|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
Sam ręcznik kosztował bodajże 43zł, ale rozmiar największy - 70x140, i przesyłka 17zł, bo kurierska.
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() U mnie tak sypie Ale ślisko bylo rano jak nie wiem, a jutro do szkoly musze dojechac;p pewnie zaspy już beda;D |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w szoku jak przed chwilą wyszłam z psem na spacer. szare niebo, śniegu pełno, wszystko przykryte..
|
|
#4384 |
|
Carpe Diem!
|
U mnie też biało
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Wkoncu sie doczekałyśmy
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Poznań melduje, że wczoraj odbyły się pierwsze próby saneczkowe a przez noc oszroniło wszystkie drzewa
![]() Coooraz bliżej święta... cooooraz bliżej święta ![]() Swoją drogą - kto u Was ubiera choinkę ? Pytam, bo u mnie tylko raz rodzina ubrała ją pod moją nieobecność... i już więcej się to nie powtórzyło ![]() Choinka to mój coroczny akt artystyczny Rezerwuje sobie 5 godzin czasu, znoszę ozdoby, składam i myję choinkę (gruba i plastikowa), już na miesiąc przed obmyślam nowy pomysł na ubranie (obecnie porobiłam zdjęcia w jednym ze sklepów w Browarze)... Po jej ubraniu następne 2-3 godziny zostawiam na dekorację stołu (wszystko ma miejsce 23 grudnia, na dzień przed). Składam dobrane serwetki w różne figury, pucuję i układam zastawę, robię dekoracje (jedną z nich chwalę się w załączniku)... Uwielbiam to
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4388 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! trochę mnie nie było, ale to wszystko przez problemy z laptopem
święta tuż tuż, a u mnie śniegu jak nie było, tak nie ma. Zazdroszczę Wam... dajcie mi trochę
|
#4389 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
jak myślicie utrzyma się śnieg do świąt?
Sprawdziłam pogodę i ma być na minusie do wigilii, ciekawe, ciekawe
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
A choine ubieram ja z pomoca innych, najczesciej mamy.Czesto jak zaczne ubierac to nagle inni w rodzinie przychodza pomagac
Nie specjalnie lubie ubierac, ale nikt w domu sie nie garnie do tego i spada to na mnie. Na szczęście zawsze ktos pomoze
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-11 o 12:30 |
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam serca do takich rzeczy, więc zajmuje się nimi moja siostra, ale u nas stół jest tak normalnie przystrojony.
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
u mnie prezenty popakowane , porzadki swiateczne porobione teraz czas na czesc kulinarna
pierwszy raz zamierzam piec ciasteczka piernikowe poniewaz nigdy u mnie w domu takiego zwyczaju nie bylo, macie jakies psrawdzone przepisy?
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy pewnie jesteście oblatane w świątecznych filmach.
Szukam filmu, którego fabuła mniej więcej opowiada o dziewczynie, która od zawsze miała wymyślonego przyjaciela. Ale przed Świętami poznaje prawdziwego chłopaka i ten wymyślony przyjaciel jest zazdrosny. Kojarzycie to może? Leciało kilka razy na pewno w TV, to nie jest nowy film. Nie pamiętam tytułu niestety... |
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
te owoce w czekoladzie o ktorych wspominalyscie sa tez na Jarmarku w Warszawie, i w Krakowie na rynku tez kiedys je jadlam
w domu mozna sobie takie zrobic, po co przeplacac ![]() dziewczyny czy ktoras tu zna sie na dzieciach? co kupic dziewczynce prawie-rocznej? to siostrzenica TZta, chcemy jej sprawic jakis prezent (tzn Mikolaj chce oczywiscie ), tylko nie za drogi, tak do 100zl.. a zabawki ogladalismy to te sensowniejsze sa strasznie drogie
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten jarmark bożonarodzeniowy pod Pałacem Kultury rzeczywiście trochę przypomina wesołe miasteczko, ale takie wyjątkowo mizerne
![]() A dziś na dworze prawdziwa zima Wszędzie pełno śniegu i mróz ![]() Malinovva, ale Ci zazdroszczę tej wycieczki Też bym chciała zobaczyć taki prawdziwy świąteczny jarmark z takimi pysznościami ![]() Ilta, ślicznie udekorowany stół Ja nie mam aż takich zdolności dekoracyjnych dlatego trzymam się z daleka od dekorowania stołu Głównie dlatego, że starszym członkom rodziny się nie chce, a młodsi powieszą 3 bombki i już im się nudzi
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
Ilta - piękna dekoracja! Widzę, że kolejna Poznanianka... trochę już mi się ich obiło w tym wątku... coraz poważniej zaczynam myśleć o jakimś Poznaniowym spotkanku? ;> Co myślicie Poznanianki? Przyszła niedziela? Bo handlowa?
![]() Ja chceeee na saaaaaaaankiiiiiiiiiiiiii iii! Ale nie chce mi sie samej
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pakuję prezenty
kupiłam te wstążki z rossa i akurat idealnie pasują do mojego papieru
|
|
|
|
#4401 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Witam dziewczyny
Dwano nie pisałam, ale miałam znów kilka zawirowań, choróbsko paskudne mi się przyplątało - tydzień temu miałam weekend wycięty z życiorysu (taka gorączka że szok, z 5 lat takiej nie miałam), a jeszcze dzis wstałam z bólem gardła.Ale za to upiekłam moje ulubione pierniczki alpejskie, dziś wysprzątałam z TŻtem naszą małą kawalerkę, ubrałam małą choineczkę, zawiesiłam łańcuchy na oknach... normalnie czuję się jakby jutro miałabyć Wigilia ![]() Ogólnie jestem hiper świątecznie nastawiona, szykują mi się super święta z maminą wyżerką, Sylwester w Wiedniu (plus kilka dni na zakupy i zwiedzanie...ahh...) Oraz zaczęłam się zastanawiać, co mi przyniesie Nowy Rok...
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kombinuję z prezentem dla taty... powiedział, że nic nie chce, ale głupio by mi było nic nie dać. Książkę o bieganiu odrzucił. :P Pewnie skończy się na eleganckim kalendarzu-notesie, przynajmniej powinien używać.
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się nic nie chce... miałam zjazd rodzinny, a mam tyle nauki... i nic mi się już nie chce o tej godzinie
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie choinke ubieraja dzieci..przy mojej drobnej pomocy..tzn..w ostatnim roku jedno dziecko a w tym juz dwojka bedzie, choc zastanawiam sie jak sobie syn z tym poradzi, bo to bardziej niszczyciel jest
![]() do roku dziecko nie jest zainteresowane zabawkami..raczej papierem w ktory owiniecie prezent ale jak juz to bym kupila cos grajacego, choc pewnie rodzice Wam nie bda wdzieczni za to sa takie fajne stoliki edukacyjne..ale nie wiem ile to kosztuje...my w pniedzialek pieczemy ciasteczka na swiateczny poczestunek do przedszkola... ![]() a wczoraj bylam z dziecmi na sankach..ale bylo super..nawet moj maly 2o miesieczny syn zjezdrzal z wielkiej gory sam i nic sie nie bal...albo ze swoja starsza siostra i tak sie super bawili..od razu mi sie moje dziecinstwo przypomnialo, jak z moim bratem na sankach do nocy wariowalismy
Edytowane przez ogorekpazurek Czas edycji: 2012-12-08 o 23:01 |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia.diet - ja bym kupiła małej np serie która nazywa się poczytaj mi mamo, takie małe dziecko i tak szybko traci zainteresowanie zabawką, a książki z tej serii są piękne i dają dziecku chwile z rodzicem
czytam was ale jakoś nie mogę się zmusić do pisania, tak jak jeszcze kilka tygodni temu nie mogłam się tego okresu doczekać, teraz ZBANOWAŁAM święta. Postanowiłam nic nie robić, nie kupuje choinki, nie piekę ciast, moje święta spędze w piżamie, no ubiorę się tylko żeby z dzieckiem wyjść na dwór. A końca roku też się nie mogę doczekać, może ten przeklęty rok się skończy i przyniesie coś dobrego |
|
|
|
#4406 |
|
BAN stały
|
U mnie w koncu sypieee.
|
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas tez bialo..zyspalo nas przz noc i sypie nadal takimi wielkimi platami..wyglada to cuuudnie
pozniej idziemy na sanki, choc pewnie nie na dlugo bo corka cos kaszle a nie chce zby sie jeszcz bardziej rozlozyla przed Swietami....kapukat mam nadzieje, ze nastepny rok przyniesie wiecj radosci dla mnie ten rok byl mega-stresujacy, ale ogolnie ejstem super zadowolna i am nadzieje, ze nastepny bedzie przynajmniej taki dobry jak ten
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
14 ! kurcze już się nie mogę doczekać wtorku, bo w końcu wybieram się na świąteczne zakupy a jak się wyrobię, to posprzątam pokój gruntownie i już trochę udekoruję ![]() Dziewczyny, myślicie, że allegro nie zawiedzie mnie przed Świętami i jeśli teraz coś (coś jest już na stanie, nie trzeba czekać ani na sprowadzenie ani na wyprodukowanie) zamówię zdąży dojść? rzadko kiedy kupuję coś na allegro i trochę się boję a to ma być prezent |
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te grajace, niby-edukacyjne zabawki ogladalismy ale jakos nie wydaja nam sie ciekawe i nie wiemy co wybracCytat:
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Roczne dziecko nic nie rozumie? Moja siostrzenica potrafi komputer włączyć, jak chce piosenek słuchać
![]() lubi zabawki i pluszaki i takie inne (np zabawkowy telefon) i książeczki też lubi (tylko takie grubsze, żeby nie zniszczyła) tak naprawdę takiemu dziecku wszystko można kupić, bo wszystko się przyda. zwłaszcza ubranka, bo szybko wyrasta to raz, a dwa ubranka dla dzieci są drogie
książki 17 filmy 54 2016 książki 8 filmy 63 Edytowane przez dorot_qa Czas edycji: 2012-12-09 o 10:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

zdradzisz ile Cię kosztował?
bo znam pewną osobę, która również zajmuje się haftem na ręcznikach i jestem ciekawa jaka jest różnica w cenie 

święta tuż tuż, a u mnie śniegu jak nie było, tak nie ma. Zazdroszczę Wam... dajcie mi trochę

19.09.2015
i nie wiemy co wybrac