|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
W piątek idę do gina to popytam dlaczego. Badań też żadnych dawno nie miałam, ostatnio chyba we wrześniu
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz muszę się wykurować
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1294 | |||
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem, sugerowałam się wypowiedzią do której się odnosiłam, czyli że ktoś napisał, że od 4 chyba.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jak kupowałaś? w ciemno? |
|||
|
|
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ mam lenia... masakrycznego... miałam sobie pouzupełniać książkę do uprawnień i nie mogę się za to zabrać ![]() Dajcie mi siły! Chłop w łóżku po wyjeździe leczy się... a ja bym tak przy nim się skuleczkowała i spała...
|
|
|
|
#1296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oczywiście padło, że jeśli ślubu nie będzie (po narodzinach potomka) to ona nas "nie chce znać"... sobie pomyślałam: "PARTY TIME" ![]() ![]() ![]() Cytat:
bo czyta Czubówna Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1298 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zdrówka.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pożycz trochę śniegu bo u mnie nie sypie.. jeszcze..
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, przydadzą się
bo on twierdzi, że nie jesteśmy bogaczami by wydawać 350zł na 17 zdjęć brzuszkowych... i co rodzina powie... ten tekst to mnie po prostu dobił, bo w jego rodzinie to ja robię zdjęcia "za darmo" i robiłam brzuszkowe dla żony jego brata, jakoś nikt nic nie mówił, a jak ja chcę w końcu stać po drugiej stronie obiektywu to jest problem, bo kasę płacę.. jeszcze 200zł by dał na noworodkową, ale na brzuszkową to powiedział, że to strata pieniędzy.. a jest 17 zdjęć i byłby z Julią też, super pamiątka takie foto z naszą "czwórką" dzięki kochana mam fotki pomalowanych ścian... chcecie zobaczyć, czy wolicie gotowy pokoik?
|
|
|
#1300 | ||||
|
Zadomowienie
|
Też mam taką nadzieję.
I super z tą sesją! Też się nad taką zastanawiałam (; Twoja też już niedługo będzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to i tak po moim trupie by było (; Potrafię być uparta, teściu może jeszcze tego nie wie ![]() A u mnie w sklepie dzisiaj słodycze po mikołajowe rozdawali. Wiadomo już ich nie sprzedają, to można było sobie wziąść. I teraz siedzę i zajadam mini pierniczki ^^ A jutro znowu do pracy... ale jeszcze tylko 10 dni roboczych i święta (;
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-12-09 o 18:21 |
||||
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to mój wózek, realne foto spacerówki nie robiłam, bo mąż wyniósł do piwnicy
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
I z wózkiem odkupiłam dodatkowo przewijak i koszulki na lato plus 2 koszule eleganckie
o takie
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
No to tyle było tego basenu co się sama nacieszyłam nim...
Rano usłyszałam "Albo tapety, albo basen". Tylko, że tapety zdarliśmy w 2 godziny i moglibyśmy po obiedzie pojechać, ale oczywiście musieliśmy siedzieć u teściów i gapić się w kominek. Kręgosłup strasznie mi dokucza.... Teściowie chyba już są przekonani, że święta spędzimy u nich. Mąż stwierdził, że na razie nie chce o tym myśleć. Podejrzewam, że będzie próbował na ostatnią chwilę mnie przekonać. A ja już powiedziałam, że nie tylko oni nas zaprosili, ale też moi rodzice, a ja wolałabym święta spędzić tylko z nim. Pierwsze wspólne święta, na następnych będzie już Sławek. Zobaczymy co zrobi....
|
|
|
#1304 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do świąt.. my Wigilię u teściów, po Wigilii do moich, mieszkają km ode mnie, a wolę już tylko kolację zjeść u teściów a później większość wieczoru spędzić u rodziców..
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak samo, jedziemy na wigilię do teściów, pewnie na 18:00 i tam do 20:30 jakoś tak i do moich Matko, powiem wam, że ja już żyję świętami. Teraz 2 tygodnie sprzątania, rozpisałam sobie i mężusiowi na kartce codziennie po małej czynności w piątek ogarniam salon, a mężuś myje okna i potem stoję pokój na świątecznie w następnym tygodniu mam kuchnię i też ozdabianie. Kocham stroić dom na święta ![]() na razie jeszcze mało mamy tych ozdób do ustrajania domu, ale co roku coś nowego dokupuję
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jej problem, że wnuka nie zna. A jak Twój luby na to reaguje ?A to wiem które to, proste i ładne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() strippi śliczny wózek ! taki elegancki
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
witam się, my wróciliśmy dopiero od teściów i chrzesniaka tżta
WRacaliśmy to najdłam się strachu bo mnie tak plecy zaczęły "okresowo" bolec i promieniowac do brzucha, ze myslałam, ze to slurcze...po no-spie przeszło, dobrze, ze we wtorek wizyta...Osttanio na USG mówiłam o tym lekarzowi to kazał brac no-spe, ale ile i co robic jak nie przestaje? Wypytam sie we wtorek.... Gratuluje zwierzaków, skonczonych tygodni, zakupów, remontów i weekdowych wizyt
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aa zapomniałam, ja bym chciała też pomalowanych, a potem gotowy :P
|
|
|
#1309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw nastawiona bylam na sundvik, gdyz wydaje sie byc stabilniejsze i ma szersze szczebelki.. ale roznica 35€ jednak zadecydowala Hensvik tez jest stabilne i ma ladne wykonczenia Cytat:
slicznie jest na zewnatrz ![]() tak, biale ![]() Cytat:
![]() super, ze udalo Ci sie z ta sesja, cena wydaje sie tez adekwatna ![]() a to bedzie sesja w plenerze czy w studiu? ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Cytat:
ubranka tez super!
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
piękne określenie
ale chyba będzie to coraz trudniejsze ![]() hmmm ależ argument Ciekawe... ja spędzę pierwsze święta ze swoim chłopem. nigdy nie nalegałam, nie chciałam podejmować wyborów i stawiać ultimatum, ale też nie potrafiłam zrezygnować z świąt na mojej wsi ![]() nijak on wszak wierzący, praktykujący (sic... - 10 lat w konkubinacie...). tylko, że on mnie nie poprosił o tą rękę ![]() także ja na teksty o ślubie reaguję rzygawicą emocjonalną... Cytat:
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolory na moją wyobrażnię też nie działały, moja córka ślicznie wyglądała w niebieskim i tak ją ubierałam, w doopie miałam pytania dlaczego niebiseki skoro to nie chłopiec. Moze z tym lakatorem się wstrzymaj- niekoniecznie będzie Ci potrzebny kurcze wróciliśmy ze smyka- nie ma tego wózka Chicco, ogladałam inne, są fajne- ale jak na mój wzrost niestety masakra, mało który nawet po złożeniu z łatwością udzwignę. A zanim zaczniemy wychodzić mąż pójdzie do pracy po urlopie, a mnie czeka perespektywa tachania z 3 pietra i wózka i dziecka- bo na klatce nie mam gdzie zostawić upewniłam się tylko, co do innych rzeczy, które dokupić będę musiała- ze wolę chyba hurtownię ( dla Krakusek- na Kingi), bo cenowo to wychodzi atrakcyjniej, niż w Smyku....ech...
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2012-12-09 o 20:29 |
|
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już na ten tekst całkiem nie reaguję![]() A może mu się zapomniało poprosić? ![]() A tak na poważnie to u nas też jak to określili 'WOLELIBY żebyśmy ślub wzięli' (no ktoby wolał?) ale o zrywaniu kontaktu nie było (a szkoda) Mój też o rękę mnie nie prosił (no chyba że na ślubie znajomej zapytanie 'to kiedy my?' się liczy A właśnie... dziewczny... ostatnio wcale nie mogę położyć się na plecach bo zaraz dostaję takich jakby... bo ja wiem skurczy? Nie bolesnych ale zupełnie jakby mi się macica zaciskała To normalne?
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
chciałam z białymi kółkami jeszcze, ale cieszę się że znalazłam ten co chciałam w super cenie, ale bez białych kółekbiałe kółka kosztują 150zł jakbym chciała kupić Cytat:
tylko bajzel jest Cytat:
On jest ze spacerówką także nie ma problemu, wiem że jest też do niego fotelik, ale ja kupiłam gondolę, spacerówkę i była do niego parasolka, torba, ochraniacze na nogi, moskietera, folia przeciwdeszczowa. No i babka dałam mi 2 prześcieradełka z froty i poszewkę na poduszkę - taką płaską, ale raczej ozdobną, bo biała z falbanką po bokach
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ ostatnio powiedziałam mężowi, że czuję się jakaś taka ociężała i co usłyszałam? bo jesteś co do świąt... nawet nie chce mi się o nich myśleć, ale Teściowa zawsze musi wszystko wiedzieć dużo wcześniej i mąż już też mnie pytał jak u moich rodziców będzie wigilia, o której, żeby jakoś zgrać a u mnie w rodzinie wszystko na ostatnią chwilę się ustala i nie mam pojęcia, zresztą średnio mnie to interesuje. co by nie było i tak zdążymy podjechać do jednych i drugich rodziców, w końcu to jedno miasto, nawet jakby wigilie były o tej samej godzinie. po prostu siedzielibyśmy krótko, co było by mi bardzo na rękę. ale w rodzinie męża to nie przejdzie chyba, trzeba swoje odsiedzieć za stołem |
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
świetny... już chyba pisałam, że mi sie taki marynistyczny bardzo podoba
A wiesz, że nawet nie... kiedyś, żeby sie skuleczkować musiałam sporo wysiłku włożyć, żeby przyjąć kształt doskonałej kuli teraz wystaczy, że ugnę nogi w kolanach i już jest ze mnie kuleczka... w sumie to kula Eh, zaczynam mieć cowizytowego stresika... jutro o 8.40 będę się rozbierać przed obcym chłopem. Trzymajcie kciuki za nas... i za mojego malucha, żeby się w końcu porządnie rozkroczył i pokazał swój dobytek tak, żeby lekarz nie miał już wątpliwości
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie takie "nie liczące się" oświadczyny były tysiące razy. dla mnie oświadczyny są z precjozami
a tu biżu dostaję absolutnie bez okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja po swoich przejściach już nie mam żadnych jazd przed rozbieraniem się przed obcym chłopem... a zawsze aż mnie mdliło z neerwów.... aaa! studniówkowo popijam grzańca w końcu chłopu udało się kupić sok z Hortexu. i powiedzmy, że daję się nabrać
|
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Mój chłopak chciał ten wózek, więc mu zaufałam, bo bardzo mu na nim zalerzało, opowiedział mi jaki jest popatrzeliśmy, ale tam nic nie pisze o kołach, że nie są skrętne albo ja nie zauwazyłam.
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
długość ma chyba 80cmno i takie sprężyny, że buja się jak za dawnych czasów ![]() za wizytę
|
|
|
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sesese dzięki za kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

właśnie sobie zdałam z tego sprawę

ale to tylko moje zdanie 

i zdrówka.. 
ja na swoja 100wke musze jeszcze poczekac 

W PL w Ikei widzialam tylko białe