Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013 cz. 33 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 20:46   #481
asizan
Raczkowanie

Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013

Hej dziewczyny! Też byłam na targach na Torwarze i nie jestem niestety zbyt zadowolona też liczyłam na więcej wystawców z zaproszeniami... Targi w PKiN podobały mi się zdecydowanie bardziej, ale to co da się zauważyć, to to, że (poza jubilerami i małymi wyjątkami), dobre firmy się tam nie reklamują bo nie mają po co - i tak znajdą klientów. Nie było żadnych np. filmowców których odrzuciłam ze względu na cenę, ani sukienek np Madonny... Pan od video wmawiał mi na przykład dzisiaj, że obraz na filmie się trzęsie bo tak ma być Cóż, pozostaje przekopywanie internetu.
asizan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:49   #482
ila87
Zakorzenienie

Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
Jestem z Krakowa i mówię TYLKO na dwór
ja też o "polu" nigdy nie słyszałam, a o "se", "żem" "-że" już owszem
U mnie idzie się na dwór
Stary 2012-12-09, 20:54   #483
Aisog1987
Rozeznanie

Dzieki za miłe przyjęcie. jesteśmy z Mielca k. Rzeszowa - podkarpacie. Jesteśmy ze sobą ponad 3 lata, ślub mamy 10.08.2013r. Mamy załatwioną salę, kucharkę, fotografa, kamerzystę, zespół, a wczoraj kupiłam buciki.... No i to na razie tyle co mamy. Suknię i obraczki planujemy w Nowym Roku szukać.
Stary 2012-12-09, 20:55   #484
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Dzieki za miłe przyjęcie. jesteśmy z Mielca k. Rzeszowa - podkarpacie. Jesteśmy ze sobą ponad 3 lata, ślub mamy 10.08.2013r. Mamy załatwioną salę, kucharkę, fotografa, kamerzystę, zespół, a wczoraj kupiłam buciki.... No i to na razie tyle co mamy. Suknię i obraczki planujemy w Nowym Roku szukać.
Pochwal się salą, foto!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 20:59   #485
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
hahaha, nie
No idziesz na dwór, zimno jest na dworze, tata poszedł na dwór, idę z psem na dwór
Cytat:
a u mnie w języku potocznym jest se. Weź se, zrobimy se - czyli sobie.
potwierdzam że na lubelszczyźnie też tak jest ;-)
ale znaleźliśmy sobie zajęcie z tżtem całe popołudnie układaliśmy puzzle 500 elementów ale nie daliśmy rady skończyć. Skończymy w sobotę

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:04   #486
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699;38053285[B
]potwierdzam że na lubelszczyźnie też tak jest ;-)[/B]
ale znaleźliśmy sobie zajęcie z tżtem całe popołudnie układaliśmy puzzle 500 elementów ale nie daliśmy rady skończyć. Skończymy w sobotę
Nie też, bo nie zapominaj, że ja z lubelszczyzny

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-09, 21:05   #487
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Pochwal się salą, foto!
W tym sęk, ze nie mam zdjęć sali ..... Ale jest ładna, świeżo po remoncie i w sumie nawet jakieś dodatkowe przystrajanie jej nie ma sensu...
Stary 2012-12-09, 21:06   #488
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
W tym sęk, ze nie mam zdjęć sali ..... Ale jest ładna, świeżo po remoncie i w sumie nawet jakieś dodatkowe przystrajanie jej nie ma sensu...
a foto? dopytuję, bo mój z Rzeszowa

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-09, 21:14   #489
dreamlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudynka...a Pokaż wiadomość
http://www.stylemepretty.com/australia-weddings/

pod koniec tej strony jest filmik z relacji ze ślubu- popłakałam się...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

chyba mam dzisiaj płaczliwy dzień...
o rany ja też..

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
grzac sie
dokładnie!

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku.

Wczoraj miałam Dyplomatorium. Kurcze jak ten czas leci. Nie mogę uwierzyć, że to już koniec. Większości ludzi już nie zobaczę, ale czas ten wspominam bardzo miło. Wiele znajomości pozostanie na zawsze i prawdziwi przyjaciele.

Pisałyście o wieku w dniu ślubu. Ja będę miała 25 skończone, a TŻ 27 rocznikowo .
Gratulacje z okazji dyplomatorium!!!

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość
I my po targach. Kilogram ulotek w torebce, ogólnie bez szału bo mało wystawców którymi byliśmy zainteresowani ale....

Zamówiliśmy obrączki
na razie umowa wstępna - w środę idziemy do Red Rubin ustalić szczegóły, grawer i ew możemy jeszcze zmienić zdanie co do ich ostatecznego wyglądu...
no i teraz powiedzcie mi proszę czy to dobra oferta:
max 1550 zł (ze zniżką) za obustronnie proste obrączki 3mm i 5 mm białe złoto pr. 585
do tego:
- wieczna gwarancja na odnawianie, rodowanie i szlifowanie obrączek (konkurencja często oferuje to w gratisie ale tylko przez 2 lata)
- grawer w cenie bez ograniczeń il. znaków (uważajcie, np w Shubercie grawer jest gratis ale tylko 8 znaków! )
- od wewnętrznej strony zatopiony mały rubinek - podobno na szczęście
- w rozliczeniu możemy dać swoje złoto

Jeśli chodzi o zaproszenia - było 1 mini stoisko i drugie z dużą ilością zaproszeń i koniec
na tym drugim spodobały się nam poniższe zaproszenia - idealnie pasowałyby do koncepcji i kolorystyki ślubnej gdyby wkładka była jasnoróżowa ale u nich nie można nic modyfikować w dodatku cena 4,20 zł/szt też nie powala...

Emilia, te suknie to Adrien?
gratuluję obrączek no i bardzo fajne zaproszenia!!!

a ja dziś większość dnia układałam gości w pokojach hotelowych i obdzwaniałam kto jedzie autobusem a kto autem do hotelu

potem spotkałam się z organistą i wstępnie ustaliliśmy parę spraw

oto rozpis całej oprawy ślubnej:

1. Wejście Pary Młodej - organista: Marsz Weselny Wagnera
2. Podpisywanie dokumentów USC - sopran ciocia
3. Ofiarowanie - skrzypce kolega
4. Komunia - sopran: Ch. Gounod - Ave Maria
5. Modlitwa Pary Młodej - sopran: Benedictio
6. Wyjście - organista: Marsz Weselny Mendelsona

Jeśli chodzi o ofiarowanie to podobają mi się następujące utwory i jeszcze nie zdecydowałam co będzie, zobaczę co mi kolega skrzypek powie

http://www.youtube.com/watch?v=P9sd0mh-XkQ (mój no 1 )
http://www.youtube.com/watch?v=oiVWD...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=JcUci_D1dIc (to jest bardziej odpowiednie do Kościoła - i moja mama najbardziej za tym optuje )

a jeszcze nawiążę do tematu wieku w dniu ślubu... ja 18 stycznia kończę 24 lata a ślub mam 12stego

a teraz idę piec pierniki

odliczanie...
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:19   #490
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Oczywiście, że są Znajoma może miała na myśli to, że prywatni przedsiębiorcy chcą unikać dawania umów na czas nieokreślony, dlatego dają długookresowe umowy na określony. Prawo pracy stanowi, że pierwsze dwie umowy mogą być czasowe, ale trzecia MUSI być już na czas nieokreślony, nie można dać trzeciej czasowej. Dlatego pracodawcy tak przeciągają czas trwania dwóch pierwszych. Nie wliczają się w to umowy na zastępstwo ani na okres próbny, tych może być nieskończona ilość i nie obliguje to pracodawcy to przedłożenia umowy bezterminowej

Btw moja pierwsza umowa na czas określony kończy się 20.12. czyli w kolejny czwartek... Już napisałam podanie o przedłużenie, trzymajcie kciuki
Niestety
Mnie się właśnie z końcem roku kończy druga umowa na zastępstwo i pewnie dostanę trzecią taką. I dopiero w czerwcu pewnie dostanę pierwszą normalną, ale na czas określony, czyli dopiero umowę na stałe mam szansę dostać we wrześniu 2015, a ja nie chce z ciążą tyle czekać :ryczy:

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:23   #491
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Każdy następny znaczek za 5 zł.
A tam gdzie dają diamencik też byliśmy rozmawiać.
Suknie Adria, stali przy samym wejściu.

EDIT: Odpowiedzieli mi na fejsie: bolerko jest osobne.
Własnie, Adria, nie Adrian

to 5 zł za znaczek to jednak wydatek bo chcą wygrawerować swoje imiona zapłacilibyśmy 10znaków x 5 zł x 2 obrączki = 100 zł...

Aren'Art - tez u nich byliśmy i ofertę mieli bardzo zbliżoną do Red Rubin jednak wolę jakąś bardziej znaną firmę a o nich nie słyszałam. Oczywiście nie chodzi o to, że chcę mieć obrączki znanej marki jednak skoro obiecują dożywotnią gwarancję na szlif, rodowanie itp to chciałabym mieć jakąś większą pewność, że ta sieć się utrzyma na rynku i nie będę miała tylko 1 salonu w całej Polsce, w którym będę mogła to załatwić: Red Rubin ma kilka lokalizacji, ten drugi - tylko 1 salon...

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:24   #492
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
O PMka która także będzie miała salę z kucharką, tak jak ja

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:24   #493
azydek
Raczkowanie

Witam i melduję się w wątku

Nasza data to 30.05.2013 (Boże Ciało), ślub kościelny z weselem na ok 100 osób i poprawinami.

Na ten moment mamy:

- sala: umowa i zaliczka
- fotograf
- kamerzysta
- orkiestra
- zamówiona Msza na 16 (mamy się przypomnieć na początku roku), ale nie "wybrany" ksiądz...
- odbyliśmy nauki przedmałżeńskie
- zamówiona suknia )

"Prawie" dopracowane:
- lista gości - ustalimy ostatecznie w BN jak się Rodzice spotkają
- chyba wybrane zaproszenia?
- piosenka na pierwszy taniec (o ile się uda; szkołę tańca też wybraliśmy, w karnawale zaczniemy kurs)
- wybrany wzór obrączek
- cukiernik który wykona tort, przy czym degustacja jeszcze przed nami
- wybrane kwiaty (ale nie kwiaciarnia)
- moje buty (szyte na zamówienie, jeszcze w grudniu ostatecznie potwierdzę wzór)

Daleko w lesie:
- strój TŻ (mamy zupełnie !! inne wyobrażenia jak ma wyglądać w tym dniu)
- kwestia makijażu (mam namiar na fajną dziewczynę, ale nie wiem czy się zgodzi dojechać poza miasto ok 50 km)
- fryzjer ... tu totalnie nic, bo musi być "zamiejscowy"
- nocleg dla gości
- masa innych rzeczy, których nie jestem na ten moment jeszcze świadoma

Pozdrawiam serdecznie wszystkie PM 2013 i spróbuję zgłębić się choć w poprzednią część wątku
7/07/2007 Wildwood USA

30/05/2013

azydek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:28   #494
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Nie też, bo nie zapominaj, że ja z lubelszczyzny
wiem żeś ty swoja babka :-D jakoś tak mi się to też napisało

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:34   #495
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość

Gratulacje z okazji dyplomatorium!!!

a ja dziś większość dnia układałam gości w pokojach hotelowych i obdzwaniałam kto jedzie autobusem a kto autem do hotelu
Dziękuję za gratulacje.
Co do hotelu, to mi się przypomniało jak byliśmy u kuzynki na weselu i też zapewniali hotel i wylądowałam z TŻ, siostrą, jej mężem i 4 letnim synem w jednym pokoju, w którym były 3 1-osobowe łóżka. Oststecznie złączyliśmy je i wszyscy razem spaliśmy Jest co wspominać i z czego się pośmiać...

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:34   #496
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Mnie niezmiernie rozbawiła śląska gardinsztanga
O matko, co to jest?

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Niestety
Mnie się właśnie z końcem roku kończy druga umowa na zastępstwo i pewnie dostanę trzecią taką. I dopiero w czerwcu pewnie dostanę pierwszą normalną, ale na czas określony, czyli dopiero umowę na stałe mam szansę dostać we wrześniu 2015, a ja nie chce z ciążą tyle czekać :ryczy:

Cytat:
Napisane przez azydek Pokaż wiadomość

Nasza data to 30.05.2013 (Boże Ciało), ślub kościelny z weselem na ok 100 osób i poprawinami.

Na ten moment mamy:

- sala: umowa i zaliczka
- fotograf
- kamerzysta
- orkiestra
- zamówiona Msza na 16 (mamy się przypomnieć na początku roku), ale nie "wybrany" ksiądz...
- odbyliśmy nauki przedmałżeńskie
- zamówiona suknia )

"Prawie" dopracowane:
- lista gości - ustalimy ostatecznie w BN jak się Rodzice spotkają
- chyba wybrane zaproszenia?
- piosenka na pierwszy taniec (o ile się uda; szkołę tańca też wybraliśmy, w karnawale zaczniemy kurs)
- wybrany wzór obrączek
- cukiernik który wykona tort, przy czym degustacja jeszcze przed nami
- wybrane kwiaty (ale nie kwiaciarnia)
- moje buty (szyte na zamówienie, jeszcze w grudniu ostatecznie potwierdzę wzór)

Daleko w lesie:
- strój TŻ (mamy zupełnie !! inne wyobrażenia jak ma wyglądać w tym dniu)
- kwestia makijażu (mam namiar na fajną dziewczynę, ale nie wiem czy się zgodzi dojechać poza miasto ok 50 km)
- fryzjer ... tu totalnie nic, bo musi być "zamiejscowy"
- nocleg dla gości
- masa innych rzeczy, których nie jestem na ten moment jeszcze świadoma

Pozdrawiam serdecznie wszystkie PM 2013 i spróbuję zgłębić się choć w poprzednią część wątku
Witaj Nie nadrabiaj, to nie ma sensu! Po prostu bądź na bieżąco

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:34   #497
Klaudynka...a
Zadomowienie

Dziewczyny oglądam sposób na teściową
Klaudynka...a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:47   #498
dziobun
Zadomowienie

Przeżyłam właśnie szok. W przyszłym roku Boże Ciało jest w maju?? Cale życie żyłam w przeświadczeniu, że zawsze w czerwcu jest, chociaż jestem świadoma, ze to ruchome święto
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:50   #499
edek198821
Zadomowienie

witam przyszłam nadrobiłam 20 stron poprzedniego wątku
przychodzę tu i co widzę?! 17 ale nadrobiłam i gratuluję wszystkim załatwionych spraw....witam nowe PM i powiem tylko tyle że większy problem będę mieć z butami bo byłam dzisiaj w poznaniu i nic nie znalazłam...w ryłko był wybór ale z kremowymi podeszwami co mi się nie podoba ;[

u nas ja w dniu ślubu będę mieć 24.5 [rocznikowo 25] a tż od miesiąca będzie miał skończone 25 ;]

dziś 6 miesięcy i 6 dni...nie cały tydzień i piąteczka z przodu

do jutra ;]
edek198821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:50   #500
Klaudynka...a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Przeżyłam właśnie szok. W przyszłym roku Boże Ciało jest w maju?? Cale życie żyłam w przeświadczeniu, że zawsze w czerwcu jest, chociaż jestem świadoma, ze to ruchome święto
to dobrze bo czwartek wolne, piątek też a w sobotę mój ŚLUB !!
Klaudynka...a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:52   #501
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azydek Pokaż wiadomość
Witaj!
Skąd jesteście? I co porabiasz w życiu? (trudno mi nie zwrócić uwagi na Twój nick )
Stary 2012-12-09, 21:54   #502
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudynka...a Pokaż wiadomość
to dobrze bo czwartek wolne, piątek też a w sobotę mój ŚLUB !!
szczerze? Ja bym się nie cieszyła, bo większość sklepów może być zamknięta Nie mówię o spożywczych...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-09, 21:55   #503
dreamlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje.
Co do hotelu, to mi się przypomniało jak byliśmy u kuzynki na weselu i też zapewniali hotel i wylądowałam z TŻ, siostrą, jej mężem i 4 letnim synem w jednym pokoju, w którym były 3 1-osobowe łóżka. Oststecznie złączyliśmy je i wszyscy razem spaliśmy Jest co wspominać i z czego się pośmiać...
hahaha ale ubaw ja na szczęście dostałam od hotelu rozkład pokoi także teraz staram się rozmieścić gości w jakiś dobry sposób mam nadzieję, że się uda na szczęscie grupa znajomych powiedziała mi, że oni nawet na podłodze mogą w tym hotelu wiec spoko

odliczanie...
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 21:59   #504
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
zartujesz?kiedy ?
ale moze to i dobrze
maj to bedzie imprezowy miesiac bo duzo wolnego

wlasnie robie liste piosenek na slu, tylko na czesc z rodzinka czyli wieksza srednia wieku i nie chce zadnych weselnych hitow tylko takie fajne starocie
na razie mam 2ale ide po propozycjach yt i mam nadzieje, ze troche ich uzbieram
The Stranglers - Always The Sun
Depeche Mode - Enjoy The Silence
Stary 2012-12-09, 22:04   #505
kasia_kuku
Zakorzenienie

http://www.uchwyconeswiatlem.pl/inde...ery&Itemid=280 nie oglądać przy jedzeniu

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-12-09, 22:04   #506
azydek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Witaj!
Skąd jesteście? I co porabiasz w życiu? (trudno mi nie zwrócić uwagi na Twój nick )
Nick nawiązujący z czasów "przed TŻowych", gdy w pełni oddawał mój charakter jak i nawiązywał do ówcześnie zdobywanego zawodu
(nie)stety, obecnie jestem bardzo utemperowanym pracownikiem administracyjnym a nie (podobno dobrze zapowiadającym się) chemikiem...

Mieszkamy we Wrocławiu: TŻ od zawsze, ja od ponad 3 lat (po skończeniu studiów przeniosłam się na drugi koniec Polski i... tak już zostanie!)
7/07/2007 Wildwood USA

30/05/2013

azydek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 22:05   #507
ladyInGreen
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Butki chętnie zobaczyłabym
Stary 2012-12-09, 22:05   #508
melleczka
Zakorzenienie

Napisałam Wam 4h temu wywód o moim sobotnim "polowaniu" i szlag go trafił, bo mi internet przerwał
Stary 2012-12-09, 22:08   #509
gosius91
Zakorzenienie

Dobry wieczór

PADAM - co za weekend.

Witaj Aisog1987 mam kolege z Mielca, a Ty stamtad jestes

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 22:08   #510
dziobun
Zadomowienie

30 maja
Moi rodzice oszaleli wczoraj jak im puściłam remixy Fogga z The Bumelants. A jak usłyszeli Gramofonomankę to stwierdzili, że to koniecznie musi być na weselu Nie spodziewałam się tego po nich.
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości