Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 13:15   #1981
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Wszystkiego najlepszego dla Alicji

Oj biedne dzieciaczki

Marzenka to są Twoje zdjęcia kotka?pieska i tż w piżamie?
Super rodzinka.

Katee, ale miałaś Mikołajów. śliczne chłopaki. A zasypianie mega

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

agaton u nas tez duuuuuzo śliny więc obserwuję buzinkę.
A jeśli chodzi o ząbkowanie to u starszego nie pomagały żadne żele, smarowidka cuda. pomogła Camilia - to taki lek homeopatyczny w płynie - trzeba wierzyć

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-12-09 o 13:17
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 13:29   #1982
Asiuulka89
Zakorzenienie

Widze duzo kłótni z tzetami ja nie mam czasu na to chwilowo chodzę spac z zuza ostatnimi czasami. Ale dzisiaj musze popracować wieczorem pozamawiac rzeczy do kawiarni bo na ten tydzień potrzebuje pilnie kilku rzeczy. Nie mam czasu jeść nawet do kibla pójść za godzinę jade x nią do lekarza bo chyba musimy włączyć antybiotyk zreszta wole to niż taka wysoka gorączkę jak wczoraj. To sie wyzalilam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 13:32   #1983
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Wytrzymasz z Heniem i z Nami ja bym się cieszyła gdyby Mój wyjechał na jakiś czas bo ostatnio jestem bardziej zorganizowana jak Tż jest w pracy, a tak to mi na nerwy działa tylko ;/ kryzys.

Świetna sprawa!!

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Zastanawiam się czy iść dzisiaj hartować dzidzie czy darować sobie
Gda poradź mi
Ja nie idę... Ale tylko dlatego, że mamy akcje z kupką.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 13:33   #1984
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Oj biedne dzieciaczki

Marzenka to są Twoje zdjęcia kotka?pieska i tż w piżamie?
Super rodzinka.

Katee, ale miałaś Mikołajów. śliczne chłopaki. A zasypianie mega

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

agaton u nas tez duuuuuzo śliny więc obserwuję buzinkę.
A jeśli chodzi o ząbkowanie to u starszego nie pomagały żadne żele, smarowidka cuda. pomogła Camilia - to taki lek homeopatyczny w płynie - trzeba wierzyć
Tak to moje zdjęcia a jeszcze mam świnki morskie sztuk dwie
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 14:06   #1985
zielona1911
Zakorzenienie

Ja juz nie wyrabiam....
Boże,czym zawiniłam,ze dales mi za męza takiego potwora
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 14:17   #1986
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
spokojnie Lilka ja też walczę
czytałam, że w poźniejszym okresie cycki już nie są takie twarde jak na początku a mimo to nadal produkują pokarm

"To normalne, że piersi po pierwszych tygodniach laktacji, gdy na skutek nadprodukcji mleka były niemal ciągle napięte, teraz stają się miękkie. Mogą wręcz wydawać się puste. Nie oznacza to wcale, że laktacja zanika. Po prostu teraz wytwarzanie pokarmu odbywa się zgodnie z zasadą podaży i popytu. Piersi nie wypełniają się tak intensywnie jak wcześniej, ale pokarm jest stale w nich wytwarzany, gdy tylko zachodzi taka potrzeba, czyli gdy dziecko zaczyna ssać."
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że mniej więcej w okresie w którym teraz jesteś też miałam wrażenie, że to koniec mojego karmienia piersią bo właśnie nie czułam tego napływania mleka. Teraz już tak mam, że w dzień nigdy nie robią się twarde, w nocy, ponieważ Maja je góra dwa razy to są takie nabrzmiałe od mleka, ale też nie twarde, więc wydaje mi się, że to po prostu u Ciebie stabilizacja tej laktacji.
U mnie to raczej nie to, chyba, że zbiegło się w czasie ze stresami i moja grypa żołądkową, poza tym maleńka cały czas wisi mi na cycku już chyba z półtorej godziny ssie, a zawsze po ok. 20 minutach sama puszczała, bo była najedzona No nic będę próbowała wszystkich sposobów na laktację znanych z wątku i staram się być dobrej myśli...
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
lilka, to zależy od umiejętności pielęgniarki ...

w szpitalu namęczyli Lenę, najpierw nakłuli jej rączki ale nie potrafili znaleźć żyły konowały pieprzone
później czekali aż się rozpłacze i pobrali z główki.

więcej tam nie poszłam.

teraz chodzę prywatnie do starszej babki, która w kilka chwil pobiera małej krew z żyły na rączce a malutka nawet się nie obudzi
To chyba faktycznie się wybiorę gdzie indziej, bo mi powiedziała babka, że tak się pobiera niemowlętom tj. z główki i już. Z dwojga złego dobrze, że nie próbowała z żyły, bo po minutce od pobrania krwi Kinga już się uspokoiła,

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja wyślę dzisiaj męża chociaż na 30-45 minut.
Ja sobie darowałam, bo mi trochę kicha dziecię i wolę, żeby to się nie rozwijało, ale jak by nie kichała to by szła .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 14:41   #1987
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja juz nie wyrabiam....
Co sie stalo?
Stary 2012-12-09, 14:49   #1988
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Byliśmy w kościele, ale zimno.
Kurde jestem zła. Kropkowi szef na raty płaci, wczoraj mi przyniósł 200zł I co ja mam z tym zrobić???? Tydzień temu to samo, dwa też. Ma już zaległości z 3 tygodni. A sam sobie do domu kafelki za kilka tysięcy wybiera, ale ma zasadę że pieniądzę domowe to domowe a firmy to firmy i ich nie miesza. Tyle że kur.a pieniędzy w firmie nie ma
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38036649]marzenko blw to metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka, pozwalająca na naukę samodzielnego jedzenia od chwili startu.ale duzo by pisac wiec lepiej przeszukaj neta jesli chcesz cos wiecej sie dowiedziec.ja własnie ksiazke o blw czytam.w skrocie omija sie etap papek i karmienia łyzeczka[/QUOTE]
Od razu takie do gryzienie??? Przecież przeżuwanie ma udział w kształtowaniu szczęki, więc jak to pominąć?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A to bez recepty mogę kupić?
Nie pamiętam.

Cytat:
Nystata? Tamlin nie chodziło Ci o nystatyne?
Sprawdziłam nystatynę i jest na receptę
Literki zgubiłam O to mi chodziło.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Tamlin a jaki ma obwód Mati ???
40cm

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38038659]wiem że jeszcze sie używa roztworu fioletu a niektóre mamy siuskami bobasa traktuja to swinstwo co wydaje mi sie troche kontrowersyjnym pomysłem [/QUOTE]
Okropieństwo ale pomaga, bo chrześnika miała okropne pleśniawy na które nic nie działało i właśnie jej własny mocz zdziałał cuda.
Stary 2012-12-09, 14:55   #1989
marzenka1984
Rozeznanie

Moja mama mi opowiadała, że ciocia moja mojej siostrze jak była malutka zlikwidowała pleśniawki moczem. Wzięła rożek pieluchy tetrowej zamoczyła w siuśkach, na palec i przejechała tą pieluchą po podniebieniu siostry. Zniknęły pleśniawki jak ręką odjął obrzydliwe ale skuteczne.
Stary 2012-12-09, 15:02   #1990
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Zielona co się stało?
Tamlin współczuję sytuacji z kasą.. nie ma nic gorszego niż płacenie na raty, masakra i jak tu żyć mój brat sie męczył w takiej firmie, dlatego tak nie cierpię jak Tż narzeka że mu sie nie chcę iść do pracy,że znów wcześnie musi wstać itd..niech sie cieszy że ma robotę i kasa wpływa na czas a on jeszcze marudzi że mało ambitna praca itd..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 15:04   #1991
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Alicja dziś o 12:30 kończy 3 miesiące Z tej okazji kupiłam sobie torebkę i czapkę
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Wczoraj Tosiek dał popis przed babciami i walnął taką kupę, że oprócz mnie była w niej jeszcze nasza kanapa, podłoga, kontakt i szafka. Miny babć... bezcenne.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jak byłam z moja to pobierali jej krew z główki, do tego musiała się rozpłakać, żeby jej żyłka wyszła i pielęgniarka ja męczyła, ogólnie nic przyjemnego .
Wierz mi że najczęściej najłatwiej takiemu maluchowi pobrać z główki. Sama po początkowym strachu wolałam tylko z główki pobierać. Było to pierwsze miejsce od którego zaczynałam przy wkłuwaniu wenflonu.

Cytat:
Ja juz nie wyrabiam....
Tym że od niego nie odchodzisz...

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Tamlin współczuję sytuacji z kasą.. nie ma nic gorszego niż płacenie na raty, masakra i jak tu żyć mój brat sie męczył w takiej firmie, dlatego tak nie cierpię jak Tż narzeka że mu sie nie chcę iść do pracy,że znów wcześnie musi wstać itd..niech sie cieszy że ma robotę i kasa wpływa na czas a on jeszcze marudzi że mało ambitna praca itd..
Na dniach będzie wiadomo czy będzie miał nową.

Mateuszek kończy dziś 12 tygodni
Stary 2012-12-09, 15:13   #1992
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

zdrówka dla Mateuszka

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Kaczuszko a powiedz czym malowałaś na ścianie?
Stary 2012-12-09, 15:18   #1993
katiem
Wtajemniczenie

Kurcze słuchajcie moja mama już prawie kupowała w Superpharm ten inhalator. Nie było tego co polecała Asiulka. Ale był w kształcie pandy z 250zł na 120zł. I poszłą do kasy w tej aptece tam, a baba (młoda dziewczyna) mówi, że to jest tylko dla astmatyków i że nie dla małych dzieci. Kurcze jak to jest z tymi inhalatorami? A w kształcie pandy to dla kogo jak nie dla dzieci?
http://sklepic.pl/pl/p/Inhalator-Mr-Panda/129

I mówi jeszcze - bo to jest nebulizator - ?????a to nie to samo?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 15:56   #1994
Asiuulka89
Zakorzenienie

Katiem to to samo. Dziwne ze tak powiedziała. A spróbuj w innej aptece?

Zuzia ma zapalenie oskrzeli. jutro jade na kontrole z Jasiem dla własnego spokoju bo narazie jest zdrowy ale wole sprawdzić tym bardziej ze zuza ma oskrzela.
Stary 2012-12-09, 16:05   #1995
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

moje dziecko już śpi 2 godziny a ja się nudzę

Cytat:

najlepszego dla Mateuszka

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Zuzia ma zapalenie oskrzeli. jutro jade na kontrole z Jasiem dla własnego spokoju bo narazie jest zdrowy ale wole sprawdzić tym bardziej ze zuza ma oskrzela.
ojej zdrówka dla Zuzi kochana

IGA

Maja

Stary 2012-12-09, 16:10   #1996
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko już śpi 2 godziny a ja się nudzę

ojej zdrówka dla Zuzi kochana
Swoją droga odstresowalabym sie trochę moze jakaś herbata wieczorem chociaż na godzinke?
Stary 2012-12-09, 16:20   #1997
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Bidulka mała, zdrówka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 16:23   #1998
colds
Zakorzenienie

Jak dla mnie to wizualnie wygrywa drugi

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dzisiaj wychodzić bo jest -10
My byłyśmy na spacerku wczoraj

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Colds, pytałaś o blog kwestia smaku, ja też do niego zaglądam i robiłam parę rzeczy, coś z łososia, kurczaka z grzybami, a siostra robiła tartę z malinami, boziu jaka była pyszna
Maliny

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Też Ci tak włosy wypadają
Mi pękami wylatują, niedługo łysa będę

Cytat:
A propo tego typu kosmetyków to kiedyś było na rynku cos takiego jak "pomada ojca Grzegorza"- chyba zakonnika. Poleciła mi kosmetyczka do tłustej i mieszanej cery. Kupiłam. I wyglądało to jak ......hmm......pomada ojca Grzegorza ni to mydło w płynie - białe - lepkie. I mąż się śmiał, że głupia kasę wydałam a On mi taką pomadę może taniej zrobić

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi tez leca, bez przerwy znajduje ja na Giulii!!!
Ja to nawet na wanience czy butelce od mleka..
Stary 2012-12-09, 16:35   #1999
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci te dzieciaczki chorują, biedactwa
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 16:38   #2000
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Kaczuszko a powiedz czym malowałaś na ścianie?
plakatówkami
http://allegro.pl/nerchau-farby-plak...798506262.html
http://allegro.pl/farby-plakatowe-te...856033597.html

te drugie lepsze, bo mogłam sobie mieszać i uzyskiwać różne odcienie zielonego mi wiecznie brakowało, to ciemnozieloną farbkę, żółtą i heja robił się jasnozielony

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

mi się chyba wypadanie powoli kończy, wypadło wszystko hurtem. wczesuję zawsze grzebieniem odżywkę i coraz mniej włosów na nim zostaje a na początku to przejechałam raz po głowie i cały grzebień w kłakach był

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 16:40   #2001
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera wyspalam sie bo poszłam spac po 22. I co ty teraz robić?
Ja dzisiaj poszłam też spać po 22, a obudziłam się o 3 i byłam wyspana

Cytat:
|Ja bym dzisiaj mojego wysłała najchętniej w kosmos, nich spada dziad . Spałam dziś sama z Kinga i było fajnie .
My prawie tydzień nie rozmawialiśmy, ale dzisiaj się już zlitowałam nad chłopem.. W końcu taki biedny, bo Go choróbskiem zaraziłam
I nawet nie wiecie jak się ciesze, że Pacan zachorował. Kara za wszystkie grzechy!!! Niech Go łupie jak najbardziej w tych krzyżach, a co!

Tylko o Melcię się boje.. Jutro do kontroli przejdę się z Nią

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Zielona - Co jest?
Stary 2012-12-09, 16:42   #2002
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda tak to jest z dwójka do tego zuzia chodzi do przedszkola bo do tej pory wohole nie chorowała. I mam nadzieje ze Kasia to ominie
Stary 2012-12-09, 16:45   #2003
Lewek
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Hejka.A mnie wczoraj przyjaciółka odwiedziła i się wysiedziałyśmy w saunie i obaliłyśmy winko.Fajnie było
A dzisiaj z mniej przyjemnych rzeczy sprzątam szafki wszystkie
Pozazdrościć i winka i sauny. Uwielbiam saunę Nie mówiąc o winku Mój właśnie popija grzańca, więc sobie siorbnęłam deko, pycha

Cytat:
Jak byłam z moja to pobierali jej krew z główki, do tego musiała się rozpłakać, żeby jej żyłka wyszła i pielęgniarka ja męczyła, ogólnie nic przyjemnego .

Pokłóciłam się wczoraj z tż, więc faktycznie jest na to sezon. Jak bym mało miała stresów . Pokarmu już prawie nie mam, ale siedzę z mała na cycu, może da się to jeszcze uratować , chociaż mam wątpliwości- cycki jak flaki, nigdy takich nie miałam .
No jak nic jakaś plaga z tymi TŻtami. A może my jakieś bardziej przewrażliwione przy tych maluchach? I wymagające? Choć my to się kłóciliśmy od początku.. W życiu się tyle z nikim nie kłóciłam co z nim

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
lilka, to zależy od umiejętności pielęgniarki ...

w szpitalu namęczyli Lenę, najpierw nakłuli jej rączki ale nie potrafili znaleźć żyły konowały pieprzone
później czekali aż się rozpłacze i pobrali z główki.

więcej tam nie poszłam.

teraz chodzę prywatnie do starszej babki, która w kilka chwil pobiera małej krew z żyły na rączce a malutka nawet się nie obudzi
Chyba bym padła, jakby mi tak dziecię męczyli... Ledwie przeżyłam szczepionkę..

Cytat:
Widze duzo kłótni z tzetami ja nie mam czasu na to chwilowo chodzę spac z zuza ostatnimi czasami. Ale dzisiaj musze popracować wieczorem pozamawiac rzeczy do kawiarni bo na ten tydzień potrzebuje pilnie kilku rzeczy. Nie mam czasu jeść nawet do kibla pójść za godzinę jade x nią do lekarza bo chyba musimy włączyć antybiotyk zreszta wole to niż taka wysoka gorączkę jak wczoraj. To sie wyzalilam
Podziwiam Cię, jak Ty to wszystko ogarniasz..

Cytat:
Ja juz nie wyrabiam....

Cytat:
Moja mama mi opowiadała, że ciocia moja mojej siostrze jak była malutka zlikwidowała pleśniawki moczem. Wzięła rożek pieluchy tetrowej zamoczyła w siuśkach, na palec i przejechała tą pieluchą po podniebieniu siostry. Zniknęły pleśniawki jak ręką odjął obrzydliwe ale skuteczne.
Ja to chyba z takimi radykalnymi metodami to jeszcze poczekam..

U mnie w domu poprawa. Dostałam dziś śniadanie I poszliśmy razem na spacer, i w ogóle jest tak jakbym chciała żeby było codziennie
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 16:50   #2004
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoją droga odstresowalabym sie trochę moze jakaś herbata wieczorem chociaż na godzinke?
Ty to mnie zawsze wyciągniesz ogarniamy dzieciaczki i lecim na miasto

IGA

Maja

Stary 2012-12-09, 16:56   #2005
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
plakatówkami
http://allegro.pl/nerchau-farby-plak...798506262.html
http://allegro.pl/farby-plakatowe-te...856033597.html

te drugie lepsze, bo mogłam sobie mieszać i uzyskiwać różne odcienie zielonego mi wiecznie brakowało, to ciemnozieloną farbkę, żółtą i heja robił się jasnozielony

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

mi się chyba wypadanie powoli kończy, wypadło wszystko hurtem. wczesuję zawsze grzebieniem odżywkę i coraz mniej włosów na nim zostaje a na początku to przejechałam raz po głowie i cały grzebień w kłakach był
Aha, myślałam, że specjalnymi jakimiś. Też miałam w planach namalować coś nad łóżeczkiem ale myślałam nad farbami akrylowymi http://allegro.pl/farby-akrylowe-18-...781327427.html

O jejku mi też włosy okrutnie wypadają i nie wiem co z nimi zrobić.

Cytat:

Biedna Zuzinka gorące buziole żeby maleńka wracała do zdrowia. Co to się dzieje z dzieciaczkami, biedactwa.
Stary 2012-12-09, 17:01   #2006
Iwa844
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia I odsyłamy życzenia dla Matiego z okazji 12-ego tygodnia

Właśnie wymodziłam świąteczną firankę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11844.jpg (66,6 KB, 34 załadowań)
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 17:09   #2007
Lewek
Zakorzenienie

Wszystkiego dobrego dla Alicji Iwy i Matiego Tamlin
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 17:17   #2008
zielona1911
Zakorzenienie

ech,no szkoda gadac,
Dobrze ze sobie poszedl to mam spokoj.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 17:20   #2009
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

Od razu takie do gryzienie??? Przecież przeżuwanie ma udział w kształtowaniu szczęki, więc jak to pominąć?
tu własnie pisza ze konsystencja zmiksowanego lub rozgniecionego jedzenia sprzyja wysysaniu go z łyżeczki wiec nie ma potrzeby zucia i przez to dziecko nie ma mozliwosci eksperymentowania z jedzeniem ktore wymaga przezuwania i ten rozwój moze sie opoznic a te twarde jedzonko kroi sie w słupki i gotuje do miekkosci np warzywa.tu jest w ogole wszystko rozpisane.np mieso podaje sie w duzych kawalkach aby dziecio moglo chwycic i sobie ssac i zuc.na samioutki poczatek zaczac od ziemniaka czy brokułów albo kalafiora

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ja to nawet na wanience czy butelce od mleka..
ja też

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-12-09 o 17:26
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 17:53   #2010
Sojka1990
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38048845]tu własnie pisza ze konsystencja zmiksowanego lub rozgniecionego jedzenia sprzyja wysysaniu go z łyżeczki wiec nie ma potrzeby zucia i przez to dziecko nie ma mozliwosci eksperymentowania z jedzeniem ktore wymaga przezuwania i ten rozwój moze sie opoznic a te twarde jedzonko kroi sie w słupki i gotuje do miekkosci np warzywa.tu jest w ogole wszystko rozpisane.np mieso podaje sie w duzych kawalkach aby dziecio moglo chwycic i sobie ssac i zuc.na samioutki poczatek zaczac od ziemniaka czy brokułów albo kalafiora

ja też[/QUOTE]

Jak dla mnie to troche kiepska ta metoda.. rozumiem ziemniaczki czy rozgotowany brokół bo to się szybko rozciapie w buzi i wcale nie trzeba żuć ale mięso w większych kawałkach?? a co z zachłyśnięciem?? u takiego brzdąca o to nie trudno.
Mimo że jestem jak najbardziej za eksperymentowaniem z jedzeniem o tyle maluchowi w kawałkach rzeczy które się szybko nie rozpuszczają za nic bym nie podała, nie chciałabym że moje dziecko skończyło tak jak córka Błaszczykowej co w śpiączce przez 12 lat leżała po zachłysnięciu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości