|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Zanim nadrobię zawrócę Wam tyłek.
Nie mogę się zdecydować, z którego zdjęcia zrobić świąteczną kartkę- pomóżcie.
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mazrena ale cudo!!
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie 1 lub 5. Lub 2. Ale pomogłam ![]() Lecę na spacer. Brrr
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Dużo do nadrobienia nie było- dzień dobry.
Aania, ale przeżycia, biedny Adaś i Ty- nie dziwię się, że się wystraszyliście. ![]() Ja też czekam z niecierpliwością na zdjęcia! Natka obiecywała, że dzisiaj wstawi. ![]() Kogo, ja tu widzę- Wodaqua! ![]() Madziulka, ale się uśmiałam- w sumie to miła niespodzianka, że obyło się bez szczepienia. ![]() Flowerbombka, zdrówka dla Morfika. Brumku, zazdroszczę przespanej nocy. Może by Tymek zaraził tym Hanię, co? Pogadaj z Nim. ![]() Patik, jak to skąd, z allegro oczywiście. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-12-08 o 13:18 |
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
witam sie
patik wszystko bd ok, trzymam kciuki przepraszam ale do postow sie nie odniose bo nie dam rady pisac powiem tak wczoraj pojechalismy z tz do filharmonii, jak wysiadalismy przytrzasnelam prawego kciuka drzwiami, posiedzielismy 25 minut i wyladowalismy na ip. paznokiec chyba zaczyna zlazic, palec boli jak cholera, pol nocy nie spalam, do szkoly nie poszlam, do pupy to wszystko a milama dzis 2 prace sem, napisac, najwyzej za tydzien napisze jeszcze od szuflady z piekarnika zbila nam sie szyba cala poszla, a niby szklo hartowane... dobrze chociaz ze jul spi bo nic przy nim nie dam rady zeobic z tym placem i pytanie czym moge go okladac zeby mniej bolal??
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Marzenko 2 lub ostatnie. wgl wszystkie są słodkie. |
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko ostatnie
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
marzena ,4 albo ostatnie
super są
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
marzenka ostatnie
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko ostatnie
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Brumciu, to Julka śpi w nocy byle jak, ale na Matiego nie mam co narzekać- dzisiaj w nocy budził się 2 razy-zjadł i spał dalej , a ten mały demon budził się jak tylko odkładałam Ją do łóżeczka.Patik- współczuję tych lekarzy- nie do końca jestem w temacie, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Marzenka-jakie BOSKIE zdjęcia Crazy dzięki za gratulacje Madzia- Ty się czymś martwisz odnośnie ciąży? Bo nie mogłam znaleźć sedna sprawy, aby po odpowiedziach do Ciebie widziałam. Marina- jednak przeprowadzka, no cóż jak mus, to mus- musi byc dobrze Kupiliśmy dzisiaj taką gondolę przenośną, którą się wkłada do spacerówki z tyłu i jest super a właśnie-wiecie do ilu minusów można wychodzić z takim małym szkrabem? do -5?A teraz czekamy na gości( Julci koleżanka z rodzicami). |
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Patik, a podajesz Sarze witaminę D?
Tak mi się przypomniało, dawno nie widziałam Żanety. Wiem, że sama rzadko bywam, ale ona chyba też? Wiadomo co u niej? |
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Marzena ostatnie
![]() Książki w lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=32284 |
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszły mi dzisiaj te książeczki Obrazki dla maluchów z polskiej księgarni internetowej i jestem strasznie zawiedziona
Czekałam 13 dni roboczych, a nie 7 jak pisano na stronie księgarni. W dodatku książeczki są brudne jakby długo leżały ( okładki są śliskie więc może wystarczy tylko przetrzeć - jeszcze nie próbowałam ) i 2 książeczki mają porwane okładki Za 5 książeczek zapłaciłam 17 funtów i jeszcze takie coś. Myślicie, że napisać im jakiegoś maila?
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy podaje . nawet nie wiem czy nie za dużo. pisałam o tym kilka dni temu, bo i tran, i wit d i jakiś pediatra kazał wapno. Ja dawałam raz tak, raz siak.
Mamy zrobic badanie na poziom wit d, zobaczymy co wyjdzie.
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Patik, duże ciemiaczko moze wskazywać na duze zapotrzebowanie na wit D...
Madziulka, oczywiście pisz maila. Jeśli dbają o klienta to powinni się tym zainteresować. Z resztą nie masz nic do stracenia. |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka też bym była zawiedziona
![]() Pewnie, że pisz do nich maila ![]() Patik kiedy będą wyniki z witD? Byliśmy dzisiaj w CH, podeszłam do Dauglasa i mam próbkę Revalonu ![]() Udałam głupka, jak mi nalewała podkład to pytałam ile płacę :p Ale miała tylko jeden odcień, który mógłby mi pasować ![]() Będę testować. Radek śpiący był już i straszne cyrki odstawiał. Chciał biegać zawsze w innym kierunku co my Jak go brałam na ręce to wił się jak piskorz i wrzeszczał, ludzie się na nas oglądali ![]() Czytam teraz "Recenzja" Deana Koontz'a. Póki co niezła |
|
|
|
#4158 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hi mamolinki
Cytat:
![]() Bo to chyba niedługo nadejdzie czas... ![]() Cytat:
Musisz koniecznie opisać jak już będziesz u niego Hmmm nie wiedziałam ze robimy takie same min z Jasiem Jak oglądam swoje filmy to śmiać mi sie chce z moich głupich min to takie nieświadome jest Ech geny Na Sylwka ooooooo tak świetny pomysł Z tym ze wy do nas ![]() Telik już był w Wawie Teraz wasza kolej Tym bardziej ze już za dużo wyjazdów za nami- a za tydzień ślub jeszce w Poznaniu Więc mówię teraz szczerze - musicie koniecznie do nas przyjechać- bo my planów sylwestrowych nie mamy ![]() Ciekawe czy już Tymus sie będzie odstawiał. Dla mnie ty Brumeczku i inne mamy Jeszce karmiaca jesteście wspaniale. Muszę przyznać ze mimo ze karmienie było cudowne to Odstawienie uwolnili mnie trochę, więc tym bardziej was podziwiam Cytat:
Marzenko u mnie w pracy- niestety koleżanka która przyszła pracowac przed moim porodem od stycznia odchodzi( dostała sie na jakiś program badawczy za granica) i niestety spadnie na mnie wiecej pracy. Zdrówko ok. Dziękuje Cytat:
Daj znać jak dojedziecie Cytat:
Ela fajny Jasko sankowy A i u nas był debiut sankowy Fajne są te sanki drewniane z Biedronki Nawet z Jankiem z górki sie "karnełam" ![]() Co do kupy : ja od 10 dni ńie przestałam 5 godzin ciurkiem ![]() Macie już wszystkie prezenty
|
|
#4159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wkladaj może do zimej wody żeby gorączkę sciągnąć. Cytat:
![]() Dziewczyny chcę zrobić baloniki dla Bartka, takie żeby mógł poprzyczepiać oczka i tworzyć własne ludki, ale nie mam pomysłu co tam wcisnąć do srodka, chciałabym żeby miało konsystencje gęstej papki, ale zeby nie popsuło się i gniło w srodku. Doradzicie?
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-08 o 20:41 |
|||
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczko wiesz obawiam sie czasu przed samym porodem I po porodzie , Bo jednak mam tylko siostre ktora pracuje a ktora pomoze mi troche o ile bedzie miala czas.
Dostalismy recepte na Sanprobi I sankombi kazal smarowac dalej epaderm ( tlusta masc) ale dzis jeszcze posmarowalam pod kolanami sterydami Bo wiecznie tam drapie I zamowilam jej wszystkie body koszulki biale , Bo podobno na farby tez moze reagowac. Kupilam nowa koldre anty alergiczna no I zostaly tylko dywany , gdzie sa wszedzie , wiec nie zmienie , Bo nawet nie jest to moje mieszkanie. Sophie nie je mleka , ani glutenu, nie je nic na co jest uczulona , wiec wydaje mi sie ze jeszcze cos ja uczula. Marzenka- cudna ona , a Ty jestes super fotograf ![]() Madziulka nie ladnie z ich strony , jeszcze ksiegarnia ,ja tez bym zadala jakiegos prezentu w za main za taki towar |
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() pisze z tel bo jestem u rodziców. Mój tz się integruje z ludźmi z pracy... Z tego co pamiętam. Oliweczka super sobie radzisz! ![]() patik powodzenia z lekarzami. Wiadomo lepiej sprawdzić. My też mieliśmy się kłaść do szpitala ale my mamy wybór bo nic się nie dzieje i zrobimy jak będzie większy. Głowa do góry, dacie radę a co do chodzenia to tak jak dziewczyny pisały to raczej norma. A mówienie to już w ogóle, pisałam wcześniej, od 6msc mu mówię że piesek hau hau a on teraz zaraz będzie miał 17msc i nie raczy powiedzieć. Dopiero teraz zaczyna coś powtarzać. Ja się nie stresuje, myślę że ma czas jeszcze. Tak samo Sara. Także luzik![]() marzena jak dla mnie bez dwóch zdań ostatnie zdjęcie! ![]() dziś na spacerze tz wywalil Jaśka z sanek czasem myślę że mam 2 dzieci...Co tam jeszcze. Nie pamiętam już.. Marina a kiedy "godzina zero"? Ostateczna przeprowadzka?
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Doba mi się ostatnio jakoś szybko kończy... Zanim się obejrzę, już trzeba iść spać :/
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- patik87, dobrze, ze zrobicie badania, będzie wiadomo, co i jak. nie ma się co martwić na zapas! ![]() aania_20, dobrze, że skończyło się tylko na strachu! marzena_S, ostatnie cudne Madziulka_17, ja bym napisała mail Co do UU, ja jakoś nie brałam pod uwagę tego, że może się nie udać, po prostu wiedziałam, że będę karmić i tyle Heluta też od razu zassała i jakoś poszło Przystawienie Heli było jakieś naturalne, choć wcześniej nie do końca mogłam sobie to wyobrazić, jak to jest, jak mieć takiego ssaka u boku ![]() Heli sześć zębów na raz wychodzi |
|
|
|
#4163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Matko, jakie pustki! Cytat:
Może rivanolem On bólu raczej nie zmniejszy, ale kojarzy mi się właśnie ze złażącymi paznokciami... A na IP Ci nie powiedzieli?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko, armagedon ![]() Powodzenia! ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Będę musiała kilka formalności załatwić, bo i kartę szczepień z przychodni zabrać i pojechać do pracy, żeby mi książeczkę ubezpieczeniową podpisali, bo nieważna od paru miesięcy Ale mi się nie chce...2. Straszliwie bym chciała, naprawdę... Ale z góry wiem, że nic z tego nie będzie ![]() 3. Chyba jednak nie będzie, bo apetyt dziś powrócił ![]() Ale ja nie wiem, co tu podziwiać, bo przecież sama do niedawna karmiłaś. No, chyba ze i siebie podziwiasz 4. O, pamiętam ją. To ta, która tez ma dziecko, tak? Ale więcej pracy mi się nie podoba 5. I jak, i jak? Podobało się? Zdjęcia są? ![]() 6. Taaaaak Tymkowi dziś nie tylko apetyt na mleko wrócił, ale i ogólnie. Nawet nam z sushi wyjadał awokado i łososia pieczonego Dobierał sie i do surowego, ale walczyłam
|
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
brumek, dziękuję
![]() Heli dość późno zaczęły zęby wychodzić, teraz ma 7 zębów, a 6 (lub nawet więcej, pogubiliśmy się w liczeniu) kiełkuje... wiadomo już skąd gorączka do tego kaszel i katar bidula ma i maruda wielka w nią wstępuje. ale damy radę ![]() ciepła kąpiel i do łóżka, kolorowych snów życzę! PS kupiliśmy w ikea śpiwór, Helucie przypasował kołdra poszła w odstawkę---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Rmua tez nie mam, przysyłają mi na koniec roku wszystkie hurtem
A jak chcę na bieżąco, to tez muszę pojechać...My tez mamy obecnie śpiworek z Ikei. Bez niego sobie życia nie wyobrażam ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Audrey, oprócz zamiłowania do Audrey (tej drugiej ) i zawodu łączy nas jeszcze chyba pora chodzenia spać Zawsze jak zaglądam przed snem, to tylko Ty jeszcze jesteś
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
hej, witam się z rana
![]() kilka dni nie zaglądałam, ale to z braku czasu, dużo rzeczy sobie zaplanowałam na ten tydzień i właściwie wszystko zrobiłam ale w krzużu teraz boli i w ogóle jestem połamana (chyba się przeforsowałam)od kiedy są mrozy wstaję wcześniej (dzisiaj -19,6 brrrrrrrr), przy oknie balkonowym czeka już bezdomny kot na ciepłe mleko i jedzenie biedaczysko, strasznie mi żal zwierząt zimą ![]() wczoraj ubraliśmy choinkę, pierwszy raz w życiu tak wcześnie, ale kilka dni nas nie będzie a przed świętami będzie kupa innej roboty (wigilia rodzinna u nas), więc tę pracochłonną robotę już odhaczyłam robiłam przegląd noworodkowych ubranek po Dawidku, nie mogę uwierzyć że był taki maleńki posegregowałam i wszystko zawieziemy już do wawy potem kolejne rzeczy, trochę tego jest w piątek miałam wypadek, wpadłam w poślizg na swojej krętej, wąskiej ulicy i walnęłam w słupek ogrodzeniowy dalszego sąsiada, już prędkość nie była tak duża więc "tylko" lampa i zderzak do wymiany wczoraj odebrałam auto od mechanika, błyskawicznie zrobione, w niespełna 24h, a że to mercedes to trochę nas kosztował mój wjazd na lodowisko + flaszka dla sąsiada bo wyszedł i pomógł mi podwiązać wiszącą część zderzaka (jego słupek ok)zderzak założony, ale pomalują jak wrócimy, po prostu do dzisiaj by nie wyschło a tym autem musimy jechać jeżdżę już prawie 20lat i to sporo, nigdy wcześniej nie miałam wypadku, trochę się wystraszyłam, ja w ciązy, Dawidek w samochodzie, jeszcze wysiadając o mało co orła nie wywinęłam na tej ślizgawce..... panowie jeszcze śpią, idę odświeżyć transporterek dla kota ![]() miłego dnia ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- i jeszcze mam nadzieję antyreklama http://dorotazawadzka.natemat.pl/42145,zabic-pieska mam nadzieję że rodzice będą rozsądni i nie kupią tego chińskiego wynalazku dzieciom!
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina o matko! Dobrze że Wam nic nie jest!
![]() do Warszawy ubranka zawozisz? Ja nie w temacie. MmAudrey 6 zębów na raz, u nas zawsze po 4na raz wychodziły powodzenia!Oliweczka pytałaś wczoraj do jakiego mrozu można wychodzić. Z niemowlakiem to chyba do -10, my tak wychodziliśmy w zeszła zimę, ale z noworodkiem to nie wiem Johny przespał całą noc bo ostatnio lubi przyjść w nocy do nas i różnie szybko zasypia... Ja u rodziców nadal, idziemy na spacer do lasu niedługo z sankami
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
WItam was, jestem jak nowo narodzona. |Wczoraj bylam u dentysty i jak sie okazalo, to nie ten zab co bolal sprawial problem, tylko sąsiedni i on promieniowal . Niestety do kanalowego leczenia. Mam teraz lekarstwo i juz w koncu nie boli
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście tylko tak się to skończyło. Oblodzone górskie drogi potrafią pokonać najlepszego kierowcę...2. Tak, widziałam to już. Koszmar jakiś Nie wiem, czy nie trzeba być chorym psychicznie, żeby coś takiego wymyślić.Cytat:
![]() Już w PL, tak? Dzień dobry ![]() Za oknem -10. Brr. Nawet kaloryfer na trochę odkręciłam w salonie, bo do 18 temp. spadła. Dziś noc już mniej idealna
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Obiecane fotki:
1 - strojenie się smyczą z kluczami 2 - kąpiel 3 - prezenty (same słodycze z mojej firmy :P: ) 4 - dziecku też coś s tego skapnęło - dyktatorka Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-12-09 o 11:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

za przespaną nockę!
Choć tej nocy tylko dwie pobudki i spanie do 7.30, więc całkiem spoko

Może by Tymek zaraził tym Hanię, co? 

Czekałam 13 dni roboczych, a nie 7 jak pisano na stronie księgarni. W dodatku książeczki są brudne jakby długo leżały ( okładki są śliskie więc może wystarczy tylko przetrzeć - jeszcze nie próbowałam ) i 2 książeczki mają porwane okładki
Za 5 książeczek zapłaciłam 17 funtów i jeszcze takie coś. Myślicie, że napisać im jakiegoś maila?

On bólu raczej nie zmniejszy, ale kojarzy mi się właśnie ze złażącymi paznokciami... A na IP Ci nie powiedzieli?
Ale mi się nie chce...