|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Każda napewno ma takie momenciki
![]() ![]() ![]() Tylko ja bede z moja dwójka i chyba wezmę siórke do pomocy ale i tak chętnie sie spotkam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Wpadłam na dobranoc z durnym pytaniem.
![]() ![]() ![]() Dzisiaj po ciężkim i stresującym dniu zaczęłam plamić i nie wiem czy to dalsze oczyszczanie czy @. ![]() Gda ja Cię doskonale rozumiem. Sama często tracę cierpliwość, gdy Antoś biedny wpada z bólu brzuszka w histerię. Wówczas tak się pręży i wygina, że boję się, że mi z rąk wypadnie, a do tego nieludzko wrzeszczy i nic nie jest w stanie go uspokoić. Do tego dochodzi ta cholerna bezsilność w tych chwilach. Przyznaję się bez bicia, że nie raz sobie przeklnęłam pod nosem ( lub czasami trochę głośniej ![]()
#2073 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam.
Ja mam stres o Kubusia od piątku wieczora.Chyba go przeziębiłam po wizycie u ortopedy ![]() Dopiero jutro idziemy do doktorki.Boję się o niego.Jestem złą matką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tamlin buziak dla Mateuszka z okazji 12tyg.niech zdrowo boczuś rośnie ![]() ![]() ![]() iwa najlepszego dla Ali,śliczna z niej dziewczynka marta,anusiaaniaanusia gratuluję spadku kg i wejścia w spodnie z przed czasu ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maggie gratulacje dla Zuzi z racji przekładania zabawki z rączki do rączki ![]() katiem dziękuję.Zdrówka dla Kubusia. A ten nebulizator...tam jest przecież napisane,że dla rodziny i są 2maski,więc tamta młoda w aptece się nie znała. Ja mam bodajże ten http://allegro.pl/inhalator-soho-spe...827670130.html a kiedyś myślałam o tym z nalepkami dla dzieci http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...847731743.html,ale nie spotkałam w sklepie medycznym,ani aptece,a na allegro boje się kupować takie sprzęty. Dobranoc.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-09 o 23:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzien jakim jest poniedziałek. Zuzia wlasnie wstala lewa noga i sie drze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Chociaż jAsiu w humorze choć musimy znieść krzyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam z dwa dni czy mu ten kaszel minie całkiem,bo tak po za tym żadnych objawów nie ma choroby... Dzień dobry ![]() Wieczorkiem wrzuce na meil zdjęcia z chrzcin bo musze je zgrać z aparatu i pomniejszyć ![]() ![]() ![]() W Kościele też grzecznie spał,nawet podczas samego chrztu oka nie otworzył ![]() ![]() Później w domku też praktycznie tylko spał więc goście mało co go widzieli. Dostał srebną łyżeczkę z grawerunkiem od chrzestnej,srebnego smoczka z grawerunkiem od chrzestnego,książeczki pamiątkowe,ubranko i pieniądze. Ogólnie chrzciny się udały,tylko zrobiłam tyle jedzenia,że pół zostało ![]() Jedynie tort i serik poszły prawie w całości bo to akurat wołali do domu ![]() Cieszę się,że mamy to już za sobą ![]() A najlepsze było jak ksiądz kazał odpalić chrzestnemu świece,a on sięga po zapalniczke do kieszeni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Rozeznanie
|
Witam się z samego rana przy kawie a Maks przy butli mleczka
![]() Trzymajcie kciuki bo dzisiaj idę do ortopedy na 11:15 na usg bioderek! Boję się jak cholera, mam nadzieję, że jest ok ![]() Odezwę się później jak było ![]() Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-10 o 07:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wchodzę na forum ponadrabiac Was, a tu taka wiadomosc, aż mi się smutno z rana zrobiło ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze że za Wami i prezenty cudne ![]() dzień dobry się tu też witam
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a żeby nie mały nie był głodny,daj mu jeść przed wyjściem ![]() my zbieramy sie do mamci na wieś ![]() Gracjanek pobawi sie troszke na śniegu z tatą ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzenko trzymam ![]() ![]()
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
słodziutka Oliwka
![]() ![]()
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Moja mała potworzyca mnie wykończy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
Anusia479 to by chrzestny poszalał! Fajnie, że wszystko się udało. Ja też chciałabym mieć to już za sobą. Podejrzewam, że u nas też zostanie mnóstwo jedzenia, ale na pewno się nie zmarnuje, mama podzieli między mnie, brata i siostrę i będziemy mieć wałówkę na kilka dni ![]() Maja właśnie leżała i gadała ze swoją lalą, ale chyba lala nie mówiła nic ciekawego bo usnęła :P Ja próbuję się zrobić na bóstwo bo jadę w odwiedziny do mojej pracy więc muszę się pokazać jako sexi mama :P Przy okazji załapię się na urodzinowy tort koleżanki ![]()
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Maggie co do tej zwężonej listy telefonów. Otóż tak, Samsung omnia m, dla mnie odpada bo za wolny procesor + windows 7 który na dzień dzisiejszy nie ma aktualizacji oprogramowania, i 5 mpix, tak samo htc mozart, też jest na windowsie ale za to ma lepszy aparat bo 8 mpix.
Ja prefereruje fony z androidem gdyż mają bardzo dużo bajerów które można instalować za darmo w sklepie google play i z tej listy wybrałabym xperie ale ma 5 mpix aparat. Kochana powiem Ci tak.. Na Twoim miejscu pojechałabym do komisu i popytała o samsunga galaxy s2 bo ma androida, dwurdzeniowy szybki procesor, system android i ogólnie telefon hula bardzo szybko i sprawnie. Z tych fonów które masz na liście ceny są przybliżone do 600-700zł, a SGS2 uzywany w bardzo dobrym stanie znajdziesz ciut droższy bo okolo 800zł, ale warto poświęcić te 100-200zł i mieć telefon na bardzo długi okres. Z czystym sercem polecam sgs2 bo z niego korzystam i moge z Wami "nadawać" przez forumowy program ![]() Ja go kupiłam jak byl nowością na rynku i wywaliłam na niego 2100zł ale kuźwa warto było bo nie zamieniłabym go na żaden inny ![]() W razie co to pytaj, służe pomocą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
W dzień też je co 1,5 - 2 h, a niewiele. Pediatra mówi że taki typ po prostu i że ma do tego prawo... Na dokładkę tak się do mnie przywiązała teraz, że nawet na zakupy nie mogę pojechać, bo wtedy po 40 minutach wyczuwa że mamy nie ma i juz chce cycka, butelka nie pomaga. Oprócz głodu ma chyba potrzebę przytulania, noszenia... A ja już nie pamiętam co to znaczy się wyspać się.
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-10 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Narazie podałam kilka razy w nocy mm, bo widząc po smoczku jest treściwsze od mojego mleka (z większego smoczka spokojnie jadła mm, moim mlekiem się zalewała z tego smoczka). Ze 2 razy po mm spała 3 godziny, a teraz to już bez znaczenia. Jeszcze nie zagęszczam, bo dopiero wczoraj skończyła 3 miesiące, kleik czeka kupiony, ale myślę że dopiero po świętach się odważę... tylko nie wiem czy w ogóle będzie chciała jeść, bo nie przepada za butlą... chyba będę musiała na jeszcze większy level smoczka przeskoczyć żeby jej się łatwiej jadło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Witajcie Laseczki
![]() Wczoraj jedynie udalo mi się podczytywac z doskoku, wracaliśmy do domu od rodzicow, więc szykowanie, pakowanie, potem ogranianie tego na miejscu... Aktualnie Filip leży, śmieje się i gaworzy do ptaka z Lamaze ![]() No i mamy katrek, obserwujemy się, wyciagamy glutki (przezroczyste) i psikamy woda morską, ale w środę i tak podejdziemy do pediatry. Marta ja tez wchodzę w przedciążowe spodnie, tylko wkurza mnie taka faldka ze skóry wystająca nad paskiem ![]() Gda trzymaj się Kochana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale macie z tymi kolkami dziewczyny.masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podałam wczoraj małej 2 razy mm i się pręży teraz jak nigdy, kupki nie może zrobić biedactwo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38058167]iwa a moze Twoje dziecie jest high-need baby.poczytaj sobie http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie
[/QUOTE] Raczej nie. Nie wrzeszczy prawie wcale, tylko tak stęka, pojękuje jak coś jej nie pasuje. Budzi się często, ale nie ma lekkiego snu - gdy śpi można normalnie funkcjonować, rozmawiać - kiedyś stłukłam talerz na kafelkach gdy spała (mieszkanie 30m2) a ona tylko drgnęła i spała dalej. Duże niezadowolenie okazuje tylko w dniach przypadających skoków rozwojowych. Owszem, lubi być noszona na rękach, ale nigdy nie śpi i nie spała z nami. W dzień zasypia przeważnie przy piersi, wieczorem po kapieli bez problemu usypia sama w łóżeczku, "lulanie" w tych momentach zdarzyło się nam może ze 3 razy. W 100% z opisem zgadzają się tylko częste karmienia - dziś od godziny 8 jadła już 3 razy ![]() Tak że high-need baby to tylko w połowie jest ![]() Ciężki przypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Chciny udały się doskonale ![]() Mam takie grzeczne dziecko ![]() Goście też jej nie przeszkadzali pomimo, że było głośno. Była bardzo towarzyska ![]() Katering spisał się medal. Przyjechali punktualnie z bardzo smacznym jedzonkiem ![]() Mam nadzieję, że u koleżanek było równie dobrze. Dowiem się jak uda mi się nieco Was nadrobić, O ile Aleńka mi pozwoli ![]() Ależ to moje dziecko dorasta. Robi się co raz bardziej niesamowita. Chyba powoli zaczyna rozumieć swoje rączko, aczkolwiek nie ciągnie jej zbytnio do zabawek jeszcze. Ostatnio tak cudownie śmieje się w głos, a jak jest niezadowolona to nie płacze od razu tylko takie lekko zniecierpliwione "uuuu uuuu" mówi ![]() Znikam bo marudzi właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas nocka spokojna, mała obudziła sie po 3 a potem po 6 , ale dałam ją tacie troche i sama jeszcze odespałam ![]() Co mój mąż dziś odwalił w nocy to masakra, wstał po 1 myśląc że jest po 4 ( gdzie zawsze o tej godzinie wstaje do pracy) i zaczał się szykować, już prawie wychodził do pracy i mówi " o k.urwa co ja robię" (budząc mnie przy tym) i poszedł spać dalej ![]() Stwierdził że widział godzine 4 na zegarze a nie 1 ![]() ![]() Moja mała teraz śpi a ja coś bym musiała ogarnąć, ale za bardzo to mi sie nie chce ![]() Anusia, Agnus super że chrzciny się udały ![]() ![]() Gda ja też mam tak jak Ty, nie raz sama siebie nie poznaję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Hej heej! Henio jak zasnął, tak spał całą noc z jedną przerwą o 2.30, a potem o 5.30 i do 8 spał na moim brzuszku, no wzdęcia go męczyły i się prężył. Ale kupa poszła nocna duża i teraz przed chwilą była taka piękna żółciutka!
![]() A mi tak smutno bez męża... Brak mi jego przytulenia i ciepła w nocy ![]() ![]() I cieszę się, że nie ja jedyna tracę cierpliwość czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.