|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
, Kuba co prawda zwykle o 19.15 już śpi, ale wstaje o 6-ej , drzemki też już nie ma. Czasem ma zryw, że pośpi dłużej, ale to wtedy święto lasu jest W tygodniu jest OK, bo po 7.30 to my do przedszkola wchodzimy , w weekend boli, ale cóż Dzisiaj rodzice się ociągali z wstawaniem, to poszedł do kuchni, zaświecił światło i sam sobie mleko zrobił ![]() Dobrze, że nic się nie dzieje ![]() Cytat:
, żeby wszystko było w porządku
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje przeżyć ![]() domyślam się jak to wyglądało bo Przemko miał podobny wypadek jak miał 1,5 roku rozciął łuk brwiowy ale już nie ma śladu po szwach |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moze Marci tez nie bedzie mial sladu pamietam Wasz wypadek
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
A tak postanowiłam zajrzec na Wizaz i widzę, że niektore z Was sie za mna stęskniły Ah jak miło, ze ktos pamieta o Cass. ![]() Przyznam, ze nadrobiłam tylko dwie ostatnie strony - wiecej nie dam rady (przynajmniej dzisiaj) ![]() U nas ok. Mój humor juz nieco lepszy. Chyba poprostu musiałam zaklilatyzowac sie w nowym miejscu i to mnie tak rozdrażniało. Juz jest lepiej. Dzieci moje kochane są cudowne. Blanka juz taka duza i rozumna. Kuba tez grzeczny, juz taki okres buntu, placzu bez powodu minął (mam nadzieje, ze to nie chwilowa poprawa) ![]() W ostatnim tygodniu maluchy lekko sie przeziebiły, był katar i kaszel ale osłuchowo czysto. Dzisiaj cos od rana Kube meczy taki uporczywy suchy kaszel, szczegolnie jak sie zlata to go męczy. Jutro chyba wysle TŻ-ta z nim do lekarza, ale podejrzewam ze to od suchego powietrza w domu. Rozgladam sie za nawilżaczem. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Svi, ale najedliscie sie strachu, dobrze ze to tylko tak sie skonczyło. Wg mnie nie bedzie sladu po szyciu. Wszystko ladnie sie zagoi.
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie, ze masz lepszy humor, zadomowilas sie juz w nowym lokum, a na dodatek masz takie wspaniale dzieci
|
|
#3036 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu
![]() Cass witaj ![]() dziewczyny jakie macie kuchenki mikrofalowe? szukam i szukam i juz dostaje krecka zalezy mi zeby nie byla zbyt gleboka bo sie nie zmiesci i zeby nie miala otworow wentylacyjnych od gory bo bedzie stal na niej chlebak a ona w jego starym miejscu i zeby miala grila i rozmrazanie
|
|
#3037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
ogólne są bardzo fajne, a nie takie plastiki bo to już masakra heh---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Marika przeróżnie chodzi spać, raz pada o 19 raz o 22 to też niedobrze. Z reguły o 20.30 - 21, choć wolałabym żeby spała od 19. Ale może i na to przyjdzie czas kiedyś. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
za mleczko, z tym spaniem, wstawanie to tak niestety jest. W ciągu tygodnia też przydałoby nam się wstawać szybciej, ale znowu z zasypianiem jest problem i rano ciężko wstać Marice. Chyba że właśnie wieczorem wcześniej zasnie, ale to raczej ciężko. Marika ostatnio też różności robi w kuchni, ale mleka to jeszcze sobie nie robiłą .---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dzień dobry Wczorajszy dzień był muffinkowo pierogowy . Jumi jumi.Mariusz dostał wczoraj propozycję nie do odrzucenia i mamy taką banie nie wiemy co robić.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-10 o 08:04 |
|||||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Svi
ja mikrofale mam Amice w zabudowie,ale wy chyba nie lubicie Amici.Z rozmrażania korzystam, ale czy grilla ma,hm? nie wiem,chyba i tak bym nie korzystała z takiej funkcji Cass witaj zostaniesz dłużej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() *** Jakiś katar się Kubie przypałętał , zobaczymy, co będzie dalej
|
|
|
#3040 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Bartek w domu. Wczoraj dostał mega chrypy, kaszlu i gorączkę na wieczór. Antoś poszedł do przedszkola, ale znowu z katarem
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-12-10 o 09:25 |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Kto robi jaglankę w wersji śniadaniowej?
|
|
|
#3043 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, angy
![]() Svi, ja niestety mam mikrofalę z wywietrznikami na górze. Poza tym kupiona 10 lat temu ![]() Ale jest fajna i ma super funkcje i jest srebrna. Jak na tamte czasy bomba. Ma grilla i rozmrażanie hehe. Także tak a propos nie polecę, bo jestem nie w temacie. Ale z tego co mogę napisać to Candy nie bierz. Dla mnie szajs sprzetowy Pralkę miałam ![]() Współczuję przeżyć Marcelkiem ![]() angy, super, ze wyprawa udana
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Mamy tutaj jakąś dziewczyne z Niemiec?
|
|
#3045 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3047 |
|
Ola-Unhola
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
A mamy możliwość przeprowadzenia się do Niemiec, chciałąbym się zorientować w kilku tematach.
|
#3049 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Moja szwagierka mieszka w Dusseldorfie
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
My do Monachium, ale to tak wstępnie chciałam się zorientować. Co i jak, jakie koszty, szkolnictwo. Już napisałam do dziewczyny z targowiska, która mieszka w Niemczech
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
co tam? Sviwspółczuję wypadku Cass-fajnie ze sie odezwałaś.cieszę się że humor masz lepszy już. |
|
|
|
#3052 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak się maż dziś czuje? bez komentarza, rozwala mnie coś takiego... Cytat:
![]() oby ![]() faktycznie fajne Cytat:
mam nadzieje ze szybciutko się zagoi Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że u Ciebie lepiej i sama nie mogę się doczekac, kiedy Zuzi minie okres buntu, teraz jest wyjątkowo ciężko, czasem mi ręce opadają... Cytat:
ale już sobie dałam spokój, gdzies ja opylę, szukam teraz do zabudowy, myślałam o Mastercooku bo będzie nad piekarnikiem i chciałam coś w tym samym stylu *** powybierałam z grubsza sprzęty, wysłałam gościowo do wyceny (miał załatwić tanio na jakiejś hurtowni), na dzień dobry powiedział mi że on by nie brał takich co ja wybralam (np. PŁYTA, ZMYWARKA) tylko by poszedł w Boscha bo o wiele lepszy sprzęt a dobra cena by była i dostałam propozycje: okap i płyta NETO, zmywarka Samsunga... moim zdaniem niższa a nie wyższa półka...)
|
|
#3053 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() Ola ja mam pralke candy czwarty roku juz smiga bez zarzutu ![]() co do mikrofalowek - zastanawiam sie miedzy trzeba samsungami co myslicie? http://www.zadowolenie.pl/samsung-ge...ffe3a7c3fa36a0 http://www.oleole.pl/kuchenki-mikrof...rom=ceneo#opis http://www.saturn.pl/szczecin/kuch-m...e83x,id-523951
|
|
#3054 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Po 8 padła na amen
|
|
#3055 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
powiem Ci, ze dzisiejsze pralki sa takie, ze zdziwilabym sie jakby dziala dluzej
![]() mojej kumpeli nowy bosh popsul sie po 2 latach a moja mama ma starego bosha juz ponad 10lat ehh te sprzety
|
|
#3056 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ta moja stara to nie dzisiejsza, raczej stara stara ![]() Ale gdzie nie słyszę jak ktoś ma Candy to narzeka. Moi Rodzice mieli i po 3 latach się popsuła. Kupili Siemensa 7 lat temu i smiga U Małża w pracy koleżanka ma rok Candy i już tez ma z nią problemy. Ja jestem już może uprzedzona - tak jak i do Amici. Ale tak naprawdę to nigdy nie ma pewności kiedy Ci się coś zepsuje i czy to Royce-Rolls, Toyota czy Skoda ![]() Idę po art. na pomidorówkę i po Antosia do przedszkola. Do później ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- http://forum.gazeta.pl/forum/w,653,1...jna_NETO_.html Maja poczytaj, raczej bym się nie decydowała
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym została przy tym, co wybrałaś, przecież czytałaś opinie
|
|
|
#3059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antos robi sam sobie tosty (pod nadzorem) ![]() Cytat:
Cytat:
jak sie czujesz? jak znosisz ciaze? kiedy pieczesz pierniki z teog ciasta co lezakuje? Chcialam upiec ciasteczka, ktore wklejalas, a okazalo sie, ze zapomnialam kupic foremek Wczoraj bylismy na kolejnym Christmas Party z fundalcji dla wczesniakow. Super bylo zobaczyc tyle wyrosnietych juz wczesniakow, polowe mam i dzieci znalam ze szpitala, bylo mi przyjemnie, bo zebralam sporo usmiechow i usciskow ![]() Party udane, bylo malowanie twarzy (Antos musial byc piratem ), pan robi zwierzatka z balonow, byl dlugi stol, przy ktorym dzieci mogly zrobic kartki na Swieta ( z gotowych elementow + pieczatki; dzisiaj juz wyslalismy kartki do dziadkow ), dyskoteka. W drugiej sali bylo jedzenie slodkie babeczki, soki, kawa, herbata, wino, a pozniej sporo potraw w mini wersji dla dzieci. Duze puzzle do ukladania przez dzieci, a pozniej takze Mikolaj. Antos dostal ksiazke o pieskach . Zachwyt pelny, Antosiowi najbardzie podobal sie parkiet i tanczenie posrod baniek mydlanych. Interesowaly go glownie dziewczyny i to duzo starsze od nie niego .Plakal tez najbardziej, gdy sie party skonczylo A dzis dostalismy zaproszenie na party do sasiadow, bedzie dmuchany zamek do skakania i rowniez malowanie twarzy, Antos juz zapowiedzial, ze chce byc znowu piratem
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie wyskakujące tosty? Ale Wam fajnie Masz zdjęcia? ![]() Kuba chyba nie wie, co to pirat ![]() *** Dziewczyny, potrzebuję kremu-cudotwórcy do rąk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

no dobra czasem zdarzy mu się zasnąć o 21.30
i wstaje ok 7.30 bez drzemki w ciągu dnia...
, Kuba co prawda zwykle o 19.15 już śpi, ale wstaje o 6-ej
W tygodniu jest OK, bo po 7.30 to my do przedszkola wchodzimy
, w weekend boli, ale cóż 

rozciął łuk brwiowy ale już nie ma śladu po szwach
Będzie dobrze

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, zobaczymy, co będzie dalej

zrezygnowaliśmy i pojechaliśmy prywatnie do chirurga,140 zł mniej w kieszeni,ale gdyby przyszło,tyle czekać w kolejce,to chyba do północy byśmy nie wrócili
czwarty roku juz smiga bez zarzutu