|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
heja
u mnie - 10 st., a ja się zbieram na autobus i jadę na moje pierwsze ktg buziaki odezwę się po
|
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny po weekendzie!
![]() było u nas trochę nerwowo w związku z remontem, wszystko się przedłuża, kasy brakuje, czas leci a ja mam już dość! ale przynajmniej Aneczka się rusza i to nie mało ![]() wczoraj wieczorem/w nocy przyjechał mój brat ze swoją żoną mieszkają w Belgii a teraz przyjechali już na święta, więc pewnie będzie tu mniej ale dzielnie będę walczyć o dostęp do wizażu ![]() miłego dnia!
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana, nudzi mi się w tym szpitalu jak mops:-( jak mnie dziś nie wypuszcza to idę na własne żądanie z Blanka wszystko jak najlepiej więc nie widzę sensu tu być. Baba z sali mi chrapie nad uchem, spać nie mogę i psychika mi siada. Ale ogólnie opieka i szpital na plus, chyba wrócę to rodzić
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
3mam kciuki i czekamy na wiesci,z pewnoscia same pozytywne. Kobitki,na jutro musze 2 ciasta na biszkopcie zrobic,a ze antytalencie kulinarne jestem,to blagam was o jakies dwa szybkie przepisy.
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac trzymam kciuki![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i poniedziałek, o zesz 37 tydzien. Moge juz rodzić bobasa!!!!!!!!!!!!!!!! chyba będzie zmiana pogody hmm noga mnie boli, wiecie co, na początku ciąży, jakieś dwa dni po zrobieniu testu zaczęła mi się wyrzynac ósemka która musialam usunąć (zresztą pisałam pare razy) i kurna jak na złość teraz kolejna mi się wyrzyna!!! mam nadzieje ze nie wejdzie żaden stan zapalny, bo nie wyobrażam sobie teraz, pod koniec ciązy usuwać zjadłam jabłuszko i pisze prezentacje ![]() aaaaaaaa snila mi sie Bokeh dziś, nie wiem jakies glupie sny mam, ze liczyła ile litrów ma wód płodowych kurna... tzt mi zabiera samochód na tydzien
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się wczoraj podniecałam, że zaczynam 33 tydzień gratulacje, takim razie pakuj tą torbę pakuj
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijasz z cukrem (cukier dodaj sobie jak już białka będą białe). Potem dodajesz żółtka i mąkę z proszkiem po trochę, wylewasz na blaszkę i pieczesz I już
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
ale jeśli chciałabyś przepis na prostą drożdżówkę to chętnie podam ![]() Lenova trzymaj się w tym szpitalu i nie daj się. Na pewno niedługo Cię wypiszą
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja zaczynam 37 tydzień dzisiaj
Maja donoszona Ale trzymam się twardo terminu w styczniu :P
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja tez witam sie w 37 tyg Cytat:
![]() a z tym zebem to moze jakis znak - wyżynała ci sie jedna na samym poczatku ciąży a teraz wyżyna ci sie druga na samym koncu ciązy ![]() Cytat:
a mam pytanko - czy mozna nie miec zleconego ktg? ![]() ja nie mam i nie wiem co o tym myslec ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok... ![]() wiekszosc z was juz miala to badanie ![]() mozna miec ktg dopiero przy porodzie? ![]() Cytat:
Cytat:
w wannie mi nie pasuje jakoś - za duzo zachodu jak dla mnie . no chyba ze biore prysznic to wtedy wszystko za jednym zamachem ![]() zmykam na sniadanko
|
||||
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, chyba sobie poczytam, bo mało się udzielałam w weekend. U nas cały weekend mroźny po około -15, ale za to słonecznie.
W sobotę zwiedzaliśmy porodówkę ze szkoły rodzenia. Byliśmy we dwie pary, tak żeby nie wszystko naraz. Moje wrażenie - ogólnie pozytywne. Warunki dobre, ogólnie ładnie. Mają różne sale zanim trafi się na faktycznie rodzenie Są do dyspozycji drabinki, worek sako, piłka, materac, duża wanna, dostępny gaz rozweselacjący jak ktoś chce. No oczywiście finalnie łóżka porodowe ustawiane na leżąco bądź siedząco noi stołeczek porodowy gdyby np. komuś było lepiej tak rodzić. Na korytarzach cisza, spokój. Sprawdzę w praktyce jak to tam wszystko będzie wyglądało, ale na chwilę obecną wydaje mi się ok. Choć jak zobaczyłam całą tą porodówkę to jeszcze bardziej sobie uświadomiłam, że to już tak nie wiele czasu zostało ![]() Natomiast wczoraj odwiedziła nas moja siostra z mężem, także zrobiliśmy sobie taką posiadówkę. Przygotowałam parówki w cieście francuskim, do tego sałatki a potem na deser było ciasto. Ja nie zjadłam ani kawałka, bo dla swojego dobra ze względu na częste infekcje grzybiczne rezygnuje ze słodkości, ale jakoś nie cierpiałam z tego powodu, bo wcale mnie nie ciągnie. Tak z innych rzeczy, czy u którejś z Was w badaniu posiewu z pochwy wykryto paciorkowca?? Coś kojarzę, że ktoś o tym pisał ostatnio.. U mnie wykryto jakiś grupy B, dostałam na to krem dopochwowy Dalacin, podobno skuteczny, ale się okaże. Mam nadzieje, że skuteczny, bo ten paciorkowiec jest dość groźny dla dziecka przy porodzie ![]() Lekarka mnie już uświadomiło, że jak nie wyleczymy tego albo się potem nawróci to przy porodzie będę mieć podawany jakiś antybiotyk dożylnie na tego dziada, żeby działał na czas porodu. Nie potrzebnie się naczytałam o tym paciorkowcu
|
#3372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna, wlasnie tez pomyslalam z tym zębem ze to jakiś znak... a co do ktg to ja tez nie mam zleconego.. hmmm a ja nie moge dlugo stać, stopy mnie bolą bardzo i siadam w brodziku
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Girls, coś sie zaczyna dziać!!!
![]() http://fakty.interia.pl/polska/news/...arnych,1871394 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzeba zaciskać nogi do stycznia ale ja jakoś w to nie wierze... nasz kraj to ....dziwny kraj![]()
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie
od kiedy chodzicie na ktg tzn od którego tygodnia ciąży? Czy lekarz to Wam zleca pod koniec ciąży? Czy chodzicie do tego szpitala, gdzie zamierzacie rodzić? Czy po prostu lekarz Wam to robi w trakcie badania? Zazdroszczę Wam, jesteście już w końcówce, a ja dopiero zaczęłam 30 tydzień.
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() troche nas tu z paciorexem jest. spokojnie, kiedys tego w ogole nie wykrywali i kobiety zdrowe dzieci rodziły. ja rozmawialam z dwiema poloznymi - jedna mowilaze to sie absolutnie leczy i ze faktycznie jest groźne a druga że rzadko sie udaje to wyeliminowac i tak jak piszesz przy porodzie podaje sie nam antybiotyk zeby wszystko było ok. nie ma czego strachac... gdzies czytalam ze paciorkowca ma mnostwo kobiet, co druga, czy co trzecia nawet, i dopiero o lokatorze czlowiek dowiaduje sie zazwyczaj w ciązy ![]() ja jutro robie drugi posiew po wybranych globulkach, ale nie nastawiam sie ze sie wynióśł najwyzej bedzie antybiotyk Cytat:
|
||
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
po tygodniu nie obecności spowodowanej remontem wracam co prawda remont do końca nie skończony ale zostało dzisiaj jeszcze tylko pomalowanie a jutro już wracam do siebie. Łóżeczko już wybrane bedzie razem z komodą http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...822907978.html strasznie drogo ale jakoś musimy dać rady. Jutro wizyta i USG
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Ile mmy juz dzidziusiow donoszonych
oj chyba niedlugo sie zacznie Ja dzis na 14 lece na usg
|
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć bo jak wyszliśmy z domu o po 12 to wróciliśmy o 21. Byliśmy u męża rodziców na obiedzie, później u mojego brata, bratowa mi dała torbę ciuszków po chrześniaku bo już w rozmiar 68 młody wchodzi. No i później w kinie byliśmy. Czuję się jak słoń w składzie porcelany i najlepszym tego przykładem jest to że jeszcze zanim film się zaczął to wywaliłam pół kubła popcornu na podłogę ![]() Dzisiaj mam wizytę na 12. Trzymajcie kciuki bo od kilku dni mam znowu ciśnienie 150/100 i boję się że mnie w końcu do szpitala położy bo też wyszły jakieś niewielkie ilości białka w moczu do tego Znając życie to w gabinecie mi wyjdzie jeszcze wyższe to ciśnienie i ciekawie nie będzie...Hope Ty też masz dzisiaj wizytę z tego co kojarzę, o której godzinie?
|
#3381 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale w starym mieszkaniu nie raz, nie dwa myłam pod umywalką więc rozumiem problem Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3382 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
uuff nadrobilam Was z grubsza po weekedzie ![]() Cytat:
a lodowke mam Gorenje ![]() Cytat:
to teraz bede w szoku, jak pojde w 31 tyg bedzie go 3x razy wiecej ![]() Cytat:
Cytat:
Zaczynam puchnąc i ja |
||||
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś zaczynam 32 tydzień!! jeszcze 6 i donoszona maleńka
![]() dziś dała mi pospać, bo nie było wścieklizny od 4 rano... jeśli chodzi o ciasta, to ja zawsze korzystam z http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torty.html i nigdy się jeszcze nie zawiodłam na przepisach. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
witam się w 31 tc
![]() po wczorajszych mdłościach już śladu nie ma wczoraj mieliśmy wieczorkiem niespodziewanych gości, a mianowicie przyjechał nasz bardzo dobry znajomy ze swoją narzeczoną zaprosić nas na wesele. W sumie to wiedzieliśmy że coś planują ale to miało być w przyszłym roku na jesień a tu termin 28.12 i dupa bo niestety nie pójdziemy A ja bym sobie tak potańczyła ale w wakacje sobie odbiję mamy trzy wesela już na 100% tydzień po tygodniu
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba dzięki
czy Wy też macie takie jakieś doły raz na jakiś czas? Bo ja wczoraj to byłam nie do życia, tylko bym siedziała i płakała cały czas jakieś takie nerwy i stresy łapię, a to o Dzidziusia, a to o poród, nie wspomnę już o powrocie do pracy czy tym jak sobie poradzimy z Maluszkiem
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Jeju kochane niedlugo to bedziemy tu zagladac tylko z ciekawosci, kora dzisiaj bole dorwaly i jedzie rodzic. W glowie mi sie nie miesci, ze ten czas tak leci i lada moment bedziemy gratulacje tu wpisywac.
|
#3387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
doooookładnie, za radą mojej położnej- "częste mycie skraca życie" Cytat:
![]() jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło.... W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi.... nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede miłego dnia laski |
|||
|
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba każdą coś takiego łapie
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co strasznie sie boje zatrucia nie wiem co mam robić Ręce mam od jakiś2 tyg lekko opuchniete ale teraz doszły nogi cisnienie 130/80 więc u mnie w normie bo takie często miałam ale niby lekko podwyższone jak byłam we wtorek na wizycie to mnie opieprzył ze 3 kg w miesiąc przytyłam a wiem że zgrzeszyłam kilka razy kazał pilnowac diety i sprawdził nogi wtedy nie puchły mam iśc 19 na wizyte ale konował nawet moczu mi nie kazał robic Woóledociera do mnie że to już 37 tydz i zaraz rodzimy i zaczełam się bać
|
|
#3390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a drugiego dnia paralizuje mnie strach. To nie bedzie pierwszy porod w mojej rodzinie, mialam juz do czynienia z noworodkami, ale mimo wszystko się boję pierwszych tygodni. A z tym powrotem do pracy to całkiem nie wiem, co i jak. Szef jest przekonany ze szybko wroce, a ja sobie nie wyborazam dziaciątka z nianią zostawic |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

odezwę się po 

ale dzielnie będę walczyć o dostęp do wizażu 

a ja się wczoraj podniecałam, że zaczynam 33 tydzień
gratulacje, takim razie pakuj tą torbę pakuj 

ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok...