Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 20:24   #1411
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Podczytuję Was CODZIENNIE od października
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:25   #1412
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witaj

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

12 dni po Tobie?? Chybaaa nieee eheheh.. Bo wychodziło by na to,że Ty masz termin na 6 czerwca i 15 tydzień ciąży

A masz 19
ja mam termin na 6ty maj a nie 5ty czerwiec :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:27   #1413
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

witamy i zapraszamy a dla mamus czerwcowych mam konkurs jesli ktoras urodzi 27go (moje urodziny) wygra COS, jeszcze nie wiem co, ale przesle poczta, hehe.
haha chyba nie damy rady tyle czekac

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam!!
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
cześć
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

napisz coś o sobie gratuluję masz termin 12dni po mnie skąd jesteś i jak znosisz ciążę, czujesz ruchy?

aż się boje zapeszyć, czuję sie świetnie prawie cały czas, tylko w listopadzie przespałam każdą wolną chwilę Początek to były problemy z trawieniem, co sprawiło, że szybko przeszłam na zdrowszą dietę
Był taki czas kiedy zaczęłam się martwić brakiem objawów i w nocy nie spałam przez to wtedy dzidzia pomachała do mnie i zaczęły się wymioty poobiednie, które trwały trzy dni

Edytowane przez Yola
Czas edycji: 2012-12-09 o 20:28
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:34   #1414
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dla mnie jedzenie bez soli nie istnieje, blech...
my skończyliśmy właśnie film, i zjedliśmy chipsy solone a ja jeszcze sobie sól przyniosłam, bo stwierdziłam że trochę za mało słone dla mnie

zeloth przykro mi. szybkiego zaciążenia życzę

Cytat:
Napisane przez becik_4
trzymam kciuki na pewno bedzie wszystko ok
dziękuję

Cytat:
Napisane przez axella
za dużo
zdecydowanie za dużo

Cytat:
Napisane przez becik_4
moze poczekajmy do jutra ale jak sie dzisiaj caly dzien nie odezwala to nie ejst dobry znak moze ja zostawili na obseracji w tym szpitalu
a nuna pojechała w końcu do tego szpitala?

Cytat:
Napisane przez Yola
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
witaj najserdeczniej

Cytat:
Napisane przez diabli
jesli ktoras urodzi 27go (moje urodziny) wygra COS, jeszcze nie wiem co, ale przesle poczta, hehe.
mam szanse! niech no tylko młode wstrzyma sie 3 dni aczkolwiek patrząc na jego upór i złośliwość obstawiam że urodzi sie po terminie, żeby brzuch dłużej mi ciążył

fajnie Yola że jesteś z nami i gratuluję synka.

Cytat:
Napisane przez xal
ehhh, wy młode, rodzice też ... to tylko u mnie w rodzinie wszyscy tak późno zaczynają ?
nie tylko u ciebie

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oglądałam przed chwilą FB i kuzyn męża zrobił katalog zdjęć córki zatytułowany Amelunia. Brrrr, ja rozumiem, że Amelia, Amelka, ale to mnie jakoś przeraziło. Tak jak moi dziadkowie na kuzyna wołali Marcinek, po czym babcia wymyśliła Marciniuś litości
Amelunia? z meliną mi się skojarzyło

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-09 o 20:37
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:36   #1415
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
haha to ja się zdziwiłam, że pytasz mnie o ruchy.. i zrobiłam sobie nadzieję, że może to jednak niedługo... Ja mam termin 18 czerwiec

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

fajnie Yola że jesteś z nami i gratuluję synka.
Dziękuję... od poczatku mówiliśmy na maleństwo Franek... żeby się przyzwyczaić. Bo w mojej głowie zawsze była dziewczynka
Stary 2012-12-09, 20:37   #1416
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:37   #1417
karolina2121
siedzę i myślę

Zeloth bardzo mi przykro
Życzę szybkiego zafasolkowania.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

dobrze, że ból szybko przeszedł. Powinnaś mieć nospę przy sobie, na wszelki wypadek, mnie nie boli wcale brzuch a gin kazał mi kupić i mieć nospę w pogotowiu.
Zmieniłaś avek ?

Nigdy wcześniej mnie nie bolał dlatego nie kupowałam...
Tak, zmieniłam

Cytat:
Witaj

Ech... dzisiaj nie jest mój najlepszy dzień... znowu wymiotowałam pomimo, że nie jadłam buraków Kurde 16 t.c i dalej mi nie przeszło ?? A teraz pobolewa mnie głowa
Stary 2012-12-09, 20:40   #1418
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, cześć
Ja też często podczytuje, a mniej piszę...inna sprawa, że dziewczyny to takie gaduły, że nawet z podczytywaniem mam czasami problem

Diabli
to ja mam duże szanse, bo póki co termin mi zgodnie od dwóch wizyt wychodzi na 26 czerwca

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:44   #1419
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam spodnie na all ciążowe używane, zobaczymy...Bo u nas w hm mozna w depresje wpaść...
pochwal sie jak przyjda
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:44   #1420
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Fajnie, że się dołączyłaś
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:45   #1421
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję... od poczatku mówiliśmy na maleństwo Franek... żeby się przyzwyczaić. Bo w mojej głowie zawsze była dziewczynka
znacie płeć, macie wybrane imię - fajnie. wyprzedzasz mnie jedynie o tydzień, a ja nie wiem nic. nawet czy maleństwo ma kość nosową

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Ech... dzisiaj nie jest mój najlepszy dzień... znowu wymiotowałam pomimo, że nie jadłam buraków Kurde 16 t.c i dalej mi nie przeszło ?? A teraz pobolewa mnie głowa
biedactwo
Stary 2012-12-09, 20:49   #1422
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
haha to ja się zdziwiłam, że pytasz mnie o ruchy.. i zrobiłam sobie nadzieję, że może to jednak niedługo... Ja mam termin 18 czerwiec

dziecko zjadło mi już 70% mózgu..

czerwiec maj, co za różnica

źle piszę,źle czytam.. matko..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 20:52   #1423
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
my skończyliśmy właśnie film, i zjedliśmy chipsy solone a ja jeszcze sobie sól przyniosłam, bo stwierdziłam że trochę za mało słone dla mnie

mam szanse! niech no tylko młode wstrzyma sie 3 dni aczkolwiek patrząc na jego upór i złośliwość obstawiam że urodzi sie po terminie, żeby brzuch dłużej mi ciążył
no tak, ja mialam film obejrzec, ale jeszcze nie zaczelam a u Ciebie juz po seansie.

jak strzelisz w 27 to bedzie nagroda pamietam jak moja siostra byla w ciazy (6 lat temu) i w internecie byl konkurs jakiejs marki samochodu. 10 dzieciaczkow urodzonych konkretnego dnia (wtedy kiedy powstal samochod) mialo szanse wygrac autko dla rodzicow siostra miala szanse, ale maly zdecydowal inaczej, hehe.

moja mama opowiadala, ze jakiejs jej znajomej urodzila sie wnuczka i wlasnie Amelia. a ze ludzie tacy raczej ze wsi niz swiatowi, to mowili pozniej, ze corka to jakos dziwnie te wnuczke nazwala Emalia czy jakos tak

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A teraz pobolewa mnie głowa
oj tez mnie dzisiaj leb boli. wstalam rano z bolem...ale to dlatego, ze odkrecilam sobie wczoraj kaloryfery dosc konkretnie i w sypialni zrobila sie sauna. tz w nocy wstawal i wietrzyl, a rano uslyszalam, ze chcialam nas ugotowac i ze wcale sie nie dziwi, ze mnie glowa boli hehe.

pozniej znow mnie rozbolala, ale to z kolei od zatok - spacer zrobil swoje. ledwo wyjde na powietrze i juz mi zatoki daja w dupe
Stary 2012-12-09, 20:52   #1424
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
biedactwo
Dzisiaj tak...

Cytat:

moja mama opowiadala, ze jakiejs jej znajomej urodzila sie wnuczka i wlasnie Amelia. a ze ludzie tacy raczej ze wsi niz swiatowi, to mowili pozniej, ze corka to jakos dziwnie te wnuczke nazwala Emalia czy jakos tak
Emalia
Stary 2012-12-09, 20:55   #1425
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli to ja mam duże szanse, bo póki co termin mi zgodnie od dwóch wizyt wychodzi na 26 czerwca
celujcie, celujcie a ja pomysle nad nagroda moj tz marzy sobie, ze urodze 12 maja w jego urodzinki. termin 25 i mam nadzieje, ze zdaze przed, bo chce swietowac pierwszy dzien mamusi :P

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
znacie płeć, macie wybrane imię - fajnie. wyprzedzasz mnie jedynie o tydzień, a ja nie wiem nic. nawet czy maleństwo ma kość nosową
ja tez nie wiem nic, ale to tez jest fajne :P wyczekujemy jak pierwszej gwiazdki...kiedys nie bylo usg i dopiero jak sobie urodzilas to wiedzialas co masz mnie tez juz ciekawosc zzera, nie znam plci, imiona na razie rozpatrujemy, ale tez nie chcemy na nic sie decydowac nie znajac plci...trzeba czekac. nosek mam ladnie widoczny na jednej z fotek z usg
Stary 2012-12-09, 20:56   #1426
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Początek 12tego tygodnia to wyjątkowy fart na poznanie płci. Czasem się zastanawiam, czy lekarz sobie jaja z nas zrobił Bo taki był żartowniś.

Badanie chyba przed Tobą? Trzymam i myśl pozytywnie

Btw.. Wyobraźcie sobie, że ja zapisując się na prenatalne, zostałam zakręcona przez Panią rejestratorkę, która uparła się sama wyliczyć mi termin w rezultacie czego wylądowałam u lekarza tydzień za wcześnie i badania miałam przesunięte o dwa tygodnie. Ale ja mam wrazenie, że przez te dwa tygodnie uspokoiłam się o jakieś 80% i nastawiłam pozytywniej
Stary 2012-12-09, 20:57   #1427
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy i zapraszamy do aktywnego uczestnictwa

Cytat:
dziekuje Ty pewnie masz mniejszy, a termin podobny hehe

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

witamy i zapraszamy a dla mamus czerwcowych mam konkurs jesli ktoras urodzi 27go (moje urodziny) wygra COS, jeszcze nie wiem co, ale przesle poczta, hehe.
ja mam mniejszy ?????
chyba nie widziałaś ostatniej forki którą wrzuciłam w tym tygodniu, jeszcze w poprzednim wątku chyba
Mam duuuuży brzuch i przytyłam już ponad 5 kg

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nigdy wcześniej mnie nie bolał dlatego nie kupowałam...
Tak, zmieniłam
Mnie też nigdy nie bolał, ale podobno w ciąży trzeba mieć nospę w pogotowiu i gin mi tez ostatnio to powiedział. Jak zacznie boleć to brać bez zastanowienia.
Współczuję wymiotów

Jejjjjj... piszecie dzisiaj jak szalone.... nie nadążam... nie mówiąc, że jeszcze nie nadrobiłam całego dnia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:58   #1428
diabli
Zakorzenienie

zrobilam sobie wlasnie mini-wigilie i wsunelam barszczyk z uszkami nie wytrzymalabym do 24go...ok znikam na ten film, plotkujcie zebym miala pozniej co poczytac, hehe.
Stary 2012-12-09, 20:58   #1429
vil84
Wtajemniczenie

Sharp za udane zakupy

Axella piękne rzeczy, chciałabym mieć taki talent

Zeloth bardzo mi przykro przytulam mocno

Cytat:
empatia?
mój tż wiadomość o Meli skomentował "aha"
mój się przejął, ale to chyba tylko dlatego, że mówiłam mu, że nasze terminy różniły się tylko jednym dniem, i że wspomniałam o pobolewaniu wcześniej.
a ja miałam doła cały dzień, w sumie dalej mi smutno

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
tylko, że moje dni odkąd jestem na zwolnieniu wyglądają tak, jeden za drugim, różnią się tylko warzywami kupowanymi w pobliskim sklepiku. nie mam ochoty wychodzić, zawsze w sumie byłam domatorką. nie chce mi się też dlatego, że nie mam z kim, mąż wraca o 17 i też nie chcę go męczyć wychodzeniem, zresztą jak jest ciemno to też mniej ma sensu. dom to moja baza, moje książki i mój komputer, niby nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba, ale dziecku przydałoby się trochę świeżego powietrza, jak sądzę, kurczę, no.
Happy moje też tak wyglądają, od końca sierpnia odkąd wylądowałam pierwszy raz w szpitalu. i nie dość że leżenie, to jeszcze ogromny stres, który nie pozwala mi do tej pory zająć się niczym konstruktywnym jak nauką języka, bo ciągle moje myśli gdzie indziej błądzą

Cytat:
Mi lekarz powiedział, że normalne. Bo ostatnio jak do Niego poleciałam to mu cyca wywaliłam i pokazałam, bo mi się strupy robią.
I powiedział, że będą coraz większe, później zaczną sinieć, aż zbrązowieją.
a u mnie wokół sutków się jakieś dziwne dziurki porobiły .... dosłownie dziurki takie małe, i taka jakby gęsia skórka wokół ... nieładnie to wygląda ... pewnie rosną

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny a którym tygodniu poczułyście pierwsze kopniaki?
ja jakoś o dziwo w 17 poczułam z 2 razy takie puknięcia od środka, ale nie byłam pewna czy to to, potem w 18 już troszku mocniej dalej czuje słabo, i niekoniecznie codziennie.
myślę że wcześnie, bo to moja pierwsza ciąża, a do tego mam sporą nadwagę - wg książek powinnam poczuć po 20 tyg

Cytat:
to jak to jest z tymi wedzonymi rybami? i tymi w puszce. mozna czy nie? bo ja myslalam, ze makrela odpada...i rybki kupujemy swieze.
ja jem makrelę ... rzadko, bo rzadko kupujemy, ale nie mam oporów.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:01   #1430
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:

Jejjjjj... piszecie dzisiaj jak szalone.... nie nadążam... nie mówiąc, że jeszcze nie nadrobiłam całego dnia
No własnie ja sie tak obawiałam, że jak się tu rozgoszczę to juz w ogóle od neta mnie wołami nie odciągną... A chodzę ostatnio spać o 21 więc już jestem spóźniona

Cytat:
zrobilam sobie wlasnie mini-wigilie i wsunelam barszczyk z uszkami nie wytrzymalabym do 24go...ok znikam na ten film, plotkujcie zebym miala pozniej co poczytac, hehe.
łoj jaką ja miałam fazę na barszczyk, szczególnie po badaniach krwi, chyba tak sobie wmawiałam, że go potrzebuję
Stary 2012-12-09, 21:02   #1431
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

dziecko zjadło mi już 70% mózgu..

czerwiec maj, co za różnica

źle piszę,źle czytam.. matko..

ahahaha wkońcu się połapałaś o czym ja do Ciebie cały czas piszę:P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-09, 21:02   #1432
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej
nadrobiłam cały weekend, który wolałabym spędzić z Wami ale musiałam odsiedzieć swoje na uczelni.

Zeloth współczuje życzę dalszej wytrwałości i szybkiego osiągnięcia celu..

Bardzo się cieszylam że moje mdłości przeszły, jednak wczoraj o sobie przypomniały ze zdwojoną mocą a to już 16 tydzień

Dzisiaj jakoś lepiej się czułam to po uczelni pojechałam po prezenty, prawie wszystko już mam i prawie pusty portfel mi został jakoś ten grudzień ciężko udźwignąć $, też tak macie ?

Zostały 2 tygodnie i objawimy rodzicom że zostaną dziadkami. Chociaż tak mi dobrze z tym że nie wiedzą.. pochwaliłam się jednej koleżance i zasypała mnie tysiącem męczących pytań, a jak a co, a płeć, a termin, a jak się czujesz ( w pracy już wiedzą, że nie cierpię tego pytania ). Najchętniej przygotowałabym zdjęcie z USG, dała w ramkę i opakowała jako prezent, ale boję się, że teściowa jak mnie zobaczy to się domyśli i prezent będzie spalony .
Stary 2012-12-09, 21:05   #1433
lonely_lady
Zakorzenienie

Muszę Wam coś opowiedzieć...
Dzisiaj u Teściów rozmawialiśmy o imieniu...
I wiecie z jakim imieniem wypalił mój Teściu....
Krzesimir myślałam, że wybuchnę śmiechem ale jakoś się powstrzymałam... nic się nie odzywałam.. aż po czasie stwierdził, ż troszkę ciężko się wymawia i pisze więc może jednak nie :roftl:

Za to mój Tż, który ciągle przebąkiwał żeby Synek miał na imię Dominik też rzucał niezłymi pomysłami, na szczęście teścia nie przebił
Proponował: Tymon, Franciszek, Beniamin, Borys.. a na koniec walnął: Wiktor- i był bardzo z tego zadowolony. Strasznie przypadło mu do gustu, stwierdził że to takie łądne męskie imię
Osobiście mam zupełnie inne typy i te jakoś nie przypadły mi do gustu..

Aaaa.... teść jeszcze proponował Matej (nawet nie wiem jak to napisać )

Stary 2012-12-09, 21:07   #1434
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
ahahaha wkońcu się połapałaś o czym ja do Ciebie cały czas piszę:P
porównałam 5ty maj z nastym czerwca brawo ja

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Zostały 2 tygodnie i objawimy rodzicom że zostaną dziadkami. Chociaż tak mi dobrze z tym że nie wiedzą.. pochwaliłam się jednej koleżance i zasypała mnie tysiącem męczących pytań, a jak a co, a płeć, a termin, a jak się czujesz ( w pracy już wiedzą, że nie cierpię tego pytania ). Najchętniej przygotowałabym zdjęcie z USG, dała w ramkę i opakowała jako prezent, ale boję się, że teściowa jak mnie zobaczy to się domyśli i prezent będzie spalony .

a czemu tak bardzo nie chcesz mówić ?
pomysł z ramką fajny
też o takim myślałam ale jakoś szybciej spontaniczniej wyszło, nie umiem nie pokazywać szczęscia

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 21:09   #1435
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Krzesimir myślałam, że wybuchnę śmiechem ale jakoś się powstrzymałam... nic się nie odzywałam.. aż po czasie stwierdził, ż troszkę ciężko się wymawia i pisze więc może jednak nie :roftl:

Za to mój Tż, który ciągle przebąkiwał żeby Synek miał na imię Dominik też rzucał niezłymi pomysłami, na szczęście teścia nie przebił
Proponował: Tymon, Franciszek, Beniamin, Borys.. a na koniec walnął: Wiktor- i był bardzo z tego zadowolony. Strasznie przypadło mu do gustu, stwierdził że to takie łądne męskie imię

A co masz do Tymka? U nas jak będzie chłopak to właśnie chyba Tymoteusz-Tymuś
Ale nic pewnego...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
porównałam 5ty maj z nastym czerwca brawo ja

a czemu tak bardzo nie chcesz mówić ?
pomysł z ramką fajny
też o takim myślałam ale jakoś szybciej spontaniczniej wyszło, nie umiem nie pokazywać szczęscia
Brawo Ty

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-09, 21:09   #1436
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ja sie tak obawiałam, że jak się tu rozgoszczę to juz w ogóle od neta mnie wołami nie odciągną... A chodzę ostatnio spać o 21 więc już jestem spóźniona
ojjj... nie krępuj się.. trochę gaduł tu jest
Ale ! jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś to uprzedzam... jesteśmy baaaardzo uzależniające

Stary 2012-12-09, 21:10   #1437
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

juz widze malego "ksesia"
moja tesciowa zaproponowala Denisa...

a Wiktorek jest ladnym imieniem! moj bratanek obecnie 11letni tak sie zwie i uwielbialam malego wiktosia
Stary 2012-12-09, 21:11   #1438
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
ojjj... nie krępuj się.. trochę gaduł tu jest
Ale ! jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś to uprzedzam... jesteśmy baaaardzo uzależniające
jak nie zauważyłam, jak siedzę na trzecim Waszym wątku jak na wenezuelskiej telenoweli.
Ale teraz zmykam, milo było się przywitać dobrej nocki
Stary 2012-12-09, 21:11   #1439
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ile tej nospy można łykać?
podobno tyle, ile trzeba ... że lepiej łykać nawet profilaktycznie, niż mieć skurcze. ja dziś nie brałam, ale jak znowu będę miała taką akcję jak przez ostatnie trzy dni to będę brać nawet po 2.

Cytat:
witaj

Cytat:
Btw.. Wyobraźcie sobie, że ja zapisując się na prenatalne, zostałam zakręcona przez Panią rejestratorkę, która uparła się sama wyliczyć mi termin w rezultacie czego wylądowałam u lekarza tydzień za wcześnie i badania miałam przesunięte o dwa tygodnie. Ale ja mam wrazenie, że przez te dwa tygodnie uspokoiłam się o jakieś 80% i nastawiłam pozytywniej
ja tak miałam teraz w czwartek ... pojechaliśmy na połówkowe, i nas odesłali i kazali wrócić za dwa tyg ...

wysłałam dziś męża do apteki, bo okazało się, że na rano już dupka nie będę miała, i miał kupić przy okazji glukozę i jakieś tabletki dla kobiet w ciąży. wczoraj mu tak pokazywałam trochę jak pisałyście o femibionie, i mówiłam że jedne z lepszych to są podobno, ale ma kupić coś najtańszego. wrócił z femibionem 2, ja tak patrzę a on stwierdza że dla jego dziecka musi być wszystko co najlepsze

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:15   #1440
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

i kuruj się tak żeby i głowa i zatoki przestały ci dokuczać

Cytat:
Napisane przez diabli
mnie tez juz ciekawosc zzera, nie znam plci, imiona na razie rozpatrujemy, ale tez nie chcemy na nic sie decydowac nie znajac plci
mnie tak średnio zżera. z jednej strony chciałabym wiedzieć, a z drugiej strony i tak planuje większość rzeczy uniwersalnych kupować jakby coś dzieciaczkowi się odmieniło

Cytat:
Napisane przez Yola
Badanie chyba przed Tobą? Trzymam i myśl pozytywnie
w piątek miałam zwykłą wizytę, ale nie dało się pomierzyć kości nosowej bo maluszek był nieruchawy i spał w niedogodnej pozycji. więc jutro idę na prenatalne na lepszy sprzęt, gdzie już nieważne jak ułoży się dziecko a oni zbadają co trzeba dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez Ag_nes
jakoś ten grudzień ciężko udźwignąć $, też tak macie ?
dla mnie ten grudzień jest wyjątkowo ciężki, a jeszcze nie ma połowy miesiąca

Cytat:
Napisane przez Ag_nes
Zostały 2 tygodnie i objawimy rodzicom że zostaną dziadkami. Chociaż tak mi dobrze z tym że nie wiedzą..
ja też planuje mówić rodzicom w Święta

to dobranoc i do jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości