|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
co do kasy, no to już chyba teraz tak będzie, ja czekam na przelew jak na zbawienie, dobrze, że już w pon będzie, w portfelu 50 zł zostało.. poza tym chcę raz do końca już skompletować wyprawkę a ja, uwaga uwaga: nie mam nic! No poza wózkiem, który da siostra, ubrankami w tym kombinezon i takie tam.. A gdzie reszta? łóżeczko, wanienka, kocyki, kosmetyki i tysiące innych pierdół?
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pakuję swoje manatki, dzisiaj wyprowadzka !
![]() Tylko nie wiem czy tam internet jest :/
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wpadłam na chwilkę, by Was podejrzeć - jestem u cioci, 2h okienko.
Wpadłam na obiad do niej. ![]() Ale widzę, że spokojnie tutaj dzisiaj - weekend. Cytat:
Wszystkiego dobrego, Hosenko. |
|
|
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka duzo sily zycze.
ja kupilam kombinezon i spiworek tez i mysle ze bede ubierac body polarowego pajacyka kombinezon i do spiworka. ale nie wiem czy to jest ok? dzis od rana do teraz robilam pierniki paaaadam. we wt zaczynam myc okna, zeby to sprzatanie swiateczne rozlozyc na raty. wogole boli mnie dzis brzuch i cos bardziej ze mnie wycieka to mysle zrobie sobie jaja i wkrece meza ze chyba zaczynam rodzic.a on najpierw - o kurde to jak jutro mecz obejrzysz?? a potem mysli i - a to jakbys dzis ur to kiedy powiesz rodzica w styczniu?? i on to na powaznie mowil... padlam |
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie daj sie nic a nic po tych wszystkich przezyciach to ty powinnas tylko lezec, pachniec i dbac o siebie nie marchewką to kijem mu albo Cytat:
ja sie dzisiaj załapałam na spiewaniu z radiem All i want to christmas its you, baby Cytat:
Cytat:
nawet nie próbuj- ja to bardzo serio mówie. niech beda brudne, trudno- moje tez są, slonce jeszcze wpada, a chociaz jestem niesamowitą pedantką i mnie drazni myslenie ze są nieumyte to na pewno nie mam zamiaru ryzykowac![]() a ja wykąpciana, nózki ogolone, nawet pazurki u stópek wlasnoręcznie obcięte lubi to ![]() teraz tylko makijaż , lakierek na pazurki - niech zobaczą zadbaną laskę w 9 miesiącu i niech im szczeki opadną ![]() wielkie imieninowe żarcie już za godzinę
|
||||
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie tak samo !!! własnie posprzatałam dom, umyłam naczynia, zaraz obiad... a potem tż się dziwi że wieczorem on przychodzi a ja padam do łóżka.... i ani mi myśleć o niczym innym niż spaniu....A kasa... skonczyly sie czasy gdzie kupowałam sobie za wszystko wszystko ![]() Cytat:
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Witam ja tylko na chwilę bo akurat u rodziców jestem i rodzinka się zjechała. Dzisiaj miałam USG mała waży 2100 i wszystko jest ok tylko że jest ułożona pośladkowo. No i 28 grudnia mam następne USG i jak się nie pbróci to będzie CC.
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia super wieści. Brawa dla malutkiej
![]() Zmierzyłam przed chwilą brzuch - ma już 116 cm w obwodzie W ciągu chyba dwóch tygodni urósł 4 cm
|
|
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak widać co za oknem się dzieje to nie jest jeszcze tak źle a jak nie to niech myje ktoś inny a nie kobieta w ciąży a szczególnie tak zaawansowanej ![]() a wyglądem powal ich na kolana
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, ktory to juz tydzien?
U mnie w 34 ciagle 96
|
|
|
|
#3132 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Dziś zaliczyłam pierwsze sanki z córką ![]() Hosenko - życzę Ci wiary w lepsze jutro, dużo sił i miłości od najbliższych |
|
|
|
|
#3133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() NIE WOLNO i już!!!! ![]() okna to najkrótsza droga na porodówkę! ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A obcinanie pazurków ile Ci zajęło? I w jakich pozycjach? ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle, to Black, śniło mi się, że urodziłaś bliźniaki i potem karmiłaś je "spod pachy" równocześnie
|
||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też krzycze o mycie okien !!!! mi okna umyła kochana mama ale miałam uwalone całe z farby itp po rmoncie i nie moglam na nie patrzec... ale tż CI nie umyje ?! byle jak ale chociaż..... poproś kogoś na pewno Ci pomoże
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Też 34
Tylko, że u mnie dochodzą jeszcze boczki, które sobie wyhodowałam ![]() a Ty ile masz? |
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, przyszłam się przywitać tylko bo mam wariacki dzień. Małż zrobił w szafie półki na ciuszki dla Majeczki bo mi się nie zmieściły w komodzie. Za chwilę idziemy na imieninu teścia - o piętro niżej.
Hosenko, całym serduchem jestem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025031]Dziewczyny, uwaga, piszę, co mam w torbie, może którejś coś się narzuci jeszcze?CO JESZCZE? [/QUOTE] pampersy i chusteczki nawilżane i papier toaletowy i szminkę nawilżającą do ust lub coś w tym stylu |
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to Ty też boczkowa jesteś?
Fajnie, bo czułam się trochę osamotniona, bo większość dziewczyn w wątku to laski z superowymi figurami, a ja zawsze miałam tendencje do małej nadwagi i tycia Na początku jak brzuszek zaczął rosnąć to się cieszyłam, bo zamiast dwóch fałdek miałam jedną Ale teraz już nie jest tak fajnie i wygodnie
|
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I teraz mamy jedną ogromną fałdziochę i jest git
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to, jak technologie informacyjne, zrobiłam już arkusz projektowy i mam wolną godzinkę, to sobie podczytuję posty.
Cytat:
Jakby coś, to u mnie na 100% jest tylko jedna córeczka, hehehe. ![]() Adusia, coraz więcej nas - czekających na wyjaśnienie na temat porodu. Ale u Ciebie trochę gorzej jest (albo lepiej? bo nie wiem, jaki poród wolisz ), bo masz termin za troszkę ponad miesiąc, więc już naprawdę malutko zostało Twojemu maleństwu, by się obróciło. Moja dalej leży głową do góry i nie wiem, czy to się zmieni... Ma tak wysoko tę główkę... Pod samymi żebrami. Już się nastawiam powoli na to, że to jednak będzie cc. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-08 o 17:39 |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Black, a Twoja malutka to Cie caly czas tak samo kopie? Bo moja to chyba piruety jeszcze w tym brzuchu jakies wyczynia i codziennie inaczej ja czuje
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37971730]Ja mam pytanie do tych obcych przeglądających - miło się podgląda? Własnego życia nie macie? A co niektórych to już któryś raz tu widzę
[/QUOTE]witam dziewczyny. jak przeczytałam ten wpis doszłam do wniosku, że chyba już dawno powinnam się była odezwać. Czytam Was od pierwszego wpisu. Jestem mamą lutową, tp. mam na 13 lutego. Nie odzywałam się do tej pory, ponieważ nie nadążam z czytaniem. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że Was podczytuje, ale bardzo dużo cennych rad tu przeczytałam i jakoś tak raźniej mi jak Was czytam, bo mam wrażenie, że moi znajomi mnie nie rozumieją... |
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wypina się pleckami z lewej strony, a kolankami i nóżkami maltretuje moje wnętrzności z prawej strony... Na razie nie zauważyłam u niej żadnych prób obrócenia się...
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal 97cm w brzuchu
zastopowalo i koniec, nawet maz sie dziwi. 35tc.A moj juz odpokutowal i jest oki W jednej mam rzeczy dla siebie (jest OGROMNA!!!) jak z takim czyms wparuje na porodowke to chyba tam padna..... W drugiej rzeczy dla maluszka na oddzial, a wtrzeciej - ta dowiezie maz - sa rzeczy dla malego na wyjscie. Czekam jeszcze na dwie koszule do karmienia i musze znalezc jakas stara do porodu. Uf!
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze Zosia w poniedzialek bedzie juz glowka w dol, bo dzis tak jakby mi skopala zebra.. inna sprawa, ze teraz znow mnie na dole kopie
aaa.. no i jeszcze wczoraj najmocniejsze ruchy czulam po lewej stronie a dzis po prawej, po lewej tylko delikatne szturchniecia (rączkami?)
|
|
|
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
dobra nie krzyczcie nie bede myc, maz umyje a ja zrobie cos innego na pewno nie umyje tak dokladnie ale macie racje lepiej nie ryzykowac.
ja mam 95 w brzuchu. a podobno czesto kobieta zmienia sie figura na plus po ciazy oczywiscie jak zadba o siebie, ale nie wiem ile w tym prawdy choc teraz zwracam uwage na mlode mamusie i bardzo ladnie wygladaja |
|
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ja czkawke tez czuje zazwyczaj na dole
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

6 5 4 3 2 1
Wpadłam na obiad do niej. 
Wszystkiego dobrego, Hosenko.
nie daj sie nic a nic 
nawet nie próbuj- ja to bardzo serio mówie. niech beda brudne, trudno- moje tez są, slonce jeszcze wpada, a chociaz jestem niesamowitą pedantką i mnie drazni myslenie ze są nieumyte to na pewno nie mam zamiaru ryzykowac
lubi to 

W ciągu chyba dwóch tygodni urósł 4 cm 

O, i boczki też są
[/QUOTE]
zastopowalo i koniec, nawet maz sie dziwi. 35tc.