|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
my z tż też porównujemy brzuchy a no i może uda mi się gina przerzucić na godzinę wcześniej-wtedy tz da radę pojechać ze mną ![]() w poniedziałek będę dzwonić.. do niego zbytnio kolejek nie ma więc są spore szanse no chyba,że o 13dopiero zaczyna ![]() no i jeszcze good news- 21go i 22go przychodzimy do pracy we dwie bo będzie ruch, i dostaniemy mega premie za te dwa dni. nie licząc premii świątecznej ![]() więc chyba pierwszy raz w życiu będę mieć na Sylwestra jakąś świeżą kaskę ale i tak z domu nie wyjdę ![]() rodzice po mnie przyjadą jak skończę, jak fajnie
|
|
|
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kobieto jak to zrobiłaś? nuna mam nadzieję że już Ci lepiej. axella za premię. Należy Ci się!!!
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Pisała któraś wczoraj o płukance na zęby/dziąsła w ciąży.
nazwa chyba na "E" co to było?? ![]() help,nie moge znaleźć...! |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Może Elmex???
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie..
butelka była brązowa,chyba szklana z biało-pomarańczowa naklejką.. i nazwa na E chyba xD matkooo, nigdy nie znajdę
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie pamiętam
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Z całego serca polecam Wam zakup rogala motherhood Idę poczytać co tam u Was słychać
|
|
#1179 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak to zwykle w sobote ![]() chyba odżyłam wymiotów już nie mam żołądek jak by mniej bolał chyba jutro pojem u rodziców cos dobrego na obiadek i zauważyłam ze dzisiaj mam pierwszy raz od początku ciąży apetyt ale nie jem wszystkiego bo boje sie ze ten żołądek znowu zacznie boleć
|
||||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Eludril??
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja teściowa zawsze się martwi jak się gorzej czuje, jak jestem w szpitalu to potrafi dwa razy dziennie dzwonić, ale wczoraj jak mnie tak bolało całe popołudnie i ciągle czułam mocne kłucia, pobolewania całego brzucha itp to zapytała, wprawdzie delikatnie, czy aby nie przesadzam ![]() wiedział, że jak przyjdzie spiżarka do kuchni, to trzeba będzie ogarnąć szafki, ja to robiłam do tej pory średnio raz na miesiąc, teraz od początku ciąży ani razu, ale też się zdziwiłam, że nie musiałam miauczeć o to tylko sam się zabrał ale po 3 godzinach sprzątania był taaaaaaaaki zrzędliwy że "on tyle robi a ja mu się ośmieliłam raz zwrócić uwagę" że do tej pory się nie lubimy Cytat:
Cytat:
leżę cały dzień na kanapie i zawijam sobie nóżki o niego ![]() zastanawiam się, ile może trwać zapalenie układu moczowego .... miała któraś z Was? ja nigdy, i tak się zastanawiam czy ten furagin czy biorę działa w ogóle .... biorę go od wtorku, i nadal sikam ufoludkowo |
|||
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
spadam babeczki!!!
raporty/sprzatanko i do domku jutro wooolne i jadę na te rzeźby..albo się lenię.. zobaczymy.. ![]() miłego wieczoru |
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 18 tydza ile dałaś za tego rogala ?
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 18 tydzień!!Jak zdrówko???
|
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i został kupiony w Smyku ale na allegro się bardziej opłaca, bo jest tańszy..Ale mój Mikołaj stwierdził, że nie będziemy czekać na przesyłkę i dlatego kupił go w smyku ;-) z opcją ew. zwrotu, gdyby prezent mi się nie spodobał ![]() Cytat:
Z tydzień cię pomęczy
|
|
|
#1189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() podlizuje się ![]() super ![]() u mnie też Cytat:
![]() ![]() strasznie dużo piszą.. pół dnia nadrabiam ![]()
|
||||
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Becik my zamawialiśmy u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...822993890.html gratisy badziewne, ale rogal był na drugi dzień
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Już lepiej - dziękuję - ale sikam jak jakaś opętana
Wczoraj była u mnie koleżanka na kawce. Ale się nagadałyśmy za wszystkie czasy...Jutro miałam iść na balet ale.. nie dam rady bo nadal źle się czuję, tzn inaczej - nie na tyle dobrze, zeby iść do teatru i jeszcze się do niego wystroić ![]() Moja sąsiadka ma termin porodu na m-c po mnie
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
vil chyba po tygodniu powinno przejść
ja zmykam pod prysznic, muszę włoski umyć a chcę żeby się same podsuszyły. A jutro znów pobudka o 6 ![]() 3 dzień nie ćwiczę ale na prawdę po całym dniu nie mam już siłdobranoc nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie jestem ciekawa jak Wy tego sprzętu używacie. I jakich używacie, znalazłam dwa typy z motherhood- kojec i fasolka. Szukałam zdjęć zastosowania na necie: https://lh4.googleusercontent.com/-N...Y/senmata4.jpg ? chyba bym nie potrafiła )))
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest rewelacyjny!Ale ta fotka to nie jest to samo - takie "wałki" też widziałam w smyku i one nie mają tego zaokrąglenia, dlatego wolałam ten kojec z motherhood
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy to jest jak taka miękka podusia
nie wiem jak będzie do spania, bo jeszcze nie testowałam, na razie mi się fajnie leży jak leżę na kanapie bokiem i np. oglądam tv. jeszcze daje sobie jedną podusię pod łepek. myślę, że potem jak będę miała większy o wiele brzuch, to będzie się fajnie sprawdzać. a koleżanka, która jakiś czas temu urodziła, zapowiedziała już, że przy drugiej ciąży od razu się zgłasza po rogala do mnie bo za późno się dowiedziała o takich rzeczach a mówi że baaaardzo by jej pomógł. a potem będzie jako fasolka do karmienia
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-08 o 20:06 |
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
mój tż zobaczył ten kojec i powiedziął ze taki dostanę
teraz moze nie ejst mi potrzebny ale jak tak go zachwalacie to go biorę chociaz materac do spania mam rewelacyjny ale w ciągu dnia można sobie go wykorzytsać na kanapie
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam w biedronie z TŻtem. Wrzuciliśmy kilka kartonów mleka i jakies piedroły, poszlam po ser i podjechał do mnie koszyk z mlekiem to wrzucam tam ser.. nagle facet ktory trzymał koszyk pyta się mnie co ja robię, podnoszę głowę a to nie mój maż tylko ktos inny.. No to ja przepraszam i wyciągam ten ser z jego koszyka.. dobrze, ze go jeszcze nie zapytalam po co mu naleśniki... |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio szef mojego Męża mówił, że "kiedyś indianki w ciąży na koniu jeździły, schodziły, rodziły i dalej jechały na koniu" Dążę do tego, że generalnie ja mam w dup.ie co ktoś o mnie i moim stanie myśli. Czy teście, którzy też jakoś krzywo się patrzą na moje L4, czy szef czy znajomi. Dla mnie w tej chwili najważniejsze jest moje zdrowie i moja dzidzia, a całą resztę mam o tutaj Takie moje zdanie. Wróciłam z zakupów, zrobiłam sałatkę z makaronu z zupek i kurdę chyba jednak nie na to miałam smaka, bo nie jestem usatysfakcjonowana ![]() Uciekam zatem. Włączyłam sobie TVP2 i zabieram się za notatki na zajęcia.
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.sosrodzice.pl/media/uploa...ojec_wstep.jpg tak jak tutaj? to faktycznie ma większy sens :- ))))))))
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wypada się zapytać znajomej czy chce sprzedać łóżeczko jak z Niego nie korzysta już? Czy czekać aż sama zaproponuje, o ile zaproponuje?!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

no chyba,że o 13dopiero zaczyna 

ale i tak z domu nie wyjdę 

dziwne. Teraz praktycznie nic nie widać. Ale mój tatuś mówi że to z zimna.
07.07.2012 

, po 8 byliśmy w Kielcach. Egzamin trwał do 14 i później po drodze wstąpiliśmy do rodzinki TŻta i dopiero wróciliśmy
mam nadzieję że TŻ zda, jutro ciąg dalszy egzaminu ale tylko pół godz i później jedziemy na zakupy 
no i kto ma rację? przed wizytą łyknęłam dwie nospy, pobolewało tylko trochę a teraz ból znów wraca. hmmm. ale nastawiłam się pozytywnie