|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Ja w dniu porodu miałam obwód brzucha 96 cm! A do 20 tygodnia brzucha nie było znać w 9 tygodniu brzuch miałam płaski Co do zmniejszania objętości brzucha - to jest normalne, przecież przez noc trawisz pokarm, więc rano masz pusty brzuch co znaczy, że mniejszy Kochana pamiętaj, że nie wszystkie kobiety w ciąży mają duże brzuchy, każda kobieta jest inna i ma inną budowę ciała. Nie nakręcaj się tak, bo stres nie wpływa dobrze na maluszka. Głowa do góry ![]() PS. Mój brzuch w 21 tygodniu w załączniku, tak żeby Cię pocieszyć ![]() mamusia lipcowa 2012 |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam dzis gorszy dzień dlatego takie przemyślenia Ale teraz już jest lepiej Wiem że moje Maleństwo ma się dobrze i obiecuje poprawę!![]() Na brzuszek będę sobie spokojnie czekać ![]() PS. Moja imienniczko ) ucałuj go mocno ode mnie![]() PS. 2 Cudny brzusio miałaś |
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy wszystkie Ciotki
![]() w (rozpoczynającym się ) 14 tygodniu, a więc pierwszym dniu II trymestru I z tej radosnej okazji chyba położę się jeszcze spać
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jak to dobrze, że mogę zrobić sobie legalnie dzień wolnego od uczelni i nikt mi głowy nie suszy o to Już prawie nic mi nie jest, ale wolę jeszcze przesiedzieć ten jeden dzień w domu![]() A tak pięknie słoneczko świeci Aż na jakiś spacer chciałoby się wyjść
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak urodze bede miec 22.Oczywiscie ze sobie poradzimy a co nie )
|
|
|
|
|
#2946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie słyszłam nigdy o takim imieniu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja sie z Wami żegnam , test negatywny i juz mam brązowe plamienia ![]() Życze powodzenia i zdrowych maluszków pozdrawiam |
|
|
|
#2948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
Tak wczoraj z samego rana
no trudno widocznie jeszcze nie na mnie pora
|
|
|
|
#2950 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
super, a ja myślałam, ze II trymestr zaczyna się w 12 tygodniu ale jestem nieuświadomiona![]() Cytat:
Cytat:
zgłoś się do lekarza bo to może być wina braku progesteronu i zarodek nie może się dobrze zagnieździć. Mi tak ginka powiedziała i brałam dlatego duphaston w każdym cyklu. W sumie równie dobrze może być to po prostu złe połączenie chromosomów, nie jesteś tu absolutnie winna, po prostu tak się dzieje.Ja za dwa miesiące zaszłam w ciążę, więc wieżę że i u Ciebie szybciutko pojawi się dzidzia. trzymaj się bo wiem jak jest ciężko teraz Tobiewstałam i już nie mam siły na nic. A dzisiaj mi się śniło, że byłam na usg i robiła mi przez brzuch i tylko dzidzia migla i ginka nie mogła jej znaleźć bo miałam za dużo fałd tłuszczu na brzuchu więc włożyła mi aparat tam na dole i zrobiła zdjęcie szyjki ale dzidzi tez nie było widać wiec jeszcze raz robiła usg. Tak to długo trwało, aż w kocu znalazła zarodek, ale tak się spieszyła że nie powiedziała czy serduszko bije i kiedy mam znowu przyjść na wizytę
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam u lekarza miesiac temu , i powiedzial ze jak do marca nie zajdziemy to wtedy mam przyjsć a jakie badania moge zrobić by wiedzieć czy mam za mały progestenon????
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
robi się badanie z krwi- progesteron, to trzeba w odpowiednim dniu cyklu zrobić chyba kilka dni po owulacji, ale nie pamiętam dokładnie ile. A masz w normalnych cyklach plamienia? długie cykle? bo to może wskazywać na mały progesteron. Ja tylko wiem tyle co mi ginka powiedziała, najlepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem.
|
#2953 |
|
Konto usunięte
|
Po prostu - progesteron.
Tylko to badanie się robi w określonym dniu cyklu, bodajże między 21 a 23, ale nie jestem pewna, sprawdź to sobie jeszcze. A w razie czego - zmień gina. 2 ciąże biochemiczne to chyba wystarczający powód, żeby włączyć dupka. |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38043111]Po prostu - progesteron.
Tylko to badanie się robi w określonym dniu cyklu, bodajże między 21 a 23, ale nie jestem pewna, sprawdź to sobie jeszcze. A w razie czego - zmień gina. 2 ciąże biochemiczne to chyba wystarczający powód, żeby włączyć dupka.[/QUOTE] mi się też tak wydaje Dorcia1707 lepiej nie czekaj do marca, zgłoś swojemu lekarzowi, że znowu zobaczyłaś II kreski a dzidzi nie ma. Może tylko duphaston wystarczy brać, a po co masz kolejny raz przeżywać to wszystko, przytulam jeszcze raz
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ja raz narazie poroniłam a teraz myśle że pewnie nie zaszłam bo jeden dzień w płodnych mineliśmy ze stosunkiem .To była moja pierwsza@ po całkowitym wyczyszczeniu sie po tamtym poronieniu. 15 listopada dopiero nie mialam hcg w sobie a 10 listopada miałąm miesiaczke . 16 Listopada byłam u gienkologa i mowi że po poronieniu jest wszytsko ok pokazał mi pęcherzyk graffa 1,5 cm .Dodam ze tabletki anty rzuciłam w czerwcu .Miesiaczki miałam co 28 dni .dziś już zaczynam plamić .wiec jest 29 dzien .
|
|
|
|
#2956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale jeśli test pokazał ciążę, to znaczy, że hcg wzrosło (skoro 15 listopada już nie miałaś "ciążowego" hcg). Testy raczej w tę stronę się nie mylą. Zresztą lepiej, gdybyś poszła z tym do lekarza. Dobry lekarz tego nie zlekceważy. A i dla pewności może jednak zrób jutro betę. Ale to już zrobisz, jak będziesz chciała. |
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2958 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pewnie że sobie poradzicie takie same obawy ma się w każdym wieku a jak się dzidziuś urodzi to wiedza sama przychodzi i ten piękny moment jak maluszka kładą na brzuchu Cytat:
bardzo mi przykro ale nie poddawaj się
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby szybciutko się wam udało ![]() Margosiu, że ja tak zapytam na kiedy ty masz termin porodu? Ja się ledwo mieszczę w lipcu, a moja ciąża jest o 3-4 tygodnie młodsza od twojej
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny obiecały, że mnie nie wyrzucą
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę kapusiem, dlatego nie powiem, że Malinka też ma na czerwiec
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoko spoko nikt nikogo nie będzie wyrzucał
Z ciekawości zapytałam![]() A ja też mam nadzieję urodzić jeszcze w czerwcu
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie te 9 miesięcy to zdecydowanie za długo trwa... już nie mogę się doczekać
|
|
#2965 |
|
Konto usunięte
|
A ja, jeśli bym sobie mogła wybrać, to chciałabym urodzić jakieś 3 dni po terminie (20.07), żeby mieć w domu drugie lwiątko
Nie wierzę w znaki zodiaku ani horoskopy, a także jedyne, czego pragnę, to zdrowy dzidziuś, ale gdybym mogła mieć jakieś życzenie odnośnie terminu porodu, to właśnie to :P Będzie jak mamusia A tatuś osiwieje do końca :P
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38043881]A ja, jeśli bym sobie mogła wybrać, to chciałabym urodzić jakieś 3 dni po terminie (20.07), żeby mieć w domu drugie lwiątko
Nie wierzę w znaki zodiaku ani horoskopy, a także jedyne, czego pragnę, to zdrowy dzidziuś, ale gdybym mogła mieć jakieś życzenie odnośnie terminu porodu, to właśnie to :P Będzie jak mamusia A tatuś osiwieje do końca :P[/QUOTE]Szczególnie jak urodzi się lwica
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38043881]A ja, jeśli bym sobie mogła wybrać, to chciałabym urodzić jakieś 3 dni po terminie (20.07), żeby mieć w domu drugie lwiątko
Nie wierzę w znaki zodiaku ani horoskopy, a także jedyne, czego pragnę, to zdrowy dzidziuś, ale gdybym mogła mieć jakieś życzenie odnośnie terminu porodu, to właśnie to :P Będzie jak mamusia A tatuś osiwieje do końca :P[/QUOTE]hahah u mnie też będzie drugie lwiątko ja też lwica
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2969 |
|
Konto usunięte
|
O tym to już nawet nie śmiem ![]() Jak będzie chłopak i wda się w tatę, to musimy szybko majstrować kolejne, bo z tych dwóch pożytku nie będę miała, cały czas przy kompie. Jak będzie córa i wda się w tatę - wolę nie myśleć. Jak będzie chłopak i wda się we mnie, to będę musiała go naprostować, bo chłopak z moim podejściem do życia daleko nie zajedzie. A jak będzie córa i wda się we mnie - to tata woli nie myśleć i będzie szybko majstrował kolejne: zbawcę
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie te starsze dzieci to takie poźno jesienno- zimowo -wczesno wiosenne... Te najmłodsze jakoś wszystkie z maja Więc Nasze Maleństwo będziepierwsze już takie typowo letnie ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38044078] A jak będzie córa i wda się we mnie - to tata woli nie myśleć i będzie szybko majstrował kolejne: zbawcę [/QUOTE]Niech się zastanowi czy mu trzecia taka nie wyjdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Okropnie się boję że z Maleństwem coś nie tak
w 9 tygodniu brzuch miałam płaski
Kochana pamiętaj, że nie wszystkie kobiety w ciąży mają duże brzuchy, każda kobieta jest inna i ma inną budowę ciała. Nie nakręcaj się tak, bo stres nie wpływa dobrze na maluszka. Głowa do góry 

) ucałuj go mocno ode mnie
KCIUKI DLA ADASIA

zgłoś się do lekarza bo to może być wina braku progesteronu i zarodek nie może się dobrze zagnieździć. Mi tak ginka powiedziała i brałam dlatego duphaston w każdym cyklu. W sumie równie dobrze może być to po prostu złe połączenie chromosomów, nie jesteś tu absolutnie winna, po prostu tak się dzieje.Ja za dwa miesiące zaszłam w ciążę, więc wieżę że i u Ciebie szybciutko pojawi się dzidzia. trzymaj się bo wiem jak jest ciężko teraz Tobie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)