta-ta a najczęściej woła - kiedy jest głodna i bardzo jej się nudzi ma-ma I woła seriami "ma-ma! ma-ma ma-ma! da-da ma-ma!"
|
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Co wstąpiło w mojego synka ?? !!
.Jeszcze wczoraj było tak fajnie. Dzisiaj obudził się o 5 i nie spał do 8 :/ . Cały dzień płacze,stęka. Chce być tylko na rączkach. Czy to możliwe,że po jednym dniu się tak przyzwyczaił?? Kurcze ja sobie tak w żartach pisałam,że to pewnie przez to wczorajsze noszenie. Miałam nadrobić,jak tylko zaczynam coś odpisywać to słysze placz:/ Pisałyście o umiejętnościach Waszych dzieciaczków,Patryś w czwartek skończył 5 miesięcy i od czwartkowego wieczoru obraca się z brzucha na plecy ,nie zawsze mu to wychodzi ale widzę ogromne postępy .I od paru dni zauważyłam,że uważnie ogląda to co trzyma w rączce. Wcześniej jak miał grzechotke ,to trzymał ją i machal.A teraz złapie przedmiot, obraca go,dotyka drugą rączką i dopiero miętoli i macha na wszystkie strony .Aguś doczytałam,że doszedł Ci odkurzacz. Jak się sprawuje? Jest cichy? Jeśli chodzi o muffinki to wstyd się przyznać ,ja nawet nie wiem co to jest i jak smakuje . To coś jak babeczka? Maciejko ,przesyłam buziaczki dla R. ![]() Karolina i jaką formę płatności wybrałaś?? Ja mam konto w Polbanku i nie mogłam zaznaczyć kółeczka ,więc czekam co odpiszą mi z ich biura obsługi . Ciekawe jak ta fotoksiążka będzie wyglądać ![]() I tak sobie czytam o kp o tej bliskości i ryczeć mi się chcę. Z perspektywy czasu strasznie żałuję,że nie walczyłam o kp ,doczytałam swego czasu na forach ,że mogłam ściągać mleko przez 5 minut laktatorem,a później normalnie przystawiać.
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za umiejętności ![]() ja tak miałam przez 2mc pobudki o 5 i nie spanie minimum 2h ![]() Ale odkąd zasypia sama w łóżeczku to śpi ładnie ![]() A co do kp, ja już o tym nie myślę co bym mogła a co nie. Cóż nie wyszło, liczy sie tu i teraz - jesteśmy szczęśliwe pomimo braku kp, liczę na to że następnym razem się uda nie ma co się obwiniać |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie obwiniajcie sie że nie karmicie piersią,każda z nas ma swój rytm, swoje przemiany hormonalne, stresy, zycie- nie można sie prównywać. Ja karmię bo walczyłam bardzo o to, bo taka juz jestem, że jak mi coś nie wychodzi a tego chcę to walczę ostatkami sił o to. Mielismy kryzysy, pogryzione sutki, słabe przyrosty, niewilkie ileości w laktatorze, ale udało się z czego jestem dumna, ostatnio mi powiedziała teściowa- musisz kamrić butelką bo nie wiadomo ile warty ejst ten twój pokram-zabolało, bo ile to mnie ksoztuje...ale cóż...pamiętajcie wszytsko ma plusy i minusy
|
|
|
|
#777 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać, aż to będzie bardziej świadome, jak już kiedyś pisałam.Cytat:
A co do kp, nie ma co sobie wyrzutów robić. Ważne jest, że się dziecko kocha i żeby było zdrowe. Zawsze możesz spróbować przy następnym. |
||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z tego odkurzacza bardzo zadowolona, jeśli jeszcze spełni obietnice producenta co do jego trwałości (ponoć te odkurzacze są tak projektowane, że mają wytrzymać 20 lat użytkowania) to już w ogóle będzie ideał.Wczoraj porównywaliśmy tego miele z zelmerem syriusem, no i cóż, jak dla mnie miele bije zelmera na głowę, zarówno sposobem wykonania, rozwiązaniami, jak i jakością i wygodą odkurzania Muffinki dokładnie takie jak ja robię: http://www.mmnowasol.pl/artykul/baje...nki-z-budyniem
|
|
#779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Padam na ryjek... Dobranoc |
||
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, że moja jest inna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

my mamy 6-9 i na długość są ok ale szerokie okropnie
szkoda bo fajne
a ja dopiero zaczynam 74 kompletować... i myślę co tak szybko 68 nie pasuje

. Jeszcze pal licho jakbym mogła siedzieć i go trzymać,ale on chce żeby z nim chodzić po całym mieszkaniu

zjadłby cały, ale nie dałam mu aż tyle

dobrze, że moja jest inna.