|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Hej kochane.
Wczoraj zdarliśmy tapetę z 2 ścian. Została nam jeszcze jedna. Jak mąż poszedł grać ja odwaliłam kawał roboty. Wstałam dziś szybko, bo kręgosłup i biodro mnie bolały.... Uroki bycia przyszłą mamusią. Idziemy dziś do teściów na obiad. Ostatnio nakarmili mnie grzybami, po których było mi niedobrze, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, ale ciekawi mnie czy znów powita mnie teściowa słowami "Cześć grubasy" ![]() Mąż obiecał mi dzisiaj basen. Pamięta? Nie wiem. Chyba zrobię dziś ciacho Zebrę.
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie pisałam 3 dni, bo mieliśmy malowanie i kompa miałam odłączonego. Pokoik Michałka pomalowany!
Za to u mnie nie najlepiej, 3 dni spędziłam w łóżku, dziś 4 dzień i nie ma poprawy także jutro idę do lekarza, pewnie antybiotyk dostanę ehhCo prawda nie gorączkowałam, ale jak kaszlę to boli mnie w klatce piersiowej, do tego kaszel mam duszący i wykrztuśny się robi. No i nieskończone smarki od 4 dni, po których mój nos błaga o ratunek. Ehh. Na dodatek w 2 tygodnie przytyłam 2 kg. Cytat:
zadowolona, a teraz zabawki zbieram po całym domu, bo wszystko wyciąga dostała -kolejkę elektryczną -edukacyjny pociąg puzzle co się doczepia wagony z literkami alfabetu i uczy słów - zestaw żywności plastikowej 60el - puzzle 4 rodzaje z bajki Auta - książeczkę z Noddym do nauki liczenia z naklejkami - walizkę z rzeczami plastycznymi takimi jak: farby do malowania palcami, farby zwykłe, pędzle, kredki, mazaki, pieczątki, wałki, gąbki do pieczątek itd - dres - od mojej babci 20zł i od cioci grubą książkę o kucykach pony z naklejkami do wyklejania w środku no i paczkę ze słodyczami z przedszkola plus od wszystkich kinder kanapki, kinderki, śmiej żelki to co uwielbia ![]() a jak się chwalicie zwierzakami to pokażę wam mojego sierściucha
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-09 o 08:05 |
|
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moderne lej batem za te jej torty ![]() no widzisz jaki twój tż zdolny taki interes życia zrobił ![]() Cytat:
za pokoik za prezenty , no to się mała obłowiła.fajny sierściuch ![]() witam się z rana, my już po śniadanku, zaraz idziemy na film
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ciemno za okanmi - eh zima, nie lubie jej bo brakuje mi sloneczka
![]() pewnie przez to zlapalam tego ''dolka'' - a jeszcze dzis mi sie snilo ze gadalam z ojcem dziecka i ten mnie straszyl ze to nie jego i robila badania dna, a jak sie okazalo ze jego to chcial mnie zabaic - i wez tu badz madrym.nie wiem sama co robic, dawno sie tak ujowo nie czulam a dzis taki jeszcze meczacy dzien mnie czeka, eh ide spac jeszcze do 10 mge pozniej sniadanie i od 13 trza jezdzic z rzeczami na nowe mieszkanko
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On swój chyba dopiero w po świętach dostanie. Pokażę Wam J.J.`a (Jay Jay, albo Żej Żej jak na niego mówimy) Mamy go prawie rok, od szczeniaczka. To istny wariat i myśli, że jest najważniejszym członkiem rodziny Lata ze swoim kocykiem po dworze, albo z gumowymi zwierzątkami Rodzice mieszkają w domku więc mały ma swoją budę i tam siedzi. Moja mama mówi, że Jay, to jej trzeci syn, a mój mąż jest czwartym
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
no obłowiła, teraz kombinuję co jej kupić po choinkę
![]() chyba dużą śmieciarkę, bo ona uwielbia samochody, tylko co rodzina na to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetna psina Najgorsze, że Julka wstała dziś z kaszlem... mimo, że była w przedszkolu i potem do wieczora u mojej mamy to i tak się ode mnie zaraziła... to chyba przez to, że przychodzi do nas nad ranem i śpi z nami wrrrrrrrrrr
|
|
|
|
#1237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
,Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja w trakcie wizyty teściów, nawet miło, wszystko im smakuje, są bardzo mili i wyraźnie podkręceni tematem pierwszego wnuka, a wczoraj dostaliśmy od nich 4 tysiące"becikowego" na wyprawkę, zdziwiliśmy się i w sumie to aż mi głupio, bo my tyle rzeczy dostajemy, że wydamy chyba max połowę z tego, no ale będzie na jakieś szczepienia, czy rzeczy później. Dziś jak wszyscy się poubierają, w planach spacerek... aaaa jak ja to zniosę w tej temperaturze, obiadek i wracają do domu jak tam u Ciebie panika ?---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Tak z rana )? Na co ?kasia86bgo; to pewnie po tym powrocie od rodzinki, trochę podświadomej tęsknoty, będzie dobrze
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Twoi spisują się na medal z ziemniaka
ale Ty mobilna jesteś u mnie komentarze o tym, na którym boku aktualnie leżę... ale tekstowego kopa między oczy jeszcze nie dostałam ![]() wznoszę toaścik herbatką z sokiem malinowym 100dniówka nam stuknęła ![]() Strippi, Twoja córa może sklep z zabawkami otworzyć
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ! (:
Ptaszysko też kiedyś miałam świnkę morską, jak byłam mała... ale choroba weszła po wannę i wyjść nie chciała Dopiero po paru dniach chyba ją baardzo duży głód złapał.No i gratuluję. Śliczne zdjęcie. Powiem Ci że ja w 20 tyg też wcale brzucha nie miałam, za to teraz rośnie, oj rośnie (; Strippi Oj zdrówka kochana! Ale Julkę szczodrze Mikołaj obdarował (: Ah... namawia nas na kupienie mieszkania (baardzo nachalnie), dobrze wie że ja na to się nie zgodzę... więc nastawia mojego tż żeby sam wziął kredyt.(czyli zupełnia jakbym nie miała nic do powiedzenia). No i oczywiście w tym kupionym mieszkaniu z nami chce rok mieszkać, bo on oszczędza na powrót do Paramaribo. Najchętniej wsadziłabym go już dzisiaj do samolotu. W jedną stronę. A wczoraj w to wszystko jeszcze moich rodziców chciał wmieszać. Długo tego nie wytrzymam. Oo a tak z pozytywów dzisiaj studniówka! pani22ka świętujemy razem? (:
|
|
#1240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cóż, w końcu pierworodny, a ja tylko zła baba, co go 300 km od domu wyciągnęła A poza tym, w sumie widzę że Mąż jest szczęśliwy że rodzinę jego ładnie gościmy, mnie to mało kosztuje, a co się będę z nimi o takie głupoty naparzać. Wieczór już blisko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
, jeszcze w takim stresogennym okresie jak pojawienie się dziecka, horror, dobrze że stawiasz sprawę ostro, mam nadzieję że Twój chłop, tupnie nogą i nie da się manipulować, a jak nie tupnie, to i tak chyba nie ma co sobie zawracać głowy. A poza tym, bo dlaczego nie chcesz mieszkać z teściem, to domyślam się. A dlaczego nie kupować mieszkania ? za studniówkę
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kupna... widzisz my pracujemy razem w małej firmie, w branży dość niepewnej. Teraz firma dobrze się kręci ale ciągle pamiętam jak to było na początku kryzysu kiedy szef już chciał ją zamykać (ja wtedy pracowałam tam tylko w wakacje, jeszcze się uczyłam). Niby oboje mamy stałe umowy ale jednak boję się powtórki z rozrywki. Wtedy oboje zostajemy bezrobotni a wiadomo jak to teraz jest z pracą...
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Co do remontu, jeden pokój tylko wyczyścic i pomalować, mąż położy panele i gotowe. W drugim jest tylko burdel bo sie bardzo kurzy (co ja musze wieczorami sie nasprzatac Mi przeziebienie praktycznie przeszło, nie trzymało długo, kilka łyków soku z cebuli i po sprawie. nawet wczoraj byliśmy na spacerze Wczoraj babcia miała imprezke imieninową, cała chata ludzi, teściowa karetka zabrała do szpitala, a ja wieczorem po obzarstwie weszłam na wage i zobaczyłam 60 kg !!!!! pierwszy raz w życiu!!! Myslałam że to po tej imprezie ale dzis rano tez tyle jest !!! Jutro zamykamy 20 tc i od poczatku ciaży 4 kg na + ![]() Nie wiem czy to z przemęczenia czy dlatego ze ciagle chodze, czy jakies wiaderko do góry podniose (lekkie) ale pobolewa mnie brzuch, w ciągu dnia mniej ale w nocy jak przekręcam sie z boku na bok to mnie tak ciągnie że az sie martwie .... a co najlepsze u siebie w miescie moge zrobic badania (morfologie i mocz) ale glukozy juz nie robia!!! musze jechac do miasta obok (22 km dalej) zapomniałam powiedziec jak mój malutki w brzuchu szaleje cudowne uczucie !
Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2012-12-09 o 10:14 |
|
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego zjadłam śledzika z cebulą :d a cebula też leczy i mąż ma mi zrobić syrop z cebulitakże trzymaj kciuki super prezent od teściów na szczepionki sporo idzie więc macie z głowy dokładnie tak ![]() dobrze, że dojdzie Michałka pokój, to rozdzieli się na dwa te zabawki :d bo nie mieszczą się u niej w pokoju, a i tak oddałam po rodzinie sporo i sporo starych wywaliłam. dzięki kochanaCytat:
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() My wczoraj z wojaży i zakupów wróciliśmy po 23. No ale kilka prezentów kupiliśmy. Tylko ja nie chodzę, a ciągnę nogę za nogą. Strasznie mi się ta kość miedniczna rozszerza. Fajne te wasze zwierzaki ![]() Ja moich nie pokażę, bo nie mam od kilku lat. A miałam rybki, myszy i szczury. Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka! |
||
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na swoja 100wke musze jeszcze poczekac ![]() eh no i tak zjesc - ubrac sie i jechac potem wrocic i znowu jechac, bedzie dobrze.eh nom moze faktycznie jakos podswiadomie to wszytsko mi sie sni, ale ja tak nie lubie sie nad soba uzalac, a w tym momencie nie potrafie przestac |
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za radę
|
|
|
#1247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za pokoik i zdrówka zycze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1248 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Strippi, zdrówka! Kasia, też mi się wydaje, że za domciem tęsknisz...musisz się trochę zaaklimatyzować i będzie OK! Cytat:
![]() Cytat:
Takie suche ![]() A te są fajne - kruche, ale z posmakiem drożdżowego Bardzo mi posmakowały ![]() Cytat:
![]() Co do hemoglobiny i całej reszty... Ja mam za mało czerwonych krwinek, hemoglobiny i hematokrytu i sobie czytam o anemii I wyczytałam, że jeżeli masz za mało hemogl. i hematokrytu a komórek czerwonych jest OK to jest to wynik niedoboru witaminy B (bodajże B12). A jeżeli jest jeszcze mało do tego czerwonych krwinek to jest to niedobór żelaza. A na wagę nie narzekaj - ja mam 10 kg więcej!!! ![]() Cytat:
![]() A skąd masz męża? Cytat:
Brawo dziewczyny.... teraz to poleci z górki!!!
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj w końcu przywieźli mi szafę i zamontowali, super jest i taka pojemna. ![]() Znalazłam w ogłoszeniach taki wózek (Tako Jumper x Minerals) używany 4 miesiące za 750zł jak myślicie taki kolor nadaję się dla chłopaka? |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jak poznałam mojego męża to mu się tak Emil spodobał że stwierdził ze może kupimy drugiego chłopaczka zwłaszcza że Emil miał już prawie 2 latka. no i kupiliśmy malucha Atosa. po 3 miesiącach okazało się że Atos jest Atosem a Emil Emilią bo w ciąży :P no i tak nam się rodzinka w zeszłym roku powiększyła. W związku z tym żeby się na potęgę nie rozmnażały to wykastrowaliśmy Atosa a maluchy oddaliśmy. No i stąd imiona. ponieważ szukałam domów dla futrzaków to pytałam wśród moich studentów. Jeden maluch był wykapana mama - stąd emila 2 obecnie nazywa się Fifa Jeden był cały czarny i moi studenci stwierdzili że będzie sadza a jeden miał biały pasek przez środek stąd został kod kreskowy który teraz jest Alvinem.także moje świnki pojechały w świat i uszczęśliwiają kilka rodzin
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tako z Julią i polecam
|
|
|
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
praktycznie połowa, a z tego co widzę, to używany 4 miesiące, czyli spacerówka musi być nówka.
|
|
|
#1254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki fajny konik Zawsze chciałam mieć konia, ale za dużo obowiązków ![]() Cytat:
ale to tylko moje zdanie
|
|
|
#1255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pupka też pewnie słodka! kurcze ciekawe ile moja niunia już waży Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ----------------------- Przywiozłam od siostry 10 kartonów ubranek i to tylko 0-6mc. Nie będę robić zdjęć bo zajęłyby chyba kilka stron hehe w sumie muszę dokupić tylko wyprawki do szpitala, rajstopki i skarpetki samych czapeczek jest chyba z 30sztuk Nie wyjdę z pralni przez następny miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Właśnie nie drogo! jak za TAKO! moim zdaniem bierz się opłaca!
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten za 700zł by poszedł. A dziewczyny dla chłopaka ten kolor będzie ? |
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
uważam , że ta cena nie jest taka wysoka. ogólnie takie wózki kosztują między 600-800 zł za używane, tylko trzeba wziąć pod uwagę w jakim stanie są. a jeśli był użytkowany tylko 4 m-ce to oznaka, że spacerówka jest nowa. Myślę, że warto kupić. szczególnie, że taki wózek nowy to koszt ok 1200 zł.
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nigdy nie miałam świnki morskiej - za to chomiki były na topie Różne gatunki, mnożyły się, uciekały i wracały.... fajne to było Na studiach dostałam od kolegów chomika Roborowskiego (podobno najmniejszy gatunek) i to był chomik cyborg - przeżył wszystkie imprezy, przeżył jak na klatkę spadła półka w akademiku... Teraz nie mamy żadnego zwierzaka - ostatnio był kot, ale bardzo rozrabiał i wywieźliśmy go do teściów! Znajomi się śmieją, że jak nam dzidziuś będzie szalał i będziemy zmęczeni to go wywieziemy 0---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- kolor taki szary, grafitowy dla chłopca jak najbardziej... nawet z odrobinką różu ![]() Mnie się podobają raczej żywe kolory i nie do końca w moim guście są te elementy ozdobne, ale ma się Tobie podobać
|
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam taki wózek http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...819389639.html i jestem zadowolona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

także jutro idę do lekarza, pewnie antybiotyk dostanę ehh
zadowolona, a teraz zabawki zbieram po całym domu, bo wszystko wyciąga
- smaka tylko robisz niepotrzebnie.....
) i któregoś razu przyjechałam spać do niego - a zwierzak został u jego rodziców .Rano jego mama dzwoni ,że coś nie tego..
Moderne lej batem za te jej torty 
za pokoik
- i wez tu badz madrym.

wznoszę toaścik herbatką z sokiem malinowym 

, jeszcze w takim stresogennym okresie jak pojawienie się dziecka, horror, dobrze że stawiasz sprawę ostro, mam nadzieję że Twój chłop, tupnie nogą i nie da się manipulować, a jak nie tupnie, to i tak chyba nie ma co sobie zawracać głowy. 

05.07.2008 
ale to tylko moje zdanie