|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Katem ja mam medele bodajże zaraz poszukać i wklejc linka. Polecam jak najbardziej.
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/showItem2.php?item=2824353827 prosze ten. Mam go prawie 3lata i nic sie z nim nie działo.
|
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Asiulka bardzo Ci dziękuję.
Może uda się kupić w sklepie stacjonarnym albo aptece. Małżon wrócił z pracy i pojadą ze starszym po sanki do Tesco. |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Wtedy kupowaliśmy w gmalta w pzn w superpharmie
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Zważyliśmy wczoraj Henia, waży 6485 g, czyli w 2 tygodnie przybrŁ 300g. To chyba dobrze...?
|
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Hejka
.A mnie wczoraj przyjaciółka odwiedziła i się wysiedziałyśmy w saunie i obaliłyśmy winko.Fajnie było A dzisiaj z mniej przyjemnych rzeczy sprzątam szafki wszystkie
|
|
|
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
A dzięki. Moja mama dzisiaj tam będzie.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobilam Was czytając posty na teł w trakcie zajęć na uczelni..
Muszę dokarmiać Szymka mm mały zaczął mi jeść po 120ml i nie wyrabiam z pokarmem,choć wczoraj i dziś rano ściągnęłam laktatorem w sumie 210ml (ale wczoraj całkowicie minelam jedno karmie id cycem) i teraz siedzę na zajęciach i znowu mam nawał i mnie piersi bola..skacze ta laktacja raz w jedna raz w druga stronę...Trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki za szybki powrót do zdrowia..ja muszę mojego obserwować bo dalej ma katarek ale nic z noska nie leci,czyszczę mu nosek ale nic w sumie nie wyciągam..czasem mi zakaszle tak jakby przez katarek, no i kicha co chwile :/ na dwór nie wychodzę nawet bo się boje o niego
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na szybko przywitać się i nadrobić Was od wczoraj.
Antek śpi, teściowa gotuje nam obiad... żyć nie umierać. ![]() Wczoraj Tosiek dał popis przed babciami i walnął taką kupę, że oprócz mnie była w niej jeszcze nasza kanapa, podłoga, kontakt i szafka. Gda trzymaj się dzielnie. Napewno szybciutko Wam uciekną te dni. ![]() Anesh nie ma za co dziękować. Anusia powodzenia!
|
#1961 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
miałam kiepską noc masakra.. położyłam się około 24 to nawet nie zdążyłam zasnąc Iga sie obudziła na cyca, szybko nam poszło ale ona zaczęła sobie gadac do zabawek, więc zasnęła kolo 1.30 i obudziła sie znowu o 3 , znów cyc i tak do 5 nie spała.. zasnęła i 7 znów pobudka, jestem taka nie wyspana ze nie wiem jak będe funkcjonować ![]() jeszcze sie w nocy z Tż pokłóciłam, bo widzi że siedze przy łóżeczku, że ledwo na oczy patrzę ale próbuję Igę usypiać a ten aby zerkał na mnie i głowa w drugą stronę i śpi dalej.. więc mu wygarnęłam , że ja też snu potrzebuję że może zmiana warty ale co tam grochem o ścianę..Biedna Ty Cytat:
i wszystkiego dobrego dla Alicji Cytat:
![]() Cytat:
ja ide w środe na szczepienie, ciekawe ile moja maruda już przybrała 21 listopada miała 4950 g
|
|||
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
aaa i za tydzień mamy chrzciny i robimy w domu z cateringiem jednak bo nie chce małego narażać na przeciągi w lokalu w którym miały być chrzciny a co do cywilnego jednak nie mieliśmy kiedy tego załatwić a tescie nie daja rady przyjechac i w następnym tyg idziemy do iść zapisać się na jakiś późniejszy juz konkretny termin..
A wczoraj byliśmy z moim i jego bratem oraz przyszła szwagierka na kręglach a babcie się opiekowały małym i do wt jesteśmy na pomorzu i oddychamy świeżym powietrzem kociewskim
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-12-09 o 12:03 |
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to jak na cyca to bardzo ladnie-Milla wczoraj miala wazenie to wyszlo,ze w tydzien przybrala 155g(ale na mm)
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, idę z mała na pobranie krwi na tsh we wtorek,orientujecie się może skąd jej tą krew będa pobierać ? z paluszka?
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gda, ale to nie te święta... ![]() Cytat:
Cytat:
I dziękujemy za życzonka
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Pokłóciłam się wczoraj z tż, więc faktycznie jest na to sezon. Jak bym mało miała stresów , chociaż mam wątpliwości- cycki jak flaki, nigdy takich nie miałam |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi Ty też miałas skierowanie ze szpitala (po porodzie )do endokrynologa z Lenką? |
|
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się właśnie opycham śliwkami w czekoladzie i zaraz zacznę ubierać choinkę
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytałam, że w poźniejszym okresie cycki już nie są takie twarde jak na początku a mimo to nadal produkują pokarm "To normalne, że piersi po pierwszych tygodniach laktacji, gdy na skutek nadprodukcji mleka były niemal ciągle napięte, teraz stają się miękkie. Mogą wręcz wydawać się puste. Nie oznacza to wcale, że laktacja zanika. Po prostu teraz wytwarzanie pokarmu odbywa się zgodnie z zasadą podaży i popytu. Piersi nie wypełniają się tak intensywnie jak wcześniej, ale pokarm jest stale w nich wytwarzany, gdy tylko zachodzi taka potrzeba, czyli gdy dziecko zaczyna ssać." |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsze badanie zaraz po urodzeniu, później w 2 tygodniu życia i kolejne po skończeniu pierwszego miesiąca. wyniki w normie więc dajemy spokój na jakiś czas. kontrola za kilka miesięcy. |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dostałam skierowanie aby skontrolować w 3 miesiącu , więc jedziemy 18 grudnia , tylko musze własnie zrobic to Tsh we wtorek, już trzęse portkami na samą myśl ![]() mam nadzieję , że wszystko dobrze z tarczycą małej.. |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam, że mniej więcej w okresie w którym teraz jesteś też miałam wrażenie, że to koniec mojego karmienia piersią bo właśnie nie czułam tego napływania mleka. Teraz już tak mam, że w dzień nigdy nie robią się twarde, w nocy, ponieważ Maja je góra dwa razy to są takie nabrzmiałe od mleka, ale też nie twarde, więc wydaje mi się, że to po prostu u Ciebie stabilizacja tej laktacji.
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w szpitalu namęczyli Lenę, najpierw nakłuli jej rączki ale nie potrafili znaleźć żyły konowały pieprzone ![]() później czekali aż się rozpłacze i pobrali z główki. więcej tam nie poszłam. teraz chodzę prywatnie do starszej babki, która w kilka chwil pobiera małej krew z żyły na rączce a malutka nawet się nie obudzi
|
|
|
|
|
#1977 | ||
|
Rozeznanie
|
Wytrzymasz z Heniem i z Nami
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Zastanawiam się czy iść dzisiaj hartować dzidzie czy darować sobie ![]() Gda poradź mi
|
||
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może któraś będzie pamiętać. Kiedyś była mowa o kremie z rossmanna - takim cudeńku na wszystko. kojarzycie?
|
|
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena od kilku dni ma nowe zajęcie
![]() oprócz namiętnego sokania piąstek doszło robienie baniek ze śliny ![]() mała aż się zaśmiewa w głos przy tym ![]() ale skąd tyle śliny, może ząbki niedługo będą szły
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż na 30-45 minut.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

.A mnie wczoraj przyjaciółka odwiedziła i się wysiedziałyśmy w saunie i obaliłyśmy winko.Fajnie było

mały zaczął mi jeść po 120ml i nie wyrabiam z pokarmem,choć wczoraj i dziś rano ściągnęłam laktatorem w sumie 210ml (ale wczoraj całkowicie minelam jedno karmie id cycem) i teraz siedzę na zajęciach i znowu mam nawał i mnie piersi bola..skacze ta laktacja raz w jedna raz w druga stronę...

że może zmiana warty ale co tam grochem o ścianę..
Z tej okazji kupiłam sobie torebkę i czapkę 

.