|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Każda napewno ma takie momenciki
a to dobre mleko masz jak cos (chyba ) ja miałam lekka depresję w ciazy to tak nieładnie wyrazalam sie o Jasiu ze szkoda gadać wiele razy juz go za to przepraszalam i tez czułam sie zła matka. Jesteśmy ludźmi i niestety tak bywa ze jesteśmy źli na nasze dzieci. Tylko ja bede z moja dwójka i chyba wezmę siórke do pomocy ale i tak chętnie sie spotkam trzeba korzystać
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Wpadłam na dobranoc z durnym pytaniem.
Jak rozpoznać czy mam dalsze plamienie czy @ ? Chodzi o to, że plamienie plami, a @ to z grubej rury? ![]() Dzisiaj po ciężkim i stresującym dniu zaczęłam plamić i nie wiem czy to dalsze oczyszczanie czy @. W sumie to nie mam żadnych okresowych dolegliwości, więc już sama nie wiem.Gda ja Cię doskonale rozumiem. Sama często tracę cierpliwość, gdy Antoś biedny wpada z bólu brzuszka w histerię. Wówczas tak się pręży i wygina, że boję się, że mi z rąk wypadnie, a do tego nieludzko wrzeszczy i nic nie jest w stanie go uspokoić. Do tego dochodzi ta cholerna bezsilność w tych chwilach. Przyznaję się bez bicia, że nie raz sobie przeklnęłam pod nosem ( lub czasami trochę głośniej ). Może niekoniecznie na samego malucha, ale na całą tę paskudną kolkę.
|
#2073 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam.
Ja mam stres o Kubusia od piątku wieczora.Chyba go przeziębiłam po wizycie u ortopedy czasem tak dziwnie jakby zakaszlał i częściej kicha,nieraz 3x za koleją.A w dodatku oczka wokół ma czerwone,głównie po kichaniu.Myśleliśmy,że to uczulenie,bo wypsikałam się taką wodą z oriflame,ale nie.Dopiero jutro idziemy do doktorki.Boję się o niego.Jestem złą matką Cytat:
Cytat:
Są na dobrej drodze.Buziaki dla nichCytat:
![]() ale to może za duża różnica wieku?Cytat:
Cytat:
tamlin buziak dla Mateuszka z okazji 12tyg.niech zdrowo boczuś rośnie A co do rajstop z pepco...w sumie ja patrzyłam tylko na dział chłopięcy,ale też tam były po 9,99 z innych firm i jakość iwa najlepszego dla Ali,śliczna z niej dziewczynka marta,anusiaaniaanusia gratuluję spadku kg i wejścia w spodnie z przed czasu ciazy Mi nadal zostaje 5 zgubić,tyle co chcę.I tak stwierdziłam,że po kilogramie z każdego uda i 3kg z brzucha i będę laska Ale to odległe marzenie,bo drugą kolacje wsuwam ok.22-ej Kuba ze mnie wysysa i normalnie głodna jestem![]() maggie gratulacje dla Zuzi z racji przekładania zabawki z rączki do rączki Czytam o postępach Waszych pociech i czekam na to u siebie z moim brzdącem.katiem dziękuję.Zdrówka dla Kubusia. A ten nebulizator...tam jest przecież napisane,że dla rodziny i są 2maski,więc tamta młoda w aptece się nie znała. Ja mam bodajże ten http://allegro.pl/inhalator-soho-spe...827670130.html a kiedyś myślałam o tym z nalepkami dla dzieci http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...847731743.html,ale nie spotkałam w sklepie medycznym,ani aptece,a na allegro boje się kupować takie sprzęty. Dobranoc.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-10 o 00:34 |
|||||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzien jakim jest poniedziałek. Zuzia wlasnie wstala lewa noga i sie drze
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż jAsiu w humorze choć musimy znieść krzyki
a wiecie o co poszło bo wzięłam za długi kawałek papieru zeby wysmarkala nos i o to ryczy |
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam z dwa dni czy mu ten kaszel minie całkiem,bo tak po za tym żadnych objawów nie ma choroby... Dzień dobry .Wieczorkiem wrzuce na meil zdjęcia z chrzcin bo musze je zgrać z aparatu i pomniejszyć . W środe mam do odebrania zdjęcia od fotografa to tamte bardziej profesjonalne . Po chrzcinach byliśmy na sesji,ale Fabianek całą przespałW Kościele też grzecznie spał,nawet podczas samego chrztu oka nie otworzył . Na początku mszy wciągnął sobie butle i jużPóźniej w domku też praktycznie tylko spał więc goście mało co go widzieli. Dostał srebną łyżeczkę z grawerunkiem od chrzestnej,srebnego smoczka z grawerunkiem od chrzestnego,książeczki pamiątkowe,ubranko i pieniądze. Ogólnie chrzciny się udały,tylko zrobiłam tyle jedzenia,że pół zostało .Jedynie tort i serik poszły prawie w całości bo to akurat wołali do domu .Cieszę się,że mamy to już za sobą teraz niech sobie zdrowo rośnie skarbek mój mały.A najlepsze było jak ksiądz kazał odpalić chrzestnemu świece,a on sięga po zapalniczke do kieszeni |
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z samego rana przy kawie a Maks przy butli mleczka
![]() Trzymajcie kciuki bo dzisiaj idę do ortopedy na 11:15 na usg bioderek! Boję się jak cholera, mam nadzieję, że jest ok ![]() Odezwę się później jak było Jak zwykle moje dziecko teraz zjadło i będzie głodne na wizycie bo miną akurat 3 godzinki ;/
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-10 o 08:13 |
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by Majeczka szybko do zdrówka powrociławchodzę na forum ponadrabiac Was, a tu taka wiadomosc, aż mi się smutno z rana zrobiło ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że za Wami i prezenty cudne dzień dobry się tu też witam
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żeby nie mały nie był głodny,daj mu jeść przed wyjściem ![]() my zbieramy sie do mamci na wieś ![]() Gracjanek pobawi sie troszke na śniegu z tatą ![]() miłego dnia
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzenko trzymam oby wsio było ok
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
słodziutka Oliwka
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała potworzyca mnie wykończy...
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
Anusia479 to by chrzestny poszalał! Fajnie, że wszystko się udało. Ja też chciałabym mieć to już za sobą. Podejrzewam, że u nas też zostanie mnóstwo jedzenia, ale na pewno się nie zmarnuje, mama podzieli między mnie, brata i siostrę i będziemy mieć wałówkę na kilka dni ![]() Maja właśnie leżała i gadała ze swoją lalą, ale chyba lala nie mówiła nic ciekawego bo usnęła :P Ja próbuję się zrobić na bóstwo bo jadę w odwiedziny do mojej pracy więc muszę się pokazać jako sexi mama :P Przy okazji załapię się na urodzinowy tort koleżanki
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie co do tej zwężonej listy telefonów. Otóż tak, Samsung omnia m, dla mnie odpada bo za wolny procesor + windows 7 który na dzień dzisiejszy nie ma aktualizacji oprogramowania, i 5 mpix, tak samo htc mozart, też jest na windowsie ale za to ma lepszy aparat bo 8 mpix.
Ja prefereruje fony z androidem gdyż mają bardzo dużo bajerów które można instalować za darmo w sklepie google play i z tej listy wybrałabym xperie ale ma 5 mpix aparat. Kochana powiem Ci tak.. Na Twoim miejscu pojechałabym do komisu i popytała o samsunga galaxy s2 bo ma androida, dwurdzeniowy szybki procesor, system android i ogólnie telefon hula bardzo szybko i sprawnie. Z tych fonów które masz na liście ceny są przybliżone do 600-700zł, a SGS2 uzywany w bardzo dobrym stanie znajdziesz ciut droższy bo okolo 800zł, ale warto poświęcić te 100-200zł i mieć telefon na bardzo długi okres. Z czystym sercem polecam sgs2 bo z niego korzystam i moge z Wami "nadawać" przez forumowy program ![]() Ja go kupiłam jak byl nowością na rynku i wywaliłam na niego 2100zł ale kuźwa warto było bo nie zamieniłabym go na żaden inny W razie co to pytaj, służe pomocą
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień też je co 1,5 - 2 h, a niewiele. Pediatra mówi że taki typ po prostu i że ma do tego prawo... Na dokładkę tak się do mnie przywiązała teraz, że nawet na zakupy nie mogę pojechać, bo wtedy po 40 minutach wyczuwa że mamy nie ma i juz chce cycka, butelka nie pomaga. Oprócz głodu ma chyba potrzebę przytulania, noszenia... A ja już nie pamiętam co to znaczy się wyspać się.
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-10 o 09:25 |
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie podałam kilka razy w nocy mm, bo widząc po smoczku jest treściwsze od mojego mleka (z większego smoczka spokojnie jadła mm, moim mlekiem się zalewała z tego smoczka). Ze 2 razy po mm spała 3 godziny, a teraz to już bez znaczenia. Jeszcze nie zagęszczam, bo dopiero wczoraj skończyła 3 miesiące, kleik czeka kupiony, ale myślę że dopiero po świętach się odważę... tylko nie wiem czy w ogóle będzie chciała jeść, bo nie przepada za butlą... chyba będę musiała na jeszcze większy level smoczka przeskoczyć żeby jej się łatwiej jadło
|
|
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Laseczki
Wczoraj jedynie udalo mi się podczytywac z doskoku, wracaliśmy do domu od rodzicow, więc szykowanie, pakowanie, potem ogranianie tego na miejscu... Aktualnie Filip leży, śmieje się i gaworzy do ptaka z Lamaze No i mamy katrek, obserwujemy się, wyciagamy glutki (przezroczyste) i psikamy woda morską, ale w środę i tak podejdziemy do pediatry. Marta ja tez wchodzę w przedciążowe spodnie, tylko wkurza mnie taka faldka ze skóry wystająca nad paskiem Gda trzymaj się Kochana |
|
|
|
#2095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale macie z tymi kolkami dziewczyny.masakra |
|
|
|
|
#2096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podałam wczoraj małej 2 razy mm i się pręży teraz jak nigdy, kupki nie może zrobić biedactwo Mleka mam jakby trochę więcej, ale i tak słabizna, pocieszam się, że jak nic z tego ni będzie to przynajmniej wypiję sobie winko i zjem jakąś ciężką, pyszną i baaardzo pikantną potrawę .
|
||
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38058167]iwa a moze Twoje dziecie jest high-need baby.poczytaj sobie http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie
[/QUOTE] Raczej nie. Nie wrzeszczy prawie wcale, tylko tak stęka, pojękuje jak coś jej nie pasuje. Budzi się często, ale nie ma lekkiego snu - gdy śpi można normalnie funkcjonować, rozmawiać - kiedyś stłukłam talerz na kafelkach gdy spała (mieszkanie 30m2) a ona tylko drgnęła i spała dalej. Duże niezadowolenie okazuje tylko w dniach przypadających skoków rozwojowych. Owszem, lubi być noszona na rękach, ale nigdy nie śpi i nie spała z nami. W dzień zasypia przeważnie przy piersi, wieczorem po kapieli bez problemu usypia sama w łóżeczku, "lulanie" w tych momentach zdarzyło się nam może ze 3 razy. W 100% z opisem zgadzają się tylko częste karmienia - dziś od godziny 8 jadła już 3 razy Tak że high-need baby to tylko w połowie jest ![]() Ciężki przypadek. |
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Chciny udały się doskonale Mam takie grzeczne dziecko W Kościele nie płakała, a na sam chrzest zasnęła. Otworzyła oczka na samo polewanie wodą i zansęła dalej.Goście też jej nie przeszkadzali pomimo, że było głośno. Była bardzo towarzyska Chociaż wieczorem to miała już czerwone oczka ze zmęczenia. Ucięła krótką drzemkę i dalej zabawiała gości.Katering spisał się medal. Przyjechali punktualnie z bardzo smacznym jedzonkiem ![]() Mam nadzieję, że u koleżanek było równie dobrze. Dowiem się jak uda mi się nieco Was nadrobić, O ile Aleńka mi pozwoli ![]() Ależ to moje dziecko dorasta. Robi się co raz bardziej niesamowita. Chyba powoli zaczyna rozumieć swoje rączko, aczkolwiek nie ciągnie jej zbytnio do zabawek jeszcze. Ostatnio tak cudownie śmieje się w głos, a jak jest niezadowolona to nie płacze od razu tylko takie lekko zniecierpliwione "uuuu uuuu" mówi ![]() Znikam bo marudzi właśnie. |
|
|
|
#2099 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
U nas nocka spokojna, mała obudziła sie po 3 a potem po 6 , ale dałam ją tacie troche i sama jeszcze odespałam Co mój mąż dziś odwalił w nocy to masakra, wstał po 1 myśląc że jest po 4 ( gdzie zawsze o tej godzinie wstaje do pracy) i zaczał się szykować, już prawie wychodził do pracy i mówi " o k.urwa co ja robię" (budząc mnie przy tym) i poszedł spać dalej ![]() Stwierdził że widział godzine 4 na zegarze a nie 1 więc miał tej nocy 2 pobudki ![]() Moja mała teraz śpi a ja coś bym musiała ogarnąć, ale za bardzo to mi sie nie chce Anusia, Agnus super że chrzciny się udały , ja już drże na myśl o naszych![]() Gda ja też mam tak jak Ty, nie raz sama siebie nie poznaję każdy w końcu straci cierpliwość
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej heej! Henio jak zasnął, tak spał całą noc z jedną przerwą o 2.30, a potem o 5.30 i do 8 spał na moim brzuszku, no wzdęcia go męczyły i się prężył. Ale kupa poszła nocna duża i teraz przed chwilą była taka piękna żółciutka!
A mi tak smutno bez męża... Brak mi jego przytulenia i ciepła w nocy W takich chwilach przypominam sobie jak go szaleńczo kocham... ![]() I cieszę się, że nie ja jedyna tracę cierpliwość czasem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

a to dobre mleko masz jak cos
) ja miałam lekka depresję w ciazy to tak nieładnie wyrazalam sie o Jasiu ze szkoda gadać wiele razy juz go za to przepraszalam i tez czułam sie zła matka. Jesteśmy ludźmi i niestety tak bywa ze jesteśmy źli na nasze dzieci. 
Jak rozpoznać czy mam dalsze plamienie czy @ ? Chodzi o to, że plamienie plami, a @ to z grubej rury?
W sumie to nie mam żadnych okresowych dolegliwości, więc już sama nie wiem.
czasem tak dziwnie jakby zakaszlał i częściej kicha,nieraz 3x za koleją.A w dodatku oczka wokół ma czerwone,głównie po kichaniu.Myśleliśmy,że to uczulenie,bo wypsikałam się taką wodą z oriflame,ale nie.

Mi nadal zostaje 5 zgubić,tyle co chcę.I tak stwierdziłam,że po kilogramie z każdego uda i 3kg z brzucha
Kuba ze mnie wysysa i normalnie głodna jestem

.
.

by Majeczka szybko do zdrówka powrociła