|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dziewczyny, phdwao dobrze napisała, każda z nas jest w innej sytuacji, nie można tego porównywać. Moja mama mnie karmiła może kilka dni, bo nie radziła sobie z przystawianiem, z zastojami w piersiach i ogólnie z tą całą otoczką - szybko się poddała.
Olcia, mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Agunia, no Lusia to zawsze gościnna dziewczyna, dobrze, że tak się ładnie zachowywała. No i brawa dla męża, postępy robi, oby tak dalej ! Ja nie mogę powiedzieć dzisiaj tego samego o moim, bo dzisiaj B. wielkie cyrki u niego odstawiała. Asiu, myślę, że to na pewno nie przyzwyczajenie, po prostu ma gorszy dzień... Tak jak i moja Królewna. Dziś ma wyjątkowo marudny wieczór. Grunt to mieć cierpliwość... |
|
|
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heja! Za nami dzień w Poznaniu, załatwianie na uczelni spraw "pierdołkowych" i kawka u znajomych.
Cytat:
Cytat:
Nas to czeka jutroCytat:
wszystkiego dobrego!
|
|||
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj Kotelnica otworzyła sezon narciarski. Come e' possibile, że mnie tam nie było
((((((
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki, pamiętacie mnie jeszcze?
![]() Nasza Marysia już jest chrześcijanką Jutro goście wyjeżdżają Buziaki i do poczytania, jak moje życie znów wróci do "normalności"
|
|
|
|
#786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A Fabiś jabłka lubi
Zjadł słoiczek, a jak zobaczył, że ja jem jabłko to wyciągał rączki żeby mu dać. No i zjadł jeszcze ze mną troszkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszłam tylko pochwalić się że przebił nam się pierwszy ząbek
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, wow, gratuluję ! Cieszę się niezmiernie!
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z okazji chrztu stawiam taki tort
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje! ![]() nie rób smaka, bo nie mam nic słodkiego ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Aaaa ja się dowiedziałam, że: 1. Zarówno mojej mamie, jak i mi, i mojemu rodzeństwu zęby przebiły się dość późno (mojej mamie w 9 mż 4 zęby naraz) 2. Chodzić zaczęliśmy szybko: ja mając 11 miesięcy, brat i siostra mieli po 10 miesięcy Ciekawe jak było u TŻ
|
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zobacz pomarudził, ale jak dzielnie to zniósł![]() mmm fajny, ale Dorotka grzeczna była
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla grzecznego aniołkaCytat:
i nic wcześniej nie zauważyłaś, że ząbek idzie?
|
|
#795 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
Za nami dobry dzień. Mały był grzeczniutki. No może oprócz poranka kiedy to dawał koncert jak orkiestra wojskowa ![]() Cytat:
Całkiem fajnie wykonany i wydaje się być całkiem spokoCytat:
Cytat:
![]() Ja dziś kupiłam fotelik dla małego ale z kategorii 0-18 Akurat w tej kategorii 4 mają tylko takie foteliki, które mnie do auta nie pasują bo są na isofixach, których my nie mamy w żadnym z aut Fotelik kupiłam Britax First Class. Jest bardzo masywny, dobrze wykonany i wydaje się być przy tym wygodny. Do tego montowany jest tyłem do kierunku jazdy. To był powód z jakiego odpadają foteliki 9-18, które nie są montowane tyłem do kierunku jazdy. No i oczywiście ![]() Cytat:
dla męża i dla Lu za gościnność
|
||||
|
|
|
#796 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za nową umiejętnośćNie obwiniaj się o karmienie piersią Hm... chyba jestem jakaś dziwna bo mnie nawet do głowy nie przyszło, żeby mieć wyrzuty sumienia z tego powodu, że karmiłam tylko 2,5 miesiąca. Ani przez sekundę nie czułam się winna ani nie uważałam, że zaniedbuję dziecko czy tym podobne. Po prostu, tak miało być. Ważne żeby dziecko czuło się kochane, a mój młody na pewno czuje to Cytat:
![]() a teściowej dokopać ![]() Cytat:
dla malutkiej ![]() Cytat:
super![]() Bebe,
|
|||||
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
nic kompletnie nie było widać bo myślałam o tym, ostatnio miał wręcz potoki śliny ale nawet pediatra sprawdzała w tamtym tygodniu czy może od zębów on sie gorzej nie czuje i mówiła że nie idą, a ja myślałam o tym bo ostatnio jego ulubiona pozycją było leżenie na ramieniu z dziąsłami "wbitymi" w ramię tzn ssał moje/męża ramie, ręce nonstop w buźce oczywiście były ale to od dawna już
|
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka
dla Igunino cóż, w końcu małż zaczął z małą spędzać więcej czasu, aktywnie się z nią bawić, przytulać i w końcu to zaprocentowało. Aż mu powiedziałam, że jestem z niego dumna ![]() Cytat:
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
wvictoria w Audi można bardzo łatwo "dorobić" isofix, wystarczy u tapicera wyciąć otwory w siedzeniach bo tam jest isofix ale ukryty
wiem bo teraz też to robiliśmy bo w drugim aucie mamy isofix i bazę a w Audi wkurzało nas to zapinanie pasami i mąż się zainteresował tematem
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
Haniu, buziaczki dla Marysi Wanilko jaka wspaniała wiadomość! możliwe że przez ten ząbek gorzej przechodził chorobę, oby teraz było lepiej i jak jak Agunia pisze, nieźle jaja że tak nagle, że nawet pediatra nic nie widziała. Tak więc dziewczyny, nie znamy dnia ani godziny
|
|
|
|
#804 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale mróz! Rano było u nas - 16 stopni. I tej nocy wcale nie będzie mniej Byliśmy dziś doręczyć ostatnie mikołajkowe prezenty. Leoś był taki grzeczny, radosny, rozgadany- do schrupaniaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Także masz rację, że chcesz go ostrożnie wprowadzać
|
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny karmiące piersią, które dstały juz okres? dostałyście od razu z zaskoka, czy się cos rozkecało parę dni?
Wanilka u nas lapki w buzi sa od dawna, a ostatnio doszło ssanie mojego ramienia, bluzki wciąż mam mokre |
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musielibyśmy to robić w dwóch audi (jja mam swojego i mąż swojego) a to są wersje sline (takie bardziej sportowe z wyprfilowanymi siedzeniami i skórą) i nie będziemy tego robić Ale dzięki za pomysł
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jabłko z brzoskwinią. Jutro będzie kaszka manna i reszta dyni z ziemniaczkiem, a pojutrze otworzymy brokuł z ziemniakiem. I otwarte przed chwilą jabłko z dynią, żeby ją ruszyło. Zjadła chętniej, niż samo jabłko. Nawet się specjalnie nie krzywiła, a dostała 1/3 słoiczka. |
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
isofix z dobrym fotelikiem to naprawdę spora wygoda, no ale u nas odpada
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

dobrze, że moja jest inna.

Nas to czeka jutro
((((((

i jak jak Agunia pisze, nieźle jaja że tak nagle, że nawet pediatra nic nie widziała. Tak więc dziewczyny, nie znamy dnia ani godziny
Byliśmy dziś doręczyć ostatnie mikołajkowe prezenty. Leoś był taki grzeczny, radosny, rozgadany- do schrupania
zasypiałam - mdlałam z małą na siedząco na łóżku. Położna zlitowała się i przyniosła smoczek. Wtedy mogłam pospać te 3h póki znowu się nie obudziła. Tak średnio wspominam pobyt w szpitalu. Pod względem personelu i ogólnym warunków było ok (ale jedzenie fe - aż mnie mdli na samą myśl) ale pod względem poznawania się w małej. Tak mi dopiekła w szpitalu - nie mogłam wyjść do toalety, koleżanka z łóżka obok zajmowała się wtedy małą bo bym nic nie mogła zrobić. A jej dziecko to istny anioł. Ani razu przez te 3 dni nie płakała. Po powrocie złapał mnie taki baby blues że nawet małej nie chciałam dotykać
ostatniego dnia w szpitalu płakałam jak bóbr bo byłam głodna, chciało mi się do wc, miałam się pakować do domu a mała cały czas płakała i chciała być na cycu