|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Hm... a ja jako¶ ogarnê³am zakupoholizm bo w po³owie tego roku wziê³o mnie na minimalizacjê i teraz w sumie wiêcej czasu spêdzam na zastanawianiu siê nad tym czy i co warto kupiæ ni¿ na zakupach.
Dzi¶ robi³am wish listê prezentow± i wysz³a do¶æ krótka. Poza tym podda³am j± weryfikacji z pomoc± T¯'ta i wychodzi na to, ¿e ma³o muszê kupiæ a czê¶æ z tego co bym naprawdê chcia³a zapewne dostanê od bliskich na ¦wiêta. T¯ s³usznie uzna³, ¿e przyda³aby mi siê nowa czapka wiêc raz dwa znalaz³am sobie tani± i fajn± ( wybra³am sklep, w którym wcze¶niej ¶wietn± czapkê kupi³a moja mama). Dziêki Wam te¿ minimalizujê mój zakupoholizm bo siêgam po produkty optymalne- w rozs±dnej cenie i sprawdzone przez w³osomaniaczki. Ciuchów zawsze kupowa³am niewiele. Teraz kupujê wiêcej bo robiê remanent szafy. Zmieniam styl na nieco bardziej formalny. Co do kosmetyków do w³osów- mogê w razie czego dokupiæ co¶ ekstra, ale narazie wszystko mam czyli szampon, maskê, oleje i od¿ywkê. Zakupy w³osowe robiê teraz raz na 3 miesi±ce- tak mniej wiêcej. Poza tym hmm... d±¿ê do minimalizmu w kolorówce, wiêc i tu zakupoholizm mi nie grozi. Jedyna s³abo¶æ to perfumy, ale i to mam chyba ju¿ pod kontrol±. |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
A, i nie noszê czapki. Od jaki¶ 12 lat Na razie mogê wydawaæ, nie jestem odpowiedzialna za nikogo innego oprócz siebie. Je¶li bêdê mieæ kiedy¶ swoj± rodzinê, to siê ogarnê
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
tak¿e na jedno wychodzi.a co do perfumów - te¿ mam s³abo¶æ, ale zazwyczaj dostajê je jako prezenty sama ostatnio kupi³am chyba z dwa lata temu
|
|
#3395 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
pisa³am maile ze sklepem choisee i poprosi³am o sk³ady. napisali, ¿e oczywi¶cie, zaraz wy¶l±. i jak nie by³o, tak nie ma
![]() trudno, zamawiam! i tak potrzebujê kremu do twarzy. wziê³am nawil¿aj±cy z oliwk± (na spó³kê z t¿), krem pod oczy z ja¶minem, maseczkê nawil¿aj±c± i maseczkê przeciwzmarszczkow±. jedn± dam mamie na ¶wiêta
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnie perfumy kupi³am miesi±c temu, ale dlatego, ¿e s± idealne do kontaktu z lud¼mi a zu¿y³am poprzedni± butelkê.
Na razie dajê sobie bana na perfumy. No chyba, ¿e trafiê jak±¶ mega okazjê na co¶ czego naprawdê po¿±dam od dawna. Do koñca roku planujê tylko zu¿ywanie zapasów a zakupy perfum dopiero jako¶ na wiosnê. A do minimalizmu sk³ania mnie ma³e mieszkanie. I T¯- raczej wróg kobiecego zakupoholizmu. Mo¿e i dobrze. Chyba lepiej nauczyæ siê minimalizmu zanim za³o¿y siê rodzinê. Przynajmniej tak mi siê wydaje. A propos- ponoæ w lutym w H&M maj± dawaæ jakie¶ kupony na zakupy w zamian za oddanie starych zbêdnych ciuchów, wiêc planujê wietrzenie szaf. Mo¿e i dla was bêdzie to dobra okazja do odzie¿owego remanentu. W sumie- mo¿e przyda³aby siê jaka¶ grupa typu swap dla w³osomaniaczek? Bo po testach pewnie nie jednej z nas zalega sporo nie do koñca trafionych kosmetyków w³osowych. |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podniszczam w³osy metalowymi tukanami, rzadko w³osy spinam, ¶piê w wilgotnych. Poza tym jak przez 12 lat ich szlaban nie trafi³ to w±tpiê, ¿e teraz trafi Ale nie obrazi³abym siê, jakby przeziêbi³y siê cebulki moim w³osom na nogach![]() Tak wiêc - czapek organicznie nie znoszê od dzieciñstwa, ze wzglêdu chyba na swój wielki ³eb I nie zamierzam z t± niechêci± walczyæ.
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, a znasz jaki¶ cudowny ¶rodek na zmiêkczenie w³osów?
bo moje od zawsze takie twarde
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 423
|
jeszcze raz dziekuje za komplementy dla wlosow mojej coreczki
zobaczymy co z nimi bedzie wyprawiac w wieku dojrzewania, ale mam nadzieje, ze sie uchowaja ja dzisiaj na noc bede nakladac olej arganowy..jeszcze nigdy go na tak dlugo nie mialam..jestem ciekawa efektow ![]() ja nosze czapke ale nie ze wzgledu na wlosy tylko dlatego ze trzy lata temu mialam tak straszne zapalenie zatok ze trzy tygodnie z nich nie moglam wyjsc..a przy dziecku to niezbyt fajne doswiadczenie
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
A potem siê dziwisz, ¿e tyle chorujesz
![]() Ja zak³adam zimow± czapkê ju¿ od 10°C Nie ma niczego co bym bardziej nienawidzi³a ni¿ zimno ![]() O tej godzinie? ![]() Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 883
|
Cytat:
|
|
|
#3403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego niestety/stety mi tak daleko, ¿e czasu bêdê mieæ jak lasu na leczenie w odpowiedniej poradni ![]() Ciekawe, czy zdarzy siê taki, który odwa¿y siê walczyæ z moimi na³ogami ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, ju¿ jest gotowy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
D¿izas, czy wy mie macie co w weekend robiæ
![]() Tyle naskroba³y¶cie ![]() Nie nadrabiam Powiem tylko, ze u¿y³am dzi¶ bingo z DDD i nie jestem zadowolona ![]() Chyba napisze do MedicSpa z lekkim fohem pt. WTF
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
![]() a w nausznikach sie czuje jakbym mia³a taka go³± g³owe, a ¿e mam jeszcze problemy z zatokami... tak wiêc czapka u mnie przymus, ale ja to w sumie lubie mam tak± fajna z pomponami
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
Myd³o z mas³em Shea Miêta z Nasionami Sezamu Maseczka od¿ywcza do twarzy Czekolada & Miód ceny po rabacie mnie skusi³y
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
W³a¶nie zmy³am z w³osów mas³o do cia³a Isana.
£atwo siê zmy³o ( najpierw ciep³± wod±, potem szamponem) Teraz da³am na kud³y jeszcze od¿ywkê Garniera awokado i karite. Rano postaram siê pstrykn±æ fotê. Jestem ciekawa czy nie obci±¿ê ich za bardzo. No ale chcia³am przetestowaæ obydwa kosmetyki bo je¶li bêd± fajne to kupiê je te¿ dla mamy jako czê¶æ prezentu. ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- mooniek, wydaje mi siê, ¿e ta Isana bardzo zmiêkcza w³osy. Mo¿e te¿ spróbuj kremowania? Nic nie tracisz- tanie,w razie wtopy zu¿yjesz do cia³a, fajnie pachnie (trochê jak czekolady Milka). |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 243
|
Cytat:
Mial±m to bingo z shea, ale to bylo dawno. Z tego co pamiêtam to mia³am tez rzadkie, a zapachu nie kojarzê....tak czy inaczej wtedy mnie nie zachwycilo.... |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu jest inne ni¿ to które mia³am ostatnio
|
|
#3413 | ||
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Ta, jak u m³odszego rodzeñstwa... My¶la³am, ¿e mo¿e trochê ¶ciemniej±, ale odrost mimo farbowania dalej taki dzieciowy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 423
|
bry
zasypalo nas..jest bialo wszdzie ja juz wlosy umyte po tym oleju arganowym..zobaczymy za kilka godzin efekty, ale juz na pewno go na cala noc nie naloze bo jednak smierdzi strasznie i choc nie ejstem wrazliwa na takie rzczy to bylo mi to za duzo...a ja spie przy otwartym oknie, wiec myslalam ze nie bdzie tak zle, ale jednak..odur straszny...
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
U mnie by³ super ¶nieg dwa dni. Dzisiaj nic juz nie ma
![]() Siedzê sobie z kokosow± odzywka i kremem z Biedronki juz od wczoraj ale jak na razie zmyc nie moge, bo najpierw trzeba pocwiczyc
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 695
|
Ja mam ³eb tak przyzwyczajony do czapki, ¿e jak ostatnio sz³am 20 minut bez niej to my¶la³am, ¿e mi mózg zamarznie
|
|
|
|
#3418 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
W³a¶nie na³o¿y³am na skórê g³owy ma¶æ Clotrimazolum. Ostatnio siê zaniedba³am i ¶wi±d powróci³
Na d³ugo¶æ po³o¿ê oliwkê BD.
|
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no w³asnie g³upoz tymi sk³±dami ze trza sie ptac, uwazam ze zawszepowiny bc podawane na sronahc, bo ja g³ównie pod tm wzglêdem oceniam atrakcyjno¶c kosmetyku :P
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
dalej walczê z moim laptopem ;( przez jaki¶ czas mo¿e mnie tu nie byæ
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)