|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
a co do odpoczywania - to jest to trochę awykonalne przy 3latku samej w domu :/ Do tego zima, odsnieżanie :/ niby odśnieżam tylko chodnik i schody no ale to i tak coś
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Amani, głupi ma zawsze szczęście;-) Gocha- a ile twoja sunia ma lat? Wyje? Ja mam swoją syberiankę od ponad sześciu lat, wiem co to znaczy...Są to piękne psy, a raczej wilki, ale bardzo charakterne
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ja też zakumałam
słaby zboczuch ze mnieGocha, odpoczywaj kochana Stokrotko, szerokiej i odśnieżonej drogi jutro Ci życze do szkoły i kciuki za egzamin ![]() A ja po pracy zaliczyłam jeszcze okuliste chyba to co mam wokół oczu przelazło też do środka oka.. mam wysuszone oko i ubytki w rogówce dostałam krople nawilzajace i mam nie meczyc oczu przed kompem i tvNo a jak do tygdnia nie przejdzie to mam wrócic bo to moze byc tez objaw AZS
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia ja mam AZS
i teraz podczas karmienia sie strasznie nasililo, a ja nie moge brac tabletek
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co u mnie pierwszy raz w zyciu cos sie dzieje a oni po dwóch wizytch juz twierdza ze to AZS Dziwnie mi troche z tym, ze do tej pory raczej nie miałam problemów a teraz nagle cos wyskoczyło... Odrazu postawili Ci diagnoze?? czy troche to trwało?
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
niby AZS ma sie od dziecka, ale mi sie ujawnilo jak mialam ok 14 lat. Oczywiscie najpierw jezdzilam po alergologach , robili mi badania i dopiero po jakims czasie stwierdzono AZS.
Nie wiem, czemu u ciebie od razu na AZS zrzucaja, przeciez to sie nie da tak od razu powiedziec. Musza byc wykonane badania i wogole mysle, ze jesli nigdy nie mialas problemow ze skora, to nie powinni czegos takiego mowic.Chyba ze to pod okiem by ci sie non stop robilo, wtedy moznaby pomyslec... ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- zreszta AZS nie jest tak latwo zdiagnozowac
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo kochana Ja mam to pod okiem od niedawna ok. 2tyg. Dwóch lekarzy zasugerowało ze to własnie AZS dostałam leki i masc. A ja ksie zapytałam skad to sie bierze to mi powiedzieli ze tak naprawe z wszytkiego, z chemi w powietrzu,jedzeniu itp. Zobaczymy wiedze juz efekt po posmarowaniu 2razy sterydem.. Jak wróci po zaleczeniu... to bede szukac jakiegos specjalisty. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Uciekam - bedziemy z tz jesc frytki i pic piwko.Miłego wieczoru
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlosy pofarbowane. Wyszlo dokladnie tak, jak NIE chcialam tzn. żółć na odrostach potraktuje pare razy plukanka i bedzie ok.
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie jak sami zasugerowali, ze to moglo wziasc sie ze wszystkiego, to czemu od razu AZS???
![]() Przeciez twoja skora mogla tak zareagowac wlasnie na jakis alergen lub tak jak lekarz powiedzial chemie, to nie znaczy ze juz masz AZS, jakby tak bylo, to co druga osoba ktorej cos wyskoczy na skorze to mialaby AZS nie przejmuj sie, smaruj mascia, obserwuj i jak sie powtorzy to zglos sie do specjalisty
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tymi kolorami ta, ale jak mówisz, ze popukasz i będzie borze to oki, nie ma powodu do zmartwień
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cała przyjemność po mojej stronie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się też tak kiedyś przytrafiło przy pasemkach, fryzjerka potraktowała to na 5 minut czekoladowym brązem, super stonowało
|
||
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko to mi sie przypomnialo jak kiedys sobie ufarbowalam wlosy i wyszly doslownie zielone, masakra, musialam leciec do sklepu (a nie bylo jeszcze supermarketu za kazdym rogiem) i szukac jakiejs farby, w sumie jednego dnia polozylam 3, na szczescie wlosy nie wylecialy
|
|
#3373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w sumie fajny pomysl, ale ja samodzielnie chyba nie bede ryzykowac ![]() Cytat:
niezle...
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
cisza
ide lulac, dobranoc
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jutro Was nadrobię, rano tylko trochę podczytałam z telefonu.
Miałam zakręcony dzień, rano ze snu wyrwał mnie projektant, że do mnie jedzie po jakiś tam dokument, bo w czwartek zadzwoniła kobieta ze starostwa (nasz wniosek trafił do tej najbardziej czepilwej) , że ma zastrzeżenia do projektu, więc wpadł rano do mnie i pojechał z nią pogadać. Chodziło, o to że wpisał kosz na śmieci zamiast pojemnik na odpady ![]() Potem zadzwoniła do mnie, że mam jechać do i złożyć wniosek o wyłączenie gruntu z produkcji rolnej....to jej mówię, że jest niepotrzebne bo działka leży w obrębie miasta, a ona swoje....Pojechaliśmy złożyć ten wniosek, a tam facet mówi, że niepotrzebne zadzwonił do niej i też to powiedział. Potem ja do niej dzwoniłam czy wszystko jest, a ta mi tłumaczy że nie potrzebujemy tego bo działka leży w obrębie miasta Myślałam, że padnę ![]() W każdym razie pozwolenie ma być gotowe na poniedziałek ![]() Potem byłam na ktg i na wizycie....i jakoś humor mi siadł.....te kości znów się różnią, teraz o 3 tyg. Nóżki są krótsze o 3 tyg niż głowa i brzuch ![]() Mówił, że wszystko jest dobrze i mała może mieć krótkie nogi za mężem.... Potem mu się pytałam o te drgania, bo nie pisałam Wam, ale 2 razy (wczoraj wieczorem 2 raz) poczułam takie ruchy jakby mała się trzęsła, tak drgała....to trwało kilka sekund. W necie wyczytałam, że to odruchy bezwarunkowe dziecka bo układ nerwowy nie jest jeszcze w pełni ukształtowany...ale lekarz nic konkretnego mi nie powiedział....że może to moje mięśnie..... ![]() I tak mi to wszystko napędziło doła ![]() Chyba już się stresuję, że to coraz bliżej i może wyolbrzymiam :ma d:
|
|
|
|
#3376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot takiego mam psa obronnego że wszystkich wylizuje :P---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Cytat:
jest 3 w nocy a ja spać nie mogę :/ zamiast korzystać póki Ewy nie ma i spać do woli to ja się snuje jak ten duch po ciemnym domu :/ WRRRR
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
onyks niezla baba, dzidzia sie nie stresuj tzn mysle ze teraz im blizej tym stres wiekszy, to normalne, a na pewno jest wszystko w porzadku ja w sumie tez od wczesnych godzin nie spie ale u mnie to normalne, chcialam powiedziec ze przepowiednia tasi w moim przypadku juz sie nie sprawdzi, dzis dostalam @, zalamalam sie z lekka, uryczalam i wogole weekend mial byc taki cudowny a tu d.u.p.a. blada, jednyne z czego sie ciesze? to to ze @ przyszla 29 dnia tak jak i poprzednio, w poniedzialek musze zadzwonic do mojej gin i umowic sie na wizyte, prawdopodobnie bedziemy sie stymulowac, mrowniko, mala od ktorego dnia cyklu zaczynalyscie lykac tabletki? Butter mozesz zmienic mnie na liscie om8.12 nastepna 5.01 (teraz zalozylam 29dni) dobrze posmecilam ide dalej sie dolowac
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za te czytanie to chcesz na dup.e ![]() Napewno wszystko jest dobrze, zreszta sam lekarz Ci to powiedzial to nie doszukuj sie niczego nienormalnego I nie stresuj sie, bo tym dopiero szkodzisz A jak tam sprawa czopa?Ucichło narazie? Dzień dobry ![]() Ide spac
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas ładnie biało...dzisiaj się chyba nigdzie nie ruszamy...maż pojechał coś zrobić z samochodem, żeby te spryskiwacze działały |
|
|
|
#3381 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Clostilbegyt biorę od 5. do 9. dnia cyklu. Pęcherzyki ładnie mi po tym rosną, ale w sumie i bez tabletek miałam owulację ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38032165]
U nas też biało i znowu sypie. A jak zimno - w nocy -10 [/QUOTE]U nas też biało..ale nie pada...i też jest jakieś -7
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Onyks Słoneczko, spokojnie, nie czytaj za dużo bo tylko niepotrzebnie się wkręcisz. Jeśli ufasz swojemu lekarzowi, to słuchaj tego, co mówi Metko, przykro mi, że @ przyszła... zmieniłam Cię na liście i trzymam kciuki za ten cykl ![]() Byłam rano zawieźć wszystkie zebrane rzeczy z paczki do rodziny. Zebraliśmy baaardzo dużo rzeczy, z naszych zbiórek dolożyliśmy się jeszcze do 2 innych rodzin z województwa. Dziewczyny, wnosiliśmy te paczki sami do rodziny jednak..jak stamtąd wyszłam i wsiadłam do auta, to sie popłakałam..że ludzie żyją w tak dramatycznych warunkach..byłam w potwornym szoku Stąd też moja decyzja - zapisałam się na jeszcze jedną rodzinę, aby im pomóc, mimo tego, że akcja się już kończy... Więc wspominam raz jeszcze - gdyby któraś z Was chciała pomóc w jakikolwiek sposób - byłoby super
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Onyks - kochana, napewno wszytko bedzie dobrze, poprzednio tez sie martwiłas a jednak wszystko jest oki. ![]() Metkaa - przykro mi kochana Butter, dobra z Ciebie duszyczka Wyobrażam sobie co tam zobaczyłas i jak Ci sie źle zrobiło, ale dobrze, że sa ludzie z wielkimi sercami którzy pomagają![]() Mielismy dzisaj intensywny dzien, od rana zakupy ubraniowe i spożywka, potem sprzątanie i tak zleciała prawie cała sobota ![]() Miłej soboty dziewczynki
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Onyks nie martw się wizytą, może po prostu Nataszka będzie niższa, albo jeszcze się wszystko ładnie wyrówna, twoje nerwy na pewno na nią działają negatywnie, więc staraj się być spokojna, skoro lekarz nie widzi żadnego problemu. Metka przykro mi, że @ przyszła. Nie płacz kochana, szkoda łez, lekarz da Ci Clo i będzie dobrze Ja szczęśliwe dojechałam i wróciłam z egzaminu, myślę, że powinien być do przodu. Oprócz nieodbytych praktyk studia mam prawie skończone I przegadaliśmy się dzisiaj z tz mówi, że są niezdrowe, ale co mnie to jak ja chcę parówki, nawet w nocy mi się śniło, że je kupowałam no i on chodzi oczywiście sfochowany ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ale tu cisza dzisiaj...
|
#3386 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
mrowinko, Butter, mysia, stokrotka
Cytat:
a jeszcze mi sie przypomnialo ze mala stara sie w sumie dopiero 3 cykl a tez juz jest na stymulacji stokrotko super ze studnia prawie zakonczone
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2012-12-08 o 21:38 |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38039090]Ja zaglądam, ale nie mam o czym pisać...[/QUOTE]
np o przygotowaniach na święta, spędzacie w domu czy u rodziny? my na wigilię troche do mamy, trochę do teściów i znowu się pewnie objem jak co roku ![]() Cytat:
|
|
#3389 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38039248]Ale ona ma PCOS. Ty też?[/QUOTE]
stwierdzonego nie chociaz torbiele na jajnikach czesto mi sie tworza,
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Ja mam swoją syberiankę od ponad sześciu lat, wiem co to znaczy...Są to piękne psy, a raczej wilki, ale bardzo charakterne
chyba to co mam wokół oczu przelazło też do środka oka.. mam wysuszone oko i ubytki w rogówce
i teraz podczas karmienia sie strasznie nasililo, a ja nie moge brac tabletek
Ja mam to pod okiem od niedawna ok. 2tyg. Dwóch lekarzy zasugerowało ze to własnie AZS dostałam leki i masc. A ja ksie zapytałam skad to sie bierze to mi powiedzieli ze tak naprawe z wszytkiego, z chemi w powietrzu,jedzeniu itp. Zobaczymy wiedze juz efekt po posmarowaniu 2razy sterydem.. 

niezle...