MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 07:57   #1231
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Hej kochane.

Wczoraj zdarliśmy tapetę z 2 ścian. Została nam jeszcze jedna. Jak mąż poszedł grać ja odwaliłam kawał roboty. Wstałam dziś szybko, bo kręgosłup i biodro mnie bolały.... Uroki bycia przyszłą mamusią. Idziemy dziś do teściów na obiad. Ostatnio nakarmili mnie grzybami, po których było mi niedobrze, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, ale ciekawi mnie czy znów powita mnie teściowa słowami "Cześć grubasy"

Mąż obiecał mi dzisiaj basen. Pamięta? Nie wiem. Chyba zrobię dziś ciacho Zebrę.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 08:04   #1232
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej, nie pisałam 3 dni, bo mieliśmy malowanie i kompa miałam odłączonego. Pokoik Michałka pomalowany! teraz składanie mebli, naklejanie naklejki i będzie w miarę gotowy

Za to u mnie nie najlepiej, 3 dni spędziłam w łóżku, dziś 4 dzień i nie ma poprawy także jutro idę do lekarza, pewnie antybiotyk dostanę ehh
Co prawda nie gorączkowałam, ale jak kaszlę to boli mnie w klatce piersiowej, do tego kaszel mam duszący i wykrztuśny się robi. No i nieskończone smarki od 4 dni, po których mój nos błaga o ratunek. Ehh.
Na dodatek w 2 tygodnie przytyłam 2 kg.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak tu przy sobocie cicho....
strippi opowiedz jak po Mikołaju u Julki...
Ja dzis mam jakiś nędzny nastrój;/
Julka super zadowolona, a teraz zabawki zbieram po całym domu, bo wszystko wyciąga

dostała
-kolejkę elektryczną
-edukacyjny pociąg puzzle co się doczepia wagony z literkami alfabetu i uczy słów
- zestaw żywności plastikowej 60el
- puzzle 4 rodzaje z bajki Auta
- książeczkę z Noddym do nauki liczenia z naklejkami
- walizkę z rzeczami plastycznymi takimi jak: farby do malowania palcami, farby zwykłe, pędzle, kredki, mazaki, pieczątki, wałki, gąbki do pieczątek itd
- dres
- od mojej babci 20zł
i od cioci grubą książkę o kucykach pony z naklejkami do wyklejania w środku
no i paczkę ze słodyczami z przedszkola
plus od wszystkich kinder kanapki, kinderki, śmiej żelki to co uwielbia

a jak się chwalicie zwierzakami to pokażę wam mojego sierściucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41667914.jpg (34,7 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-12-09 o 08:05
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 08:45   #1233
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a za te lody ..... - smaka tylko robisz niepotrzebnie.....

ooooo ile ich !!! super
mój tż kiedyś (bardzo dawno temu)kupił świnkę (wiem...facet i świnka ) i któregoś razu przyjechałam spać do niego - a zwierzak został u jego rodziców .Rano jego mama dzwoni ,że coś nie tego.. ,że są dwie świnki .... tż kupił świnkę w ciąży i nikt niczego nie zauważył - więc wyszło na to,że jedna była w gratisie......
Moderne lej batem za te jej torty
no widzisz jaki twój tż zdolny taki interes życia zrobił
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej, nie pisałam 3 dni, bo mieliśmy malowanie i kompa miałam odłączonego. Pokoik Michałka pomalowany! teraz składanie mebli, naklejanie naklejki i będzie w miarę gotowy

Julka super zadowolona, a teraz zabawki zbieram po całym domu, bo wszystko wyciąga

dostała
-kolejkę elektryczną
-edukacyjny pociąg puzzle co się doczepia wagony z literkami alfabetu i uczy słów
- zestaw żywności plastikowej 60el
- puzzle 4 rodzaje z bajki Auta
- książeczkę z Noddym do nauki liczenia z naklejkami
- walizkę z rzeczami plastycznymi takimi jak: farby do malowania palcami, farby zwykłe, pędzle, kredki, mazaki, pieczątki, wałki, gąbki do pieczątek itd
- dres
- od mojej babci 20zł
i od cioci grubą książkę o kucykach pony z naklejkami do wyklejania w środku
no i paczkę ze słodyczami z przedszkola
plus od wszystkich kinder kanapki, kinderki, śmiej żelki to co uwielbia

za pokoik
za prezenty , no to się mała obłowiła.
fajny sierściuch

witam się z rana, my już po śniadanku, zaraz idziemy na film

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 08:51   #1234
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

u mnie ciemno za okanmi - eh zima, nie lubie jej bo brakuje mi sloneczka

pewnie przez to zlapalam tego ''dolka'' - a jeszcze dzis mi sie snilo ze gadalam z ojcem dziecka i ten mnie straszyl ze to nie jego i robila badania dna, a jak sie okazalo ze jego to chcial mnie zabaic - i wez tu badz madrym.

nie wiem sama co robic, dawno sie tak ujowo nie czulam

a dzis taki jeszcze meczacy dzien mnie czeka, eh ide spac jeszcze do 10 mge pozniej sniadanie i od 13 trza jezdzic z rzeczami na nowe mieszkanko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 08:55   #1235
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Zazdraszczamy ze Sławkiem pokoiku On swój chyba dopiero w po świętach dostanie.

Pokażę Wam J.J.`a (Jay Jay, albo Żej Żej jak na niego mówimy) Mamy go prawie rok, od szczeniaczka. To istny wariat i myśli, że jest najważniejszym członkiem rodziny Lata ze swoim kocykiem po dworze, albo z gumowymi zwierzątkami Rodzice mieszkają w domku więc mały ma swoją budę i tam siedzi. Moja mama mówi, że Jay, to jej trzeci syn, a mój mąż jest czwartym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jay.jpg (65,6 KB, 19 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 09:27   #1236
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

za pokoik
za prezenty , no to się mała obłowiła.
fajny sierściuch
no obłowiła, teraz kombinuję co jej kupić po choinkę
chyba dużą śmieciarkę, bo ona uwielbia samochody, tylko co rodzina na to

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

pewnie przez to zlapalam tego ''dolka'' - a jeszcze dzis mi sie snilo ze gadalam z ojcem dziecka i ten mnie straszyl ze to nie jego i robila badania dna, a jak sie okazalo ze jego to chcial mnie zabaic - i wez tu badz madrym.
ale sen miałaś, zapomnij o nim i nie myśl

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zazdraszczamy ze Sławkiem pokoiku On swój chyba dopiero w po świętach dostanie.

Pokażę Wam J.J.`a (Jay Jay, albo Żej Żej jak na niego mówimy) Mamy go prawie rok, od szczeniaczka. To istny wariat i myśli, że jest najważniejszym członkiem rodziny Lata ze swoim kocykiem po dworze, albo z gumowymi zwierzątkami Rodzice mieszkają w domku więc mały ma swoją budę i tam siedzi. Moja mama mówi, że Jay, to jej trzeci syn, a mój mąż jest czwartym
Pokażę wam później fotki pokoju

Świetna psina

Najgorsze, że Julka wstała dziś z kaszlem... mimo, że była w przedszkolu i potem do wieczora u mojej mamy to i tak się ode mnie zaraziła... to chyba przez to, że przychodzi do nas nad ranem i śpi z nami wrrrrrrrrrr
Stary 2012-12-09, 09:30   #1237
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry ,

Cytat:

Za to u mnie nie najlepiej, 3 dni spędziłam w łóżku, dziś 4 dzień i nie ma poprawy także jutro idę do lekarza, pewnie antybiotyk dostanę ehh
Co prawda nie gorączkowałam, ale jak kaszlę to boli mnie w klatce piersiowej, do tego kaszel mam duszący i wykrztuśny się robi. No i nieskończone smarki od 4 dni, po których mój nos błaga o ratunek. Ehh.
No to migiem jutro do lekarza, jak uważasz że się nic lepiej nie robi, a z tym kg to teraz pewnie synek szybko przyrasta, i tak mało przytyłaś więc myślę, że po prostu, głowa do góry, wiadomo, że jak człowiek leży chory i się nie rusza, to od razu się przybiera.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oj ale dzisiaj zabiegany dzień... Ale choinka stoi, zakupy zrobione, obiad prawie gotowy
I z tżtem pokłóciłam się. O jego ojca. Jak tak dalej pójdzie to mój teść doprowadzi no naszego rozstania naprawdę... nie mam na to sił...

Na pocieszenie moja mama kupiła dla wnuczki szlafroczek.
O macie zdjęcie.
A co ten Twój teść wyrabia ?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak tu przy sobocie cicho....
strippi opowiedz jak po Mikołaju u Julki...
Ja dzis mam jakiś nędzny nastrój;/

A ja w trakcie wizyty teściów, nawet miło, wszystko im smakuje, są bardzo mili i wyraźnie podkręceni tematem pierwszego wnuka, a wczoraj dostaliśmy od nich 4 tysiące"becikowego" na wyprawkę, zdziwiliśmy się i w sumie to aż mi głupio, bo my tyle rzeczy dostajemy, że wydamy chyba max połowę z tego, no ale będzie na jakieś szczepienia, czy rzeczy później. Dziś jak wszyscy się poubierają, w planach spacerek... aaaa jak ja to zniosę w tej temperaturze, obiadek i wracają do domu jak tam u Ciebie panika ?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

witam się z rana, my już po śniadanku, zaraz idziemy na film
Tak z rana )? Na co ?

kasia86bgo; to pewnie po tym powrocie od rodzinki, trochę podświadomej tęsknoty, będzie dobrze
Stary 2012-12-09, 09:38   #1238
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
jak tam u Ciebie panika ?
Twoi spisują się na medal z ziemniaka ale Ty mobilna jesteś u mnie komentarze o tym, na którym boku aktualnie leżę... ale tekstowego kopa między oczy jeszcze nie dostałam

wznoszę toaścik herbatką z sokiem malinowym 100dniówka nam stuknęła

Strippi
, Twoja córa może sklep z zabawkami otworzyć

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 09:40   #1239
Agnjeska
Zadomowienie

Dzień dobry ! (:
Ptaszysko też kiedyś miałam świnkę morską, jak byłam mała... ale choroba weszła po wannę i wyjść nie chciała Dopiero po paru dniach chyba ją baardzo duży głód złapał.
No i gratuluję. Śliczne zdjęcie. Powiem Ci że ja w 20 tyg też wcale brzucha nie miałam, za to teraz rośnie, oj rośnie (;

Strippi Oj zdrówka kochana!
Ale Julkę szczodrze Mikołaj obdarował (:
Cytat:

A co ten Twój teść wyrabia ?
Ah... namawia nas na kupienie mieszkania (baardzo nachalnie), dobrze wie że ja na to się nie zgodzę... więc nastawia mojego tż żeby sam wziął kredyt.(czyli zupełnia jakbym nie miała nic do powiedzenia). No i oczywiście w tym kupionym mieszkaniu z nami chce rok mieszkać, bo on oszczędza na powrót do Paramaribo. Najchętniej wsadziłabym go już dzisiaj do samolotu. W jedną stronę.
A wczoraj w to wszystko jeszcze moich rodziców chciał wmieszać. Długo tego nie wytrzymam.

Oo a tak z pozytywów dzisiaj studniówka!

pani22ka świętujemy razem? (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 09:50   #1240
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Twoi spisują się na medal z ziemniaka ale Ty mobilna jesteś u mnie komentarze o tym, na którym boku aktualnie leżę... ale tekstowego kopa między oczy jeszcze nie dostałam
Hehe ach takie małe pierdoły jak " Ale ładnie urządziłeś mieszkanie" " super obiad zrobiłeś" jak Mąż wyjął z piekarnika, to co razem robiliśmy wcześniej, to nie zwracam uwagi No cóż, w końcu pierworodny, a ja tylko zła baba, co go 300 km od domu wyciągnęła A poza tym, w sumie widzę że Mąż jest szczęśliwy że rodzinę jego ładnie gościmy, mnie to mało kosztuje, a co się będę z nimi o takie głupoty naparzać. Wieczór już blisko

Cytat:
[B]

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Ah... namawia nas na kupienie mieszkania (baardzo nachalnie), dobrze wie że ja na to się nie zgodzę... więc nastawia mojego tż żeby sam wziął kredyt.(czyli zupełnia jakbym nie miała nic do powiedzenia). No i oczywiście w tym kupionym mieszkaniu z nami chce rok mieszkać, bo on oszczędza na powrót do Paramaribo. Najchętniej wsadziłabym go już dzisiaj do samolotu. W jedną stronę.
A wczoraj w to wszystko jeszcze moich rodziców chciał wmieszać. Długo tego nie wytrzymam.

łoo jezu, widmo mieszkania z teściem przez rok- które to może się przedłużyć, bo np dalej odkłada - masakra , jeszcze w takim stresogennym okresie jak pojawienie się dziecka, horror, dobrze że stawiasz sprawę ostro, mam nadzieję że Twój chłop, tupnie nogą i nie da się manipulować, a jak nie tupnie, to i tak chyba nie ma co sobie zawracać głowy.

A poza tym, bo dlaczego nie chcesz mieszkać z teściem, to domyślam się. A dlaczego nie kupować mieszkania ?

za studniówkę
Stary 2012-12-09, 10:06   #1241
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

łoo jezu, widmo mieszkania z teściem przez rok- które to może się przedłużyć, bo np dalej odkłada - masakra , jeszcze w takim stresogennym okresie jak pojawienie się dziecka, horror, dobrze że stawiasz sprawę ostro, mam nadzieję że Twój chłop, tupnie nogą i nie da się manipulować, a jak nie tupnie, to i tak chyba nie ma co sobie zawracać głowy.

A poza tym, bo dlaczego nie chcesz mieszkać z teściem, to domyślam się. A dlaczego nie kupować mieszkania ?

za studniówkę
Wiesz, mój tż niby ze mną się zgadza ale ojcu boi się odmówić. Jego ojciec jest byłym policjantem i zawsze był twardy w stosunku do dzieci i wymagający... wiesz oboje byliśmy całkiem inaczej wychowani, no i boję się że w końcu mu ulegnie. Ale wtedy niech nie liczy na to że ja się do tego mieszkania wprowadzę (tekst teścia że' jak kupisz to A będzie MUSIAŁA(...) tak mną szarpnął że ostatkiem sił przypominałam sobie o dobrym wychowaniu bo bym mu nagadała tak że ho ho...)

A co do kupna... widzisz my pracujemy razem w małej firmie, w branży dość niepewnej. Teraz firma dobrze się kręci ale ciągle pamiętam jak to było na początku kryzysu kiedy szef już chciał ją zamykać (ja wtedy pracowałam tam tylko w wakacje, jeszcze się uczyłam). Niby oboje mamy stałe umowy ale jednak boję się powtórki z rozrywki. Wtedy oboje zostajemy bezrobotni a wiadomo jak to teraz jest z pracą...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 10:13   #1242
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Hej mało pisze i będe nadal pisała mało bo za duzo rzeczy wokół mnie sie dzieje na raz.
Co do remontu, jeden pokój tylko wyczyścic i pomalować, mąż położy panele i gotowe. W drugim jest tylko burdel bo sie bardzo kurzy (co ja musze wieczorami sie nasprzatac ) boje sie co by do świat naprawde zdażyli, moze zdażą ale trzeba okna pomyc posprzatac i meble kupić.
Mi przeziebienie praktycznie przeszło, nie trzymało długo, kilka łyków soku z cebuli i po sprawie. nawet wczoraj byliśmy na spacerze .
Wczoraj babcia miała imprezke imieninową, cała chata ludzi, teściowa karetka zabrała do szpitala, a ja wieczorem po obzarstwie weszłam na wage i zobaczyłam 60 kg !!!!! pierwszy raz w życiu!!! Myslałam że to po tej imprezie ale dzis rano tez tyle jest !!! Jutro zamykamy 20 tc i od poczatku ciaży 4 kg na +
Nie wiem czy to z przemęczenia czy dlatego ze ciagle chodze, czy jakies wiaderko do góry podniose (lekkie) ale pobolewa mnie brzuch, w ciągu dnia mniej ale w nocy jak przekręcam sie z boku na bok to mnie tak ciągnie że az sie martwie ....
a co najlepsze u siebie w miescie moge zrobic badania (morfologie i mocz) ale glukozy juz nie robia!!! musze jechac do miasta obok (22 km dalej)
zapomniałam powiedziec jak mój malutki w brzuchu szaleje cudowne uczucie !

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2012-12-09 o 10:14
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 10:21   #1243
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

No to migiem jutro do lekarza, jak uważasz że się nic lepiej nie robi, a z tym kg to teraz pewnie synek szybko przyrasta, i tak mało przytyłaś więc myślę, że po prostu, głowa do góry, wiadomo, że jak człowiek leży chory i się nie rusza, to od razu się przybiera.

A ja w trakcie wizyty teściów, nawet miło, wszystko im smakuje, są bardzo mili i wyraźnie podkręceni tematem pierwszego wnuka, a wczoraj dostaliśmy od nich 4 tysiące"becikowego" na wyprawkę, zdziwiliśmy się i w sumie to aż mi głupio, bo my tyle rzeczy dostajemy, że wydamy chyba max połowę z tego, no ale będzie na jakieś szczepienia, czy rzeczy później. Dziś jak wszyscy się poubierają, w planach spacerek... aaaa jak ja to zniosę w tej temperaturze, obiadek i wracają do domu
Zobaczymy jak jutro będę się czuła, dziś atak, czosnek, masę malinowych herbat, łóżko i mam 2 słoiki malin od mamy do tego zjadłam śledzika z cebulą :d a cebula też leczy i mąż ma mi zrobić syrop z cebuli
także trzymaj kciuki

super prezent od teściów na szczepionki sporo idzie więc macie z głowy

Cytat:

Strippi
, Twoja córa może sklep z zabawkami otworzyć
dokładnie tak
dobrze, że dojdzie Michałka pokój, to rozdzieli się na dwa te zabawki :d bo nie mieszczą się u niej w pokoju, a i tak oddałam po rodzinie sporo i sporo starych wywaliłam.

Cytat:

Strippi Oj zdrówka kochana!
Ale Julkę szczodrze Mikołaj obdarował (:
dzięki kochana

Cytat:

A co do kupna... widzisz my pracujemy razem w małej firmie, w branży dość niepewnej. Teraz firma dobrze się kręci ale ciągle pamiętam jak to było na początku kryzysu kiedy szef już chciał ją zamykać (ja wtedy pracowałam tam tylko w wakacje, jeszcze się uczyłam). Niby oboje mamy stałe umowy ale jednak boję się powtórki z rozrywki. Wtedy oboje zostajemy bezrobotni a wiadomo jak to teraz jest z pracą...
oby się nigdy nie sprawdziło!!!
Stary 2012-12-09, 10:25   #1244
maria28
Kniaginia

Witam

My wczoraj z wojaży i zakupów wróciliśmy po 23. No ale kilka prezentów kupiliśmy.
Tylko ja nie chodzę, a ciągnę nogę za nogą. Strasznie mi się ta kość miedniczna rozszerza.

Fajne te wasze zwierzaki
Ja moich nie pokażę, bo nie mam od kilku lat. A miałam rybki, myszy i szczury.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
B
A teraz troszkę o mojej wczorajszej wizycie a więc maluszek waży już 1332 g serduszko bije 145/min i jest ułożony główkowo na USG maluszek był uparty i pokazywał pupkę, którą cały czas wypinał nawet 3 razy gince głowica odskoczyła zdjęcia kręgosłupa i nóżki

Cytat:
I z tżtem pokłóciłam się. O jego ojca. Jak tak dalej pójdzie to mój teść doprowadzi no naszego rozstania naprawdę... nie mam na to sił...

Cytat:
Zdrówka!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 10:37   #1245
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Cytat:

ja na swoja 100wke musze jeszcze poczekac

eh no i tak zjesc - ubrac sie i jechac potem wrocic i znowu jechac, bedzie dobrze.

eh nom moze faktycznie jakos podswiadomie to wszytsko mi sie sni, ale ja tak nie lubie sie nad soba uzalac, a w tym momencie nie potrafie przestac ehhh, czasie plyn szybciej - i moze jak juz maly bedzie ze mna, nie bede mysala nad tym wszytskim, bo wtedy on bedzie moim piorytetem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 10:45   #1246
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Chyba jestem najbardziej marudna na wątku
bmma na chorobę jeszcze pokrój sobie czosnek w plasterki do szklanki na to wyciśnij cytrynę zostaw na ok 8 godzin aż czosnek puści sok do tej cytryny zalej przegotowaną wodą i popijaj w ciągu dnia ostatnio się tym szybko wyleczyłam farmaceutka mi poleciła zamiast leków
Nie marudzisz

Dziękuję za radę

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 11:14   #1247
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Hej dziewczyny

Gratuluję nowych tygodni wizyt pięknych malutkich brzuszków

Ja już od 1,5 godziny zasypiam ale muszę jeszcze podłogi pomyć cały dzień na nogach rano posprzątałam, później zakupy, gotowanie goście i znowu sprzątanie ledwo żyję. tym bardziej, że cały tydzień był bardzo intensywny w pracy. Nawet nie miałam jak was czytać i mam ze 2o stron do nadrobienia co weszłam na wizaż nie dałam rady przeczytać 2 postów bo już musiałam lecieć.
Ponadto w środę byłam na basenie 2 dni dochodziłam do siebie w czwartek z tż na zastrzyku na kolano to on też teraz ograniczony ruchowo,

W ogóle jaki paradoks hematokryt i hemoglobina w ciągu mc poleciały mi w dół i mam 11,4 hemoglobinę no i najlepsze żelazo bo zawsze robię przy morfolofi wzrosło mi z ostatniego mc ze 122 do 136,5 norma 145 i kto mi powie dlaczego mi leci hemoglobina i hematokryt w dół czego mam za mało bo na pewno nie żelaza. Że nawet zastanawiam się czy witaminy brać co 2 dzień żeby żelaza nie przedawkować bo tak samo jest groźne przedawkowanie jak i brak go.
Dobrze, że w poniedziałek z rana wizyta u ginekologa. Bo ja już się wykańczam.
Ból z prawej strony tak na wysokości pępka po boku mama mówi że mała uciska mi pewnie na wątrobę i przez to ostatnio w nocy wracałam na pół zgięta z łazienki do łóżka i wyprostować się nie mogłam.
I teraz hit hemoroidy to dopiero połowa ciąży a ja już mam chyba wszytko co możliwe i na pewno z całą pewnością do szczęściar nie należę. Smaruję się od początku ciązy fakt nie regularnie skóry suchej nie mam i co po lewej stronie 2 rozstępy zgaga i żylaki na prawej nodze w dwóch miejscach zrobiły mi się takie na wierzchu pomarszczone na długości 1-1,5 cm ale takie to ma moja mama dobrze po 50.
już nawet nie myślę co może mnie jeszcze spotkać przez te ostatnie 19 tygodni ciąży.
Aaa no i przekroczyłam magiczną liczbę czyli 60 na wadze.

buziak dla marudy teraz chyba każda z nas marudzi

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Ogólnie to strasznie smutno mi jest Tęsknie za moim chłopakiem, wyjechał tydzień temu do pracy i zobaczymy się około 20grudnia. Czuję się samotna Już 3 jest, nie będę marudzić o tej godzinie, idę spać dobranoc wszystkim

Cytat:

za pokoik i zdrówka zycze u nas tez Julke katar złapał

Cytat:

A ja w trakcie wizyty teściów, nawet miło, wszystko im smakuje, są bardzo mili i wyraźnie podkręceni tematem pierwszego wnuka, a wczoraj dostaliśmy od nich 4 tysiące"becikowego" na wyprawkę, zdziwiliśmy się i w sumie to aż mi głupio, bo my tyle rzeczy dostajemy, że wydamy chyba max połowę z tego, no ale będzie na jakieś szczepienia, czy rzeczy później. Dziś jak wszyscy się poubierają, w planach spacerek... aaaa jak ja to zniosę w tej temperaturze, obiadek i wracają do domu jak tam u Ciebie panika
wow super becikowe dostaliście

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej mało pisze i będe nadal pisała mało bo za duzo rzeczy wokół mnie sie dzieje na raz.
Co do remontu, jeden pokój tylko wyczyścic i pomalować, mąż położy panele i gotowe. W drugim jest tylko burdel bo sie bardzo kurzy (co ja musze wieczorami sie nasprzatac ) boje sie co by do świat naprawde zdażyli, moze zdażą ale trzeba okna pomyc posprzatac i meble kupić.
Mi przeziebienie praktycznie przeszło, nie trzymało długo, kilka łyków soku z cebuli i po sprawie. nawet wczoraj byliśmy na spacerze .
Wczoraj babcia miała imprezke imieninową, cała chata ludzi, teściowa karetka zabrała do szpitala, a ja wieczorem po obzarstwie weszłam na wage i zobaczyłam 60 kg !!!!! pierwszy raz w życiu!!! Myslałam że to po tej imprezie ale dzis rano tez tyle jest !!! Jutro zamykamy 20 tc i od poczatku ciaży 4 kg na +
Nie wiem czy to z przemęczenia czy dlatego ze ciagle chodze, czy jakies wiaderko do góry podniose (lekkie) ale pobolewa mnie brzuch, w ciągu dnia mniej ale w nocy jak przekręcam sie z boku na bok to mnie tak ciągnie że az sie martwie ....
a co najlepsze u siebie w miescie moge zrobic badania (morfologie i mocz) ale glukozy juz nie robia!!! musze jechac do miasta obok (22 km dalej)
zapomniałam powiedziec jak mój malutki w brzuchu szaleje cudowne uczucie !
pwoiem ci ze mnie tez coraz cześciej brzuch pobolewa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 11:19   #1248
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Strippi, zdrówka!
Kasia, też mi się wydaje, że za domciem tęsknisz...musisz się trochę zaaklimatyzować i będzie OK!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no to jak na tapecie zwierzaki to zwierzaki.
emilia - mamuśka (jak widać w ciąży)
maluchy tj. emilia 2, kod kreskowy, sadza
atos - tatuś
fajne imiona

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Znalazłam przepis
To takie suche ciasteczka?? Bez nadzienia?
Może się skuszę, na Babcię
Ja robiłam bez nadzienia - można z powodzeniem dać jakąś marmoladkę itp, przy czym ja (my) lubimy ciasta bez mas, ciastka bez nadzienia Takie suche
A te są fajne - kruche, ale z posmakiem drożdżowego Bardzo mi posmakowały

Cytat:
W ogóle jaki paradoks hematokryt i hemoglobina w ciągu mc poleciały mi w dół i mam 11,4 hemoglobinę no i najlepsze żelazo bo zawsze robię przy morfolofi wzrosło mi z ostatniego mc ze 122 do 136,5 norma 145 i kto mi powie dlaczego mi leci hemoglobina i hematokryt w dół czego mam za mało bo na pewno nie żelaza. Że nawet zastanawiam się czy witaminy brać co 2 dzień żeby żelaza nie przedawkować bo tak samo jest groźne przedawkowanie jak i brak go.
Ból z prawej strony tak na wysokości pępka po boku mama mówi że mała uciska mi pewnie na wątrobę i przez to ostatnio w nocy wracałam na pół zgięta z łazienki do łóżka i wyprostować się nie mogłam.
I teraz hit hemoroidy to dopiero połowa ciąży a ja już mam chyba wszytko co możliwe i na pewno z całą pewnością do szczęściar nie należę. Smaruję się od początku ciązy fakt nie regularnie skóry suchej nie mam i co po lewej stronie 2 rozstępy zgaga i żylaki na prawej nodze w dwóch miejscach zrobiły mi się takie na wierzchu pomarszczone na długości 1-1,5 cm ale takie to ma moja mama dobrze po 50.
już nawet nie myślę co może mnie jeszcze spotkać przez te ostatnie 19 tygodni ciąży.

Oj tam marudko! Gdybyś mnie słyszała

Co do hemoglobiny i całej reszty... Ja mam za mało czerwonych krwinek, hemoglobiny i hematokrytu i sobie czytam o anemii I wyczytałam, że jeżeli masz za mało hemogl. i hematokrytu a komórek czerwonych jest OK to jest to wynik niedoboru witaminy B (bodajże B12). A jeżeli jest jeszcze mało do tego czerwonych krwinek to jest to niedobór żelaza.

A na wagę nie narzekaj - ja mam 10 kg więcej!!!

Cytat:

pewnie przez to zlapalam tego ''dolka''

Cytat:
a wczoraj dostaliśmy od nich 4 tysiące"becikowego" na wyprawkę, zdziwiliśmy się i w sumie to aż mi głupio, bo my tyle rzeczy dostajemy, że wydamy chyba max połowę z tego, no ale będzie na jakieś szczepienia, czy rzeczy później.
porządni teściowe
A skąd masz męża?

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Agnjeska;38042068[B
][/B]
a tak z pozytywów dzisiaj studniówka!

UUU! Imprezka! wznoszę toast za Waszą czwórkę herbatką z cytrynką!
Brawo dziewczyny.... teraz to poleci z górki!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 11:21   #1249
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie
Wczoraj w końcu przywieźli mi szafę i zamontowali, super jest i taka pojemna. Wieczorem byłam na kolacji z dziewczynami z pracy takiej integracyjnej bardzo miło było wróciłam do domu o 1. Pierwszy raz od kąd jestem w ciąży poszłam tak późno spać a rano wstałam już o 8 i układałam wszystko na półkach, tyle co skończyłam. Padam

Znalazłam w ogłoszeniach taki wózek (Tako Jumper x Minerals) używany 4 miesiące za 750zł jak myślicie taki kolor nadaję się dla chłopaka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 54397749_1_644x461_wozek-jumper-x-plus-fotelik-lezajsk_rev002.jpg (40,5 KB, 33 załadowań)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 11:27   #1250
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie

Strippi, zdrówka!
Kasia, też mi się wydaje, że za domciem tęsknisz...musisz się trochę zaaklimatyzować i będzie OK!

fajne imiona

Ja robiłam bez nadzienia - można z powodzeniem dać jakąś marmoladkę itp, przy czym ja (my) lubimy ciasta bez mas, ciastka bez nadzienia Takie suche
A te są fajne - kruche, ale z posmakiem drożdżowego Bardzo mi posmakowały

Oj tam marudko! Gdybyś mnie słyszała

Co do hemoglobiny i całej reszty... Ja mam za mało czerwonych krwinek, hemoglobiny i hematokrytu i sobie czytam o anemii I wyczytałam, że jeżeli masz za mało hemogl. i hematokrytu a komórek czerwonych jest OK to jest to wynik niedoboru witaminy B (bodajże B12). A jeżeli jest jeszcze mało do tego czerwonych krwinek to jest to niedobór żelaza.

A na wagę nie narzekaj - ja mam 10 kg więcej!!!

porządni teściowe
A skąd masz męża?

UUU! Imprezka! wznoszę toast za Waszą czwórkę herbatką z cytrynką!
Brawo dziewczyny.... teraz to poleci z górki!!!
z imionami moich zwierzaków było wesoło. za nim poznałam męża miałam tylko 1 świnkę. Emila tak nie Emilię ;p tzn miałam jeszcze Leona którego uratowałam przed zjedzeniem przez gady bo był ślepy, i węchu nie miał ale jak już wychodziliśmy na prostą w leczeniu infekcji i nauce jedzenia, to dostał paraliżu i zdechł ;(

no jak poznałam mojego męża to mu się tak Emil spodobał że stwierdził ze może kupimy drugiego chłopaczka zwłaszcza że Emil miał już prawie 2 latka. no i kupiliśmy malucha Atosa. po 3 miesiącach okazało się że Atos jest Atosem a Emil Emilią bo w ciąży :P no i tak nam się rodzinka w zeszłym roku powiększyła. W związku z tym żeby się na potęgę nie rozmnażały to wykastrowaliśmy Atosa a maluchy oddaliśmy. No i stąd imiona. ponieważ szukałam domów dla futrzaków to pytałam wśród moich studentów. Jeden maluch był wykapana mama - stąd emila 2 obecnie nazywa się Fifa Jeden był cały czarny i moi studenci stwierdzili że będzie sadza a jeden miał biały pasek przez środek stąd został kod kreskowy który teraz jest Alvinem.

także moje świnki pojechały w świat i uszczęśliwiają kilka rodzin
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 11:34   #1251
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Znalazłam w ogłoszeniach taki wózek (Tako Jumper x Minerals) używany 4 miesiące za 750zł jak myślicie taki kolor nadaję się dla chłopaka?
pewnie miałam tako z Julią i polecam
Stary 2012-12-09, 11:53   #1252
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Wczoraj w końcu przywieźli mi szafę i zamontowali, super jest i taka pojemna. Wieczorem byłam na kolacji z dziewczynami z pracy takiej integracyjnej bardzo miło było wróciłam do domu o 1. Pierwszy raz od kąd jestem w ciąży poszłam tak późno spać a rano wstałam już o 8 i układałam wszystko na półkach, tyle co skończyłam. Padam

wózek mi się podoba. ale nie wiem czy cena 750zl za używany to jakaś okazja...
15.10. 2011.

Stary 2012-12-09, 12:22   #1253
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
wózek mi się podoba. ale nie wiem czy cena 750zl za używany to jakaś okazja...
praktycznie połowa, a z tego co widzę, to używany 4 miesiące, czyli spacerówka musi być nówka.
Stary 2012-12-09, 12:22   #1254
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
.
Ja w miesiąc przytyłam 5 kg Jaki fajny konik Zawsze chciałam mieć konia, ale za dużo obowiązków

Cytat:
Wózek fajny, ale za 750zł używany? W życiu bym nie kupiła, ja zamówiłam wózek nowy z fotelikiem do samochodu, z folią na deszcz, z przewijakiem i takimi różnymi dodatkami za chyba 760zł. To według mnie troche za drogo jak na używanyale to tylko moje zdanie
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 12:33   #1255
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

A teraz troszkę o mojej wczorajszej wizycie a więc maluszek waży już 1332 g serduszko bije 145/min i jest ułożony główkowo na USG maluszek był uparty i pokazywał pupkę, którą cały czas wypinał nawet 3 razy gince głowica odskoczyła zdjęcia kręgosłupa i nóżki
wow! jaki duży już a pupka też pewnie słodka! kurcze ciekawe ile moja niunia już waży

Cytat:
Hej dziewczyny

No Oliwka dopadły Cię wszystkie ciążowe dolegliwości...Ale jeszcze troszkę i będzie po wszystkim

Cytat:
a ja sobie wlasnie uswiadomilam, ze juz za min 3 miesiace moge byc MAMUSIA .
obaw mam mase, czy podolam - czy zdolam wychowac go na dobrego czlowieka, czy zycie bez ojca wplynie w jakiejs mierze na to kim bedze ...
wiem ze ja postaram sie jak tylko moge, by zapewnic mu wszytsko to czego mi niestety brkowalo jak bylam mala.
qrde - wiedzialam ze kiedys tam w przyszlosci oczywiscie chce miec dziecko, ale cala ta sytuacja mnie zaskoczyla - ale moze to jest WLASNIE MOJ CZAS na to by pokazac wszytskim niedowiarkom rodzinnym ze JA MAM MOC
eh te hormony ......
chyba pojde spac, oc maly dzis szaleje - pewnie jeszcze mysli ze lata samolotem
Kasia właśnie tak!!!!!

-----------------------
Przywiozłam od siostry 10 kartonów ubranek i to tylko 0-6mc. Nie będę robić zdjęć bo zajęłyby chyba kilka stron hehe w sumie muszę dokupić tylko wyprawki do szpitala, rajstopki i skarpetki samych czapeczek jest chyba z 30sztuk Nie wyjdę z pralni przez następny miesiąc

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Wózek fajny, ale za 750zł używany? W życiu bym nie kupiła, ja zamówiłam wózek nowy z fotelikiem do samochodu, z folią na deszcz, z przewijakiem i takimi różnymi dodatkami za chyba 760zł. To według mnie troche za drogo jak na używanyale to tylko moje zdanie
Właśnie nie drogo! jak za TAKO! moim zdaniem bierz się opłaca!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 12:33   #1256
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko te wózki które oglądałam na allegro za 500-800zł 3w1 kompletnie mi się nie podobają dlatego na pewno takiego wózka nie kupiłabym.
Ten za 700zł by poszedł.

A dziewczyny dla chłopaka ten kolor będzie ?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 12:40   #1257
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
No tak tylko te wózki które oglądałam na allegro za 500-800zł 3w1 kompletnie mi się nie podobają dlatego na pewno takiego wózka nie kupiłabym.
Ten za 700zł by poszedł.

uważam , że ta cena nie jest taka wysoka. ogólnie takie wózki kosztują między 600-800 zł za używane, tylko trzeba wziąć pod uwagę w jakim stanie są. a jeśli był użytkowany tylko 4 m-ce to oznaka, że spacerówka jest nowa. Myślę, że warto kupić. szczególnie, że taki wózek nowy to koszt ok 1200 zł.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 12:52   #1258
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
z imionami moich zwierzaków było wesoło. za nim poznałam męża miałam tylko 1 świnkę. Emila tak nie Emilię ;p tzn miałam jeszcze Leona którego uratowałam przed zjedzeniem przez gady bo był ślepy, i węchu nie miał ale jak już wychodziliśmy na prostą w leczeniu infekcji i nauce jedzenia, to dostał paraliżu i zdechł ;(

no jak poznałam mojego męża to mu się tak Emil spodobał że stwierdził ze może kupimy drugiego chłopaczka zwłaszcza że Emil miał już prawie 2 latka. no i kupiliśmy malucha Atosa. po 3 miesiącach okazało się że Atos jest Atosem a Emil Emilią bo w ciąży :P no i tak nam się rodzinka w zeszłym roku powiększyła. W związku z tym żeby się na potęgę nie rozmnażały to wykastrowaliśmy Atosa a maluchy oddaliśmy. No i stąd imiona. ponieważ szukałam domów dla futrzaków to pytałam wśród moich studentów. Jeden maluch był wykapana mama - stąd emila 2 obecnie nazywa się Fifa Jeden był cały czarny i moi studenci stwierdzili że będzie sadza a jeden miał biały pasek przez środek stąd został kod kreskowy który teraz jest Alvinem.

także moje świnki pojechały w świat i uszczęśliwiają kilka rodzin
fajowsko!
A ja nigdy nie miałam świnki morskiej - za to chomiki były na topie Różne gatunki, mnożyły się, uciekały i wracały.... fajne to było Na studiach dostałam od kolegów chomika Roborowskiego (podobno najmniejszy gatunek) i to był chomik cyborg - przeżył wszystkie imprezy, przeżył jak na klatkę spadła półka w akademiku...

Teraz nie mamy żadnego zwierzaka - ostatnio był kot, ale bardzo rozrabiał i wywieźliśmy go do teściów! Znajomi się śmieją, że jak nam dzidziuś będzie szalał i będziemy zmęczeni to go wywieziemy 0

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

kolor taki szary, grafitowy dla chłopca jak najbardziej... nawet z odrobinką różu

Mnie się podobają raczej żywe kolory i nie do końca w moim guście są te elementy ozdobne, ale ma się Tobie podobać

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 12:55   #1259
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
fajowsko!
A ja nigdy nie miałam świnki morskiej - za to chomiki były na topie Różne gatunki, mnożyły się, uciekały i wracały.... fajne to było Na studiach dostałam od kolegów chomika Roborowskiego (podobno najmniejszy gatunek) i to był chomik cyborg - przeżył wszystkie imprezy, przeżył jak na klatkę spadła półka w akademiku...

Teraz nie mamy żadnego zwierzaka - ostatnio był kot, ale bardzo rozrabiał i wywieźliśmy go do teściów! Znajomi się śmieją, że jak nam dzidziuś będzie szalał i będziemy zmęczeni to go wywieziemy 0

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

kolor taki szary, grafitowy dla chłopca jak najbardziej... nawet z odrobinką różu

Mnie się podobają raczej żywe kolory i nie do końca w moim guście są te elementy ozdobne, ale ma się Tobie podobać
to ja chomiki miałam jak byłam dzieckiem.
15.10. 2011.

Stary 2012-12-09, 13:03   #1260
Natalia17011995
Raczkowanie

Ja kupiłam taki wózek http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...819389639.html i jestem zadowolona
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości